Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CSB29

    aktív tag

    Na szóval Raijintek Ophion:

    Felsorolnám, milyen akadályokba ütköztem:

    1,
    Először tápot kell választani, nekem Seasonic M12II-620 ATX (150mm hosszú, moduláris) tápom van. Megoldható, de kizárólag moduláris tápnál, ha van felül venti. Csak 3 csavar hely van a házban, elég, csak zavar, hogy pont a legnehezebb komponenshez van a legkevesebb. Stabilnak tűnik ettől függetlenül.
    SFX táp átalakítóval ajánlott, de elégedett vagyok a mostanival. ELŐRE KÖSD BE A KÁBELEKET :D

    2,
    ATX táp esetében erősen ajánlott egy pár száz forintos rács a fenti ventikre (képen látható). Kábelkötegelővel stabilan megmaradtak. Alaplap tápkábel az egyetlen ami problémás, de minimálisan gyakorol csak nyomást a rácsra. A képen látható módon a CPU hűtő körül vezettem el, mert elég hosszú, később kábelkötegelővel rögzítettem a gép hátulján a perforációnál, így nagyon korrekt.

    3,
    Alaplapba a kábeleket akkor kéne bekötni, mielőtt becsavarod, különben csipeszezhetsz, mint én.

    4,
    A legnagyobb probléma az alsó SLIM 120*15-ös venti jelentette. A táp hosszabbító csatlakozó (maga a 230V-as plug) alá nehéz bepréselni a ventit, mert hozzányomja a gép aljához. Először nem is kapcsoltam be, mert hozzáértek a lapátok a házhoz. Végül azt a ventit is kábelkötegelővel rögzítettem, úgy, hogy, 1-2 mm helyet csináljon így a ház és a lapát között. Így kicsit szorul a 230V-s csati, de nem sérül.

    5, m.2 SSD 0 levegőt kap, elég forró. A PCI-e riser kábel alatt van, ami szintén kicsit feszül az alaplap alatt. Monitoroztam a hőmérsékleten az m.2 max 60-70 C így is, ami elvileg nem probléma.

    6, csak 1x2,5" SSD hely maradt így elől, amit ki is használtam.

    7, a sok kábel (+a riser kábel) valamennyire talán megfogja a levegőt, ez is az ATX táp cseréjével megoldható.

    Próbálok majd rendes képet csinálni a kész állapotról, de a hülye feltöltési limit miatt bénázok.

    Most csak a kevés megoldható negatívumot soroltam fel, amit teljesen bőven ellensúlyoz az összes pozitívum, amit szintén leírok, ha valakit érdekel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák