Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz #16939776 #12404 üzenetére

    Szia Duracellm!

    Persze, nyilvánvaló, hogy egy 4eFt-os külső táptól nem lehetnek nagy elvárásaink! De én se tudtam mi lesz belőle amikor belevágtam, ennyit mindenképp megér! Illetve a tapasztalatok leírtam, hátha másnak esetleg hasznos.

    A paneltápra ugye azt hirdették, hogy az szabályozza a 12V-ot is, ami biztos igaz is, ha 12V-nél nagyobb feszt kap, de felfelé nemigen emeli azt! Tehát ha nem kapja meg a külső táptól a 12V-ot, a panel nem tudja felemelni.

    A melegedésre, igazad van teljesen, másik táp-experttel is beszéltem. Szóval ugye a táp hatásfokának megfelelően el kell disszipálnia valamekkora teljesítményt (ez nálam kb 4-5W lehet, ha csak a hatásos teljesítményt nézzük, nem tudom a meddő beleszámít-e. Ha igen, akkor többet.) Ezt kell leadnia, ami a műanyag doboz miatt nehezebb.

    PFC. nos, már nézegettem tápokat. A Mean Well gyártóról olvastam már jókat. Link.
    Ez gyárt mindenféle tápot, ilyen desktop típusút is, ez a GS széria. Az előbbi linken specifikációkat lehet találni.
    12V-osak közül kettő lehet érdekes a paneltáphoz:
    - GS60A12-P1J, ez 60W-os és nincs benne PFC. Itt 8300 Ft.
    - GS90A12-P1M , ez 90W-os, és Aktív PFC-s! Itt lehet kapni és 13300 Ft.
    Ezekkel van valakinek tapasztalata?

    A másik, ami még megfordult a fejemben, hogy ugyanennek a Mean Well-nek vannak fémházas/rácsos tápjai is, nagyon sokféle. Szintén az első linken megtalálhatóak. Szóval egy ilyennel a táp hűtése sokkal jobban meg lenne oldva, mert a levegő átjárja. A hátránya, hogy nincs rajtuk szabványos IEC aljzat és DC dugó, hanem be kell csavarozni a vezetéket.

    Ilyenekkel vannak tapasztalatok?

    Sőt, az előbbi fémházas kivitelek között van olyan is, ami 13,5 V-os. Elvileg, a paneltáp 14,8 V-ig fogad bemenetet, tehát elvileg ilyen bemenettel a 12V-os ág felülről lenne szabályozva. Pl. SP-75-13.5 típus, ami 75W-os és aktív PFC-s, 11200 Ft.

    Nem tudom egy ilyet be lehetne-e vállalni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák