Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chromecast topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hobby elektronika
- Milyen széket vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb #47393 üzenetére
Ha már úgyis bontod a Diot: két döglött Hondából csak összejön egy működő.
Valószínűleg nálam csak a kipuff tömítés égett szét...
Na, és nincs egy olyan épp a másikban? Ez kemény dió lesz, úgy érzem.4Road: no comment.
Ismerem az érzést.Skizz: arról szvsz lemaradtam, hogy a te mocidnak mi baja is van pontosan?
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #47391 üzenetére
Még nincs kifizetve.
Addig meg nem akarom eladni.
szerk.: 4Road mellett senki nem megy el szótlanul. Kiugrottam rétesért, és néni elengedett a JÁRDÁN! Másik alkalommal félreugrott egy járókelő, amikor nagy ívben kerültem épp ki. Akkor is megadják az elsőbbséget, ha nekik van
És a pláne: Portás megszólal, amikor hozom vissza a rétest: Jó hangja van a mocidnakSkizz: Kérném a számukat. Bár eggyel már beszéltem, jövő hétre ígérték az elszállítást, amikor egy Diot visznek a bontóba.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #47387 üzenetére
70-80km/óra a vége, de azt nem szereti, és ha ott egy kis úthibát eltalálok... Khm... Ha nem is perec, de akkora ütést kap, hogy csak na... (Az előző felnim ~1 évet bír ki).
Teljesen más egy nagyobb gépen a sebesség. De az Aerox annyival nem nagyobb, hogy kényelmes legyen.
Meg azt nem értem, hogy 2-3km/h különbség lehet a kettő közt (óra szerint).
Miért is számít annyira? Végig nyélen akarja használni? Akkor szétb@szódik, és okos volt.Túl sok a zsebpénze.Ha meg nem, akkor miért számít? 50-60km/h-t bármelyik 2T tudja tartani, ahhoz még elég a fék/futómű is.Ahhoz meg hogy elmondhassa az ember, hogy húú hallod így meg úgy megy... Ahhoz tuning kell, egyen 10 litert, legyen 2 millában. Nem bántásnak szánom, de én, mint félig-meddig kis motoros nem értem.
Másik példa: Honda NSR125R 1 fővel 140 a vége. Haver megvette 16 évesen (itt is a legerősebb kellett, ami vissza van papírozva 11kw-ra). Elkentem neki a száját (jogsi nélkül) faluban. 120-nál elrepültem. Szerencsémre egyenesen érkeztem meg, nem lett perec. De elgondolkodtatott. Tulaj haver jött mögöttem 50-essel, és mondta, hogy vagy 5 centit elemelkedtek a kerekek. Ezért mondom, amit mondok. És csak egy sz.r út, ami a kocsit is megdobja... Ja és 16-os kerék van rajta, ha jól emlékszem... "Tempóra" kitalálva.
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb #47381 üzenetére
+1. Ha a Tact tudna 120-at, azt is max. egyszer próbálnád ki. Vagy azért, mert
instant perec, és kakukk, vagy azért, mert halálfélelem: nem arra van. Jó móka!
Bőven elég (sok) az a 60 is egy ilyen méretű géptől: nem tudom, hogy egy picit
nagyobb testű gépen (mondjuk Aerox) laza-e az a 80-90 amit tuninggal(!) visz...A másik meg a kanyar + a megállás... Az a 80-90 exponenciálisan több energia.
A futóműnek az úton kéne maradnia, a féknek meg nagyon kéne harapnia: necc.
Sokan ezt b*sszák el amúgy. Iszonyat felhúzzák az 50-es gépet, de a fék gyári:
az első "kikanyarodtak elém, jajj, mit csináljak" helyzetben kevés lesz - kakukk.De befogtam, random fórumozóként, akinek amúgy nincs is 50-es motorja. Amíg
volt (béreltem), nagyon élveztem, hogy 30-ig kvázi dinamikusan gyorsul. De 50+:
vége is volt. Igaz, csak 2L körül fogyasztott százon, mert 4T volt. Bár nagy testű.Még egy kép a témához (
):
-
Mr.Peter
aktív tag
Peugeot SV-vel rendelkezők segítségét kérném!
Vettem egy ilyen 50-es robogót, és a fényszóróval nagyon nem vagyok megelégedve.
Alapból furcsa volt, hogy a lámpa kapcsolójának kettő állása van, de mind kettő állásnál ugyanúgy világít.
Gondoltam, hogy az előző tulaj biztos rossz izzót tett bele.
A netről kivadászott manualalapján vettem hozzá izzót,(35/35W Ba20d ) és igencsak meglepődtem amikor lebontottam a motor elejét, és megláttam a lámpát.
15W-os OSRAM 7135 S3 típusú izzó volt benne, és a foglalat az általam vásárolt izzóéhoz egyáltalán nem hasonlított.
Én ilyen búrára készültemLátszik a képen, hogy oldalt van egy helyzetjelző kis izzó, illetve három csatlakozó pont van a gumiharangnál, ami a tompítottnak és a refinek van. Na most nálam a helyzetjelzőnek csak a helye van meg, és mint a fotón látszik csak két csatlakozási pont van. Akkor a kapcsolónak minek van két állása?
Más is találkozott ilyennel?
A 15W os izzót biztosan kicserélem valami izmosabbra, mert már kívülről tudom hazafele a fekvőrendőrök helyét annyiszor futottam rájuk majdnem 30-40-el. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
hambi2 #47374 üzenetére
Ahelyett, hogy azt a 3km/h-t nézegetnéd, inkább rendes fék/futómű/alkatrészellátás legyen a fontos. Értem én, hogy fiatal vagy, és menő akarsz lenni a farokméregetésben, akkor állítsd úgy a km órát, hogy 30-nál 100-at írjon.
Komolyan... A leírtakból az jött le nekem, hogy a tapasztalatod közel 0.
80-90km/h-val menni egy kis kerekű, kis testű géppel viszont nagyobb kihívás, mint 200-zal egy olyannal ami megy 320-at alapból.Volt már ismerősöm aki tuning Aeroxszal esett le az útról...
Vagy vegyél egyből 500-ast, kapard le a nullát, szedd le a rendszámot és tépd neki. Csak arra figyelj, hogy nagy összegű biztosítást köss, hogy a temetésedet fedezze.Ezt most tényleg nem bántásból, de miért a végsebesség a lényeg? Jó gyorsan menni. Én is szeretek. Viszont van, hogy arra vágyom, hogy jót szórakozzak. Kis Tactommal is, szűk kis úton a kanyarokban. 30-40km/h-val maximum, de akkor úgy döntöttem, hogy majrécsík lekopott. Ezek után mondtam azt, hogy érzem, hogy kimotoroztam.
-
DigitXT
félisten
Köszönöm.
Ennyit erről. -
Rico45
őstag
Sziasztok!
Na lekapom a szívatót ! Megnézem mi a helyzet.
Eléggé nehezen indul a gép mostanában.
Majd írok ha valamit nem vágok :-) -
killer1203
senior tag
sziasztok
valaki nem tud yamaha jog ba való komplett tárcsafékes első futóművet és hátsó lengéscsillapitót ?
-
wolfnet
tag
válasz
DigitXT #47359 üzenetére
Hát igen csak a fene egye meg az nem gyerek játék. Na de elvileg kedden viszem a mocit az emberhez aki megnézi. Csavar kiszedésre már van másik ember, csak ahhoz kell a hengerfej.
Utána vissza a műhelybe és összerakás... remélem jövőhéten már készen van...
Pont poén hogy lejárt a kötelezőm úgy hogy az utolsó 2 hetet nem motoroztam le, most meg 1 hete megkötöttem és még mindig nem motorok.
-
válasz
urbi73 #47365 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de az a gyanús ha vmit nem ott gyártanak!
Viccen kívül, műszaki cikkben (teló, tablet) hozzák a "nagy" gyártók minőségét fele áron (ez tapasztalat!). Mondjuk robogót még nem vettem tőlük, de a cikk írója vagy beépített ember vagy Kínai de jókat ír róla (másik tesztet is olvastam és felhasználói véleményeket is). -
hambi2
újonc
Üdv.
A Benelli 49x típusú robogóról, és úgy magáról a márkáról mit tudunk? -
huszi.gyb
senior tag
Áhh... hűségesen szolgált, és tegnap már jelezte, hogy beteg, csak úgy gondoltam pár napot még kibír.
Valószínűleg a kipuff tömítését égettem el, elég sikeresen. (Hiába ment sík úton 75 körül, azért az mégse jó neki
)
Hétvégén ha lesz időm kicsit meglesem. Kíváncsi vagyok.
DigitXT: Új szíjjal, Shell100-as benyával alattam a Bécsi úton kiment a mutató az óráról
Szerintem melege lett a tömítésnek.
Ja és előtte állítottuk magasabbra az alapjáratot. Így még jobban ment, még kevésbé bírtam a kezemmel. -
huszi.gyb
senior tag
Már nem volt erőm tegnap este írni telefonról... Hazafelé úgy döntött a Tact, hogy azonnali beavatkozást kér a kipufogó kifújás ügyében (amit tegnapelőtt érzékeltem először). >Megállt. Hazatoltam, most pihenget, jövő héten meg szét fogjuk szedni, és meglátjuk mi a helyzet.
-
wolfnet
tag
Pumbesszal három hete állunk és várunk. Minden alkatrész ami cserére szorul megérkezett viszont Dunaújváros annyira remek hely emberek hogy 3 szerelő közül egy sem vállalta még el a javítást.
Nem mondom hogy annyira egyszerű, mert én nem tudom megszerelni, mivel nem férek hozzá a betört csavarhoz. De egy szakinak lekapni a hengerfejet kifúrni a csavart szerintem 2-4 óra lenne. -
Rico45
őstag
Sziasztok! Automata szivatót úgy tudom letesztelni hogy jó-e,hogy csatolom az aksihoz és akkor kimozdul vagy sem?
-
urbi73
senior tag
válasz
horvathkrisz #47346 üzenetére
Aerox , Aprilia sr , Benelli491 , ezek azok amik egy kicsi " tuningal szerintem jól mennek .
A kicsi tuning alatt értem , összes fojtást kiszerelni , kipu csere , + főfúvóka , így elméletileg 80 ~ körül menni fog . A fogyasztás nem fog nagy mértékben emelkedni .Viszont a törvény
szerint 40 - el közlekedhetel vele , amit senki nem tart be , mert gyakorlatilag ennyivel akadályozod a forgalmat . -
hambi2
újonc
nem tervezem tuningolni pont ezért számítana a gyári végsebesség
Eddig is az Aeroxokat és az sr-eket néztem csak kiváncsi voltam nincs-e valami más fajta modell
-
DigitXT
félisten
-
hambi2
újonc
Üdv.
Robogót szeretnék vásárolni és engem legjobban a sebesség érdekel. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a gyárilag leggyorsabb 50cm3-is robogó? Válaszokat előre is köszönöm -
kircsi28
aktív tag
vagy is igen, ennyi a különbség
ez van. -
kircsi28
aktív tag
válasz
horvathkrisz #47329 üzenetére
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
DigitXT #47327 üzenetére
Már megjöhetne, mert szegény Tact egyre jobban szenved... Kéne neki egy kiadós pihenő, amikor gatyába rázzuk, hogy újabb 10k km csont nélkül következzen.
Kezdek félni, hogy úton hagy...
Írtam e-mailt, hogy most már kvára sürgős lenne a jogsi, de választ még nem kaptam rá.
-
huszi.gyb
senior tag
Na tegnap elég fekete nap volt.
A változatosság kedvéért szívatott minden, ami csak tud. Úgy néz ki a kipufogóm tömítése meghalt, elég csúnya hangja van, nincs alapjárat, nehezebben indul, és nem megy.
A napokban most használnom kell, nincs túl sok időm foglalkozni vele
Hétfő este tankoltam, ma üres a tank (~120km
)
-
üszök
őstag
válasz
scofield82 #47324 üzenetére
A variátorban szokott lenni egy hézagoló,hogy a szíj ne tudjon teljesen feljönni,de ha annyit megy amit írtál akkor valszeg nincs ilyen benne.
-
scofield82
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy teljesen gyári Yamaha Next Zone Jog, 3Yk-s alvázszám, 3Kj-s motorkód.
Útviszonyoktól függően 55-60km végsebesség. Jön megy, üzembiztos, szépen teszi a dolgát, de mehetne kicsit jobban.
Ahogy olvastam itt a variátornál is van van valami fojtás benne nem csak a kipuffban, megköszönném ha valaki segítene ebben hogy mit is keressek pontosan, illetve mennyire bonyorult művelet ezt megszüntetni.
Illetve máshol is vannak fojtások gyárilag? -
kircsi28
aktív tag
Abban tudtok segíteni, hogy 70-es henger felrakásához szükséges gépmunka?
Henger szoknyája befér a nyílásba, vagy gépműhely kell hozzá?Köszi
-
akos3
addikt
válasz
SirKero #47313 üzenetére
ha belegondolok, hogy én anno az előző kis motogp bws-em 250-ért vettem patika állapotban kemény 2700 km-el akkor valóban nem a legjobb ár
-
kircsi28
aktív tag
válasz
SirKero #47313 üzenetére
ezt találtam:
http://www.hasznaltauto.hu/partner/wellmotors-8145
nem tudom, igaz, hogy új, de inkább valami használt olasz vagy japánt vennék.
ennyiért runner, sr50 vagy aerox van hibátlan állapotban.Én pl. NRG-t vettem, de hülye voltam nem néztem utána rendesen ennek
65-68 a vége bármit is csinálok. Henger csere, kipufogó csere aztán mejd megy 80-at.Mielőtt megveszed, jó alaposan járd körbe a témát, mert aztán csak pislogsz miért megy fojtás kivétel után 60-at végre és a szétnyúzott SR50 vagy bármi állva hagy minden helyzetben.
-
Az mitől lehet, h visszaengedem a gázt, majd visszaadva (annyira mint előtte) torpan a gép. Odahúzom neki - fél/1 másodperc szünet - egyszer csak megindul de úgy, h majd kiugrik alólam. Kicsit veszélyes... Most lett egyébként takarítva a karbi és új légszűrő is van benne.
-
huszi.gyb
senior tag
Én azért drágább bukót vennék. Persze mindenki mást mond, én egy ~40k listaárú bukót vettem, előtte használt 4k értékű bukóm volt, arra azért nem bíztam volna rá az életem, kényszermegoldás volt.
A Japán motorok jók, ha a szokásos (nem túl sok) törődést megkapták, akkor nincs velük nagy gond. Csak az évekig nem használt gépekkel kell vigyázni, sok betegségük lehet, amik miatt egy jó nagy szopórollerré válnak.
akos3: Ez engem is érdekelne
-
Grass
aktív tag
50ccm-s robogóhoz szeretnék zárt bukósisakot venni. Nincs egyáltalán tapasztalatom a témában, tudnátok egy kicsit segíteni? OLX-en már 8.500 Ft-tól hírdetnek új Tornadó márkűjú bukókat, a határ pedig a csillagos ég. Van esetleg olyan márka amit kerülni kell vagy ami kifejezetten ajánlott? Egyáltalán mire érdemes figyelni?
Lenne még egy kérdésem. A Japánból importált használt, elvileg fantaszttikus állapotú 1-2 éves robogókkal kapcsolatban van valami tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest