- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
compi.hu
senior tag
Hagy vitatkozzak kicsit :-P Csak Prusa i3 mozgasrendszeru nyomtatokat soroltal itt fel, azoknak viszont egyetlen elonyuk van: egyszeruek mint a faek. Cserebe viszont Y iranyba egy baromi nehez asztalt a folyamatosan valtozo sulyu targgyal kell mozgatniuk ami jelentosen behatarolja az elerheto legnagyobb gyorsulast es emiatt a sebesseget is.
Elso ket nyomtatom ilyen mozgasrendszerrel rendelkezett, de hamar leszoktam rola amikor meglattam hogyan dolgozik egy delta vagy egy corexy. Van mindkettobol szep szammal a piacon kit is, osszeszerelt is, en inkabb ezekbol valasztanek. SOKKAL messzebb lehet eljutni veluk pontossagban, sebessegben es minosegben is mint az i3-akkal.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Dark Archon #5498 üzenetére
TEVO Tornado, Creality CR10, TEVO Tarantula, szerintem.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
-
Saccco
nagyúr
válasz janek69 #5495 üzenetére
Az asztalod túl közel van.
(#5496) Dark Archon:
Fél/harmad áron kapsz normálisat. Csak azt össze kell rakni.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
válasz Zsolt74 #5491 üzenetére
Köszi az infót, azt hittem, hogy a PLA csak úgy lebomlik fél év alatt, mint a bio-kutyasz*ros vagy kertihulladék-gyűjtő zsák
Még lehet gyári fröccsöntött alkatrészeket kapni a kocsihoz, egyedül a két alkatrész az, ami egyedi a saját igényeim szerint. Szóval talán évek alatt hozná csak be az árát, de maga a téma érdekel. Illetve egy 3D nyomtatóval aztán gyakorlatilag azt építek még, amit akarok.
S te melyik nyomtatót ajánlod? EZZEL szemezek, de rohadt drága hobbinak.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
janek69
senior tag
Sziasztok!
A múltkor jeleztem,hogy a thingiverse-ről leszedett titan extruder fogaskerekének nyomtatásába bele törött a bicskám.0.2-es nozzle-al sem lett jó.Nem is igazán lehet,mert az a modell,nem nyomtatásra készült,vagy legalábbis nem ilyen technikához.A nagyon sűrű fogazat mellé társult,hogy a fogak tűhegyes háromszögek.A képeket elnézve a gyári közel olyan,de az fröccsöntött.Ez csak az extruder full modellje véleményem szerint.
Ma viszont a githubon találtam egyet,amiben halszálkás kerék van,de nem olyan böszme mint a WADE-ben hanem kb. 3.5cm átmérőjű mint a titan-ban.
Ez sokkal használhatóbb lett.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #5477 üzenetére
Mindegy.
ABS-t lehet simítani, ha ez számít.(#5493) Zsolt74:
Youtube-on van róla sok teszt. Csak ne a "nagy nevek" videóit nézd, mert ők TEVO utálók.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
Lenne egy kérdésem.
Rendelt már valaki innen a fórumról TEVO Little Monster Delta 3D Printert?
Kíváncsi lennék rá hogy milyen minőségben tud nyomtatni.
Tetszik nekem a brutális méretei miatt, csak nem hinném hogy a Craftbot-om minőségét meg tudná közelíteni.Zsolt
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #5477 üzenetére
up
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Zsolt74
senior tag
válasz Dark Archon #5483 üzenetére
A PLA nem bomlik le olyan egyszerűen.
60 fokon kell tárolni hetekig ,magas páratartalom mellett(komposztban).
A PLA elég törékeny, a PETG rugalmasabb. én már jó ideje csak azt használok.Amúgy lehet hogy jobban járnál ha vennél egy nagyobb méretű 3D nyomtatót és azzal olcsón ki tudnád saját magadnak nyomtatni,azt amit csak szeretnél, ha ilyen gyakran törőd az alkatrészeket.
Mivel 1kg nyomtatószél általában 7000-10000Ft körül van, ebből ki tudod számolni hogy nagyjából mennyibe kerül egy adott tárgy kinyomtatva.
Maga az áramköltség elhanyagolható tétel, óránként 100-200W attól függően hogy mekkora a fűtött asztal mérete, és mennyire kell felfűteni azt.
A PETG-nek csak 60-70 fokos asztal kell.
Azaz 200W-al számolva 5 óránként 40Ft az áramköltség.Zsolt
-
vd1992
tag
Sziasztok!
Honnan érdemes 2020 2040 alu profilokat rendelni?
Néztem a magyar oldalakat, de egyedül a caxtool-on találtam megfelelőt, a többi weboldalon levő profil keresztmetszetéről vagy nincs fotó vagy eltérő az alakja ahol a görgők futnak.
Aliexpress kiesik, szinte ugyanannyiba kerül onnan mint itthon.Ismertek esetleg másik/olcsóbb beszerzési forrást?
VD
-
osztraksajt
őstag
Tapasztalatok szerint a pet-g mennyire jól bírja a festést? Nem repedezik meg rajta idővel? Autópati célra nyomtatnék pár beltér alkatrészt amiket viszont fényzni kellene.
-
Xantomas
őstag
válasz Dark Archon #5485 üzenetére
Igen, ez is benne van a pakliban.
Ismerni kell a korlátait, és kihasználni az előnyeit, ahogy Saccco is írja. Hasonlóan kell hozzáállni, mint a CNC megmunkáláshoz. Ott is a gép, valamint a technikus munkaidejét kell megfizetni, ez ugyan az, csak olcsóbb a gépidő, meg kevesebb a hulladék az additív technológia miatt.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
izisz
senior tag
válasz zoombiee #5481 üzenetére
Ahogy (#5482) compi.hu írta, a talp defektje asztalszintezési gond.
A kasza "sorja" retract hiba.
A talp lyukacsosság meg ahogy írtad, nem elég vastag a fedőréteg. A nyomtatási időből tippelve alacsony rétegvastagsággal nyomtattál (0.1, 0.2 környéke) és ehhez mérten viszont
- kevés a "top solid layer" és a ritkás infiltt nem tudja befedni eléggé
- vagy nagyon ritka az infill ÉS magas a fejhőmérséklet, ami miatt még elegendő mennyiségű top solid layer is behajlik az infill közzé így nem lesz szép sima, zárt a felszín.
A retract és lyukacsosság hibákon is javíthat kicsit, ha csökkented a fejhőt.
Vagy növelheted a retract hosszat/utazási sebességet - ez a kaszát javíthatja.
Növeled a top solid layerek számát/össz vastagságát (pl. 0.1-es rétegnél 10-12 top solid layer simán kellhet)
Többet tud a nyomtató, csak kell még barátkoznod a slicer beállításokkal. -
Saccco
nagyúr
válasz Dark Archon #5485 üzenetére
Nagyon jó kis technológia ez! Csak azt kell elfogadni, hogy felhasználás tekintetében bizonyos megkötéseket és tervezési elveket úgy kell értelmezni és felhasználni, hogy a technológia előnyét azokkal ki lehessen aknázni.
Pl.: repülőgép motor a 3D nyomtatásnak köszönhetően 30%-kal kevesebb alkatrészből.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
válasz Xantomas #5484 üzenetére
Igen, kezdek rájönni, hogy a 3D nyomtatás technológia még nem tart ott, ahol én szeretném. FDM/PLA-ból is 12 ezerért nyomtatnák ki az ütközőt, ami 8 óráig tart. Az óradíja az SLS technológiának pont a háromszorosa, szóval, amennyibe kerülne, annyiért 5x újraépítem a kocsi elejét, ha lezúzom.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz Dark Archon #5474 üzenetére
Hát, ha neked ez az alkatrész kell nyomtatva, akkor nem az FDM a te jó barátod.
Nem fogsz találni olyan anyagot, ami ilyen kis méretben, birni fogja minden iranybol a terhelést. Egyedul csak akkor működhet, ha több darabra szét van szedve a nyomtatandó tárgy, és összecsúsztatva van összerakva, úgy, hogy az adott részek a megfelelő szál, és rétegirányban legyenek, hogy bírja a terhelést.Esetleg még SLS nyomtatással, PA12-ből, működhet, de annak igen borsos lesz az ára.
Más: 3D hubsról nyomtattatott közületek valaki? Egy német cégtől rendeltem, a 3d Hubs állítja ki a számlát, de a cég tölti ki adatokkal. Hol tudom megadni a számlázási címet? Sajnos más a szállítási, és számlázási cím, a pakkot már feladta, UPS trackere szépen követi, de eddig semmilyen módon nem értem el.
[link]Kiváncsi vagyok, mert 2 darabot, egy egyenként negyed kilós nyomatból ~150e ft-ért nyomtat SLS-sel fekete HP PA12 Nylonbol, és ez alatta van a kínai áraknak is. Egyszerűen FDM-mel nem tudtam olyan minőséget előállítani, ami a szemnek is szép, és ne kelljen 3-4 órát elvernem a support eltávolításával, utómunkával, ráadásul, ha FDM-mel nyomtatom, egy tekercs kevés a kettőre a support miatt, és a mérete miatt mindig feljön valahol egy picit, Buildtak ide vagy oda.
-
addikt
válasz zoombiee #5481 üzenetére
Szia!
INNEN le tudod tölteni a két alkatrészt, amit ki szeretnék nyomtattatni. Van hozzá PDF is a méretek miatt. Mindkettőre kaptam is már ajánlatot, de elég húzós, ráadásul a nagyot csak PLA-ból tudják kinyomtatni a mérete miatt. Az meg lebomlik, nem? Mit érek egy lebomló alkatrésszel, amit még ráadásul ér az UV is?
Nem tudom, hogy az ütközőt ki tudod-e nyomtatni egyben, de ha te sem, akkor valószínűleg alakítanom kell rajta.
A kis alkatrész (0002) mondjuk a karosszéria alatt lesz, ha csak azt tudod kinyomtatni és jutányos áron megszámítod, már az is segítség (főleg, ha Bp-n át tudom venni)
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
zoombiee
csendes tag
Sziasztok,
Csatlakoztam én is a 3d nyomtató tulajdonosok táborához.
Karácsony előtt vettem GB-ről meglepően hamar ideért EU raktárból 97 000FT volt az ára.
Összerakás egyszerű volt, a csomagolás korrekt, semmi nem volt sérült.
Ahogy megemeltem a "vezérlő egységet" észrevettem, hogy valami csörög benne, szétszedtem és találtam benne egy Eltévedt" csavart Reméltem, hogy nem lesz vele semmi nagyobb gond.
Összerakás után kicsit félve kapcsoltam be, nehogy valamit rosszul kötöttem és saját magát nyírja ki a gép, de szerencsére semmi gond nem volt.
Gondoltam, hogy akkor már nyomtatok is valamit, ezért youtube-on rákerestem, hogy mit is kell csinálni, így gondoltam az alapján kinyomtatok valamit a hozzáadott kártyáról.
Megcsináltam a szintezést, felragasztottam a sárga maszkoló szalagot, amit adtak hozzá és a gyári PLA-val elkezdtem nyomtatni.
Meglepődtem, hogy gond nélkül letapadt (sokan panaszkodtak, hogy felválik a tárgy), eltelt 20 perc és a nyomtató Y-ban kitolta az asztalt maximumra és még ment volna, szerintem átugrott pár fogat, majd megpróbált visszamenni a helyére, de ez után már nem jó pozícióba nyomtatott ezért leállítottam. Mivel olvastam a fórumon, hog kész G-kódot nem ajánlott használni (bár nem gondoltam, hogy a hozzáadott is rossz lesz)
Ezért úgy döntöttem inkább letöltök egy stl-t és megcsinálom a saját g-kódot.
A hőfokokat az első nyomtatásból vettem át, mert azok jónak tűntek 205° és 50°
Persze így már nem ment minden rendben, az első pár réteg nem tűnt túl jónak, de hagytam továbbmenni, mert úgy tűnt, hogy rendben lesz, de 90perc nyomtatás után elmozdult a tárgy és le kellett állítanom ismét.
3. nyomtatásom teljesen ugyanazzal a beállítással csináltam, azzal az eltéréssel, hogy a sárga maszkolószalagra tettem kétoldalú ragasztót és arra nyomtattam. Így a nyomtatás 3,5 óra alatt elkészült a linken látható minőségben. Link
Kérdésem az lenne, hogy a minőség szerintetek milyen? Ennyit lehet kihozni a nyomtatóból vagy érdemes próbálkoznom valamilyen beállításokkal?
Három kisebb hibát vettem észre:- A kaszánál elég sorjás lett
- Talp részénél ahol a felirat van ott egy picit lyukacsos áttetsző lett (gondolom nem elég vastag ott az anyag)
- Az alsó felület egyenletes lett, de csíkos, ezt valahogy ki lehet küszöbölni?Így kezdőként nem tűnik túl nehézkesnek ezt a nyomtatót kezelni, bár sok mindent még ki kell próbálnom.
Ha bármilyen észrevételetek van szívesen fogadnám az építő jellegű kritikát, javaslatot.
Köszön, hogy elolvastátok az írásomat és remélem nem untattalak titeketDark Archon, ha el tudod küldeni az stl fájlt, akkor szivesen kipróbálom, hogy ki tudom-e nyomtatni.
-
Devil Smile
őstag
válasz itanczos #5478 üzenetére
Az enyimet novemberben rendeltem december vegen kaptam meg.. 42e ft volt EU expresszel..
Szerencsere nekem 2 extruder volt benne szinten 2 PLA val..
Haverom karacsony elott rendelte penteken szerdan mar nala volt EU stockbol.. 50e korul es neki is 2 extruder volt benne.. (a Titan Extrudere 2napig mukodott aztan a tefloncsovet tarto kis csatlakozo kitort)
Nekem csak a kezi vezerlo plexije volt repedt uh akkor osszetehetem a kezem es szerencsesnek erezhetem magam..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
itanczos
senior tag
Első szemrevételezés eredménye a frissen érkezett Tevo Tarantula csomagban:
- legalább egyik kis végállás mikrokapcsoló nem kapcsol egyáltalán, egy másik alig... (elég rossz arány a 4/2)
- csak 1 extruder van benne, a Titan. Már nem 2 extruderrel (sima és titan) küldik.
- GB-ről való, a legolcsóbb (48e Ft) verzióban is van 2 x 0,25kg-os filament, hiába nem írják a leírásban. Mindkettő PLA[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Mr.Csizmás
titán
QQ:
kulcstartót miből érdemes nyomtatni?
-
addikt
Hasonló van az autón gyárilag is, csak az nem nyúlik a karosszéria elé, így nem védi. Nem cél a tökéletes elpusztíthatatlanság, illetve a tömeg is szempont. Mindössze annyit szeretnék, ha egy ugratás félresikerül, legalább ne a karosszéria vagy a felfüggesztés sérüljön. De ezt is csak akkor, ha értelmes áron ki lehet hozni, mert egyébként 5eFt egy karosszéria, s egyéb alkatrészeket is lehet hozzá vásárolni 1-2eFt-ért. Csak így kicsit személyre tudnám igazítani az autót, meg hobbi.
-
PNP
őstag
válasz Dark Archon #5474 üzenetére
Ez nem lesz túl erős semelyik anyagból sem. Mi lenne, ha a nyomtatott elemek mondjuk karbon rudakat fognának be? Pont ugyanezt a formát nem fogod tudni megcsinálni, de hasonlót és erőset igen.
-
addikt
válasz DrojDtroll #5472 üzenetére
Hmm... azt olvastam, az ABS erősebb, ugyanakkor rugalmasabb, azaz kevésbé törik, mint a PLA.
Saccco: köszi, most már akkor végképp tanácstalan vagyok
Egyébként nem titok, egy ilyen lökhárítót szeretnék nyomtat(tat)ni többek közt:
Ehhez meg nem árt, ha nem törik ketté az első ütközéskor.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Dark Archon #5471 üzenetére
Tevo Tornado vagy CR10.
Az anyag, amit keresel az meg inkább a PETG.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
DrojDtroll
veterán
válasz Dark Archon #5471 üzenetére
abs-sel ilyen nagyot nehezebb nyomtatni mint pla-val
-
addikt
Üdv!
Mostanában elkezdett érdekelni a 3D nyomtatás. Lehet értelmes nyomtatót venni manapság 100k alatt, amivel ABS-sel gondtalan a nyomtatás? Azért ABS, mert főleg RC autó alkatrészeket nyomtatnék, s nem lenne hátrány, ha legalább egyik irányban 300mm lenne a maximális nyomtatási méret.
Köszi,
-
Saccco
nagyúr
válasz janek69 #5466 üzenetére
Szeletelj egyet 0,2-re és nézd meg mit mutat. Ha a fogakon nincs egyenes rész a végén, akkor nem valószínű, hogy menni fog.
-
itanczos
senior tag
Köszi!
Igen, erre gondoltam! Pedig ránézésre a normál jobban néz ki!De hiszek nektek, hogy a titán kell nekem!
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
janek69
senior tag
Szerintetek van annak esélye,hogy a titan extruderhez kitudjam nyomtatni a fogaskerekeket?
Az egész 10mm átmérőjű és 22 fog van rajta. 0,4-es fúvókával nem lettek a fogak túl jók.Nyilván ha a layer magasságot leviszem 0.1-re azzal max sűrűbb lesz a csíkozás,de a fogak nem lesznek hegyesebbek.
Ami kérdéses számomra,hogy egy 0,2-es fúvóka mekkora javulást hozna. Lehetne-e ez működőképes ilyen technikával egyáltalán. A 0,2-est azért nem próbálom azonnal,mert pont amiért csinálom az az,hogy gyenge az extruder,0.2-esen nem hiszem,hogy átnyomná a műanyagot.Lehet,hogy marad a WADE extruder és megvan a magyarázat,hogy miért,olyan durva nagy a 2 fogaskerék.Ahhoz elég volt a nyomtató felbontás.Jó masszívan 100% infillel nyomtattam,tuti nem törik.
Ilyen lett a kiskerék. -
itanczos
senior tag
Köszi, de nem tudom milyen a másik!
Fotód van esetleg róla?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
fabula
őstag
válasz mazso26 #5458 üzenetére
Köszi, sokat segítettél. Valóban MK8 a nozzli, már sikerült kibányásznom a neten is. Köszi a képeket is, jók ezek, így még nem találtam a fejről fotót.
Akkor a 24V-os patronból meg az MK8 nozliból is rendelek, meg tartalék ventiket is nézek hozzá.
Valahogy nyugodtabb vagyok, ha ezek kéznél vannak, mivel soha sem lehet tudni, mikor adják meg magukat.
Sajnos a Tornado-m még mindig nem jött meg, de a tracking szerint úton van, remélem már nem sokáig.
Legalább addig javítgatom, hangolom az A8-at és nyomtatom vele a Tornado kiegészítőket.[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz DrojDtroll #5455 üzenetére
Nem beteg, csak felesleges a most elterjedt technikákkal.
Egy scara robot alkalmasabb lenne erre a feladatra.Nagy méretű, kis pontosságú tárcsakhoz jó is lehet z tengelyben felfele építeni a tárgyat, de amire igazán jo lehet az már state of the art. Google a barátod, egy halom egyetemi projekt volt ami ezzel szorakozott, sőt, a Kuka, ABB, meg ugy mindegyik robot gyártó cég megcsinálta a saját ilyen videóját.
Standardizálni kellene egy eddigitől eltérő metódust.
Pl oldalról is építeni, egy forgó alap segitségével és nem alátámasztást használni.
A sokdimenziós CNC gépek is ezt csinálják csak cél eszközzel.Kell egy réteg ami a gcode-ot az adott robot bemenetére fordítja, és kell egy slicer, ami képes olyan gcodeot generálni.
Szép kickstarter kampányt lehetne rá építeni
-
DrojDtroll
veterán
Mennyire volna beteg egy ABB IRB140-ből 3d nyomtatót készíteni
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Köszönöm a sok infót az extruderrel kapcsolatban mindenkinek,jó kis eszmefuttatást indítottam el vele . Ezek egybevágnak az elméleteimmel,így direkt extruder lesz továbbra is.
Mivel szeretek tervezni és az egész nyomtatóm egyedi,így nem titán extrudert másolok,hanem tervezek egy újat,viszont a fogaskerekeket abból veszem,csak azokat is átalakítom rögzítés szempontjából.Ez lesz a kiindulási alap.
A WADE extruderhez kinyomtattam egyszer a halgerinc fogaskerekeket,de az egy nagyon durung szerkezet,nem szeretnék egy olyan gány cuccot rakni a nyomtatómra. 6.5 cm a nagy kerék átmérője.Amúgy meg az áttétele nem sokkal nagyobb mint a titáné,mert ott nagyon nagy a motoron levő kerék is.Szerencsére motorom,csapágyak minden van itthon a "szemetesből",már csak idő kell hozzá. -
Xantomas
őstag
-
itanczos
senior tag
-
QbHead
aktív tag
-
itanczos
senior tag
Srácok, ez a Tarantula Titan Extruder?
Nekem csak ez az egy extruder van a csomagban.
Itt melyik fogaskerék van titánból?
Viszont akkor ez mi?
-
bigrob
őstag
DPD szerint 18-án érkezik a Tornadóm
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
izisz
senior tag
A filatovábbítót sejtettem, hogy fém, a nagy volt kérdés nekem, köszi a válaszokat!
Egy gondolat hussant át rajtam: én úgy tudtam, hogy a wade-ből is idővel csináltak ápdét verziót, fishbone fog mintázattal, ilyen 0 backslash céllal. Érdekes, hogy ezt nem vették át pl. a titánnál... -
fape
senior tag
Egyeben az összes korábbira:
Nekem bejött. Gyári tevo-s használok, fröccsöntött fogaskerékkel. Jobban tetszik a mint a sima/gyári. Úgy tudom az új tevo kitkethez már mind a kettőt adják.
Nem csak estep kalibráció kellett hanem a motor forgást irányt is változtatni kellett.[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
izisz
senior tag
Annyit írtok a titanról, még kedvet kapok (pedig nem érzem szükségét, néha rosszabb ez a csoport mint a külföldi rendelések topic, ott is jött már számos "felesleges" ihlet/ötlet, amit amúgy nem vettem volna
A tietekben nyomtatott/fröccsöntött/fém fogaskerék van?[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz itanczos #5437 üzenetére
Mindenkinek:
Nyilván adnak róla számlát, így eleve 27%-a az államé, valamint további járulékos költségek, mint tárolás, weboldal fenntartás, havi fizetés, nyereségadó, iparűzési adó, könyvelői díj, biztosítás, építményadó, stb stb. Ne menjünk ebbe bele legyetek szívesek, hogy ki mit mennyiért ad. Ennyi az ára és kész. Ha valaki kifizeti, akkor megvette, ha nem fizeti ki és külföldről veszi fehéren vámmal áfával, az is az ő dolga meg az is, ha adócsalóként átcsúsztatja a vám és áfa radarja alatt.
Szeretném kérni, hogy ne erről szóljon a szakmai fórum, hogy azt hangoztatjuk mennyire olcsó a külföldi és mennyire drága a magyar, pedig az is onnan veszi. Persze, csak ő szeretne belőle megélni, mi meg nem. Tartsátok tiszteletbe azokat a vállalkozókat, akik megfizetik az adót és járulékot, mert nem mindenki tud multinál dolgozni..
Nem akartam ilyen hosszúra se meg szemrehányóra se, egyszerűen csak gondoljatok bele, hogy vannak nem csak mercis meg béemvés vállalkozók, hanem kényszer vállalkozók is nagy számban, akik esetleg egyes egyedül próbálnak megélni és rengeteget dolgoznak, hogy ne csak az államnak jusson, hanem maradjon kenyérre is.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Az alap gép, amit én is vettem, (GB-n 40e-ért), csak kb 60% haszon. Mondjuk az nincs feltűntetve, hogy nettó vagy bruttó az ár.
-
itanczos
senior tag
Ezt láttátok már: Tevo 3D Hungary
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Megérkezett a Tevo Tarantulám! GB-ről kuponnal és sima ajánlott küldeményként kínából 13 nap alatt és ma hozta a DPD.
Fizetnem nem kellett. Ez azt jelenti, hogy elkerülte a vámot?[ Szerkesztve ]
-
haverkulum
aktív tag
válasz DrojDtroll #5421 üzenetére
Szia, ez az ár nagyon sok érte, itthon P3Steel pro vázat (hasonló ehhez csak teljesen acél és sokkal masszívabb) kb. 13-15.000 Ft-os ár körül meg tudod csináltatni (anyagár + vágás) a legtöbb fémipari cégnél, ehhez a 6db kéregedzett köszörült rúd ~4-8000 Ft körül megvan, a nyomtatott alkatrészekhez meg elég keresni ismerősök közt (vagy itt ph-n) valakit aki kinyomtatja. Max még a lineáris csapágy vagy siklócsapágy amit be kell szerezned, ez itthon is itt-ott elvétve található pár száz forintos darabáron vagy kínából occón
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #5424 üzenetére
Onnan is hasonló - legtöbbször kínai eladók - termékét kapod (persze vannak nevesebb eladók is), csak szerintem drágábban.
Ha nincs prime előfizetésed, akkor nem hiszem, hogy van előnye az amazonnak (talán szállítási idő?).(#5425) janek69
Direkt:
+ retract beállítás könnyebb a rövidebb filament út miatt (de pressure controll-al lassan elveszti ezt az előnyét)
+ flex filát könnyebb (vagy csak ezzel) lehet nyomtatni
+/- csak manuális (vagy nehézkesen automatizálható) színcsere lehetséges (klasszikus, pl MK2 extrúder-hotend modell esetén)- nehezebb szerkezet a moci súlya miatt (mondjuk a titan cucc nem tudom milyen súlyú, de azért mégis moci, mindegy milyen kicsi)
Bowden:
+ könnyű nyomtatófej
+ automatikus színcsere elég könnyű manőver
+ valamivel magasabb nyomtatási sebesség komolyabb minőség romlás nélkül (ám cartesian gépen a nehéz asztal miatt úgyse lehet nagyon elszállni gyorsítás ügyileg)- retract macerásabb lehet, hosszabbat kell retractolni, így selejtes hotend-el párosítva dugulásos játék lehet a vége (lsd, fent, pressure control a barátod)
- flex fila mehet, de kisebb a siker esélye
- érzékeny, jó minőségű ptfe cső kell és a lehető legrövidebb[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz janek69 #5425 üzenetére
Szerintem is egy áttételes extruder kellene neked.
+1 fape véleményére, a Titan sokkal jobb, előtte használtam Greg-Wade-t is, az is nagyon jó. Nekem a filament nehéz húzása miatt kellett erősebb.Bowdenes esetben rá lehet tolni a filament-et, de nem lesz retraction, mivel csak tolni tudja.
-
janek69
senior tag
Sziasztok!
Lehet,ha végig olvasnám az egész fórumot újra összeállna a kép,de gyorsabb ha kérdezek. BOCS.
Kicsit tupírozni akarom az extruderem,mert igencsak gyenge motor hajtja,nem NEMA17.
Jelenleg direktben tolja,A kérdésem arra vonatkozik,hogy milyen előnyei,hátrányai vannak a direkt és a bowdenes extrudernek egymással szemben. Amit én gondolok: A bowdenesnél lényegesen kisebb a tömeg,amit az X tengelynek rángatni kell,ennél ha lefogy a filament,akkor a bowden hosszával azonos méretű filament a veszteség.(ezt jól gondolom,vagy be lehet a bowden-be úgy tolni a következő filamentet,hogy nem akad el sehol és tolja az előzőt maga előtt?). Az én elméletem szerint itt ahogy mozog a fej nagyobb mozgásoknál kismértékben a filament is mocorog,de lehet,hogy ez elhanyagolható az extrudált mennyiségnél.
A direktnél nagyobb a tömeg,de cserénél kisebb a veszteség és szerintem pontosabb az extrudálás.
Ha valaki próbálta esetleg ugyanazon nyomtatón mind a kettőt,az melyiket ajánlaná??? -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
amazonos kínálat mennyire éri meg? (gearbest, ali, stb.-hez képest)
[ Szerkesztve ]
-
mazso26
tag
válasz DrojDtroll #5422 üzenetére
szvsz nem vennék 33000-ért akril vázat amikor komplett nyomtatókat lehet venni 40ért...
Egyébként is 5 stepper kell ehhez a vázhoz. Amennyiben ragaszkodsz az akrilhoz (??) lesz itt szerintem fórumlakó aki már kinőtte, átépítette és a régit meg tudod venni olcsóbban (pl Anet a8 váz, azt sokan építik át alura). -
DrojDtroll
veterán
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
szeretnék építeni egy nyomtatót!
ami megvan hozzá:
mk8 extruder
átalakitott pc táp
4db nema17 stepper motor
mega+ramps+motorvezérlők
végálláskapcsolókamire egyenlőre nincs szükségem:
fütött asztal
sdkártyáról nyomtatás
lcd kijelzőelég ha veszek egy ilyen keretet?
ezzel már össze tudok pakolni egy nyomtatót?a jelenlegi alkatrészeimmel van olcsóbb megoldás?
-
izisz
senior tag
Kérem az Urakat a GB-BG rendelős-kibeszélős dolgokat átvinni vagy a V/ által javasolt topikba vagy a külföldi rendelésekébe. A téma nem ide tartozik, köszönöm!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz trialkornel #5415 üzenetére
esetleg linkkel, hogy melyik raktárban van
(#5416) V/ érdekes, az ebayes topicban mégis azt pörgetik mindig, és jó tapasztalatokkal. ne általánosíts személyes sérelmekből
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Érdekes, nekem pont fordított a tapasztalatom!
Banggood-ról érkező csomagnak sokkal gyengébb a csomagolása, és néha mégsem érkezik meg a megvett cucc. Amit perszer pár hét után automatikusa refund-olnak.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
titán
válasz trialkornel #5415 üzenetére
Persze érdekel, főleg a Gearbest topik lakót. Azért a keresztajánlás egy kicsit hülyén mutat. Arról nem is beszélve hogy a Banggood fényévekkel jobb mint a Gearbest. Ott, GB több az átverés.
[ Szerkesztve ]
-
trialkornel
tag
Ha valakit érdekel GB-n egész jó akciózás van:
Anet A6 3D Desktop Printer Kit: $163.99 Code【A6UK3】
Anet E10 Aluminum Frame 3D Printer DIY Kit: $249.99 Code【GBE10UK3】
Creality3D CR - 10 3D Printer: $348.99 Code【CR10UK31】
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
Nem feltétlenül kell szeletelőt váltani, tény hogy jó a simplify3d, de ahhoz, hogy igazán jól nyomtass, sok opciót kell kipróbálni és használni. Meg kell tanulni jól kezelni a használt szeletelőt.
Ha váltásra kerül a sor, jó lehet még a cura és a repetier (cura engine-nel). -
Saccco
nagyúr
A Benchy oldalán a "pöttyöket" a rétegbekezdés miatt látod. A slicer is meg tudja oldani, de erre van például a Linear advance.
-
Saccco
nagyúr
Sejtettem, hogy S3D.
A 4. verzió ilyen ronda bekezdést tesz.
Cura és Craftware nem csinál ilyen ronda bekezdést.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
QbHead
aktív tag
Nyomtattam egy temp towert, szerintetek most melyik hőmérsékletet használjam?
Tevo Tarantula+radial fanfang hűtő, lehet a layerhűtőt le kellett volna kapcsolnom?
illetve még egy kérdés, hogy a retraction után ottmaradt "pöttyöket" hogyan lehet szépíteni? milyen beállítást kell megváltoztatnom? ez a része gyári a TT-nak 5mm retraction 2mm wipe, 1300mm/s"A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."
-
Saccco
nagyúr
válasz itanczos #5397 üzenetére
Nekem MKS GEN lap van a gépen abban meg 4 darab TMC2100, semmi hangja sincs a gépnek, csak a ventilátorok zúgnak.
-
MASSlag
tag
válasz compi.hu #5398 üzenetére
Hát, nem tudom az mikorra gyűrűzik be. A marlin 2.0 még eléggé az elején tart ahogy néztem. Nem tudom idén lesz-e még belőle (stabil) valami, és akkor még is kell tervezni az alaplapokat. Ezen amúgy én is filóztam. Egyébként kétlem, hogy az SBase-nél olcsóbban fognak adni bármilyen normális 32bit-es alaplapot (10e Ft).
[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- OpenWRT topic
- Akciókamerák
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest