- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Csizmás #6798 üzenetére
Akkor az Aqua-s 3.800as ABS és 4.200-as PLA kilós árak jók gondolom. Mindkettő Gembird.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #6798 üzenetére
Hát, a bq pl. semmire se jó. Mások a Herz-re panaszkodtak korábban.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
TheProb
veterán
válasz Mr.Csizmás #6789 üzenetére
Ilyet akartam én is, köszi!
Viszont van értelme M3 és M4-et is rendelni? Melyik a jobb választás, ha csak egy fajtát akarok?Más:
Amíg megjön az a szerencsétlen nyomtató, lehet rendelnék 1-2 tekercs filamentet. Az is random, hogy PLA-t vagy ABS-t küldenek az Anycubic Kossel-hez vagy lehet tudni? Mert az alapján vennék másik anyagú filamentet. Itthon honnan ajánlott amúgy rendelni/venni?[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Zsolt74
senior tag
Az asztalt, alulról leszigetelted?
Mert ha nem akkor ott jelentős hőt veszt az asztal fűtésed.
Ja, és mielőtt szétégetnéd a vezérlésed csatlakozóit, egy szilárdtest relét kössél be az asztal fűtéshez, ha ezt még nem tetted meg, mert most max-on van hajtva , és ha véletlenül kontakt hibás lesz, akkor szétégetheted vele akár az egész nyomtatódat is.Zsolt
-
blountex
senior tag
Érdeklődni szeretnék 2 dolog felől:
Előbb-utóbb úgy is tudtam, hogy szét kell szedni a hotendet és stb, akkor már úgy voltam szétszedek mindent és megnézem miből áll a printerem.
Printer: Tevo Tornado -> Bowdenes
Van egy ilyen böhöm nagy bordás radiátor amibe belemegy a teflon cső és a Throat tube is.
Pontosan mi ennek az angol megnevezése, érdemes ilyet rendelni tartalékba Aliról? Ha van link az még jobb, köszi
A másik kérdés a nozzlebe betekerhető throat tube. Alin sikerült kikeresgélnem a megfelelőt 23mm hosszú kell és nem kell bele a PTFE tube mert magát a PTFE tubet tolom bele a Throatba. Gonfolom Direct Drivenál kell PTFE csővel kérni.
Throath tubeÉn még régebben egy 1,75mm telfon throat tubet rendeltem, de gondolom ez nem jó, mehet ki a kukába.
22,5mm hosszú
[link]Van megannyi variáció lehetőség stb. így úgy gondoltam inkább rákérdezek biztos ami biztos alapon. Köszi a segítséget.
Jöjjenek a képek:[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Nekem annó a kék maszkolószalag és az lekenve pritt stifttel jött be.
Az első réteget úgy nyomtatta,hogy néha a nozzle szántotta a ragasztó réteget,de ottmaradt.
Burkolva nekem sem volt a nyomtató.A másik ami bejött az amit próbáltál,csak nem üvegen,mert arra szerintem nem tapad rendesen,hanem csiszolt alulapra kentem.[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
ABS-el szívok... első próbálkozásaim:
- Gembird zöld ABS
- asztal ~95-100 fokra felfűtve (baromi lassan sajnos, 12V)
- hot end ~240-245 fok
- hűtés kikapcsolva
- ÜVEGLAP
- üveg lekenve acetonban feloldott abs-elA 3. próbálkozásnál már nem jött fel olyan hamar, le is ragasztottam a brim-et fedőszalaggal de így is fel akart jönni, csak épp hogy ott maradt, de a végére durván deformálódott így is a tárgy, nem csodálkozom hogy
fel akart jönni, zsugorodik így felhajlik, fej beakad... stb.MIt javasoltok?
(Még megpróbálom valahogy lefedni a nyomtatót valamivel, hátha az segít) -
compi.hu
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6786 üzenetére
Igen, vettem is egy szakajtóderékkal, köszi
-
Mr.Csizmás
titán
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
KIZS
aktív tag
Rájöttem, hogy a Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER kb. nem ér semmit.
Amivel pontosan be lehet lőni a fej <-> asztal távolságot az a Z offset a menüben. Persze játékos, nem olyan egyszerű mint a youtube videokban, de véges idő alatt belőhető a pontos érték. Most tökéletesnek tűnik a nyomtatás. -
Saccco
nagyúr
válasz 2thletme2day #6782 üzenetére
Játszd le egy TMC2100-val.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
2thletme2day
őstag
-
atus72
őstag
válasz Mr.Csizmás #6779 üzenetére
terminálból is állíthatod a Z offsetet:
M851: Set Z-Probe Offset M851:
Sets the Z-probe Z offset. This offset is used to determine the actual Z position of the nozzle when using a probe to home Z with G28. This value may also be used by G29 to apply correction to the Z position.
This value represents the distance from nozzle to the bed surface at the point where the probe is triggered. This value will be negative for typical switch probes, inductive probes, and setups where the nozzle makes a circuit with a raised metal contact. This setting will be greater than zero on machines where the nozzle itself is used as the probe, pressing down on the bed to press a switch. (This is a common setup on delta machines.)
This setting is saved in the EEPROM by M500 and restored by M501. The default (as reset by M502) is set by the Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER setting in Configuration.h. -
KIZS
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #6779 üzenetére
A Marlinban van ilyen állítás. X,Y és Z-re is. Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER a configure.h -ban.
Egyébként én az autolevel-lel még nem tudtam olyan minőségben nyomtatni mint kézi beállítással.
A youtube videókon elképesztően játszi könnyedséggel állítják be ezeket az offseteket, de nekem valamiért sose jó a végeredmény.Az a fura, hogy tök pontosan leméri az asztalt. Amikor mérés után leviszem Z nullára fejet, akkor pontosan elfér a kis papírdarabom a fúvóka alatt. Tökéletes, pont mintha kézzel állítottam volna be.
Ehhez képest nyomtatásnál már túl magasan van a fej. Nem látványosan magasabban, de annyira igen, hogy ne tapadjon le rendesen az anyag.
És állítok én már mindent. A fenti Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER-t meg a nyomtatón is a Z offset-et is. Közelít is a fej az asztalhoz, de valahogy nem az igazi. De ha túl nagyot állítok, akkor meg hozzáér a fúvóka az asztalhoz.Nem sikerült még megértenem mi történik.
-
Mr.Csizmás
titán
halp: az autolevel offsetet lehet állítani? azaz mennyivel vegye odébb a nullát a hegye és a nozzle között?
-
Zsolt74
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6776 üzenetére
Mindenki szenved itt az automata szintezéssel ,én azt az elvet vallom hogy egyszerűbb az asztalt egyszer rendesen beszintezni, utána sokáig nincs vele gond.
Az én nyomtatómon gyárilag volt automata szintezés, de az volt az első hogy leszedtem róla.Zsolt
-
janek69
senior tag
A kapcsolóval az a baj,hogy annak be kell nyomódni,magyarul lejjeb lóg nyitott állapotban mint a fúvóka és nyomtatáskor elakad.Én azon agyaltam,egy ideig,hogy alu bed és elszigetelni a fejet,amikor a bed-hez ér az lenne a kontakt,de ha valami kosz oxidáció van,vagy ami a valószínűbb,hogy műanyag kenődik a fúvókára,akkor nem lesz rendes kontakt.Szóval nem egyszerű.Úgy lehetne megcsinálni,csak nagyon precízen kellene,hogy lenne egy mikrokapcsoló fixen és egy kis eltávolítható köztes darab.Szintezés után a köztes darabot ki kellene venni,hogy ne lógjon lejjebb a fúvókánál.
-
bardi
senior tag
Tevo tarantulát valaki átalakította már direct drive-ra? Megéri egyáltalán?
'92 Honda VFR 750
-
atus72
őstag
Azért ez nem teljesen igaz ha a hőmérsékletet is figyelembe vesszük (lásd grafikon a videóban).
Véleményem szerint maga a mérés is hibás, mégpedig azért mert nem függőlegesen hanem vízsintesen teszteli a szenzorokat, így teljesen más erőhatások érik például a 3D touch-t, nem feltétlenül erre tervezték[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Egyébként az indukciós helyett nem jobb simán egy végálláskapcsolóval megoldani?
Az indukciósat még a levegő páratartalma is befolyásolja(kevertem a kapacitívval), a sima fizikai kapcsoló állítólag a legpontosabb. Rendeltem pár tartalékot, meg jött is egy pluszban, majd idővel valószínűleg megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
És ekkor kijött belőlem az állat...
Szóval vettem egy közelségérzékelőt az autoleveling miatt.
Olvasgattam, hogy üveglapos nyomtatásnál nem triviális a dolog, de gondoltam, hogy egy 8 millimétert ígérő érzékelő csak átlát már a 4 millis üveglapomon.
Hát nem. Sőt igazándiból üveglap nélkül is hajszál 4 mm-re lát csak.És ekkor kijött belőlem az állat...
Fogtam a pár napja vásárolt kézi gravírozó készletet egy csiszoló koronggal + egy csiszolóvásznat és nekiestem. Használni úgy sem tudom, szóval ha tönkrevágom akkor is ugyanitt járok, hát nem?Oké, szépnek ronda, de működik. Nyertem kb. 2.5-3mm -t és most stabilan szintez a nyomtató...
-
bardi
senior tag
Felraktam az alu Y carriaget, nagyon merev, már csak annyi mozgás van, ami az ágy alatti rugókból származik. A szíjat is sikerült szorosabban meghúznom most, kíváncsi vagyok jó lesz-e. Persze mivel alacsonyabb a végálláskapcsolót majd be kell állítanom újra.
Az X carriage végálláskapcsolójához is megtaláltam a 3D fájlokat, így nem kell nekem megtervezni. Spóroltam 15 percet.'92 Honda VFR 750
-
janek69
senior tag
Ma ismét előbbre jutottam.Ezen a képen látszik,hogy hol akad el a fej.Ami tanulság mára.Mindig a hátsó fül penderedik fel.Arra kellet ma jutnom figyelve a nyomtatást,hogy ezek a kerek,egy körből befelé fújó hűtők nem minden esetben jók.Amíg a tárgy elfér a körön belül,vagy egyenletesen fújja,mert olyan a nyomtatás közben a mozgás,addig szuper.Az én esetemben az történik,hogy az elől levő fület végig hűti,ellenben a hátsónál mikor kinyomtat egy réteget,akkor csak addig van hűtés,amíg kiszalad oda fej. Mivel ez elég magasan van,fogtam egy 8cm-es ventit és az egész tárgyat hűtöttem vele.Csodák-csodája megszűnt a baj.Arra jutottam,hogy vagy olyan hűtés kell,ami nagy területen hűt,szinte az egész tárgyat,vagy olyan ami egy pontban,de ott annyira,hogy mire elhalad a fej,már lehűljön a réteg.
-
tothmaxy182
őstag
Egy kis csiszolópapírozás után nagyon szép lett a végeredmény... Sokkal rugalmasabb az ABS, mint a PLA, és sokkal szebben utómunkázható szikével, csiszpapírral, vagy reszelővel. Ezt persze elméletben eddig is tudtam, de már gyakorlatban is látom.
Minden szavam magánvélemény!
-
kzkz
őstag
válasz tothmaxy182 #6758 üzenetére
ügyes!
-
tothmaxy182
őstag
Nah, ma pont ráértem, úgyhogy gondoltam kísérletezem egyet az ABS nyomtatással. Már régen vettem ABS filamentet, de még nem volt időm kipróbálni. A nyomtatóm egy 130 dolláros Tronxy X1, néhány tuninggal...
Először természetesen sima maszkolószalagra próbáltam meg nyomtatni, természetesen sikertelenül. Már a brim sem ragadt le.
Másodszor megpróbáltam maszkolószalag + hajlakk kombóra. Ez sem ment, itt sem ragadt le már a brim sem.
Aztán megpróbáltam maszkolószalag + hajhab kombóra, de ez sem ment.Ezután jött az, hogy csiszolópapírral megdörzsöltem a leragasztott maszkolószalagot. Ennyi. Nem fújtam rá semmit. És így már ment. Így sikerült kinyomtatni a fent látható 10mm x 20mm-es darabot.
Azóta nyomtattam még egy darabot. Egy 45x30-as méretűt, ezt láthatod lent. Kocsiba szánom, napellenzőre csiptethető cucc. Ennél szintén megcsiszoltam a leragasztott maszkolószalagot, é ez után még kentem rá egy lehelletnyi ABS juice-t (ABS + Aceton). Tényleg csak egy minimális vékony réteget kentem rá, szabad szemmel nem is lehetett látni. És most is sikerült a nyomtatás. Úgy leragadt a maszkolószalagra, hogy warping közben (egy minimális warping volt a brim réteg egyik sarkán) inkább már a maszkolószalagot tépte fel az asztalról ahelyett hogy felvált volna a szalagról.
Nah, örülök, hogy sikerült ABS-szel is nyomtatnom, így már a kocsiba is tudok készíteni ezt-azt...
Minden szavam magánvélemény!
-
kzkz
őstag
válasz tothmaxy182 #6756 üzenetére
Mire nyomtattál, és mi tartotta ott a cuccost?
-
Saccco
nagyúr
3mm vastag is bírja.
Nem kell az emelő darab, nem is passzol. A kapcsolótartót meg nyomtatni kell.
-
fape
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6624 üzenetére
Ezt most találtam: Trianglelab TL-Feeder. Egész pofásnak tűnik. Bowdennél egyébként is kell a nagyobb retraction.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
gardener
senior tag
Rumba boardot használt már valaki?
Multi color nyomtatóm már csak beröffintésre vár. Próbáltam rátolni Marlint, de nem akarta megenni.
Utána megpróbáltam legalább egy Blnket rátolni, de azt se ette meg. Felraktam a drivert is hozzá windows alatt. Ezközkezelőben meg is jelent, de nem akar semmit se megenni. Cimbora azt mondta valószínű nincs benne gyárilag firmware és azért nem eszi meg. Egy Atmel ISP-vel ha nekiesnénk?Valakinek tapasztalat?
-
Devil Smile
őstag
Saccco kollega tud ilyen szettet tudtommal, egesz emberi aron..
[ Szerkesztve ]
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
-
azbest
félisten
egyedi gyártás vagy rendelt? Mert nézegettem én is akril helyett mást, de van ahol többe kerülne például carbonból, mint amennyibe a teljes nyomtató készlet volt
Ha más nem, akkor esetleg lehetne nyomtatni kis tartót az endstopnak, amit fel lehetne nyomorítani az alu lemez szélére. Egy pici távolságot vesztel vele max.
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
Végre vannak alumínium alkatrészek a tarantulához 5 mm 6082T6, eléggé merev.
Azon gondolkozok, hogy az Y carriage alá kell-e az a műanyag lap, ami alapból ott van, hogy emeljen rajta. Meg az X carriage-n nincsen furat a mikrokapcsolóknak, az annyira nem fasza.[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
janek69
senior tag
Hát mostmár elfogyott minden ötletem.A képen látható amit eddig is írtam,viszont odatákoltam egy plusz ventit,ami egy 4cm-es gyolyóscsapágyas venti a régebbi időkből,gyakorlatilag ha a kábellel fogod repül,annyi levegőt hajt.Megy mellé egy 24V-os 5015-ös radiál is.100% fordulaton mennek és perdül felfele foktól függetlenül.175 foknál az elején már a flow-t is visszavettem 90%-ra,de akkor is felperdül,mintha az lenne a dolga.Na persze az sem világos,hogy 170foknál mi a francért húzza a csíkot. Direkt extruder és emlékeim szerint itt 2mm retract van.Már azon agyalok,hogy veszek más típusú nozzle-t,olyat amit a tarantulákkal adnak.
Van valami ötletetek?
Full felbontásban itt látható.[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6741 üzenetére
Deltánál óvatosan ezekkel. Az xy irányú méretek elsősorban a rúdhosszaktól függenek másodsorban a lépésszámtól. Csak a Z méret függ egyedül a lépésszámtól.
Guglin a delta printer dimensional calibration a keresőkifejezés ami téged érrdekel. Jó olvasgatást, lesz mit....
[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6741 üzenetére
"E step" az extrúder lépésszáma/mm; a kalibráció célja, hogy mikor gcode pl 10mm anyagot kér, akkor ténylegesen 10mm anyag jelenjen meg, menjen be a hotendbe. Ha pontatlan az E step/mm érték, az legtöbbször jelentkezik mérethibában is (over/under extrusion). Ezt a kalibrációt oly finoman lehet megcsinálni, hogy később slicerben már a flow értéket max +/- 1-2% határon belül (98%-102%) kell módosítani, ha szükséges. Ha többet kell, akkor az extrúder kalibnak érdemes újra nekiesni, pontosítani.
Tom videója a témáról[ Szerkesztve ]
-
-
izisz
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6739 üzenetére
Ha az eltérés lineáris - vagyis mondjuk 40x40-es kockára duplázódnak a különbségek, akkor játszhatsz a scale-el.
De szvsz jobb volna kinyomoznod és helyrehoznod a hibát, ami az eltérést okozza.
Lsd mechanikai, lötyögés, lógás, szorulás, E step/mm pontosra kalibrálása stb, stb.
Amúgy mely tengelykre vonatkozik az 1.6 és 0.3?[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
halp: mit tudok tenni, hogy mérethelyes legyen egy darab? scale %-ot átírogatni?
20x20-as kockára +1,6 és +0,3 az eltérés a tengelyeken.
-
janek69
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6736 üzenetére
Igen a kicsiknél nyomtatok,de a bed-ről nem válik fel a cucc szerencsére,ez csak az oldalra kilógó részletekre vonatkozik.
-
compi.hu
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6731 üzenetére
Ja igen,már nem volt szerkeszthető,mire rájöttem,hogy a PLA kimaradt.
Próbáltam én is,hogy lejjebb venni a ventillátor fordulatot,de rosszabb az eredmény,tehát tuti nagyobb hűtés kell.Bármilyen kicsi apró részlet van a nyomtatott modellen,ami nem tapad az alaphoz,az elkezd felfelé pördülni,és úgy felpördülve természetesen olyan szilárdságot ér el,hogy elakad a fej,tehát nem marad a nyomorék olyan puha hogy a fej visszanyomja.Jó példa erre a múltkori alkatrész,aminél egy olyan formát kellett nyomtatnia vísszintes irányban mint mondjuk egy üvegy nyaka.Supportra kezdte nyomtatni és már az első 1/3-nál úgy felpördült,hogy le kellet pause-al állítanom és szó szerint kézzel visszanyomni annyira,hogy ne kattogjon rajta a fej. -
azbest
félisten
És sikerült az első teszt kockát kinyomtatni a tarantula i3-mal, amit húsvét alatt raktam össze. Még szoftveresen nincs felkonfigolva semmi, csak kiszenvedtem sd kártyára egy teszt kockát, amit hirtelenjében repetier-host segítéségével konvertáltam gcode-ra. A gyári kártyát mintha nem akarta volna látni, szóval egy sandisket dobtam bele. Meg win alatt valsz valami driver probléma is volt (talán hamis kínai usb-serial chip), mert usb-vel nem volt jó a kapcsolat. De most nem volt több időm rá, de látni akartam működés közben végre.
Még mindenféle gyermekbetegsége van, amint lesz időm kinyomtatom a plusz hűtők tartóját és a z tartót. Meg most az infill is betegen gyorsa volt állítva alapból, kicsit ki is hagyogatott emiatt. Azért van hangja, nem jön át a videóból annyira, de jópofa ritmust zenélt közben.
Azért elszöszmötöltem elég sokat összerakáskor azzal, hogy az akril elemek lyukai igen nagy tűréssel készültek. Az excentrikus állító betétek néha nem voltak képesek feszesre húzni a kerekeket, mivel 1-2 mm mozgástér van a lyukakban. A műanyag betétes, nem állíthatóakat is úgy kellett helyre csavaroznom, hogy az alu profilhoz közelebb essenek a lyukban.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz janek69 #6707 üzenetére
DD micsoda?
nekem PETG-ben vattacukrozott, kevés volt a tárgyhűtés. felvettem 75%-ra, 210/80°C, 100% flow és sima. azúrkék DD PETG.
cura-ban érdemes bekapcsolni hogy mindent mutasson, és végiggondolni hogy melyik értéket kellene állítani, pl. ha hurkatöltőzik = flow lejjebbvétele, stb.
[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
// ##########################################################################################
// ## Movement settings ##
// ##########################################################################################
#define FEATURE_BABYSTEPPING 1
#define BABYSTEP_MULTIPLICATOR 1
#define DELTA_SEGMENTS_PER_SECOND_PRINT 180 // Move accurate setting for print moves
#define DELTA_SEGMENTS_PER_SECOND_MOVE 70 // Less accurate setting for other moves
#define EXACT_DELTA_MOVES 1
// Delta settings
#define DELTA_HOME_ON_POWER 0
#define DELTASEGMENTS_PER_PRINTLINE 20
#define STEPPER_INACTIVE_TIME 360L
#define MAX_INACTIVE_TIME 0L
#define MAX_FEEDRATE_X 50
#define MAX_FEEDRATE_Y 50
#define MAX_FEEDRATE_Z 2
#define HOMING_FEEDRATE_X 8
#define HOMING_FEEDRATE_Y 8
#define HOMING_FEEDRATE_Z 2
#define HOMING_ORDER HOME_ORDER_XYZ
#define ZHOME_MIN_TEMPERATURE 0
#define ZHOME_HEAT_ALL 1
#define ZHOME_HEAT_HEIGHT 20
#define ZHOME_X_POS 999999
#define ZHOME_Y_POS 999999
#define ENABLE_BACKLASH_COMPENSATION 1
#define X_BACKLASH 0
#define Y_BACKLASH 0
#define Z_BACKLASH 0
#define RAMP_ACCELERATION 1
#define STEPPER_HIGH_DELAY 0
#define DIRECTION_DELAY 0
#define STEP_DOUBLER_FREQUENCY 12000
#define ALLOW_QUADSTEPPING 0
#define DOUBLE_STEP_DELAY 0 // time in microseconds
#define MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_X 50
#define MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Y 50
#define MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z 50
#define MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_X 50
#define MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Y 50
#define MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z 50
#define INTERPOLATE_ACCELERATION_WITH_Z 0
#define ACCELERATION_FACTOR_TOP 100
#define MAX_JERK 20
#define MAX_ZJERK 0.3
#define PRINTLINE_CACHE_SIZE 16
#define MOVE_CACHE_LOW 10
#define LOW_TICKS_PER_MOVE 250000
#define EXTRUDER_SWITCH_XY_SPEED 100
#define DUAL_X_AXIS 0
#define FEATURE_TWO_XSTEPPER 0
#define X2_STEP_PIN ORIG_E1_STEP_PIN
#define X2_DIR_PIN ORIG_E1_DIR_PIN
#define X2_ENABLE_PIN ORIG_E1_ENABLE_PIN
#define FEATURE_TWO_YSTEPPER 0
#define Y2_STEP_PIN ORIG_E1_STEP_PIN
#define Y2_DIR_PIN ORIG_E1_DIR_PIN
#define Y2_ENABLE_PIN ORIG_E1_ENABLE_PIN
#define FEATURE_TWO_ZSTEPPER 0
#define Z2_STEP_PIN ORIG_E1_STEP_PIN
#define Z2_DIR_PIN ORIG_E1_DIR_PIN
#define Z2_ENABLE_PIN ORIG_E1_ENABLE_PIN
#define FEATURE_THREE_ZSTEPPER 0
#define Z3_STEP_PIN ORIG_E2_STEP_PIN
#define Z3_DIR_PIN ORIG_E2_DIR_PIN
#define Z3_ENABLE_PIN ORIG_E2_ENABLE_PIN
#define FEATURE_DITTO_PRINTING 0
#define USE_ADVANCE 0
#define ENABLE_QUADRATIC_ADVANCE 0 -
Saccco
nagyúr
válasz DrojDtroll #6728 üzenetére
Laza szíj, túl nagy jerk érték.
-
-
janek69
senior tag
Remélem senkit nem sértek meg,de én pár napja láttam először tarantulát,de ekkora csalódást rég okozott kínai cucc.Igazából első ránézésre csodálkoztam,hogy egyáltalán nyomtat.Nagyon minimál kiépítésnek és elég gyengének tűnik.Persze ezért az árért nem is lehet többet várni.Azt meg nem is értettem,hogy hogy lehet eladni tárgyhűtő nélkül PLA filamenttel.Ellenben ehhez képest egész jól működött.
-
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #6719 üzenetére
GB kezd kicsit khm lenni. Legalábbis mindenhol ezt lehet olvasni.
Mondjuk elég csak a pontokra gondolni.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
xxxjjjkkk
senior tag
Azt tudja valaki, hogy ez a durván 50$os áremelkedés a tarantula a8 nál minek köszönhető?
Eu expresses 160dolláros tarantulákról olvasni itt a topicba.
Lehet árcsökkenés mostanában?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Kuruzsló
csendes tag
válasz molvany #6713 üzenetére
Nem feltétlenül ragaszkodnék a tárgyhűtéshez, de úgy vettem észre, hogy sokkal szebben befedi az üreges részeket. Nem lesz a teteje behorpadva, szép egyenletes marad a felület. Ez gondolom agyag függő is. Az eredeti, nyomtatóhoz adott PLA elfogyott, most egy ilyent rendeltem: [link]. Szerintetek ez jó minőség?
-
Zsolt74
senior tag
válasz Kuruzsló #6714 üzenetére
Igen.
Abból baj lehet, ha nem hűtöd a fejet, mert elakadhat benne emiatt a szál.
A fej hűtőnek mindig mennie kell.
Nekem eredetileg 3010-es ventilátor hűtötte a fejet, de ez kevés volt, nem nyomtatott szépen, felraktam rá egy 4020-ast és rögtön sokkal szebben kezdett nyomtatni.
Nem gondoltam volna hogy ennyire számít hogy mekkora ventilátorral van hűtve a fej.Zsolt
-
janek69
senior tag
válasz Kuruzsló #6714 üzenetére
Azt inább ne tedd,legyen külön ami a fejet hűti és a vezérelt a tárgyhűtésre.
Egy ismerős a tartantulán a vezéreltre dugta a fejhűtőt és nagyon rövid idő alatt,amíg próbálgattam eldugult.
Megolvad az anyag már a PTFE csőben és szépen belegyógyul.
Szerintem ez a megoldás nagyon kevés levegőt nyo a tárgyra.[ Szerkesztve ]
-
Kuruzsló
csendes tag
válasz janek69 #6707 üzenetére
Én is a tárgyhűtéssel kínlódok. Eddig hűtés nélkül nyomtattam de mivel javasoltátok, hogy a PLA-hoz mindenképp kellene tárgyhűtés nyomtattam egyet. Eddig nem volt bajom a letapadással, most viszont nem akar az asztalon maradni a PLA. Olvastam, hogy az első pár rétegnél ki kell kapcsolni a ventit. Meg is találtam a "Disable fan for first n layers" beállítást a Slic3r programban de nem reagál a leállításra a ventilátor. Ugyanúgy forog tovább, a nyomtató menüjéből se tudom kikapcsolni ha beállítom a Fan- 0-ra arra sem reagál. Ez mitől lehet?
-
janek69
senior tag
válasz MASSlag #6706 üzenetére
Engem a tárgyhűtés kezd teljesen kicsinálni.Csináltam egy ilyen típusú hűtőt sok más után,de ezzel sem tudok normálisan nyomtatni. Egy 24V-os 5015-ös venti fújja,de a kiálló részek állandóan felperdülnek,hogy elakad a fej.
Szerencsére ez a hűtő freecad-ben készült így már rendeltem is mégegy 5015-ös ventit és amint megjön áttervezem és kap egy másik torkot is és kétoldalról nyomatom 2 ventivel hátha érne vaamit neki.
DD filamenttel nyomtatok 195 fokon 60 fokos bed-el.Már több ötletem nincs.
Itt látszik a modell is,meg a hiba is.[ Szerkesztve ]
-
MASSlag
tag
válasz janek69 #6704 üzenetére
Szoktam sokkal vadabbakat is számolni, szakmai ártalom
Egyébként mivel a nema 17-es motoroknak kb. max 25N-al lehet terhelni a tengelyét, úgyhogy 6mm széles gt2-es szíjjal 1m-es megpengetett szakaszon 20Hz-et kell hallani, 500mm-re arányosan 40Hz, 250mm-re 80Hz-et és így tovább.
Ez a maximum, amit még húzhatsz (nyugodtan elmehetsz eddig). Ha magasabb akkor az betehet a motor csapágyának.[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
-
atus72
őstag
-
MASSlag
tag
válasz DrojDtroll #6687 üzenetére
Mennyire szeretsz számolni?
Egy közönséges mobilos gitárhangoló alkalmazással szoktam ellenőrizni a szíjat.
Egy kiválasztott szakaszon megpengetem, ahol tudom a tengelytávot (L(m)), és meglesem telefonnal, hogy jó-e, ha nem, feszítek/engedek rajta.
F=m*a-ból kiszámolom a terhelő erőt, elosztom annyival ahány ág viseli a terhet (T(N)), lemérem a szíjat konyhai mérlegen, megmérem a hosszát, ebből kiszámolom a tömegét méterenként (k(kg/m)).
Az adatokat behelyettesítem ebbe a képletbe (SI-ben):
(Omega katalógusból van kivagdosva, de egy általános rezgéstani összefüggés)[ Szerkesztve ]
A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2025: AI a grillsütőben
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN