- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
válasz Zsolt74 #6699 üzenetére
Én 50mm/s fölé sem nagyon megyek,de nálam az x mozgó része elég nagy tömeget képvisel ez is az oka,de egyébként én abban sem vagyok biztos,hogy a műanyag megolvad rendesen nagy sebességnél,mert ugye olyankor azt is gyorsabban kell extrudálni.Nyilván tartja a szabályzó a beállított hőfokot és megolvad,csak számomra kérdéses,hogy az előző réteghez tud-e rendesen tapadni.Persze ha az ember kis figurákat egyebeket nyomtat,ami nincs nagy igénybevételnek kitéve,akkor ez nem gond,de én alkatrészeket nyomtatok túlnyomó részt és ott fontos,így nem nagyon merek ezzel játszani. Van,hogy 30-40mm/s-el megy a nyomtatás.
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6698 üzenetére
Ahhoz hogy szép legyen egy nyomat, én nem szoktam 60-70mm/sec-nél gyorsabban nyomtatni.
Nem éri meg hogy rossz minőség legyen nyomtatva mert gyorsabban nyomtatsz.Zsolt
-
DrojDtroll
veterán
Jelenleg az X és az Y tengelyeken két motor van. Mindegyik motor 59 Ncm nyomatékú.
Később szeretnék minél jobb sebességet elérni. Milyen motorvezérlőt javasoltok?
(Ramps 1.4) -
janek69
senior tag
válasz Zsolt74 #6695 üzenetére
Bocs,nem okoskodni akarok,csak pontosítani. A motor nem lesz gyengébb,csak a szíj meghajtására jutó nyomatég,mert a fogszámmal nő az átmérő,ami hozza magával,hogy az 1 lépésre jutó megtett út is hosszabb lesz,magyarul a felbontása (pontossága) is csökken a mozgató erővel együtt.
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6694 üzenetére
20 fogú szíjtárcsát szoktak használni, nagyobbat nem érdemes mert gyengébb lesz tőle a motor, és nagyobb lesz a lépésvesztés esélye.
Zsolt
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6692 üzenetére
Én innen vettem a 10mm-es szíjat.
Most a 15 méter szíj 11,8$Viszont kell hozzá a szélesebb szíjvezető görgő is.
[ Szerkesztve ]
Zsolt
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz DrojDtroll #6689 üzenetére
köszönöm, akkor van értelme beleásnom magam a témába
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6679 üzenetére
Az 1 méteres szíj nem is olyan nagy, nekem H-bot nyomtatóm van, és abban 2600mm hosszú a szíj, igaz hogy 10mm széles GT2-es.
Ez a 10mm-es szíj sokkal erősebb mint a 6mm-es ami a legtöbb nyomtatóban van.Zsolt
-
DrojDtroll
veterán
válasz xxxjjjkkk #6688 üzenetére
Szerintem a fogaskereket meg lehet csinálni
a műanyag drót neve filament
nem nagyon van hulladék, szóval 1 kg filamentből majdnem 1 kg nyomtatott tárgy lesz. Az a majdnem az attól függ, hogy a tapadás javításához illetve bizonyos részek megtámasztásához mennyi anyag kell. Ez modellfüggő.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Sziasztok, bocs az hülye kérdésért, tulajdonképp régóta érdekelne a 3d nyomtatás, most vannak már emberi áron, használható gépek(150-200$fele, pl az anet a8). A diy részét nem érzem problémának, de egy-két alap dologra nem találtam választ.
A nyomtatott anyag milyen keménységű? A gyakorlatban amnyit találtam, egy cikkben hogy az abs a lego alapanyaga pl, tehát hasonló lehet. Illetve annyit, hogy a fröccsöntött anyagok keménységét nem éri el.
Van egy pár nemzetközi skála amivel meg lehetne határozni ezt, se sajnos ilyen infokat nem találtam egyik cikkben sem.
De pl van egy kenyér szeletelő gépem, amiben műanyag fogaskerék van. Ez legyen mondjuk 5 cm átmérőjű, és kb 1mm es fogakkal. Van rá esély, hogy a nyomtatott alkatrész tartós legyen?
A másik az lennez hogy egy kg műanyag "drótból" (tudom nem ez a hovatalos neve) kb 1kg műanyag cuccot lehet nyomtatni, vagy lényegesen kevesebbet mondjuk a különböző adalékok miatt?Pár cikket meg hszt elolvastam már, de valahogy erre nem találtam rá. Az a baj, hogy 3d nyomtató által nyomtatott műanyag sem volt még a kezembe.
[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
-
bardi
senior tag
Bár mg nem próbáltam, de én nem használnék rugót szíjfeszítésre. Irányváltásnál ha elég erő lép fel a rugó deformálására, akkor a szíj nyúlni fog, meg összehúzódik, és így leng egy kis ideig, ami szerintem meglátszhat a nyomtatáson. Én ezt nyomtattam ki, jobb megoldás szerintem.
Más:
Curaban a sebesség és kinyomott anyag között lineáris a kapcsolat? Kipróbáltam 30 mm/min sebességgel a nyomtatást, és nagyon pocsék lett. Után csak a sebességet módosítva vissza 50-re megfelelő felületet értem el.'92 Honda VFR 750
-
compi.hu
senior tag
NEM. SOHA! Felejts el aonnal! Az 3d nyomtatott tárgyak minősége nagyban függ attól, mennyire áll közel a mozgásrendszer viselkedése az ideálishoz, azaz ahoz, amit a firmware feltételez. A FW egy 100%-osan merev mechanikát tételez fel, azaz arra számít, hogy amikor a léptetőmotorokkal a szerkezetet egy adott pozícióba állítja, az ott is lesz abban a pillanatban. Ha rugalmasságot viszel a rendszerbe, akkor az ott is lesz ... majd valamikor. Arról nem is beszélve, hogy egy rugalmas rendszer oszcillál. Frankó kis gyűrűket lehet beletenni a nyomtatásba egy-egy ilyen rugóval. Pont elég a rendszerben az elkerülhetetlen rugalmasság, ne vigyél bele még többet szándékosan.
-
azbest
félisten
válasz 2thletme2day #6674 üzenetére
Haha, jópofa. És a kommenteket elnézve, a vicc ellenére némelyik nem is annyira hülyeség. Régi szép emlékeket idéz, mint amikor crt monitorra tett tálban kelesztettem a pizzatésztát a kollégiumban. A tészta receptet meg az egyik ph topicból lestem
[ Szerkesztve ]
-
eJeti
csendes tag
Nagy az öröm, minden fűt, minden működik :-) Köszönöm még1x a segítséget.
2 érdekes dolgot tapasztaltam:
- "Board Info" menü szerint : "MKS > 1.3", miközben minden más 1.4 nek látja.
- A configuration.h-ban "#define hot_Ki 1.59" szerepel, a Control/Temperature/PID-I pontban 1.58 jelenik meg.mindent összeadva csupán 0.11 hiányzik, az elenyésző, nem? :-)
eJeti
-
janek69
senior tag
-
KIZS
aktív tag
Miért nem tudok ABS-sel nyomtatni?
225-240 fokon próbálkozom (90-100 fokos asztalon), 0.4-es fej, e3d v6, bowden, minden cső szilikonos
Az a jelenség, hogy állandóan eldugul a fej. Van, hogy már a befűzés és az asztal felfűtése közben eldugul, de volt olyan is, hogy nyomtatás közben, kb. 2 óra nyomtatás után dugult el (és szárazon futott tovább).Minden alkalommal szét kell szednem és ki kell piszkálnom a dugót.
PLA, PETG simán megy, ABS-sel még nem volt sikeres nyomtatásom.Szóval miért van ez?
1. béna vagyok
2. ... (itt jöttök ti) -
DrojDtroll
veterán
1 méteres szíjtávolságnál érdemes lehet ilyet használni?
-
Saccco
nagyúr
Tarantulá-hoz: [JimBrown/MarlinTarantula forked from MarlinFirmware/Marlin]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
compi.hu
senior tag
-
2thletme2day
őstag
-
eJeti
csendes tag
Segítsetek kifogytam az ötletekből.
Teljesen laikusként ugrottam neki az építésnek, és most elakadtam:
Tevo Tarantula
MKS 1.4v
Merlin 1.1 FWFeltettem az 1.1 EasyConfig FW-t és azóta nem fűt fel a HotEnd, kijelző hibaüzenetet dob. (Heating Failed) Az alu kocka tényleg nem melegszik. Az asztal fűtés rendben van.
HotEnd-hez kapcsolódóan a PID Autotune "M303 E0 C8 S200" parancsot találtam. Indítottam Repetier, Manual-ban a fenti parancsal és ahogy kell felfűtött 8szor és a végén kiköpte a megfelelő értékeket.
Repetierben a Manual kezelő pulton a "M109 S180" parancsot kiadva, vagy ha a csúszkán állítok hőmérsékletet ugyanazt a hibát kapom.
A PID Autotune továbbra is működik.Biztosan nem a fűtőpatron és nem a termistor hibája, de akkor hol keresgéljek?
Minden 5letet hálásan köszönök!
eJeti
-
compi.hu
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6669 üzenetére
Mikrokapcsolot nem lehet javitani. Ha tudsz venni pont ugyan olyat akkor rossz kiforraszt, jo beforraszt es cucc javitva.
Szerelgetesek utan akkor kell, ha modosithatta a geometriat. ha csak a fejet szereled (vazhoz, karokhoz, asztalhoz nem nyulsz) akkor csak a magassag valtozhat, eleg azt utanahuzni.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz compi.hu #6668 üzenetére
azt néztem hogy a mikrokapcsoló gumiharangjában kb. csak egy pöcök lenne. tehát ha vágnék oda egy x-y méretet, akkor pótolná....gondolom század mm pontossággal kellene
btw. szerelgetések után nem kell? fej szétszedés, össze.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
compi.hu
senior tag
válasz Mr.Csizmás #6657 üzenetére
Ne rendelj újat, nekem van egy fölöslegesen megrendelt úton.
Viszont baromira nem kell minden nyomtatás előtt szintezni. Deltát egyszer kalibrálni kell (G33) és nincs igazán szükség bed levelingre (G29)
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
válasz DrojDtroll #6665 üzenetére
Ok, átolvastam 2-t, de ettől még nem lettem sokkal okosabb, a típusokkal kapcsolatban. Példul, a lentebb írt Tronxy X-1, és hasonló típusok relative, de olcsóan beszerezhetőek. Van-e valami speciális dolog, amire érdemes figyelni? Vagy, a többi már az "asztalon", meg a felhasználón dől el?
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Van valamilyen elindulási alap ehhez a "dologhoz"? Azaz, a 3D nyomtatáshoz? Példul, Hobby King-n Eu raktárból relative, de nem túl drágán (de lehet, tévedek) be lehetne szerezni egy 3d nyomtatót. Pl 124€ Tronxy X-1. De, akár az Alza-n is vannak 70E alatt XYZprinting da Vinci Mini.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
blountex
senior tag
válasz 2thletme2day #6661 üzenetére
Már videon keresztül is elég idegesítő volt a hangja...
-
2thletme2day
őstag
válasz Mr.Csizmás #6657 üzenetére
Egy próbát megérhet ha nem állítódott el annyira nagyon az asztal és tudsz nyomtatni. [link]
-
DrojDtroll
veterán
[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
Úgy tudom egy octoprint csak egy nyomtatót kezel, de semmi sem akadályoz meg benne, hogy két octoprint példány fusson egy gépen
Nyilván olyan gép kell ami bírja. Mondjuk nem az octoprint a megterhelő a gépnek, hanem a webkamera.
Szerintem egy rpi3 simán elvisz két octoprintet. Talán egy rpi2 is.
Legalábbis az enyémnek 0.2 körüli a loadja,ami nem sok.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
napi szerencsétlenség
letört az autolevel pöcke valahogy, nem vettem észre. szokásos autolevel, Z-offset beír, stb. nyomtatás kiválaszt, és belemar a fej az asztalba gondolom vehetek új autolevelt addig hogy tudok kézzel kalibrálni?
másik: 20x tesztkocka 3 darab, stabilan mindegyik egyik irányba +1,6-1,7 mm, másik irányba +0,3. ezt hogy lehet korrigálni? scale-t kell lineárisan csökkenteni?
[ Szerkesztve ]
-
KIZS
aktív tag
válasz Devil Smile #6652 üzenetére
Ha elakadsz és kérdezel szívesen válaszolok itt a topikban. A gugliban egyébként minden fellelhető a témáról egy pillanat alatt.
-
DrojDtroll
veterán
válasz Devil Smile #6652 üzenetére
Ide a topikba is írhatsz
-
_q
addikt
Sziasztok!
Prototípus PCB gyártás esetén egy csomó kínai gyártót lehet találni egész jó árakkal. Az lenne a kérdésem 3D prototípus gyártás esetén tudnátok ajánlani olyan kínai gyártót aki olcsón gyárt műanyag vagy ehhez hasonló anyagból, ha meg van a 3D terv/step fájl?
-
KIZS
aktív tag
válasz DrojDtroll #6649 üzenetére
Igen.
-
KIZS
aktív tag
Ja és rpi-n keresztül tettem fel a Marlin-t is.
Tök jó, mert csak ssh-val belépek, elindítom az Arudino IDE-t, mókolom a configure.h-t, kiírom. Nincs usb, nincs dugdosás, fel se kell állnom a gép elől. Sőt az rpi-re fogom rákötni a filament kifogyás érzékelőt is és majd leállítja nyomtatást a megfelelő pillanatban. Ez a terv legalábbis.
Igazándiból sokkal többet játszom magával a nyomtatóval mint hasznos tárgyak nyomtatásával -
DrojDtroll
veterán
Szuper
Egyetlen külső réteg?
-
KIZS
aktív tag
Mai termés:
Herz natúr PLA, 220 fokon nyomtattam.
-
KIZS
aktív tag
válasz Zsolt74 #6638 üzenetére
Az octopi csak Rasberry-vel megy, de az octoprint szinte bármivel. Az octopi az octoprint egyik leszármazottja...
Én egyébként egy régebbi windows-os tabletre (Chuwi hi8 pro) tettem fel legelőször az octoprintet némi küzdelem árán. De végül látta a nyomtatót és kapott közben töltést is és nem jöttek a windows frissítések sem amik állandóan újraindítgatták. Szóval egészen jónak tűnt... ...kb. 1.5 óráig, amikor resetelte a kapcsolatot a nyomtatóval és félbemaradt a nyomtatásom. És itt feladtam. Amúgy elképesztően lassú volt.Aztán átszerveztem az itthoni rpi állományt és egy rpi 3-at beépítettem a nyomtatóba. Erre már gyerekjáték volt feltenni az octopi-t (van kész image, csak le kell tölteni, kiírni sd-re és kész is). Minden megy, gyors és stabil. Ráadásul a gpio portnak köszönhetően tudok olyan extrákat mint pl. a teljes nyomtató ki és bekapcsolása egy relé segítségével. Kamerán át nézem a nyomtatást, tudok videót készíteni és mindez elsőre működött mindenféle mókolás nélkül.
-
Saccco
nagyúr
3D nyomtató alaplap.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
DrojDtroll
veterán
Sikeresen felment ubuntu szerverre a octoprint
Már csak azt kell kitalálni, hogy Z tengely réteglépésére elexponáljon egy sony milcet.
-
Zsolt74
senior tag
-
bardi
senior tag
válasz DrojDtroll #6633 üzenetére
Én inkább egy kis csiszoláson gondolkozok. Talán az segítene a tapadással, de nem tudom hogy lehetne szép egyenletesre csinálni.
'92 Honda VFR 750
-
TheProb
veterán
Ezt akartam is kérdezni, van 2 használaton kívüli vékonykliensem, ami megfelelne erre a célra. De ha kell a PI modularitása és valami speckó cucc, akkor nyilván buktam a dolgot.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
izisz
senior tag
Nem. Python alapú.
compi.hu: direct drive (1 prusa mk2s assembly, meg 1 módosított mk3).
Az egyikben egy eredeti v6 heatbreak a màsikban egy alis titán heatbreak.
Egyik sem volt polírozva.
A titànból 2öt rendeltem, 1 kuka volt, a màsik egyböl jó.
Pla és petg vegyestüzelés mindkét gépen.
0.8mm retract 50mm/s-el + linear advance. (Nem origi prusa gépek a félreértés elkerülése végett, 1steel, 1 aluvázas mk2s mod, rebelix)
Sok kínai heatbreakkel szoptam(tunk) mire ide sikerult eljutni 😂[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
-
DrojDtroll
veterán
Nekem nincs asztalfűtésem ellenben van két további kérdésem:
Octoprintes gépnek van itt valaki aki normál pc-t használ és nem raspberry pi-t?
Mehetne egy tápról az mini itx-es gépem(ezen lenne az oktoprint) és a nyomtató?
A nyomtató kb 40W-ot fogyaszt a gépem ugyan ennyit. Egy 250W-os FSP táp van a gépben.
-
janek69
senior tag
válasz DrojDtroll #6635 üzenetére
Igen,PLA-nal 60°C-osra szoktam fűteni és kezdésnek 200 fokra tolom a hőt az első rétegnél,utána 195-ön nyomtatok DD filamenttel.Általában az első réteget 0.2mm-es layervastagsággal és 110 sőt néha 120%-os flow-val nyomtatom. A 195 fokban nem vagyok biztos,hogy a legjobb,de nem tudok rendes temptowert nyomtatni,mert felpördül és elakad a fej.Mostmár tudom,hogy lassabban kellene nyomtatni,de az a gyanúm,hogy nem tud eleget a hűtésem,viszont azon meg gőzerővel dolgozok.
[ Szerkesztve ]
-
janek69
senior tag
Nekem is az üveglap jött be,minden nyomtatás előtt mosogató szerrel megmosva.
A hajlakkos módszer sokkal gyengébbnek bizonyult. Az alapos mosás a fontos és ehhez hozzátartozik,hogy votl amikor megakartam spórolni a mosást és acetonnal,majd foltbenzinnel takarítottam le,majd miután egyik után sem tapadt,vittem a csap alá és minden ment ahogy kell. Amíg ki nem hül,szinte lehetetlen letépni róla egy nagyobb felületen tapadó tárgyat. -
DrojDtroll
veterán
Szerintem azt a sima üveglapot meg kellene tuningolni valamivel:
-maszkolószalag(makerbotoknál fűtött asztal nélkül tökéletesen üzemelt)
-stiftes ragasztó(az egyetemen van egy Ultimaker 3 extended, ott használják ezt a srácok, nekik remekül mülödik 60 fokos asztalnál)
-hajlakk(a neten láttam, még nem próbáltam) -
bardi
senior tag
válasz DrojDtroll #6631 üzenetére
Én üveglapra nyomtatok. Elsőnél csak szemüveg tisztító kendővel töröltem le, második próbánál viszont megmostam rendesen, mosogatószerrel.
'92 Honda VFR 750
-
DrojDtroll
veterán
válasz Zsolt74 #6628 üzenetére
egy kicsit ereszteni szokta az olvadt anyagot
Erre van valamilyen szeletelési megoldás ha jól emlékszem.
Ha bármelyik, egy kicsit is lejjebb van akkor az beleakad a nyomtatott tárgyba, és akkor vagy megrongálja a nyomtatót, vagy letépi a nyomtatott tárgyat az asztalról
Szintezhető lesz az egyik extruder, Így tökéletesen egy magasságban lesznek.
-
bardi
senior tag
Úgy tűnik hiába PLA-val nyomtatok, kell a 60 fokos asztal. Egy nagyobb tárgyat akartam kinyomtatni, és a sarkok elkezdek feljönni 55 foknál, elég jelentősen, kuka is lett az a darab. Adtam 4 mm brim-et a következő próbálkozáshoz, és visszaraktam 60 fokra az asztalt, most jó lett. Igaz kb két óra után a filament elakadt, ezért egy része elég gyenge lett... A tekercsbe raktam csapágyat, és egy tengelyen forog, viszont valamiért néha elkezd letekeredni a filament, rátekeredett a tengelyre, és ennyi volt.
'92 Honda VFR 750
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6627 üzenetére
A két direkt extruder-nél meg az a gond hogy az épp nem használt szál ,még a visszahúzás ellenére is ,egy kicsit ereszteni szokta az olvadt anyagot, ami a nyomaton meglátszódhat.
És elég nehéz a két fejet pont egyforma távolságúra beállítani az asztaltól.
Ha bármelyik, egy kicsit is lejjebb van akkor az beleakad a nyomtatott tárgyba, és akkor vagy megrongálja a nyomtatót, vagy letépi a nyomtatott tárgyat az asztalrólZsolt
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6619 üzenetére
A diamond hotend-nél viszont az lehet a gond, hogy a nem használt szálnál az anyag beleég a fejbe(pláne PLA-nál), ha kicsit visszahúzod a szálat, akkor meg oda visszafolyik a másik szál alvadt anyagából, ami persze megint csak beleéghet.
Biztos nem szeretnék kitakarítani egy diamond hotendet, kész rémálom lehet.Zsolt
-
DrojDtroll
veterán
válasz Mr.Csizmás #6624 üzenetére
Ez világos. De szerintem ettől még nem akadna el.
Egy ilyen keresztmetszetére kíváncsi lennék.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DrojDtroll #6623 üzenetére
itt retractolnia kellene az elágazás utánig, pont ahol el van vágva és toldva.
-
DrojDtroll
veterán
válasz Mr.Csizmás #6622 üzenetére
ezt nem értem, kifejtenéd?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DrojDtroll #6621 üzenetére
az a teflon nyiszálás is ottvan, retractnál nehogy aztán elakadjon.
-
DrojDtroll
veterán
válasz Mr.Csizmás #6620 üzenetére
ez nagyon ótvar
akkor low budget megoldás lehet egy j-head-el és jó nagy színváltáskori retract-tal egy ilyen?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz DrojDtroll #6619 üzenetére
[link] thingi #77424 paraszt megoldás zsírkrétával kell bszatni neki
# filament colorizer színező #
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6617 üzenetére
Nem fér el két szál egymás mellett.
Az Y-on túl kell húzni a szálat, mikor szálváltás van ,ilyenkor a retract minimum 41 mm.
A nyomtatás közbeni retract nekem most 5mm-es visszahúzás és 50mm/sec-es sebességre van beállítva.Zsolt
-
compi.hu
senior tag
válasz TheProb #6612 üzenetére
A hotendhez ez kell
Az extruderhez pedig (ha jól emlékszem) ez.(#6613) DrojDtroll: Anno csináltam egy P3Streelt, azt a minőséget azóta sem tudtam felülmúlni. Viszont a lézervágott acélváz helyett szerettem volna valami olyat öszehozni ami nem csak speciális (és méregdrága) berendezessel, hanem akár Egyszerű Pistike által is összerakható. A váz és a méretek CR-10-en alapulnak (illetve a CR-10 klónján, a CB-10-en) de egy jópár "kicióccó" megoldást tervezek lecserélni valami normálisabbra. Oszt' majd meglátjuk Legfeljebb fogpiszkáló lesz belőle, ha azt is el nem ..szom.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6605 üzenetére
Nem látni semmit kívülről, de ezeknél Y-ban megy össze a két furat.
A leírásában az van hogy a szál cseréhez minimum 41mm-t kell visszahúzni az egyik szálat hogy a helyére tudjon menni a másik.
Az amit te szeretnél hogy a két színt egyszerre nyomja bele, és ezzel keverje őket, az nem kivitelezhető, mert azt csak akkor lehetne megcsinálni ha a fejben érne össze a két szál.Zsolt
-
compi.hu
senior tag
V6, all metal ("titán" heatbreak), direkt drive, dugulásmentes hónapok óta
És mindez PLA-val? Kellett utánpolírozni a titan heatbreak-et? Retraction mekora? Bowden vagy direct?
Végre én is tudok kérdezni valakit valamiről, nem nulláról kell végigszopnom :-P
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
torok dugulás téma:
kifűtés nem ment, teflont kiszedtem belőle csipesszel, tiszta... fogóval forró víz alá tartani, lassan elkezdeni húzni...PETG szépen kijött a gubanccal együtt. amúgy ott rontottam el, hogy 0.2-es nozzlihoz nem írtam át a dolgokat.
-
Allien
veterán
válasz DrojDtroll #6607 üzenetére
Nem, magamnak. Igaziból a franc tudja, minek. De, pl drónokhoz néha-néha jól jönne egy olyan cucc, amivel átléphetőek a problémák. Mivel nem feltétlenül kell századmillire megcsinálni egy kamera tartó alapját, ilyen kézi pókháló is elégséges lehet.
Félek egyből 3d nyomtatóval befürödni, mert nem érteni kínai se, meg english se.[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
Üdv!
3D PEN-t gondoltam beszerezni. Van, ami ajánlott, vagy amit a terméknél érdemes figyelni? Elég nagy a szórás pl BG-GB pároson is. kb 25 dolcsitól a csillagos égig (100 dolcsi fölé is). Annyit nem ér meg nekem, szerintem, de, ki tudja.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6603 üzenetére
Nem megy át a másik oldalra, mert olyan magasan már nem lehet olvadt anyag, ha odáig felmenne akkor el is dugulna rögtön a nyomtatófej.
Zsolt
-
janek69
senior tag
Sziasztok! Mai is előrébb vagyok egy tapasztalattal.
Adott volt egy viszonylag nagyobb felületű alkatrész,amit régebben kinyomtattam PLA-ból mindenféle brim és raft nélkül hiszen nagy a felület,egy tesco-s képkeretből származó üvegre,amire amúgy is mindig nyomtatok.
Valami idióta gondolatnál fogva kitaláltam,hogy fújok alá egy kis hajlakkot,hogy tuti jól tapadjon.
Na ilyet soha az életbe többet nem követek el.Felváltak a sarkai mint a franc.Még melegen is letudtam símán szedni,pedig azért még bőven volt felület,ami tapadt. A jó üvegnek párja nincs,PETG és PLA esetében,bár meg kell mondjam egyszer tévedésből PLA helyett ABS-t tettem be 210 fokon 60 fokos üvegre elkezdte nyomni és az is megtapadt,csak gyanús volt,hogy nem úgy viselkedik mint kellene.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
válasz DrojDtroll #6600 üzenetére
Most még csak egy extruderes-ként használom, mert kéne vennem hozzá még egy Titan extrudert.
Zsolt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN