Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
válasz
DonToni #45908 üzenetére
Eddig a leginkább "plug and play" nyomtató, de mivel én már végigjártam az utat a legalapabb 3D nyomtatótól (Anet A8) több típuson keresztül is, azokhoz képest a Bambu P1 igen kevés hibát produkál, ha odafigyelsz rá. Nekem nagy élmény volt, amikor elkezdtem használni az előző nyomtatók után és ez még azóta is tart
.
Mivel azonban ez is egy gép, és az FFM 3D nyomtatók alapvető működési elve nem változott csak finomodott, lehetnek olyan "hibák", amik elkerülhetők, ha valaki már tapasztalt a 3D nyomtatásban.
Azt tapasztalom, hogy jópár fórumon megjelent sok olyan kezdő user, aki első nyomtatónak megvette a Bambu-t és utána olyan alapvető dolgok miatt panaszkodnak a "gépre", ami valójában user error, azaz nincsenek tisztában technológia alapjaival sem, nem értik a működését és nincs meg a megfelelő anyagismeretük sem.
Én mielőtt megvettem az első igazán alap 3D myomtatómat. már kb. egy évig tájékozódtam, olvasgattam, videókat néztem és igyekeztem alaposan felkészülni, nyilván nem minden nap és nem 24 órában, hanem amikor volt egy kis szabadidőm, így is értek meglepetések a gyakorlatban. Szóval eldugulhat a hotend, az extruder (nekem még az AMS is) és akkor szét kell szedni és kitisztítani. De továbbra is az a tapasztalatom, hogy ez leginkább csak szeletelő beállítási hibákból vagy rossz minőségű filament, illetve nedves filament miatt állhat elő, a Bambu P1-ekre nem ez a jellemző.
De nem akarlak rábeszélni, ne értsd félre.
Ha a Fusion 360-ban tudsz tervezni, akkor az jó, mert minden megtervezett tárgy lementhető közvetlen STL formátumba is és az meg betölthető a szeletelő programba, ami előállítja a nyomtatónak a gcode-ot, amiből kinyomtatja a tárgyat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Robotporszívók
- Mindenki Z Fold7-et akar
- LEGO klub
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest