Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Nektek meddig bírj a tok egy töltéssel? Nekem kevesebbnek tűnik mint a korábbi 2-esé.
-
zazenke
őstag
hát én nem váltok droidról egy darabig mert nagyok sokba kerülne s24 ultra + watch 7 leváltása. nem beszélve arról hogy más eszközeimmel is lennének kompatibilitási problémák mert van amire csak android app van de ez a fülhallgató akkor is érdekel mert nyitott verzióban nincs nála jobb ANC vel rendelkező jelenleg a világon. Már minden lehetséges fülhallgatónak utána olvastam és egyértelmű minden teszt végére egyszerűen nincs jobb ebben a kategóriában és nekem a cégemnél nagyon kell az ANC funkció
-
tl-x
addikt
Hát csak a saját tapasztalatom tudom leírni kicsit más eszközzel. Amikor iPhonet vettem Android után nem akartam órát is cserélni. Maradt egy darabig a Watch GT és idővel rájöttem, hogy sok funkciót nem tudok így elérni, ezért vettem mégis hozzá Apple Watchot és teljes lett az összhang.
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
igzából ezek a programok csalnak mert az aksi állapota amúgy is megnézhető a hangszinszabályzásnál meg nem állítja a fülhallgatót csak a telefont állítja el tehát nem tárolódik a fülesbe mint ahogyan egy androidos fülesbe. De már kieszeltem egyszerű megoldást rá mivel frissíteni sem lehet az eszközt iphone nélkül márpedig már van hozzá új firmware mely hibajavításokat is tartalmaz. Meg fogom kérni az egyik ismerősömet akinek van iphone telefonja . elvégezzük a frissítést és esetleg eq beállításokat ha egyáltalán tudja ez a füles (mert lehet nincs is többsávos beállítási lehetőség ). Aztán már használható lesz továbbra is samsungon. Nem nagyon kell utána úgyse piszkálni egy jó darabig. Nagyon sajnálom hogy a galaxy buds 3 nem veszi fel vele a versenyt ANC terén . Nagyon meggyőző összehasonlító videót láttam a youtube-on az airpods javára. 5:20 sec től . [link]
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
azt szeretném kérdezni hogyha androidos telefonnal használnám (mert jelenleg gumiharangos verziók közül ennek van a legjobb ANc-je) akkor nem lesz lehetőségem használni equalizert sem ? tehát nem tudom beállítania magas és mély hangok arányát sem ?
-
nord_
veterán
válasz
Albert.Tamas #129 üzenetére
Nekem ANC van, de (tudomásom szerint) a sima 4 és az ANC-s változat közt nincs hangminőségben különbség. Leszámítva azt, hogy ha a környezet zajos, akkor máris egyértelműen bukik a sima.
A feleségemnek van Pro 2, így könnyű volt összevetni a kettőt. Az ugyanazon zenéknél azonnali, egymás utáni hallgatásnál kijön a kicsi, de érzékelhető különbség.Nyilván, ha nem csinálsz összehasonlítót, akkor meglepően kiválónak fogod tartani a négyest.
-
nord_
veterán
válasz
Albert.Tamas #127 üzenetére
Ha mindenek fölött áll a hangminőség és a gumiharang sem kizáró ok, akkor nem kérdés, hogy Pro 2.
-
nord_
veterán
válasz
Albert.Tamas #124 üzenetére
Vagy negyedórán keresztül próbálgattam most egy ANC-s 4-est és egy Pro 2-t. Minimális különbség van, a Pro javára.
(Amúgy az ANC-verzió a jó alternatíva, mert zenehallgatásnál nem árt, ha a külvilág zaját minimalizálni tudod.) -
tl-x
addikt
válasz
Albert.Tamas #124 üzenetére
Nyílván jobb hangban a pro. Főleg, hogy a gumiharang miatt jobban be van dugva, így jobb a hang. Mondjuk én azért nem a pro-t vettem mert egy idő után nyomhatja a fülem.
[ Szerkesztve ]
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok! Airpods 4 vagy airpods pro 2 szerintetek? ANC nem erdekel hangban jobb a pro?
-
rwin5
őstag
LED fény visszajelzés van mikor rádugod áramra?
Vezeték nélküli megoldással ki kéne próbálni, hogy töltődik-e. Ha neked nincs otthon ilyen, akkor bemehetnél egy mobilboltba vagy hasonló, ahol jófejségből segítenek kipróbálni 1 pillanat erejéig.Még az ilyen gagyi IT-s dumák jutnak eszembe. Párosítsd újra manuálisan Bluetooth-ban.
Vagy végső megoldásnak egy reset, de azt hiszem az airpods 4-nek nincs már fizikális gombja, szóval azt nem tudom, hogy kell csinálni
De ha van időd bevinném egy szervizbe, aztán nem stresszelném magam tovább. Gondolom nem egyedülálló jelenség, lehet a kollega 2 perc alatt kitalálja.
-
Vandie
tag
Azt hiszem elkiabáltam,hogy minden tökéletes vele. Egy napja a tokot nem tudom tölteni. Semmin nem változtattam, több konnektorral is próbálkoztam itthon és nem működik a töltés. Valaki tapasztalt ilyet? A durva az hogy a Vezérlőközpont sem érzékeli, csak magát a kettő fülest, a tokot nem. Már több adapterrel és több vezetékkel is próbálkoztam, amik tuti jók és úgy sem. Szervíz lesz ?
-
rwin5
őstag
No, most van alkalmam nekem is kipróbálni.
Nekem egyáltalán nem halk, Spotify-t hallgatva, nekem elég ~50% hangerőn működtetni (15 pro-m van, nem tudom a telefon bármit szoroz-e rajta).
A basszusa durva, szerintem már túlságosan is. Előbb beraktam egy német rappet amitől szinte már megjelent kicsit a gumiharangos eldugult fül érzés, ahogy lüktetett a fülemben. Majd tesztelgetem. Viszont extra kényelmes, meg pici is. Előbb telefonáltam egyet, azt mondták oké a beszédhangom, de azért nem az igazi, de nyilván nem is lehet az ~ 15 centire a számtól.
Kényelem szempontjából akkor tűnik fel a különbség, mikor a régit beraktam kíváncsiságból a bal fülembe, a jobb oldaliba pedig az újat. Tényleg sok a különbség.
Gondolkozok azért, hogy majd a jövőben átváltok fejhallgatóra, csak tömegközlekedésen nem szeretek olyat hordani, edzéshez sem túl kényelmes. Bár Bp-n rengeteg embert láttam már fejhallgatóval.
Egyelőre jónak tűnik, de azért 14 napig aktívan tesztelgetem, amíg van lehetőségem a visszaküldésre. -
HoTDoG
tag
Látom, de ezek főleg olyanok akiknek valamilyen okból feleslegessé vált, pl karácsonyra kettőt kaptak és hasonlók. Vagy a GSM boltos aki 75-ért árulja, nyílván az ÁFA egy részét tudja levenni az eredeti árból.
Ehhez képest a Macbook Air M3 ára valóban esett egy 100-assal októberben, amikor bejelentették, hogy alapból 16GB RAM-al adja az Apple, 8 helyett. Itt azért ilyesmiről szó sincs. -
Tibee86
nagyúr
Árkád iStyle-t messziről kerüljétek el ha hibás airpods-ot akartok garanciáztatni. Olyan szinten lettek pofátlanok, hogy már nyiltan közlik, ha nem foglalsz időpontot potom 6 ezer forintért, akkor 2-3 hétig üllnek rajta. Ez még hagyján, csak akkor veszik át a garanciális termékedet, ha 6 ezer forintot fizetsz "tisztítási díjként". Na itt szakadt el a cérna, kértem mutassák meg hol van ez feltűntetve a honlapon/áfsz-ben, természetesen sehol. Apple ügyfélszolgálata szerint azt csinálnak amit akarnak, nem tudnak ezzel mit kezdeni. Kíváncsian várom a fogyasztóvédelem válaszát, hogy jogilag ez mennyire állja meg a helyét.
Mentem tovább a Care Center-be, ott szó nélkül átvették, csütörtökön 2-kor adtam le, hétfőn 3-kor már jött az email, hogy mehetek érte. Kicseréltek mindkettőt.[ Szerkesztve ]
-
Vandie
tag
Teszt update: Mai napon 7 kilómétert gyalogoltam a városban és dolgoztam, tehát többféle szituban használtam, tömegközlekedéssel. Akinek fontos, hogy a külvilág zaja abszolút ne hallatszódjon be a buszon, metrón, annak a gumiharangos verzió / zajszűrős biztosan jobb választás. Viszont én szeretem hallani a külvilág zajait zenehallgatás közben (fékező autó, veszekedő utasok, megálló neve), így nekem ez tökéletes. Ellenben amikor hívtak akkor tökéletesen hallottak a buszon is és a zenelejátszásnál automatán vezérli a hangerőt, fejebb veszi ha zajosabb részen vagyok. A hangok gyönyörűek, van mellette egy JLab Go Air sport fülesem, annál sokkal szebben, tisztábban szól (oké nem egy árkategória, illetve az gumiharangos), nem torzít, a basszusok nem erősek de harmónikus az egész. Kivittem a szemetet és a kapcsolat a telefonnal az udvar végében kezdett megszakadni, kb a kapualjnál (földszint). A beszéd hang kiváló, minden hallható jól és azonnal csatlakozik a telefonhoz amint hatótávon belül érek. Futottam vele busz után, meg se moccan annyira stabilan bent van. Nem fáj a fülem 5-6 óra viselés után sem. Én örülök hogy emellett döntöttem mert az agybadugós gumiharangos fülesemnél van hogy viszket a fülem meg zavar, hogy semmit nem hallok ha beszélnek hozzám. Egyelőre ennyi. Szerintem ár-érték arányban nagyon pöpec termék.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Ötletesen ki van találva az óra is, közben láttam, hogy a leírásodban is benne van a fajta, csak elkerülte a figyelmemet.
Sajnos, nekem az most nem fér bele a keretbe, úgyhogy az óra kimarad, de főleg a füles volt nekem a lényeges. Elvileg csütörtökön fog megérkezni, kíváncsi vagyok rá.
Simát rendeltem végül, nem azt a zajszűrőset. Hajlamos vagyok hangosan telefonálni, és ha egyáltalán nem hallom a külső ingereket, akkor lehet azon kapom magam, hogy az egész irodát teleordítom.
Plusz, a villamos elé se szeretnék lépni, mert totál kizárja esetleg a zajokat, szóval jobb lesz nekem ez az olcsóbb verzió.
A kényelem részére nagyon kíváncsi vagyok, de annál ami most van biztosan jobb lesz. -
Vandie
tag
Nekem is emiatt kellett. Nagyon sokat gyaloglok a városban, valamint munka közben kell mindkét kezem. Így most tudok hívást fogadni az óráról is, miközben a fülessel beszélek, valamint azzal is tudom fogadni a hívást és közben a telefonom lehet távolabb a lakásban vagy a zsebemben. Sima Apple Watch SE. Az óra kijelzi ha zenét játszok le, amit a fülessel tudok vezérelni. Hívásnál ugyanez. Sőt be lehet állítani, hogy fejbiccentéssel fogadhasd a hívást, így ha koszos a kezed, nem kell a füleshez érned. Amint közelítesz a fülessel a telefonhoz vagy az órához, már csatlakoztatja. Írok majd ha utcán, zajosabb környezetben is teszteltem. Egyébként reggel 8 óta a fülemben van és nekem nem nyomja a fülem belsejét.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Biztatóan hangzik, munkahelyen a telefonálás miatt kell nekem airpods. Sokat telefonálok és sokkal kényelmesebb, hogy nem zsibbad le a karom azzal, hogy tartom a telefont
Most egy vezetékes megoldásom van, aminek a mikrofon része a szám elé esik, de ez egy pár ezer forintos cucc, aminek a hangminősége zenehallgatás téren rossz, de a mikrofon része jó, ezért akartam váltani, hogy 2in1.
Milyen órát vettél egyébként?
-
Vandie
tag
Engem eddig kettő hívásban tökéletesen hallottak és én is a hívó felet. Szeles, nagyon hangos közegben még nem használtam, de írok hamarosan arról is. Nekem azt mondták, hogy ugyanúgy hallanak mintha telefonról beszélnék. Engem ez a füles győzött meg arról, hogy nem is szeretnék Apple termékekről váltani. Vicces mert óráért mentem,de végül lett füles is és a három nagyon szépen "összedolgozik". A csatlakozás nagyon gyors, a kapcsolat stabil a telefonnal. A doboza pici, meglepően pici, zsebben elfér.
[ Szerkesztve ]
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Ú, de örülök, hogy aktív a topic.Aki vett közületek, tudna véleményt írni arról, hogy milyen a hangminősége telefonálás közben? Főleg az érdekelne, hogy "engem" milyen minőségben hall a másik fél?
(pl, halk-e, hangosabban kell beszélni a vártnál, milyen maga a hang minősége, érthető, bármi infó jöhet)
Tesztvideót már néztem róla, de erről nem esett szó, és ez érdekelne engem a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Vandie
tag
válasz
alba-regia #77 üzenetére
Hazahoztam az Air Pods 4-et és nagyon nem bántam meg. Nem volt sajnos a zajszűrős verziója a Yettelben, azt mondták hogy nem is jön mostanában mert irtóra lefogytak belőle, de úgy voltam vele, hogy kezdő Apple usernek ez is jó lesz. Nagyon féltem, hogy nem fog a fülembe siklani és akkor így kevesebbet buktam volna, de ilyen kényelmes fülhallgatóm még nem volt. Olyan szinten illeszkedik a fülembe hogyha rázom a fejem sem mozdul meg. Ezt nagyon eltalálta az Apple. Kényelmesebb mint a gumiharangos JLab-em szóval köszönöm a tanácsokat. A zajszűrés nekem annyira nem volt fontos, mert nem baj ha észlelek is valamit a külvilágból. Irtó kezes jószág, már most imádom. Ti vettetek a tokhoz védőt?
-
mwin
kezdő
-
alba-regia
aktív tag
Ha fontos az ANC, a beszélgetésérzékelés, én nem beszélnélek le a drágábbik verzióról. Ahogy előttem is írták, a kialakítása miatt nem tudja teljesen kizárni a zajokat.
Többek között van egy ANC-s Sony zárt fejhallgatóm. Ott sajnos zavaró tud lenni számomra ez a mesterkélt ellenfázis létrehozása. De ez egyénfüggő. Nyilván egy hosszabb repülőúton vagy zajos környezetben még így is jól tud jönni ez a funkció.
-
nord_
veterán
A zajkezelés négyféleképp állítható, plusz még ott van a beszélgetésérzékelés is; szóval bármilyen helyzetre van egy jó beállítás az ANC-s verzióval.
Az utcai zajt inkább csak tompítja, nem zárja ki teljesen; azt csak a Pro tudja. Egyébként ez a tompítás kell is, mert utcán, zajos környezetben eléggé élvezhetetlen nélküle a zene. -
Vandie
tag
válasz
alba-regia #73 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást, sokat segített. Akkor te a sima olcsóbbik Air Pods 4-et vetted? Nekem munkához fog kelleni hogy a kezeim szabadon legyenek és úgy tudjak beszélni, Apple Watchot már beszereztem. Nekem a zaj szűrés annyira nem fontos, nem szeretem ha semmit nem hallok az utcán pl a környezetemből. Konferencia beszélgetéseim nekem nincsenek.
-
alba-regia
aktív tag
Azt Neked kell eldöntened, hogy gumiharangost szeretnél vagy sem.
Korábban vettem Redmi Buds-ot, az kiesett a fülemből. Utána gumiharangos Beats Flexet, ami gumiharangos. Nagyon zavart sétálás közben, hogy szinte teljesen kizárja a környezeti hangokat, ráadásul a lépéseimet is éreztem, ami szintén zavaró volt. Gumiharangost használok fellépéseken monitorként. Ott más a helyzet, mert a dobot kissé izolálja, de a kommunikációt másokkal nehezebbé teszi, de ott bevált. Zenehallgatáshoz vettem vezetékes Apple EarPods-ot. Azt is folyton igazgatnom kellett, illetve a vezeték is gyakran útban volt séta közben (pl. ha az úton szétnéztem húzódott, stb.).
Most vettem AirPods 4-et. Eddig meg vagyok vele elégedve. Jó a hangminősége, nem esik ki a fülemből (ha rázom a fejem, akkor sem). Nem zárja ki a környezetet (nem ANC-s, mert az nekem zavaró), jó a mikrofon zajszűrése.
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
1-esről váltottam 4 ANC-re, ez még egy fokkal jobb (az első generáció azért hajlamos volt kipotyogni, ha nagyon előredőlve, dolgoztam, a 4 még egyszer sem esett ki). Volt Pro2 is, azt odaadtam a zasszonynak, de egy pillanatra se bántam a cserét.
A “régebbi gumiharangos” pontosan mit takar? -
Vandie
tag
Sziasztok! Szeretnék az Iphoneom mellé egy Air Podsot is. Szemezgetek a 4-essel és egy régebbi gumiharangos verzióval is. A Yettelnél az ügyintéző azt mondta, hogy ez ki fog esni a fülemből és inkább a gumiharangos legyen. Kinek mi a tapasztalata akinek esetleg már többféle is volt ?
[ Szerkesztve ]
-
tl-x
addikt
Hát szerintem ezt csak a másik oldalon lévő fél tudná megmondani.
De ha van zajszűrő benne (4-es drágább változata) akkor nyílván az kiszűri a zajokat.[ Szerkesztve ]
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, egy kérdés hátha van valakinek tapasztalata? Használja valaki akár a 2,3,4-est PC-hez kapcsolódva megbeszélésekre? Az érdekelne mennyire hallatszanak be a kültéri zajok a mikrofonba?
-
kalmandi
csendes tag
vannak már durván ütésálló tokok is airpods 4-hez
-
havri1
félisten
Helló!
Lányomhoz került véletlen egy airpods, talán 3-as.
Neki is van, lehet összekeverték vagy nem tudom. Ismerősi körben nem hiányzik senkinek.
Hogyan tudom jelezni a tualjnak, hogy itt van? Mi a hivatalos módja?
-
Tibee86
nagyúr
Holnap viszem szervizbe az anc-s 4-et, mert eddig csak random csinált olyat, hogy a bal fülesbe egyszercsek egy puffanás aztán olyan elviselhetetlen sistergős alapzaj jön belőle, hogy legszívesebben összetaposnám a fülest. Ma már hiába teszem vissza a tokba és ki (eddig ez orvosolta) marad a zaj. Akkuval sincsen valami rendben, random merül az egyik 20%-ot míg a másik még vígan 100%-ot mutat.
Remélem kicserélik és szabadulok is meg tőle. -
tl-x
addikt
Sziasztok! 1 hónapja kezdte az Airpods 2-esem, hogy a bal fülese lemerült hírtelen 0%-ra és kikapcsolt, gondoltam aksi baja lehet mert már 4 éves. Vettem egy Airpods 4-est és ma ennek is a baj fülese hírtelen lemerült. 11-esem januárban lesz 5 éves. Feleségemnek adtam a régi fülest neki is merül a bal, neki SE a telefonja ami megegyezik a 11-esel hardverileg úgy tudom. Most már a telefonra gyanakszom. Tapasztaltatok hasonlót?
-
Tibee86
nagyúr
Már én is elgondolkoztam, hogy lehet nem ártana egy hallásvizsgálat.
Azóta tesztelgettem meg hasonlítottam a sima 2-vel. A telefon gyári mérőjét alapul véve a max hangereje olyan 8-10dB-lel halkabb.
Ami meglep és most tűnt csak fel, hogy a Spotify jóval halkabb, mint mondjuk a Youtube music.
Kicsit hülyén fogalmaztam az előbb, nem is a hangerejével van baj (bár a max hangerő lehetne több), hanem azzal, hogy itthon/utcán/buszon kb a csúszka legfelső 20%-a a használható tartomány, de leginkább közel a maximumhoz.
Összességében azért nem olyan rossz, mint ahogy az első pár nap után éreztem. -
Tibee86
nagyúr
Beszereztem én is egy anc-s változatot, egy 3 éves airpods 2-t váltott.
Nálam elmaradt a wow faktor, sose próbáltam anc-s fülest, viszont meglepően tetszik és sok zajt ki tud szűrni. És nálam itt nagyjából elfogytak a pozitívumok. Jobb fülemmel sajnos nem igazán kompatibilis. Hangminőség kicsit jobb, de semmi extra, ami viszont nagyon nem tetszik, hogy rohadt halk. Még lakásban is majd max hangerő kell.
Tekintve, hogy 3 éve a 2-est vettem 40-ért, ez pont a duplája volt, nagyon nem megérős szerintem. -
kalmandi
csendes tag
Menő tok hozzá!
AirPods 4 tokok -
Ma végre én is átvettem az AirPods 4-et. Közel 5 évig használtam az AirPods 2 fülesemet. Akku romlása miatt itt volt az idő a váltásra. Eléggé féltem a kialakítás miatt, mennyire lesz ez kényelmes. Szerencsére kellemeset csalódtam az új generációban. Sima zajszűrő nélküli mellett tettem le a voksom, mivel sport közben fontos, hogy halljam valamennyire a körülöttem lévő zajokat. Ami a kialakítást illeti ez jobban belemélyül az ember fülébe ezáltal több külső zajt zár ki mint a második generáció. Kényelemre sincs semmi panasz, ugyan úgy órák után se éreztem semmi zavaró, nyomó érzést ahogyan elődjénél se. Ma nyomtam egy 2,5 órás tekerést így volt időnk megismerkedni. Mikor végeztem mindkét fülesben volt még 48% akku kapacitás. 50km/h sebesség fölött se kezdte birizgálni a menetszél a füleseket. AirPods2 esetében ki kellett venni, mert a hosszabb szárak miatt cibálta rendesen a szél. Hangminőségben is történt előrelépés. Kialakításnak köszönhetően és nyilván az új chipnek is, több mélyt kapunk. Én elvárásaimnak ez bőven megfelel. Kábelt azért hiányoltam belőle....de hát tudjuk... USB-C-nek kifejezetten örülök, így már csak az iPhone 13 pro maxot kell lightningel töltenem, de hamarosan az is cserélődik az új szériára.Aki fontolgatja a cserét régi szériáról, annak bátran ajánlom, nekem nagyon bejött!
-
Rage47
veterán
-
bostone
addikt
Nézelődtem a piacon, kerestem teszteket, összehasonlító teszteket és nekem az jött le, hogy az Apple ajánlata nem a legjobb vétel.
A minőséget a legkevesebb helyen vitatják, viszont más modellek tudásban/hangzásban, (leszámítva a kapcsolatot Apple eszközökkel), nem maradnak el, sőt.
Lehet, elnapolom a vásárlást. -
Hétvégén rendelek egy sima 4-et. 2-ről fogok váltani. Nekem a 2 brutálisan kényelmes volt és sportolás közben se esett ki. Bringával 50km/h felett azért ki szoktam venni mert a menetszél birizgálja már rendesen.
-
TechMagneTic
tag
Ha neked kell a rendes ANC akkor Pro 2-őt vegyél. Az Airpods 4-ben lévő nem igazán számít annak. Inkább csak halkabban hallod a külső zajokat. Élettartamra felhasználói szokás függő. Annó az Airpods 2-nek 2 év után már érezhetően romlott az akkuja. A mostani 3-as karácsonykor lesz 3 éves. Gyárilag 6 óra telefonálást tud. Nálam még hozza 5 óra felett, ami a korát tekintve nagyon jó. De általában 2.5 -3 évente cseréled ezeket. Más márkákkal ellentétben ezért még kapsz pénzt, olcsóbb az újra váltás
-
bostone
addikt
Nagyon favorizálom az agybadugós füleseket vezetékes koruktól fogva.
Gondolkodom is egy pro 2 beszerzésén, főleg most, hogy új funkciókkal bővült a paletta.Egy zajzáras AirPods 4 mennyire tudja felvenni a versenyt a pro2-vel szemben?
Aktív használat mellett hány év lehet az élettartama egy ilyen kütyünek?
-
Na ez az a termék, amit akkor megvettem, mikor kitalálták és el is adtam. Soha többé nem adok ki érte egy forintot sem. Jó cucc, de nem az Én fülembe való sajnos.
-
-
ShadowX
őstag
Továbbra sem győztek meg a megosztó vélemények az illeszkedésről (azért köszönöm aki írt). Ki lehet valahol próbálni megvétel előtt?
-
moordavid
aktív tag
Ma vettem meg a sima 4est (zajszűrő nélküli) a 2est cseréltem le. Nem vagyok vájt fülű, de jobb vele a zenehallgatás, beszéd is tisztább kicsit, és tényleg ad az élményhez a térhangzás.
-
TechMagneTic
tag
válasz
bollokcs80 #16 üzenetére
Mostanában a tesztek 90%-a arról szól, hogy a száraz specifikációkat hosszabb mondatokba fogalmazzák. Semmi több
-
Plug Life
senior tag
A fülhallgatókat az iSTYLE adta kölcsön a teszthez
Miután visszakapják őket, mit csinálnak velük? 😂
-
zhit86
csendes tag
válasz
johnny500 #28 üzenetére
Persze sokszor a fejhallgató jobb, én is inkább azt használnék fix munkahelyen, otthon lakásban.
Viszont valaki fülhallgatót preferál, illetve néha jobb is. Pl. ha sokszor ki kell venni, esetenként fél fülre rakod csak (Skype stb. hívás alatt, akkor nyilván az ANC nem kap szerepet), esetleg olyan helyre mész, utazol, ahol előny a kis méret, cucc.
Ide-oda szoktam menni vonattal vagy fapados repülővel én is, maga az út nem hosszú, minimális cuccal megyek (hogy ne kelljen extra poggyászt se fizetni), ahol megszállok ott viszont lehet, hogy némi ANC kell (esetleg a cég egy másik városbeli irodájába kell bemennem és ott dolgozni, vagy ilyen közösségi iroda hely stb.).
A másik meg, hogy az ANC alapzaj téma a fejhallgatók kapcsán is ugyanúgy előjön, és ugyanúgy nehéz infóhoz jutni, fórumokon kell kérdezni, kutatni többnyire. A gyártok semmi leírást nem adnak, a Sony se szólt egy szót sem, hogy a WH1000XM4 ANC tök más, mint a 3-asé volt... -
Orcsi
aktív tag
Sajnos nekem a pro is kiesik a fulembol, ezert is lett Bose QC Earbuds ami ha razom se mozdul ki csak hat nem tudja a sok jo apple featuret ami azert eleg jol ki van talalva apple termekekkel…
-
A két AirPods 4 csomagolása annyiban különbözik, hogy az egyiken szerepel az Active Noise Cancellation felirat, minden másban egységesek.
Remek, hogy az Apple ezzel is segít a csalóknak...
-
jaszy91
aktív tag
válasz
viragdani01 #6 üzenetére
Sima 3-asom van, de nekem nem volt gond androidos telóval használni, stb.
-
jaszy91
aktív tag
Nem vágom, ez a kiesik a fülemből dolgot. Nagyon sok fülest próbáltam és volt is, de az AirPods 3, amit jelenleg is használok az eddigi legstabilabb használatot adja számomra.
Ismerősi körökben is mindenkinek ez vagy ehhez hasonló kialakítású füles volt a kényelmes.
Edzettem be, futottam, stb. meg sem mozdult és olyan kényelmes, hogy simán megfeledkezel róla, hogy hordod.Persze mindenkinek más és más a fül formája és simán lehet, hogy nekik pont ez nem jó.
-
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
mennyi az a némi
?
Én már hallom, a barátnőm egyáltalán nem veszi észre, de nincs sajnos mérőcuccunk, amivel pontosan meg tudnám mondani és ez is eléggé emberfüggő. Írtad az első generációs AirPods Pro fülest, olyanom van itthon, annál hangosabb az AirPods 4 ANC, de a Galaxy Buds3-nál halkabb. -
confuser
senior tag
Szerintetek megéri az Airpods 4 a sima 2-essel szemben? Teljes áron nyilván (60k vs ~50k), de feltehetően a 2-es hamarosan készletkisöprésben talán 40k alatt is kapható lesz, és őszintén szólva én nem látok "revolutionary" változásokat.
[link]
Ebben a cikkben is csak annyit írnak, hogy újabb, kicsit kisebb, meg elvileg kényelmesebb (bár szeptember 11-én ezt nyilván csak feltételezték), de nem látok nagyon konkrétumokat, amiben érezhető különbséget adna. Talán a C-s töltés előny, de ezen kívül? Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
zhit86
csendes tag
"némi fehér zaj azért érzékelhető ott", mennyi az a némi
?
Jó, hogy a teszt érintette ezt a fehér alapzaj ANC-vel témát egy kicsit, de még jobban bele lehetne menni.
A fül- és fejhallgató tesztek 99%-a ezt elhanyagolja, pedig drasztikus különbség van egyes típusok között.
Az is baj, hogy a default feltételezés az, hogy ezeket az ANC-s cuccokat utcán, buszon, sportolás közben stb. használja majd mindenki. Pedig otthon, irodában (nyitott, sokemberes irodatér) stb. is releváns lehet.
Továbbá úgy veszik, hogy valami pörgősebb, zajos, basszusos zenével nem más tartalommal (pl. film, hangoskönyv, podcast, oktatóanyagok, YT videók, komolyzene, bármi ahol azért csendesebb, néma szakaszok is vannak) lesz majd használva.
Sőt már ott tartunk, hogy a gyártók se gondolnak arra, hogy valaki esetleg egy irodában használná az ANC-t arra, hogy kis nyugalmat teremtsen magának.
Pl. Sony WH1000XM3 nagyon jó volt ilyen tekintetben, vájt fülűek talán hallanak némi alapzajt, de én pl. semmit, így otthon, irodában is tudom használni. Otthon pl. a hűtő, klíma, kazán, másik szobában beszélgetők stb. hangját is el lehet nyomatni vele jól (ezek nem annyira nagy, nem erős zajok, tehát alapvetően azért egy csendes szobáról van szó, de jó, ha a sok búgás stb. kizárható).
A köv gen WH1000XM4 teljesen elrontotta mindezt, utcán, buszon, repülőn lehet, hogy jobb lett a 3-ashoz képes, lehet, hogy hangzás is jobb más tekintetben stb., de ezt az otthoni használatot elrontották teljesen, túl nagy az alapzaj, barlangban, tengerparton érzed magad (ami fárasztó hosszabb idő után).
De pl. a Bose 700 és a Bose QC 45 között is óriási a különbség, előbbi csendes, utóbbi ANC-je magas alapzajú. Sőt a QC 45-nél még kikapcsolni sem lehet teljesen az ANC-t...
Apple fronton nekem az első gen AirPods Pro bejött, számomra nem volt hallható white noise ANC-vel sem.
Az inkább tartósság kapcsán volt gázos, pár hónap után nekem bekrepált mind (recseg ANC-vel egyik oldal stb. tisztogatás sem segít egy ponton már), amit garis cserében kaptam az is... aztán egy ponton már nem is cserélhettem.
Ez az új ANC-es Airpods 4 milyen a Pro-hoz képest white noise kapcsán? Egyforma? Rosszabb talán (mert a gumiharang hiánya miatt másabb az ANC megvalósítás stb.)? -
Szena67
aktív tag
válasz
viragdani01 #6 üzenetére
A teszt utolsó mondatai jó összefoglalók. Tényleg egyetlen előnye, hogy apple világban kényelmes. Hangminősége tragikus (hires audio szempontból), ahogy leírtad semmilyen komolyabb codec-et nem támogat. Ezt a hangminőséget még egy 20 éves Oakley O"rokr őskövület is meghaladja, mert jobb drivert raktak bele motoroláék (ami akkor még nem volt kínai). A tesztelt airpods elődjét kellett javítanom, mert az unokahúgom kapott egyet aztán sportra használta és bexart, elnémult. Szétszedni szinte a lehetetlennel határos, de valami szerencse folytán sikerült az elektronika roncsolása nélkül, ami ott fityegett a vékony drótocskán. Kitisztítottam és újra összeragasztottam. Látva belülről a felhasznált anyagokat, műanyag részeket, meg, hogy minden is ragasztott mindenhez, szóval erős kínai feelingem volt. Sony telefonnal próbáltam, ami minden lényeges codec-et ismert. Könnyen egymásra találtak, de a hangminőség erős közepes, magyarul szól, de ennél nem sokkal több, sportra meg a fentiek miatt nem igazán ajánlott, mert hosszú távon nem élte túl. Eldobható fülesnek meg szerintem picit drága.
[ Szerkesztve ]
-
Beantech
aktív tag
Én is sokáig gondolkoztam hogy veszek airpods-ot pedig androidot és Windows-t használok. De mivel az agybadugós fülhallgató 3 másodperc alatt kiesik a fülemből, bármelyik. Ezért gondolkoztam el rajta mert ilyen tipusú fülesből nagyon kevés opció volt régebben az airpods 2-3 megjelenésekor, oké van 1-2 kisebb cég Soundpeats, Edifier aki csinál ilyet de tapasztalat alapján pont ott véreznek el ami nekem fontos lenne. Szerencsére azóta már jött ki pl. a freebuds 5, buds 3 ami valós alternativa.
Én örülnék a legjobban ha tudnék használni agybadugóst de ahogy látom két tipusú ember van az egyiknél az agybadugós a tökéletes és ezek esnek ki a fülből a másik esetben meg az agybadugós kiesik még a legkisebb gumival is ezek pedig edzés közben sem esnek ki. Én pl. napi 4-5 km-t megyek rollerrel samsung buds 3-al és még soha nem éreztem hogy kiesne de sony xm4-et pont 5 méter múlva hagytam el a fülemből. -
nozs23
addikt
Nekem tokeletes volt a fulemben az Airpods 3, se sulyzos edzes, se futas kozben nem kell hozzanyulnom. Kenyelmesebb is mint barmilyen dugos. Viszont kell a jo a ANC, ezert AirPods Pro van, amit neha vissza kell nyomkodnom. Probaltam par Sonyt is, azok masodpercek alatt hullottak ki a fulembol.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Imádom és használom az AirPods Prót, de mellette androidos telefont is, és valószínűleg más is van, akinek mondjuk a céges telefonján Android fut és használná időnként azzal is a méregdrága fülhallgatót. Ezeknél az AirPods füleseknél a formájuk miatt egyébként pont lenne értelme nyitni, mert más nagyon nem gyárt ilyen félig nyitott formát és sokaknak az agybadugós nem opció.
-
ShadowX
őstag
Valamiért folyamatosan csak olyan kommenteket olvasok, hogy mindenkinek kiesik a füléből. Ennek ellenére súlyos milliókat adnak el ezekből. Ennyire csak az ír ide, akinek rosszak ilyen téren a tapasztalatai vagy tényleg ilyen és mindenki csak lenyeli a keserű pirulát, ha már ennyit kifizetett érte?
Lehet ezt valahol próbálni vásárlás előtt? A harangos verziók sem rosszak, csak viszonylag hamar elkezdik nyomni a fülemet azért gondolkodok egy hasonlóban.
-
Garada
őstag
Azért az a világ vicce, hogy egy ANC 25K-s felárat jelent.
[ Szerkesztve ]
-
Kinder
senior tag
Miért akarnánk egy full Apple rendszerbe (a cikk szerint Mac / Iphone ) betenni egy androidos telefont?
Erre elég minimális az esély, és a fordítottra is, azaz androidos rendszerhez nem igazán használunk AirPods-ot.
Nem értem, miért baj az, ha nem full átjárható minden. Legyen már némi privilégiuma egy egy gyártónak a saját cuccaihoz.
BMW-be ne akarjunk Chevrolet műszeregységet. -
janeszgol
félisten
A felsorolt alternatívákkal az a baj, hogy agybadugósak. Az elsők között használtam ilyen fülest még régen, de azóta is utálom őket, mint a sz.rt. Nem tudom megszokni. Egyedül a Samsung bab fülese, a Buds Live, amire azt mondom kényelmes. De az sem a klasszikus agybadugós.
Karácsonyra lehet veszek magamnak egy ilyet. Még meggondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nem tesz csodát az aktív zajzárral is elérhető AirPods 4, de úgy szól, mint egy AirPods és tompítja a zajokat.
- Hardcore café
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...