- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Sajnos elefánt lábbal küzdök most...
Arra tippelek, hogy a rétegvastagságnál lesz a probléma. Lehetséges, hogy az Initial Layer Hight túl sok neki?
Ti milyen beállításokat használtok 0.15 Layer heighez?Tarantula Pro, E3DV6, 0.4 nozzle, Esun PLA+ fekete, Klipper
Kép a beállításról:
[link][ Szerkesztve ]
-
smithsys
aktív tag
válasz zsintai1987 #31892 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Nekem egy Saturn van. Teszi a dolgát, nincs vele gond.
Ha sima resint használsz, kell az IPA.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Ti a supportokat hogyan oldjátok meg? Egy Creality CR-10-esem van, és ezzel szenvedek a legtöbbet.
pl. ezt:
[link]
Hogyan érdemes? Gondolom végig a test alatt alá kellene ducolni, de akkor alig lehet onnan kivagdosni ezeket a tapasztalataim alapjánHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Scallion
senior tag
válasz zsintai1987 #31892 üzenetére
Mondhatom neked hogy nincs jobb ebben az árban. Ezekböl van a farmom.
-
zsintai1987
tag
üdv! Elkezdtem érdeklőni a téma iránt! (Warhammer table top, harckocsi makettek/bármi amire rajzolhatnékom támad kedvem, saját magam részére, kiélni a makettozó/festő énem)
Max 150.000forintig tudnátok ajánlani valamit amit nem kell sokat utómunkázni/reszelni?
Elegoo Mars 2 Pro amit néztem, de lehet van ttől jobb is a megadot árban
Írják hogy a késztermék mostható IPA (izo. prop. alkohol) és vagy vízzel. Vízzel hogy? Ez a cucc elvileg veszélyes nem? A youtube kommentelő meg beönti a lefolyóba (rráadásul panel10.en lakom)3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
bbmt
senior tag
Átalakítottam az ender 5 pro-t direct drive-ra.
Ezt a fajta TPU-t nyomtatok vele, szépen viszi,de ha"magas a tárgy" akkor simán felválik az asztalról.
Olvastam itt is, hogy ne legyen fűtve az asztal.Most akkor legyen vagy ne legyen,mert a gyártó szerint legyen.A kanál a gyengék villája
-
-
Ilyet ti miből nyomtatnátok? ABS, PETG vagy PLA?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
zsolti_20
senior tag
válasz Reggie0 #31878 üzenetére
Köszi, kipróbálom ezt az ironingot, egész jól néz ki az eredmény képeken,
Imy: Jelenleg 0.4-es nozzleval nyomtatok 0.15 réteg magasággal.
Kivetem a pipát a "Filter out tiny gaps", úgy néz ki, most megpróbálja feltölteni a kis gapeket. Ez a beállítás amit kerestem.
Eddig pedig teljesen úgy rémlett hogy a kis gepek feltöltéséhez be kell hogy legyen pipálva. -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint lehetséges, valahogy a Cura szeletelőre "ráerőltetni", hogy ezeket a kis gapeket is kitöltse?
[link]A nyomtatott tárgy egy picit csúnya ezekkel a kis "lyukakkal".
-
Saccco
nagyúr
válasz csadi0011 #31874 üzenetére
Öntött köllik, meg egy Keenovo heater.
[ALQAL] [PDF] - Érdemes a videót is megnézni.
2100mm-es maró impresszív...█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz leskopeter3 #31871 üzenetére
Akkor az a jó cég, amit írtam. Legalábbis egynek megfelel.
Voron-on van, amit tőlük vettem. Ragasztott fűtőlappal.
Szerk.: megmunkált lapot találhatsz Voron alkatrészeket forgalmazó boltokban.
Amit linkeltem, ők kivágják és a nyers darabot kapod.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
azbest
félisten
válasz leskopeter3 #31871 üzenetére
Közben javítottam a linket, mert elsőre elszúrtam.
Amúgy van annak lényegi hátránya, hogy felragassz egy kész 310-esre szilikonosat?Mert amúgy meg gondolom valami fém megmukáló cégtől kéne rendelni, vágattatni.
-
azbest
félisten
válasz leskopeter3 #31861 üzenetére
Mármint miért és hogyan akarsz ilyet csinálni? 12-24 voltosból készen is kapni, csak a példa kedvéért [link]
Ha 230 voltról akarod hajtani felragasztható szilikon fűtővel (példa)az más kérdés. De ahogy a voron kapcsán hallom van többféle alu bed lemez. Ha azért akarsz sajátot, hogy ne vetemedjen fűtéskor, akkor lehet valami spécibb, drágább öntött blokkból készült kell. Nem pedig a sima extrudált. De a cast aluminium bed mintha általában vastagabb is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Miert nem alu nyakot rendelsz, arra mar helybol rarajzolhatod a futoszalakat?
JLCPCB-nel 5 darab 310x310x(1.0-1.6)-os 64 dollar plusz szallitas. Ha ugy tervezed akkor ezeket mind egymasra rakhatod es ugy lesz egy 5-8-mmes lemezed retegek kozotti futessel.
10 darab pedig 102 dollar, ugy fajlagosan olcsobb is, ha ket vagy ot talcat raksz ossze.[ Szerkesztve ]
-
-
Imy
veterán
Filanora PLA Bio HI-t próbált valaki?
Elvileg rugalmasabb, és matt.Nem rég vettem tőlük sima PLA-t, és szépen lehet nyomtatni.
-
Saccco
nagyúr
Én az Alucut-tól rendeltem. 8mm vastag öntött mart alu-t vettem.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Nereyn
tag
Hali!
Kellene egy kis segítség, hogy miért nyomtathatok tükrözve mindent
Cseréltem alaplapot egy SKR 1.4 turbo-ra, Marlin 2.0 bugfix firmware van rajta, (tervben Klipperre csere, de addig is nyomtatnék)
A firmware-ben mit kellene átnéznem, ha amiatt nyomtatok így vagy hardveresen kellene valamit alakítani rajta?
Egy Ender 3 pro lenne az alany -
leskopeter3
csendes tag
Üdv!
310x310mm 3-5mm vastag alu lapot vennék hotbed készítéséhez, tudja valaki hol kapok ilyet, esetleg nincs valakinek eladó?
köszi -
gardener
senior tag
[link]
Ezt a filamentet használta már itt valaki? Olcsónak tűnik. Vélemény? -
kago akira
tag
válasz LógaGéza #31857 üzenetére
VScode platformio kiegészitönél már baja van a cuccnak, gondolom windows összetevökkel van gondja mert valami hülye verziót sikerült anno leszedni de valamit nem tudott telepiteni jól és összeomlott még az egész ...reggel ujra megprobáltam beüzemelni, most meg elindul :S
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
LógaGéza
veterán
válasz kago akira #31854 üzenetére
Hogy/miért/mikor száll el? Alapból ezeket SD kártyáról kell frissíteni, így nem is tud közben elszállni a VSCode, mivel nem azt használod frissítésre
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
spider23
aktív tag
Üdv. Valaki innen foglalkozik Debrecenben 3d nyomtatással vagy esetleg tudtok ajánlani hova lenne érdemes mennem? Egy kis dobozt kellene kinyomtatni egy elektronikai alkatrésznek.
-
kago akira
tag
Sziasztok bocsi a tudatlanságomért de eléggé fel idegesitett már a gépem igy hozzátok fordulnék.
Adott egy skr mini e3 v1.2-es alaplap, semmi mod nincs rajta ami befolyásolná a müködést most viszont vettem egy IR szenzort hozzá ami vel auto levelinget szeretnék. A gép egy octopi-re van kötve és onnan nyomtatok.
Ahhoz hogy ez menjen gondolom kéne egy Marlin frissitést tolnom, viszont ehhez a VS code platform io-ja konkrétan elszál. Nem lehet máshogy esetleg frissiteni a lapot?
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
Rulez81
tag
válasz Rulez81 #31849 üzenetére
Két válasz magamnak És másnak, ha esetleg a saját hekkelésük után csodálkoznak mint én.
A termisztor csere miatt modositani kellett a Configuration_adv.h fájlt is:
#define MAX_CONSECUTIVE_LOW_TEMPERATURE_ERROR_ALLOWED 5
#define MILLISECONDS_PREHEAT_TIME 30000Na most azzal a 30 másodpercel nem számoltam, és ez a sor miatt csak 30mp után állitja be az stl-ben beállitott hotend hőmérsékletet. A Cura start kódban nincs definiálva hotend temp, ezért az 0 °C 30mpig míg a prusaban egy 150°c-os temp van belőve alapértelmezésnek., uh ott 30mp-ig ezt mutatja.
Már csak az a kérdés, hogy a Jyers mi a p..ért fagy ki minden stl-el, a gyári marlin 2.0.9.2 megy jól? -
Rulez81
tag
Más téma.
Találtam egy firmware-t Jyers talán használja más is. Manual 3x3 level-t tettem fel az ender 3 v2-re. Én fordítottam beállítva a termisztort megfelelő értékekre. Csináltam manual levelinget, aztán felvettem egy új mesh levelinget.
Majd próbánál jöttek a bajok:
Cura:
- semmit sem tudok nyomtatni, az elére beállitott anyagokra előfűt, de a curából nyomtatottaknál a hotend 0-án marad, mintha 0 lenne beállitva a curában, ha előfűtök, akkor sem nyomtat hanem kis várakozás után "mintha betöltene valamit, végig fut egy csik, mint bootoláskor. És befejezi.Prusa:
- még érdekesebb, a 210°c-re állitott fila, miután betöltöm a filet lemegy 150-re???
természetesen itt is ujraindul, mint a curában, szóval nem nyomtat.
Ezt akkor ics csinálja, ha az M420 S1 nincs benne a start gcodban.pár napja, mikor a stock marlinba irtam át a termisztor értékeit, semmi ilyen gond nem volt. Szuperül nyomtatott.
De gondoltam, ez a manual leveling jól jön, plusz a több féle preset és kényelmes.
Valaki tapasztalt ilyet, ha igen mi volt a gond?
Köszi! -
azbest
félisten
válasz Rulez81 #31845 üzenetére
általában a heatbreak és a nozzle találkozik a blokkon belül. Mivel a melegedéskori hőtágulás a rések növekedését okozza, ezért úgy szokták a legtöbb esetben csinálni, hogy a nozzle becsavarása után fél fordulatot visszatekernek, a heatbreaket betekerik ameddig csak megy. Aztán ráhúzzák a nozzlet. Viszont utána melegen is kell még utánhúzás a hőtágulás miatt.
Ezért érdemes venni valami kulcsot, amivel a nozzlet és a blokkot meg lehet fogni forrón is.De olvasd el a tiedhez tartozó útmutatót. Nézz valami videót róla.
Ahogy látom ez a fajta össze van építve a bordával... akkor a melegen utánhúzás marad
[ Szerkesztve ]
-
Rulez81
tag
Hi,
Ezt miért csinálja az Nf-crazy?
Par napja elso proba utan ilyen lett, szetszedtem.kitakaritottam osszetaktam, meghuztam rendesen. Ma próba aztán, megint kinyomja a menet mellett!!! Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Rovidebb lenne a nozzle mint a furat? Es nem fekszik fel a vége?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz zsolti_20 #31840 üzenetére
Nem tekertem bele maxosan, de szerintem ez lesz a te videód. De ez annyira alap dolog, hogy tutira mennie kell más progiban is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, olyan kolléga segítséget szeretném kérni, aki ezeket a kicsi mintákat kitudná nekem nyomtatni feketében, majd esetleg vagy személyesen vagy postán eltudná nekem juttatni. (árról privátban megegyezünk)
Nagyon köszönöm a segítséget.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
szivgy
csendes tag
Sziasztok!
Többen írták itt a fórumon hogy aszalógépet használnak pla szárítására. Esetleg tud valaki konkrét gépet írni? Amit én néztem egyikbe se férne be a tekercs, mert sok is részre van osztva. Vagy külön tetőt csinál hozzá mindenki?
-
dugesz77
őstag
válasz zsolti_20 #31832 üzenetére
Lehet nem értem a fő problémádat de én oogoo öntőmintát legegyszerűbben tinkercadben úgy oldottam meg , hogy amikor megterveztem az alakot a kész tervet negatív testre állítottam amit egy nagyobb teljes hasábból kivágtam. A kivágott részt megfelezve kész is a szétszedhető öntőforma.
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok!
Sajnos még nem találtam megoldást egy viszonylag speciális 3D modellezésre/tervezésre:
[link]
[link]Próbálkoztam Solid Edgeval, Tinkercaddal, Blenderrel, Houdinivel. Már közel 30 órát tettem bele, és ilyen egyszerűen tűnő feladatot nem sikerül megoldani
Közben kiderült, hogy a cura-ban van mold funkció amivel lehet moldot csinálni, de a körülötte lévő körívet sajnos nem sikerült megoldani.
Van valakinek esetleg ötlete, hogy merre lehetne elindulni ezzel kapcsolatban? Én már kifogytam az ötletekből. -
Scallion
senior tag
A normál ender 3-al nyomtatok creality üvegre ASA-t nincs beburkolva a nyomtató. Az ABS is menne csak 2cm magaság után van amikor elválik 1 vagy 2 réteg ahhoz tényleg kell burkolat. A hütést le kell cserélni egy olyanra ami körben fujja a levegőt. Én olyat használok amit simán az eredeti helyére csavarozok föl. A venti elég 20%-on a 3 réteg után. Esun ABS+ 240/105. ASA 230/110
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
En Devil Design ASA-t sikerrel nyomtattam vele.
Be kell burkolni a nyomtatot, kulonben mindig fel fog hajlani, illetve erdemes heat tower-t is bekapcsolni a slicerben.Devil Design Smart ABS-t is probaltam, de azzal nem nyomtattam annyit, hogy biztosra merjem mondani
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Mar a 260 is sok, 250 felett nrm nyomtatnek enderrel, a PTFE cso nem birja es a teflon bomlasi szarmazekai sem egeszsegesek. Asztal 110-en is sok, ha a gyari asztalt hasznalod, mert a muanyag folia es az uvegszalas epoxi lap mashogy tagul, a ragaszto meglagyul, emiatt maga az asztal is fel fog hajlani, amikor kihul. Uveg asztallal mehet.
Olyan ABS-t kell venni, amit alacsonyabb hofokon is lehet hasznalni.
[ Szerkesztve ]
-
Rulez81
tag
válasz LógaGéza #31824 üzenetére
Azért is csodálkoztam, mert az oldalon ott írják, hogy komp.
De még este össze is raktam és teljesen jó.
Viszont a termisztor nem elég passzos az nf-crazybe. Kéne valami paszta, vagy ki hogy oldotta meg, hogy ne lógjon és megfelelően átvegye a hotend hőmérsékletét?
Meg egy kérdés. Miért nem csinál semmit a home offset? Gondoltam azzal belövöm, mert kb fél/fél centivel elment az x/y 0 pont. de bármilyen értékre állítva is ugyanoda áll vissza home után mint módosítás nélkül.Köszi!!!
-
ezozo
tag
Sziasztok,nyomtatás problémába ütköztem,ender3 v2,eddig gembird PLA-val bármit gond nélkül nyomtattam,kb alapbeállításokon.Gondoltam belecsapok az ABS-be,márka ugyan az,fúvóka a gyári 0.4,réteg vastagság 0.2,tárgyasztalra a dobozán 85 fok van írva,fej 230,na ez kb felválik,meg látni hogy nem folynak rendesen össze a rétegek,most 110 az asztal,meg most talán nem válik fel könnyen,de nem úgy ragad oda mint a PLA.A fej most 260 fokra állítottam,most a rétegek talán már összeolvadnak,de még mindig nem az igazi.Meddig szabad ezt felemelni? hogy ne nyírjak ki valamit? mehetek akár 270-280 ig is? válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
LG 50UK6950PLB-POCO X3 Pro 8/256-Ps4 Pro-Ender3 v2
-
LógaGéza
veterán
válasz Kinblee #31820 üzenetére
Miért ne lenne kompatabilis? A termisztor egy ellenállás, aminek változik az értéke a hőmérséklet függvényében, ezt az értéket méri az alaplap. Maximum át kell írnia a firmwareben a típusát a megfelelőre, hogy tudja hogyan kell számolnia.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Imy
veterán
Kisebb gyerekeknek építőkocka jellegű játékból mit érdemes kinyomtatni?
-
Rulez81
tag
hi.
Módosítás nélkül mehet az ender 3 V2-re 70W-os fűtőpatron?
És használ valaki ilyen termisztort? -
Reggie0
félisten
válasz excalibur36 #31812 üzenetére
Mondjuk jo dragan adjak, en kb ugyanezt 2ezerbol kinyomtattam Bar ennyire vekony nem lett.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz excalibur36 #31806 üzenetére
BMG klón kapcsán múltkor láttam egy kis videót... a feszítő karon némelyik klónnál túl sokat tud csúszkálni oldalra a csapágyon a fogaskerék és ezért néha nehéz lehet befűzni szálat, mert teljesen el tud a pozícióból csúszni. (képek a lejjebb linkelt videóból)
Ptfe cső végéről kis karikát vágva a tengelyére, azzal lehet középre igazítani. Nem feltétlen csak egy 2mm darabbal, mert akkor lehet pont nem esik jó helyre, hanem mindkét oldalra 1-1 mm körüli karikával.
Nekem az utóbbival még jobb lett az egyik klónom. Vannak különbségek a különböző gyártású klónok közt, nem mindnél van ez, nem mindnél egyformák a pozíciók. [link]
Még nem próbáltam vele nyomtatni így, mert egy másik fajta klón van most felszerelve és nem akarom megbontani, mert most a korábbi hullámok nélkül sikerült nyomtatni a zx81 házat amíg azt nem fejezem be, addig semmit sem változtatok
(A hullámosodás megoldására nem tudom a konkrét okot, mert igazi v slotra csere, marlin upgrade és cura upgrade is volt közben, és most másik pla tekercs is lett megkezdve)[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Mr.Csizmás #31808 üzenetére
De mondtam hogy NEM gyári fejem lesz, mivel beszart a ventim. Satsana lesz rajta ami már magasabb mint a gyári, nem lapos.
-
kagzer
aktív tag
Kiváncsi vagyok a véleményetekre és/vagy szakértelmetekre.
Ender 3 Pro nyomtató, azt vettem észre, hogy bekapcsolás után a szint lentebb van és 4x elindítok a négy sarokba lerakott egy rétegnyi kis 2x2-és négyzet nyomtatást, a 4. tökéletes.
Próbáltam hogy előfűtöm (fél óra, 210/60), akkor a 3. már jó volt, de kellett 3.
Rugók az erősített sárga rugók, üveg asztal.
Hiba ez, vagy örüljek neki, hogy egyébként szépen nyomtat és engedjem el?
SMT beültető gépeknél szoktak dry run-t csinálni, ez is olyan vagy hülyeséget beszélek? -
laskr99
addikt
válasz excalibur36 #31806 üzenetére
Hát azon gondolkodtam, hogy mivel az orbiter 21k volt, rádobom azt a 10k-t és veszek egy eredeti BMG-t, mert akkor már kb az semmi. Bicaj fékkel jártam meg már így, megvettem a 20 ezrest, széthullott, a 34 ezres márkás meg ütöd vágod semmi baja.
-
Norbi46
aktív tag
válasz zsolti_20 #31802 üzenetére
Elvileg lehet! Én még nem próbáltam mondjuk.
1.Megnyitásnál kiválasztod az stl formátumot, opcióknál mértékegység-->mm, alsó 3 kockába pipa-->ok
2. Sablonoknál kiválasztod az ISO alkatrész sablont-->ok (szinkron módba legyen)
3. Van egy olyan fül fent hogy Reverse Engineering-->nyomsz egy optimalizációt rá-->ok-->
Újra hálózod, és végül egy automatikus régiók meghatározást és elvileg mehet vele a meló.Egy próbát megér talán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest