-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quigon
tag
válasz fboldog #31290 üzenetére
A bekötésre figyeltem. A leírás szerint kötöttem minden szervot. Az az érdekes, hogy ha arra a csatlakozóra teszek a 3-ból valamelyiket amit jól működik, ott is csak végtelenül pörög.
Azt olvastam, hogy ezek a motorok akár ezer mozdulatot is tudnak tárolni. Ha így van akkor lehet akár resetelni is, nem ? Erről a szervoról van szó: [link] ezekkel pedig semmi gond: [link] .
Amit nem próbáltam még, felcserélni a szervókat. A méret azonos nem lesz gond. Attól tartok, hogy túl erősek(25 kg).
Annyira nem értek hozzá, kódból még nem próbáltam. Annak utána kell még járnom.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Úgy nézem az új 2.4-es Prusaslicer megint érdemleges újításokat hoz! Egyelőre alpha1 verzió.
Végre rámentek a support kérdésre, már nagyon kellett. Emellé van 1-2 komolyabb multimaterial okosság is benne.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #31296 üzenetére
Az már régen is kaka volt. GregWade régen és a Titan újabban is ezerszer jobb extruder.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
dugesz77
őstag
válasz fboldog #31292 üzenetére
Pontosan. Ha el van törve a kar akkor inkább darálja a filamentet ,mert elcsúszik az anyagon a hajtás(nálam is ez volt). Furcsa ez a nagy nyom a filamenten mintha túl erősen nyomná a rugó az anyagot.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz fboldog #31292 üzenetére
Z orsó ugyan úgy van mint gyárilag, nem volt piszkálva megvétel óta, mit kéne nézni?
X kocsi után lett húzva megvétel után, 0 mozgás, már a szíjat is meghúztam, semmi különbség.
Az a nyomódás nekem is daráláskor volt,de kiderült,hogy a chep fix és mellé capricorn cső megoldja szépen
-
senior tag
válasz laskr99 #31291 üzenetére
Pár gondolat még:
- ha megmozgatod az X kocsit, nem billeg az aluminium profilon?
- a Z orsója jól van rögzítve? Nem csúszik esetleg? Vagy nincs széthullva a kuplung?Azért kérdeztem a "fogasléc" jelenséget, mert nekem amikor még a gyári extruder és hotend volt az Ender3 Pron, akkor ha dugulás volt, inkább beledarált a filamentbe, de ilyen állapotot sosem láttam.
[ Szerkesztve ]
üdv.: Boldog Ferenc
-
laskr99
addikt
válasz fboldog #31289 üzenetére
3x volt 0.4-re csere, mindegyik új volt. Most 0.3 van fent, hátha.. A lila már azzal volt.
PIDet kalibráltam, de semmi változás. 235-ről 2. layernél mikor 225-re kéne mennie lemegy 213 környékére, majd onnan fel 226-7 majd vissza 225. Pedig 2x8 kör pid kalibrálást is lefuttattam, majd mentettem az értékeket, vissza olvasva azokat is dobja vissza.
Az extruderre kaptam egy jó ötletet, a rugónál a karikát vegyem ki, sokkal kevésbé fogja nyomni. De azt a nyomot akadáskor csinálta, ezt már 3x elmondtam. Ha nem csinálja sokkal szebb, itt a rugó még rá is van húzva:
[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
válasz laskr99 #31288 üzenetére
Feljebb kérdeztem már egyszer, de nem rémlik válasz.
- Nozzlet cseréltél? (Teszteljünk alap 0.4-gyel.)
- PID kalibrálás volt? (Nem ugrál a hőmérséklet? Pl. kontakt hiba miatt)Továbbra is tartom az állításom, hogy amíg ilyen nyomot hagy a filamentben az extruder, ronda lesz a nyomtatásod.
-
laskr99
addikt
válasz rednifegnar #31285 üzenetére
Még mágneslap előtt kezdte, a gyári lappal. Szintezés fix nem hibás. Előtte ha a hotendet szétkaptam, majd ott átdugdostam a csövet és újra összeraktam, 1-2 print hibátlanul kijött, majd megint szarakodott. Na az most már nem működik, mindegyik rossz. Első 1-2-3 layer hibátlan, utána kezdi rossz lenni ahogy néztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
laskr99
addikt
válasz rednifegnar #31283 üzenetére
PLA előtte jó volt, most lett rossz, amióta a PETG is hibás.
-
laskr99
addikt
válasz tothferenc #31281 üzenetére
Minden, már 20x meg lett csinálva
-
quigon
tag
Hello!
[link] Ezt a gépet szeretném megcsinálni. A szervók kalibrálásánál viszont elakadtam.
Az a gondom, hogy a 4 ( én karnak nevezem, ezek a fogaskerekes motorok) motorból csak egyet tudtam úgy beállítani, hogy csak annyit mozduljon amennyi ahhoz szükséges, hogy elengedje vagy fogja a rubik kockát. A maradék 3 motor a csúszka elmozdítására csak végtelenül forog. A polulu maestro servo controlert használom.
Miért nem akar a maradék 3 motor csak A-tólB-ig mozogni?
Mindent kipróbáltam amit a program engedett.
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm. -
addikt
Köszi srácok, megnézem ezeket a gépeket akkor.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #31274 üzenetére
Voron Voron Voron........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...... Voron█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #31272 üzenetére
Voron Zero, csak éppen nem olcsó...
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
senior tag
válasz Mr.Csizmás #31270 üzenetére
Picit szembe menve Mr.Csizmás ajánlataival:
én a TPU miatt mindenképpen Direct Drive megoldást keresnék.
Abból is olyat, ahol könnyen hozzáférhető, kinyitható az extruder. (TPU rugalmas anyag szeret begyűrődni a fogaskerekeknél.)Viszont ami hangzott el, az a pénzbeli keret. :)
-
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni milyen lehetőleg kis méretű 3D nyomtatót érdemes venni mostanában? PLA és TPU-t szeretnék nyomtatni leginkább, apró méretben. Tehát 10x10x10cm-nél nagyobb dolgot nem igazán tervezek. Saját használat, tehát havi 4-5 alkalom talán, de ha belendülök se lenne sokkal több. Nekem az Anet A8-at javasolták, de látom van aki itt óva int tőle.
Kínai oldalak nem akadály!
köszi
There's a device that I've been using called a whoop.
-
senior tag
-
Imy
veterán
válasz laskr99 #31263 üzenetére
Én BLtouchot nem használok, az eredeti és ami jó nem olcsó. Az sem tetszene, hogy a Z tengely folyamatosan jár nyomtatás közben, mechanikailag el fog kopni idővel.
Az asztalt kellene úgy megoldani, hogy ne legyen benne annyi. Nálam is olyan, hogy ha a közepe jó, éeppen szorul a papir, de a szélén bőven aláfér. Nyomtatáskor nem okoz gondot, nagyobb tárgy nyomtatásánál sem. Nekem Al lapra van fogatva az üveg lap. (370x370mm-es az asztal, 350x350mm-es nyomtatási területtel)
-
Saccco
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #31264 üzenetére
PTFE mentes hotend és szoftverben engedélyezni kell a nagyobb hőfokot.
-
fatal1ty1984
őstag
Sziasztok. A gép egy Anet et4+. Van rá mód, hogy 250 foknál többet tudjon?
-
laskr99
addikt
Nagyon erősen warpos asztalt csak bltouchal lehetne fixálni? A szélei konkrétan már hozzáérnek a nozzlehoz majdnem, a középen meg majdnem feljön ha rendesen van szintezve, ha úgy,hogy a szélén tuti beleér a közepe meg jó, akkor meg a szélét nem tudom használni.
-
kago akira
tag
válasz Benji21th #31259 üzenetére
Nálam pl a menetes szárnál a fentre készített csapágyas tartó az totál fail lett. Csak megszorult tőle az egész. Én ha csinálnék is double Z-t akkor is inkább egymotoros szijjas megoldásra adnám a voksom
Ryzen 2600x - 32GB RAM - SAPPHIRE Nitro RX6700XT - 970 EVO 500Gb SSD - INWIN 301 sevenfan eDition :D
-
Benji21th
tag
Sziasztok, adott egy Ender 3xs, sok olvasgatás után nem is nagyon erőltettem a stock állapotot. Pár nyomtatás után megrendtem hozzá a creality dual z kitet és egy skr mini e3 v2-t, valamint egy bmg extrudert. Gondoltam előbb letudom az ajánlott upgradeket és csak a nyomtatásra koncentrálok a későbbiekben. Az alaplap remekül szuperál, az előzőhöz képest nagyon fluid lett a kezelése. Ellenben a második z tengely nem valami pozitív élmény. Az újonnan rászerelt motor a fel/le mozgás után ilyen modem tárcsázós hangot ad ki. Ez mitől lehet? Adtak mindkét z tengelyhez egy egy csapágyas vezetőt, de az nem megy rá az eredeti z tengelyre. Ha nem egyforma a két szár, az nem jelent problémát? Sajnos még nem szereztem tolómérőt, hogy ellenőrizhessem, de ennyire csak nem vagyok vak. Találkozott más esetleg ilyen problémákkal? Köszi
-
laskr99
addikt
-
kovacszk
senior tag
válasz Norbi46 #31246 üzenetére
Persze hogy változik, az azt mutatja hogy x, y, z irányban a tálcán mekkora helyet foglal, ha 45 fokban elforgatod "szélesebb" lesz x y irányban, a tárgy mérete ettől nem változik. Ha méretezni kell állítsd egyenesbe állítsd be a méretet és után forgasd el.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Cura-ban az normális dolog hogy ha hosszabb tárgyat szeretnék nyomtatni, ahhoz hogy be férjen a tálcára elforgatom 45 fokkal és a hossz és szélesség méretek megváltoznak?
Mi a teendő ilyenkor vagy mit kell beállítani? -
Imy
veterán
Filanora-n PLA akció van.
A PLA-ik közül a PLA és a PLA bióra. Melyik milyen? Gyorsan kellene vélemény, köszönöm! -
zsolti_20
senior tag
válasz laskr99 #31241 üzenetére
0.4 nozzle-val így állítsd be:
Layer height: 0.2
Initial layer height: 0.3
Line width: 0.4
wall line width: 0.4
outer wall line width: 0.4
inner wall line width: 0.4
top/bottom line width: 0.4
infill line width: 0.4
skirt/brim line width: 0.4A flowal csak "finomhangolsz". Arra is flow kalibrációt kell csinálni legalább két falvastagsággal. Általában ez az érték soha nem nagyobb 5-7%-nál lefelé vagy felfelé.
A kalibrációs vagy beállítás problémák miatt nem sikerül a nyomtatás.
Lődd be a gépet ahogy írtam, és csatolj pár képet a kocka méretéről.[ Szerkesztve ]
-
zsolti_20
senior tag
válasz laskr99 #31238 üzenetére
Milyen méretű nozzlet használsz? 0.2?0.4?0.6?
Ha tudsz nyomtass egy kalibrációs kockát és próbáld lemérni. Ha más nincs akkor vonalzóval.Kalibrációs kocka:
[link]Ha megírod a nozzle méretet és küldesz pár képet a kocka méretéről akkor kicsit előrébb leszünk.
Ha lehet még nyomtatás előtt húzd le a csövet az extruderről. Extrudálj 10mm-t, és jelöld meg a filamentet alkohol filccel vagy ragasztó szalaggal pontosan a csatlakozó mellett. Extrudálj 100mm-t és mérd le. Ha az extrudált mennyiség nem egyezik 100mm-el akkor kalibráld az extrudert hogy pontosan 100mm-t toljon ki.
Ha ez megvan hagyj mindent beállítást jelenleg úgy ahogy van, csak a flow-ot tedd 95%-ra.
Ha megvan a kocka rakd rá a vonalzóra és küldj pár képet hogy láthassuk a pontos méreteket.
Ha valahol megakadsz írj nyugodtan. -
tothferenc
aktív tag
válasz Norbi46 #31208 üzenetére
másabb. Én anno ezzel kezdtem, amikor lézervágóra csináltam a maszekot. A fusion360 nekem nem áll kézre. Azóta az SE mellett felraktam a DesignSpark-ot, frankó kis program, van amit egyszerűbb megterveznem benne, mint az SE-ben. Pl. DS-ben ha egy üreges testben kivágnék, kiválasztásnál ott "metszést" csinál és egy új síkot a könnyebb művelet miatt. Ezt pl SE-ben eddig még nem jöttem rá, hogy lehet.
#31215 fboldog Nekem a sima 2020 edition van, nem a próba/diák/közösségi verzió. Ezt a pattern dolgot nem sokat használtam, raszter kiosztásnál működik, kör kiosztásnál is, de görbe mellett nem ha szinkronmodellezési alkatrészben próbálom.i5 2500k + 8GB RAM + Gigabyte R9 270X 4GB ~ iPhone 13 mini - MediaPad M3
-
laskr99
addikt
-
zsolti_20
senior tag
válasz laskr99 #31234 üzenetére
Curat-t hasznalsz?
Tudsz kuldeni egy screenshotot a layer meretekrol? Mekkora nozzlet hasznalsz?
Tudsz nyomtatni egy kalibracios kockat es lemerni a mreteket?
Nekem meg mindig ugy tunik hogy a Z tengely emelkedesevel kapcsolatban kell keresni a problemat, vagy tul sok anyag jon.
-
LógaGéza
veterán
Találtam egy ilyet, hátha érdekel mást is rajtam kivül: [DWIN_T5UIC1_LCD] - ez lehetővé teszi, hogy az Ender3-v2 kijelzője használható legyen Klipperrel is, Moonraker API-n keresztül. Szépséghibája annyi, hogy át kell kábelezni a kijelzőt a Pi GPIO tüskéire.
Egy ilyennel jó kis megoldás lehet: Ender 3 v2 Enclosure box
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
diegho
nagyúr
válasz tothferenc #31207 üzenetére
Köszönöm perfekt lett
-
zsolti_20
senior tag
válasz Saccco #31227 üzenetére
Volt már sokkal szebb is is ezelőtt.. Most elindítottam egy lithophane nyomtatást, meglátjuk hogy össze folynak-e a sorok vagy nem.
Ugye ennél a nyomtatási típusnál nincs support, a layereket a levegőbe nyomtatva állított formánál. És ez okozz a problémát hogy egyszerűen "lefolyik" a layer az elette lévőhöz és kivehetetlen lesz a kép. -
Saccco
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz zsolti_20 #31224 üzenetére
Milyen anyag ez?
Nedves PLA-nak nézem. Nem látok rajta különösebben hibát.
Kicsit látszik rajta a belt, de majdnem inkább ghosting. Ezt az input shaper ki is szedné belőle.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Demo07 #31213 üzenetére
Azonos nyomtatási sebesség mellé sokkal több anyagnak kell átmenni a fejen. Tehát csökkenteni kell a nyomtatási sebességet, amit a vastagabb layer és line ellensúlyoz. A másik megoldás a hőfok növelése ezt korlátozza vagy korlátozhatja a hotend.
A nagyobb nozzle nehezebb support eltávolítást is jelent. Support elhelyezésben amúgy sem túl jó a Prusaslicer.
[link] - Prusa-ék csináltak egy videót is ehhez.
-
tbc2
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha nagyon offtopic lennék, de hirtelen nem találtam ennél témábavágóbb élő, pörgő fórumot (ha mégis van, örömmel veszem a tippeket).
A téma műanyag ragasztás. Én meg nem értek hozzá.
Az első kérdésem az lenne, hogy hogy lehet non-invazív módon megállapítani egy bizonyos műanyagról, hogy ő HDPE, LDPE, vagy PP, ha SEHOL nincs rajta a kötelezően feltüntetendő jelölés, tüzetesen végignéztem minden négyzetcentiméterét. Egy akvárium fedélről van szó. A neten is kutakodtam, ott is csak plasticot írnak materialhoz, ennél bővebbet nem találtam. Diversa a márkája. A gyártó oldalát sem találtam meg, pedig nagyon sok országban árulják.
Amit tudunk, hogy először F.BS-sel (extra erős szilikon ragasztó) ragasztottam meg, elég jól tapadt, meg is örültem, aztán kb 5 nap után elengedett. Aztán Palmafixszel (az volt otthon) estem neki, aminek az oldószere feloldotta, bele tudtam nyomni a körmöm az anyagába egy ideig. Ebből gondolom, hogy PE vagy PP lehet, mert a Palmafix azt mondta magáról, hogy ő PP-t és PE-t nem ragaszt. És mint a guglizás során kiderült szinte semmi nem ragaszt PE-t és PP-t.És itt jutunk el a második kérdéshez: egy darab fát ragasztanék én erre az akvárium-fedélre. Ráadásul folyamatos húzó erőhatásnak is ki lesz téve (egy párnafa lenne, amire felcsavaroztam egy LED reflektort, ami folyamatos húzóerőt fejt ki rá) Mivel ragasszam rá?
Van itthon még pillanatragasztó és van hot glue. De szívesen veszek is valamilyen ragasztót, ha nem kerül csillió forintba
Köszönöm!
-
zsolti_20
senior tag
Szia,
Jol mondja a kollega a problemat targy es a support kozotti tavolsagnal kell keresni x,y,z-n.
Ezen mar vegig mentem parszor es a legjobb megoldas ebben a videoban van. Garantaltan ugy betudod allitani par teszt nyomtatassal hogy a leheto legjobb minoseget erd le. Azert ennyire nehez leszedni meg 0.4-es nozihoz van beallitva neked jelenleg.
A megoldas:
[link] -
senior tag
SolidEdge melyik verzióját használod?
Nálam az a "probléma" jött elő a Solid Edge 2021 Community Editionben, hogy szerettem volna a Fusion 360-ban használatos Pattern on Path (pl.: https://www.youtube.com/watch?v=9xit7JRPQ0A) jellegű megoldást és semmi ilyen funkciót nem találtam ott ahol lennie kéne.
Jól sejtem, hogy ez nem létezik a CE verzióban?üdv.: Boldog Ferenc
-
senior tag
A support - "tárgy" távolság változott a 0.4 nozzlehoz képest? (most csak találgatok, de abban szinte biztos vagyok, hogy igazitani kell, ha változik a rétegvastagság, csíkszélesség)
A másik nekem fura, hogy olyan az anyag oldala, mintha nyomtatás közben rugdosták volna a gépet. A rétegek látszólag nem egymás fölé kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
Demo07
aktív tag
Segítséget kérek 0.6 Nozzel-el kapcsolatban!
Szívok egy ideje, hogy elfogadható nyomat legyen ezzel a 0.6-os méretű nózival... nem kell kiállítási darab minőség, de egy folyamatos és elfogadgató kinézetre szeretnék eljutni... 30-40% gyorsabban mint a 0,.4-es nózival. (0.4-l már számomra szép nyomatot tudok csinálni)
Most sajnos ilyen a nyomat... és ahol kéne, ott nem mindenhol folyamatos, viszont a support olyan szinten rá van gyógyulva, hogy oldalcsipővel kell vágni, már ha hozzáférek...
Képeken lévő darabról nem tudtam szépen leszedni a supportot, és még randa is.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Alkatrésznek lenne, funkciót lássa el, de gyorsaban készen legyen...
Valakinek van működő és bevált, relatíve "szép" 0.6 nózis nyomathoz PrusaSlicer profilja?
-
khron78
senior tag
Sziasztok!
Erre lenne szükségem:
[link]
Valaki tudna nekem egy ilyet nyomtatni? Ha igen, kérem keressen meg privátban. -
Norbi46
aktív tag
Hali!
Ez jobb mint fusion 360? -
ecaddsell
aktív tag
válasz diegho #31203 üzenetére
Konkrétan a megoldást nem tudom megmondani mert ilyesmire nem Solidedget használok (hanem OpenSCAD-et ahol a megoldás $fn=<elég nagy szám>), de ez nem az importálásnál megy félre, hanem a renderelésnél (ami lehet egybe van kötve az exporttal). Az STL file ugye háromszögekkel írja le az alakzatot és mivel a hengert csak közelíteni lehet, itt túl kevés háromszögből rakja össze ez a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Kompakt vízhűtés
- Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest