Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #94745 üzenetére
Elnézést. QN95D helyett S95D olvastam.
Dolby Vision
-
lala666
őstag
válasz
Krisza0508 #94748 üzenetére
Black fridaykor meg az 55C765 amit vettem 222e ért...
-
Krisza0508
csendes tag
válasz
Quadgame94 #94741 üzenetére
Köszönöm a választ.
Közben megtaláltam a TCL 50C655 Emagon és Alzán is kb ugyanennyiért 5 év garanciával.
Néztem a C 805öt is máshol, de amíg a tkomnál 204000 ből kijött volna az 55ös, addig az Emagnál az 50es 230000. -
Zontana
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Így elsőre erre a kettőre gondoltam szűkíteni.
LG OLED77C41LA
TCL 85C765Méret miatt TCL, szimpatikusabb, de nyilván nem ez lenne a döntő ok. Szakértői segítséget a választásban, vagy egyéb modell javaslatban még szívesen vennék.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
spleenszuru #94745 üzenetére
Dolby vision
-
spleenszuru
őstag
válasz
Quadgame94 #94742 üzenetére
De hiszen azt a kiesett kategóriába tettem az ára miatt.
Főleg, hogy én venni fogok rá extra garit is, akármelyiket is választom. Úgy már túlmenne 600k-n az S95D.
Bocsi, de a DV minek a rövidítése?
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
Imi1981 #87749 üzenetére
Minden próbáltam, de nem olvassa végig a külső HDD-t. Azóta odaraktam egy mini BRIX PC-t, és úgy oldottam meg. Lehet kifogtam egy gyári hibásat, passz. Még az elején működött, aztán elkezdte, hogy csak mappákat olvasott be. Nem foglalkoztam vele utána már, nem érdekelt. A PC lejátszik mindent. Hálózati megosztásról sem hajlandó. Vettem volna inkább LG-t, én megbántam, de ez az én véleményem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
spleenszuru #94740 üzenetére
S95D egyértelműen. QD OLED miatt jobb. Nincs DV de a QD OLED panel kárpótol. TV adásra is tökéletes az OLED.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Krisza0508 #94739 üzenetére
Inkább a Samu, bár én inkább vennék kisebb tévét 43C655 mint ezek közül bármelyiket. Sajnos 50C655 nincs a telekomban. Ha alap felhasználásra kell vagyis TV adásokra akkor jó a Samu is bőven.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Egy hét, és végre mehetek megvenni valamelyik kinézett TV-t.
Leszűkült 2 db-ra, mert a többi túl drága (LG G4 és Samsung S95D).
LG C4, vagy Samsung QN95D lesz, 55" méretben.Figyelembe véve az igényeket, szerintetek ebből a kettőből bármelyik jó lehet?
Javarészt játék lesz (PS5), majd streaming (Disney, Youtube, Netflix, HBO stb.), és talán jövőre bekötöm a kábel TV-t is. Utóbbi miatt lehet a MiniLED jobb döntés lenne. -
Krisza0508
csendes tag
Sziasztok!
Telekomnál nézünk Tv-t. Korlátozott a hely, így csak 50 colos TV fér be, ami a választékot is jelentősen csökkenti. ( Ha több lenne a hely akkor TCL 55C805 lenne a választott)
Az alábbi két készülékről kérnék véleményt:
Samsung QE50Q60
LG 50QNED80T3A -
Kotania
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Édesapámék szeretnének maguknak TV-t venni.
A paramétereik:
1. Tévére szánt összeg, forintban? - 350.000 Ft (ideális esetben 300.000 Ft alatt)
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) - 1. tévénézés, 2. sport, 3. filmnézés
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? - 55 colos
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? - többnyire este, viszont lámpánál
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? - enyhén oldalról, többen
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) - Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) - nincs
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? - középen
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) - LG, Samsung, TCL
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) - nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? - csak új, garanciával, fontos a megbízhatóság
A kiszemelt TV-k:
LG 55QNED87
TCL 55C765
Samsung QE55S90CAT
A három közül melyik lehet szerintetek a legjobb választás? Illetve, ha van bármilyen más javaslatotok, azt is szívesen fogadjuk. A Samsung 80.000 Ft-tal drágább, megérné a különbséget?
Köszönöm előre is a segítséget! -
poat88
kezdő
válasz
Quadgame94 #94714 üzenetére
Oprendszerekben mi a különbség? A Sharp Android, ott van MinDigTV app, ugye? Akkor azzal antenna nélkül lehetne nézni az ingyenes csatornákat? Hisense-en meg van egy csomó minden más.
-
gyenge47
aktív tag
Sziasztok,
Anyósnak keresek 50"-os belépőszintű TV-t csak tévézni, sötétebb szobába.
Semmi extra kívánság nincs, vmi smart funkció azért jó lenne. Csak új jöhet szóba.
Van bármi javasolható ilyen ár-érzékenyebb szinten?
Előre is köszi a választ. -
Tibor7878
tag
Helloo!
Tovább szűkült a kör amiből választanék, az utolsó lépésnél vagyok, aztán rendelek.
Tehát vagy TCL C805 85"
vagy TCL C765 75"
Nem tudok dönteni melyik ujjamat harapjam. Nyilván szivem szerint a 765 lenne 85"-ban de az drága.. Ezért árban e kettő közül fogok választani. Prociban gyengébb a 805? Fényerőben kevesebb az ok. Nincs mélynyomó, azt is lenyelem. (3,5m-ről nézem amúgy a tv adást és a letöltött filmeket) Most 65" van, bőven kicsinylem. Köszi ha adtok jótanácsot és azt is, hogy korábban "lebeszéltetek" az ilyen Samukról! -
Zontana
csendes tag
1. Tévére szánt összeg, forintban?
700-800k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Sorozatok, YT, PS5, illetve sportközvetítések.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
kb 3-4 méterről, 85 inchben gondolkodok
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
világos nappaliba lenne, napközben is, és este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Alapvetően szemből, de néha enyhén oldalról is. 2 fő
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, HBO
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
semmi extra, csak amit a laikusok szeretnek hdmi + usb
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Nem releváns.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
páromnak ambilightos tv-je van szereti, ha lenne az csak plusz, de nem döntő fontosságú
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új.
Néztem a 85C855, ami nyilván büdzsén kívül van, de, ha annyira jó meggondolom, bár sosem vettem ennyiért tv-t. Ezért is próbálkozom itt segítséget kérni.
Köszi előre is! -
Remekelek28
őstag
válasz
Quadgame94 #94720 üzenetére
Okés köszönóm Akkor nézek egy olcsóbb tv t.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Remekelek28 #94718 üzenetére
Még beépített hangszorót sem látok. HDMI-vel azt dugsz rá amit akarsz, akár okos boxot is amin jön a TV adás. Ha csak ennyi kell akkor bármely monitor megteszi amiben van beépitett hangszoró. Ilyen olcsón ne számíts semmi jóra.
-
Remekelek28
őstag
[link] Sziasztok Ez a monitor használható tv-ként? Ha esetleg nem,hasonló árkategóriában van olyan ami tv is egyben?
-
verti1
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. 55-ös méretben szeretnék TV-t venni. Egyszerű felhasználásra, többnyire sport és ismeretterjesztő tv adás és Netflix. Akkora a választék és olyan gyorsan fejlődnek a dolgok, hogy nem nagyon látom át. Sony, Samsung esetleg Hisense márkák közül választanék, de ebben is rugalmas vagyok. 250e Ft körül költenék erre.
Köszi előre is!
-
Marc22
csendes tag
válasz
Quadgame94 #94707 üzenetére
A fekete szín az rendben van vele? ( sarkok kivilágosodása)
Az alkalmazások futnak megfelelően akadás lefagyás?
Nem játékra lesz, Lg -ben mit érdemes?
Max 3százig 55-65 col. -
adagabor
csendes tag
Nagyon sok olvasás után vettem magamnak egy TCL 65C765-öst. Sokan írtátok, " hogy " akadozik a kép, én alap beállításokkal nem láttam ilyet, meg eleve úgy voltam vele, hogy ha ezt softwaresen meg lehet oldalni, csak küldenek majd rá egy frissítést
.
Ami engem viszont konkrétan megdöbbentett, hogy egy 65" tv-nek a fali konzol furatainál az alsó furatok, nem a tv vázához vannak rögzítve, hanem a műanyag borításhoz......
Megfogtam a VESA keretet miután a tv-re rá lett szerelve, és az alján valami nagyon durván ócska ez a megoldás....
OK rendben van, hogy csak 20 kiló a tv, meg az is, hogy a terhet a teteje fogja jobban...... de baxki akkor is..... Konkrétan bemajrázva döntöttem meg a tv-t, amikor a helyén volt. -
tigribigri
tag
válasz
szabork #94708 üzenetére
Ja és még valami:
Az, hogy a kettő között billegsz, az azt jelenti, hogy az Lg QNED86T és a Samu Q70D között?
A Q70D egy fokkal azért jobb mint a QNED86T, de azért az sem egy ár érték bajnok. Viszont nem emlékszem, hogy mit írtál, hogy mire akarod használni főként a TV-t, de a Q70D és a Q60D között nincs nagy különbség, kivéve ha játékra akarod leginkább használni. Egyébként pedig a Q60D lényegesen olcsóbb. Úgyhogy ha mindenkébb klasszikus márkát választanál olcsón, akkor inkább ezt ajánlom. -
poat88
kezdő
Sziasztok.
Hisense 32A4K vagy Sharp 32FH2EA? -
szabork
csendes tag
válasz
Quadgame94 #94709 üzenetére
De igen, C765-re gondoltam, köszönöm a korrektúrát, és a választ is!
-
Quadgame94
őstag
válasz
szabork #94708 üzenetére
Mert gyenge a kontrasztja és edge-led háttérvilágítása van, vagyis a led-ek a panel oldalában vannak. Nem is a technológia a gond, hanem az ár. Rettenetesen túlárazott. Annyiért sokkal jobb tévét kapsz. C735? Nem C765-re gondolsz? Nem egy liga a két TV. LG egy alap belépő TV a másik meg egy miniLED.
-
szabork
csendes tag
válasz
tigribigri #94693 üzenetére
Tigribigri laikusként megkérdezhetem, miért nem ajánlod a QNED86-T-t? A kettő között billegek, illetve rainman72 által ajánlott c735 is a fejemben van. Köszönöm!
-
Marc22
csendes tag
Melyiket érdemes a kettő közül venni:
- Hisense 65U7NQ-t.
- HISENSE 65E7NQPRO 4K UHD Smart 144Hz Gamer QLED TV
- LG 65UR78003
Vélemények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest