Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
PC monitor kategóriában jelenleg nem igazán találtam olyan ár/értékű monitort, ami nekem megfelelne. Ezért elkezdtem 42-43"-os TV-ben gondolkodni, amit monitorként használnék.
Tudnátok ajánlani egy olyan TV-t ami ilyen méretben kínál 4K felbontást, legalább 100Hz-et és QLED vagy MiniLED-es panellel rendelkezik? Fontosak a gaming képességek a kontraszt és a szín is. Tudom, nem a legegyszerűbb feladat, de hátha..
Előre is köszönöm a javaslatokat
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DroneZ^
őstag
Nálam ez a PC képmód. FullHD-ban használom a géppel, és ha ebbe az üzemmódba teszem nagyon fakó lesz és tompa a kép. Valamit állít ilyenkor ami nem tetszik neki Azt is észre vettem, hogy váltogat valami gamma módot automatikusan, egyszer nagyon erős a kontraszt, maskor pedig fakóbb a kép. Tipikusan játék közben lehet ezt észrevenni, amikor maga a 3D-s tartalomnál tökéletes a kép, kilépek a menübe az pedig fakó kicsit... Egymillió beállítási lehetőség van, sajnos nem tudok rájönni mi csinálhatja ezt
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DroneZ^
őstag
Meglett végül a TCL C83. Csak ajánlani tudom mindenkinek, a legkritikusabb szemmel nézve is eszméletlenül jó.
Akinek már van ilyen: PC is van rákötve, és latenciát érzékelek. Folyamatosak a mozgások de egy konstans késése van az inputokhoz (pl egér) képest. Playstationnel, csökkentett késleltetéssel (gaming modes) abszolut nem késik, viszont nem tudom hogy lehetne ugyanezt a latenciát elérni PC-n. Képmódhoz nem akarok nyúlni, mert gaming profilban teljesen másak a színek. Tipp?
-
DroneZ^
őstag
Nem rossz, és a csunya lábat is szépen átdolgozták. Miért olcsóbb vajon, mint a 65C835? 65" miniled mind a kettő.
+1 kérdés: miben jobb a Miniled-es mint a sima QLED ?Lehet holnap benézek az Alzába, úgy emlékszem ott vannak kiállítva TCL-ek.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Nem adtam fel a ~400.000 Forintos JÓ TV projektet, keresgéltem az interneten és a TCL C728 családból a 65"-osra bukkantam, ami elméletileg kiemelkedik minőségben az árához képest (~380.000Ft). [link] QLED, 144Hz, 65" és elvileg jó a képminőség. Van köztünk olyan, aki ilyet vagy hasonlót használ? Árban már magasabb, de 75"-osban ott van még a TCL C735/835/935 is. Túl sok jót olvastam ezekről ahhoz, hogy ne kérdezzelek meg titeket is Vélemények? Tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
válasz Saccco #74890 üzenetére
400.000-ig… de ha 300hoz közelebb állna meg a vége, az sem lenne baj. Olyan magas árak vannak, hogy a Hisense és TCL is felvetődött bennem, de tartok tőlük..
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok,
Jelenleg egy LG UJ496307-esem van, ami biztosan IPS paneles. Gondolkodtam rajta, hogy egy nagyobb hasonló típusra cseréljem, viszont kísérteties körülmények között az IPS szó már teljesen eltűnt a specifikációk közül mindenhonnan. A NanoCell váltotta fel a helyét... Öcsémnek van egy ilyen NanoCell-es LG-je, szintén direkt LED technológiával, viszont határozottan gyengébbek a színei. Hogy van ez jelenleg? Honnan lehet tudni, hogy valóban milyen panel van a TV-ben? Esetleg tudnátok ajánlani pár típust, ami megfizethető, de nem nettó pénz kidobás? Méretben 75"-osokat keresek.
(OLED-re nincs pénzem, QLED-ből csak Q60B-re lenne, aminek kritikán aluli a feketéje. Totál bevilágításos a 4 sarka)
Előre is köszönöm a segítséget!
Samsung oldaláról egy kép a Q60B problémájáról:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- World of Tanks - MMO
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest