Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy Hisense 65E7HQ tv-m, amivel alapvetően meg vagyok elégedve, de sötétben nem túl jó a fekete. Elvileg VA-nak kéne lennie, de IPS
Eredetileg 65C635-öt szerettem volna, de az akkori 260-270-es ára nagyon kilógott a keretből. Most leakciózták az eMagnál 230-ra a C639-et. Érdemes lenne visszaküldeni a Hisenset, és elhozni a TCL-t?
köszönöm! -
TIT
veterán
Üdv!
Ismeri valaki a Sharp 40FG2EA tv-t?
Képminősége érdekelne. -
aram01
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget
-
gyépés
aktív tag
válasz
CzDani #76631 üzenetére
A gond azzal van, hogy nem szemből nézitek, és fontos a HDR. Mert a hdr a magasabb fényerő miatt jobb a VA panelen, viszont az nem tud olyan betekintesi szögeket, mint az oled. Viszont a sötét szoba megint inkább az olednek kedvez. Az lg c2 és b2 magasan legjobb ár/érték arányú oledek a piacon. Igazából ha van keret, akkor inkább a c2 az ajánlott simán megéri a felárat. Mindenben ugyanolyan, vagy jobb kicsit, mint a b2, és ennek már mind a 4 hdmi-je 2.1-es. Szóval ha belefér a c2 lenne a legjobb, az egész kompromisszummentes.
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Elengedtem a hisense 65u77-et és ugy döntöttem hogy TCL c735 lesz a befutó. Az a problémám hogy itt Ausztriában csak 731-et látok mindenhol. Mi a különbség a kettő között?
[ [link] . Köszönöm szépen a választ. -
r6man123
senior tag
válasz
rainman72 #76628 üzenetére
Csak nem tudom elengedni
TCL 75P735 vs Philips 75PUS8007Vagy akkor ez a tökmindegy kategória?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
CzDani #76631 üzenetére
Olcsóbban TCL 65C839 eMag.
Drágábban Lg 65B2 oled
Még olcsóbban Hisense 65U7HQ
[rtings Lg B2 vs. C2 oled]
Alapjában a 2 tv között a proci és a fényerő a difi.
A belépő oled az A2 ahol csak 50/60hz panel van és legkisebb az sdr/hdr fény,ezért fényes helyre nem jó.
Oda inkább a fent említett TCL lenne az igazi illetve annál lesz 2.1hdmi és VRR. -
CzDani
csendes tag
válasz
CzDani #76631 üzenetére
Igazándiból gondolom egy OLED LG-vel gondolom nem lőhetek mellé, csak őszintén nem értem az 500eFt-os meg a 700-as között a különbséget termék leírásból és a szériaszámok sem segítenek, no meg az sem hogy európában teljesen más a számozás mint máshol, szóval nehéz infót gyűjteni.
Jó lenne tudni mik ezek a nagy különbségek és hogy van e jobb ár érték arányú alternatíva, plusz mindig szokott lenni az ilyen topikokban egy best of lista amiről válogatok, csak nem értem el a google doksit.
pl (https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_lg-oled65b23la-oled-smart-tv-4k-tv-ultra-hd-tv-uhd-tv-hdr-webos-thinq-ai-okos-tv-164-cm-1385293.html) -
KRoli92
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy melyik készülék lenne az ajánlottabb? Nagymamámnak kellene. Samsung UE43AU7022 , Samsung UE43AU7102 , vagy valami más? LG-t szerettem volna először, de ebben a méretben úgy látom, mind IPS kijelzős. Esetleg valamelyik Hisense, TCL?
-
CzDani
csendes tag
200e-600e forint, attól függően hogy mi az ami teljesíti az igényeket, nem kell kimaxolni mert nem vagyok nagy gourmand. Ár/érték arányban szeretnék jól járni.
PS5-höz szeretnék egy TV-t, meg youtube-ot nézni 4k-ban, meg filmezni. Ehhez van plex/kodi otthon, meg chromecast kütyü. Okos TV funkciók nem izgatnak mert minden meg van oldva but tv-re ahogy szeretem.
65 inches átmérőjűt szeretnék.
többnyire este sötétben
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Enyhén oldalról nézzük többen általában.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HDR ami és a viszonylag alacsonyabb input latency.
hdmi csatlakozó legalább 4
Fali konzolra szeretném szerelni.
Mindegy, nem számít a márka nekem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nem szeretnék 8k-s tv-t semmiképp. Nincs jó hangosításom, szóval ha a hangminőség nem rossz annak örülnék, de nem top 5 szempont.
Plusz infó még ami releváns lehet hogy egy 65 inches 11 éves Panasonic Varia plazma tv-m van, ami anno nagyon jó volt, gyakorlatilag bármit veszek nagy javulás lesz.
Csak gyári cseregaranciás új tv-t szeretnék. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gubika #76617 üzenetére
Biztos nem vennák 65 colos C835 helyett 55 colos c2-t.
Amiben a C2 többet tud a C835-nél az bizonyos jelenteknél a feketeszint és akontraszt arány, de a C835 sokkal látványsoabb HDR esetében a sokkal nagyobb fényerő miatt, és itt sokkal nagyobb a különbség a 2 tv között mint a feketeszint esetében. -
xXxian
senior tag
TCL 55C835 - tudok ennél jobbat venni azonos áron? Vagy ugyanilyen minőséget olcsóbban? 48/50" méret játszik még, 55-től nagyobb nem fér el.
-
gubika
csendes tag
Nagyon köszi a segítséget, szuperek vagytok, nyert akkor a TCL
-
gubika
csendes tag
Nagyon köszi a válaszokat. Még egy hülye kérdésem lenne: ha leadunk a méret igényeinkből, nagyon hunyorogva még beleférhet egy 55-ös LG C2. Jobb annyival az OLED a mini LED-nél, hogy megérje ezt a kompromisszumot? Köszönöm!
-
gubika
csendes tag
Sziasztok,
65-ös TV-t szeretnénk venni, 400-450 ezer a keret, konzolozás, filmnézés lenne a fő profil, sötétebb fényviszonyok között.
TCL839 és Hisense U8HQ-ra szűkítettem le, de nem tudok dönteni. Az OS, hangzás, kinézet, egyéb ficsörök nem igazán fontosak, csak az alapok legyenek nagyon rendben. Ti melyiket választanátok? (vagy van esetleg ezeknél még jobb vétel?) Nagyon köszi!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
r6man123 #76600 üzenetére
Igazából 500e alatt nincs szerintem jó 75s tv mióta a Sony 75X89J kifutott(illetve a Xiaomi 75Q1 nincs már 380-ért)
Szóval ez alatt az összeg alatt kb ugyanazt kapod szóval nagy összeget nem érdemes bele feccölni
Nagyjából a Samu 75Q70B-től kapsz már jobb minőséget de a panellottó mindenhol ott lesz. -
rainman72
Topikgazda
válasz
7Heads Drago #76602 üzenetére
Mindenképpen az oled a legjobb választás ha rászánod az árát.
Az Oled806 jó model használom 55"-ban ajánlott.
Hogy mindent lejátszik-e nem tudom,mert nem próbáltam eddig ki mindent
Nem is igazán használom streamek mennek rajta csak.
De letöltesz rá egy app. Kodi vagy hasonló és meg van oldva,android rengeteg lehetőséggel.
Ha az ambi meg nem jól mutat max. kikapcsolod.
Távja nem egy hűde hajda de élhető.
Hátulja valódi bőrborítás és van benne világitás is a gomboknál.
Hasonló az Lg-hez nincs egy márkánál se. -
Skillerz
aktív tag
Sziasztok! Mai nap sajnos elhalálozott szeretett LG 42lb671v tv-nk nagyon megvoltunk vele elégedve közel 10 évig. Sajnos semennyire sem követem a tv-ket ezért teljesen tanácstalan vagyok merre induljak el. Szerintetek mi lenne az ideális, új tv?
160.000 - nagyon max 180.000Ft
Filmezés, Sorozat, PS
Kb. 2,5-3 méter maximum 50"
Világos/Sötét szoba, este is és nappal is.
Szemből, és általában 2-en.
van chromecastunk, de az okos rendszer sosem hátrány.
HDMI, Optikai, Bluetooth, Wifi, USB
Falon lenne
Az LG-vel összeségében meg voltam elégedve, de meghallgatok bármit.
A légegeres távirányitó hiányozna, szóval ha lehet jó lenne
Újat szeretnénk.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
rainman72 #76594 üzenetére
Ez nem lenne jobb? [link]
Igaz ez már csak 48 coll..., de jelenleg egy 40-es Samsung van. Szóval mindenképp szebb és nagyobb lesz.
Illetve az ambilight nem lenne problémás mivel nálam nem a falon lenne? Egy függöny van mögötte. (a függöny mögött meg ablak és fal... így nekem gyanús hogy egyenletes lenne a fényeloszlás)
A philips távirányítója mennyire jó? A LG légegerese a lányomnak nagyon bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest