Hirdetés
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rainman72 #57003 üzenetére
Megesküdtem volna, hogy az előbb még 22xk HUF volt akciósan... mindegy, a 9002-eseket előbb venném.
Plus még valszeg panelt is vàltottak VA-ról IPS-re az idén.
Szerencsére a TU8502 egy tavalyi modell.
De igen, erről már volt szó, hogy idén hatványozódik a panel lottó... majd meglátjuk. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tomboy0013 #57010 üzenetére
Azt màr kibeszéltük a legelején
De ha jól tudom a VRR tàmogatàst még nem kapta meg se a tv se a konzol. -
válasz
rainman72 #57007 üzenetére
Köszönöm a válaszod,látnom kellene egy ips paneles tv sötétben milyen is,biztos segítene. A sony nagyon vonz,már csak azért is ha veszek ps5 ahhoz is biztos jó lenne,bár nem elsődleges szempont a játékra használat. Próbálnék normális 75"tv találni,de 400-500k alatt valszeg nem lesz🤷
-
rainman72
Topikgazda
válasz
lajosx #57004 üzenetére
Nem gond az annyira sztem,làttom itthon.
A patrik321 esete csak egy vélemény,őt sajnos jobban földhöz vàgta a dolog,gondolom nagy volt az elvàràs.
Igen a Q60 màr jó vàlasztàs lenne,de mondjuk kivàncsi lennék egy 130ezerrel olcsobb Samura is itthoni körülmények között.Nem gondolom hogy nézhetetlen készülék lenne.
Màst nem nagyon tudok ajànlani jelenleg csak ami beszéltünk. -
Abrion
senior tag
válasz
rainman72 #56968 üzenetére
a személyes vásárlásnál a kiszállás 5k, és kövi napra érkezik meg, a webes vásárlás 3 nap múlva érkezik meg
De már eldöntöttem, a un74 lesz, és vagy +1 vagy +2 év garival, és magam viszem haza.
Az a baj hogy 155k van összesen, +2 gari után 5k forintom marad, hát nem tudom.
De amúgy ara értetem mit csináljak az halott tévével. -
válasz
rainman72 #56998 üzenetére
Persze igazad van.,Mindenkinek más a jó.. csak nem gondoltam ips ennyire gond lehet..De akkor inkább va vonalon maradok.. vagy már én sem tudom mit tegyek
Nézelődőm tovább. Egyébként van Va panellel ami nem 50-60 hz ? És azért nem borzasztó az ára?
Ez a Samu amit mondtál jó lehet?
SAMSUNG QE 75 Q60TAUXXH -
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #57001 üzenetére
"Samsung UE65TU8502 - VA ez is, és 220k HUF-ért ekkora méret most nagyon jó ajánlat!"
A linkben nem 220e van.
Plus még valszeg panelt is vàltottak VA-ról IPS-re az idén. -
válasz
patrik321 #56996 üzenetére
Ha LG kell, és jó fekete, akkor az OLED-eken kívül még ott vannak a VA paneles modelljeik, középső talppal, de ezeket csak szemből nézném:
LG 50UN81003LB, 50NANO793NE - igaz, hogy olcsóbbak, vegyél hozzájuk soundbar-t.
Mondjuk a Nano szvsz nem éri meg a +46k HUF felárat.Ha más gyártó is szóbajön, akkor az alábbiakat venném:
Philips 58PUS8505/12 - VA panel, jó feketék, jó mozgásmegjelenítés, Ambilight, 3.5mm jack, 4db HDMI, Android rendszer.
Samsung UE50AU9002, UE55AU9002 - idei modellek, elég jó fícsörökkel (csekkold a gyári oldalon, most már jó áron.
Samsung UE65TU8502 - VA ez is, és 220k HUF-ért ekkora méret most nagyon jó ajánlat!#56990 rainman72
Asszem' ki lennék segítve!
Marad egy HDMI switch... -
rainman72
Topikgazda
válasz
Ez pedig iyen,akkori ips meg mostani ips.
Alacsony kontraszt,gyenge fekete szín,de gondolom elmondtàk itt,illetve napiszinten kitérünk rà.
És csak otthon derül ki igazàból.
Aki nem néz sok sötét tónusú filmet talàn jobban el van vele,vagy aki jobbàra nappal hasznàlja, vagy tv adàsokhoz.DV hiàny nem gond a HDR-el szinte uazt a képet kapod,a fényerő a fontosabb.
-
patrik321
csendes tag
válasz
scott_free #56997 üzenetére
Nem, még nálam van. Abban sem vagyok biztos, hogy visszaveszik.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
lajosx #56995 üzenetére
Én eléggé jó áron vettem a Philipset
(300e kereken)Meg fontos volt az ambiligth is.Illetve ismertem màr előtte hogy milyen az ips panel.Én nem nézem full sötétben valahonnan jön pici fény,illetve egy kis éjjeli làmpa is szokott vilàgítani.Több a jó benne mint ami zavarró lehet,így egyenlőre marad még.
Igy hogy nem tudod miről beszélek pontosan,mindenképp a VA vonalon kéne maradni.Jelenleg ez a Samu qledje vagy a Sony XH90.
Illetve idén lesz màr Xiaomi Mi Q1,TCL C725, ami előzetesbe jónak tünik.Plus ami téged nem érdekel az Philips mini ledje.Én pl ezeket vàrom.
Nem nagyon szeretek fixre tv ajànlani,nem vagyunk egyformàk.Mivel nyitva vannak boltok érdemes lenne megnézned 1-2 modelt mielőtt megveszed,65söket biztos talàlsz,az pedig tàmpontnak màr jó. -
scott_free
senior tag
válasz
Akkor a tied (volt) ez az újracsomagolt 55NANO793?
-
patrik321
csendes tag
Sziasztok! Segítsetek kérlek, mert nagyon befürödtem a tv vásárlással. Múltkor ajánlottatok egy Hisense 55a7500F tv-t, ami tetszett, de aztán emagon leakciózták az Lg 55nano793 és én megvettem részletre. Gondoltam hiába ips panel, ot a nanocell technológia és majd kicsit javít a feketéken, meg hát egy 2009-es Lg tv-ről váltottam, szóval annál csak jobb lehet, nem? Tévedtem, mert ennek a tv-nek elmondhatatlanul gyönyörű színei vannak és brutálisan éles, tényleg, a színes felvételek lemásznak a képről és a magic remote is fenomenális, de nagyon szomorú vagyok, mert a feketéi ugyanolyan szarok mint a 2009-es Lg tv-n, előrelépés ebben nuku. Ha van rá lehetőségem, visszacseréltetem mert ez miatt a Trónok Harca sötét részei élvezhetetlenek, a sötét képernyő virít a sötét szobában. Találtam hirtelenjébe több tv-t is, ami megfelelhet.
Samsung részről mennyire zavaró a dolby vision hiánya? Illetve hiába a sok review, meg a megnézem boltba, sötétben egyiket sem tudom megnézni. Elvárás lenne a bluetooth, a jobb fekete mint amit ez a nanocell nyújt és a közép talp, de erről az éles és részletgazdag képről nem szeretnék lemondani a fekete miatt. Keretem kb 250 ezer lenne, viszont kötve vagyok az Emaghoz a részletfizetés miatt.
Ezeket találtam:
-
válasz
rainman72 #56994 üzenetére
Ezt nrm találtam mert beírtam a végén a B betüt is ugy nem.adptt fel semmit sem🤷😁 Ezt a tv ajánlod?ez a q60?Lehet kocsiba ülök és veszek egyet
Basszus patrik321 hozzászolásara reagálva ennyire szar az ips? Mert akkor el is engedem a sony témát azért nem gondoltam ennyire élvezhetetlen lesz egy film a nem annyira sőtét fekete miatt
SAMSUNG QE 75 Q60TAUXXH
-
rainman72
Topikgazda
válasz
lajosx #56983 üzenetére
Természetes van,a képfissítés a duplája,tehát 1 másodperc alatt nem 60szor hanem 120szor frissűl egy pixel.Ennek jelentősége van a sport műsoroknál,gyorsan mozgó jeleneteknél.
Pár éve még divat volt olcsobb tvkbe is 120hz panel tenni,de mostanra szinte teljesen eltüntek,másképp oldják különböző mozgásjavítokkal,több kevesebb sikerrel.
Az idén talán már lesz több ilyen tv,nem úgy mint tavaly. -
rainman72
Topikgazda
válasz
scott_free #56985 üzenetére
rgbw pontosan csak felcseréltem 2 betűt,sorry
[link]
-
Most nézem, a 2021-es LG TV-k közül csak a 8-as Nano-któl lesz általános a 4db HDMI port. Az alacsonyabb kategóriában meg csak a 120Hz-es modellek kapnak 2db 2.0-ás + 2db 2.1-es csatlakozót, az összes többi modell 3db 2.0-ás HDMI aljzattal lesz elérhető...
Kár, pedig az új Magic Remote, és az új webOS is tetszene.
-
kmarci25
veterán
aron89 & rainman72: köszi a segítséget!
-
válasz
rainman72 #56980 üzenetére
Hát basszus,akkor még várok pedig ma már venni akartam😁 De egyébként az ips sőtétben annyira gáz? Köszi a linket, hát elég sok tipus fér bele a 400k keretbe🤷lehet választani
az a baj a q60-al hogy sehol sem tudok ár alatt. Ez a sony 500k körül van igy 400k ért jó vételnek tűnik. A q60 mindenhol 400k és nem is tudok olcsóbban. A sony valamiért csak drágákk tv😏🤷Na de nem mindig a drágább a jobb
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz
lajosx #56979 üzenetére
Van ott sok minden az XG8596 javára
Dolby Vision támogatás
Proci órajel,picivel nagyobb Ram,frisebb andorid 9.0,ez volt mégy tavaly is.
Dolby Atmos,frissebb BT verzió
A 2 év csak 2 év.Akkor az IPS Sony-t ne erőltesd ez a panel nem igazán sötétbe tvzéshez ajánlott,viszont nappal nagyon szuper,ez van
Ár/értékben még mindig a Q60 400ezres ára a legjobb,
Vagy meg várod az idei BF-ét ilettve az idei modeleket. -
válasz
SZKEBE75 #56977 üzenetére
Köszönöm szépen, néztem azon az oldalon,csak az a baj az adatok nem sokat mondanak nekem. Úgy értem,hogy ami nekem fontos nagyon sok tv-ben benne van. Ezért kérdezlek titeket profikat ,mi számít jónak..
rainman72
Nekem nem fontos az ips csak epp ilyet találtam.. olvastam a hárányát és elönyét is. En pl 90% egyedül filmezem mert süket lehetek másnak hangos🤷😁 ezt a betekintési szög miatt irom, és mindig sőtétben használom,így talán az ips előnye nekem már ki is lőve..Philips az nekem kilőve, semmi gondolom vele de maga a márka minden ellenére nem szimpatikus.
Egy kávéfőző van philips az elég is. De köszönöm az ajánlást
-
SZKEBE75
senior tag
válasz
lajosx #56975 üzenetére
A további keresgéléshez ajánlanám ezt az oldalt:https://www.displayspecifications.com/
@rainman72: köszi,beelőztél.
-
válasz
SZKEBE75 #56972 üzenetére
Továbbá lenne még egy kérdésem, miben tér el a 2 tv egymastól? Az XE lényegesen drágább újan.
Sony Bravia KD-75XG8596
Sony Bravia KD-75XE8596rainman72
És ez mit jelent? Attól jónak számít ez is? Igazából nézek én mindent,nincs konkrét típus csak a 75" ami fontos,és az ár. Vagyis ezeket nézem,és ha találok valamit akkor itt kérdezem jó lehet e?
szerk. Ha csak a megjelenés éve,akkor miért drágább jóval? De akkor végül is az XG az újabb. Gondolom egy évvel korábban még drágábbak voltak a tv-ék🤷
-
rainman72
Topikgazda
-
Sziasztok!
Erről a tv-ről mi a vélemény? Köszönöm a választ
Sony Bravia KD-75XG8596
-
Kapanyél
őstag
Hátha valakit érdekel:
vettem egy LG OLED55B7V készüléket a hálószobába a régi plazma helyére. QLED-et szerettem volna, mert félek az OLED-től, de az éppen nem volt raktáron, így beleugrottam. Nem bánom, mert tudtam, hogy mekkora élményt ad a képe. Amiket tapasztaltam:
- gyönyörű készülék, szuper kidolgozás
- van USB3 port, ami elegendő egy okosító stick megtáplálásához
- teljesen vállalható a hangja
- a képe természetesen tökéletes, rengeteg beállítási lehetőséggel
- simán össze tudtam csatlakoztatni a ThinQ alkalmazással, mobilról könnyebb begépelni szövegeket, van tapipad is
- screen mirror megy a Samsung SmartThings-szel is
van benne 3-4GB belső tárhely, amire tud felvételt készíteni az adásokról, meg timeshiftezni
viszont
- műholdas hangolása egy rémálom (kézzel kell fölvinni a transzponderek adatait és UTÁNA kiválasztani a műholdat, majd csak ezután indítani a kézi keresést, mert automatán nem szkenneli be a csatornákat - kb. 4x írtam be újra az összes adatot, mire rátaláltam a megfelelő sorrendre - ugyanis mindent visszaállít alapra mindig)
- állítólag Csehországot kell kiválasztani helynek, mert akkor nincsenek krixkraxok a műsorújságban - SEHOL nem lehet alapértelmezettre tenni a magyar hangsávot!
- ha kiválasztom egy csatornánál a hangsávot, utána elfelejti...
- ha kipróbálnám Magyarország hellyel, újra kellene programozni mindent
- ha kiválasztom a kihagyandó csatornákat, a kedvencek kezelésénél ugyanúgy ott a listában mind a tizenötezer adó, amin előtte néhány óra munkával átrágtam magam (de legalább kicsit halványabb a sorszáma, ha elhúzod róla a kurzort)
- miután bedobáltam a kedvencekbe az engem érdeklő csatornákat, kizárólag úgy engedi rendezni ez a rohadék szar, hogy két csatornát fel tudszcserélni. Nem ám kiválasztasz egyet vagy többet és átmozgatod a kívánt csatornák közé, neeem... így 112 db kedvenc csatorna értelmes sorba rendezése pont 2 órával hosszabb művelet
- a saját fiókomban, ahol látom a föltelepített alkalmazásokat, nem találtam törlés lehetőséget (a menü szerkesztésénél lehet csak törölni - a menüből) ennek még utána kell guglizzak
- olyan, mintha nem lenne benne környezeti fényszenzor (de van automatikus fényerőbeállítás a menüben)
- meglepett, hogy nem tud alapból hálózatról lejátszani (még alkalmazást sem találtam rá, így egyelőre csak Plexszel lehetne megoldani, de annyira nem izgat, marad a Kodis lejátszó)Szóval megküzdöttem vele, de nagyon tetszik! Tényleg a pofa leszakad a képminőségtől és 200 alatt nem sok lehetőség van, ha egy kicsit normálisabbat szeretnél.
-
Abrion
senior tag
Nem vág teljesen bele a topikba, de remélem, valaki válaszol rá.
Szóval, 3 hete meghal a Panasonic Plazma tévém "Y Sus", valszeg egy LG 55UN74003LB vagy LG 55UN71003LB lesz véve, épp hogy kijön a pénzből, és nem hiszem hogy házhozszállítás lesz belőle, MMnél 5kba fájna, A tönkre ment plazmára akarok célozni, a nyakamon marad, valami ötlet? -
AL
addikt
válasz
Binglof #56955 üzenetére
Szia. A Panasonicnál valószínűleg elírtad a betűjelzést. Ha az oledre gondoltál, akkor ez lesz az : [link] . A Sony androidos, lehet rá különböző appokat telepíteni.
Ennek a képét még nem láttam, de a Panasonic képe és hangja nagyon jó. Mindenféle állítgatás nélkül is szép élethű. Az Oled topicban több infót kaphatsz. Ott a Sonyt is ismerik.
A Panasonic tökéletes filmekhez, csodás színek és élethű kép. Üdv. -
gulyasa
őstag
válasz
gandol #56961 üzenetére
Nemigazán.
Viszont Android-os rendszerű médiaeszközök, így Android-os tévékhez is lehet csatlakoztatni "légegeret". De ehhez fel kell áldoznod a tévé egyik USB portját, mert a vezetéknélküli vevő sticket oda kell csatlakoztatni.
Az LG WebOS-t, a Samsung Tizen op.rendszert használ, azok tehát kiesnek, meg a hasonló saját rendszert használó márkák is (Hisense: Vidaa, Panasonic: MyHomeScreen, stb.).
De a Philips, a Sony, meg egy-két kínai márka használ android rendszert. -
gandol
csendes tag
Sziasztok!
Tetszik az LG tévék MR távirányítója, viszont most szeretnék egy új, nagyobb tv-t vásárolni. Más típusoknál nincs ilyen távirányító lehetőség mint az MR? Sony? Panasonic? -
kmarci25
veterán
Sziasztok! Nem igazán ideillő kérdés, de jobb helyet nem találtam neki. VESA állványt keresek ehhez az LG tv-hez. Az adatlapja szerint 400x400-as megfelelő hozzá. Amit tudnia kéne, hogy kihajtható legyen, azaz a feltól kicsit távolabb, és legalább hprizontálisan forgatható (olyan 30 fokban kb.). Sose vettem, használtam még ilyen állványt, és nem tudom melyik, ami jó minőség. Pl. egy ilyen jó lehet? Vagy inkább ez?
-
Binglof
csendes tag
Sziasztok.
Egy barátom vacilál.
Panasonic TX55 XH 980E és Sony KE55 A8 között.
Sajnos én nem tudom megmondani neki mekyiket èrdemesebb venni ...
Segítenétek? Köszönöm. -
rainman72
Topikgazda
válasz
scott_free #56952 üzenetére
UN 2020
UM 2019 -
pinnacle
nagyúr
Végül a Samsung is elismerte, hogy jobb az OLED?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bittorrent topik
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gitáros topic
- Horgász topik
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest