Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolverine
félisten
válasz
Lokids #52118 üzenetére
Az 58PUS8535 androidos, 16 GB belső tárhelyes, külön 4 magos GPU-val, és eggyel több HDMI csatlakozója van - már ha hihetünk a displayspecificationsnek
A QLED-ek és a sima LED-es TU-k között erős különbség van, Talán a TU8502 képes megközelíteni az alap Q60T képminőségét.
szerk: #52147: pontosan, a 630 HD Ready smart, a 6300 FHD smart.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Wellin9 #52143 üzenetére
Hello!
Bőség zavara az tényleg van
Az Lgnek van egy jó modele,jó áron,ami van van IPS és VA panellel is!
49UN74003 [link] ill. 50UN74003 [link] ,alapból van benne HBO GO is.
Válassz melyik az ideálisabb!
Magyar menü alap!● Panel típusok
VA:
+ nagyobb kontraszt
+ jobb fekete szín
+ sötét helyiségben ajánlott
- rosszabb betekintési szög
- oldalról nézve torzul(hat)nak a színek
IPS:
+ nagy látószög
+ magas színhűség
+ világosabb helyiségben ajánlott
- gyengébb fekete szín -
Wellin9
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok ,amit édesanyám kapna, mindenképpen könnyen kezelhetőt szeretnék( nem tudom, mennyire gyakoriak a magyar nyelvű menük, jó ha van, de csak azért nem vennék rosszabb Tv-t), főleg filmek/sorozatok nézésére lenne használva ( kábeltévé, netflix, adott esetben hbogo) 150e Ft a plafon és 49"-50" lenne számára az ideális. Mit ajánlanátok, eléggé a bőség zavara van, ilyen feltételek mellett ? Köszi előre is. -
Vesporigo
aktív tag
válasz
rainman72 #52133 üzenetére
Köszönöm, megnéztem, és összehasonlítottam amit te küldtél, és amit én kérdeztem:
LG 32LM630BPLA vs. LG 32LM550BPLB
Igazad van, mindkettő HD ready, viszont amit küldtél, a hivatalos LG oldal szerint tartalmaz pár extrát, pl. böngésző, Netflix kompatibilitás, Google Assistant, Amazon Alexa kompatibilitás, stb., amikre tényleg nem lenne szüksége szüleimnek. Csak egy sima fapados tévé, amin megnézik a kis sorozataikat az RTL klubon, néha a híreket, és ennyi.Ez a pár extra meg nem ér meg nekem plusz pár ezer Ft-ot, mert egyáltalán nem lenne használva, sőt csak összezavarja őket. (Az alcor set top boxot is sikerült már párszor "elnyomogatniuk.
)
Szóval ha nem tartok igényt az említett extrákra, akkor árban-minőségben megfelelő/ajánlott lenne a LG 32LM550BPLB?
-
Szabcsizz
őstag
Sziasztok!
Jelenleg két televízió között vacilálok, egy HiSense 70A7100F és egy Samsung UE70TU7102 Crystal. Egyszerűen nem tudok dönteni, melyik lenne logikusabb. Esetleg más javaslatokat is szívesen fogadok, fontos hogy 70” legyen. 280 a rá szánt keret. -
Vesporigo
aktív tag
válasz
Vesporigo #52099 üzenetére
Kicsit olvasgattam a témában, és biztos vagyok benne, hogy nem kell a szüleimnek okos tévé, hanem elég egy hagyományos. (Nem akarok annyival többet költeni, ha úgysem használják, meg kisebb eséllyel nyomogatnak el rajta valamit.
) Nézegettem teszteket, és olvasgattam itt a topicban is, és egyre inkább hajlok az LG felé. Jelenleg ebben a típusban gondolkozok, csak nem sok véleményt találok se itt, se az LG topicban róla: LG 32LM550BPLB
Tudom, hogy ez HD ready, de még ma megnézek pár tévét, hogy 32"-on mennyire jó ez a felbontás. Neten rákeresve azt találtam róla, hogy IPS panel van benne, viszont az Árukeresőn az egyik hozzászólás elbizonytalanított: "Oldalról nem szabad nézni, de nem is kell."Van valakinek ilyen tévéje, vagy látott már ilyet közelről? Tényleg ennyire rossz a képe, ha nem teljesen szemből nézik?
Szüleim kb. 2 méterről nézik a tévét (MindigTV alap), és kissé oldalról.
Ár továbbra is 50-60ezer, max. 70k, ha megéri. -
Chicago
csendes tag
válasz
rainman72 #52129 üzenetére
Értelek.
Ami különbséget még látok, hogy az input lag kisebb a Samsungnál.
Rosszul tudom, hogy Game módban elég korlátozott a mozgásmegjelenítés állítás?
Emiatt nem érzem elveszve a Q80T-t, de látatlanban semmi sem biztos, a boltban meg nem engednek játszani
Az Rtings feljebb hozza ki, mint a Sonyt, bár a 49-50"-os verzió valóban csak 60Hz nem ezt hasonlították hozzá. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Chicago #52128 üzenetére
Igen erősebb seria.
Edge led vs. FALD direct led. [link]
Én csak a kérdésre válaszoltam,hogy más esetleg?
Amugy a 209ezres ár jó a XG83-ért!
A 120hz a jobb mozgás megjelenítéshez van/volt,inkább mult idő,egyre keveseb tvben van a qled-oled kivételével!Filmekhez,sporthoz stb.... -
Chicago
csendes tag
Sziasztok!
Ps4 prohoz melyiket javasoljátok inkább?
Sony 49XH9505
vagy
Samsung QE 50Q80T?Más esetleg 49"-ban?
-
HagaNRG
őstag
válasz
buci30 #52112 üzenetére
Készülj föl, hogy képminőségben szinte semmilyen változást nem fogsz tapasztalni.
A távirányító azt hiszem, hogy a KU6000-hez is a sima, hagyományos, infrás Samsung táv volt, itt szintén mardna ez, 8000-es kezdetűt kellene venned, hogy Bluetooth-os távirányító legyen, ég és föld a kettő között a különbség a BT javára. Igaz, hogy összesen vagy 6 gomb van csak rajta, de a Youtube-on, Netflixen a navigálás olyan a régi, infrás távval, mintha lassított felvételt néznél. Megszokod és fájni fog az infra távot használni.
De amúgy képminőségben tényleg ne várj sok változást, én ezeket zongorázom végig évek óta (belépő Samsung modellek, évente 1-2). Olyan ez is inkább, mint a Fifa. Évente a legújabbra váltva semmi látható differencia, de ha mondjuk megnézed a 4-5 évvvel ezelőttit, akkor lehet, hogy azt fogod mondani, hogy jé, ez ilyen ködös volt, vagy ilyen lila oldalról nézve?
Vagy 30 ezer Ft a differencia a BT távirányítós 8000-es széria javára (nyilván papíron más dolgokkal is többet tud a 8 a 7-hez képest), én azt mondom, ne sajnáld érte már akkor.
Maga a nagy képméret meg eleve úgyis hatalmas WTF élmény lesz az első nap. (másnapra már azt fogod mondani, hogy francba, hogy nem adtam még 50-nel többet a 75"-ösért -
buci30
addikt
válasz
rainman72 #52114 üzenetére
Igen ez volt az köszi!
Nagyon ügyesek hogy vissza felé fejlődnek.De akkor max majd nem dts lesz.
Tv-ben úgysincs filmeken szokott lenni de azt lehet állítani asszem lejátszoban.De az elég gáz hogy csak 2hdmi és 1usb van benne.
Jó persze tudom lehet venni HDMI elosztot de akkor is... -
Lokids
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam TV vásárlásán. 55"-58" méretben.
Cél: 4K HDR filmek lejátszása. Lehetőleg 10bites kijelző. Felkapcsolt lámpánál nézném, szóval szerintem mindegy, hogy milyen panel.
Amit tudjon: Prime video/netflix.. gyk. az összes streaming (normál TV nincs bekötve). Hálózati meghajtó hozzáférés (RJ45/wifi).
Keret ~200K. Márka mindegy.
Philips féle ambilight nem tudom jó-e.
Üzletben a sok fény és többi tv mellett nem tudott semmit se mutatni.Meg nem értem teljesen, hogy miért kerül 50K-val többe a Philips 58PUS8535/12 mint a Philips 58PUS7855. Vagy a Samsung TU / Q majdnem 100K-s különbsége.
-
Wolverine
félisten
válasz
fede94 #52113 üzenetére
Ha optika-RCA átalakító kell, ezt szokták általában javasolni. Van olcsóbban is persze hasonló cucc.
-
Kiskutya
veterán
-
fede94
tag
az ugye nem gond ezeknél a ledes tv k-nél ha régi 4:3 filmeket nézek rajtuk? nem fog beégni a két szélén? És még egy amit nem tudok: jelenleg a régi tv rca dugókon csatlakozik a régi erősítőhöz, így nagy hangfalakra ki tudom tenni a hangot. Ezeken az újakon rca már nincs csak digtalis audio kiemenet és hdmi. ezekkel hogy kell összehozni az erősítőn lévő rca-kat?
-
buci30
addikt
Samsung ue50ku6000w 4K tévém van jelenleg
Ezt szeretném cserélni egy Samsung ue65tu7102kxxh crystal uhd led tv-reNagy különbség lenne közte?
Nagyobb az tény de mint szín minőség stb látványos lenne a különbség?Másik kérdésem:
Egy oldalon olvastam mint vélemény, hogy 5.1 erősítőt házimozit nem tudtak rá kötni nem lehet nem kompatibilis...
Ez biztos hülyeség azért, hogy egy mai tv-re nem lehet ugye? -
rainman72
Topikgazda
válasz
janakbacsi #52109 üzenetére
Samsung 43TU8002-8502
Ha nem teljes sötétben lenne használva akkor IPS is szóba jöhet!
Lg 43UN74003 vagy Lg 43Nano793.
Ezek már 4Ks tvk full hd szinte már nincs is! -
janakbacsi
őstag
hálószobámba kellene tévé az alábbiak szerint:
- méret: 43 coll
- okos legyen, min. full hd-s
- napi használati idő: 6-7 óra
- költségkeret: max. 150 000 ft
melyik készülék ajánlott? köszönöm szépen. -
adp
őstag
válasz
Vesporigo #52106 üzenetére
Nem szerintem az még tavalyi modell volt, ezekben IPS van, oldalról nézve jó lesz. Fogalmam sincs a mindig tv, hogy működik, gondolom hdmi vagy scart csatlkaozóval, kötöd rá a boxot de mindkettőben van mindkettő csatlakozó. Azért nem szörnyű, egy tények vagy egy jóban rosszban tökéletes lesz rajta, nem rosszabb mint egy átlag tv-n ami ebben a kategóriában van. Vagy mint amire le lesz cserélve régi tv.
-
Vesporigo
aktív tag
Köszi, utánanéztem, és találtam két Hitachi-t megfelelő árban is, gondolom ezek közül vetted valamelyiket:
Hitachi 32HE3100
Hitachi 32HE4100Elolvastam a véleményeket, tényleg sokan panaszkodnak a hangminőségre. Ez mennyire szörnyű?
Kissé oldalról nézve milyen a képminőség? Ezekben milyen panel van?
Kell ehhez bármilyen egyéb eszköz a MindigTV-hez, vagy csak bedugom az antenna csatlakozót, és működik? -
buci30
addikt
Telekomnal tervezzük megvenni ezt:
samsung ue65tu7102kxxh crystal uhd led tvVélemény róla akinek van? Köszi
-
adp
őstag
válasz
Vesporigo #52099 üzenetére
Én Hitachikat néznék az 5 év gari miatt, szüleimnek mi is ezt vettünk hasonló igényekre, most nem vágom mi volt a pontos típus de 80 cmes volt. Nekem jobban bejött a képe (hd tv adásnál) is mint a kicsivel drágább jól bejáratott márkáknak, hangjuk nem a legjobb, de mindigtv-re és ebben az árban elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest