Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CCJoco
újonc
Egy LG 43UK6750PLD-t cserélnék 55 colosra. Ezt a 108cm-est anno kb 140ér vettem 2019 elején, most láttam tv-ket 138cm átlóval 130 körül. (TU7102KXXH, H55U7B, 7022KXXH)
Ezek tudásban és minőségben gyengébbek lehetnek, vagy nem kell félnem attól h most nagyobb tv-t vennék kb hasonló árban? (Nem akciós árakat nézve)
Alapvetően tv-zés és filmnézés lenne, ritkán 1 xbox party a haverokkal, kb 2.5 méterre van a kanapé a tv-től. LG bejött már, anno ezer évig Samsung volt, és most jókat hallottam Hisense-ről. Büdzsé olyan 160ig elmenne.
A tippeket előre is köszi! -
Norbee41
újonc
Sziasztok!
Szüleim tv vásárlásához szeretnék segítséget kérni.
Sajnos nagyon nem értek a témához.
Kb. 6k-ig költenének rá.
4m-es távolságból néznék a tv-t, egy sötétített szobában.
A termékleírásban nem találtam, hogy IPS v VA, de gondolom VA-ra lenne szükség.
A mostani egy samsung series 6 uhd 152cm ( csak ennyit tudok róla).
A lényeg, hogy nagyobb legyen az előzőnél, és lehetőleg szebb képe legyen.
A mediamarkt oldalán kinéztem néhány tv-t, de mikor a részleteit olvastam semmit se értettem.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ha esetleg megtudnátok mondani, hogy melyik lenne a legoptimálisabb, vagy ajánlanátok vmi mást, azért nagyon hálás lennék!
De már azzal is előrébb lennék, ha csak lehülyéznétek -
roller
csendes tag
Sziasztok!
Euronics-ben most 100e forintert lehet megkapni az LG 43UN70003LA TV-t. Igazábol nincsenek nagy igényeim. Csak pár kérdésem lenne. Árához képest képminőség rendben van? PS4 játékokat kép akadás nélkül elvinné? Illetve a menüje mennyire gyors?
Összességében ár érték arányban megéri megvenni? -
hunaqua
addikt
válasz
Kiskutya #50482 üzenetére
Akkor ez úgy néz ki,hogy van TCL Hungária Kft? Ez a hivatalos cég szerződött több,egymástól üzletileg független szerviz hálózatokkal?
Nincs hivatalos TCL forgalmazó,hanem több cég forgalmazza különböző forrásokból.Ma igen,holnap akár nem. Van egy cég jelen pillanatban aki a garanciát biztosítja.Ma igen,holnap talán nem.
Azért a jövőt tekintve még sok a bizonytalanság.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
amarna #50489 üzenetére
Egy összehasonlító [link]
U7B tavalyi Va edge led,local dimming,ami nem az igazi,16zonás!
Az A7100f idei belépő model,VA panel!
Mivel mind2 VA a kontraszttal és a fekete szín megjelenitéssel,nem lesz gond!
A 7100-ról voltak fent fotok,nem tudom hogy a Hisense topicban meg vannak-e még!
Fényerő átlagos,3-400nit ami jó hdr-hez még nem elég sajnos,de ebben az árban ennyi van!
Meg lehet még esetleg nézni az A7500-t,hasonló paraméterekkel bír mint a 7100,csak valamivel pofásabb a kinézete,ami szintén elmondható az U7B-ről is!
Élőben nem találkoztam még velük,de egy áruházi kép amugyse mérvadó!
Olvass bele a Hisense topicba [link] -
Veron
addikt
gyors kérdés gyors válasz reményében.
Philips 50pus7805 vagy Hisense 55u7b 130k körül?
Esetleg megéri elfenni 170-k-ig a TCL 55c715 vagy Hisense 55u7qf miatt? -
amarna
tag
Bátrak vagytok az emagos vásárlással. Szerettem volna egy bizonyos philips tévét venni, de csak náluk van jóárasítva, így sajnos más készülék után kell néznem. Tőlük semmit.
-
gyeniko
őstag
válasz
stigma #50474 üzenetére
Szerintem a felsoroltakból a Q70-t érdemes megvenni. Ezt a modellt nem nagyon szokták ezen a topikon méltatni, sokkal inkább a Q80-at, mert az FALD-os (ez pedig edge led-es). Ennek ellenére a Q70-nek orbitális a natív kontrasztja (7.144), ezért simán "megél" local dimming nélkül is. Jó a mozgás megjelenítése, a Tizen 5.5 "hasít, ráadásul nem is ronda a készülék.
-
Baboka
tag
sziasztok,
sok hozzászólást olvastam és még így sem tudok dönteni.
Konzolt vennék majd ha már lehet (PS5) szoktunk filmet sorozatot képeket nézegetni olyan 3 méter távolságból, de előre gondolva a költözésre ez lehet majd nő a jövőben.
Olyan 200-300-at szánnék rá maximum és a következőket néztem ki.- Sony KD55XH9096BAEP [link]
- LG NanoCell 55NANO903NA [link]
- LG NanoCell 55NANO863NA [link]Az elsővel a gondom, hogy droidos és nem tudom milyen a performacia rajta, de olvastam rosszakat. Valamint nem tudom, hogy jön e rá a Google TV és hogy az milyen lesz.
A második harmadik eddig a befutó de azok között meg nem tudom mi a különbség.
Kérlek segítsetek, hogy 4k-ban nézhessük a Ben Hurt karácsonykor
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerősöm szüleinek keres TV-t, sokat nem tudtam eddig kierőszakolni belőle, de átlag felhasználásra kellene, meg esetleg alap 1-2 alkalmazás legyen rajta.
pl: youtube, spofity ilyesmi
- 55-ös méret kellene vagy 58-as max
- árban 200-250k.
Amiket ő nézett:
LG 55UN81003LB : Link
LG 55NANO793NE : Link
LG 55UN74003LB : Link
SAMSUNG UE 50 TU7022KXXH: LinkÉn inkébb ezeket ajánlottam neki :
sima 60Hz-es panellel szerelt
SAMSUNG QE55Q60T: Link
Ő már tudja a 120hz-et ha jól nézem
Samsung QE55Q70T: Link
SAMSUNG QE55Q60T vs Samsung QE55Q70T: LinkSzerintem ennyi pézért akkor Q70T a nyerő mert tudja a 120Hz-t.
Jól gondolkodom, tudtok ebben segíteni nekem?
Vagy van más ajánlat?LG-t IPS panel miatt én nem venném meg, ezt említettem neki, én inkább VA panel felé hajlanék.
-
AL
addikt
válasz
sakal83 #50466 üzenetére
Szia. A Sonyt sokan vették az elmúlt hetekben és a Sony topickban sok vélemény van róla. Jó is és valós, vagy vélt hibák. Szerintem a Sonynak modernebb technológiája van, a Samsung viszont nem androidos. Sokan nem szeretik az android sajátosságait. Képre is egész más, érdemes megnézni őket. A Samsung kicsit színesebb, a Sony talán élethűbb. Üdv.
-
kelly416
veterán
Édesapám vett egy LG 32LM6300PLA tv-t magának magicremote-tal együtt több, mint egy éve. Nagyon szereti, venne valami hasonlót Édesanyámnak is, de miután az LG-t felhívtam és elmondták, hogy két egymás melletti szobában össze akadna a két távirányító jele a két tv-vel, valami másik gyártótól szeretnénk hasonló tudású tv-t venni.
Durván 80cm képátló a kitűzött vél, kisebbet nem szeretnének, nagyobb már nem igazán fér. fHD alá nem mennénk, okos legyen és ha nincs is mellé magicremote szintű okos távklikk, rendelhető legyen hozzá és működjenek is együtt. Más elvárás nagyon nincs, de 100.000 pénznél semmiképpen sem szerene Édesapám többet költeni rá távirányítóval, postával együtt. Tudtok ajánlani valami jót? -
TGWH
őstag
válasz
langmedia #50465 üzenetére
Létezik HDMI - hang átalakító/leválasztó. Mondjuk nem 200 Ft. Van egy honlap, ami lehetséges variáció, mind megtalálható. Normális mondjuk lehet 10 ezer Ft ha speciális fajta. Keress rá, egy próbát megér, működni biztos működik, csak olyat árulnak ami tényleg normális minőséget tud.
Más.
Esetleg nincs valami lista, program, ami egyes gyártók modelljeit bemutatja? Szűröd pl. képátlóra, és egybe látsz minden adatot. Tudom, álmodik a nyomor, de marha macerás árgép.hu-n nézelődni, és ott még normálisan működik a szűrő. Csak hát valahol semmi adat, valahol a marketing rizsa, LG meg Panasonic pl. többé-kevésbé normális leírást kap
szerk.: a tesztre oldal amit linkeltetek jó, ha tudom konkrétan mit keresek -
Kleroo
veterán
emagon 75k a TCL 43DP600
és 90k az LG 43UN70003Szerintetek melyik best bang for the buck? (60éves hölgy, settopboxról HDMIn thome TVadást néz majd rajta 0-24. legyen hangos, mutasson képet, pont. fogyasszon kevés áramot
)
Én pedig a lehető legolcsóbban akarom megúszni. Reméltem h 50k-ért lesz pár budget 43as szórva, de nem....50es a slágertermék(az nem fér el)
-
sakal83
addikt
Sziasztok. Ti a Samsung 55Q82t-t 280ert vagy a Sony 55xh90est vennetek 250ert?
Felhasznalas: Tv es film.
Koszi
-
langmedia
újonc
Sziasztok!
A kiszemelt tévék közül most az eMag-on:
1. 154.990 Ft
https://www.emag.hu/lg-smart-led-televizio-139-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-55un81003lb/pd/DZGCJMMBM/?X-Search-Id=5494cf3104de59cf11af&X-Product-Id=58273518&X-Search-Page=1&X-Search-Position=9&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
2. 159.990 Ft
https://www.emag.hu/lg-nanocell-smart-led-televizio-139-cm-4k-ultra-hd-hdr-webos-thinq-ai-55nano793ne/pd/D2P022MBM/?X-Search-Id=5494cf3104de59cf11af&X-Product-Id=63463394&X-Search-Page=1&X-Search-Position=29&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
3. 159.990 Ft
https://www.emag.hu/samsung-qe55q60t-qled-smart-led-televizio-138-cm-4k-ultra-hd-qe55q60tauxxh/pd/DDPQFBMBM/?cmpid=92256&ref=TGT_417312457_rmdt&ref_rmd=417312457_rmdt&utm_campaign=tgt_black_friday_blackout&utm_content=29_361_productBox0_product1_seeProductBtn_line_43_492&utm_medium=email&utm_source=tgt_black_friday_blackout
- Az LG nálam már bevált, tetszik a távirányító és az okos menüje, Samsung van a családban, de nem állt annyira kézre. A saját típusnak bejött a képminősége is, de sajnos betörött a kijelző. https://www.emag.hu/lg-smart-led-televizio-108-cm-4k-ultra-hd-43uk6950plb/pd/D7TRVFBBM/
Ezzel a típussal teljesen elégedettek voltunk.
- Ami most nehezíti a döntést, az az, hogy a Samsung akció most elég csábító, azaz a jól hangzó Qled tévét adják most ennyiért. A készülék és valószínűleg a képe is elég szép.
- Ami viszont nekem még szempont, hogy a hangot szeretném a tv-ből kinyerni egy régebbi 5.1 erősítőre (digit bemenet nélkül), és ezt jelenleg át tudom alakítani a tv optikai kimenetéből, de a Samsungnak úgy látom, hogy DDPlus lévén már csak HDMI kimenete van. Ezért lehet, hogy a Samsung ki is esik, ha ez az átalakítás nem megoldható.
- Az LG közül pedig hiába a Nanocell technológia, az 1. tv mégis szimpatikusabb "ránézésre". Valahogy minőségibbnek tűnik az egész készülék a régebbi kijelző ellenére.
Esetleg valami észrevétel, ami segíti a döntést a 3 tévé közül? -
HF77
őstag
én még múlthéten rendeltem meg (ma megyek érte) egy 58 as 7100-et 109 000-ért...ennél jobb vételt nem igazán láttam + 3 év gari úgy 125 000ft lett a vége!
persze én egy tök átlagos felhasználó vagyok, semmi extra igényem nincs, szép képe legyen ennyi!
5 évig tévé projekt letudva!!!(azt követően meg tuti úgy is cserélném..)
-
amarna
tag
Üdv. Úrak!
Erről lenne valaki hozzáértőnek véleménye?
[link] -
RazoR
veterán
Sziasztok!
TV vásárlásán gondolkod, LG Nanocell vagy Samsung QLED? OLED lenne a legjobb tudom de az kívül esik a büdzsén.
-
chewycl
tag
Sziasztok,
120 körül keresek valami best buyt.
Melyik TV-nek jobbak a betekintési szögei és színei?Philips 58PUS7505 -130k
Samsung UE50TU8072UXXH -120kÚgy látom a Samu jóval akciósabb, de így is megérné a +10-et a Philips?
-
hangya7
tag
Mekkora a különbség (ha van egyáltalán) a következő 2 TV között
TCL 65C715
Samsung QE65Q60TA TCL 220e a Samu 240e Emag-on. Megéri a 20e Ft különbséget? (Back LED vs Edge LED, 8bit + frc vs 10bit)
-
adp
őstag
ez majdnem a keretem duplaja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest