- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
power750z #37794 üzenetére
Ha tudsz, tegyél majd fel légy szíves képet vagy videót arról, hogy néznek ki a TV csatornák pl. valami híradós a tévén. Én pont azért mondtam le a 4K-ról, mert nálunk főleg TV csatornák nézésre kellene TV. Szerintem arra jobb az FHD, de lehet ez a LG valami új felkonvertálási technikát használ. Nekem a 4K-s TV esetén a finom részletek teljesen elvesztek.
Nem is értem, te biztos tudod, mert ez a szakmád, hogy az MTV1 1080i/25Hz-en jön, ezt az 50Hz-es TV csak megduplázza, a 4K, 100Hz-es TV négyszerezi, ráadásul még fel is kell konvertálni? Torzulás nélkül felkonvertálni, nagyon komoly technika lehet. Ezért vagyok kíváncsi, hogy LG C9-nél milyen a TV adások képe. Én is ezt akartam venni, lehidaltam a demo felvételektől, de otthon nem ez menne rajta.Muszakishop biztosításra, webes vásárlás esetén az a megoldás, hogy bolti átvételt kell kérni. Onnan is ingyen szállítják ki. Illetve érdemes megkérdezni, mert a Duna Plazában azt mondták, hogy áruházanként lehetnek eltérések.
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok!
Sony Bravia KD-43XG8396-et szeretnék vásárolni, viszont az elsődleges felhasználási célja PC-monitor lenne és csak másodlagosan lenne klasszikus értelemben vett TV
Két nagyon fontos paramétere érdekelne, amiről viszont nem nagyon találtam infókat, holott ezek nagyban befolyásolják a PC-s monitorként való használhatóságát.
Az egyik az input lag, a másik a chroma.
El tudna engem igazítani valaki, hogy ezekkel hogy áll az említett készülék?
Akinek van ilyen TV-je, használta már PC-vel összekötve? Olvashatók az apró szövegek rajta? Nem reagál a megjelenített kép észrevehetően lassan az egér mozgatása közben?Előre is köszi a segítséget.
-
power750z
csendes tag
-
power750z
csendes tag
Haza hoztam és bekapcsoltam az LG55oldeC9-et. Besza-behu
olyan a képe minden állítgatás nélkül, hogy az álamat kerestem a padlón. A 720p-t és a 1080p úgy skáláza fel, hogy nem hittem a szememnek. Hozzáteszem, hogy videó opertör és vágó vagyok, vannak elképzeléseim az algoritmusokról, de ez valami prarádés :
-
benike123
tag
Köszi!
Egyelőre a Philips felé hajlok, sok jó véleményt olvastam, VA panelos, meg láttam egyik munkatársamnál egy eggyel korábbi verziót és elég meggyőző volt. Na meg az ambilight vmi kva jó
De várok, hátha az okosok bedobnak pár jó érvet 1-1 másik tv mellett is
-
apion73
csendes tag
Samsung QE55Q67RATXXH kifutó termék lehet, hogy csak egy helyen kapható? Eredetileg 200e Ft volt a keret (ez 220 lenne). Van esetleg vmi kedvezőbb ekkora méretben és árban? Tv műsor (sport) , film és xbox is szerepelne a használat során. Főleg szemből, minimális oldalnézet.
-
LeadR
csendes tag
Sziasztok. :)
Mi az általános velekedes a TCL-rol? Illetve az androidos mint tv oprendszer.
Ezt a modellt néztem ki 50ep640. Valaki tud róla valamit?Esetleg valaki tud ajánlani valami jót?
Minimum 49", legtöbb manapság elvárható okostv funkció, időtálló oprendszer (ne legyen az, hogy egyik alkalmazás pár hónap múlva már nem tamogatja a rendszert)
Szép kep lehetőleg hdr. A böngésző nem lenyeg. Az előny lenne ha tudna Bluetooth-t.
Illetve viszonylag normális valaszideje legyen, ha gépre akarom kötni, vagy játszani. -
AL
addikt
Szia ! A 9005 ös VA panel és a háttérvilágítása jobb. A 8596 os IPS paneles és, ahogy írtad edge ledes. Adatait meg tudod nézni a korábbi levelemben lévő adattáblázatban, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámokat. Az kijelzőkről is olvashatsz abban a levélben. Fontos, hogy erre figyeljél. Üdv.
-
giuk
újonc
SONY KD-65XF8596 B 300eFt
120Hz, 1000XR, 10bits
Ehhez mit szóltok?65XF9005-hez képest miben rosszabb? Csak az edge led?
XF és XG között mi a különbség?
-
krapulax7
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem a LG 43UM7600PLB UHD HDR webOS SMART TV-t (első lapos tv-m lesz), viszont szükségem lenne az AirPlay-re,h működjön... mindenhol azt látom,h csak később, sw frissítéssel fog menni, de több hónappal ezelőtti bejegyzésekben. Van vkinek tapasztalata,h megy már ez a szolgáltatás az adott tv-n?
Előre is köszi! -
benike123
tag
Sziasztok!
A 3 közül melyiket ajánlanátok?
Philips 55PUS7304 - 181.899 Ft lenne
Philips 58PUS7304 - 200.000 Ft lenne
Panasonic TX-58GX810E - 220.000 Ft lenneVagy ha van valamilyen egyéb alternatíva azt is szívesen fogadom.
-
ricogsm
őstag
Sziasztok! Kicsit lázba hozott a BlackFriday!
Találtam három LG tv-t majdnem 40-50e Ft különbséggel.
Digitális és az ikertuner fogalmát nem igazán értem. (Olcsobbik az ikertuneres, többi az digitális.)
3 tv közül melyiket választanátok?
Mellékelem a képet
Köszönöm előre is.
[kép] [kép]
Jelenleg Sony Bravia kdl40s4000 használok Mi box, és dvc tunerrelKonkrétan erre vettetettem szemet [link]
LG 65UM7400PLB UHD HDROled meg a NanoCel most kiesik.
Lehet 600K-s tévére érdemes gyúrni? -
Csabinzon
csendes tag
Sziasztok!
A TCL 75EP660 tv ára beesett 300k alá.
Csak annyit tudok róla, amit a displayspecifications-on látni, véleményeket sehol nem találtam.
Szerintetek megéri ennyiért?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm! -
Marcoo017
csendes tag
Sziasztok, jelenleg van egy Samsung UE55RU7102 UHD TV-m, amit leginkább játékra (ps4 pro) illetve netflix, hbo sorozatnézésre használok. Gondolkodom egy új tv-ben, ami kifejezetten játékra, meg 4k tartalmakra fókuszálna.
Nem ragaszkodom a Samsunghoz, tudtok esetleg ajánlani valamit, ami azért érdemes váltás lenne? -
Axe Miskolc
tag
Sziasztok!
2x4 méteres szobába, értelemszerűen szemből nézésre, 98%-ban a rákötött számítógépet nézve/azon játszva, néha meccset nézve lenne használva egy 43UM7400PLB készülék.
Ajánlott erre a célra vagy esetleg másikat keressek? -
torma99
aktív tag
Megrendeltem az xg8096-os Sonyt ugyebár, de most látom, hogy az edigitálban a 75-ös Samsung Q60-as QLED is épp súrolja a keretet. KÉrdés, érdemes még visszamondani a Sonyt és átnyergelni a QLED-re? Rtings szerint igen, de a valóságban?
-
stilo18
addikt
válasz
deeffaa #37732 üzenetére
Szia.
A 43RU7102 nem kapott VA panelt, PLS panelt kapott, ami a Samsung saját fejlesztése.. Igazság szerint az is IPS alapokra épül, viszont némileg magasabb a kontrasztaránya. Input lag tekintetében mind a két készülék jó, én azt tanácsolnám amelyik szimpatikusabb, azt válaszd.
-
AL
addikt
válasz
gentlemanus #37751 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat : [link]
A Panasonic és a Sony : FHD, a másik 2 TV 4K. Mindegyik VA panel, ezért főleg szemből jó.
Ha oldalról is nézed, akkor IPS kell. A fenti táblázat jobb felső sarkába beütve a típusszámot előjön a legtöbb készülék adatai. Nézd meg őket, mert nagyon eltérő a kép és a hang
( a menü is ). Üdv. -
AL
addikt
válasz
#72445440 #37759 üzenetére
Szia ! Olcsóbbakat egyik helyett sem tudok mondani. A kis tévével kapcsolatban ezt nézd meg : [link]
Az 55 - ös Samu VA paneles, ezért főleg szemből jó ( előző leveleimben olvashatsz erről ).
Itt láthatod az adatait : [link]
Ha oldalról is nézitek, akkor IPS kell. Vásárlás előtt szerintem nézd, hallgasd meg őket .
FHD - ból talán ezt érdemes megnézni, ez is VA paneles ( de kisebb ) : [link] [link]
Üdv. -
AL
addikt
Szia ! Nézd meg az előző levelemet, hátha segít ! Nálad mindkettő VA paneles ( főleg szemből jó ) . A 810 - es Panánál kicsit jobb a 830 ( de az adatai alapján nem látható )
A Te Samudnál, pedig a Q60 - as a jobb. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha oldalról is nézed, akkor válasszál inkább IPS panelest, mert a VA - nál oldalról torzulnak a színek ( mattul a kép ).
Üdv. -
AL
addikt
válasz
DoboWx20 #37745 üzenetére
Szia ! Az általad jelzett készülékek között több nagy különbség is van. A Samu : VA paneles és 100 - 120 Hz ( ez jobb, egyenletesebb mozgásmegjelenítést biztosít ).
A Sony : 50 - 60 Hz, IPS kijelző, Triluminos ( részletesebb, élethűbb színek ) és androidos.
Ha az árba belefér még érdemes megnézni ezt a két 100 - 120 Hz es tévét ( ezek az előzőeknél jobbak ).
VA kijelzős : Samsung QE55Q60RA ( volt már olcsóbb is )
IPS kijelzős : SONY KD-55XG8596 240 ezer
A panelekről ebben a tegnapi levélben olvashatsz : [link]
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha teheted vegyél hozzá + 3 év garanciát. Ezt a Sonykhoz ( a Sony márkaboltban 1 éven belül megveheted ). Ha az MM ben vásárolsz ott is fél éven belül lehet venni.
Ha elég az 50 - 60 Hz és jó a VA panel, akkor ez a Panasonic 58GX830 is jó : [link]
Ha regisztrálod 5 év a garancia hozzá. [link] [link]Üdv.
-
imi123
őstag
válasz
fireman123 #37743 üzenetére
Nekem most van gariztatás alatt egy LG tv-m Alzánál.
Miután átvették 1 hét múlva voltam bátor rákérdezni hogy mikorra számíthatok az elkészültére.
Kb 5 perc múlva jött az üzenet hogy 30 napjuk van rá.
Gondolom rengeteg energiájukba telt volna a szervizt felhívni...
Kérték hogy értékeljem az operátort de inkább nem írtam le a véleményem.Egyben szeretném visszakapni a tv-t. -
power750z
csendes tag
Éjszaka megrendeltem az alzánál az lg 55oledc9-et. Majd megyek érte este és naaaagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz itthon a képe. Sokan mondták, hogy kevés a fényereje az oled-nek. Én amikor vittem saját filmet az euronics-be, ott a rengeteg lámpa alatt is tökéletes volt a képe és a 720p-t facán skálázta felfelé :-)
3 dolog ami még izgat, hogy a bluetooth fülest, illetve billentyűt hogy kezeli le, illetve az apple play2 hogy muzsikál rajta.
Remélem a BF alatt sokan megtaláltátok amire vágytatok! -
Nurum
lelkes újonc
Sziasztok. Segítségét szeretnék kérni tőletek. Vettem egy xbox one x et ami támogatja a 4k felbontást és szeretnék most mellé venni egy tv-t, de sok fajta van én nem nagyon értek hozzá. Max 110 000 ft körül szeretném ma rendelni. Internet játékra is használni fogom, olvastam a Hz is fontos lenne. Szerintem 43" tv is elég, monitort nem szeretnék. Ezeket néztem eddig. LG 43UM7400PLB UHD HDR webOS SMART Televízió
LG 43UM7100PLB UHD HDR webOS SMART Televízió
LG 43UM7390PLC UHD HDR webOS SMART Televízió
Samsung 43NU7022 Smart LED televízió, 108 cm, 4K Ultra HD
Samsung 43RU7102 LED Smart LED Televízió, 108 cm, 4K Ultra HD
Vagy ajánljátok árban valamit.Köszönöm a
segítséget.
-
noaa
csendes tag
Köszi!
Ez eszembe se volt, pedig tényleg fontos hogy lehessen hallani, főleg időseknél fontos.
Akkor nykamba veszem a műszaki boltokat és megnézem őket élőben. -
vidamlampa
újonc
válasz
vidamlampa #37754 üzenetére
Hát, megrendeltem. Majd meglátom.
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
Szüleimnek szeretnénk egy TV-t vásárolni, mert a mostani még egy 55cm-es CRT és már nem igazán élvezhető. A problémám, hogy teljesen tanácstalan vagyok a rengeteg modell között merre keresgéljek.
43"-os méretőt keresünk 110-130e Ft között.
Ahogy olvastam a fórumot úgy láttam, hogy az LG WebOS-t talán a legegyszerőbb kezelni így ezt a márkát választottam, de még így is túl nagy a választék.
LG 43UM7400PLB típust találtam, de nem tudom ajánlott-e. Tudnátok ajánlani valamit ebben az árkategóriában?Előre is köszönöm a segítséget!
-
nitro16
senior tag
válasz
Kiskokó #37756 üzenetére
Eddig ilyen q82 verziót nem is láttam. Kiváncsi lennék mi a különbség a q80 képest.
Azért is írtam mert a q80-hoz ha jól tudom nem jár, de akkor lehet ehhez már jár (ahogy ismerösőd említette) és talán ez a különbség a kettő között.Majd ha lehet, írd meg, hogy volt-e benne vagy sem. Illetve egy rövid összegzést az utókornak, hátha akar valaki még venni. Köszi.
vikk23 Igen, hiszen online rendelted, az mindegy, hogy boltba veszed át vagy sem.
-
-
vikk23
csendes tag
Sziasztok.
A kérdésem, hogy ha a rendelést interneten adom le webshopban de személyesen boltban veszem át a terméket akkor is él a 14 napos elállási jog?
A segítséget előre is köszönöm. -
Gauguin
tag
válasz
Kiskokó #37739 üzenetére
Semmiképp nem rábeszélni akartalak, a Q60-hoz képest az XF90 erős különbség.
Q70 tulajdonos van itt néhány, elégedettek, beállítgattak mindent, és nem tűnik úgy, hogy megbánták volna. Q60-at is vettek fórumtársak, biztosan szívesen megosztják a tapasztalataikat. Egymás mellett kevesen látták a 2 készüléket otthoni körülmények között, az Rtings összehasonlításából szokás kiindulni, és mérlegelni, mert azt, hogy neked megér-e a különbség bármennyit is, te tudhatod legjobban.Ha visszanézed az utóbbi párszáz kommentet, találsz többeket, akik ezen dilemmáznak, nem vagy vele egyedül. Pl. (#135698) grabber
-
vidamlampa
újonc
-
grimmer
csendes tag
Sziasztok!
A Black Friday alatt beruháznék egy TV-re:
- 3,5 - 4m-ről nézném
- Képes legyen iphoneról/macbookról filmeket/youtube-videókat streamelni
- USB-ről lejátsza a az ismertebb kiterjesztéseket (pl. mkv)
- Lehessen rajta Netflix-et nézniSajnos nem vagyok képben a témában. Olyan ~150e Ft (max 200e) a keret. Hogy tudnám a fentieket megvalósítani, és milyen TV-t ajánlanátok?
-
gentlemanus
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretném lecserélni jó öreg képcsöves készülékem.
Tv-adás és film nézésre lenne használva okos funkciók nem annyirefontosak., inkább a kezelhetőség és a kéminőség.
Hely szűke miatt max 40" ami szóba jöhet.
Ezek közül melyik lenne a jobb választás?
[Sharp LC-40UH7252E]
[Sharp 40UI7552E]
[Samsung UE40NU7122KXXH]
[SONY KDL40WE665BAEP]
[PANASONIC TX-40FS400E ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Tesla topik
- E-roller topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Ryzen 7 CPU-k
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest