- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lumberg
csendes tag
válasz
Roland861010 #33798 üzenetére
Ilyen szép képeket most röstellek készíteni. Nálam a beállítások a következők:
Kép üzemmód: Film
Szakértői beállítások:
Háttérvilágítás: 17
Fényerő: -1
Kontraszt: 45
Élesség: 5
Szín: 25
Képbeállítások alkalmazása: összes forrás
Digitális tiszta megjelenítés: ki
Auto Motion Plus beállítás: Egyedi, ezen belül:
Elmosódáscsökkentés: 0
Torzításcsökkentés: 0
LED-es képtisztaság: ki
Helyi sötétítés: magas
Kontrasztjavító.: Alacsony
HDR+ mód: ki
Szintónus: Normál (A meleg 1, meleg 2. mellett túl barnás, sárgás és fakó jellegű a kép. Bármennyire is állhat közel a valós színmegjelenítéshez, nekem nem tetszik.)
Fehéregyensúly: A gyárilag beállított értékek, ezeket nem piszkáltam.
Gamma BT.1886 és 1
Színközbeállítások: Automatikus. (A natív túl élénk)És még egy dolog:
Általános beállítások
Külsőeszköz-kezelő - HDMI feketeszint: AlacsonyNekem ezekkel a beállításokkal van a legjobb kép. A tévé: Samsung QE65Q6FN
-
junior19
senior tag
válasz
Roland861010 #33795 üzenetére
Jobb a meleg2, mint a normal. Az rtings 6244K-t mért az adott példányon, ami még mindig közelebb van a 6500-as szabvány értékhez, mint a normál mód 9000K feletti értéke.
Ha megnézed a szürkeskála kalibrálás képét, alaphelyzetben 50% felett egyre több a piros, s kevesebb a kék. Ezért lesz a fehér, s minden szín pirosas-sárgás árnyalat. Ezt csak kalibrálással lehet kiegyenlíteni, szemre nem nagyon.
Persze, a képmódok is másképpen van beállítva gyárilag, de szabvány csak egy létezik. Az sem véletlen, hogy a Samsung készülékein a film üzemmódban érhető el azok az opciók, amik egy teljes kalibráláshoz szükségesek. A többiben pedig inaktívvá válik némelyik. -
junior19
senior tag
válasz
Roland861010 #33787 üzenetére
Azzal, hogy a színhőmérsékletet normálra állítottad, szinte biztos, hogy a színhűsége rosszabb lett, mint amit az rtrings kalibrált, s megadott a cikkben. Neked lehet jobban tetszik, de biztosan nem lett pontosabb a színmegjelenítése, s ennek meg vannak az okai.
-
AL
addikt
Szia ! A 2018 - as készülékek már eléggé kifogytak, de néhány helyen még kaphatóak.
Az alábbi készülékek mind 100 Hz.
Az Alzában kapható szinte mindegyik, ezt az áruházat nem ismerem. Érdeklődjél, hogy mennyire megbízhatóak garancia terén.
A Sony 55XF8505 az Euronicsban a legolcsóbb, de kevés helyen van .
Ez ugyanaz, csak a készülék színe ezüst : [link]
Az LG 55SK8500 - et is többen vették, dicsérték az elmúlt hónapban.
A Panasonic 55FX780
Ha mégis a VA panelt választod, akkor a Samsung 55Q6
Itt láthatod az adataikat : [link]
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Az MM honlapja nem jelöli ezeket, de az áruházakban még lehetnek. Érdemes végigtelefonálni őket. ( Én az MM - ben jobban megbízok . ) Üdv. -
Dvix
senior tag
válasz
Szaboocs #33790 üzenetére
Szerintem még jó hogy figyeltem mert LG 50UK6950PLB amit te nézel az tényleg VA paneles akkor inkább azt választom, mert az 5" nagyobb az már IPS és sokan panaszkodnak az IPS-glow efektre.
A HDR ebben az árkategóriában (elvileg szebben jelenítené meg a színeket ugyi) csak dísznek van ott. Az igazi HDR élmény OLED és társainál kezdődik mert azok tudják azt a fényerőt. Ne foglalkozz vele. -
Dvix
senior tag
Sziasztok! Visszatérő kérdés lesz elnézést kérek,
viszont a korábbi válaszokban 2 fő kérdést nem találok ami nekem fontos lenne.
Telekomtól a napokban vásárolni szeretnék egy LG 55UK6950PLB -t, mert olcsóbb az OLED-hez képest és mint olvastam Game mode-ban 11 ms a válaszideje, PS4 mellé ideális. A Sony-k a jelenlegi Telekom kínálatban nem nyerték meg a tetszésemet.
-IPS paneles, aki vett ilyet, tényleg nagyon rossz a sötét szobában az IPS glow rajta?
-Nektek megérte ilyet venni VA paneles helyett? és ha igen miért erre esett a választásotok
Előre is köszönöm, nagyon fontos számomra a kiegészítő vélemény amit itt olvasok! -
tamas927
csendes tag
válasz
Roland861010 #33787 üzenetére
Na de jó. Ha van időd, fotózz párat, hátha én is össze tudom hozni
köszi
-
Roland861010
veterán
-
tamas927
csendes tag
válasz
lumberg #33779 üzenetére
Nekem péntek óta van 55ös q6. Én is rtings alapján mentem és okádék volt. Igazából maradtam az rtings beállításainál csak felcsűrtem a fényerőt, így nem sárgás. Ezzel elfogadható(bb). Sajnos nem értek túlságosan hozzá, türelmem meg nincs végigmenni és próbálgatni minden egyes beállítást.
-
válasz
Roland861010 #33784 üzenetére
Lol.
Sk8500-am ips, nem erzem hogy olyan szar lenne
-
resz2
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Melyik TV-t ajánlanátok az alábbi kritériumok alapján:
Képátló: 55 col
Távolság: kb. 3 méterről
Panel: IPS (nagy betekintési szög fontossága miatt)Keret: Max 260k +/- 10k
Felhasználás: Leginkább filmnézés (IPTV, DVD, laptop)
Felbontás és okos funkciók tekintetében nincsenek különösebb elvárások, de azért nem baj, ha sikerülne olyanokat kifogni, amelyek valamelyest jobb szintet képviselnek a költségvetés lehetőségeihez mérten.
Előre is köszönöm!
-
Roland861010
veterán
válasz
lumberg #33779 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen van de csak 55-ös ajánlóm az automatikus elmosódást egyéniben 0/0-ra állítani!
Minden forrásra !
Beállítások terén fényerővel és a háttér világítással érdemes játszani..elég komoly feketét lehet elérni vele!
Azok a tesztek semmit sem érnek ha azokra hagyatkoztam volna én is egy sárgás vackot kapok + a 16:9-es fimet nézek rajta és van fekete csík akkor az a fekete meg a filmben lévő fekete el üt .... itt jött képbe a az előbb említett két beállítás babrálása!
Ja és a tv most már hajlandó bizonyos .hevc formátumot is kezelni de ezt fentebb írtam !
Legyen sok örömöd a tv-ben! -
lumberg
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából két hete vagyok boldog tulajdonosa egy Samsung QE65Q6FN tévének. A Telekomtól sikerült megcsípnem az utolsó darabok egyikét. Eddigi tapasztalataim alapján azt kell mondanom, hogy baromi jó készülék. Nyilván, van ettől jobb is, meg drágább is, meg Oledebb is, de ár/érték kategóriában nekem ez volt a best. Kicsit tartottam a felhősödéstől, de szerencsémre teljesen homogén a képernyője, egy deka bevilágítás sincs. Az sd adásokat is szépen jeleníti meg, a HD csatornák pedig más kategória. Az igazi állejtős persze a 4k tartalom, amitől konkrétan felmosnak a padlóról. Valami brutális! A csodálatos színek mellett a feketével sincs baj, a sötét részletek is megvannak, ráadásul szépen tetten érhető a képmélység is. A tévé hangjára sem lehet panaszom, az átlagos tévék cipődoboz vékonyka hangját röhögve és kisujjból veri. A beállításoknál a Rtings ajánlásait próbáltam követni, de az egy rakás fos, már elnézést a csúnya szóért. Így aztán mentem a saját fejem után, egy sor tesztábra és videó, meg aprólékos pepecselés után, szerintem kihoztam a legtöbbet a tévéből. Aki tévé vásárlás előtt áll, s még valahol el tud csípni egy ilyet, az ne habozzon, minden forintját megéri! Köszönöm a figyelmeteket! -
Roland861010
veterán
Ha valakit érintene !
Samsung 2018-as Q6 az új frissítés után hajlandó lejátszani a .hevc formátumot.
Két ugyan olyan kódolásban is lehet eltérés mert ebben válogat 3ból 2-öt le játszott. Viszont a 3-ik amit próbáltam majdnem 70Gb-os volt . Minden másban meg egyeznek .
Ja és elérhető az Apple TV is már !
-
Alarikman
senior tag
válasz
kchris78 #33768 üzenetére
A TPV technology az az anyavállalat aminek eladta a Philips a tv-s üzletágát, mind a 3000 alkalmazottal ami volt neki, egy Hongkongi cég. A világ legnagyobb monitor gyártója. A TP Vision leányvállalata Amszterdamban van. Az forgalmazza a tv-ket európában. A Tv-ket Lengyelországban rakják össze. Az alkatrészek gondolom Kínából, a panel meg lehet hogy az LG-től vannak. Ezt nem tudom. De kétlem, hogy maguk gyártják a panelt. A Philips márkanevet használhatják, részesedést kap a philips. A support is Holland. Szerintem a minősége hozza az LG vagy a Samsung szintjét. Egy Pana vagy Sony szintjét már nem biztos.
link
link -
AL
addikt
válasz
SirKero #33771 üzenetére
Szia ! Néhány gyengébb készüléknél az 50 Hz miatt ( és mert gyengébb a képjavító rendszere ) gyors mozgásoknál zavaró árnyakat láthatsz. Munkatársaim közül többen panaszkodtak, hogy a képernyő alsó felén futó híreket nem tudják elolvasni, mert összemosódik. Hasonló jelenség lehet a focinál, vagy a tenisznél is, amikor a repülő labda csíkot húz. A filmeknél is lehet hasonló hiba a gyors mozgásoknál.
Minden gyártó más technológiát használ, ezért nem biztos, hogy ugyanazt a minőséget látod, elég nagy eltérés van hasonló árú készülékek között is, ezért kellene próbálgatnod üzletben. Üdv. -
SirKero
őstag
Szia.
Ismételten köszönöm a segítséget
Nappaliban szemből lesz nézve cca. 3 m. távolságból max. kicsit szélről ezért a VA panelesek között fogok válogatni. Gondolom ebben az árkategóriában nagy különbségek nincsenek ezért bármelyik nagy gyártó termékét veszem kb. ugyan azt kapom. Még annyit,hogy az 50 Hz frissítés elég film nézéshez? Látom,hogy szoftveresen felskálázzák 100-400 Hz -re is ez így jó ? -
AL
addikt
válasz
SirKero #33769 üzenetére
Szia ! Nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is.
A VA inkább szemből ajánlott. Jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Vásárlás előtt érdemes megnézni őket, hogy lássad a különbségeket ( kép, hang, menü ).
Az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban teszteled őket egy magaddal vitt mintafilmmel.
Itt is olvashatsz a panelekről : [link] -
SirKero
őstag
Szia.
Köszönöm a segítséged és a részletes leírást
Sajnos teljesen láma vagyok a témához ( 50+ évvel) így az IPS vagy VA panel nem mond semmit. Megnéztem az ajánlott készülékek összehasonlító listáját és mint laikusnak nekem nagyon egyformának tűnnek.
Az 50 Hz frissítés elég lesz
Ha ez segít most egy Samsung UE46F6650 készülékem van ami rendetlenkedik és őt szeretném leváltani. Ennek a készüléknek a képével meg voltam elégedve valami ilyen minőség megfelelne most is. Persze már nem Full HD hanem 4K -
kchris78
veterán
A philips akkor az most egy full kinai cucc ugy mint a Nokia?
-
AL
addikt
válasz
SirKero #33762 üzenetére
Szia ! Lényeges, hogy milyen panel jó, tetszik Neked. A 33718 - as , és a 33745 - ös levélben találsz néhány információt.
IPS paneles, androidos a Sony 55XF7596
Szintén IPS paneles : VIERA TX-55FX633 :
VA paneles , nem androidos : Sony 55XF7005 ( 7077 )
Ennek nagyobb változata is VA paneles : [link] Ez drágább, mint szeretnéd .
Itt láthatod a készülékek adatait : [link]
A Samsung és LG készülékeket nem ismerem ( azok között is lehet olyan, ami Neked tetszik ). Üdv. -
Szaboocs
csendes tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt vagyok, 49"-50" méretű tévéket nézek:
Jelenleg ezeket a típusokat néztem ki a telekom kínálatából lenne a vásárlás a hűségidő hosszabbítása végett:
SAMSUNG UE50NU7022
LG 50UK6300MLB
LG 50UK6950PLB
SAMSUNG UE50RU7102Melyik lenne a legideálisabb választás? Javarészt xbox one S-el játszom a jelenlegin, később tervezek X-re váltani. Valamint netflix/HBO GO/youtube társai.
Sajnos nem értek annyira hozzá, azt hittem egyszerű lesz a választás de nagyon sokat fejlődött ez az ipar az elmúlt évek alatt. Fontos lenne hogy a menüje gyors legyen. A jelenlegi TV egy első generációs okos samsung.
Előre is köszönöm a segítséget
-
Pandimakaay
tag
sziasztok, segítsetek légyszíves, telenor árulja most ezt a tvt, mobilnettel együtt 4990 a csomag ami amúgy is van nekem és 4990+ még a készülék 22 hónapra. 50NU7022 Smart UHD TV -erről a készülékről van szó. Megér e ez ennyit? Filmezéshez, xbox one al használom. Előny, hátrány esetleg? Látom, hogy 2 hdmi van rajta, van erre valami megosztási lehetőség? hogy 3-4 legyen és ront e minőségen? Illetve tudtok e olyan oldalt ahol a lejátszható file listákat részletezik?
köszönöm szépen előre is.
-
AL
addikt
válasz
toth_janika #33751 üzenetére
Szia ! Nézd meg a 33679 - es levelet, ott is ez volt a kérdés. Üdv.
-
válasz
kchris78 #33760 üzenetére
Itt jön elő, hogy ki mire használja a TV-t. Én konzol miatt vettem nagy TV-t, 3 m-ről nézem és 55"'-os. Nekem ez így tökéletes. Próbáltam közelebbről, odahúztam a kanapét, kb 2m-ről néztem, ahol pont kitöltötte a látóterem. Nekem zavaróan nagy volt, a játékoknál azért van fontos infó bőven a képernyő szélén is. Filmezésnél elhiszem hogy valakinek tetszik ha kitölti a látóterét, de én pl. azt sem szeretem, a moziban is a lehető leghátrébb szoktam ülni.
FHD vs 4K témában, én bőven látom a különbséget 3m-ről is ezen a méreten.
-
kchris78
veterán
válasz
Viktor81 #33750 üzenetére
egyetértek. Tesztelgetem a saját 65"-os TVmet, nincs rossz látásom pl vezetéshez, de:
Ha 2.5mnél távolabbra ülök a TV-től akkor már eltűnnek a 4ks részletek, és FHD minőség lesz..Muszáj sajnos ennyire közel ülni. Ki fogja tölteni a TV látóteret de az extra über szélesvásznú mozifilmek miatt ez nem olyan nagy probléma, a mozifilmekbe ez bele van tervezve a fő események nem a szélén vannak a filmnek... (másik: FHD film esetén is felejtősek a 4-8GBos filmek, mert 65" esetén az MPEG zajok nagyon észrevehetőek) -
Peace
nagyúr
válasz
bigmasterg #33756 üzenetére
Ezt így elég lehangoló volt végighallgatni... még persze keresek megerősítést erre idővel, hogy tényleg ennyire gyengén muzsikálna képmegjelenítés és HDR szempontjából. De a hallottak alapján tényleg elég soványkának tűnik. Nem tudom mennyire erős túlzás a srác részéről, hogy szinte belépő szintű TV-nek titulálta és azoknak ajánlja, akiknek nincsenek magas elvárásaik és max pár órácskát nézik. Mert én nem ilyen szintű masinát tervezek venni. 380-ért meg főleg drága.
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Nem értem ezt a 50-60Hz és 100-120Hz témát. Ha az LG 49UK7550PLA TV-t pc-vel összekötve 1080p beállításon 120Hz-re tudom állítani és azon használom vele, akkor 120Hz-es panel van benne, nem? De akkor, hogy 100Hz-es csak a TV, illetve az adatainál 60Hz szerepel. [link] Vagy TV-ként van 100-ra korlátozva? UHD-ba 60Hz-re lehet csak a pc-n állítani. Fel tud homályosítani valaki, hogy van ez a téma?
Üdv! -
Peace
nagyúr
válasz
bigmasterg #33756 üzenetére
Érdekes amúgy, mert ez is kinn van március óta. Hátha lesz még róla bőven info hamarosan. FreeSync annyira nem hat meg, mert PS4 Pro van és Nvidia kártya a gépben, de az input lag szempontjából igencsak tetszetős. De persze még a Q70 ára is leeshet elfogadható szintre július végére. ;-)
-
bigmasterg
addikt
Tényleg kevés infó van róla, elég új modell még.
Itt a tavalyi NU-hoz rövid leírás. 8 bit vs 10.Másik helyen ilyet találtam róla.:
"While they don’t support QLED, though, they do get Samsung’s wide color gamut ‘Dynamic Crystal Color’ engine.
They still support HDR10, HDR10+ and HLG HDR too, and boast 240Hz ‘motion rate’ technology (except for the 49-inch model, which is 120Hz). Also retained for the RU8000s is Samsung’s FreeSync Variable Refresh rate gaming technology, as well as voice control via Bixby, plus Google Assistant and Alexa via external devices."
De valós tesztet én sem nagyon láttam még. -
sutyesz96
őstag
válasz
Banderasz91 #33746 üzenetére
Ha nem vagy laikus, akkor magadnak is tudsz választani készüléket.
-
Peace
nagyúr
Nagyon nincs infó erről a masináról.... Próbáltam keresni összehasonlító teszteket, hogy miben rosszabb egy QLED tv-nél. Főleg ugye a tavalyi modellekhez hasonlítanám, mert az idei az annyira nem baráti. De se videó, se teszt. Pedig a majdnem 4 perces youtube videó alapján érdemes lehet odafigyelni rá. Játékra ajánlják, az addig oké. Kérdés, hogy filmeknél hogy teljesít...
-
hunaqua
addikt
válasz
Viktor81 #33752 üzenetére
Igen,ezeknek a nagy múltú gyártóknak mint a Philips vagy Hitachi vagy Toshiba már semmi közük a jelenleg ezen a néven futó török vagy kínai tévékhez.Itt csupán már a marketing működik. Nekem is a tévé Sony vagy Panasonic,de azt sem felejtsük el,hogy utóbbihoz az LG is lapátolja be az alkatrészeket. Ez már egy teljesen globális gyártás a maga előnyeivel és hátrányaival.
..sajnos -
Viktor81
senior tag
válasz
toth_janika #33751 üzenetére
Szia !
Én imádtam a Philips-et. (1990-ben) Rengeteg dologban úttörő volt ez a cég és méltatlan, hogy nem "vitte többre". Azt bizonyára tudod, hogy ennek a Philips-nek köze sincsen az általunk ismerthez. Ez a TV egy TP Vision - bár ettől még lehet jó. Én TV-t kettő gyártótól veszek/vennék: Sony/Panasonic.(sajnos ők is elkurvult@k) Ez egyéni döntés. Van aki azt mondja, elég az 50", én azt mondom, a 85" sem elég. Van aki azt mondja LG, én azt mondom, akkor sem kell, ha ők fizetnek.
V.
-
toth_janika
őstag
Láma kérdés, de mit jelent a TV-knél, hogy "10 bit (8 bit + FCR)"?
@ Viktor81:
Köszönöm, maradok a VA-nál. Én is, mint sokan mások, a T-től akarok elhozni TV-t, de az egyetlen jónak tűnő az a PHILIPS 55PUS7503
Ez vajon jó választás lehet? 65"-os csak IPS-ben van ahogy néztem náluk. -
Viktor81
senior tag
válasz
toth_janika #33743 üzenetére
Szia !
Ne higgyél ! 65"-os TV optimális nézési tavolsága 1,8-2 méter 4K esetén. FHD esetén kb 2,5m. Nekem 65"-os van 5 éve és kicsit több, mint 2 méterről nézem, de még soha nem kellett forgatni a fejemet. Az a jó, ha kitölti a látómeződet. (messziről különben sincsen értelme nézni, mert elveszik a részletesség, hisz a szem felbontóképessége véges.) Ha megteheted nagy TV-t vegyél, nem fogod megbánni !
Üdv.:Viktor
Ui.: maradj a VA panelnál, mert az IPS csalódás lesz. A Panasonic idei szériája ismét VA (tavaly IPS volt, de nagyon szar volt, így a durva kritikák miatt úgy látszik engedtek - és lesz 75"
)
-
SirKero
őstag
Üdv.
200k alatt keresek tv-t.
Amit szeretnék. 55" vagy nagyobb. Nincsenek extra igényeim sima tv nézésre ( kb. 3-4 méterről ) ritkábban egy-egy film nézésre lenne használva. Hang küldő Samsung projektorról menne.
Köszi előre is. -
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
TV t vennék a Telekomon keresztűl, ezek közt vállaszthatok:
- LG 55UK6950PLB
- Samsung 55NU7102
- Philips 50PUS6503/12Melyiket ajánlanátok inkább?
Főleg PS4 Pro val játszanék, ill. filmeket néznénk rajta.Válaszotok előre is köszönöm!
-
Banderasz91
újonc
Sziasztok! Nem vagyok laikus sajnos a témában ezért kérném a segítségeteket. Tv-t szeretnék venni Samsung, LG, vagy Sony ami érdekelne. Maximum 150 lenne a keretem rá. Mi az a legjobb amit ebből ki lehet hozni? Válaszokat előre is köszönöm!
-
AL
addikt
válasz
kopygege #33744 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adataikat : [link]
Itt teszteket és bemutató kisfilmeket is találsz : 55FX700
[link]
[link]55XF7596
Mindkettő IPS paneles ( Panasonic - edge, Sony - direct led ), 50 Hz, nem valós 10 bit. A Sony androidos .
Az élettartamot nem lehet megmondani, az a biztos, ha veszel hozzá + 3 év garanciát.
Ha VA paneles kell, akkor a Sony 55XF7005 ( 7077 ) és Samsungokat tudsz nézni.
Ha jó a 49 - es, akkor a Sony 49XF8577, 8505, 8596 nagyon jó ( VA panel, valós 10 bit, 100 Hz ) . Most 200 körül kapható. Üdv. -
kopygege
tag
Sziasztok!
Melyik éri meg jobban és miért?
Melyikben van hosszabb élettartalmú, minőségibb belső?https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/panasonic/viera-tx-55fx700e-p407753011/#
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/sony/bravia-kd-55xf7596-p408291631/
Előre is nagyon köszönöm!
-
amadeus11
senior tag
válasz
toth_janika #33741 üzenetére
2 méter távolságból már nagyon nagy a 65 col. Kényelmetlen lesz forgatni a fejed az ágyból. Másrészt nézheted a pixeleket, meg az elmosódott képernyőt gyengébb tartalom esetén. 2 méterre az 50 colos az ideális sztem. Max 55 col, ha kell a 100 herzes panel és egyéb extrák, amiket a kisebb tévékből kispórolnak.
-
AL
addikt
válasz
toth_janika #33739 üzenetére
Szia ! Az MM outlet áron reklámoz egy Sony 55XE8505 , XE8577 es tévét 230 ezerért. Ez 2017 es VA paneles. Azt írják, hogy nem használt, nem javított, csak a csomagolása sérült. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
toth_janika #33736 üzenetére
Szia ! Nem direct led, de VA panel és jó a : 49xf8577 (8505, 8596) ugyanaz mind. Most, ha jól látom az extreme digitalban 200 ezer. Androidos, 100 Hz, VA panel, valós 10 bit. Szerintem megfelelő. Üdv.
-
válasz
AirForceTwo #33717 üzenetére
Szerintem még az is nagy. Nekem 55" van 3m-re, ennél nagyobb nekem kényelmetlen. Mondom ezt úgy, hogy kipróbáltam fotellal közelebbről a PS4-el és zavaró volt a túl nagy képernyő. Persze ízlések és pofonok
-
toth_janika
őstag
Sziasztok,
Van egy W705C Sony-m, ami VA paneles, és gyönyörűek a fekete színei és úgy teljesen az összes szín jól kijön. "Csak" 40 colos és "csak" 1080-at tud, ezért nagyobbra váltáson gondolkodom.
Most néztem ki egy Sony XF7596-ost, ami IPS paneles és bizonytalan vagyok, hogy mennyivel "szürkébbek" az IPS színei a VA-hoz képest...
Semmi extrát nem szeretnék, filmek, játékok és kb ennyi. Nagy betekintési szög nem kell, mert nem hatalmas a nappali és max 4-en nézzük, mi meg elférünk a kanapén. Tudnátok segíteni, hogy óvakodjak az IPS-től, vagy ilyen felhasználás mellett, jöhet az is? -
univerzita
addikt
válasz
lionshamlet #33731 üzenetére
Három van. HDR 10,Dolby Vision, és a HDR 10+. Legjobbak a Vision és HDR10+.
-
proly01
őstag
Sziasztok.
Tv vásárlás előtt állok.
3 modellel szemezek...
65 Philips mind három:
803 oled
873 oled
8303 Nano led
A hang egyáltalán nem számít hazimozival használnám illetve full hd és 4K tartalmakra PC lenne rákötve erről menne a film is.Illetve még PS heti 15-20 óra kb és persze HD set up box.
Egy Philips 55 pfs 8209-et váltana.
Előre is köszönöm! -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok.
4k tv-re milyen HDR szabványt vesztek figyelembe vásárlás elott, ami a legfrisebb, látványosabb?
Dolby vision vagy hdr10?Ez a 2 lehetoseg van?
Illetve gondolon oled ha lehet. Edgeled hattervilagitas inkabb ne?
Mi az amit meg kerulni érdemes, illetve mi az ami ajanlott az oled mellett?Illetve milyen plug&play medialejatszot ajánlanátok hozza, ami plug&play.
Nem kell vele vacakolni, kodizni, stb -
Thuugo
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Tervbe vettem egy LG 55UK6500MLA készülék megvásárlását, de ezidáig még nem sikerült kipróbálnom egyik üzletben sem.
A kérdésem az lenne, hogy a WebOS 4.0 alatt lehet-e PLEX klienset futtatni? Stabil-e? Élvezhető-e?
Másik kérdés, hogy mennyire használható a WebOS alatt található internetes böngésző Horizon GO-n vagy RTL MOST-on való TV nézésre? Megtudom-e nyitni? Kitudom-e rakni teljes képernyőre?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
AL
addikt
válasz
Rocsesz79 #33719 üzenetére
Szia ! Nézd át a kérdésed előtti levelet, hátha megtetszik valamelyik. 300 ba belefér a VA paneles 60 as Sony 8305 ös , a Samu 55Q6 Qled is, vagy IPS ből az LG 55SK8500PLA a Panasonic 55FX780E és a Sony Bravia KD-55XF8505 ( 8577, 8596 ez mind ugyanaz ) . Ezek mind a jobbak közül valók, 100 Hz . Üdv.
-
Vistaboy
veterán
-
chipesz
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Samsung UE43MU6102 típusú tévém. Ezzel nagyon meg vagyok elégedve, de szükségem lenne egy másikra. Ezt tavaly februárban vettem, és a mostani kínálatot elnézve teljesen tanácstalan vagyok, mintha rosszabb ajánlatok lennének, mint akkor.
Mindenképp Samsung-ot szeretnék, és csak úgy mint az előző tévémnél ennél is a OneRemote-ot. Jó lenne ha az MU6102-nél nem lenne rosszabb, pluszban szeretném ha ez már Amazon Alexa kompatibilis lenne. Méretben 43-50" közötti lenne a megfelelő. Maximum 150 ezer forint értékig. Nem tudom létezik-e jelenleg az igényeimnek megfelelő típus, szívesen megvenném az MU6102 50"-es verzióját is, de sajnos már nem kapható és az Alexa kompatibilitás tényleg fontos lenne.
Ja igen, fogalmam sincs hogy a Samsung gyárt-e Tizen operációs rendszertől eltérő okostévét, de az bevált, úgyhogy az is jó lenne.
Köszönöm a segítséget!
-
Vistaboy
veterán
-
geriiron89
újonc
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok.
65-75" tv-k között vacillálok, a keret 400-450ezer HUF között lenne.
Főleg Netflix, filmnézés, néha PS-re használnám.
Max szemből kb 5méterről néznénk, de néha oldalról kb 2 méterről.
Amiket néztem:
LG 65SK8100PLA, LG65SK8500PLA, SAMSUNG QE65Q6FN, SAMSUNG QE65Q7FN
LG 75UK6500PLA, LG 70UK6950PLANéztem még (de ezek húzósabbak 600 ezer körül):
SAMSUNG QE75Q6FN, LG OLED65B8PLADöntésképtelen vagyok. Tudtok esetleg segíteni, pro-kontra? (rtings.com oldalt nézegettem, de a pontszámokon kívül sok mindent nem mond sajna.)
Előre is köszönöm!
-
Rocsesz79
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok és ebben kérném a segítségeteket!
A keret amit szánnék rá max. 300 ezer forint.
55-60 coll-ba gondolkodom.
Kb 3,5 méterről néznénk,legtöbb esetben szemből.
Upc direkt + hd filmek pörögnének rajta többnyire.
Szóval nekem nemszükséges semmi extra "nyavaja" bele.Előre is kösz a válaszokat!
Üdv.
-
AL
addikt
válasz
Illusion1010 #33713 üzenetére
Szia ! Én is azt mondom, mint az előttem szóló, hogy nagy lesz a 75 - ös ( persze mindenkinek magának kell eldöntenie ) Szerintem 55 - 65 - ös méretből már minőséget kapsz 350 - ért most a kiárusításokon.
A szükséges méret kiválasztásánál az a legjobb, ha egy üzletben az otthoni nézési távról megnézed a kivánt méreteket.
Itt láthatsz néhányat, amit szerintem érdemes megnézni : 65XF8505B Ez 100 Hz, IPS panel, valós 10 bit és androidos.
KD-60XF8305
[link] 100 Hz, androidos, VA panel, nem valós 10 bit.
55XF9005B
Ez az említett Sonyk közül a legjobb. 100 Hz, valós 10 bit, androidos, VA paneles.
Samsung 55Q6 , 55Q60
Ezek a Qledek 100 Hz, VA panel .
A VA inkább szemből ajánlott. Jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Vásárlás előtt érdemes megnézni őket, hogy lássad a különbségeket ( kép, hang, menü ).
Az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban teszteled őket egy magaddal vitt mintafilmmel.
[link]
Ezen az oldalon meg tudod nézni a készülékek adatait : [link]
Hasonlóan jó 100 Hz - es IPS paneles készülékek még, ami kijön az árból : Panasonic 55FX780
LG 55SK8500
Ha elég az 50 Hz - es, akkor nagyon jók és olcsóbbak a Panasonic 65FX600, 623, 633, ( VA panelesek )
Sony 65XF7596 ( IPS panel )
55 - ös méretből egy jó akciónál még az OLED is kijön, ami a legjobb. LG 55B8
[link]
Minden tévéhez ajánlatos venni + 3 év garanciát. Üdv. -
kchris78
veterán
válasz
Illusion1010 #33713 üzenetére
2.5m-rol a 75" mar nagy, forgatni kell a fejedet. foleg a keretet figyelembe veve en max a 65"-ban gondolkodnék de 350k mostanában keves is lesz meg a 65osre is. (ha nem egy alsobb minoseguben gondolkodik az ember akkor meg mindenfelekepp..)
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #33134 üzenetére
Úgy néz ki aktuálissá vált a tv beszerzés!
Már csak az alábbi a kérdés:
1. LG OLED 65B8PLA, bontatlan, új Tmobilnál vásárolt - 450eFt-ért
vagy
2. Samsung QLED QE65Q7FN, vadi új 390eFt-értMint írtam a múltkor már, nappaliban lenne használva, ami nem túl napos. Napi max. 3-4 órát, leginkább BR film nézés és kicsi tv-nézés UPC HD csatornák, plusz egy Xbox One X, heti max. 5-6 órát menne rajta.
Leginkább a LG felé húznék. Van jobb ötletetek?
-
Illusion1010
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben tv-t vennék. 65"-75"-osra gondoltam.
2,5 méterről fogom nézni. Nem túl világos helységben lesz elhelyezve. Full HD és 4k anyagok megtekintésére használom majd, hagyományos tv csatornák egyáltalán nem számítanak. 300-350k a keret rá. Mi lenne az optimális választás? (smart rendszer nem döntő)Köszönöm
-
Peace
nagyúr
válasz
bigmasterg #33687 üzenetére
Meglestem a videót, kimondottan tetszetős. Köszi szépen!
-
Peace
nagyúr
válasz
AirForceTwo #33710 üzenetére
Egy fergeteges hozzászólás, tapsoljuk meg! Viszlát!
-
Peace
nagyúr
válasz
bigmasterg #33687 üzenetére
Meglesem majd, köszi! Bár megfogadtam, hogy jegelem a témát, amíg nem lesz ténylegesen aktuális a vásárlás. Ha kinézek egy másodikat is és az is elfogy, akkor már baromira mérges lennék.
-
-
ramzess
csendes tag
Sziasztok sracok TV vasarlas elott vagyok ,szemezgetek egy ilyen tipusuval Sony Bravia KD-65XF8577,vagy Sony Bravia KD-65XF8505.kerdesem melyik szerintetek a jobb?vagy barmi hasonlo parameterekben.a tippeket elore is koszonom,tovabbi szep napot mindenkinek.
-
Npeter25
tag
Sziasztok. 32colos meretben milyen tv a bestbuy most?
-
tlala
addikt
A különféle, lényegében biztosítás jellegű "+2 év garancia meghosszabbítások" A Médiamarktban és az Euronicsnál megérik az árukat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Top Gear / The Grand Tour topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Napelem
- Túra és kirándulás topic
- Politika
- EAFC 25
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest