Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz BenceShearer #33890 üzenetére
úgy láttam h ezt szerelik va panellel is
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bigmasterg
addikt
Samsung 65Q8FN 490ezerért az Auchanban.(árukereső nem hozza.)Szerk.: ezt benéztem. Korábbi modell.
De cserébe van 55q8fn-jük 350ért, ami szintén nem olyan rossz.
65q8cn 500k.
[ Szerkesztve ]
-
D4v3
őstag
Hello!
Nagy Sony fan tesómék szeretnének új TV-t venni a nappaliba. Min. 55" de inkább nagyobb átmérővel szeretnék, és olyan 2.5-3 méterre van ülőalkalmatosság. Keret rá 350-400e lenne. Nagyon extrém egyéb kívánságuk nincs, de ebben a kategóriában gondolom már amúgy is lesz csatlakozó meg ez-az. Ha van Sony best buy ennyiért, akkor inkább azt vennék, de meggyőzhetőek másról is. Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
-
g_g_g
őstag
válasz dannyl #33891 üzenetére
Erősen szubjektív vélemény következik.
Én rendeltem egyet a MM-ból, szintén 43-as méretben.
Nálam csak UPC beltérin van használva sok sport műsorral.
Fontos infó az is, hogy jelenleg egy 40-es natív 100Hz-es tévém van.
A sportoknál azért nagyon előjött a 2 panel közti különbség.
Illetve a színeket sem sikerült úgy beállitani, hogy tetszen.
Elég sok időt eltöltöttem a kép beállításokkal, de nem lett az igazi.
Szóval visszavittem, mert úgysem tudtam volna megszokni, én kizárólag 100Hz-es tévét keresrk, de ilyen méretben alig van választék.
De lehet, hogy te teljesen másra használod a tévét és arra meg tökéletes lesz.
Pozitívum a hang, szép a készülék és a távirányító is jó minőségű, plusz az Ambilight is szuper.
Ez csak az én véleményem, tapasztalatom.Szerk. :
Most látom ez az infó nem is neked hanem kokoasd06-nak lehet érdekes[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Kingcold #33880 üzenetére
Szia ! Ha nagyobb betekintési szög kell, akkor az LG ( IPS paneles ) jó, de ha szemből nézed és szereted a nagyobb kontrasztot, akkor a VA paneles ajánlott pl. : Sony 55XF7005
Itt láthatod az összehasonlítást : [link]
Ettől függetlenül lehet, hogy Neked az IPS tetszik jobban ( egyéni ízlés )
Nagy különbség van a panelek között, még azonos háttérvilágítás esetén is. [link]
A VA inkább szemből ajánlott. Jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .Ha már megvetted és tetszik, akkor szerintem ne izgasd magad. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
válasz dannyl #33891 üzenetére
Talán az, hogy az egyik biztos, hogy VA paneles(7363), a másik meg vagy VA vagy IPS? Legalábbis a szokásos oldal szerint: link
De ezen az oldalon sem mindig jók az adatok.
UI: valamiért itt kevésbé ajánlják a kollégák a philips tv-ket. Pedig a 120-200 ezer közötti kategóriában szerintem lehetne. Simán van LG szintű.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz BenceShearer #33890 üzenetére
MM-nál van 43pus7363. Kerestem, hogy mi a különbség, de nem találtam semmit róla. Van egyáltalán bármi?
[ Szerkesztve ]
-
BenceShearer
aktív tag
válasz dannyl #33889 üzenetére
Igen.
Nekem a nagytesó 55PUS7303 TV-m van. IPS, gyönyörű kép, mozgás folyamatos, gyors Android 8 (legalábbis nekem ez a véleményem ).
Rakható rá Kodi, mindent lejátszik.
Távirányítója hangkereséses (youtube-hoz a legjobb, nem kell gépelni). Ambilight meg baromi jó (ha van körbe neki 15-20 cm üres fal).
De mindenképpen nézd meg vásárlás előtt ha lehet.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz BenceShearer #33888 üzenetére
Mivel hasonló kérdésre nem kaptam választ ITT, ezért megkérdezem, hogy 150-ig is megállja a helyét ez? Köszönöm.
-
BenceShearer
aktív tag
-
kokoasd06
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlási problémába ütköztem.
Igényeim: 43 col, 4K, alapvető smart funkciók, min 3 db HDMI, 100-120Ft közötti ár
Alapvetően Samsung-ot (UE43NU7122) szerettem volna, azonban rájöttem, hogy nem támogatja az DTS-t...Milyen alternatívát tudtok javasolni?
Az LG-k sem győznek meg teljesen, mivel a Samsung-ok teltebb feketéje jobban tetszik.
Segítségeteket köszönöm!
-
nagyúr
válasz hun_Banderas #33882 üzenetére
A bal oldali sorozat ajanlora gondolsz? Megmondom őszintén nem emlékszem mi szokott ott lenni nálam nem töltök túl sok időt a menüben, 2 pillanat alatt elnavigalsz oda ahova kell. A MR-ot mindenképp ajánlom, teljesen mas elmeny vele kezelni a TV-t, azutan minden eddigi megoldas butanak fog tűnni.
[ Szerkesztve ]
-
hun_Banderas
csendes tag
válasz tboy93 #33878 üzenetére
Köszi a gyors választ! Meg tudnád erősíteni, hogy ajánlott tartalmakat sem dobál fel a Home menüben? (referencia kép az alábbi linken):
https://i.rtings.com/images/reviews/tv/lg/uk6300/uk6300-design-large.jpgAz általam kiszemelt modellhez sajnos nem jár alapból Magic Remote, de fontolgatom, hogy rendelek egyet külön, mert nagyon dícsérik. Még ezzel az extra ~10 ezer Forinttal is spórolnék az LG-n.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
160 ezer Ft jkörül kerestem TV t.
Az LG 55UK6950PLB re esett a választásom. Mennyire jó avagy rossz döntést hoztam?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hun_Banderas #33874 üzenetére
En kb egy honapja vettem LG SK8500-at, tökéletesen elégedett vagyok a WebOS-el. Nem dobal az arcomba semmilyen reklámot. Gördülékeny, nem fagy le, könnyen kezelhető, a magic remote meg egy császár dolog.
-
tomi5244
őstag
Üdv! Szerintetek egy 65"-os TV-t. 210cm-es távolságról nézni túlzás? Jelenlegi hely adottságai ezt teszik lehetővé. Később tudok nagyobb helyre költözni, de 2x nem akarok TV-t venni. (most vennék egy kissebbet, később nagyobbat(?) )
T -
z1RoX
tag
Mi A különbség az lg öledéknél? E8 c8 b8 stb?
-
hun_Banderas
csendes tag
Sziasztok!
Új TV vásárlását tervezem és szívesen fogadnám a véleményeteket, különösen ha van valakinek friss tapasztalata az LG WebOS-szel. De ugyanígy a Sony termékekben járatos emberek tanácsának is örülnék.
Némi gondolkodás után a 43" (109 cm) méret mellett döntöttem és az alábbi két modellre szűkítettem az érdeklődésemet:
LG 43UK6300MLB
SONY KD43XF7596A Sony jó 40 ezerrel drágább, de a tesztek alapján cserébe a legtöbb paraméterben felülmúlja vetélytársát. Az LG néhány dologban teljesít csak jobban, de az input lagja világbajnoknak tűnik ebben a kategóriában (~11 ms).
Kifejezetten tetszik az LG WebOS (4.0) letisztultsága és gördülékenysége, viszont elkezdte birizgálni a csőrömet, hogy a Home (és App Store) felületeken reklámokat dobál fel. Volt aki arra panaszkodott, hogy az 1-2 hónappal ezelőtti frissítés óta a magasabb kategóriás LG TV-jén már bekapcsolásnál is Netflix regisztrálós felhívásokat kap.
Azokat kérdezem, akik a közel múltban vásároltak LG TV-t és rákapcsolták azt az Internetre: Tapasztaltatok hasonlót? Milyen reklámokat dob fel a TV ebben a régióban és mennyire tekinthetőek ezek idegesítőnek? Mennyire vagytok elégedettek a WebOS 4.0-val?A Sony esetén pedig az Android (7.0) miatt ódzkodok kicsit, mivel kellő vas nélkül hajlamos megakadni és néhány funkció elérése kicsit körülményes a menüben. Számomra pedig fontos, hogy ne kelljen másodperceket várni, amíg a rendszer nagy nehezen reagál , akár egy egyszerű parancsra is. Cserében rengeteg app elérhető (pl. Miracast) és a reklámok teljesen kikapcsolhatóak. Kinek milyen tapasztalata van a mai Androidos (Sony) TV-kel?
Köszi!
Üdv,
Banderas[ Szerkesztve ]
-
pungora96
tag
Sziasztok!
Milyen 32 colos tv-t ajánlatok? Vettünk egy Samsung UE32M5522-t, de az sajnos pixelhibás és megy vissza. Amit még néztünk az egy LG 32LK6100PLB, de nem tudom hogy az 5W-os hangszórók mennyire lehetnek jók. Azért a Samsungot rendeltük, mert annak 10W-os, nem szólt rosszul, maga a tizen os felület is tetszett. Szerintetek érdemes máshonnan megrendelni (ez volt az utolsó ahonnan rendetük) vagy inkább LG-t próbálni. Az a fontos legyen benne DVB-C.
-
Chaser
legenda
válasz bigmasterg #33870 üzenetére
igen, most vettem észre, érdekes az árazás ((( : így már korrekt 250e-ért
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz bigmasterg #33860 üzenetére
ezt nyilván visszavitték, azért felbontott, ettől teljes gyári gart kapsz rá, amikor eltér azt írják, alzánál sok ilyen felbontott termék van, néha jó áron, de néha drágább mint a bontatlan ezt is nézegettem már sokszor, húdejóárnak' nem mondanám, sokszor láttam 270-ért bontatlant
Scholes9
nincs mitn00n
mindenképp várd meg, talán ediginél meg emagnál volt az trendi, h sértetlen csomagolásban belül sérült volt a termék, teljesen mindegy honnan veszed, nem 5-10e ft-os "kacat", ha a futárnak nem felel meg, felőlem vihetné is tovább, a bolt oldja meg, h meg lehessen nézni, nekik is ugyanúgy érdekükasdf_
vettem volna 350e-ért az oledet, szted átveszem úgy, h nem nézem meg mi van a dobozban? de legyen csak 100e ft-os tv, azt se venném át, alapesetben valóban nem az lenne a feladata, de ilyen jellegű/értékű dolognál én biztosan nem venném át a csomagot
ha ilyet rendelek bele is írom h akkor hozzák ki ha meg lehet nézni, különben ne, mert nem fogom átvenni_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
asdf_
veterán
De erre azert ne vegyunk merget, futar es futarcege valogatja a hozzaallast, alapvetoen ha a termek _csomagolasa_ nem serult, akkor reszukrol ok hibatlanul leszallitottak a cuccot. Van olyan bolt, ahol pluszkent lehet kerni, hogy a futar a kibontast is varja meg, ami meg nem ilyen, ott egy Matyas kirallyal biztos lehet segiteni
-
n00n
őstag
Kicsit off. Ez az első eset, hogy TV-t rendeltem futárral. Ti szoktatok szólni a futárnak, hogy várja meg még kibontjátok a TV-t?
-
n00n
őstag
válasz bigmasterg #33860 üzenetére
Hú. Ez nagyon jó ár... Az alza azért elég nagy bolt, nem hiszem, hogy sok probléma lenne a gariztatással.
-
junior19
senior tag
válasz SeatZola #33859 üzenetére
Amiket írtál használati időt, az nem sok. Okosan használva a upc csatorna nézése közben pedig még a "beégést" is el tudod kerülni. Ha így használod, akkor a 4 órás automatikus "javítás" szinte semmit nem fog befolyásolni.
A 2000-es alaposabb után pedig elvileg még egyenletesebb lesz a kijelző. De itt ne arra gondolj, hogy láthatóan gyengül a fényerő, esetleg pár értéket, amit szemmel nem is vennél észre.
Az lcd-nek viszont gyengül a háttérvilágítása, s nem biztos, hogy egyenletesen. 20 000 üzemóra felett már esélyes, hogy látható, s azt csak cserével tudod javítani.[ Szerkesztve ]
codec project
-
bigmasterg
addikt
55Q6FN 250 ezerért.
Mondjuk mindig elbizonytalanodok a nem gyári garit adó boltoknál. -
SeatZola
őstag
Kérem segítsetek, mert minél tovább olvasom a fórumot, annál jobban elbizonytalanodok...
Ket kinezett opciom lenne
1. LG OLED 65B8PLA, bontatlan, új Tmobilnál vásárolt - 450eFt-ért kapnám meg
vagy
2. Samsung QLED QE65Q7FN, vadi új 390eFt-ért kapnám meg.Mint írtam a múltkor már, nappaliban lenne használva, ami nem túl napos. Napi max. 3-4 órát, leginkább BR film nézés és kicsi tv-nézés UPC HD csatornák, plusz egy Xbox One X, heti max. 5-6 órát menne rajta.
Eddig az OLED felé hajlottam picit jobban, de elbizonytalanodtam az miatt, hogy az önjavításai alkalmával mindig a gyengébb részhez állítja az erősebbet, ezzel kvázi saját magát szabályozza vissza. Nem szeretném úgy járni, hogy 1-2 év múlva a képe már csak fele olyan mint ujonan volt. Felesleges para ez?
Rappi
-
Chaser
legenda
válasz Scholes9 #33856 üzenetére
mert be tud égni, de használják konzol mellé is, én is használnám, kerülni kell az olyan játékot aminél a hud beéghet, szerencsére én olyanokkal nem játszom
55b8-at akartam venni, 350e ft volt nemrég több helyen, de lecsúsztam róla jött egy de nem tudtam átvenni, volt egy kiállított is 280e-ért, azt meg akartam is vinni meg nem is, szóval jövőre, valószínűleg egy kifutó b9 személyében már, ezért nem is akarok most sokat költeni lcd-re_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Scholes9
nagyúr
válasz asipos0228 #33836 üzenetére
Miért gond az Oled PS4 mellé? Én is B8-on gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
bigmasterg
addikt
válasz Kékes525 #33853 üzenetére
[link] -rtings összehasonlító.
Nagy különbség még a két tv felülete, sony adroidja sokszor lassabb, problémásabb, mint a sasmung saját os-e. De elvileg az xg95 már gyorsabb procit kapott, mint a tavalyi modellek.
A fenti összehasonlító videó amúgy elég részletes és jól kitér a többi különbségre.
Amúgy a 90R egy magasabb kategóriájú tv, így jobb is a képe. -
junior11
veterán
válasz Kékes525 #33853 üzenetére
Ha nem gond az angol, itt egy kis összehasonlítás. Ha a túlszaturált, nem valós színek jönnek be, akkor a Samsung szerintem, bár azt is be lehet szépen állítani, a Sony mindig is valós színekhez állt a legközelebb.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Kékes525
félisten
AZ 55" nem OLED tévék közül a Sony (KD-55XG9505) és a Samsung (Q90R) csúcsmodelljei (55" nem OLED kategóriában) közül szeretnék választani. Sony TV-ém van (Sonny-KDL40w4000), már 10 éves, de tökéletes. A képernyő nagyságért és a nagyobb felbontásért szeretném elsősorban lecserélni. Ti melyiket választanátok? Galaxy S9+ telefonom van szeretem a túlszaturál színeit. Gondolom a Samsung TV-ék is hasonlóak. Ezért nem tudok dönteni. Szerintetek mi az egyik, és mi a másik hátránya az árkülönbözeten kívül. Talán erről olvasni kevesebbet. Fontos szempont még az SD és HD tartalom megjelenítése, mert a filmek döntő többsége ilyen. Nagyobb felbontású tartalom még alig van.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Roland861010 #33841 üzenetére
Ezt az adatot hol találtad? Mert a Sony huvatalos oldalán nincs kiírva a képfrissítési frekvencia. 100hz az összes panel az XF85-östől már...
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Chaser
legenda
100-150e közt keresek 49-55" 4k lehetőleg hdr tv-t, leginkább lg vonalon
nem tudom van-e felsorolva valami a 0. hsz-ben, nálam nem nyílik meg
tv adás lényegtelen, 1080p és feletti filmekre lenne, és xboxhoz
legalább 3db hdmi az nem árt, analóg audió bemenet jó lenne, de nem feltétel, ahogy láttam már sok tv-n nincs
leginkább lg vonalon indulnék el, de más sem kizárt, csodát nem várok, 1-1,5 évre kell, utána cserélem majd oledre - idén akartam, de valamikor sok éve azt mondtam 2020-ban lesz oled tv-m, most már maradok annál, nemrég lecsúsztam egy értelmes ajánlatról, jövőre lehet már nagyobbat fogok venni ( : -
villogás mentes képe legyen, de ha ajánlotok valamit úgyis megnézem vmelyik multiban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
AL
addikt
válasz imrefazekas #33839 üzenetére
Szia ! A tegnapi levelemben is láthatsz néhány 49 - es méretű IPS kijelzős készüléket.
Az LG 49SK8100 IPS, 50 HZ valós 10 bit.
Ennek a nagy testvére, 100 HZ, közvetlen Led, valós 10 bit, IPS : 49SK8500 Drágább, mint szeretnéd, de egy jó akcióban volt már 200 is.
Ezeknél az LG tévéknél a bevilágítási hibák miatt reklamáltak többen ( felhősödés, sávosodás ) ez a Led panel hibája ( készülékenként változó mértékű.
A Sony 49XF7596 : IPS, 50 Hz, nem valós 10 bit, android.
A Sony 49XF8505, 8596, 8577 ( ugyanaz ) egy nagyon jó VA paneles, 100 Hz, valós 10 bit, android TV.
Ez is drágább most, de volt már 150 ezer is.
Ezek mind tavalyi modellek és már kevés van belőle. Látják ezt a kereskedők is és jól megemelték a Glamour napok óta az árakat. Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Itt láthatsz összehasonlítást, adatokat : [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz rendesadam #33847 üzenetére
Szia ! Ez a rendszer is olyan, mint bármelyik másik Gyártó által használt van előnye és hátránya is .
Mindenkinek más tetszik. Szerintem nem kell tőle félni, rendszeresen frissítik, javítják a hibákat. Jelenleg már Android 8 van a Sony tévéken. Üdv. -
AL
addikt
válasz asipos0228 #33845 üzenetére
Szia ! 65 - ös méretben ugyanúgy 100 Hz. Jó vásárlást ! Üdv.
-
AL
addikt
válasz rendesadam #33842 üzenetére
Szia ! Az idei ( 2019 - es ) készülékek még nagyon drágák, ezért a tavalyiakat keressed . Sony : XF, Panasonic : FX, Samsung : NU, stb. sorozatúakat.
Az alábbiak mind IPS kijelzősek, a médialejátszó részeket nem ismerem, az a legjobb, ha mintafilmekkel ( formátumokkal ) kipróbálod őket .
Panasonic 49FX600
Sony 49XF7005, 7077, 7096 ( szinte ugyanaz ) [link] [link]
Ezek nem androidosak.
Ez Androidos : 49XF7596
Itt összehasonlítást láthatsz és minden fontos adatot. : [link]
Érdemes a Sony honlapját is végigolvasnod . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz asipos0228 #33834 üzenetére
-
rendesadam
tag
Sziasztok!
Én az alsóbb szegmensből szeretnék vásárolni, 50" környékén (49-55), jó lenne 150e Ft alatt maradni.
Fontos lenne egy korrekt médialejátszó (most egy 7-8 éves Samsung van, szinte mindent lejátszott eddig), DVB-S2-es tuner (nincs kábeles szolgáltató), wifi, dlna.
Ilyen paraméterekkel mi lehet a legjobb választás?
Illetve ebben a kategóriában mennyire jelentős, hogy direct vagy edge led a megvilágítás?Köszi
-
Roland861010
addikt
válasz asipos0228 #33834 üzenetére
Én a Sony honlapját néztem ott írják ,hogy 50Hz-es a panel !
Az hogy szoftveresen mit csináltak vele nem tudom ,aztán lehet én beszélek félre...! -
imrefazekas
csendes tag
Sziasztok,
az összefoglaló sajnos nem működik, a segítségetek szeretném kérni:
49-50-es méretben (fizikalilag nem fér el nagyobb) keresek TV, max. 150.000-200.000 Ft-ig. A világos szoba ill. a nagyobb betekintési szög miatt IPS-ben gondolkodom.
Főleg sport (DIGI műholdas beltéri, mely néhány HD adást tartalmaz) ill. filmnézés a cél (konzol, játék nem)
Szimpatizálok az LG tv-kel a WEBOS miatt, mit tudtok ajánlani ebben az ár kategóriában?
Jelenleg Samsung LCD-nk van, nem zárkózok el más márkától sem.A MM-ben volt lehetőségünk kipróbálni kézilabda meccset nézve:
LG 49UK7550MLA – nagyon nincs róla tapasztalati infó a neten, kiárusítás van több helyen belőle (lehet, hogy nem jött be?)
Samsung UE RU7102KXXH – erről sem találtam annyi véleményt, amiből tudnék dönteni
Sony KD-49XF005BAEP – nagyon gyenge az okos része, a képe szép volt oldalról is.Ha van jobb ötletetek, kérlek osszátok meg velem
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv: Imre
-
asipos0228
csendes tag
válasz AirForceTwo #33837 üzenetére
köszi.
Akkor ezt meg is beszéltük. -
asipos0228
csendes tag
válasz lezuvius #33835 üzenetére
köszönöm az infot!
Az oled-et elkerülném, mert egyrészt PS4, másrészt hosszabb távon (szerencsés esetben nem romlik el) az organikus mivolta miatt "leépül". Majd ha kiforrja magát, vagy jön egy új technológia...
Jelenleg még 5 napig egy Philips 65pus6121-et nyüstölök (utána elkerül itthonról) és nem szeretnék rosszabbra váltani, főleg ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
lezuvius
őstag
válasz asipos0228 #33832 üzenetére
ITT látod egymás mellett a mért adatokat a rizsa nélkül.
Kettőjük közül a Sonyt választanám, sokkal nagyobb fényereje, alapból pontosabb színei, homogénebb háttérvilágítása és a színátmenetek simább megjelenítése miatt. Dolby Vision és a DTS támogatás csak pluszok, de nem elhanyagólhatóak teljesen.
Ha a fekete szín megjelenítése fontos szempont neked, akkor OLED-t vegyél. Akcióban egy 65B8 500e körüli áron már kapható.
Roland861010
Ezt rosszul tudod, mindkettő 100hz-es és sajnos a te tévéd nem támogatja a 2160p 120hz-t se a 1440p 120hz-t, mivel HDMI 2.0 be/kimenet van csak rajta. VRR funkciót támogatja de azt is csak szűk 48-60fps-es tartományban...[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
asipos0228
csendes tag
válasz Roland861010 #33833 üzenetére
nagyon köszi!
Itt azt írják, hogy a verical frequency 120Hz mindkettőnél.
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/3ad5b2305A Rtings-es linken meg hogy a native refresh rate 120Hz.
Meg azért ne feledjük, hogy a Sony XF9005-öt, mint reális alternatívát hozták fel a 2018-as QLED-es samuknál. (nem a 9FN-nél, persze) - tehát annyira fos nem lehet.Persze ha az "50Hz-es panel" mást jelent, akkor elnézésedet kérem. Rég vettem TV-t..
Jól tudom, hogy az új samunál lecsökkentették a local dimming zónák számát?
Valamint az érdekelne, hogy feliratos filmeknél zavaróan "kivilágosodik" -e a feliratok környékén az összes zóna alul, vagy sem. (csak mert beleszaladtam pár ilyen videoba a youtube-on)[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
válasz asipos0228 #33832 üzenetére
Majd én lebeszéllek.... :D
Sony 50Hz-es panel !
Innentől kezdve nincs miről beszélni kuka!!!Már az én 2018-as Q6-omban 100/120Hz-es panel van.
Az Xbox OneX felbontás függően ki is használja.
2160p 100Hz , 1440p 120Hz.Ugyan ez egy normális médialejátszó is kihasználja vagy a Tv-re kötött pc .
Tegnap megnéztem a netflixen direkt miattad a Gravitációt!
4kHdr és van csillag bőven... -
asipos0228
csendes tag
válasz asipos0228 #33826 üzenetére
Javítás - közben látom, hogy a Samsung Q70-nél nincs külön connect box, úgyhogy az az érv ki is esett.
olvasgatom a 2 tv review-it és úgy érzem ebből az lesz, hogy élőben megnézem mind a kettőt és hasraütés-szerűen választok. Már ha nem beszéltek le az egyikről....
https://www.techradar.com/reviews/samsung-q70-qled-tv
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/3ad5b2305
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900fÜdv,
Sipi -
helgi
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy e két TV közül melyiket érdemesebb megvenni?
Philips 65pus9800 és LG 65UB950V. Árban kb ugyanannyi lenne.
Nem ismerem a Philiphs tv-ket és LG-m sem volt még.
Ami fontos még az a passzív 3D. -
bigmasterg
addikt
válasz AirForceTwo #33828 üzenetére
Mutass jobbat 65"-ban 400ért.
Nu és ru 8000es széria is 400 körül van 65"ban.Sony 65xf9005 nyilván jobb, de az 500 ezer. (ritkán akcióban közelebb van 400hoz, mint 500hoz, olyankor éri.)
500 körül van a q7-q8 is. -
dannyl
addikt
Sziasztok! Visszaolvastam pár oldalt, de csak csocsi 55+ collos TV-ket, meg OLED-et látok Én kicsit low budgetebb TV-t szeretnék. 100-150k közt, és 40-49 coll-ig. De inkább max. 43". (utána a következő lépcső, ha jól tudom a 49").
Igazából ami igény, hogy okos legyen, beépített wi-fi-s, nem hátrány, ha van smart remote mint az LG-nél, meg valami értelmes OS, ami jól kezeli a DLNA-t (azt hiszem ez a neve a mirror share és társainak). HDMI port legyen rajta, meg USB, ezek gondolom alap dolgok.
Köszönöm.
-
asipos0228
csendes tag
XF9005B természetesen. Szóri
-
asipos0228
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek dönteni, légyszi!
Eddig biztos befutó volt a Sony FX9005b, de most megláttam ezt:
https://www.telekom.hu/shop/termek/Samsung+QE65Q70+QLED+4K+TV--TV+SAM+QE65Q70RATXXH?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754629427&paymentType=INSTALLMENT25K a különbség.
Ami miatt vacillálok:
- A Sonyban van 3.5-ös jack, ami kell a fejhallgatómhoz (Sennheiser RS175) - de ez áthidalható az erősítővel, -- látható az is, ami fekete a samun
- ellenben a távirányító, az a vidám 90-es éveket idézi. - ez megint csak kifogás, mert a CEC miatt csak a bekapcsológombot használom a tv távirányítón. minden másra az erősítő és a Dune távirányitóját használom
- Élethűbb színek
- Több csillag a Gravitációban és a Batmannak is látható az árnyékban lévő arca, meg többen támadják a Herripottert is.....Samu
- A külön doboz számomra azt jelenti, hogy ha nem képernyőhiba, akkor dobozcsere oszt jónapot
- külön doboznál még az is hozzájön, hogy legalább az nem melegíti a képernyőt- mittomén mi számít
- állat a távirányítója (de bakke ezt használnám a legkevesebbet)
- 2019-es technológia
- láttam élőben a teljes 2018-as sorozatot és odabasz (tudom túlszaturált, meg saját demo az erősségekre kihegyezve, de sajnos akkor is)
- Kevesebb csillag a Gravitációban és a Batmannak nem látható az árnyékban lévő arca, meg kevesebben támadják a Herripottert is..... - Itt az basztatna, hogy vajon a 9005b-n többet látnék? Vajon most lemaradt valami?Szóval a különbség elhanyagolható....
Szerintetek hosszabb távon melyikben érdemes gondolkodni? 2 hét és megveszem valamelyiket és nem szeretnék 5-10 évig azon rágódni, hogy ezt speciel elkúrtam.Ezt így utólag átolvasva, kissé úgy tűnik, hogy "lécci beszéljetek rá a Samura" - de ez nincsen így.
Ja, felhasználás: 87% film, sorozat, maradék PS4 pro.- De néha, rákattanás esetén napi 8+ óra PS.Előre is köszi,
Sipi[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
off
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
rozmarph
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, tv-t szeretnék venni
Amire gondoltam:
-65-70” méret
-VA panel
-10 bit
- HDR playstation 4 miatt
Ezekkel a tulajdonságokkal mi most a best buy? 400k körül van a budget...
Előre is köszi! -
asdf_
veterán
válasz bigmasterg #33809 üzenetére
Ha tovabbolvasol: a 10 kg-nál nehezebb kisgépek meghibásodását írásban kell a vásárlónak bejelentenie az garancia@grx.hu e-mail címen.
(nem is lehetne maskepp, hiszen ezt jogszabaly irja elo, attol negativ iranyba valo elteres automatikusan semmis) -
asdf_
veterán
válasz Roland861010 #33813 üzenetére
Vidd vissza!
3 napod van ha online vetted akkor 14.Pontositsunk, mert huszonx eve nem igy van, es meg ma is a teves infot gondoljak sokan: 3 napon belul KIZAROLAG hibas termeket lehet visszavinni (azt is csak akkor, ha a jelzett hiba a rendeltetesszeru hasznalatot akadalyozza).
A panaszos meg elso korben nezze meg, hogy tenyleg valami h264-es videot nem tud-e lejatszani a cumo. -
Tecsa
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
LG és Samsung modelleket néztem. Igazából az érdekelne, hogy melyik TV operációs rendszere a jobb?
LG [43UK6950PLB]
Samsung [UE43RU7402UXXH]Vagy bármi tippet meghallgatok 150-170k árkategóriában.
Üdv: Tecsa
Én csak elmondom a véleményem, nem értek hozzá, bár úgy látom az itt nem követelmény!
-
-
tulni
csendes tag
Hello mindenkinek!
Sajnos nem találtam a kérdésemre választ, ezért itt megkérdezném.
Előző TV-men LGLA6130 nagyjábol minden sorozatot ill. filmet lejátszott a 2TB-os Samsung külső HDD-ről. Uj TV-n Sony kd55xf7005 felismeri a csatlakoztatott eszközt a mappákat is látom bele is tudok lépni de nem talál benne filmeket. Hogy tudnám megjeleníteni őket?Update:
Ma beszéltem SONY ügyfélszolgálattal, Media Markt-tal, SONY szervízessel.
Valaki szerint külsö HDD a hibás (kizárt NFTS-es, több laptopon/tv-n is hibátlanul működik.), gyári beállitásra is visszalett állítva, végül SONY szervízes szerint ha nem jogtiszta filmek/sorozatok vannak a HDD-n automatán letilja a TV a lejátszási lehetőséget. ILYEN LÉTEZIK??! De bevihetem magam 5000-es bevizsgálással indul (igaz 5éves kiterjesztett garanciám nem tudom akkor miért van).JA és mellesleg LG SoundBarom hoz sem kapcsolódik automatikusan ugyhogy külön kell a hangerőt más távirányiton kezelnem. Ezeket jolett volna tudnom mert akkor biztos hogy LG-nél maradok..
Akinek ilyen tapasztalata/infoja van adott TV-vel kapcsolatban megerősitené hogy normális hogy nem érzékel semmilyen formátumu filmet/sorozatot? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.
-
bigmasterg
addikt
válasz AirForceTwo #33808 üzenetére
Igen korrekt ár, viszont a garancia érdekes.
"A meghibásodott készüléket üzletünkbe kell beszállítani, itt vesszük át javításra és szállítjuk tovább szervizünkbe. "
Illetve [link] "Cégünk fő profilja csomagolássérült, szépséghibás, túlkészletezett készülékek felvásárlása és kiárusítása."
Termék leírásából nem derül ki, hogy ez épp most melyik. -
Rocsesz79
tag
válasz bigmasterg #33806 üzenetére
Szuper köszi!
Nálam azt hiszem ez a veszély nem ál fent.
Napi pár óra tv,hétvégente talán egy kettő film és ennyi.
Nekem inkább a kép minősége számít,a többi plussz dolog mellékes!
Akkor elvileg egyikkel se lőnék mellé ugye? -
Rocsesz79
tag
válasz bigmasterg #33804 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen néztem én is a Q9FNT én is de sajna már nincs!
Nagyon húz a szíven az LG 55B fele!
Mit értesz a beégés parán? -
bigmasterg
addikt
válasz Rocsesz79 #33796 üzenetére
Ha Q8, akkor inkább DN, nem az FN.
Az FN edge led, a q8dn pedig direct led.
(Usaban kapható és e miatt sok külföldi tesztben szereplő q8fn azonos az eu q8dn-el).Az 55b8 amúgy egy jobb tv, szebb képe van és jobb a betekintési szöge.
Oled ellen a már nem kapható q9fn-t raknám inkább.
Ha nincs beégés para az oled miatt, akkor 55b8, ha van, akkor q8dn (esetleg egy sony 55xf9005 ).[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
Tegnap alzában leültem a 75-ös Q7FN elé, a kanapé olyan 2,5 méterre volt a tv-től. Igencsak baráti a méret, de nem csábulok el! Brutális ára van...
-
lionshamlet
senior tag
Gondolom nagy bakot egyik tv-vel sem lőnék?
- Samsung UE55KS8005
- Philips 65PUS7363
- Samsung UE55NU7455uxxcVélemény?
A philips fele hajlanék:
- 65 col
- ambilightDe ott a Qledes samu 8005 ami izgatja a fantáziám.
Valamelyiket élőben el lehet csípni budapesten valamely szaküzletben?
[ Szerkesztve ]
-
lumberg
csendes tag
válasz Roland861010 #33800 üzenetére
Dehogyis. Dicséret. Bocs ha félreérthető voltam. Megkövetlek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest