Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sakal83
addikt
válasz kchris78 #33199 üzenetére
Az oledet egyedul a samsung akarja az lcdhez hasonlitani. Ezert QLEDezi az lcd tvt. Csak a Samsung nem arul oledet. A sony xf80 es felfele is nevezhetne a tveit qlednek megsem teszi pedig ugyanaz a technologia. Az oled es az lcd mas kavehaz. En nem cserelnem le az oledet lcdre mar annyira hozzaszoktam. A visszalepes borzalmas lenne. De 300k felett 55os lcdt venni nem epp logikus dontes. Iden mar a sony xg95 is egy rakas szar lesz igy erdemes bezsakolni egy xf90et ha valaki epkezlab lcdt szeretne. Csak a qled marad. Az utolso gyarto is feladta a felsokategoriat lcdben es oledre allt at mert jobb. A pana mar tavaly dobta az fx780al.
-
kchris78
veterán
válasz lezuvius #33195 üzenetére
szerintem egy edge-led et nem korrekt egy oledhez hasonlitani. hasonlitsunk egy FALD-ot! ott mar nincs olyan durva kulonbseg. 5000 ora meg nem tul sok. Ahol sokat megy a tv ott 3-4 ev alatt belekerul ennyi. De biztosan sokat fejlodott a technologia azt alairom az elso oledekhez kepest.
btw szerintem ez jo cikksorozat: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Vistaboy #33192 üzenetére
így már értem, elvből nem akarsz velük foglalkozni többet. Az tény, hogy a bankok járnak mindig a legjobban
(#33195) lezuvius : "Végre nincs felhősödés, a tévének az aljánál a kép nem világít be és mozgás elmosódással sem találkoztam."
Nekem q6fn van 2018-as de ezeket amiket írsz nincsenek jelen. Ellenben kiba jó homogén a kép és jók a színek is, a fekete is bőven vállalható és mérföldekkel jobb az előző lcd-khez képest Elmosódás relatív előző tv-hez képest alig érzékelhető, ha adunk rá kis interpolációt teljesen kilőhető és még mindig nem lesz műanyag a hatás mint anno. Interpoláció is sokat fejlődött meg is lepődtem ezen mert nagy ellenzője voltam. Szerintem a Q széria előrelépés volt 2018-ban. Oké a Q6 bfi-je egy kalap sz... de amúgy sem szükséges a fentiek fényében használni és amúgy SZERINTEM most már nem jobb mint az interpoláció.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
lezuvius
őstag
Érdemes EZT elolvasni és áttanulmányozni. 5000 óra üzemidőt tettek a készülékekbe és ez lett a végeredmény, ha picit is változatosan használ valaki OLED készüléket (értsd TV, játék és film is), akkor nem kell tartania a beégéstől és évekig a legjobb képminőséget tudja nézni.
Én egy ks7-es Samsungot váltottam ami most egy q6-q7-q8-nak felel meg egy b8-as OLED-re és ég és föld a kettő. Végre nincs felhősödés, a tévének az aljánál a kép nem világít be és mozgás elmosódással sem találkoztam.
Amióta lecseréltem a régi készülékem és látom, hogy az OLED ténylegesen mennyivel jobb otthon egy felső kategóriás LCD tévénél, azóta nem tudok senkit se buzdítani arra, hogy költsön 300e forint felett a régi kijelző technológiára. Egy kivételt tudok ami egy barátomnak van, az egy 65x(e)/(f)9-es Sony na az a tévé egy jó szinttel feljebb van a régi Samsungomhoz képest és nincs annyira lemaradva az OLED-hez képest.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
Vistaboy
veterán
*kicsinkra = kocsinkra
Bammeg, megoldhatnák már, hogy ne csak 5 percig tudd javítani a saját hozzászólásodat.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
emmm
őstag
válasz sakal83 #33170 üzenetére
De, pontosan tudom. Sőt, magamtól elmentem anno Tesla vezetésre is, hogy lássam és érezzem. De vagyok még így pár prémium autóval, így pontosan van összehasonlítási alapom több témában is.
De inkább veszek plusz részvényt, vagy plusz lakást, és kiadom. Amiből megint csak több lesz a cash-flowm és megint tudok új dolgokat venni.
Ez szimplán pénzügyi tudatosság, a 10 évre áruhitel az nem az. -
Vistaboy
veterán
válasz lezuvius #33183 üzenetére
Persze. Ettől függetlenül én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy legyen bármily kicsi is az esély rá, hogy ilyesmi történik, jobb nem kockáztatni. Nyilván, ha tele vagyok pénzzel és egy hónap alatt megkeresek annyit, amiből tudok újat venni, akkor nem érdekel, ha beég, veszek másikat és kész.
De mi - a kispénzű átlag - legalább 5, de inkább 10 évig is szeretnénk használni egy TV-t. Nekem is van egy régi, 5-ös szériás FullHD Samsung LCD TV-m, amit 9 éve vettem és még mindig sehol nincs egy pixelhibája sem. Azt is egy összegben vettem, ha jól emlékszem, akkor 175K környékén volt, 3 évről 5 évre bővített garanciával és egy LCD-képernyőtisztító készlettel együtt fizettem érte 200K-t cakkpakk.
Most is hasonlóan fogok eljárni, csak sajnos feljebb kell ugranom a kerettel, mert most már nem lesz elég 200K, legalább 350 kell, hogy megvehessem a Q6-os TV-t bővített garanciával, egy falikonzolt, plusz egy frankó HDMI-kábelt.
Úgyhogy azért ajánlottam neki QLED-et, mert ha játszani is akar rajta - mindegy mennyit -, jobban jár vele, ha ilyesmi miatt nem kell aggódnia. Nyilván filmeknél nem lesznek olyan szépek a feketék, mint OLED esetén, de nem sokkal és ennyi kompromisszumot megér, hogy nyugodtabb legyen az ember, ugye?
(#33188) Interceptor: Ha a végösszeg ugyanannyi, nyilván kisebb terhet ró rád, ha részletben fizeted, és így el tudsz hozni drágább TV-t is, ha nem kell kifizetni a teljes árat. Nekem is jobb lenne az 55-ös Q6 helyett egy 65-ös Q8, befizetem a 30%-át, és a törlesztője sem lenne egy vállalhatatlan összeg.
DE!!! Azok után, amit az a rühes *********-bank művel velünk, hogy 10 év után lassan 300%-os kamat van befizetve a kicsinkra, és még mindig van annyi tartozásunk, mint amikor felvettük a hitelt... nos, köszi, de, köszi, nem. Még egyszer én a bankoknak még a közelébe sem akarok menni hitel ügyében. Inkább gyűjtök még egy kicsit, és megveszem két hónap múlva, addigra talán még olcsóbb is lesz, vagy ha nem, akkor is nekem sokkal jobb lesz, hogy nem kell egy újabb hitelt fizetnem, ki tudja, meddig...
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, érdemes lenne Samsung KS8080 55" TV-t venni még ? 2 éves kb. használtan, mennyit érhet kb. ?
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Interceptor
addikt
válasz hunaqua #33162 üzenetére
Dehogy, nem minden esetben. Van mikor megéri, máshol sem olcsóbb sőt lentebb vannak az árak(és ezen van a hangsúly), ezeket a heteket kell figyelni és akkor venni részletre(nyilván 0 kamattal) vagy egyben ahogy tetszik. Bár ugye ilyen akciók év vége fele szoktak lenni. Most ha megnézem ugyanazok a tv-k drágábbak egyben fizetve, részletre meg még több mert nincs 0%-os részlet.
(#33163) Dißnäëß Érdekes amit írsz és van is benne logika Persze mit tud kezdeni a polgár ha tv-t akar venni, akkor veszi amikor a legolcsóbb más lehetősége nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Vistaboy #33161 üzenetére
0% thm-el részletbe viszont megéri ha nem tudod olcsóbban megvenni máshol sem egyben. Így vettem magam is, és máshol sem volt olcsóbb egyben fizetve. Mindenhol le volt engedve az ára ahol vettem ott is és több helyen is Amúgy kit tudtam volna fizetni egyben is, de minek ha nem jövök ki jobban? Szinte minden fajta tv olcsóbb volt akkor és sok helyen 0 kamattal adták részletre, volt miből válogatni
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Edgar2621 #33186 üzenetére
ha kb 2m akkor 65-osnel szerintem ne vegyetek nagyobbat. par napja van meg a 65-osom, 2-2.5mrol nezem es meg en is elgondolkodtam hogy megprobaljam e visszavinni, mert nem minden adas uhd/fullhd es az alatt majdnem nezhetetlen a dolog... ilyen tvre meg nehogy a thome iptvje mellett dontsetek.. sd/hd kisebb bitrataval megy mint a masik ket szolgaltatonal hogy az adsl elofizetoknek is beleferjen a savszelessegebe. Az UHD viszont 65eseten tenyleg csak 2-2.2 m ig jon ki.
olvastam cikket ami azt ajanlotta hogy vagja ki az ember kartonbol a meretet es probalja ki. -
lezuvius
őstag
válasz Vistaboy #33176 üzenetére
Azzal tisztában vagy, hogy ezt a videót pont a samsung készítette?
Az Rtings készített egy éves burn in tesztet, ahol világosan kijött az, hogy játéknál nem kell félteni az OLED-et. CNN csatorna statikus elemei fogtak ki a technikán. Nem elhanyagolandó tény az sem, hogy azok 2017-es modellek voltak és azóta mégjobb, még ellenállóbb panelek kerültek az OLED tévékbe. Érdemes utaná olvasni ennek a tesztnek (YouTube-on is fent van), mert egy független oldal készítette.
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
kchris78
veterán
-
ribarszki
őstag
válasz Vistaboy #33178 üzenetére
Ennyi játékra én sem mernék oledet venni. De szerintem lehet ezt ésszel is csinálni. Besötételsz, leveszed az Oled fényerőt 40 környékére, szünetet tartasz, akkor simán játszható jó pár óra is.
Itt a tesztben mindent maxon járattak, és nyilván a kikapcsolás utáni frissítést sem futtaták le. Persze ettől valós jelenség, de a samsung itt arra törekedett, hogy minél inkább kihozza ezt a hibát. Otthoni értelmes felhasználási körülmények között ezt nehezebb reprodukálni.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Edgar2621 #33173 üzenetére
mennyi az a tavolsag? nekem kb 30 fok lett a ralatasi szog ami szerintem nem extrem a leirasok is kb ezt preferaljak, az asszony megis sir hogy mekkora.... a vege az hogy kb 220-250cm es 65". nem igazan ertem hogy miert egett ve az emberek agyaba hogy a nagy kep az karos meg eleg egy 30-40" os tvt meterekrol nezni... az viszont valos gond hogy a telekom iptvje egy rakas fos. felvittuk a regi 47-est tesomekhoz upcre es a hdtv kep ott sokkalsokkal szebb lett.... at is fogok nyergelni a digire ott legalabb adnak dvb-c-hez dekoderkartyat.
(btw szerintem nem kell annyi parametert ismerni egy hitel nem hitel kerdeshez: tartalek, havi bevetel es kidas alapjan mar nagyjabol meg is lehet valaszolni, nem kell oneletrajz hozza. az masik kerdes hogy kb csaladi oroksegkent ki hogy all a hitelhez altalaban) indexen volt egy video hogy a deichmann vezer most arufeltolto a tescoban, mondjuk ez extrem pelda.
-
Vistaboy
veterán
válasz ribarszki #33177 üzenetére
Oké, értem, mint mondtam is, ez extrém eset. Nálam sem fordult még elő, hogy ennyit ültem volna egyhuzamban egy játék előtt. Viszont olyan már volt, hogy reggel 6-kor elkezdtem és délben keltem fel előle...
Csak mondom, könnyű ottfeledkezni, és egyáltalán nem biztos, hogy ehhez a beégéshez kell a 12 óra folyamatos játék...
-
Vistaboy
veterán
válasz Edgar2621 #33173 üzenetére
Én a helyedben, ha már hitelre akarod venni, akkor néznék egy felsőbb kategóriás QLED készüléket, mondjuk egy 65"-os Samsung QE65Q8FN-t. Ahogy olvastam az egyik fentebbi hozzászólásodban, egy XBOX konzolt is rá akartok kötni, vagyis játékra is lesz használva.
Márpedig ha ez a helyzet, szerintem semmiképp se vegyél OLED-et, bármennyivel szebb is a képe és bármennyire is az most a csúcs, mert ha egyszer véletlenül több órát töltötök el előtte játékkal, könnyen beéghet és akkor annyi neki. Itt van róla egy videó:
QLED vs OLED: The 12-Hour Image Retention Test
Persze ez extrém eset, ahol 12 órát játszottak rajtuk egyfolytában, viszont hidd el, hogy én sem vagyok egy nagy kocka, de ha kijön egy jobb játék, ami érdekel is, könnyen ott lehet előtte ragadni és akkor nem veszed észre, hogy repül az idő. Jobb félni, mint megijedni.
A Q8-as Samsungnak már elég szép a képe, a 65-ös méret pedig szerintem eléggé nagy ahhoz, hogy akár 3-4 méterről is tudd nézni. Ha pedig kicsinek látod, akkor nincs mese, ha nem akarsz érte 700K-t kiadni, akkor elégedj meg egy nagyobb méretű "normál" LCD TV-vel, 75" felett sem kerül félmilliónál sokkal többe.
[ Szerkesztve ]
-
Edgar2621
őstag
válasz Vistaboy #33161 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, igazából nem vitát gerjesztve tényleg rendesek vagytok hogy így óvtok és segítetek, de nem ismeritek a körülményeimet, vágyaimat tehát engem és az életemet, ezért azt hiszem nem is tudtok igazán hiteles tanácsot adni a témában nekem. Megvan az oka hogy miért így szeretnék venni és talán nem ez az a hely ahol érdemes ezekről a komplex témákról beszélgetni mert ahhoz kellenek háttérinformációk. Én annak nagyon örülök ha mások is jól keresnek, én sem keresek rosszul szerencsére. De tényleg nem ez a téma, inkább abban segítsetek hogy milyen tv-t vegyünk, ha nem is feltétlenül annyiért amennyit először írtam, mert a nézési távolságot kicsit átszámolntuk a lakásban és lehet hogy elég lenne kisebb is.
XO: Gollami26
-
kchris78
veterán
válasz sakal83 #33170 üzenetére
szerintem nem presztizs onmagaban az oled. most hogy mar 55os oled van 350ert ahogy itt irtak. mint ahogy regen a nagy tv volt presztizs. de mostmar az se az. bemegy a csorikam megveszi az 55-65os tvt a legszarabb legolcsobbat es neki is megvan a nagy tvje. minoseg masodlagos, fel se fogja nagyon a difit...
presztizs volt regen a plazma es talan most az lgnek a falra ragaszthato tvje. aminek 7jegyu ara van es nem 1essel kezdodik... -
kchris78
veterán
válasz Voice24 #33169 üzenetére
tvknel osszessegeben eleg nagy nyereseghanyaddal mukodnek a nagy muszaki aruhazak en azt latom. es van is oka: 0%thm hetvegi illetve keso esti nyitvatartas, helyek berleti dija, keszletetes, stbstb. nezd meg pl az electrovision.hu-n az atlagarakat es nezd meg a medias arakat... a legtobb ember nem megy el egy kisebb helyre ill nez nagyon korbe, beesik ahol latja mukodes kozben es megveszi, egy 4-800ezres tetelnel nem allnak le partizezerert vacakolni.. illetve csak azert dragabb egy modell mert uj, nem feltetlen azert mert jobbak a muszaki parameterei..
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Azert mert nem tudod mi a jo az oled egy presztizs mint a bmw en is vettem 0as hitelre tvt 200k onresszel mert tartottam az elveimet h 200knal tobbet nem adok tveert mondjuk 2 honap mulva elutaltam a tobbit mert idegesitettek a csekkek
Viccet felreteve az oled tenyleg jo. Egy fullhdssal nyomom most. 3 dologgal vagyok elegedett a targyaim kozul: a 1x eve mukodo asus playerem a 19 eve vett boss felsom es az oled
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Sokan mondogatjátok, hogy bele van építve a 0% THM-es hitel díja az árba. Lehetséges, de akkor az folyamatosan bele van építve, még olyankor is, amikor nincs ilyen nullás akció (ergo mindenki fizeti, még a megrögzött hitelellenzők is). Sajnos olyan vagyok, hogy szinte minden nap nézegetek műszaki dolgokat webáruházakban, hol ezért, hol azért, és azért feltűnne olyan dolog, hogy pl. egy automata kávéfőző árát egyik napról a másikra súlyos ezrekkel felemelnék csak azért, mert mondjuk másnaptól kezdődne a 0 THM-es akció. Vettem már elég sok cuccot "ingyen hitelre", és nem egyszer volt, amikor az árukereső szerint az aktuális bolti árak közül a legalacsonyabb áron vettem meg, 0 THM-es hitelre.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz NoMagix #33165 üzenetére
ezzel en is igy vagyok. 6 eve vettem 200ert, most 350ert tvt. belefert volna oled is siman vagy dragabb de foleg az oled az egy olyan hogy 5-6 ev mulva ha jol meglatszanak majd a hasznalat nyomai szerintem mar hasznalati erteke sem lesz nem hogy forintosithato.. ugyhogy maradtam a 250-400 kozotti arsavban - kinek mekkora sullyal szerepel az eleteben a tv...
ill ki mekkora idore tervez.
haverom faterjanak 16-9es hatalmas crt tvje most kezd kinyuvadni, 21eves!!!! Pana CRT. ezek addigra mar.... az hogy a telefonok utan a tvknel is evente szeriavaltas van, ez a modell ozon minimalis valtoztatasokkal nonszensz kategoria.. (most hogy beleastam magam kicsit a dolgokba) -
fegya
csendes tag
Szia. Bocs, de nemigazán értek egyet veled. Én is 0% os hitelre vettem tv kb 1 gónapja. Sajnos másképp nem lehetett elhozni, mert így volt akciós. Hiába mondtam hogy kifizetem, nem lehetett. Ez egy qe65q7fn volt 382e forintért. Ez akciós ár volt, amilyet azóta sem láttam. Egyszerűen figyelni kell az akciókat mindennap, és elöbb vagy utóbb megtalálod az igazit, akár 0-ás thm-el.
-
NoMagix
addikt
Szerencsére (most még) én is így vagyok, megtehetném, hogy vegyek egy havi béremből akár egy 4-500 ezer forintos tv-t, de nekem nem ér annyit, ahogy telefonra sem vagyok hajlandó már 50 ezernél többet áldozni.
Hitelt már soha nem szándékozom felvenni!
mindenki másképp gondolkodik, ezt el kell fogadni... -
Dißnäëß
nagyúr
Így van, mindenhol beleépítik és a dolog szépsége, hogy aki teljes összegben veszi a tv-t, az ugye leteszi a teljes vételárat az asztalra - azt a vételárat, amibe amúgy bele van építve a hitelre vevők THM-je is.
Magyarul aki 0% THM-el nem élve teljes listaáron veszi a kütyüt, ugyanúgy fizeti a 0% THM hitelre vásárlók kamatát, ami szerintem gáz, de hát ez van Van erre a pénzügyesnél egy szép kis Excel, aki a hóvégi kimutatásban megmondja egy kellő szinten lévő nagyfőnöknek, hogy eladtunk 600k-s tv-ből 150 darabot, ebből 70% ment ki 0% THM-el, de ez töknyolc, mert minden ilyen készülékünk árába egyenletesen van beépítve a bank fele fizetendő kamat, ami xyz HUF. Kész, ennyi. De jól ügyeskedve még azt is kinézem a nagyokból, hogy a bent megvett pendrive és porszívó árak is hordoznak magukban tv és hűtőszekrény kamat költséget, ez lényegében (hacsak vmi pü szervezet nem tiltja nekik) töknyolc, hogy milyen tételre teszi rá, vagy hogy mutatja ki. Belső kontrolling függő, melyik termékcsalád és műszaki részleg számait hogyan nézik.
Viszont a vevő oldaláról nézve még mindig az van igen, hogy lehetne ez a tv 550k is, de 600k azért, mert rajta "valamilyen" kamat költsége, amit majd az áruház a bank fele ad.
De arra is van példa, hogy nem bankozik, saját tőkét forgat. Sőt, beszállítóit..
Sok "érdekes" (és néha disznó) konstrukció van elszámolásügyileg.
Mindenesetre a teljes áron vevők is fizetnek kamatot, közvetve. Csak nem tudják
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
hunaqua
addikt
A 0 % THM is relatív. Adok én 0 % THM finanszírozást egy 600k tévére,igaz máshol az 550k.Tehát akkor az nem 0 % THM,csak bele van építve az árban a kamat.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Vistaboy
veterán
válasz Edgar2621 #33126 üzenetére
Nem akarok nagyon belefolyni a vitába, de ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor nem veszel hitelre TV-t. Én is már tavaly szeptemberben kinéztem magamnak a Q6-os Samsungot, azóta pakolom félre rá a pénzt és még mindig kell hozzá jócskán, mire el tudom hozni.
Legkorábban május végén - június elején jöhet össze annyi, hogy belefér egy 55-ös QE55Q6FN, egy jobb minőségű falikonzol és HDMI-kábel. Az extra garancia is jó lenne rá, csak akkor az 50K pluszban, ami megint legalább egy hónapot jelent. Ezért kacérkodtam én is el nemrég a hitel gondolatával, elvégre akkor sokkal könnyebb lenne a dolgom. Akár már a jövő héten el tudnék hozni 400-ért egy LG OLED TV-t, plusz még 100 körül beleférne az asszonynak egy új laptop is, amiért már régóta rágja a fülem. Beletennék 30% önerőt, a maradékot meg részletekben letudnám... meg lenne oldva a dolog.
Csakhogy nem merek kockáztatni, hiszen ma Magyarországon sajnos nem létezik biztos munkahely, legalábbis azok számára, akik tényleg dolgoznak, nem főnöki karosszékben csücsülnek. Ha nem vagy vezető beosztásban, bármikor felmondhatnak neked, vagy közbejöhet egy baleset, lesérülsz és a 60%-os táppénzből már nem futja a törlesztőre (ha megkapod egyáltalán időben a pénzt), végül úgyis kirúgnak, mert sokáig nem dolgoztál és már a helyedre beült a főnök egyik ismerőse... bár mondjuk ahhoz nem kell betegnek lenni, hogy be tudják őt ültetni a helyedre.
Úgyhogy inkább várok még két hónapot, és megelégszem a Q6-os Samsunggal az OLED helyett, számomra már az is maga lesz a csoda. Ha meg az istennek sem fog összejönni addig a kellő pénz, akkor feladom az egészet, lemondok a QLED-ről és nézek valami olcsóbbat, amit egyszerre ki tudok fizetni. De hitelt nem veszek fel többé, elég azóta is szenvedni az autóval, amit 10 évvel ezelőtt vettünk hitelre és még mindig ugyanannyi van belőle, mint akkor volt... Mocskos bankok...(Kellene már egy hányó vagy köpő smiley is.)
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz Voice24 #33136 üzenetére
Én inkább arra akartam rámutatni, hogy aki eleve nem tudja egy tévé árát összespórolni, az ne a 6-700 K-s tévék után nézelődjön. Addig nyújtózkodj, amíg a takaró ér. Én a havi nettómból ezt az összeget simán megengedhetném magamnak, mégsem egy ilyen drága tévé után nézelődök.
A havidíjat mindig fizetni kell, és az aktuális példánál maradva, megvan az a veszélye a dolognak, hogy valaki elveszíti az állását. A hitelt meg fizetni kell. Én ezért nem támogatom az ilyen hiteleket. Havi 5000 Ft-ot azt vagy 10 évig fizetheti, addig jó eséllyel maga a tévé sem lesz már meg.
Avagy, csak azért, mert 0 % THM, még nem kell egyből ugrani rá, megnyugtatva a lelkünket.No, de nem ragozom tovább, intézze mindenki a maga életét, peace
-
nagyúr
Sziasztok, haloszobaba egy Philips 50pus6503 megfelelő lehet netflix, hbo go nezesre? Telekomnal magenta1-el 65-70k-ert elhozhato lenne.
-
Vasy09
őstag
válasz Interceptor #33151 üzenetére
Köszi szépen! Közben a pana mellett döntöttem.
Van PS4 és Xbox is. De játék nem sok van, hébe hóba!Gamertag: Vasy09
-
-
AL
addikt
Szia ! A saját topickjukban próbálj érdeklődni . Teszt 55UK6300MLB
[link]
vélemények : [link]
Itt többségében vásárlói véleményeket találsz .
[link]
A 2 TV között a a kijelző a legnagyobb különbség LG - IPS, Samu - VA : [link]
Itt egy fokozattal komolyabb Samsung és az LG összehasonlítása : [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
válasz bekecs76 #33149 üzenetére
Hitachi 55HK6000 láttam élőben, Auchan-ban, szerintem jó a képe! Nézzél rá az árukeresőn, nincs sok panasz!! Azért az árért nem rossz, főleg az 5év garival!
Gyors egyszerű menü, elég gyors csatorna vàlltàsokkal, elfogadható hanggal, persze az a környezet nem volt kiváló tesztelésre!
A HK6500-as ugyan azt tudja csak szebb és vékonyabb a tv kávája, viszont 20000 forint a felára! Még várok talán leakciózzák azt is![ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Vasy09 #33012 üzenetére
Mennyit fogsz játszani a tv-n? Monitornak fogod e használni? Ha inkább csak filmnézés akkor oled, ha az első kettő pont érvényesül erősen, akkor inkább qled(még véletlen se Sony 65FX9005 aminek túl nagy az input lagja fullhd-ben játékok alatt(40ms felett), de 4k-ban is elmarad a samuktól. Ott van még a szokásos fakó réteg ami ront a színek telítettségén, tipikus Sony jelenség. Amúgy samu qled esetén pc-re kötve érdemes a videókártyánál a szaturációt jól belőni mert alapból túl harsányak a színek. TV adásnál(mondjuk hd) vagy más külső eszközön ez nem igazán áll fenn, de kalibrálni mindenképp érdemes a tv-t.
[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
válasz sakal83 #33145 üzenetére
Hat amiket lattam arat kb ilyen volt
Xf8505 240e
Q6FN 280e
Xf9005 350e
Q7FN 360eEzen az oled dolgon en is elgondolkodtam. Gondoltam ra hogy esetleg beruhazzak oledre de akkor meg kicsit ra kene dobni raadasul a beeges/kieeges dolog aggaszt.
Panasonicik milyenek most?
Esetleg TX-55FX780E?[ Szerkesztve ]
-
bekecs76
tag
5 éves garancia akció, mikor szokott lenni, és melyik gyártónál?
-
sakal83
addikt
válasz hitchins #33144 üzenetére
Ips panel igy a fekete nem az igazi. Illetve egy kategoriaval lejebb van mint az xf90. A 2018as modeleknel nagyobb a kepminosegbeli kulonbseg az xf85 es xf90 kozott mint az xe85 es xe90 kozott volt. En ha jelentos az arkulonbseg az xf90 es a q6 kozott akkor biztos hogy a q6ot vennem mert kozelebb van hozza mint az xf85. Az xf85 inkabb hajaz az xe80ra amivel volt sajat tapasztalatom ami nem volt tul jo. Az xe90 (kb xf90) sokkal jobb volt kepugyileg. A samsungnal a dts hianyzik ha jol tudom.
Mennyiert szerzned be oket?
300ert mar volt lg b8 oled igy efelett mazochistanak kell lenni lcdt venni ha filmre hasznalna vki.
[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
Sziasztok
50colos full hd tv-t szeretnék cserélni 55colos HDR-es UHD TV-re.
Mivel eddig Sony-m volt meg szeretem is XF9005 modellben gondolkodtam:
Viszont elgondolkodtam, hátha lenne más alternativa. Pl Samsung
Q7FN milyen a sony-hoz képest?Őszintén szólva abban sem vagyok biztos már, hogy érdemes-e ennyit költenem rá. Nagyrészt tv/hbo megy rajta, heti pár óra PS4, youtube, ill havonta max 1 film.
Az alábbi modellek mennyivel gyengébbek képminőségben, illetve melyik lenne jobb választás közülük?Sony XF8505 vs Samsung Q6FN
-
Edgar2621
őstag
válasz Voice24 #33136 üzenetére
Én is így látom ahogy Te írtad. Körültekintőnek kell lenni amennyire csak lehetséges(ezért is kerestem fel ezt a topicot is) és nem nagyobbat vállalni mint amennyit elbír az emberfia.
Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a javaslatokat és észrevételeket tv és életvezetési tanácsok téren is, cinizmus nélkül mondhatom hogy segítettek.
Ha még bármi ajánlana jófajta tv-t leginkább mozizáshoz nappaliba ami Uhd és HDR10-et(igazi) tud azt nagyon szívesen fogadom.
Elnézést hogy nem írtam mindenkinek külön vissza, idő szűkében így tudtam egyben reagálni mindenki hozzászólásaira.XO: Gollami26
-
Voice24
őstag
Persze minden ember másképp gondolkodik a hitelekről, de szerintem a 0% THM-esekkel semmi gond nincs. Ha most kell tévé, akkor hiába tudnám összegyűjteni mondjuk 4-5 hónap alatt az árát, most nem tudom megvenni. De ha van rá mondjuk 20 havi kamatmentes hitel, miért baj az, ha 20 hónap alatt fizetem ki a mostani árát, apránként, mintha gyűjtögetnék?
Igen, ha valaki ész nélkül vág bele hitelekbe, abból könnyen lehet szívás, de ha tudatosan, megtervezve, figyelve az akciókat használja ki ezt a lehetőséget, még talán tutibb is a dolog, mint a havonta gyűjtögetés. -
nagyúr
válasz Vistaboy #33133 üzenetére
A szakmamban atlagos fizetesem van, nem is ez a lenyeg. Nyilvan volt amikor sokkal kevesebbet kerestem, de akkor is ugy csinaltam mint Te, inkabb gyujtogettem honapokig, aztan megvettem amit szerettem volna. Persze abban az elethelyzetben eszembe nem jutott volna 300-ert TV-t venni, mint ahogy most sem tartok ott, hogy 1 millaert oledet rendeljek.
De ertem a mondandod lenyeget
-
SeatZola
őstag
Srácok!
Új tv vásárlást tervezek. Jelenleg egy Samsung UE60H7000 tévét használok. Szeretnék kicsit feljebb váltani.
A két kiszemeltem:
1. Samsung QLED QE65Q8FNAT
2. LG OLED 65B8PLANappaliban lenne használva. Napi max. 3-4 órát, leginkább BR film nézés és kicsi tv-nézés UPC HD csatornák.
Van egy Xbox is, de az keveset van használva. Havonta max. 5-6 órát.Nagyjából egyforma áron tudnék hozzájuk jutni. Szerintetek melyiket inkább?
Rappi
-
Vistaboy
veterán
válasz tboy93 #33130 üzenetére
Ne vedd sértésnek, távol álljon tőlem, hogy firtassam, ki, mennyit és hogyan keres, viszont ahogy olvastam, amit írtál, idézem: "felrerakok egy-ket honap alatt penzt egy 2-300k-s tv-re es megveszem egyben, aztan le van tudva", szóval, ne haragudj, de muszáj volt egy picit megmosolyognom.
Csak a magam nevében tudok beszélni, de az biztos, hogy ha annyit keresnék egy hónapban, amiből egy-két hónap alatt félre tudnék tenni 2-300 ezret... istenem... de egyszerű is lenne ez a TV vásárlás.
Jelenleg ott tartok, hogy a 275K-ba kerülő Samsung QE55Q6FN-re, amit kinéztem, van eddig 200K félretéve, amit kb. négy hónapja gyűjtök. Ha minden jól alakul, május végére - június elejére hozzá tudok tenni egy százast, így meglesz a 300K, abból kijön a TV, plusz kell egy jó konzol és egy normálisabb féle HDMI-kábel, plusz nem ártana a +3 év extra gari sem, csakhogy az újabb 50K kapásból, azaz a júniusból máris július lett...
És ez még csak egy belépő szintű QLED TV, hol van még a Q9, vagy az OLED... Nem olyan egyszerű dolog ez, ha az embernek nincs pénze.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz RedHarlow #33116 üzenetére
Szia ! Minden az igényeidtől függ, mert ha jól írtad az árakat, akkor lehet, hogy Neked a Havi 275 Ft- os éppúgy megfelel, mint a Havi 3600. Itt meg tudod nézni az adataikat, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot : [link]
Az is lényeges, hogy milyen panelt szeretnél ( VA, IPS ) : [link] teljesen más képet látsz.
A VA inkább szemből ajánlott. Jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Itt is láthatsz vásárlói véleményeket : [link]
Az lenne a legjobb, ha egy mintafilmmel a kiszemelt tévéket üzletben ( MM, Euronics ) kipróbálnád.
A Samsung és LG tévékkel nincs tapasztalatom, talán a saját topickjukban találsz több infót.
Azt még érdemes megérdeklődni, hogy lehet e +3 év garanciát venni hozzájuk.
Fontos a nézési távolság, mert 43 és 65 ös méretet is jelöltél. Nem mindegy, hogy 1, vagy 6 méterről nézed. Nagy távnál a kisképernyősnél elvesznek a részletek.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz vilcox #33111 üzenetére
Szia ! Egyszerű tévé manapság nincs, mindegyiken rengeteg beállítási lehetőség.
Talán ez mégis az "egyszerűbbek" közé tartozik : 65Xf7005, 7077, 7096 (ugyanaz) VA - direct led, nem androidos.
[link]
[link]
Itt adatokat láthatsz róla : [link]
Itt vélemények is vannak a Sony honlapján :
[link]
[link]
A Panasonic 65FX600, 620, 623, 633 szintén VA paneles
Panasonic 65FX600
65FX623 Ez a Vebáruházban már nincs, de az üzletekben még kapható
Itt összehasonlítást láthatsz : [link]
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá, mert ezek a mai készülékek már nem hosszútávra vannak tervezve. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz barnabas22 #33129 üzenetére
En nem igy vagyok vele, inkabb felrerakok egy-ket honap alatt penzt egy 2-300k-s tv-re es megveszem egyben, aztan le van tudva. Autora is inkabb sporoltam 1 evig.
-
emmm
őstag
Szubjektív véleményem: ha nem tudod egyben kifizetni, akkor csak szívsz a havi törlesztővel. Csak azért mert kamatmentes, ki kell fizetni...
Szerintem hitelt max lakásra/házra vegyetek fel. Ha még a tévé se megy, felejtős a dolog. Ezt még megfejelted egy nagyon drága ársávval is, ami valószínűleg bőven túlmutat a valós kereten (addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér).
Amúgy persze tudom, semmi közöm hozzá. -
kchris78
veterán
mert a legtobben nem nem tudnak amúgy egyáltalán megvenni. es olyan "befektetesrol" van ugye szo ami 1-2 ev múlva a felet harmadat ha eri… (mar ha egyaltlan megvesz valaki akkor egy hasznalt tvt..) en is olyan TVt vettem most 350ert ami 1-1.5 eve 6-800ezer volt hivatalos aron.. en is jottem hogy majd veszek hasznaltan olcsoert aztán ahogy elneztem a Facebook marketplaces emberket aki kinalt 250ert, illetve az ismeroseit, gari nelkul, hat inkabb kifizettem egy 100assal tobbet es erre van 5 ev gari.
[ Szerkesztve ]
-
Edgar2621
őstag
válasz tboy93 #33114 üzenetére
Miért ezzel mi a gond? Nekem jobban megéri így venni és fizetni. Nem arról van szó hogy nem tudnám megvenni, hanem arról hogy egyben nem akarok ennyit kifizetni. Viszont ha tényleg ennyivel magasabbak az árak a hitelkonstrukció miatt akkor inkább nem veszek most.
Várom a javaslataitokat mert tényleg nagy összegről van szó ha figyelembe veszem hogy tv-ről van szó, ezért nagyon körültekintő szeretnék lenni.XO: Gollami26
-
kchris78
veterán
válasz bekecs76 #33115 üzenetére
mert itt TVre rakattant emberek vannak talan (nem rosszbol mondom) es fontos a minoseg azt meg nem adjak olcson. A legtobb ember nem ilyen TVket vesz szerintem mint amirol itt szo van... En se vettem meg felmillas TVt pedig megtehetnem de fölöslegesnek tartom ilyenre kiszorni a pénzt. 350ert vettem Philipset kiallitodarab volt MMben nem is gondoltam pont ott fogok venni mert magasnak tartom az araikat. Akik 1-200ezerert vesznek TVt azok nem ide jonnek egyeztetni csak ritkan. Viszont ha fontos az ar es 1-200 van ra akkor az arat kell nezni es hogy regebbi generációból beleférjen jobb kategoria… Akkor nem is a minoseg a kerdes hanem hogy arba beleférjen X colos tv...
-
n00n
őstag
Samsumg 55NU7022-ről mi a vélemény? Azzal meg a már említett LGLG 55UK6300MLB-vel szemezgetek.
-
-
Paoloo
tag
válasz snpetit #33106 üzenetére
Nem tudom, de az biztos hogy a Sony tv-kkel én mindig megszívom. Ezelőtt volt régebben két Sony tv-m is, és mindkettő beteges volt, sokat voltak szervizben....ez a mostani alig ment el többet mint 2 év, és kuka.
A Soný-k után jött 2 Philips, na ezek kicsit többet mentek, de nem sokkal. Utána Samsungot vettem, az még nem romlott el. 7000 es széria, és van már vagy 6 éves.
De elcsábultam, és megvettem a nagyobb, szebb képű x8509 et, de lehet nem kellett volna. Most azt mondom, hogy többet Sonyt nem veszek....de Philipset se. -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok, Magenta 1 csomagra váltok a Telekomnál és az alábbi készülékek közül választhatok:
Sony KD43XF7596 (540 FT havonta, 2 évig)
Samsung 55NU7102 (920 FT havonta, 2 évig)
LG 55UK6950PLB (1910 FT havonta, 2 évig)
SONY KD49XF7596 (1490 FT havonta, 2 évig)
LG 55UK6300MLB (275 Ft havonta, 2 évig)
Samsung UE65NU7102 (3600 FT havonta, 2 évig)Ti melyiket hoznátok el?
[ Szerkesztve ]
-
bekecs76
tag
válasz tboy93 #33114 üzenetére
Ezért nem jön itt válasz semmire, ami alap, belépő szintű tv-kről szól... Jön ide a csávó a kis félre tett pénzével, hogy na akkor megkérdezzük az okosokat mit érdemes venni. Persze csak belépő szintű tv jöhet szóba, vagy max középkategória alja, mert tv-re nem akar többet kiadni, jön 10 kérdés mire egy válasz. Jó..., majd még este ránézünk a fórumra, erre még 30 kérdést olvasni. Akkor marad a jobb felső sarokban a kis kereső. Belépő szintű tv-kről alig van infó. Bezzeg, ha valaki az oledet szóba hozza, vagy egy Sony 9 ezrest, vagy samu Q széria, csak úgy özönlenek a hozzászólások. Itt mindenki 700-800-, meg egy millás tv-kkel mászkál, vagy mi?
-
bekecs76
tag
Korábban olvastam, hogy szoktak lenni 5 éves garancia akciók. Ez melyik gyártónál, és mikor szokott lenni?
-
Edgar2621
őstag
Sziasztok!
Az Euronicsben most 20 havi kamatmentes hitelakció van, ezért úgy döntöttünk hogy veszünk egy szép nagy új 4K tv-t ha találunk megfelelőt. 500-700ezer között gondolkodunk és minimum 65-ös lenne jó, természetesen Uhd és jó lenne ha tudna igazi HDR-t is. Leginkább filmet nézni szeretnénk rajta és egy kis gaming(Xbox) is menne, plusz ugye képek és videók megjelenítése nagy méretben.
Mit ajánlotok, melyik tv-re érdemes ennyit költeni?
Előre is köszönöm a segítségetek.Ui.: ha kevesebből is kijön valami nagyon jó akkor persze nem gond
[ Szerkesztve ]
XO: Gollami26
-
vilcox
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 65"-ös, megbízható és nem agyonbonyolított tévét?
Idősebb korosztály számára lenne, ezért az okos funkciók csak minimális szinten lesznek kihasználva.
Sem konzolra, sem számítógépre nem lesz rákötve.Szinte mindig csak szemből néznék, ezért véleményem szerint a VA panelesek az előnyösebbek.
A rászánt keret max 250e Ft lenne.
-
bekecs76
tag
A két versenyző közül, melyiket ajánlanátok, Sony 65XF7096 vagy Panasonic 65FX623. Kábé egy kategória, árban sincs sok különbség. Képminőségben nem láttam különbséget, nem egymás mellett voltak. Mindegyik VA panel, direkt led (asszem). Nyomkodtam egy picit a menüjét, de nekem mindegyik nagyon szokatlan, nem volt még okos tv-m. Szerintetek melyikkel járnék jobban?
-
Paoloo
tag
válasz tboy93 #33103 üzenetére
Már meg is néztem.
Külsőre nem nagyon jön be a szürke káva miatt,de lehet hogy ezzel megbarátkoznék.
A képminőségre nem tudok tutit mondani,mert ami ment rajta a media marktban,az elég rossz minőségű volt. Az eladó szerint a digi hd adása(digi van itthon) tuti jól néznének ki rajta. A nagyfelbontású demoval szerintem egész jó a kép.
Néztem Q7,Q8 tévéket,na azok azért jobban tetszettek,csak az áruk kicsit több....amúgy ezeket siman venném.
Amit ajánlottál, és [link] ez között nagy külömbség van kepminőségben? Ez a tv tetszik.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
425 br.-ba a Sony Bravia KD-65XF9005B még most is jó vételt jelent? Vagy van jobb ennyiért 65"-on?
Esetleg ennek az utódja, a 2019-es modell már piacon van?
Köszönöm!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kchris78
veterán
válasz Paoloo #33100 üzenetére
keresgélj, én Q7 / Q8 /Q9 FN-t nézegetnék 65ösben, hátha ki lehet fogni valami jó akciót.
erre voltam rákattanva:
http://www.soncity.hu/termekek/keszletkisopres/extra-akcios-tv-k/sony-kd-65xf9005b-akcios#termekek
De 2 év a gari és nem lehet garikibővítést venni mert kiállító darab volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest