- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callme
tag
Sziasztok!
Az alábbi típusokat néztem ki:
Jelenleg egy 72 centis Samsung hd ready led tv-t nézek, ahhoz mérten tudom, hogy nagy ugrás a 65 col, de már volt 55-ös tévém is, és annál nagyobbat szeretnék. Telekom-os iptv, illetve egy ps4 pro menne rajta
LG-k között megéri az SK8500 a nagyobb árat? (+ full array direct led,)
Sony-k közül a 8505-ről nem olvastam túl sok jót, míg a 7596-os elég jó áron van, bár alsóbb kategória
A Samsung volt az első kiszemeltem, de lassan elfogy már mindenhol, és nem akarják lejjebb vinni az árátTudom az IPS és a VA panelek közti különbséget is, de sajna élőben nincs lehetőségem megnézni, hogy melyik jönne be jobban
Mit gondoltok, elég a Sony 7596, vagy érdemesebb a magasabb árkategóriát megcélozni? Persze hosszú távra venném a masinát, ezért is vacillálok
-
AL
addikt
válasz
lucky07 #32561 üzenetére
Szia ! Biztosan olvastad már, hogy a kijelzők között több különbség is van . VA - IPS és a háttérvilágítás edge, vagy direct Led. [link]
A VA ( ez az 50 es méret ) inkább szemből ajánlott mert, jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek ( ez az 55 ös méret ), de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek ( de ez a nézési távolságtól is függ ) , akkor jobb az IPS . Itt láthatod az adataikat : [link]
Üdv. -
wwhy
veterán
Srácok, voltam boltban LG-t nézni. 55SK8500
helyett mindenképp az 55BV7-re akart rabeszelni az eladó. Szemre nekem nem sok különbség van... -
-
AL
addikt
válasz
szaki1986 #32558 üzenetére
Szia ! Igen a 75 ös méretű 8505 IPS paneles. Talán még a Qledet érdemes megnézni .
[link]
Érdemes próbálgatni üzletben az otthoni nézési távolságból, hogy tudjad érzékelni a készülékek közötti különbségeket. Az, hogy IPS még nem baj, lehet, hogy Neked pont az fog tetszeni. Üdv. -
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok de kicsit tanácstalan vagyok.
Ez a 2 készülék lenne:
LG 50UK6950PLB SMART UHD 4K TVLG 55UK6950PLB SMART UHD 4K TV
Tudom hogy méretbeli különbség de ott az edge megviláhítás vagy direkt megvilágítás nem tudom melyik lenne jobb,
Vagy itt van ezDimming - Helyi fényerő szabályozás
Local Dimming
ULTRA Luminance
Ultra Luminance
Erről sincs fogalmam.
Tudnátok segíteni? -
laci06
senior tag
Van valakinek tapasztalata az MM házhozszállításával? Elvileg valami Szami Group fogja hozni majd a TV-t, és tegnap ki lett adva Nekik a megbízás (délután 3-kor, a TV egy outlet TV volt, vagyis raktáron volt). Mikorra fogják hozni vajon, hogy érdemes számolni?
-
Rony949
őstag
Sziasztok. Konkrétan ezen a TV-n gondolkodom most: Sony KDL43WF660
Mit gondoltok róla? Jó választás lenne? Egyelőre még nem vágyom 4K-ra, megelégszem a FullHD-val.
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Ez a SONY KD-75XF8596BAEP 520-ért jó vétel szerintetek?
Eddig a 70XF8305 (400 ezer) illetve a 65XF9005 (500 ezer) között vacilláltam, de most képbe került ez is.Jó lenne a minél nagyobb TV, de nem feltétlen a képminőség rovására. Tudom a 9005-ös a legjobb - az 55"-ost láttam élőben, tényleg fasza - de talán ez se sokkal gyengébb.
Nekem csak a kép számít, mivel számítógépre kötve használom a jelenlegi TV-t is, szóval hang, okos, funkciók nem érdekelnek. Középről nézem a TV-t, szóval jó a VA panel, legyen minél jobb a feketéje. Kb. ez fontos számomra.Szerintetek?
-
Uby
csendes tag
Hello az MMban az
Lg55uk6400 most 137000 ennyiért érdemes megvenni? -
demmer123
őstag
Szépen elkezdődött az ár le esés B8 szériánál C8 viszont semmit sem.
-
sutyesz96
őstag
Ezt én is észrevettem, hogy szándékosan úgy vannak előállítva a demo anyagok, hogy a qled-nek nehogy feketét kelljen előállítani, az oleden meg minél több legyen a háttérvilágítás nélküli tartalom.
Mondjuk persze a gyártók se hülyék, ezért nem is kell rájuk ujjal mutogatni.
-
headhunter86
senior tag
-
PodMAN
senior tag
OLED ide vagy oda, ma a soroksári Mediamarktban egymás mellett néztem egy fél órát a 65C8-at és az idei csúcs 4k Samu QLEDet (65Q90R) és kép minőség, betekintési szög alapján nem tudnék dönteni.
-
balint82
senior tag
Sziasztok,
LG 55sk8100pla - ról tud valaki véleményt, értékelést adni?
-
StLui
veterán
Egy extra az új samu tévékben, amiért én nagyon oda lennék
-
Lee-der
tag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom a fórumot, de inkább csak elbizonytalanított
Szeretnék venni egy Smart Tv-t a hálóba.
Csak szemből néznénk, ezért akár VA paneles is játszhat (még lehet kíváncsi is lennék rá, mert a nappaliban most egy IPS paneles LG van),
méretben kb 40-50" között gondolkodok, mert kb 1,5-2m-ről néznénk,
főleg DLNA-t használnám rajta, meg Netflixüet néznék, ezért SMART kellene,
ami még fontos, az az, hogy Bluetooth-os fejhallgatót lehessen hozzá csatlakoztatni.Úgy tudom, hogy az LG minden webos 4.0-át futtató modelljéhez hozzá lehet már közni, de nem zárom ki sem a Samsung sem más márka modelljeit.
Mit ajánlanátok?
Eddig ezeket nézegettem:
- 42.5" Samsung UE43NU7470
- 48.5" LG 49SK8100PLA
- 42.5" LG 43UK6950PLB
- 42.5" LG 43UK6470PLCA többiek között nem annyira igazodtam el még
-
AL
addikt
válasz
matvonakos #32517 üzenetére
Szia ! I
Ezen az oldalon meg tudod nézni a készülékek adatait, csak a jobb felső sarokba kell beírni a típusszámot és 4 készüléket össze is lehet hasonlítani . [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Mindegyik IPS paneles, csak a háttérvilágításuk különböző. A Sony androidos.
Itt egy VA paneles Sony látható ( nem androidos ) [link]
Itt láthatóak az adatai : [link]
A kijelzők között több különbség is van . VA - IPS és a háttérvilágítás edge, vagy direct Led. [link]
A VA inkább szemből ajánlott ( Sony 7005, 7096 ), jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
Vásárlás előtt érdemes több készüléket is megnézni, hogy lássad a különbségeket ( kép, hang, menü ).
Az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban teszteled őket egy magaddal vitt mintafilmmel.
Érdemes minden üzletben figyelni az árakat, mert sokszor naponta változnak. Mos lesznek a Glamour napok és a 2018 as tévéket is a következő hónapokban kiárusítják.
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Üdv. -
vasimnbt
tag
Sziasztok!
40 "-ban milyen TV-t ajánlanátok,SAT tunerrel s fogadóval mindenképp kellene rendelkeznie,mivel UPC Direktet
néznék.
Köszönettel. -
Helsing
aktív tag
Tegnap leteszteltem az LG 49UK6400PLF-t. A képminősége nekem megfelel. (Nincs nagy összehasonlítási alapom.) A felbontás nagyon durva. Megnéztem az Aquamant 4k-ban és nagyon gagyinak tűnt a film tőle. Mindenen látszott, hogy nem igazi. Minden baromi részletes lett, de a filmvarázs elveszett. Még szokni kell a dolgot.
Amúgy vicces, hogy én tegnap vettem a TV-t és ma van a tavaszi készletkisöprési akció a MM-ban. Ennek örömére 7e Ft-al drágult a TV.Tudom, hogy nem ide tartozó téma, de az miért van, hogy a TV-re kötött PC-ről lejátszva akad a 4K tartalom? Azt láttam, hogy a proci kevés hozzá mivel 100%-on izzad, de a GPU (R9 270X) nem támogatja hardveresen a 4k-s videolejátszást?
-
NdrewSunix
őstag
Sziasztok!
Van értelme UHD TV-t venni a PC mellé játékra? (napi 1-2 óra mx)
Ndrew
-
GePiMa
újonc
Mi a véleményetek erről a TV-ről?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_tcl-u55x9006-4k-uhd-android-smart-qled-telev%C3%ADzi%C3%B3-5-%C3%A9v-garancia-1263113.html?rbtc=arg%7Cpf%7C1263113%7C%7Cp%7C%7C -
Janos1020
csendes tag
Sziasztok,
Ti melyik TV-t ajánlanátok film/játékra vegyesen. A Thomenál ez a 3 TV amit kinéztem (árban max. 25e Ft eltérés van, így azt nem figyelembe véve):
LG 65UK6300MLB SMART UHD 4K TV
Philips 65PUS7303/12 Ultra Slim 4K Ambilight UHD LED TV
Samsung 65NU7102 SMART UHD 4K LED TVköszi,
Jani -
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Ismét tv vásárlás előtt állunk, ezennel egy Samsung QLED készüléket szeretnénk barátnőmmel. A lehetőségeket mérlegelve úgy döntöttünk, mindenképpen ennél a technológiánál maradnánk.
Kérdésem, hogy milyen különbségek vannak a qe55q6fn/q7fn/q8fn/q9fn között, és melyik típus érné meg leginkább hosszútávon, ár/érték arányban?
-
Kátai
senior tag
EZ most a médiában 150000HUF.Nekem testszik ez a tv.Valaki már látta élőben?
-
zkispet8
csendes tag
Köszönök minden segítséget a választás leszűkítéséhez.
Ami maradt azt megnéztem élőben.
És végül egy 49 colos Samsung NU8002-es TV-m lett. -
Beleth
csendes tag
Sziasztok! Keresgélés nezelodes után a q6fn 55”os változatára esett a választás. Most 245k-ert lehet kapni. Jó ez a tv? Ajánlatos megvenni játékra? Ebben az árkategóriában esetleg jobb?
-
matvonakos
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tv vásárláshoz.
55-60 colos tvket néztem kb 180-200ezer ft a keret.
Milyen tv-ket javasolnátok ebben a méretben és árkategóriában?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Helsing
aktív tag
Köszönöm a segítséget!
Végül emellett döntöttem: LG 49UK6400PLF
-
AL
addikt
válasz
zotya78 #32504 üzenetére
Szia ! Itt a választott készülékeid többsége 50 Hz, egyedül az LG 100 Hz.
[link]
Mindegyik típusnak másak a színei, más a képe. Gondolom a megszokott Sonyhoz hasonlót, vagy még jobbat keresel 4 K ban, ezért meg kell nézned őket személyesen, hogy ne érjen csalódás. Nagy a különbség a VA és az IPS között is.
Ha 100 Hz est keresel, akkor ezeket tudom ajánlani : [link] : 100 Hz , android és VA panel.
[link] : 100 Hz, androidos és IPS panel.
[link]
Nagyon jó az 55XF7596 is ( sokan dicsérik ) 50 Hz, android és IPS .
Ha olcsóbb kell, akkor szép képe van az 55FX600, 623, 633 Panasonic sorozatnak is ( IPS ), de az árból kijön ezeknek a 65 ös változata is, ami VA kijelzős. Ezek 50 Hz- esek.
Most jönnek a Glamour napok és a 2019 es tévék megjelenésével ezek is még olcsóbbak lesznek. Üdv. -
AL
addikt
válasz
tomama #32503 üzenetére
Szia ! Szívesen . Mint írták mindegyiknek lehet hibája . Az LG nek a direct led miatt sávosodás, a Sonynak az edge led miatt bevilágítási problémák. Az LG vel nincs tapasztalatom ( de sokan dicsérik ), csak a Sonyt ismerem. Nekem ebből a sorozatból a kistestvér ( 49XF8505 ) van, amely VA edge paneles. Én bevilágítási problémát nem látok rajta és szép kontrasztos képe van élethű színekkel. Az 55 ös IPS paneles egy kicsit más ( más tulajdonságai vannak )
Itt láthatsz teszteket, leírásokat róluk : [link]
[link]
[link]
[link][link]
[link]
[link]
Ha a google keresőbe beütöd a típusszámokat és a teszt szót sok cikk előjön, de a legjobb, ha üzletben megnézed és próbálgatod. Bármelyiket veszed +3 év garanciát ajánlatos venni hozzá. Üdv. -
AL
addikt
válasz
FegyaPeti #32512 üzenetére
Szia ! Szívesen . Mint írtam képminőségre a Samu QLED sokkal jobb, ezért ajánlatos üzletben megnézni, ha lehet próbáld azt a nézési távot és nézési szöget utánozni ami otthon van. Így eldőlhet, hogy Neked melyik tetszik jobban. Megfelelő e a gyengébb, de nagyobb LG, vagy a jobb és kisebb Samsung a nyerő. Ha tudsz vegyél hozzá + 3 év garanciát. Üdv.
-
FegyaPeti
csendes tag
Kösz a választ AL. Alapvetően teljesen hétköznapi felhasználásra kell a tv. Mindkettő hazai gyári garis, és az áruk is hasonló. (Egyedi beszerzés
). Kb. 5 méterről nézzük a tvét, néha egy film, néha egy kis net, de semmi extra. Eddig Samsungot használtunk, de az lg ről is jókat írnak a felhasználók.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
tomama #32507 üzenetére
Ha szemből nézel sokszor filmet sötét helyiségben(ergo inkább mozizol otthon), akkor igen(VA panel). Ha viszont világos nappali és este is lámpa mellett tv-ztek, akkor akkor mind2 jó. Ha kell a dts és sok .avi filmet játszol le, akkor megint csak a Sony.
Annyi még, hogy a Sony tükröződése kevesebb, mint a samué. -
zotya78
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok,ebben kérném a segítségetek.A keretem kb.210e. Amiről váltani akarok Sony KDL-50 w755c.A váltás ok nagyobbat szeretnék. A készülékkel megvagyok elégedve ,bár az első 1év katasztrófa volt az android rendszere,fagyások stb.Aztán jöttek a javítások és mondhatni kb.1,5 éve gond nélkül használom. 2016' 220e. vettem akkor ebben az árban ennek a típusnak volt a legszebb képe,és a legjobb vétel számomra /100hz/. Elég sokat használom hálózati lejátszásra /kodi telepítve/ tökéletesen működik... Maga a tv médialejátszója egy fos...Nem tudom más típusoknál h kezelhető, használható-e ez az opció. Nem vagyok márkafüggő.
Ezeket néztem ki: Samsung UE55NU7402 [link]
LG 55UK7550MLA [link]
Sony Bravia KD-55XF7596 [link]
LG 55SK8100PLA [link] -
zozek
tag
Az LG 6470-esből látok 49 és 50-est is. Más panel van bennük?
-
zozek
tag
Az alábbi tv-k közül melyik lenne a legjobb?
LG 50UK6950PLB
LG 55/49 UK6470PLC
Samsung UE55NU7402UXXH
Sony KD55/49 XF7005BAEP
Panasonic 49fx700eA smart része fontos lenne hogy gyors legyen,mindent lejátszon,youtube,böngészés.
Jól gondolom hogy ezen a téren az LG/Samsung páros a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Ford topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Ukrajnai háború
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest