-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gabor901127 #2289 üzenetére
Ennyiből csak egy UHD viszonylatban kicsi pl. és alap tévét vehetnél, aminek kb. 90 cm az ajánlott max nézési távja. Ezért inkább(nem tudom mekkorát szeretnél) egy 50"-os FHD céloznék meg a helyedben. A (#2286)-os hsz-ben van néhány típus.
Kwabs Olyan közelről én egy szemkímélő, magasság és dönthetőség szempontjából normálisan beállítható monitort néznék. Érdeklődj még esetleg itt is [link]
TigerCat Ahol ki vannak állítva tévék, és ott sorakoznak a bontatlan dobozok is, meg kell nézni a címkét (a tv hátulján, vagy a dobozon) Az LG topikból [link]: Például:
43LF5400-ZA.BEED - AUO-MVA panel
43LF5400-ZA.BEEY - LG-IPS panel
Tehát a típusszám utáni kódoknál itt most az EE utáni D, vagy Y betű, a linken a táblázatból ki lehet olvasni a panel típust -
emery2
tag
válasz
Menthirist #2297 üzenetére
A szinvában vettem én is, de mintha kávéfőzőt láttam volna. Na mindegy úgyis a vinyó kellett
Ma este vagy holnap tesztelem az új szerzeményt.
-
-
emery2
tag
válasz
Menthirist #2294 üzenetére
Miskolcon nem is láttam mikrósütőt. Telefon, kávéfőző, winchester, nyomtató volt az asztalkán.
-
Kwabs
csendes tag
Üdv
A véleményeteket és a tapasztalataitokat szeretném abban kérni, hogy monitort vagy tv-t vegyek. Pc és PS4 volna rákötve 70-80cm-ről nézem és filmezni is szeretnék rajta. Árat illetően szeretnék max 80 ezer forint-nál maradni.
Előre is köszi !
-
ahogy te a 750-es vinyót. csak nekem nem kellett sem a külső hdd, sem a hp nyomtató, sem az a huawei telefon, tablet már nem volt (bár szükségem arra se nagyon lett volna a nexus 7-em mellett). Maradt a mikrosütő kb
Arra meg ráfért nálam a csere, bár nem ilyet akartam, de mindegy
-
emery2
tag
válasz
Menthirist #2292 üzenetére
Mi az, hogy mikrosütős ? Azt kaptál szuvenirba hozzá ?
-
Igen, végül most nekem is egy mikrosütős 101-es UE40H6400 lett a szerencsés nyertes, és nagyon nyomós érv volt mellette az állványa, miután tegnap elkezdtem méregetni hogy mennyire is férne el. A smart részre ugye azt mondtam hogy nem szükséges, de nem árt ha van, a 3d-t meg szerintem nem fogom kihasználni, de ki tudja. Az LG-nél és a j5200-asnál az állvány (és az lg-nél még az audio kimenet hiánya) volt zavaró, a 43-as j5500 meg drágább is lett volna ennél a 6400-asnál, és ennek is buta (bár központosított, de csak előlről szélességben megtámasztott) állványa lett volna. A 6400 viszont még némileg forgatható is (+- 20 fok talán), ami nálam külön jól jön hogy lefedjem azt a pár fokot, ami a kanapén ülve vagy a gép előtt szükséges lenne.
-
emery2
tag
válasz
#94529552 #2269 üzenetére
Végül is az Ötödik versenyző lett a befutó, az amit te is ajánlottál. 120 k-ért adták de kaptam vele ajándékba egy 750 GB-os WD külső winchestert
Az MM-ben van ma ilyen November 6-i rendkivüli akció. Még egyszer köszi a tippet.
-
Noda10
tag
Sziasztok!
Én is első TV vásárlás előtt állok, ezért velük kapcsolatban a tudásom kimerül a nagyon általánosban. 32"-os TV-t szeretnék, amin sportközvetítést valamint filmeket néznék. Youtube, Twitch alkalmazások is jól jönnének. Elsődleges szempont az ár/érték arány, nem vagyok eszméletlenül ínyenc. (Tehát gey árnyalattal jobb képminőség nem ér meg +10e forintot.) Amennyire itt átfutottam a hozzászólásokat ebben az iparágban az LG most a menő a magamfajta átlag usereknek? Melyik típust tudnátok (bármilyen gyártótól ajánlani), ami megfelel a fenti igényeimnek?
Előre is köszönöm a segítségeteket, ha valamilyen korábbi, pont nekem hasznos kommentet nem találtam volna meg, akkor annak is örülök, ha belinkelitek, és elnézést a figyelmetlenségért.
-
Gabor901127
tag
Sziasztok!
Mátol van az EDIGITALNAK ilyen szuper 0%thm es akciója és arra gondoltam, hogy gyorsan kihasználom, mivel még semmilyen TV-m nincs
Ami fontos, hogy ne legyen 200-250ezernél több
UHD/4k közül valamelyik
Használva pedig filmezésre és játékra is ahsználva is lesz(egynőre csak a konfigomban lévő képernyővel együtt, továbbosztva, de nemmsokára tervezem valami konzolt is venni)
Ha inkább mondjak le erről a csodás akcióról, akkor kb január környékére fogok összegyüjteni megefelelő mennyiségű pénzt.Köszi:
Gábor -
törölt tag
válasz
TigerCat #2285 üzenetére
A képminőség mindenkinek fontos, de ennyiből csak alap tévére fussa. A lényeg inkább gondolom a megbízható stabil működés lenne, a legjobb betekintési szöggel, és mondjuk házhoz jövő otthoni garanciával. Akkor pedig egy IPS panellel szerelt tv(vigyázat, mert létezik az üzletekben VA paneles is), pl. innen az LG 43LF5400 , vagy az MM-ből. Vagy LG 42LF5610, de ez nincs hivatalos helyről, de elvileg és gyakorlatilag is a gyári szerviz lesz az illetékes ugyanolyan módon, mint a másiknál.
f4cg80 Üdv neked is! Csak annyit tudok én is róla mint te[link], meg azt hogy az UF671V is megegyezik vele, csak más talpa van.
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
Jó áron jutnék hozzá LG 49UF675V 4K UHD Tv-hez; mit lehet róla tudni,milyen a képe,panelje a versenytársaihoz képest? (pl. Samsung JU6200,6400)
Tudom,egyszerű,3D és SMART nélküli,de azok nem kellenek nekem,internetezni meg tud a receiver,tehát tényleg csak a képére lennék kíváncsi. -
törölt tag
válasz
kovybaby #2284 üzenetére
Akkor ide is: A W705C még nem 100 hz-es, azok a W755-W756-től indulnak. pl Sony Bravia KDL50W756C
A másik kettőt mellett még az LG 50LF652V , vagy a Panasonic TX-50CS630E-t is figyelembe venném. Utolsóhoz 5 év gari jár a hivatalos eladóktól.
A Sony-hoz a márkaboltokban lehet hosszabbítást venni, esetleg még a sony honlapján. A Samsung-nál a hivatalos viszonteladóktól vett tévékre a regisztrálás után lehet venni. LG-nél nem tudok ilyenről, csak az üzletek ajánlatai szerint van lehetőség az adott jellegű hosszabbításra. pl. Extra garancia néven az Aqua-nál.Ha nem akarsz tavalyi típust, akkor még nagyon ajánlott a Samsung UE48J6200 is, bár ezt csak webshopban lehet nagyon ritkán elérni, ezért innen elvileg az első év gyári, a második pedig üzleti garancia lesz rá.
Az akciókat ki kell várni, nem lehet előre tudni, hogy miként alakítják az árakat.
Még egy dolog: jótállás és biztonság között mi a különbség?
Ahol ezt lehet választani, ott a feltételeket is megtalálod, de kb. a sérülések is beletartoznak. -
Sziasztok,
Szeretnék egy TV-t az egyik irodába. Lehetőleg LED, amilyen jó panel csak belefér az árba.
Méret: 40-42"
Felbontás: FHD
Felhasználás: HDMI kábelen PC-re kötve egész nap beltéri kamerák képeit mutatja, ezen túl néha esténként filmnézés, office alkalmazások, böngészés
Keret: 100.000 Ft (ha nagyon muszáj, akkor esetleg 120.000 Ft)Falra kell szerelni, valamilyen állítható karral. Fel-le, jobbra-balra billentés. Ennek az árát nem kalkuláltam bele, ha van ötlet, szívesen fogadom.
Valami javaslat, hogy mit nézzek? Egyáltalán nem vagyok képben, már legalább 6 éve nincs otthon TV készülékem... Menü, hang nem érdekes, inkább csak a képminőség, illetve hogy ne széles kávájú legyen.
Köszi!
-
kovybaby
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeztem már egy másik topicban is, de itt hátha kapok segítséget!Kicsit változott a helyzet, és már nem a 42-43"-os méretű tv-re szeretnénk beruházni, hanem egy 48-49"-os méretűre. A keret max 200k. Maradnék a FHD-s felbontásnál, smart, wifi legyen, 3D nem választási szempont.
UPC-s HD csomagom van. TV-zésre (foci, kézi, NFL) és mozizásra használnám. Hdmi-vel lenne szerintem összekötve, ha megy; esetleg wifin csatlakozna.
Amiket élőben is láttam:
SONY KDL48W705 kb 200k
LG 49LF632V kb 190 k
Lényeges különbséget nem tudtam észrevenni, mindkettő gyönyörű volt. A smart-ot kipróbáltam, de nem tudom melyik lenne jobb hosszabb használat mellett.
Néztem még a SAMSUNG UE48H6400-at, de nem tudom, hogy érdemes-e tavalyit venni. Amúgy annak is nagyon szép volt a képe.
Amúgy lehet tudni, hogy ezek közül melyik tudja a valós 100Hz?Van elmü-s kuponom az MM-ben, meg jövő hétvégén lesznek a joy-napok alatt e-digital, sony center és eurinics kuponok. Érdemes addig várni, vagy csak az emelt árakat lehet kuponnal olcsóbban megvenni?
Tudtok esetleg olyan webáruházat, ahol lehet rendes gyártói garancia-kiterjesztést venni?
Még egy dolog: jótállás és biztonság között mi a különbség? (+ baleseti törés is beletartozik?)
Köszi a segítséget! -
-
törölt tag
válasz
Menthirist #2281 üzenetére
-
válasz
#94529552 #2280 üzenetére
nem csak a demó anyag, láttam már 4k-s monitort is, sőt a céges gépem is egy 2880x1800-as felbontású MBP 15". Szóval láttam már több high res forrást, és szépek nagyon.
A két említett tévét köszi, de sima fhd esetén nem hinném hogy felmennék ilyen árig. Ugyanakkor ezek szerint az LG LF5400, Samsung UE43J5500, LG 43LF630V korrekt tévé. A UE40J5200 milyen lenne? Csak mert az MM-ben ez most 145-ről 110-re van leárazva, és ugyan csak 40", de mégis jó harmadával olcsóbb mint a 43-as J5500...
Szóval kérdés hogy az LF5400 és a UE40J5200 jó cucc? Az LG-nél azt írták, nincs igazán jó hang kimenete (optikai, jack, stb), és bár ott a gép, hosszabb távon lehet hogy nem lenne rossz (nem értek hozzá hogy pl valami házimozi erősítővel ez kiváltható lenne-e). Mindkettő 115k körül lenne kapható, és az LG-re 5 év garit is össze lehetne szedni.
-
törölt tag
válasz
Menthirist #2272 üzenetére
Megfogott a 4k-s demo anyag? Sokan így járnak egy üzletben. Ha tetszik, és nem gond a felbontás miatti hátrány, mint pl. az hogy kb. 80 cm-ről kellene nézni, hogy láthasd az előnyeit, akkor vedd azt. Online sorozatokra biztos nem túl jó lenne, ha SD vagy rosszabb minőségűek azok. A drágább FHD-k közül a Panasonic TX-40CS630E és Sony 43W755C-t nézd meg, ha belefér a költségekbe. Ha nem jó a talpa miatt az LF5400(ebből létezik az üzletekben VA paneles változat is), ha 43"-os tévék érdekelnek kb 140k, és ezek még nem tényleges 100 Hz-es tévék[link].
-
törölt tag
válasz
#94529552 #2277 üzenetére
Igazából a menü lassúsága zavar, de gondolom ezt majd javítják folyamatosan.Azért a 4k tv-k felskálázása igen jó!Amúgy egy UF950V-t cseréltem be erre az OLED-re.Nagyon szépen felskálázta már az SD-t is, szóval igenis van értelme a 4k tv-knek, mert nagyon szépen felskálázza a tartalmakat, főleg a full HD-t.Tapasztalatból mondom!
-
válasz
Menthirist #2272 üzenetére
erre valaki?
-
törölt tag
válasz
hitchins #2275 üzenetére
Bocsi, nem akartalak megkavarni, de szerintem így több a lehetőséged, és azért a Pana CS630 is figyelemre méltó a kategóriában.
Jimanszky Vettem, köszi, de sztem már végigzongoráztuk a teljes LG és Samsung palettát, nekem már több ötletem tényleg nincs. UF950V még nem volt nálad? W8-as Sonyt, meg CS630-as Panát nem akartál venni. Lehetne még Panasonic TX-55CX800E, TX-50CX800E, vagy a Samsung UHD-t JU7000-től LS9000-ig, de az itthoni gyenge minőségű HD vagy SD műsorokhoz?
Ezért szokták mondani, hogy kompromisszumos a tv vásárlás, mert tökéletes tévé nincs, és el kell fogadni a mai technológiai korlátokat, lehetőségeket. -
törölt tag
Sziasztok!
Nem igazán jön be az EC930V, szeretném lecserélni!
Ami nagyon fontos, hogy UHD legyen,a mozgásmegjelenítése nagyon jó legyen, 3D is fontos, valamint a kép a képben funkció!
LG-t vagy Samsungot ajánlanátok inkább?Mondjuk LG ból csak az UF950V tud PIP-et
Pumma írtam PÜ-t! -
törölt tag
válasz
Jamesch #2270 üzenetére
Az a világosszürke fekete az mekkora hatalmas ferdítés a részedről, már ne is haragudj.
Nem a CRT-re gondoltál? Nekem van itthon mindkét féle kijelzős TV-m, és az alapján is tudok véleményt mondani. Nemcsak mendemondák és hallomások, vagy urban legend-ek alapján. Vehetsz plazmát ha a fekete a lényeg, az összes hátrányával együtt, amit ugye tagadni és elhallgatni kell a fórumokon. A bolti körülményekre inkább ne hivatkozzunk, mert azért lehet látni, hogy melyik tv milyen képminőség. Vagy plazmás vagy most is?
bb0t Nem tudom ezt az infót most honnan vetted? Mivel külföldön csak IPS paneles LG tévéket kapni (most nyugat eu-ra gondolunk ugye) Általában nagyon elégedettek az LG 652V tévékkel, akár melyik panel (VA vs IPS)is legyen benne. Nekem aztán 8, hogy te milyen tévét veszel. De tudnék neked olyanról is beszámolni, aki tavaly megvette az 50"-os Sony W8-as B jelű tévéjét, majd vett egy IPS-es LG-t nagyobb méretben és szerinte semmiben nem marad el utóbbi a Sonytól. Ráadásul neki előtte plazmája volt.
De még vitázhatunk itt napokig is ha ezt akarjátok. -
Üdv
Ismét felmerült bennem hogy szeretnék egy tévét, amin leginkább gépről kivezetett anyagot néznék (tévéadás nem igazán érdekel)
Amit szeretnék:
- 100+ centi, minél nagyobb annál jobb, lehetőleg középvonali állvánnyal, legalábbis a most divatos kétoldali alátámasztáshoz nem biztos hogy van elég nagy asztalom.
- FullHD vagy 4k, bár utóbbi esetben mivel felteszem hdmi 1.4-em van a vga-n, így csak 4k 30 fps lenne elérhető, tehát játékra kiesik. Szóval várhatóan egy jó fullhd-val jobban járnék, bár piszok mód tetszenek a 4k-s tévék (és pl gépről tudnám feedelni anyaggal)
- normális panel és színek (és fekete)
- nem kell épp smart funkcionalitás, mert ott a gép, de ha van benne, nem hátrány
- nem kell 3D
- elsősorban filmre és sorozatra, de játékra sem lenne rossz
- irányár igazából valahol 100 és 150 között, lehetőleg inkább 100-hoz közelítve, de ha valami nagyon nyomós indok van mellette, lehet a felső határ vagy kicsit feljebb...
Amiket néztem most hirtelen leginkább ár szempontjából az MM-ben, az az LG LF5400 109 centi, és 120-ért meglenne 5 év garira növeléssel együtt (ezt nagyon ajánlgatták ami nekem mindig gyanús), UE40JU6640, ez csak 101 centi, és sajna görbített, de 4k és szép 170-ért, 101 centis Sony 40R450C 120-ért és 102 centis Philips 40PFH4100/88 110-ért. Venni tipikusan ilyen MediaMarkt, edigital vagy hasonló helyről venném várhatóan (és nem pesti vagyok)
Minden ötletet, tapasztalatot és javaslatot köszönök. -
bb0t
őstag
válasz
Nyilván a dolgok összessége fontos, de külföldön senki sem vesz LG IPS-t. Én csak megállapítottam, hogy valóban kevesebb a kontrasztja mint a VA paneles társainak. Pont nemrég néztem egymást mellett egy LG, Sony, Samsung kombót és az LG volt a leggyengébb köztük, látványosan. Nincs bajom az IPS-sel, LG IPS monitorom van és nagyon szeretem de TV-ből nem fogom azt választani. Betekintési szöge nem rossz a Sonynak, W805C-t néztem a felhősödés meg igen probléma, mint ahogy az LG IPS-nél a durva bevilágítás. A színekkel lehet mókolni, egy bizonyos kategória felett már az összeset be lehet szépen állítani. Egyébként ha bemész egy Mediába és megnézed 10 méterről a TV falat akkor a Sony fog kitűnni nem az LG.
Nekem nejön az a színvilág, pedig nem vagyok Sony párti. Annak látnám értelmét, ha nagyobb lenne a színmélység, de arról senki sem beszél...
-
Jamesch
tag
válasz
Nem mondom, hogy nem számít más, de egy elsősorban filmnézésre szánt TVnél fontos sztem, másrészt a többi dologgal nincs tapasztalatom.
Ami az IPSben pozitív hogy jobbak a színei, de ez sztem kevésbé zavaró egy sötét szobában világosszürke feketénél. A nagyobb betekintési szög esetemben nem számít.Boltban nyilván nem látod a különbséget a nagy reflektált fény miatt, meg az agyonszaturált színbeállítások miatt. Ezt még plazmánál se lehetett látni boltban.
Kösz a segítséget egyébként
Használja egyébként vki a 3D-t rendszeresen? Van értelme max 48"as TVnél? Érdemes lehet ezért h6400et venni j6200 helyett?
-
törölt tag
Listát majd te csinálsz, ha meg tudod nézni élőben, és olyan mértékű különbséget találsz köztük, hogy érdemesebb közülük a drágábbat venni. De amúgy a 6-os szériát venném, mert magasabb kategória, nagyobb tudás egy kicsivel minden részében. Vagy pedig ezek közül az olcsóbb Smart-ot 90k-ért.
Nemrég néztem én is ilyen tévéket egy üzletben, és hajlítgatott kijelzőt nem tudnék elviselni, a görbe vonalakkal, amiknek egyenesnek kell lenni, ez egy rossz marketingfogás(parasztvakítás) sztem.
Folytatnám a felsorolást:
Ötötdik Ezt azért mert mindent tud, ami a jó minőséghez kell, jó input lag, 100 Hz-es, tehát mozgásmegjelenítésben is jobb a többinél. Kivéve a J6300-at de azt az ívelt kijelzője miatt nem veszik az emberek.Jamesch Vannak általában mindkét féle( IPS és VA) panellel szerelt tévék is, pl a 42LF652V. Ha olvasod az itteni fórumokat, akkor már tudnád. Már a dobozról, vagy a tv hátulján lévő címkéről azonosítható hogy milyen van benne. Ide is írta valaki, hogy VA paneles tévét kapott, és nagy nehezen talált helyette IPS-est. Vagy az LG topikban többen is.
bb0t Nem olyan jelentős az a kontraszt különbség, mert ha bemennél egy üzletbe, akkor nem nagyon tudnád megkülönböztetni, hogy melyik tévében milyen panel van, csak a típusa alapján. Főleg most, hogy kétféle panellel van egy típus. Gondolom pont ezért csinálják így, hogy akiknek csak ez a fontos az is tudjon ilyen típust venni. A VA meg eléggé felhősödik, pl a Sony-nál többen is panaszkodnak miatta, meg az általában elég rossz oldalsó betekintési szögre is.
Még ma is van ilyen, hogy valakinek csak a kontraszt a lényeges, a többi nem számít? A kép meg lehet mosódott, kontúros, felhős, meg minden egyéb hibával telített? -
bb0t
őstag
válasz
Jamesch #2267 üzenetére
Nem csak sportnál számít, bármilyen gyors kameramozgás esetén fontos, mert ezen múlik a kép folyamatossága.
Vannak nagyon jó tesztek rá, nekünk egy olyat játszottak le, hogy egy térképrészlet fölött vitték a kamerát. 50Hz-nál nem tudtuk kiolvasni a helységneveket 100Hz-nél meg igen.
És igen az IPS-nek rosszabb a kontrasztja mint a VA paneleknek. Régebben elment az az 1000 körüli kontraszt de a modern VA panelek már a többszörösét tudják.
-
Jamesch
tag
válasz
#94529552 #2264 üzenetére
Az LG-k IPS-ek, nemde? Az meg azt jelenti hogy rosszab kontrasztarány (ez engem zavar mert volt ilyen irányú rossz tapasztalatom). A frisssítés inkább csak sportnál számít nem? Nekem még nem tűnt fel, bár valsz csak nincs összehasonlítási alapom
Egyébként ha adott hogy a forrás mondjuk 30 képkocka, akkor a 100-200Hz frissítés hogy tud ezen javítani?
Használni szokták az emberek a beépített interpolációt? -
törölt tag
válasz
Jamesch #2261 üzenetére
A magasabb kategória általában a jobb választás, tehát a 6-os, de sztem a valós 100 Hz-es (PMI 900) LG 42LF652V jobb a két 43"-osnál.
emery2 Rossz a link: Nem választott ki terméket az összehasonlításhoz. Talán az összehasonlítást nem lehet onnan linkelni.
vgymsz Válaszd azt, amelyiknek a képe neked jobban tetszik, ha van mód megnézni őket, előtte persze be kellene állítani ideálisra a kép jellemzőket.
Úgy tudom, hogy csak az LCD technológiára jellemzőket produkálja mindegyik tv, bármilyen márkáról is legyen szó. Azt mondják mindkettő háttérvilágításnak van kisebb-nagyobb mértékű előnye és hátránya is.Tehát tökéletes LCD kijelző nincs.
Az idei direkt led-es kijelzőkön meg már jelentős mértékben javítottak a tavalyihoz képest a tesztek és a felhasználók szerint is. -
vgymsz
újonc
Üdv mindenkinek!
A keresés közben eljutottam az LG honlapjára, ahol azt találtam, hogy a 42LF652V direkt led-es, a 43LF632V pedig edge led-es megvilágítású. Méret szerint mindkét típus megfelelne, azonban nem tudom eldönteni melyik világítási mód a jobb? A másik topikban írták, hogy a tavalyi készülékekben nem sikerült túl jóra a direkt megvilágítás, és az elvileg jobb készülékben mégis ezt használják. Van e valakinek tapasztalata erről?
Köszi!
VGY -
emery2
tag
válasz
#94529552 #2245 üzenetére
Jó estét !
A MM-ben van 10% kedvezményem Smart tv-re ezért 3 tipusra redukálódott a vásárlás. 100 ezerből igy is kijön
A három tipus közül melyik a legjobb ? Elsősorban filmnézés, meccsnézés a fő szempont.
-
Jamesch
tag
sziasztok
Szülőknek keresek TV-t 42-43-as méretben, 48 már nem fér be.
Eddig felmerült az LG 43LF632V vmint a Samsung 43J5500.
Melyik a jobb? tudtok jobbat?
H6400 jobb elvileg mint ez az 5500-ös új modell? Mondjuk abbol csak 40es van (bár az 5500-ast se láttam 43-asban a hivatalos oldalon, csak edigitalnál)Képminőség a fontos (minél jobb fekete pl)
előre is kösz
-
törölt tag
válasz
hitchins #2250 üzenetére
Ha fontos az aktív 3D akkor van még a Panasonic TX-50CS630E Review , Ár, és itt[link] most 5 év garanciával adják. Láttam a H6400 mellett, és nekem jobban tetszett a képe. Csak sajnos nem jár hozzá szemüveg, mint a Sony-hoz sem, de a drága gyári helyett(15-20k/1db), Samsung szemüveget érdemes venni 5-6k/ 2db).
Egyébként egy passzív tévével is rendben van a 3D hatás, egy 120 cm-es tévét kb 2-2.20 méterről nézve, tehát a normál ajánlott távolságból. És még az vibrálás sincs, ami az aktívnál egy kicsit zavaró tényező lehet.mufi Azt, hogy túlzottan nem ismerem ezeket, de annyit tudok, hogy a HD-nál kisebb felbontású adás, vagy filmek esetén rosszabb képe lehet, mint egy FHD tévének. De ha mégis ilyen UHD-t vennél, akkor inkább érdeklődj, és tájékozódj az LG topikban.
-
hitchins
őstag
koszi
joy oldala szerint sony center 15, euronics 20% kedvezmenyt ad.
Sajnos en mar beigertem a gyereknek hogy majd 3dben nezzuk a meset szoval nincs valasztasom
Vagy veszek egy samut most vagy a sonyt de akkor azzal szerintem varok 1-2 honapot vagy egy nagyon jo akciot.
220 nal tobbet nem akarok adni tvre. Mar ez is a nalam lelektani 200as hatar folott van. -
bb0t
őstag
válasz
hitchins #2252 üzenetére
Tudom, hogy hülyén írtam bocsi.
De amúgy azt mondták az Euronicsben ami nem tudom mennyire igaz, hogy nekik még van pár ilyen tavalyi Samu de abban a méretben nekünk nem volt megfelelő. Azt mondták már sehol sincs és ahol van ott ment egy évet a polcon.
Most egyelőre úgy néz ki, hogy a 3D nélküli Sony, mert 50k-t nem ér meg ez a felezett vacak. Várjuk a Joy napokat mert abban bízunk, hogy a mostani akciós árhoz képest még lejön egy 10-15 belőle. A sony topikba is írtam már egyébként ha gondolod nézd meg, legutóbbi hozzászólások között. Ott is próbáltam kinyomozni, hogy mennyire élvezhetetlen a 3D de eddig nem jött még válasz. -
bb0t
őstag
válasz
hitchins #2250 üzenetére
Mi is ezt a két típust néztük, Samuról lemondtunk, élőben megnéztünk egyet szerintem jobb a képe, és talán a támogatottság is jobb az android miatt a sonynak, bár még nem kiforrott. 3D valóban szívás mert lefelezi a felbontást és emiatt állítólag nem valami jó a képminőség 3D-ben, bár gyűjtjük róla az infót még de lemondtunk róla. Most lesznek a joy napok, euronics, sony center is nagy kedvezményeket biztosít nézd meg akkor. És a samu tavalyi modell nem nagyon lehet kapni, ha igen akkor polcon járatott nem origi példányt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Doctor Who (2005)
- PR-Telecom
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mobilinternet
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Interactive Brokers társalgó
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged