Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Teljesen alaptípus, a felesleges smart tudásával, ami nem is kell neked, meg sok haszna amúgy sincs. Azért a kis fehér csíkért akkora felárat én nem fizetnék a helyedben, hanem ezek közül: Samsung UE43J5500 + Samsung UE40J5100 választanék. Az egyik nagyobb, a másik meg jóval olcsóbb, de te tudod, neked mi a fontos szempont. Azt sem árt tudnod, hogy akkora távolságra jóval nagyobb tévé való az ajánlások szerint.
A Samsung topikban ha érdeklődnél, akkor azt mondanák, hogy Az 5-ös széria a tévék alja, nem ajánlott kategória. Látássérült nagyiknak vagy közintézmények információs kijelzőjének kiváló, filmnézésre már nem annyira. A kép hibáit ráadásul jó nagyra felnagyítva nézed. Sokan örülnek, hogy nagy tévét olcsón megvesznek, de nem tudják, hogy mit kapnak a pénzükért. Érdemes lett volna bevásárlás előtt érdeklődni. Ezt olyannak mondták, aki utólag panaszkodott. Alternatíva a nagyobb, és/vagy a 6-os szériás tévé lenne, de fehéret nem tudnék másik típust, még másik márkából sem.
A Samsung topik Téma összefoglaló-ját is érdemes elolvasni, bármelyik típust is választod a Samsung tévék közül.
Az előbbieket azért írtam le, hogy tudd milyen tévét veszel, és ha a fehér szín a fontos, akkor vedd azt. Az ára miatt egyébként mások is veszik az 5-ös tévéket, és nem mindenki panaszkodik rájuk. -
fardem
aktív tag
hali mindenkinek!
Mi a véleményetek a következő modellről? Samsung UE40J5510.
Asszony mindenképp fehér tv-t szeretne a nappaliba. kb 3 méterről néznénk. smart, 3d nem szükséges.
ha van esetleg alternatíva, szívesen venném.
-
törölt tag
Látod a topikban, hogy mindenkinek problémái vannak a Philips tévékkel, akkor még miben reménykedsz? Pedig nem sokan veszik. Minden funkciónak normálisan működnie kellene rajta, nem kell elfogadni semmilyen hibát. A szervizzel is gondok vannak, abban sem bízhatsz, de erről biztos visszaolvastál a topikban. A Sonynál is vannak gondok az androiddal, van ott is fagyás, egyes funkciókat, mint pl. a PVR-t még nem tudták megcsinálni, hogy működjön, pedig már lassan 1 éve forgalmazzák. De annál alapvetően a tuner és a többi rész elvileg rendben működik.
14 napon belüli elállás, ha van rá módod még. Ha nem, akkor marad a kínlódás, idegeskedés vele. De még a 8-as 9-es prémium kategóriás szériával is hasonló gondok vannak. -
Burt01
csendes tag
Szóval...ha tudnátok segíteni..2 ünnep között vettem egy Philips 55pus7600 4k_3D televiziót.Azóta sorolnám milyen hibák léptek fel....a szilveszterem + 3 napom ment rá eddig a dologra, most ott tartunk hogy visszafizetik a pénzt...de ettől ugye nem lesz tv még
a felmerült problémák:
you tube rol nincs 3 D, nem is engedi átváltani 2D röl 3D re
távvezérlőn mozdulat vezérlés nem működik,de nem is találom rajta így másik fülre átmenni, szinte lehetetlen.és ezáltal hiányzik az egér kurzor (közben kiderült hogy nincs is benne..ugyan minden adatlapján szerepel...még a gyár oldalán is)
tuner ujrahangolásához resetelni, újraindítani kell...különben nem találja meg az adókat, csatornákat, internetes műsorujság 5 ből háromszor csak homokórázik de nem tölt be
Külső USB merevlemezre nem csinált időzített felvételt...azt írja nincs táp...ugyanakkor hallom hogy a tv kikapcsolt állapotában is többször elindítja a külső merev lemezt és kommunikál vele.
Többször lefagy maga az android is és külön a tv is.
Maga a készülék képe kifogástalan azzal nincs probléma...de a többi ?? vagy ez így van rendben ?? Küzdeni kell egy ilyen árfekvésű készülékkel ?
Mit ajánlanátok, és tudom hogy ez szubjektív...de kíváncsi lennék a véleményetekre és esetleges tanácsaitokra is.
A legnagyobb gond...hogy ezek a problémákat igazából az áruházban nem fogod tudni abszolválni..csak otthon ahogy próbálgatod..derülnek ki szép sorjábanKöszönöm a türelmeteket és hogy elolvastatok.
-
törölt tag
Szerintem is OLED, a FHD felbontás is elégnek tűnik még egy ideig, de ha mindenképpen UHD, van az LG topikban 950V tulaj, tőle érdeklődhetnél[link], a JS8000-ről meg a másik topikban. Bár nem sokan veszik ezeket a szériákat.
Az olcsóbb 850V és a JU7000 a népszerűbb UHD-ből.5oultrain LG 49UF778V Konkrét ismeretekről, és véleményekről az UF7-es tévékről az LG topikot keresd fel. Bevilágítás és a felhősödés kérdése elvileg nem típusfüggő, hanem egyedileg tévénként változó lehet minden márkánál.
Richie0116 Kicsit átolvashatnád ezt, vagy akár a többi tévés topikot is, hogy jobban képben legyél a tévékkel. Mert ez így nagyon kevés infó, hogy tv-t vennél 100-150k között.
-
Richie0116
tag
Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni tőletek TV vásárlás ügyben. 100-150 e Ft-os értékben mit lenne érdemes választanom ?
-
5oultrain
aktív tag
Sziaztok!
Egy olyan tvét keresek amin a lehető legkevesebb a bevilágítás és a felhősödés.
Nyílván oled lenne a legjobb, de az még nagyon drága.
Kritériumok- min. 49 "
- UHD
- kb 220-260e Ftleginkább konzol filmnézés és iptvre használnám.
Köszönöm az ajánlatokat.
PSN ID: legalkriminalz
-
-
tvamos
nagyúr
válasz #94529552 #3363 üzenetére
Az LG-hez jó a mozis 300 Ft-os szemüveg is.(a CinemaCity-ben is lehet venni)
Nekünk is ezt mondták a boltban, mármint, hogy jó a CinemaCity-s, de nem az igazi, viszont a gyári, na az tényleg tuti. (LG 42LF652V IPS, ha ez számít.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
válasz chungee #3380 üzenetére
Csak azért, hogy ledes legyen, sztem nem érdemes cserélni. Ha kellenek egyéb funkciók, vagy kisebb fogyasztás, vagy kipróbálsz egy mai új tévét, aminek jobban tetszik a képe, és váltanál, akkor igen.
bigdady Wifis 80 cm-es FHD tévék, válogass köztük: innen, , a nas dolgot nem tudom, annak majd nézz utána valahol.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hálóban meghalt a tv
Minél olcsóbban szeretnék egy újat már 80 cm is elég, csak tudjon wifin keresztül lejátszani nas-ról.
Van ötletetek? Csak filmre és digitalis tv-re kell.[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
Napot!
Ilyenem van jelenleg LG 32LH3000 80cm 1080p FHD. Érdemes lecserélni 80cm-es FHD LED-esre
Amire használom: csak játék. Szóval NEM KELL net+usb+smart+3D és egyéb extrák. Van-e egyátalán ilyen gazdaságos LED-es készülék az ismert márkáknál (Sharp, Philips, Samsung, LG, Sony stb) Nem akarok sokat költeni rá, +15k lenne a váltás Sony Bravia KDL-32EX650 32". De csak a kép miatt érdemes-e váltani
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz #94529552 #3370 üzenetére
(azért azt nem árt tudni róluk, hogy nem szentek)
Konkértan kider gondolsz, a Pana HU-ra?
Megnézem majd az üzemidőt, valamint hogy van-e rajta bármi külsérelmi nyom, ha nincs, akkor nem nagyon lehet mibe belekötne? Pixelhibát (fehér és fekete képpel), ezen kívül mit nézzek még az üzletben?
Ha ez mind rendben, akkor szerintem rendben kell, hogy legyen a TV is.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
junior11
veterán
válasz #94529552 #3376 üzenetére
Az LG-t régebben talán láttam is, de már nem emlékszem, a Samsungot nem. 40" tényleg nem is szokott IPS lenni, csak 42". A Sony tudom persze, belépő modell, a CS620 VA paneles szintén. A szüleim spekulálnak új tévé vásárlásán, csak azért kérdeztem. Amúgy köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
válasz junior11 #3375 üzenetére
Igen csak az, de talán te is külföldről veszed? A 40LF630 sztem csak VA paneles, mivel asszem nem is gyártanak 40"-os panelt.(ez 99%). 450 Hz-es, de itt azt írják hogy nincs gond nála a megjelenítéssel. A Sony az belépőmodell, de ezt gondolom te is tudod. A Pana az IPS panel és szintén 50 Hz, de az 5 év továbbra is marad.
-
junior11
veterán
Sziasztok, az alábbi tévékről mi a véleményetek, melyik lenne a jobb választás képminőség tekintetében? Csak a Samsung 100Hz-es?
- Samsung UE40J6272
- LG 40LF630V - ez VA paneles vagy IPS?
- Sony KDL 40R550C
- Panasonic TX-40CS620EKöszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
gurabli
őstag
válasz #94529552 #3370 üzenetére
Kiderül. Elvileg meg lehet nézni az üzemórát, ezt mindenképpen megteszem. Megnézem majd a készüléket, hogy látszik-e rajta bármi külsérelmi nyom, valamint a csomagolást. Ezen felül nem tudom, hogy mit tehetnék még, ha mindent rendben találok.
Esetleg felhívni a Panasonic-ot és lekérdezni a sorozatszám alapján a történetét?Minden tanácsot szívesen fogadok!
-
törölt tag
válasz gurabli #3369 üzenetére
Kicsit gyanús a dolog, de remélhetőleg nem átverés lesz, és egy használt visszavitt, javított készüléket adnak.(azért azt nem árt tudni róluk, hogy nem szentek)
lethos SONY KDL-50W805C Android TV
-
gurabli
őstag
Már nem lehet kapni, egyet szereztek nekem, véletlenül. Elvileg bontatlan darab. Majd kiderül.
Most úgy érzem, hogy megveszem ezt a Panát. Talán jobb készülék, mint a kinézett LG. Az aktív 3D meg nem hiszem, hogy gond lesz, mert olyan sokat úgy sem nézzük, eleve nincs annyi film, annak fele még 3D-ben sem érdekel. Inkább az a fontos, hogy minél jobb képminőségem legyen.
-
lethos
tag
Szeretnék tanácsot kérni!
A Bátyám is szeretne TV-t venni.
Elverásai:
- 50"-nál nem nagyobb, vagy akkora
- NAS filmézés, vagy USB winchesteres megoldás (*.mkv tudja)
- Smart és 3D legyen
- SONY-legyen
- Gyönyörű szín kezelés (a fekete szín)
- Keret: max 270e Ft
Válaszaitokat előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dave567 #3364 üzenetére
Most nem akarom neked, meg a többieknek kilistázni, hogy miket írtál az LG topikba is, de az ottaniakat is nyugodtan meg lehet kérdezni a tevékenységedről.
Mai tévés tapasztalat nélkül mi értelme szidni egyes márkákat, és típusokat, ráadásul ok nélkül? Vagy más régebbi fórumozókat utánozva? Bárki utána tud nézni a tévék topik-jában az igazságnak. Ajánlom az utána olvasást mindenkinek. Ennyire egyszerű! Ennek az utálkozásnak és félrevezetésnek, mert ezt teszed, nincs értelme, és sztem elég problémás dolog. Csak magadat teszed ezekkel hiteltelenné. Újra és újra. -
Dave567
addikt
válasz #94529552 #3363 üzenetére
De aki egy monitor alapján vagy a márka utálata alapján(utána lehet olvasni a topikban) ad tanácsokat , hát nem tudom, de sztem az eléggé félre viheti az érdeklődőket.
Hol olvastad, hogy márka utálat alapján, nem ajánlatos Lg-t venni ? Mindenki aki több éve itt van, ezen a fórumon, és foglalkozik a tévével, teszteli őket Profi szinten, bizonyítják, hogy nem ajánlatos IPS paneles tévét venni.
A legtöbb LG tévében IPS van, ezért nem ajánlatos LG-t venni, ha Pana lenne ebben a helyzetben, akkor a Pana nem lenne ajánlatos.
De igen, Én utálom az LG-t mert nem tud csinálni egy rendes képminőséggel rendelkező tévét, majd ha OLED elérhető áron lesz, akkor király lesz az LG, addig meg megy a levesbe.Akik nem tudják elviselni az Aktív szemüveg vibrálását annak ott a passzív, de nem mondjuk a legjobbra azt, hogy sz@r, mert nekünk bajunk van vele.
Nem össze tévesztendő az LG tévére.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Javaslom, hogy a saját szemednek higgy, nézd meg az érintett tévéket magad is. Ezen hsz-em alapján könnyen azonosítható a tévé:[link] Továbbá az LG topikban olvass utána, akár kérdezés előtt, hogy mik a vélemények, akár IPS-es, vagy VA paneles LF652V-ről is.
Nekem van mindkét paneles tévém(Samsung is), tehát össze tudom hasonlítani a két féle panelt. AUO-VA panelt használnak, amit a Sony, és kisebb részben a Samsung is, szóval így kell a kritikát fogadni róla. Sajnos az tény, hogy vannak akik nem tudják elviselni az aktív vibrálását, gyerekeknek nem is ajánlott miatta.
De aki egy monitor alapján vagy a márka utálata alapján(utána lehet olvasni a topikban) ad tanácsokat , hát nem tudom, de sztem az eléggé félre viheti az érdeklődőket.gurabli Nem rossz választás a 48AS640E sem. Viszont ha jól tudom, akkor nem jár hozzá 3D szemüveg, a jó minőségű gyári aktív 15-20k-ba kerül/db, de a Samsungét szokták venni hozzá, mert az csak 5-6k/2 db. Kicsivel gyengébb minőség(és törékeny) tehát óvatosan kell kezelni. Ha többet szeretnél tudni róla, akkor a Panasonic topicban olvass vagy kérdezz. Az LG-hez, és a passzív Sony és Pana tévékhez is jó a mozis 300 Ft-os szemüveg is.(a CinemaCity-ben is lehet venni)
ZolkoW Nincs olyan, hogy alap vagy még alapabb, talán a noname tévéknél esetleg. Jó minőségű paneleket építenek a tévékbe. Milyen használatra kellene? Ezt a 42-es 5610-et vagy a hasonló 561V-t[link] is sokan használják nemcsak tévézésre, hanem még játékra és monitornak is(bár ez nem monitor).
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz Dave567 #3360 üzenetére
Az olcsóbb LG-k is IPS-esek,vagy azok mégalapabb LCD-t használnak? Csak mert LG paneles (ips) monitort kettőt is bámulok naponta, azzal a minőséggel ki lennék békülve,de nem tudom,ez tévében ugyanolyan jó-e. Szüleim LG tévéje viszont nemigen tetszik, de nem tudom,hol deríthetném ki a panel típusát. Bár nyilván nem csak ez számít. 100e környékén van valami ajánlható típus (bármilyen gyártmány) ? Méret nem igazán lényeg, 32"-tól felfele, 3D és okosság nem kell.
Köszi!
Ja, az általános részét már mindenkinek címeztem.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
gurabli
őstag
És erről mi a vélemény: PANASONIC TX-48AS640E
Egész jó árban van, igaz aktív 3D, de azért nagyobb, mint a 42"-es és Panasonic, ami szintén nem rossz
Jobb lehet ez, mint az LG 42LF652V?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Dave567
addikt
Semmivel nem tűnik jobb választásnak az LG, nem összehasonlítandó az LG VA, és a Samu VA paneljét, mert nem ugyan az.
A kollégának baj van a szemével, különben nem írná, hogy az Aktív az vibrál, mert egyáltalán nincs semmi gond vele, sőt ez a legjobb a 3d nézésére, FullHD3d-ben, és élesebb is a kép.
Az LG-k OLED-ben lesznek a nyerőek, ha végre elérhető áron fogják adni. -
törölt tag
-
törölt tag
A Passzív 3D miatt az LG-t érdemes venni, és van belőle VA paneles készülék is, és ennek hasonló a kontrasztja a H6400-hoz, ennek utána nézhetsz az LG topikban, ha érdekel. Amúgy meg az IPS paneles is nagyon rendben van.A vibráló és amúgy is nyűgös aktív 3D szemüveget én nem tudnám megszokni.
gurabli Ok.
Igen, tényleg jó választás a 652V(nekem mellette a Pana képe is tetszett), de azért mindenki próbálja ki előtte, bármit is választ. Kép, hang távirányító, funkciók, vagy például a menü sebességét, mert némelyiknél kicsit lassabb, mint a régi tévéknél, a hülye Smart rendszerek miatt.
Sztem érdemes a +garanciára áldozni, csak utána kell nézni a pontos feltételeknek, hogy ne lehessen meglepetés még véletlenül se. Biztos, ami biztos alapon. Mert más rendszer, mint a gyártók garanciája.hami85 Keretfüggő a dolog, mert pl. az LG 55LF652V drágább, viszont sokkal jobb képességű tévé annál az alap UE55J5500-nál. Utóbbi helyett Samsungnál az 55H6400-at, vagy az 55J6200-at nézd meg inkább.
Ha lehet, és nem is sokkal drágábbak a tévék, mindenki törekedjen arra, hogy hivatalos viszonteladótól vegyen tévét, akár LG, akár Samsungról van szó. Utóbbi márkánál ez még fontosabb dolog. A részleteket a 2 márka Topik Összefoglalójában találni, amit ajánlatos átolvasni vétel előtt, majd utána is, sok hasznos dolog van ott.
-
lethos
tag
Kérdés a muszakishop.hu mennyire megbízható cég?
Érdemes tőlük Tv venni?(mert egy Samsung UE-48H6400 szeretnék venni)
[ Szerkesztve ]
-
hami85
tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, és segítséget szeretnék kérni.
55"-os méretben gondolkozom, nem feltételenül kell 4K, úgyis csak fullhd tartalmakat nézek rajta, a 3D sem fontos.
Ki milyet ajánlana: LG? Samsung?
LG 55LF652V?
SAMSUNG UE55J5500?
Mozizásra lenne elsősorban használva.
Köszönöm a segítséget! -
gurabli
őstag
válasz #94529552 #3345 üzenetére
Bízom benne, hogy nem romlik el, mert Panasonic
Konkrétan egy TH-42PX80EA plazma, ami ugye HD Ready és nem fullHD. Szeretem, de most alkalmam lenne lecserélni. Nem hiszem, hogy különösebben hiányzik a fullHD, mert ha LCD lett volna, akkor biztos, de plazmában ennek is csodaszép kéve volt, amikor vettem és szerintem most is az. Persze nehéz ezt így eldönteni, mert üzletben mind ronda, itthon kellene megnézni.
Méretben persze szeretnék nagyobbat, mert TV-ből sosem elég nagy, de árban nem fér bele az 50"-es, így maradnék a 42"-nél, ami most tényleg nagyon jó árban van. Konkrétan úgy látom, hogy az LG42LF652V minden szempontból a legjobb választás, szinte csak jót írnak róla mindenhol. Ti itt jóval jártasabbak vagytok, meg tudjátok ítélni, hogy egy 2009-es HD Ready plazma képe és úgy egészben a "világa" mennyire marad el az említett LG-től, illetve megfordítva, mennyire esne le az állam az LG-től ez a plazma után? Csalódni nagyon nem szeretnék. Én valahogy úgy érzem, hogy azért jelentős előrelépés lenne minden szempontból, de ez csak érzés. Amikor a plazmát vettem, most már 7 éve, akkor szóba sem jöhetett az LCD, de most már ugye más a helyzet.
A 3D sokáig nem érdekelt, de most láttam az Euronicsban és kipróbáltam, hát, leesett az állam, nagyon látványos volt. Meg azért a fórumokon is rengetegen írják, hogy mennyire jó és látványos, szóval szeretném. Inkább a passzív felé hajlom, amennyire megértettem, ez a "jobb" megoldás, valamint jóval kevesebb a fejfájás esélye, mint aktív esetén. Remélhetőleg azért 42"-ban is élvezhető a 3D rendesen (kb, 2.5-3 m távolságról).
A 4K semmilyen formában nem érdekel, 60"+ méretben (sem) látnám értelmét, inkább a kép minőségén (kontraszt, stb) javítanának, nem a felbontáson.
A Smart része nem érdekel, mert van konkrétan két nagyon komoly htpc-m is (az egyik egy RPi2 , minden arról használok, még a TV-t is, így az sem zavarna, ha nem lenne tuner a tv-ben. Ha van smart, nem hátrány, de most nem látom, hogy mire kellene.
Sok focit nézek (M4 Sport HD, Digisport HD), természetfilmek, elég sok sorozatot (eddig 720p mkv, majd meglátom érdemes-e 1080p-re áttérni, de kétlem), és néha filmek. Jellemzően este használjuk. Hang optikain jön, 5.1-es Yamaha hangrendszer.
Még egy kérdés: az LG 2 év garanciával van, érdemes pl. Euronicsban kiterjesztést venni, vagy csak nagy átverés? Mert 15e lehet, hogy megér még plusz 3 évet, így összesen 5 év lenne. Persze kérdés, hogy ez a kiterjesztés mit fedez, hogyan működik.
Jelenleg elég tanácstalan vagyok. A linkelt Pana tetszik, de "csak" 40", ez visszalépés lenne, min 40" legyen. De semmilyen márkához nem ragaszkodom, csak jó legyen. Bár úgy látom az LG-től nincs jobb választás.
Köszönet!
-
lethos
tag
Sziasztok!
Érdekelne a vélemenyetek! Kettő televízió között örlődök:
Samsung UE-48H6400 és a LG 50 LF652V
nem tudom melyiket válasszam. A samu erős hardverrel rendelkezik, de a LG nagyobb képpel és passzív 3D-vel bír.
Szóval ha van valakinek ötlete melyik jobb választás és miért várom a válaszokat!
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gurabli #3338 üzenetére
Ha még hibátlan, és bízol benne, hogy nem romlik el, akkor felesleges cserélni. Ha mégis cserélsz, akkor van Pana 3D-s tévé is: TX-40CS630E, bár a 652V sem rossz választás. Azt azért vedd figyelembe, hogy más jellegű tv, más jellegű képi világ az LCD-k. Ne a plazmát keresd benne.
mike1334 Nem nagyon van különbség, és még hangban is 2x10W-ot tudnak.
Heidi93 Az tűnik most árban jó vételnek, de legjobbról nem beszélhetünk itt, mert nem sok eltérés van ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz Willhunting #3339 üzenetére
Az utolsó legyen, va panelnak jobb a kontrasztja.
-
mike1334
veterán
Üdv
Két tv között nem tudok dönteni, meg igazából nem is tudom, hogy van-e nagy különbség:
LG 32LF5610
Samsung UE32J5100Hétköznap sima UPC tv, nem HD csatornák, napi 1-2 HD sorozat pendriveról, hétvégente 1-2 HD/FHD film. Esetleg a jövőben egy konzol. A lényeg, hogy külön hangrendszer nélkül is halljuk (3-4 méterről) és minél szebb képe, színei legyen.
Köszönöm!
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Willhunting
aktív tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állunk és két típus között vacillálunk, az egyik az 55LF630V és a másik az 55H6400. Eltérő panel típusokkal rendelkeznek, ha jól tudom IPS az LG-ben és VA a Samsungban. Melyik lenne jobb képminőségben? Emellett a rendszer sebességük is érdekelne.
Tudom hogy idén a WebOS 2-őt mindenki nagyon dicséri, de olvastam több helyen is hogy a 630V-n azért nem olyan fürge a rendszer.
A 3D nem jelent előnyt a H6400-ban, de a tartozék okos távirányító szempontjából jobban felszereltebb.
Szóval tudnátok segíteni, hogy a két típus közül melyik lenne az ajánlottabb?[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok,
Egy Panasonic tx42 HD plazmat erdemes lecserélni egy LG 42lf652v-re?
Gondolom a fullhd miatt jobb lenne, persze a plazmanak meg csoda jó képe van, jobb, mint az LCD. 3D is erdekelne, h ezen tűrhető lenne. Okos nem kell, mert van jo htpc, csak szep es korrekt kep. Kb ebben az árban tudok mozogni. Főleg foci, HD, MeV 720p sorozatok es 1080p filmek."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
allein
addikt
Üdvözletem mindenkinek. UHD típus fele kacsingatok, 55 col. Jelenlegi Samsung készülékemet szeretném lecserélni. Milyen márka, plazma, lcd? Keret: max 500.000 huf.
[ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Sziasztok!
200.000 Ft körül szeretnék vásárolni tv-t a nappalinkba. (250.000 fölé nem szívesen mennék)
Nézési távolság ~2600mm.
Felhasználási mód:
- Digitv
- Filmezés
3D nem lényeg, ha ennyiért kapok, vagy a 3D-sek panelje sokkal jobb akkor jöhet.
A családban van LG tv, egész jópofa hogy telefonnal tablettel rá lehet kapcsolódni wifin keresztül.
A nappaliban olyan ~50Mbps WiFi lefedettségem van (Google Nexus7-tel mérve 5Ghzn) és olyan 25 Mbps 2.4 Ghzn. -
Dusee
őstag
sziasztok
segítséget kérnék, szeretném leváltani a 6 éves Samsung LE32B550 TV-met, mert kezd kicsi lenni.
minimum 43" kéne, de 47-48"-nak jobban örülnék.
4k nem fontos, jó a fullHD is, 3D sem szempont (de nem baj ha van, 1-2x biztos használnám).
első sorban T-s iptv menne rajta, gépről film (HDMI-n persze), és PS4 is menne rajta bőven, tehár min. 3 HDMI csati kellene, legyen okos, szép képpel, ne mosódjon szanaszét ha játszik az ember rajta.
hálóba lesz, nagyjából 4 méterről nézném és többnyire ágyban fekve.
keret max. 170.000Ft, mit tudnátok ajánlani?
köszönöm előre is, és BUÉK -
delibab
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék. Tesóm venne egy 32" tv-t, nincs szüksége semmi különösebb extrára. Amit kinézett az Lg lf5610 és az Lg 32lb580v, árban nagyjából ennyi lenne rászánva. A kettő közül melyik a jobb illetve van e más, ajánlottabb vétel ennyiért?
Előre is köszi!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
törölt tag
Ezeket nézd meg, és amelyik jobban tetszik.
PANASONIC TX-40CS630E és LG 42LF652V. Utóbbi nem mindegyik üzletükben elérhető most. Ha a Panát választod, vétel után regisztrálni kell az 5 év ingyenes garanciához itt. Csak a dec 31-ig megvásárolt tévékre érvényes. -
Roland93
aktív tag
Xbox one-hoz néztem ezt a tv-t. Szerintetek elég lesz hozzá? Közelről nézném, kicsi a szoba. Lényeg hogy full HD legyen. Alkalmas a játékokhoz ez a tv?
-
törölt tag
válasz hitchins #2678 üzenetére
A j5100-as egy szar.
En most szabadulnek meg tole. Ha kell viheted (kb. 2 honapos, aqua garis). Megegyezunk.
Retek a panel (korben kb 3mm-es savban sotetebb a kepe).
2 meterrol total kozepen ulve a szelek fele valtozik szin olyan kicsi a betekintesi szog.
Fos lassu a tuner es a szoftvere. A frissites se javitott rajta.
Nem lehet csatornat torolni.
Az energia gazdalkodas off-olva is mukodik tovabb (nappal falloutoztam rajta, de eselytelen volt mert a sotetebb reszeknel a baromja levette a fenyerot, igy fel ora jatek utan meguntam, hogy allandoan a fenyerovel szorakozzak mert a sotetebb helyeken szart se lattam).
Gagyi froccsontott talpa van.
Ketoldalu matricaval felragaszthato kabelrogzitoje kb 20 percig birta.A kis 57 ezer froncsis 32-es orion led tv-m komolyabb cucc mint ez a fos.....
-
natë
nagyúr
Sziasztok, tv vásárlást hajtanék végre a holnapi napon, maximum 165e ft rá a keret és az euronics-ból venném. Ha jól sejtem, uhd felejtős ebben a sávban, fhd tvk közül melyiket ajánlanátok? Fontos az okos funkciók .
Köszi
-
törölt tag
Azt még pixelhiba nélkül se venném meg, nagy visszalépés lenne. Inkább maradj a Samsung márkánál, persze a régit már ideje lenne eladni(benne van a korban rendesen).
ooloo 1600 PMI és az 1200 PMI Képminőségi Index Értékek között szemmel látható a különbség ?
Ez egyéni, hogy ki mennyire érzékeli. Próba nélkül nem venném meg egyiket sem, a demó helyett vigyél saját anyagot, SD és HD felbontást is nézz rajta, és nem mindegy az sem, hogy milyen beállítás mellett nézed, szóval nem is olyan egyszerű ez a tesztelés.UF6-os tévék. Ha online veszed bármelyiket is, 14 napig elállhatsz a vételtől.HagaNRG Grat hozzá! Néztem, de egy üzletnél sincs ez a típus, talán külföldről vetted?
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz shouryuken #3271 üzenetére
Hát biztos a Samsung, de ez nem is lenne kérdés..
-
ooloo
őstag
válasz #94529552 #3315 üzenetére
Szia !
Élesben is szemrevételeztem a frissebb szériákat ... természetesen a gyártó saját , a tv -re optimalizált tartalommal . igencsak szemet gyönyörködtető !
Viszont az áruk lehangoló .
Gondoltam szétnézek sima full HD -s tévék terén , mert nem igazán érdekel a 3D , és 4K -s filmekből is kicsi a választék . Viszont a források felskálázását jó dolognak tartom . Néztem is pár régebbi modellt , de a legtöbb forgalmazását már megszüntették , vagy elenyésző a különbség az általam belinkelt modellhez képest .
Feltételezem, az árát is azért vitték le , mert porondra léptek a következő szériás modellek . (?)
Az : 1600 PMI és az 1200 PMI Képminőségi Index Értékek között szemmel látható a különbség ?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
HagaNRG
őstag
válasz #94529552 #3315 üzenetére
Köszönöm szépen, meg is vettem. (gyanús volt, hogy talán a beépített műholdvevő lehet az érdekes modellszámozás mögött, tavaly ilyenkor az 55H6700-at is ezzel a végszámjeggyel vettem meg és ott is az extra műholdtuner állt a 27-es szám mögött).
A másik (LCD/LED) topicban már írtam is róla egy rövidet!
Azt hiszem, jó vétel volt és jó döntés ez a TV! (Tehát Samsung 55J6272) -
törölt tag
6-os UHD, de ha azt nézzük, helyette a 7-es, de még inkább a 8-as széria lenne az ajánlott.[link], és ezeknél az ár is durvább. Próbáld ki, ha tudod valahol, az általad használt anyagokkal, és felbontással, hogy mennyire tetszik. Kérdés, hogy vannak e 4k-s tartalmaid, vagy miket nézel majd rajta. Felkereshetnéd az LG topik-ot, hogy vannak-e ismeretek a 6-os szériás UHD-s tévékről.
Heidi93 Az LF650V a legjobb ebben a méretben, de ha nem kell 3D, akkor még 32LF630V-t is megnézheted, de nem sokkal olcsóbb.
A linkhez használhatnád a Link gombot is, beilleszted a kijelölést, majd OK.
HagaNRG Jók az idei J62xx[link] tévék, a legjobb FHD most a Samsung márkából, a Samu topik-ban is ajánlott. Amit találtál az még műholdas vételt is tud. Itthon valamiért nem forgalmazza a gyártó , csak webshop-ból lehet rendelni, és elég drágán adják.[ Szerkesztve ]
-
blt.62
őstag
Philips 55PFH5209
Erről a tv-ről mi a véleményetek
170 ezer lenne egy pixelhibával.[ Szerkesztve ]
MegtorloXp
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Most találtam SAMSUNG UE55J6272-t jó árban.
Nem tudom, mennyire vagy benne a típusokban, vajon a tavalyi H6700-hoz képest jobbak-e, vagy épp gyengébbek a mostani J6xxx-es típusok.
(esetünkben azt nem értem, vajon egy H6700-at érdemes-e cserélni egy J6200-ra?) Az árkülönbezetet most kihagyhatjuk, ez nekem lényegtelen. Gondolom, a dizájnon kívül kb. egyforma a két tv.
Köszi bármi tippet! -
Heidi93
újonc
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 32col-os Led tv-t venni amiben van Wi-fi, 3D nem fontos! 100-110 ezer Ft a keret!
Az Aktív vagy a passzív 3D a jobb szerintetek?Miket tudnátok ajánlani?
Én ezeket néztem:
[URL=http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/32lf5800-p272452567/]lg 32lf5800[/URL]
[URL=http://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/32lf650v-p271367039/#termek-leiras
]lg 32lf650v[/URL]Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
AcHanGE4
tag
válasz shouryuken #3308 üzenetére
Ehh, az kimaradt. Viszont nem tudom miért van házhozszállításnál akkor hogy 0-999 Ft. Rendelési összegnél 100 ft. Afelett ingyenes.
-
ooloo
őstag
Tiszteletem....
Kinéztem egy készüléket - [LG 55UF695V] , ami jó áron [itt] itt ( is ) kapható .
Gyanús nekem , hogy 4K -s tévét ennyiért ?
Mindenesetre .... akinek van tapasztalata a fenti készülékkel kapcsolatban , attól kérdezem , hogy jó vételnek számít ?
A válaszokat előre is köszönöm !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
AcHanGE4
tag
Sziasztok ismét.
Erről a boltról tud valaki valamit? Gyanúsan olcsón vannak a TV-k rajta: [LB650V]
-
Soockit
aktív tag
Sziasztok,
Sony KDL-50W807CSAEP készülékről mi a véleményetek? Néztem élőben a LG 50LF652V-t és nem volt meggyőző a kép minősége.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #3299 üzenetére
Egy kisebb és jobb 40"-os 130k lenne: pl. az LG 40LF632V[link], vagy nagyobb, de teljesen alapkivitelű Samsung UE48J5100 vagy LG 49LF5400 lenne kicsivel magasabb áron.
Tomasz1 A formátumok szempontjából egyiknek sincs hátránya a két ajánlott típusnál. A legjobb lenne hivatalos viszonteladóknál megvenni, de azok jóval drágábbak. Mindenképp valami ismert régebbi üzletet keress, amelyik neked szimpatikus. Az LG és Samsung topikok összefoglalóit olvasd még el a garanciáról.
-
tvamos
nagyúr
Mindannyiotoknak köszönöm a segítséget, ma mi is LG 42LF652V tulajok lettünk. A boltban azt mondták, hogy IPS kijelzôs.
Lehet abból bajom, hogy egybrészét nem fogadtam el a felhasználói lecensz szerzôdésnek? (Azt írta a TV, hogy loggolja és elküldi az LG-nek, mit nézek, milyen forrásból, és személyre szabott reklámokat fog küldeni.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Vanda314
újonc
válasz hitchins #3259 üzenetére
Köszi neked és Pummának!
Közben nézegettem a tévéket élőben, és már most kicsinek tűnik a 43 col, valszeg 48..-50 lesz, attól függően, h mi fér be a ferde tetősík alá az állványra.
megnéztem a sony w755c-t is, gyönyörű képe van, ha a felhasználói kritikáknak lehet hinni, akkor viszont a smart része rosszul használható, nem úgy mint az LG 49lf632-nek. Azon gondolkozom (és bocs ha nagyon láma a kérdés) h van-e értelme megvenni a sonyt a képe miatt és ha nagyon idegesit a smart része, akkor vmi tv-okosítóval elnyomni vhogy.
Ha nem kell 3D, akkor Panából az 50CS630 és a 50CS520E közül van olyan indok, ami miatt inkább 630?
Köszi.
"The dark side clouds everything... impossible to see the future is."
-
Tomasz1
csendes tag
Üdv!
Valaki tudja honnan érdemes rendelni? Melyik áruház a megbízható? Mert a szüleim most mondták, hogy a Media Marktnál volt valami balhé, hogy sok TV-t nem cseréltek vissza és hibás volt, külföldön ragadt és se pénz, se Tv, a fogyasztóvédelem is vizsgálódik vagy ilyesmi és hogy vigyázni kell honnan rendelsz internetről.
Ipon tudom jó, de ott most +5k a Samu TV és csak 1 év gari másokhoz nézve. A Mall, 220V, digitalplaza, ledplaza, AQUA olcsóbb és 2 év gari, de nem ismerem őket.
Tus valaki tanácsot adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Yettel topik
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja