- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Manus
csendes tag
Sziasztok!
Holnap venném az MM-ben a következő tv-t SAMSUNG UE43MU6102 140 ezerért.
Jó vétel ennyiért? Laptopra lenne kötve, néha játékra is lenne használva. Ha valakinek van tapasztalata vele érdekelne, hogy milyen az input lag-ja?
Köszi
-
gamegod
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #18823 üzenetére
ez youtube volt. de tv adásnál is előfordul. beprobálom veszek 2 db 2.0-ás hdmi-t hátha változik a helyzet. de nincs ötletem egyébként hogy mi okozhatja..
-
gamegod
senior tag
válasz
gamegod #18800 üzenetére
Pár napja írtam ezt a probélmát, ötletek vannak? lassan egy hetes a tv
UJ701v hiba -
Hani
aktív tag
Sziasztok,
Édesapámnak szeretnék egy új TV-t szerezni, mert a réges-régi készüléke elpusztult.
Amire szükség lenne:
- Új készülék, a használt nem igazán játszik (max. ha kihagyhatatlan ajánlat)
- Full HD vagy 4K (ha belefér, a 4K preferált)
- Kb. 100 centi körül, a 43" még belefér
- Árban Full HD esetén a teteje kb. 100K (esetleg kicsit feljebb, 110-120K, ha nagyon érdemes), 4K esetén ~140K körül, de nyilván nem gond, ha olcsóbb
- Megbízhatóság és garancia
- Jó (~elfogadható) hang, ha létezik lapostévében ilyen.
- Nehezítés: valamilyen pesti boltban gyorsan elérhető (messze lakik, szombaton v. vasárnap elvinném neki és beüzemelném)Van ilyen, hogy "félig okos" kategória? Nem kell szuper tudás, 3D, extra appok, e-mail, ilyesmik, ezeket inkább számítógépen intézi, de mondjuk a YouTube-ot szívesen használná (4K), vagy ha tudna USB-ről filmeket, zenéket lejátszani, az nem lenne rossz. Mondjuk ez utóbbi nélkül is megvan, van egy Alcor HD2650-es médialejátszója, amíg az működik, rendben lesz. De mégis, jó, ha van.
Amit rá szeretne kapcsolni: egy DIGI-s vagy UPC-s beltéri (sima antennakábel jön ki belőle, bár mondjuk úgy rémlik, nem is a tévébe megy bele, hanem a médialejátszóba, szóval mindegy); egy médialejátszó (scart-tal volt összekötve a régi TV-vel, de van HDMI kimenete is), és egy HDD-s videófelvevő/lejátszó (szintén scart-os, de szintén van HDMI kimenet rajta).
Van ilyesmi?
Amiket láttam pl. a Media Markt oldalán, azok első pillantásra nem rosszak, de nem értek hozzá eléggé:
SAMSUNG UE43MU6102KXXH 4K UHD Smart
LG 43 UJ6307 4K UltraHD Smart
PHILIPS 43 PUS 6162 UHD SmartEzek közül esetleg valamelyikük? Vagy valami egészen más?
Köszönöm:
/Hani
-
Alvin_ti4200
félisten
Bekalibráltam a Philips 49PUS7502-őt, este írok további részleteket és tapasztalatokat
Igyekszem majd letesztelni a gyári Netflix alkalmazást is, előfizetek a Premium csomagra, amivel lehet 4K-ban filmeket és sorozatokat nézni, stay tuned.
-
sonye
senior tag
válasz
scream24 #18818 üzenetére
Elnézést, ha úgy érzed nem megfelelő a stílusom, vagy írásom minősége.
És tényleg úgy van ahogy írod, több TV-t megnéztem.
Viszont IPS VS VA panel egész más világ.
Egyébként a Philips vagy a Sony IPS panelje megint más kategória. Ott azért nincs ez az óriási opálosodás, betekintési szög probléma, mint az LG esetén.És hogy honnan a Samsung VA paneles, amit kérdezett az infót gyűjtő kolléga: íme
No de igazad van, én már megtaláltam, amit keresek.
Amúgy is csak vagy a Samsung vagy a Philips mellett állnék ki.
-
scream24
senior tag
Nos, kis méretben nem sok értelme van a nagy felbontásnak, így elég szűk is a kínálat. Itt van például ez: SAMSUNG UE40MU6102KXXH típus. Sajnos a Samsung nem írja rá a panel típusát, így nem mehet biztosra az ember. Ha VA paneles akkor nagyobb kontrasztot kapsz és jobb feketét. Viszont monitorként használva a megjelenítő közepe felöl a szélek irányába fokozatosan csökken a képminőség. Itt jobb lehet az ips panel. Már eleve a két panel közötti választásnál is nagy kompromisszumot kell kötni. Ráadásul még monitorként és tv-ként is használnád, így meg pláne.
sonye
Elhiszem, hogy csalódtál két márka termékében is. Megesik.
De, megtaláltad a számodra elfogadhatót . Remek.Ám amit művelsz, katasztrófa. Ne menjünk bele a rengeteg helyesírási hibába, nem divat manapság megfelelően használni szép anyanyelvünket.
Sajnos sok megnyilvánulásod csak úgy kitör belőled, sokszor mindenféle alap tudás, vagy átgonolás nélkül. Nem tudom, hogy ez mire jó. Vegyük példáil az utolsót, ahol azt állítod, hogy a Va paneles tv képe szebb kisebb szögből, mint egy ips-é?
Ilyenek honnét jönnek? Komolyan. Csak utána kellene olvasni, ha nem vagy tisztában a két technológia eltéréseiben.
Na meg, hogy a Samsung mindig VA panelt szerel a készülékbe. Ugyebár ez sehol nincs feltüntetve. Másfelöl biztosan hallottál a "panel lottó" nevü jelenségről, vajon melyik márkánál. Szóval próbáljunk szubjektívek maradni és ne a levegőbe beszéljünk. Természetesen a tesztek hazudnak, viszont Te megfelelő képzetséggel rendelkezel, hiszen volt nálad 1-2 készülék, így amit írsz az biztosan így van. Ne vedd sértésnek, nem annak szántam, ha mégis rosszul esett, akkor bocsánat. . S, ha szerinted így rendben van, akkor csak hajrá. Mindössze azokat az embereket sajnálom akik most vásárolnak tv-t s betévednek ide információt gyűjteni. -
delon
tag
Sziasztok!
A legkisebb méretű UHD TV kellene 70% ban monitornak használnám CAD-es programokhoz 30%-ban Tv-nek
A PC maximum full HD hajt ki normálisan a 4K ra a Tv nek kellene skálázni
Mi az ajánlott TV a legkisebb uhd kategóriáb?
Monitornál 60 cm ről nézném; tv nél 3,5 m ugyanez.
Véleményetek esetleg javaslatotok?Előre is köszönöm
-
junior11
veterán
válasz
cucumber87 #18814 üzenetére
Gratula hozzá
55XE8505 lett végül? A problémára a Sony topikban kérdezz rá, nagyobb az esélye, hogy több a tapasztalat vele [link]
-
Essien
aktív tag
Sziasztok. Segítséget kérnék. 150000-ig vmi ajalott tv-t tudtok mondani 100-120cm képátló között . Köszönöm szépen. Üdv Tibi
-
blod001
tag
Ezek az akciók mennyire valóságosak?
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue43mu6102kxxh-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1227995.html
Tegnap még az 50 colos verzió 162 ezer volt, most meg 180. Kihagytam valami soha visszanemtérő lehetőséget vagy csak játszanak az árakkal? Gyakoriak ezek a 20-30 ezres leárazások? Márciusba akarok csak TV-t venni, de már most szívom a fogam, hogy lemaradtam 160-ért az 50 colosról.
-
csenor
senior tag
Én sokat megnéztem és rengeteg cikket elolvastam. Minden márka lassan-lassan kiesett és a Samsung tűnik annak a márkának, ahol legkisebb kompromisszumokat kell tenni.
Ami nálam a megmaradt az a 50mu6102. Ennél többet én nem akarok költeni.
Habár még nagyon gondolkozom, hogy a 49mu6452-t megveszem,de 60 ezer forinttal gyanítom, hogy nem jobb vagy maradok a jelenlegi méretnél és veszek 40mu6452-t. -
sonye
senior tag
válasz
apholyon #18808 üzenetére
LG, ről inkább mondj le!
Ha 43" fölé mész akkor ne várj sokat. Csak olvass vissza, én mit jártam végig.
Ok, szemből pont nézőpontban szép az LG, de amint mozdulsz szörnyű képe lesz. Egyszerűen szörnyűk a paneljai az LG-nek. Max még a 850-es széria lehet jobb picivel.A Samsung meg VA panelben gondolkodik, lazán elveri az LG-t! az LG IPS kb olyan mint a régi TFT LCD monitorok. És minél nagyobb a méret annál rosszabb.
A tesztek meg a tudás nagy kamu sok esetben.
-
sonye
senior tag
válasz
dave0825 #18803 üzenetére
Várom a tapasztalataidat!
Ha nem volt odaírva, hogy újracsomagolt, akkor nem kellene annak lennie.
Ha nagyon körültekintően átvizsgálod a csomagolást kiderülhet.
Már eleve pl az, hogy a tartozékok zacskója felbontatlan-e.De nem biztosa, hogy a futár tud várni. Meg van nekik adva mennyi időt tölthet 1 termék átvételénél ott.
-
Darko
senior tag
Sziasztok!
Munkahelyre szeretnék tv-t venni, ebben kérnék segítséget. Az a kivételes helyzet, hogy a képminőség másodlagos, viszont funkcióban gazdag legyen. Fontossági sorrendben tudjon minél többet az alábbiakból:
(PC is lesz hozzá kötve, tehát ha lesz olyan funkció az alábbiakból amit nem tud a tv akkor arról fog futni.)- tudjon osztott képernyőn megjeleníteni 2 v. több HDMI bemenetről érkező jelet,
- 3-4 HDMI port, wifi, bluetooth,
- méret 55-65",
- op. rendszer mindegy, de ne akadjon, legyen youtube, böngésző
- webkamera,
- mikrofon
- skype,
- "air mouse" távírányító,
- gotomeeteing,
- ne a hátuljába kelljen dugdosni a pendrive-ot,Gondolom hogy ilyen TV nem létezik, de hátha van olyan ami minél többet tud ezek közül.
-
Gyb001
senior tag
Üdv.
Milyen 43 colos tv-t ajánlotok 150k alatt?
Egyetlen feltétel: telefon kijelzöt lehessen rá tükrözni. -
dave0825
őstag
Nekem holnap érkezik a 7052, remélem, hasonló véleménnyel leszek róla 1 hét után, mint Te a 7002-ről.
Bár kicsit tartok tőle, hogy újracsomagolt lehet, mert 600-ról árazták le az utolsó 3 db-ot 416-ra (vagy talán csak utolsó darabok miatt lehetett?! Van náluk több típusú/márkájú tv is, amit hasonló mértékkel csökkentettek), 4 év garanciával (számlán láttam, hogy kb. 60k a +2 év az emag-nál, szóval ha azt leveszed az árból, még kevesebbre jön ki). Majd megkérem a futárt (1-2 ezer forintért talán megteszi...), hogy annyit várjon, amíg kibontom megnézni, hogy jó-e minden, nem ujjlenyomatos-e, zacskók újak-e. Ingyen ilyenre nincs lehetőség, ha jól tudom, igaz? Bár azt írták e-mail-ben, hogy a csomagolást nézzem meg, hogy nem sérült-e, ha igen, akkor a terméket is, hogy annak van-e nyoma, de magát a terméket hibátlan csomagolással nem írták, hogy ki lehet bontani még fizetés előtt. -
gamegod
senior tag
adott egy 43UJ701V. egy hetes darab
na szóval néha gondol egyet és egy csíkban nem mindig ugyanott elkezd hangyásodni a kép, mint kb a régi tvken ha nem volt adás. majd levideozom ha ez a jelenség újra előjön, de elég haloványan. mi lehet a probléma? nem mindig jön elő van amikor napokig semmi. Ja és egy kikapcsolás meg is oldja a problémát. Upc settopboxrol megy az adás, lehet a hdmivel lesz probléma. Van amikor a ps pörög órákig de ott pl nem jelentkezik ez a jelenség. Ha előjön újra jelentkezek, jövök képekkel. Csak mondom hátha találkozott valaki ilyennel. -
sonye
senior tag
Lassan 1 hetes a samsung mu7002 de komolyan mondom még az OLED promók is nagyon szépek.
Az LG meg nem képes olcsó szekrorra gyártani. Nekik az OLED a mánia. De a többi nem valami jó.
-
csenor
senior tag
Sony XE8-as széria vagy Samsung MU6-os széria!?
-
Melon87
tag
Helló!
Keresem azt a csodás TV-t amely kielégítené az igényeimet!
-50-55'
-HBO GO (vagy valami passzív megoldás esetleg ha létezik)
-Képminőség a lényeg!!! (filmezésre lenne legjobban használva)
-Esetleg olyan lejátszó ami kezeli a 4k-s (ha 4k-s a TV) magas bitrátájú filmeket
kb. 300 ropogós ezrest szeretnék rá költeni, de ha van 301-ért egy csúcs szuper akkor arra még kitúlórázom a pluszt
Válaszokat előre is köszönöm!
-
zsola32
őstag
sziasztok
81 cm-es led tévét vennék a gyerkőcöknek, a 2 hdmi-usb-FHD-HDMI cec feltételeknek kellene megfelenie.
mit tudnátok ajánlani?
köszi a segítséget(xbox és médiatartalom fogyasztásra kellene)
-
Partizan182
senior tag
-
scream24
senior tag
válasz
apholyon #18785 üzenetére
Mind a két márka 43" mérete kijön 150-ból. Lg még kevesebből is. Nekm személy szerint nem tetszett az a samu, de ugyebár ez szubjektív.
A kisebb méreteket nem néztem, mibe fájnak.
Geri89
Nem véletlenül vannak a szabványok . A teherbírás csak egy dolog. A felfogatáshoz a lyukak szinte biztosan nem lesznek szinkronban. Inkább néznék egy konzolt ami megfelő paraméterrek rendelkezik.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Talán ebbe a topikba kapcsolódik a leginkább.. Szóval adott egy 49colos új Thomson TV. Van itthon egy még soha nem használt fali TV tartó konzol, ami elvileg papírja szerint 43 colig és 50kg-ig jó. Na most ez lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek jó lehet a 49-es TV-hez ez? A TV a doboz szerint 12kg, tehát a tartó teherbírásától nagyon messze van.. Vélemény? Valaki próbált már ilyet? Köszi!
-
Yodamest
veterán
válasz
Partizan182 #18782 üzenetére
Jó persze, de az egy alap skálázás. Amiről most beszélek az a pixelkiegészítéses sklálázás amit az LG csak upscaling technolinak hív és ez fel is van tüntetve mint feature. Más tv brandeknél viszont nem látok ilyesmit megjelölve. A samu is csak ezt a quantom dot akármit reklámozza, de upscalingot nem írnak a specifikációban. Más nagyon nem lehetett szerintem, mert egy az, hogy ez a tv kb csak ezt tudja mint speciális képesség a másik meg, hogy egyértelműen a felbontás volt megnövelve, még a 720p videó is tűéles volt rajta, ez a sonyról nem mondható el.
Ahogy írod, lehet az is bejátszott, hogy az LG csak 32"-os, a sonym pedig 42"-os tehát ott a méret is nagyobb, de pl. volt már 32"-os W705-ös sonym is és abban sem volt semmiféle ilyen upscaling. Jaja azt láttam, hogy nincs rajta jack csatlakozó mint kb egyik LG-n sincs érthetetlen okból... nekem azért az jól jönne pedig, mert akkor az edifier hangfalpárt rátudnám kötni és 2hdmi-n a pc és a ps4-en is lenne hang attól függően melyik kimenetre kapcsolok. Így ez sajna bukta lenne....
StLui
Otthoni sonym egy régebbi típus valami r42 széria, de ahogy írtam fentebb, volt nekem már 32"-os w705 sonym és annak sem volt olyan szép éles képe mint az LG-nek. Szóval i dunno mitől van, de az LG nagyon szép volt a film szinte lemászott a képernyőről és ezt egyik sonynál sem tudtam ilyenre beállítani. (pedig órákat eltudok bíbelődni vele ha kell) -
scream24
senior tag
válasz
Yodamest #18781 üzenetére
Minden gyártó próbálkozik, sajnos a műsorok lassan követik a technikát, rengeteg sd adás van s még lesz is sajnos. Szóval minden gyártónál jelen van a felskálázás. 80cm környékén még mutatós is lehet, de ahogy nő a képátló úgy azért a hatékonyságuk bizony csökkent.
Viszont azt nézted, hogy ezen a tipuson egy árva hangkimenet sincs? Ha netán később kellene.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Yodamest #18781 üzenetére
Felskálázást minden TV tud, különben a kisebb felbontású anyagok kis ablakban jelennének csak meg
Sony meg a Phillips ezekben histórikusan a legerősebb, LG inkább a sor végén kullog. Élek a gyanúperrel hogy valami más kép-processzing is be volt kapcsolva (mittomén dinamikus kontraszt, élkiemelés stb.) amitől ledobtad a hátast
-
Yodamest
veterán
Az LG féle upscaling-hez hasonlót tud más brand is? specifikációkban csak az LG-nél látok ilyet megemlítve és volt szerencsém látni a gyakorlatban is és hát... dobtam egy hátast... azóta csak LG-ben tudok gondolkodni annyira jól nézett ki a 720p-s videóm felskálázva, sokkal szebb volt mintha pl az itthoni sony-n megnézem ugyanazt. A konkrét típus LG 32LJ500V -volt szóval még az se, hogy valami komolyabb kategória lett volna, de gyönyörű képe volt az biztos.
-
scream24
senior tag
válasz
apholyon #18766 üzenetére
Én is hasonló indokok miatt nem nem költöttem el egy fizetésnyi zsetont tv-re, szerencsére nem a tv körül forog az életünk. Sajnos jó film is egyre kevesebb van. Ha nem azt akarod vadászni, hogy hol van egy kis felhősödés esetleg egy kis bevilágítás, hanem élveznéd a jó műsort akkor nyugodtan válasz egy olcsóbb tv-t. Pl: Samsung UE43MU6102 vagy még egy picit kevesebbért: LG 43UJ6307/634/635. A három lg tök egyforma, csak talp és színbeli különbség van. Ezek biztosan ki vannak állítva nagyobb üzletben, mindenképp tekintsd meg.
kutyafül55
Szerintem nincs hbo go támogatás. Előre telepített appok vannak és annyi. Ha nem tévedek nagyot. Kint a sogoroknál az egyik vendéglátóhelyen nyomkodtunk egy ilyen tévét, vagyis ennek az elődjét, azon úgy emlékszem így volt.
pinnacle
Mégis mit csinálnának? De komolyan. Természetesen eladják. pl. az emagon vannak ilyen akciók is. Bár legalább tudod, hogy ilyet veszel. De ne legyen illúziónk, a legtöbb helyen csak szépen visszacsomagolják és mehet is a többi közé, vagy outletekbe. Hiszen ott nem kap az ember hivatalos garanciát, ami feltétele lenne a garancia regisztrálásához pl.
Mindenképpen érdemes nyitott szemmel vásárolni.kmraton
Akkor mit érdemes venni? A fhd panelek fejlesztése már leállt. Ráadásul a hw is gyengébb, igy az okos rendszer szinte biztos, hogy használhatalan. S bizony egy 4k tv-n egy fhd tartalom is jól néz ki.
-
kmraton
csendes tag
Sziasztok!
170-210 között keresek tv-t. Samsung, LG, de elsősorban (ismerős ajánlására) Panasonic (600as szériától-->ez valós?) a nyerő. Nasról film, sorozat, laptop screen mirroring lenne a fő csapásirány. Ha jól értesültem, ebben a kategóriában még nem igazán érdemes 4k-t venni, de javítsatok ki, ha tévedek, mindenre nyitott vagyok
ps: 43-49~
előre is köszi!
-
esox
senior tag
válasz
cucumber87 #18776 üzenetére
hát ja... és persze ott van valahol apróbetűvel, hogy az adatok csak tájékoztató jellegűek, csak, hogy később ebből ne legyen baj. Panán kívűl tolja még bármely gyáró 4Ks tévéken a 3D-t egyáltalán?
-
cucumber87
tag
válasz
Alvin_ti4200 #18774 üzenetére
Azért euronics nagy franc!
HDMI csatlakozók száma: 4
3D szemüveg típus: Passzív
3D: IgenÉn természetesen utánajártam, de vajon mennyi embert etetnek meg vele ?
-
StLui
veterán
válasz
kutyafül55 #18767 üzenetére
Még teszt is van róla, nem biztos, hogy rossz az a tévé, HDR nincs benne semmilyen
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
cucumber87 #18773 üzenetére
Gratula, az egy jó cucc, annyiért meg pláne
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként nem tudom mit csinálnak ezekkel a visszavett cuccokkal. Eladják újra? Nagyon figyelni kell, hogy ne ilyet kapjunk.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #18769 üzenetére
Már 2x beírtam, hogy az MM-nél akár 60 napig is el lehet állni.
Online rendelésnél a személyes átvétel sem probléma.VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
Teljesítés módjai:Házhoz szállítás, személyes átvételAzért inkább 14 napon belül. Utána már tényleg bármibe beleköthetnek. Persze lehet, hogy egy ekkora árúház másképp kezeli a vásárlókat.
Nekem egyszer bolti vásárlás után is visszavettek egy iPhone 5s-t. Mondjuk az ügyfélszolgálatostól is függhet. -
sonye
senior tag
válasz
kutyafül55 #18767 üzenetére
Ajjaj. Ez a óccsó, de ki tudja milyen kategória.
láttad működés közben is?Szerintem gyenge panel van benne. De ne legyen igazam.
A szoftver a jó kérdés, hogy mi. keress, utána mit tud futtatni. -
kutyafül55
csendes tag
Sziasztok!
Tv-t szeretnék venni, MEDION
Ultra HD Smart TV 163,8 cm (65”) LED háttérvilágítással MEDION® LIFE X16515 tipust, de nem tudom, hogy kompatibilis-e a HBO-go-val? -
apholyon
aktív tag
válasz
scream24 #18760 üzenetére
Őszintén: eddig tv-nk sem volt, nem létszükség, igazából csak kényelmetlen a laptopról nézni azt a havi pár filmet... vehetnék fél misiset is, de tudom, hogy nem lenne kihasználva... ezért keresek ilyet... a kisebb tesómnak lesz ajándék - közben rájöttem, hogy többet youtube-ozik, mint én, így abból is smart kell majd. Nekem a gyorsaság azért fontos, mert különösen dühít, ha lassú egy HW. Nagyon megköszönném, ha az eddig leírtak fényében tudnátok ajánlani típusokat, sajnos nem követem, nem értek hozzá...
-
kmraton
csendes tag
Sziasztok!
170-210 között keresek tv-t. Samsung, LG, de elsősorban (ismerős ajánlására) Panasonic (600as szériától-->ez valós?) a nyerő. Nasról film, sorozat, laptop screen mirroring lenne a fő csapásirány. Ha jól értesültem, ebben a kategóriában még nem igazán érdemes 4k-t venni, de javítsatok ki, ha tévedek, mindenre nyitott vagyok
ps: 43-49~
előre is köszi!
-
Alvin_ti4200
félisten
Philips 49PUS7502
Tegnap frissült a gyári YouTube alkalmazás és új kezelőfelületet is kapott. Gyorsabb is lett egy picit, illetve könnyebb a videókhoz kapcsolódó tartalmak között navigálni. Szintén hasznos feature, hogy most már előre láthajuk a thumbnailek jobb alsó sarkában, hogy full HD vagy 4K-s videóval állunk szemben.
-
blod001
tag
Media Markt, Extreme Digital, BestByte, ezeken kívül hol érdemes még nézelődni?
-
Predator2
addikt
Helló
Nézelődtem a Tv-knél és megakadt a szemem ezen a készüléken. [link] [link]
Nem sürgős a vásárlás sőt... működik még a CRT Tv-m. Egy Best Buy vételt keresek.
Mi a vélemény/tapasztalat erről a készülékről? 140k-ért jó vételnek számít?
11 éves a jelenlegi TV-m, hosszú távra tervezek. Tudom nem vagytok jövendő mondók, de a Sony TV-k hogy bírják a strapát?Nem vagyok márkafan. A képminőség fontos. Főként az RKSZ szolgáltató kábeltévé szolgáltatását nézném rajta. Sötétben nézek TV-t, 4-5m távolságból.
THX
-
scream24
senior tag
válasz
Stean20 #18746 üzenetére
Üdv. Nekem ugyan nem pont olyan tv-m van. Jó lesz az a vinyó, felesleges a külső tápos. Y tyúkbél sem fog kelleni.
apholyon
[l] apholyonIgazából semmi. Főleg ebben a kategóriában.
Persze nem írtál árat.
A gyors smart fhd tévénél már biztosan nem garantálható, gyengébb hardver.
Tehát mindenképpen uhd tévé lenne a jobb választás, a nagyobb méretben biztosan.
A Samsungokban tény, hogy jobb a fekete (vagyis ezekben a kategóriákban sötétebb a szürke) amennyiben szerencséd van és va paneles tévét kapsz a pénzedért, ami messze nem biztos. Még lg-nél biztosan ips lesz a panel. Hátránya, hogy nem lesz olyan "fekete" viszont jobb a betekintés szöge és nekem jobban tetszett az lg színe. De ez mindig szubjektív. Tehát érdemes a saját szemednek hinned, és a Te esetetben vagy engedni az asszonynak vagy meggyőzni.
Nálam minimális bevilágítás van. Cserébe rendkívül gyors a rendszer, az appok is jól használhatóak, netflix, youtube ..... De a döntés mindg a tiéd. S mindenképpen online vásárlás legyen, bolti átvétellel. Így könnyedén elállhatsz a vásárlástól, ha mégsem tetszik.
-
junior11
veterán
válasz
cucumber87 #18756 üzenetére
Megnézheted a már említett Samsung MU7002-őt (55"-tól felfelé 100hz-es), Panasonic EX780 és Sony XE8505 - bár ezek már a megadott kereten kívül vannak.
-
Nova96
őstag
Sziasztok, normális minősgű 1080p tv-t tudnátok ajánlani? Filmeket,sorozatokat fogok nézni és játékra lesz.
100-130e, a méret/minőség ratio maradjon meg, azaz minnél nagyobb, de ne a minőség kárrára. -
delon
tag
Sziasztok!
A legkisebb méretű UHD TV kellene 70% ban monitornak használnám CAD-es programokhoz 30%-ban Tv-nek
A PC maximum full HD hajt ki normálisan a 4K ra a Tv nek kellene skálázni
Mi az ajánlott TV a legkisebb uhd kategóriáb?
Monitornál 60 cm ről nézném; tv nél 3,5 m ugyanez.
Véleményetek esetleg javaslatotok? -
sonye
senior tag
válasz
cucumber87 #18749 üzenetére
Ps-re TV? Merész vagy, mert nincd színhelyes TV. Viszont a Philips, Samsung, Sony ezeket nézd!
Speciel samsung 49MU7002 lett nekem. Na itt már van feketrle és fehér és kontraszt is. Most 260-ér MM nagyon megéri. Én 290ért vettem sajnos.
-
gamegod
senior tag
milyen 2.0-ás hdmi-t ajánlotok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest