Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz
Piftuka #11973 üzenetére
Én nem a Te véleményed írtam.
Hanem ezt [link]Ezzel vannak félre vezetve az emberek. Ennyi, el van hitetve, hogy 10 bites a tv és a laikus ember örül, hogy 180-ból megússza a 400k-t....
Pumma : értem én amit mondasz csak annyira nem érdekel.
A kérdező szeretett volna egy olyan tippet kérni amivel tud HDR+4K-ban játszani, erre mi annyit írtunk, hogy sajnos vagy kompromisszumot köt vagy költ többet a tv vásárlásra.Értem én, hogy rosszul esik ha hülyeséget írsz, mert amúgy a legsegítőkészebb vagy ebben a topikban, csak néha elviszed a málnásba az embereket.
Nekem sincs HDR10-es TV-m, de szerintem most ez nem is volt téma, hogy a stilo gyerek mit néz otthon.
-
törölt tag
válasz
Tibcsó #11971 üzenetére
Igazad van, ez nem is egy kategória, a KS mellett egy B6, C6 OLED-et kellett volna együtt tesztelni az okosoknak.
Majd írhatnál egy leírást a tévédről az LG topikba.stilo18 Annyi pénzből tudjuk, hogy nagyon jó az LG 50UH635V, nem egy és nem is csak két használó szerint, és nem is várható el a nativ 10 bites panel, csak bele kellene gondolnod egy kicsit
. Ezek a tévék nem a HDR-re vannak kihegyezve, de pár hsz-szel korábban leírta Piftuka, hogy mennyire használhatók, meg már jöttek az új HDR szabványok is, amit csak az idei évtől visznek az arra alkalmas tévék: HDR10 / HDR HLG / Dolby Vision, például Tibcsó tévéje.
A te tévéd nem ips véletlenül, tehát miről is beszélünk? Vagy milyen HDR tartalmat nézel rajta? Hasznos lenne, ha tudnál jobbat mondani annyiból. De az látom nem megy.
Vagy hozzá kell tenned
Nem akarok hozzá tenni. Úgy jók ezek, ahogy vannak. Gyors négymagos proci, jó smart rendszer, BT, Sat tuner, megfizethető ár, stb.
A"húzómarketing"senkit se érdekel, szerintem. Mindenki olyan paneles HDR-es tévét vesz, ami neki tetszik, nem csak azt ami neked tetszene. -
index31
tag
válasz
Piftuka #11974 üzenetére
Továbbra sem értem, hogyan mondhatod azt, hogy az általad említett LG UH950 IPS ami kemény 1180 : 1 natív kontraszttal büszkélkedhet szemben a Samsung 6-szorosan jobb VA-paneles 6820 : 1 kontrasztjával bármilyen nemű konkurense lehetne.
Az IPS nem lehet konkurense a VA-nak.
LG UH9500 TV REVIEW :
7.6 Mixed Usage
7.3 Movies
7.7 TV Shows
7.4 Sports
7.7 Video Games
8.1 HDR Movies
7.5 HDR Gaming
7.1 PC MonitorSamsung KS9000 TV REVIEW :
8.2 Mixed Usage
8.2 Movies
8.1 TV Shows
7.9 Sports
8.4 Video Games
8.4 HDR Movies
7.5 HDR Gaming
7.3 PC Monitor -
Piftuka
veterán
válasz
index31 #11970 üzenetére
Hmmm... ha a derék tesztelő az egyébként valóban remek Samsung prémium készüléket az LG UH950V televízióval hasonlította volna össze, akkor lenne értelme ennek az összehasonlításnak.
(És miután mindkét készüléket teszteltem, abban sem vagyok biztos, hogy egyértelmű győztest lehetne kihirdetni.)
-
Piftuka
veterán
válasz
stilo18 #11967 üzenetére
"... és ameddig linkelgeted az embereknek a kedvenc hozzászólásodat - amivel nincs baj, mert tényleg nagyon jó tv - addig jegyezzük már meg neki, mint laikusnak, hogy persze a fórumtárs nagyon korrekt véleményt írt a tv - ről de azt is helytelenül."
Már megbocsáss, de mit írtam helytelenül a hozzászólásomban?
A kategóriájában az LG 43UH661V bizony egy jó tévé, a HDR tartalom lejátszása pedig
Van összehasonlítási alapom, mert az elmúlt ~5 hónapban több tucat HDR képes készüléket teszteltem le, OLED, VA és IPS paneles modelleket, így azt gondolom, hogy el tudom helyezni a tévék által nyújtott látványt.
A teszt célja ezen a készüléken első sorban a médialejátszó képességeinek ellenőrzése volt, ám kifejezetten meglepődtem, hogy még ezen a viszonylag "olcsó", közép kategóriás készüléken is mennyit hozzáadott a látványhoz a HDR.
Nyilvánvaló, hogy az ilyen tartalmak teljes pompájukban egy felső-közép, vagy felső kategóriás készüléken jelennek meg, de bizony a HDR az említett, alacsonyabb kategóriába tartozó készülékek esetén is sokat ad a képi élményhez. Márpedig a felhasználónak ez számít.
-
Piftuka
veterán
válasz
nmy1212 #11945 üzenetére
"Az viszont még kérdésem lenne, hogy mivel most 1-2 éve nem követtem a TV-s dolgokat, nem tudom mennyit haladt a 4K tartalom lejátszása PC-ről. Azt tudom hogy anno a GPU-nak is tudnia kellett meg a HDMI kábelnek is speckónak kellett lennie."
A 4K tartalom továbbításához minimum 1.4 szabványú HDMI kábel szükséges. Viszont ha 4K játékot is futtatnál, és nem csak 30 FPS-sel, akkor már 2.0-ás szabvány szükségeltetik.
Bővebb információ begyűjtése céljából javaslom a HTPC (Házimozi PC) topic-ot!
-
Tibcsó
aktív tag
Az idei modellek, pl az LG 49SJ810V már 10 bites panellel rendelkezik, és nagyon szép a képe, mondom úgy hogy Samsung 43KS7500 volt az előde.
[LG] -
index31
tag
válasz
stilo18 #11967 üzenetére
Teljesen igaz amit írsz.
Felejtsük már el ezt a bóvli kategóriába tartozó HDR-nek mondott Tv-ket.
Ha HDR kell akkor alap, hogy nem IPS, hanem VA vagy OLED.
Nem 8 bit+FRC, hanem valódi 10 bit.
Fényerő pedig legyen minél nagyobb, mert a HDR a nagy dinamika tartományú képet jelenti .Ha nincs nagy fényerő, vagy tökéletese fekete akkor nincs HDR se. Gagyi van.
Mégjobb ha rendelkezik Ultra HD Premium plecsnivel.
Én a 2016-os Samsung KS8000-sorozatot ajánlom. Tudásban/Árban messze a legjobb .Én egy 65KS8000-et vettem használtan 300-ba.
-
stilo18
addikt
válasz
#94529552 #11962 üzenetére
Persze, hogy nincs hozzá kötve
Csak a "még tökéletesebb fekete és még jobb fehér" megjelenítésében, ami a HDR egyik húzómarketingje, abban a VA, OLED, IPS, stb... paneltípusok közül messze az IPS fogja a leggyengébben megjeleníteni a HDR-t.
Local dimming ide, Local dimming oda....... és ameddig linkelgeted az embereknek a kedvenc hozzászólásodat - amivel nincs baj, mert tényleg nagyon jó tv - addig jegyezzük már meg neki, mint laikusnak, hogy persze a fórumtárs nagyon korrekt véleményt írt a tv - ről de azt is helytelenül.
Nem 10 bites a linkelt LG tv, ezáltal nem lesz HDR10.
Beírta, hogy olyan tv-t szeretne amivel látja a HDR-t a Pro-n.. Ezekkel nem fogja.
Sajnos 250/300k Ft-ért nincsen rendes 4K tv "nagy méretben".
Vagy hozzá kell tenned még egy picit, vagy az elvárt képességekből engedni egy kicsit. -
törölt tag
válasz
Bencus88 #11963 üzenetére
Jah, én meg csak az óriás méretre koncentráltam, de nem baj.
Ha elég az 50" is, akkor ezt még leírom: van egy népszerű típus az 50UH635V(va panelles), bár a nagyobb boltokból online már kezd kifogyni, esetleg egyik-másik mediamarktban még megtalálható kis szerencsével. Itt írt róla az egyik tulaj.Pilok
A Samsung 55JU6800-ról a topikjában érdeklődj inkább[link].
-
törölt tag
válasz
Bencus88 #11961 üzenetére
Nem fognak ajánlani, mert nincs ennyiből 65" , esetleg csak egy 49"-ost, vagy még azt se, ami valós HDR-t tudna. A 6257-es egy nagy és viszonylag olcsó tv Nem a HDR megjelenítés nála a lényeg. IPS paneles, ami nem gond, ha ismered a típust, és tetszik is.(van ilyen paneles tv Samsungnak és a többi nagy gyártónak is) Bár az előzőnél ez a 60"-os kicsivel jobb vétel lenne: 60UH6507, ezt 299k-ért adják most. Hasonló, mint a 11944-es hsz-ben írt típus, de a nagyobb méret miatt egy fokkal jobb panelt kapott.
Ha viszont a mostani tévéd után megint hasonlót vennél, találtam egy picivel kisebbet, a Panasonic TX-58EX700E-t, talán azt érdemes lenne megnézned. Ez már 2017-es kivitel.
A régi tévéd már 4 éves, és alapkivitel, sokkal többet sztem se ér.
stilo18 Semmi gond nincs azzal az elrendezéssel. (#11944) Piftuka most tesztelt egyet, amivel neked problémád van, ezek szerint neki nincs vele gondja. Vagy kérdezd Milka78 és a többieket, akik használják a típust. Ráadásul nincs va panelhez kötve a HDR. -
Bencus88
nagyúr
köszi a segítséget.
Tudnátok ajánlani, vagy van e egyáltalán olyan tv ami tudja ezeket és megfelelő 250 300-ér?
-
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Óriási segítség kellene.Szeretnék váltani egy Tv-re méghozzá LG 65UH6257 UHD Smart LED Televízió- erre
jelenleg ez a tv-m van: Samsung UE42F5000AW
A váltás oka kicsit az elavultság, meg az, hogy van egy playstation prom és ki szeretném használni a 4K-t és a HDR-t.
300-ér megkapnám ezt a tv-t, de találtam zsír újat 366-ért és kicsit sokallom érte.( nagyon jó állapotba van tegyük hozzá) vagy 250 és a tv-m. Ennyire elavult lenne a tv-m, hogy csak 50-et ér használtan?
Ha esetleg tudnátok ajánlani egy másik tv-t ami hasonlóan jó és megfelel arra a célra amit írtam hálásan megköszönném. Nincsenek nagy elvárásaim, csak tényleg hogy használja ki a ps prom-m amit tud. hdr 4K
méretbe is ha már egyel nagyobb mint az előző örülnék neki. -
Pilok
tag
Sziasztok!
A Samsung ue55ju6800k-ről mi a vélemény?
Ajánlottak egyet jó árba nem tudom érdemes-e megvenni.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Roland84
csendes újonc
Egy kérdés:
Gyárt még a Samsung 60 colos tévét, vagy leálltak vele? -
Gabesz87
veterán
válasz
kalozhun100 #11950 üzenetére
Árban ami szóba jöhetne, az LG 49UH6207, LG 49UH603V és Panasonic TX-49DXU601, bár gondolom egyik sem 100 Hz-es. Az LG javára írható még a HDR.
Full HD-ből meg ami árban szimpi, LG 49LH630V,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest