- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Sziasztok! 43'' TV - t szeretnék venni. Eddig egy Samsung 32'' F5300 am volt. Voltam körül nézni a Médiában, és a Sony két tvje tetszett, főleg a Kodi miatt. Ez a két típus volt: KDL-43W805CBAEP és KDL-43W808CBAEP. Árban ugyan az, melyiket érdemes megvenni? Más ajánlott típus?
-
törölt tag
válasz
bpmcwap #11343 üzenetére
Én szóltam. Mondtam, hogy más jellegű tv, meg ott volt a link, beszélhettél volna a kollégával a váltásról.
De szerintem adj időt magadnak, és valszeg pár nap alatt hozzászoksz. Ha nem, mivel új plazma nincs már, csak min. 3-4 éves, ami szintén megmakkanhat pár nap után, mint a mostani, akkor neked marad az OLED. 65"-ban viszont az már kicsit húzós.
De amott már írtam.
Ja, hogy még be sincs állítva a kép? A mozgás javítására a Motion beállítások körül keresgélj. Az egyéb jellemzőkre ezt a képet találtam: -
vond
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #11344 üzenetére
Ezek közül a 664 egyértelműen. Viszont ha a VA panel is megfelelne, akkor 190-ért az 50UH635 elég jó vétel.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
5 éve egy LG 42LM620S-t használok nagy megelégedésemre, de szeretnék váltani 49"-ra és UHD felbontásra.
Az alábbi 4 típusból melyiket ajánljátok, melyik éri meg a felárat? 200e alattiak játszanak
köszi előre is!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
#94529552 #11330 üzenetére
Ez egy moslék....
Teljesen más a kép, sokkal ridegebb, a mozgások darabosak, a TV-ben a filmek olyanok rajta, mintha kézi kamerával közvetítenék és elfelejtették volna bekapcsolni a kézremegéstompítást, vagy nem tudom.... Igaz, hogy még nem állítottam rajt be semmit, gyári beállítás minden, de akkora csalódás ez a samu led a pana plazmához, hogy az leírhatatlan....
Keresek valami topikot, hátha más beállítással jobb lesz
-
jeffreybboy
tag
Sziasztok! Én is feltenném saját kérdésem, mert elvesztem Tv-k között.
Amire nekem kell (Ps4 + FULL HD filmezés asztaligépről)
Uhd + 3D + smart Tv nem lényeg.
Viszont ami fontos jó kepminősége legyen Sony parti vagyok ( van is egy 5 éves a hálóban de kéne egy nappaliba) és ha más márka jobbat nyújt simán fejest ugrok. 48-50 col között érdekelne.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
leturkish
csendes tag
Sziasztok,
eljött az ideje egy új TV-nek, tanultam az akkori hibámból, nem elég a 42" :-)
Egy Pana plazmától váltam meg, elég magasra tette a lécet.A kanapé és a tv rögzítésére kiszemelt fal között 5,5 m a távolság, a fény oldalról jön egy ablakból, de nem vészes.
Fontos szempont, hogy a tv a konyhából is jól látszódjon, egészen oldalról.Ami a legtöbbet fog rajta menni:
- számítógép monitorjaként fog funkcionálni (főleg full HD filmek, youtube),
- sport HD csatornák STB-ról,
- kevés xbox.Fontos, hogy smart legyen, lássa a hálózati vinyót, a lejátszója felhasználóbarát legyen, jól supportált.
Hangrendszert is tervezek majd később beszerezni, tehát nem fontos a jó hangzás.3D-re nincs szükségem. A 4K-t nem ismerem.
A keret előzetesen 400e Ft.
Lehetőség szerint szeretnék 5 év garanciát.
Mekkora méretet javasoltok? Milyen típusokat ajánlotok?
Köszönöm,
kolben -
interstate76
addikt
válasz
rfjanika #11338 üzenetére
Az LG ips, a Samu pedig va paneles, ami 3-4-szeres kontrasztbeli különbséget jelent az utóbbi javára. Aki azt mondja, hogy sötétben történő filmnézésnél ezt nem lehet észrevenni, az vagy hazudik, vagy nem látott még jó TV-t és ahhoz szokott hozzá, hogy a sötét jelenetek eltérő fekete árnyalatai egybeolvadnak.
Emellett rákereshetsz a 10 bit és a 8 bit + FRC közötti különbségre is, ugyanis csak a Samu panelje tényleg 10 bites. Valaki szerint ez fontos különbség, és olyan is van, aki szerint észre sem lehet venni - ebbe nem mennék bele, döntsd el te.
A Samu viszont drágább is vagy 60 ezer Ft-tal, szóval nem tudásra vannak egy szinten, hanem mondjuk ár/érték arányban (persze ez attól is függ, kinek mennyire fontos a nagy kontraszt és az igazi 10 bites panel).
A 49"-es Samu esetén az input lag kb. 21ms - nem tudom, hogy a nagyobb képméretnél is tartja-e ezt a kiváló értéket.
-
rfjanika
tag
Sziasztok
Egy kis segítség kellene
2 tv között variálok
Samsung UE60KS7000
Lg 60UH7707
Azt tudom kb egy tudásra a két tv. Ami viszont fontos lenne hogy az input lag mennyi ezeknél a típusoknál mert ps4 el is használnám és sehol nem találok leírást.
Havki tudja esetleg egy linket is küldhetne róla majd hol találta. -
nbalint
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 tv közül melyikkel járnék jobban? LG 49UH603V vagy LG 49LH570V, teljesen átlagos felhasználásra kellene, tv-zés, filmezés. 20e ft különbség lenne a kettő között ezért gondolkodom a 4k-son. Lehet hülyeséget kérdezek, de a 4k-s tvknél, hogy van a tv adás? Felskálázza mindig a nagyobb felbontásra, vagy mint egy monitor állítgatja a felbontást? Előre is köszönöm.
-
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút nem értek a TV-khez, viszont meg lettem bízva, hogy keressek egy 100k körüli, 40”-es TV-t, ami tud Wifin kommunikálni PC-vel (lehet filmet nézni így pl.). Létezik ilyen, vagy kell mellé venni valamilyen okosító cuccost?
Köszönöm előre is! -
Skullwipe
senior tag
Sziasztok!
Most milyen tv-t érdemes vásárolni 80cm, és 60-70k körül? Ahova kerülne, nem világos, elég sötét helyen van, és inkább csak este lenne használva. A méret az egyáltalán nem kíván többet, még ez is sok, dehát ennél kisebbek már nem nagyon vannak elfogható minőségben. Gondolok itt a 80cm-es "hd ready" felbontásokra, biztos vagyok benne hogy nem szabad ilyeneket venni, jól gondolom?
Köszönöm ha bármi ötletet adtok.
-
Radnix
senior tag
Sziasztok!
Vásárlási tanácsot szeretnék kérni a TV szakértőktől!
Igényeim: 50-55 körüli képátló, jó betekintési szögek, illetve usb stickről lehessen lejátszani filmeket.
Ami felesleges számomra: smart képesség, brutál magas felbontás.Most egy kb 10éves 50-es HD ready plazma van, ahhoz képest semmilyen tekintetben nem szeretnék visszalépést.
Köszönöm a segítséget!
u.i.: 1-2 hetente menne rajta film, egyébként mezei TV-nézésre kell, sport is (foci)
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot, de sajnos nem jutottam előbbre. TV vásárlásban kérem a segítségeteket:
- 2 méterről nézzük a tv-t, kellene továbbá 3 hdmi, smart tv, full hd
- elsősorban tv-zünk, de ne essen zavarba feliratos filmtől, illetve youtube-tól, eurosport player-től hsználatától sem.
keret első körben 130e, de ha nincs ennyiért akkor 150e. (mondjuk abban a kategóriában már találtam az 40uh630v-t és az ue40ku6400-at, viszont, ha létezik olcsóbb lehetőség akkor miért ne...)
Köszi!
-
sasa58
tag
válasz
#94529552 #11330 üzenetére
Köszi a választ, 130-140-nél többet nem szánnék rá, nincsnek extra igényeim, most a következő kettő között vacilálok: SAMSUNG UE40K5502
Samsung UE40KU6000Az árkülönbség nem számít, csak tényleg attól tartok, hogy az UHD-nál a régi felvételek rosszabb minőségben jelennek meg.
-
Hunner
senior tag
Sziasztok!
Új 46 vagy 49"-es TV-t szeretnénk venni, 200 ezer de maximum 250 ezer forintig.
Egyelőre a Sony KD49XD8005BAEP szimpatikus, Euronicsban bele is férne kb a keretbe de teljesen laikus vagyok a tvkhez.
Ebben az ársávban egyáltalán már jók a 4K panelek? Kicsit kevésnek érezném a 1080p-s TV-t a következő X évre. 4 méterről néznénk, én sportrajongó vagyok, szóval NFL meg foci tuti menne rajta illetve rá lenne kötve két konzol is, szóval nem ártana ha azokkal boldogulna, és természetesen esti filmnézéshez is használnák.
Van valami különösen ajánlott ebben a kategóriában?
Előre is köszi -
törölt tag
válasz
bpmcwap #11325 üzenetére
Ő is plazmáról váltott erre. Először biztos volt para a teljesen más jellegű dolog miatt. De vicc
áron adják most a médiában(199), az biztos, és gyári garival
. A menüre azt mondják, hogy kicsit lassú, de nem azt nézzük.
Annak is nyerő, akinek 4 méterre kell tv.....sasa58 Mennyi van tévére? UHD-t ne vegyél gyenge felbontású anyagokhoz, vagy próbáld ki előtte, hogy tudd mire számíthatsz. Esetleg csak jó messziről nézve lesz elfogadható. Én a videó-magnót nyugdíjba küldtem, a DVD meg csak porosodik.
A régi filmeket talán meg lehet találni jobb minőségben is, már ha nem saját felvételek. Viszont a jó minőségű kábeles digitális adásokhoz lehet UHD-t venni, de csak online, hogy ha mégse tetszik, akkor vissza lehessen küldeni, de ez minden tévére igaz. -
törölt tag
válasz
Astrasattila #11324 üzenetére
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok,
egy Panasonic TX-P50U30E plazma TV után milyen lenne szerintetek a SAMSUNG UE 60 J6240??? Film/TV/youtube, 2-2,5méterről, de nagy nappliban-mert mögötte van az étkező is, ezért 4k felesleges - meg nem is tudnék rajta mit nézni... Igazából az említett plazma és a LED közötti élményfaktor érdekelne - mezei felhasználóként!
Köszönöm
-
Astrasattila
tag
Szervusztok!
Szülőknek szeretnék egy televíziót vásárolni. A maximális keret az 100.000 Forint. Digi TV van bekötve ha ez szempont esetleg. Egy HDMI-n kívül, beépített hangszóró lenne az elvárás és szemnek szép kép. Nézési távolság 2.5 - 3 méter között.
Köszönöm!
AttilaSzerkesztés:
Okos-rendszerre és más hókuszpókuszra nincs szükség. -
sasa58
tag
Sziasztok!
Egyszerű mezei felhasználó lennék: kábel Tv , egy kis internet, esetleg régi filmek nézése DVD minőségben, sőt esetleg szalagos video lejátszóról (!) is. A méret a hely miatt (2-3 méterről néznénk) 40 collos, szerintetek érdemes UHD-ban gondolkodnom, vagy elég a FHD is? A választ sejtem, de azért megerősítésre várok!
Ha jól sejtem 6-os sorozatban már csak UHD van?Köszi a választ!
-
zottyakukac
újonc
Sziasztok.
TV-t szeretnék venni. Ezt a kettőt néztem. Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
LG 40LF6309 vagy LG 43LH630V.
Esetleg ha tudtok jobbat hasonló árkategóriában akkor azt megköszönném.
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
stefi81 #11320 üzenetére
Ha a Sonyt nézed, ott van helyette az edigitálos 49WD755, ami ugyanannyi kb. Korábban dupla akciót is engedett, lehet, hogy most nem. Az első napon levonta az árból a kedvezményt ha a kosárba raktam, de másnap ezt megszüntették. Ami még elő szokott fordulni náluk, hogy a boltokban sokkal olcsóbb egy-egy tv.
-
stefi81
tag
Esetleg valakit érdekelhet.
Csak 1 baja van hogy nem 55" vagy 60"-os...
LG49LF540V -
silboy
aktív tag
Itt is megkérdezném. Tv-t szeretnék vásárolni, ehhez kérnék segítséget. Kb. 3 méter lenne a nézési távolság, 49-50 méretben gondolkozok. Napi max 3-4 órát menne, 90%-ban tv adásokat néznék, a maradékban a saját média lejátszójával FHD filmeket. 3D-re nincs szükségem. Smart funkciók nélkül eddig is meg voltam, biztosan használnám, de nem vinném túlzásba. Hosszabb távra kellene, így jó lenne ha ennek megfelelően technikailag a jelenlegi piacon a jobbak közzé tartozna. Ha a tv adások képminőségét nem befolyásolja, 4K-t szeretnék. Legyen viszonylag gyors, idegesítene, ha cammogna. A leírtaknak megfelelően mely modelleket vegyem számításba? Előre is köszönöm a segítséget.
-
nyesix
senior tag
válasz
piRate_nEx #11308 üzenetére
Hol láttál te 55UH7507 et 225 ezért?
-
ziloo
újonc
Sziasztok. Segitsegeteket szeretnem kerni. a mediaban akciozva van a pana dx780 65. argepben se talalok ennel jobb arat. 500k. ebben az arban van ennel jobb tv? velemenyek esetleg tapasztalat? 3d, neha xbox, es tv adas tanyeros boxos digitvvel.
-
interstate76
addikt
válasz
Detergens #11311 üzenetére
A Sonyban 100 Hz-es panel van, ill. képjavítás terén is egyértelműen jobb a K5500-as Samunál - ha sima tévéadásokat is nézel rata, akkor utóbbi egy - szerintem ok nélkül - elhanyagolt, de nagyon fontos szempont, pláne ekkora képátló esetén.
Röviden: klassziskülönbség van a Sony javára.
-
Detergens
csendes tag
Sziasztok!
Kb 6 éve megelégedéssel használok egy Samsung 46C650 tv-t. (Itt a forumon ajánlottátok).
Most költözés történt, az új nappali jóval nagyobb, beállítottam a tv-t a helyére és sajnos kiábrándító a helyzet. Majdnem 4 m a nézési távolság, tehát nagyon kicsinek tűnik a kép.
Szóval venni kellene egy nagyobbat, jelenleg úgy tűnik 55"-ig tudok nyújtózkodni. Távolság miatt FHD-ben gondolkodom, 4K-ra nincs is szükség. Medialejátszóról menne FHD film, illetve kábeltv. Néhány oldalt visszaolvastam, két opción akadt meg a szemem:https://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue55k5500awxxh-fhd-smart-led-televizio-p424021
http://www.kozpontiszalon.hu/termekek/sony/sonykdl55w809c.htmlKérdésem a hozzáértőkhöz: megéri a Sony a felárat?
Mert akkor inkább legyen az, és ha igen, akkor miben jobb?
Vagy esetleg egyéb opcióra is nyitott vagyok...Vagy hagyjam most az egészet, gyűjtsek még egy kicsit, aztán tudok nagyobbat is venni, mondjuk 65-öst, bár gondolom ott már a 4K játszik...
Bocsánat a nagy terjedelemért, előre is köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz
piRate_nEx #11308 üzenetére
Itt találsz hozzá tippeket a beállításra, és egyebekre. Az ottani Téma összefoglalóban is vannak hasznos dolgok.
-
törölt tag
válasz
hrabanc #11289 üzenetére
Érdekes hogy már sehol nem elérhető a típus náluk, pedig az új szórólapjukon is rajta van ugyanaz a tv, csak most 219k-ért(ápr 11-től).
KMT Sajnos nem nagyon ismert típus. Belépőszintű UHD, mint a Samsung KU6000, LG UH600V, Sony XD7005. A Pana topikban ha megkérdezed, általában az 50DX700-tól javasolnak.
-
piRate_nEx
aktív tag
Lehet el kéne kezdenem hinni egy felsőbb erőben.
Először befoglaltam egy 55UH6157-et, 225-ért. Aztán az Euronics kidobta 168-ért a 664V-t. Mint mondtam is, mire odaértem, már nem volt. Szóval akkor legyen már 7507, 225 vagy 260 ezer, tök mindegy. Befoglaltam akkor azt.
Tegnap délben kapom az emailt a Hódmezővásárhelyi üzletvezető helyettestől, hogy mégis van 664V, elutasították a hitelt rá, félre teszik nekem ha oda csörgök.
Úgyhogy a vége az lett, hogy 168 ezerért sikerült elhoznom egy 664V-t.Eddig nagyon tetszik, a sima 34 colos LCD után ég és föld. Az meg már szimplán állatság, hogy a fél nappalim egy TV.
Persze kicsit be kellett kalibrálni, ezzel még mindig mókolok, nem tudom eldönteni mi tetszik.
Érdekes, hogy a color gamut beállításnál wide, extended, normal van. Itt mi papíron a különbség?Az extended sokkal élénkebb színeket ad, de elveszik a képből pár részlet, és kicsit melegebb is lesz a színhőmérséklet tőle.
-
gamegod
senior tag
Hali. Nézegetem a tv-ket igazából nem tudok dönteni. 40-49" - es tvket nézegetek, full hd & uhd bár gondolom az uhd ebben a 125-135e ft árkategóriában parasztvakítás kicsit, de kijavítotok ha tévedek.
Főként ps4-hez, és filmezni akarnék rajta..
Esetleg van valami bestbuy tv ? Vagy valami amit ajánlotok... köszi. -
KMT
addikt
Panasonic VIERA TX-49DX600E-ről mik a vélemények? Sajnos keresve nem sokat találtam. MM-ben most 155-re jönne ki.
-
szallasi007
őstag
Kimenetet áttettem optikára, látszólag mutatja is hogy kiteszi a hangot de nincs semmi. Mikor a hangerőt akarom szabályozni akkor a képernyő bal oldalán megjelenik egy fehér négyzetben két rca kábelvég ikon/rajz és nincs hang. Most az 1. hdmi-n van összekötve egy Samsung FE4550-el, hang kimenetnél a hdmi(receiver) van beállítva és meghajt minden hangszórót.
Egy kisebb samut váltott ez a nagy dög (az asszony kifordult a szobából mikor meglátta) és az is optikán volt a házimozival összekötve csak nem emlékszem ott hogyan ment ki a hang a rendszerre
-
törölt tag
válasz
KhazadDum #11298 üzenetére
Akkor alap tévét vegyél, amiben nincs smart rendszer, ami lassítaná. Csak azok egy kicsit gyengébb minőségűek általában. Viszont a 4 magos procis UHD-k már gyorsak, de CRT vagy alap LCD után mindegyik lassabb lesz. Nagy, olcsó és hyper gyors smart FHD sztem nincsen. 42-46-ból csak mára csak a 43" méret maradt, és a következő méret se sokkal nagyobb a 49"-es.
Érdemes ennyiért SMART-ot venni szerintetek?Szerintem igen, ha jobbat akarunk, és szükségünk van a kapcsolódó többlet szolgáltatásokra és csatlakozókra.
szallasi007 Kellene hogy legyen hang optikaival is, itt nézted?
-
stilo18
addikt
válasz
szallasi007 #11301 üzenetére
Állítsd be a hang-szakértői beállításokba, hogy min küldje a hangot. Optikai kábelen, vagy HDMI - n...
Nexus6: örülök,hogy hogy tetszik és pozitív lett a végeredmény
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest