Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz bvdub #84852 üzenetére

Gondolatban mindig felmerül első javaslatként (csak eddig nem írtam le soha), hogy a kérdezőnek érdemes lenne elolvasnia az írását mielőtt a 'Küldés' gombra nyom. Ugyanis, ha Ő maga ezt követően úgy véli, hogy nem adott meg semmilyen érdemi info -t ami alapján döntést lehet hozni - akkor ez másoknak sokkal nehezebb lesz?

Milyen költségkeret? Milyen igények - AX -es WiFi, Mesh stb.? Az a HGW még AC -s vagy már az újabb AX -es lesz (újabban már az utóbbit szórják ki)? Hány darab kábeles kiállás megy lefele és hova (megjelölve, hogy melyik szint)? Amennyiben kicsit tagoltabb az írás az is segít. Akkor - alsó szinten hol lenne tervezve a router helye? Nappaliban - mondjuk a TV környékén (elméletileg oda is menne UTP a set-top-box alapján)? Ez aránylag központi helyen van? Az ablakai a kertre néznek vagy máshova (tapasztalataim alapján nappaliból 2.4 GHz -en azért pl. egy 800m2 -t be lehet szórni úgy, hogy fb -re, yt -re, némi zene streamelésre, light -os böngészésre elég lehet)? A garázsnak van kertre néző ablaka?

Fentebb AP helyett routert írtam. Ez előrevetítheti, hogy a kedvezőbb rádiós adottságai és nagy vonalakban ára miatt is routert fogunk ajánlani AP módban. Ennek további előnye is, hogy "grátisz" kapunk egy négy portos switch -et is ahova tesszük. Hülye példa: amennyiben nappali mellett a TV -nél levő UTP kiállásra menne, akkor kábelesen rádughatjuk: a TV -t, médialejátszót, zenelejátszót, AVR -t avagy akár a laptop -ot is, ha "virágboltozni támadna kedvünk (gyorsabb, ha csak nem "bika" routert nézünk ide).

@rekop,

A TP-Link szerint igen: [link] . Úgy egyébként egyetlen dologban vagyok biztos: az a halál ... :)

Új hozzászólás Aktív témák