- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
Sziasztok véleményt kérnék erről a routerről:
Linksys WRT AC1200
vs
ASUS RT-AC56UÁrban ugyanannyi lenne mindkettő. Főleg torrent futtatására lenne használva, (usb 3.0- ás HDD lenne rákötve) és esetleg egy kis mod után mumble szerver is futna rajta. Ezeket szem előtt tartva melyiket javasoljátok ?
-
Sziasztok!
Nem tudom itt jó-e a kérdés.
Van egy Asus routerem a ház egyik végében, a másik végébe ki van húzva egy kábel a routertól és arról megy egy gép.
Azt szeretném, ha ezen a végén lenne egy olyan eszköz, amibe kábelen keresztül bemegy a net és egyben szórja wifin a netet, de kábelen menne tovább mellette a gép is. Erre van céleszköz? Vagy úgyis csere érett a routerem berakom a végre régit amin kikapcsolom a DHCP-t és ennyi?Bocsi ha pongyola volt, segítséget köszönöm!
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A NETIS routerekről mik a tapasztalatok (már ha vannak egyáltalán)?
Az ajánlások alapján amúgy szerintem az Asus RT-AC55U lesz a kiválasztott csak megláttam a Netis WF2880 típust.
Köszi
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok!
Nagypapám beruház az internetbe
Szóval kell neki router.
100/50-es digi netet vettem neki.
Szeretnék hozzá egy routert amit távolról is tudok managelni, mert nem a ő szomszédban lakik.
Mit ajánlotok?
Köszönöm! -
válasz
Victoryus #46394 üzenetére
RT-N65U esetén 25-30MB/sec várható NTFS HDD-ről.
Általánosságban az ASUS-ok egyébként kifejezetten jól teljesítenek WiFi ügyben a belső antennák ellenére is, de természetesen azért érhet meglepetés, mint ahogy az WiFi-ről lévén szó, bármikor, bármivel előfordulhat, ezt előre megjósolni sajnos nem lehet.
Esetleg RT-AC56U nem jöhet már szóba? Ott a sebesség még feljebb tehető úgy 10MB/sec-el, és persze minden más vonatkozásban is egy jóval erősebb, és persze korszerűbb hardver.
-
Az Asus RT-N65u-val jobban járok, mint a mostani wdr3600-zal? Igazából annyi bajom van csak vele, hogy az usb-n megosztott merevlemez olvasási sebessége max 10MB/s. Az Asus mennyit bír?
Az Asusnak nincsenek külső antennái. Ez nem jelent visszalépést a tp-link routeremhez képest? -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
867Mbps AC-s routert keresek gigabites LAN portokkal (legalább 4), nem túl drágán. USB nem kell, de az erős antenna feltétel, most WR1043ND V1-em van. Az Archer C5 megfelelő lenne a tulajdonságai alapján, jó vétel 23-25k-ért, vagy van olcsóbban is a fentieket tudó router?
-
róland
veterán
Kali Gubek-Einste: TP-Link TL-WN725N adapterről mi a véleményetek? (Megnéztem, a routerem csak 150Mbps-t tud, így nem biztos, hogy kell gyorsabb.
-
Janusz001
őstag
válasz
Gubek-Einste #46390 üzenetére
Köszönöm, így akkor megpróbálkozom a tp link wr841n -el.
-
válasz
Janusz001 #46386 üzenetére
Megoldható, hogy a TP-Link csak AP módban müködjön és az asztali gép közvetlenül menjen a HGW-ről.
Ha ez megoldható, hogyan néz ki ebben az esetben a kábelezés a két eszköz és az asztali gép között?
Egy kábel menne a HGW-ből az asztali gépbe, egy másik pedig a TP-Link egyik LAN portjába.Esetleg gigabites eszközből valami jó ár/érték aránnyal rendelkező eszközt tudnál ajánlani a fenti szempontok figyelembe vételével?
Ajánlott router-ek 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHZ-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
Galahed
senior tag
válasz
Gubek-Einste #46360 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Amit nem tudok, és hiába olvasom a manualt, az nem teljeskörü.
Amit szeretnék:
A "client-bridge/bridge" beállítással (pl 2db AC56u/AC66u val) A és B pont között (max 7méter) a lehető legnagyobb átviteli sebességet szeretném elérni a HD tartalmak továbbítása miatt. Ez elvileg megoldható az Asus speciális, saját szabványú media átvitel beállításával, ha jól olvasom.A kérdés: jól tudom, hogy ekkor a sima AP mód nem működik, azaz külön még konfigurálnom kell egy AP-t?
Sajnos nincs Asus routerem, nem tudom kipróbálni és vásárlás előtt jó lenne tudni... -
Janusz001
őstag
válasz
Gubek-Einste #46385 üzenetére
Akkor így már más a leányzó fekvése, jobban a zsebbe kell nyúlni
Amúgy az működhetne, hogy a jelenleg a Telekom által biztosított dlink dcm 704 routert használnám az asztali géppel lan kábellel, ahogyan jelenleg is van ,ami igy biztosítaná a 120mbit -es (esetlegesen nagyobb csomagnál többet is) netet, a wifit pedig egy tp link 841n -el oldanám meg? Mert végülis a wifinél nincs szükségem ekkora sebességre, inkább a 10-15m -es körzetben stabil jel lenne fontos. Ha ez megoldható, hogyan néz ki ebben az esetben a kábelezés a két eszköz és az asztali gép között?
Esetleg gigabites eszközből valami jó ár/érték aránnyal rendelkező eszközt tudnál ajánlani a fenti szempontok figyelembe vételével? -
válasz
Janusz001 #46384 üzenetére
Mivel a router-en csak 100-as portok vannak így nem alkalmas a 120-as nethez, mindenféleképpen gigabites portokkal rendelkező típus kell.
Általánosságban az antenna csere alig vagy egyáltalán nem jelent jobb lefedettséget, sokkal jobb megoldás egy másodlagos eszköznek a beüzemelése ha nem megfelelő a lefedettség/sebesség az adott területen. -
Janusz001
őstag
Egy tp link wr 841nd képes kiszolgálni 120/10 -es netet? Vagy ide már gigabites router kell? Van lehetőség hatótáv növelsésére, esetleg másik antenna rácsatlakoztatásával?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46369 üzenetére
Egy TL-WR743ND jó lehet nekem?
-
válasz
igor-hu #46380 üzenetére
szia,
a wifi kapcsolat tekintetében semmi garancia nincs ugyan, mert az nem csak a router függvénye, de ideális esetben jobb lehet egy tl-wr1043nd v2/3 (a v1 3 * 3 dBi antennás, a v2/3 pedig 3 * 5 dBi, illetve mimo tekintetében is jobb az újabb verziós, persze ehhez már jobb mimo képes ellenoldal is kell, ami képes kihasználni), vagy egy rt-n18u, utóbbi moddolt firmware által "tuningolható" is a wifi szórás tekintetében, de ezt csak asaját felelősségre.
HUTCHDB; nincs mit!
-
igor-hu
tag
Sziasztok,
1043nd v1-et cserélném bármire, amiben erősebb wifi jel 2 fallal arrébb is. Ezenkívül még feltétel a gigabit port, más nem. (Nem szeretnék range extenderrel és powerline adapterrel bohóckodni, mert naívan kipróbáltam mindkettőt de a 30/5-ös netet sem tudták stabilan átvinni.)
Tudtok ebben segíteni?
Előre is köszi mindenkinek!
-
HUTCHDB
nagyúr
Ok.
A barátom ajánlott egy wifi routert, igaz használt, de 25e-ért megkapnám, még garanciás:Linksys EA6900.
Ilyen árfekvésben (25e) van jobb választás tőle? -
-
válasz
HUTCHDB #46371 üzenetére
a router hibába tudja, ha a telefon nem, mert mindig a szűkebb keresztmetszet lesz a mérvadó, attól többet nem fog tudni a kapcsolat, mint amit az adott tekintetben gyengébb eszköz tud.
az iphone 6 2.4 GHz sávon nem 40 MHz/mimo képes, így bármilyen más 2.4 GHz képes routert vennél, egyikkel sem lehetne jobb a helyzet, mert attól a telefon képessége nem változik.
a wifi esetén adott egy "kapcsolati" és egy "hasznos" sebesség, mérésre csak a hasznos kerül, de van egy szükséges körítés is, az adja a "hasznos" és a "mérhető" sebesség különbözetét, hogy sokszor a felét sem lehet mérni a kapcsolatra kiírt sebességnek, de ez minden wifi kapcsolat és eszköz esetén így működik.
amennyiben jobb sebességet akarsz az iphone 6 esetén, úgy n szabványos dual band, még gyorsabbhoz pedig ac képes router kell. -
tvamos
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #46369 üzenetére
Igen-igen...
Ilyesmi kene, csak nem lehet nalunk ilyet kapni.
Eleg lenne nekem az a sebesseg. Az nem gond. -
HUTCHDB
nagyúr
Ha a router tudja, akkor mi az oka annak, hogy ez a valóságban nem valósul meg?
Itt ülök a router mellet, minden családtagot megkértem, hogy csatlakozzon le a wifiről.
iPhone 6-ról van szó, amely 802.11a/b/g/n/ac szabványt tud, (és én nem is találtam arról semmit, hogy a 6S más szabványt támogatna, így nem értem az miért képes dupla sebességre mint a sima 6) így véleményem szerint a másik, fogadó oldalról nem lehet gond.
A router 2.4 Ghz-et tud csak, és ugye "N"-es, így a max 135 Mbit/sec.
Sajnos ennek harmada sem mérhető. (Még úgy sem, hogy -ahogy ajánlottad az iPhone topikban- a hálózatot állítgattam.)Hatótávolság szempontjából melyik emelkedik ki a sorból?
-
válasz
HUTCHDB #46368 üzenetére
a router jóval többet is tud wifi sebességben is, de ahhoz megfelelő ellenoldal is kell, 40 MHz képes, illetve 2*2:2 vagy jobb mimo képességűvel (300 vagy 450 Mbps képessel) a jelenlegi dupláját vagy attól gyorsabb sebességet is mérnél.
amennyiben n szabványos dual band típus kell, úgy néhány tipp; tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300, rt-n56u, rt-n65u, rt-n66u
ac képes; archer c5, c7, rt-ac55u, rt-ac56u, rt-ac68u -
válasz
tvamos #46367 üzenetére
Értem. Akkor szerintem Te ezt keresed: TL-WR843ND
"Wireless ISP function provides the wireless Internet access in areas without wired ISP infrastructure"Csak mondjuk ezzel meg a 100Mbps portokkal lennél gondban a NAS miatt. De ha mögé kötsz egy Gbit-es switch-et, akkor megvan a Gbit-es belső hálózatod is, és nem kell firmware-ekkel mókolnod.
-
HUTCHDB
nagyúr
Lecseréltem ma a TP-Link 1043-as V1-es routeremet V2-re.
Az alap problémámat megoldotta, vagyis a LAN kapcsolatban most már a PC-mel összekötve a 240-es netet tudja.
Viszont max 40-es sebességet tudok kihozni wifin a routerből, ami elég gyengus. (pedig ugye 135 Mbit/sec-et tudnia kellene...)
Kérdésem az lenne, hogy nagyságrendileg milyen árból lehetne egy olyan routert vásárolni, (és természetesen milyen típust) amely mind wifin, mind LAN-on is egy igen jó választás lenne, ráadásul a wifi jel erőssége is a nagyon jók közé tartozik?
Tudom, hogy ez lényegében szabvány kérdése is, vagyis az 5Ghz-es ac-s routerek között kell keresgélnem, de itt igen nagy a szórás. -
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #46364 üzenetére
Ket szintes hazban lakom, ket lakas van, a masikban van a router. Nem lopom a netet, csak igy vagyunk megegyezve, hogy toluk kapom a hozzaferest. Nem akarom hogy lassak az en dolgaimat a NAS-on, meg a savszelesseguket sem akarom terhelni az en belso adatkommunikaciommal.
(#46365) Intruder2k5 válasza tvamos (#46363) üzenetére
Nem gond a sebesseg nekem, a g-s azert mar lassu, az nem tetszik. -
válasz
Intruder2k5 #46365 üzenetére
Mivel kellene neki belső hálózat is így elég macerás lenne megoldani ezt egyetlen eszközzel.
-
válasz
tvamos #46363 üzenetére
Természetesen a feladat megoldható egy rádióval is, csak úgy feleződik az adott irányba történő kommunikációra fordítható idő, és ezzel együtt a sebesség is, mert a meglévő egy rádió hol erre, hol pedig arra kommunikál, váltakozva a kliens, és a netet biztosító AP közt.
Mondjuk lassabb net hozzáférés esetén ez nem okoz gondot, de értelemszerűen kihatással van a LAN<->LAN irányú forgalomra is, amennyiben az WiFi-n történik.
Esetleg ha tudnának a kliensek 5GHz-et, akkor megoldás lehetne, hogy a 2.4-es rádió lenne a kliens, ami venné a netet, és 5GHz-en lenne az továbbosztva. Ehhez persze Dual Band router kellene.
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #46362 üzenetére
Kb. 10-15 meter lehet, hazon belul. A lakason kivul. Csak a tablet eldobalja a netet. De nem ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy azon a wifi-n nem tudok halozatot szervezni / SAMBA, meg ilyenek.
De azt nem tudom, hogy ehez kell-e ket radios egyseg, vagy megy az egyen is. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #46351 üzenetére
Na jo, de ezekbol melyikben van ket radio? Vagy hogy fogjak ezek a wifi-rol venni a netet, a wan port helyett? Nem tudom, hogy van ez mostanaban.
Ez peldaul bejon. Csak ha nem tudom beallitani, akkor kidobott penz...
-
válasz
Galahed #46358 üzenetére
Kliens/kliens-híd többnyire csak CFW alatt érhető el de ASUS-ban gyári firmware-ben is van ilyen funkció.
Mondjuk 2 db Asus AC56U még beleférhet a keretbe.
TP-Link-re CFW kell, abból Archer C5/C7.#46359 drlovi
Mind a két eszköz azonos kategóriába esik így olyan sok különbség nincsen közöttük, a külső antenna miatt a TP-Link előnyösebb lehet. -
drlovi
aktív tag
üdv!
van egy TP Link TL-MR3420 és egy Netgear WNR 2200 otthon , melyiket éredmes használni ?
A tp link antennás gondolom ez előny a számára? -
Galahed
senior tag
Sziasztok!
Tudtok javasolni egy kb 50-60e forintos megoldást ami:
AC WIFI router (lehető legnagyobb átviteli sebességgel mert HD tartalmak átvitelére kellene..) valamint egy jelismétlő (vagy szintén router ami tudja a bridge/client bridge funkciót) aminek van 4 db gigabites ethernet portja is.
Magyarul leirva : egyik szobában egy NAS a másikban egy médiaplayer van. A Cat 6 kábel kihúzása bontás nélkül sajnos lehetetlen... Ezt kéne áthidalni a lehető legnagyobb sebességgel, ami kb belefér a fent emlitett keretbe.
Persze olvasgatom a topikot, de mindegyik router kézikönyvét elolvasni majdnem képtelenség, hogy melyik tudja a client-bridge funkciót...
Előre is köszi.
-
sanya1111
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46356 üzenetére
Köszönöm!
Akkor majd megnézem, hogyan működik az.
Üdv:
S -
válasz
sanya1111 #46354 üzenetére
Gyári szoftverrel sosem próbáltam. Nekem most (is) Tomato fut az ASUS RT-N66U routeren, ebben egész biztos működik az, hogy domain néven hívom meg a gépemen próbaképpen futó webszervert. Tehát a routerben be tudok állítani domain nevet, és azt böngészőbe írva a gépem nevével bejön a webszerver.
http://laptopneve.domain
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Köszönöm!
-
sanya1111
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #46352 üzenetére
(#46351) Gubek-Einste:
A lokális dns szerver alatt arra gondoltam, hogy a helyi hálózaton a valami.valami-nek a router meg tudjon feleltetni egy megadott ip címet.
Ugyanis hobbiból/munkához van egy wamp szerverem, és azt tesztelgetném és gondoltam, ha tud ilyet a router akkor nem kell külön nekem linux alapú dns szervert belőnöm.üdv:
S -
matyi012345
őstag
válasz
-
válasz
sanya1111 #46350 üzenetére
Szia,
Lokális DNS szervert?
Ugyebár SOHO routerek esetén alap esetben a router a DNS szerver, tehát ha úgy veszem ez is lokális.
De van lehetőség egyedi DNS szerver IP cím beállításra a DHCP szerverben, így a klienseknek az ott beállított IP-t fogja kiosztani a router DHCP szervere, ha arra gondoltál.
-
válasz
matyi012345 #46346 üzenetére
Asus USB-N14, TP-Link 822N/8200ND
#46347 HUTCHDB
Két eltérő frekvencia tartományról van szó, a 2,4 GHz elterjedt -> emiatt zsúfolt is sűrűn lakott környezetben. A 5 GHz kevésbé zsúfolt de távolságra/zavaró tényezőkre érzékenyebb de nagyobb sebességre képes.#46348 Janusz001
Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND ami belefér a 10k-ba.#46349 tvamos
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#46350 sanya1111
Pontosan mit értesz lokális DNS szerver alatt? -
sanya1111
csendes tag
Sziasztok!
(#46293) Gubek-Einste ajánlása alapján az ASUS RT-N18U vásárlásán gondolkodom, azonban lenne még egy olyan kérdésem hogy ezen lehet e lokális dns szervert beállítani?
Vagy ha nem melyik az az ehhez árban legközelebb álló router ami tudja ezt.
Előre is köszi:
S
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy rouetert, mert: (1) ami eddig volt, visszakérték, (2) ami van, az csak g-s. A befelé jövő netem nem drót, hanem wifi, de nem túl jó a térerő, illetve van helyi hálózatom, ami nem megy a külső wifi hálózaton. Ezek az eszközök lógnának rajta: telefon, tablet, nas, notebook, 2-3 raspberry pi, ilyesmik. Szeretném, ha 1 dobozból megoldható lenne a dolog. Nem kell nagy sebesség, de azért n legyen. Túl sok penzem nincs, jó lenne, ha 20 ezerből megállna. Az lenne a jó, ha nem kéne sokat vacakolni az üzembe helyezéssel. (firmware csere, meg ilyenek...)
Szóval, szerintetek, milyen eszközt vásároljak? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv, Tomi -
Janusz001
őstag
Sziasztok, a meglévő telekomos tp link dcm 704 es router mellé keresnék egy másik router, mert ennek a wifi része elég gyengus, már a szomszédos szobában is elég gyenge a jel (30 as tégla fal). Az alvós szobába szeretnék stabil wifi jelet, ami olyan 15m -re lehet innen, légvonalban van 2 30 as tégla fal is, olyan 10k huf magasságába költenék rá, ha létezik ilyen ebben az árkategóriában. Ami esetleg még elvárás lenne, hogy legalább xvid filmeket tudjak nézni rajta.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #46345 üzenetére
Igazabol nem is tudom mire kellene az 5-os.
Miben/mivel jobb? -
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #46343 üzenetére
Koszonom.
Gondolom a 3600-as TP Link megjobb valasztas lenne!?!? -
-
HUTCHDB
nagyúr
Internet (LAN es wifi) sebesseg, es jel erossege szempontjabol melyik routert ajanlottabb?
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1
ASUS RT-AC51U
-
Mercutio_
félisten
válasz
matyi012345 #46340 üzenetére
Milyen router, mibe dugnád a sticket, milyen távol van a router és mi (fal, födém, vasbeton, stb) van köztük?
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen wifi sticket kell vennem ha 60mbps netem van. Upc fiberpower 60. A jelenlegivel 1.4 mb/s letöltést tudok elérni, az új stickkel értelemszerűen szeretném kihasználni a netet.
Köszönöm
-
válasz
Lalo01 #46336 üzenetére
ahhoz az rt-n12 d1 vagy a tl-wr841n(d) is megfelelő lehet, de ha erősebb hardver kell, akkor néhány helyen a tl-wr1043nd v2/3 is beleférhet a keretbe.
p81er; akkor inkább ne az legyen, ha feltétlenül kell az ac wifi, akkor minimum archer c5, ha elég az n szabványos dual band, akkor tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300, csak 2.4 GHz esetén pedig rt-n18u vagy tl-wr1043nd v2/3.
-
szia,
az 5 GHz kompromisszumán (1*1:1) kívül, különösebb gond nincs vele, ha a felhasználónak nincsenek túlzott elvárásai a hardverhez és az árazáshoz képest.
Lalo01; szia, milyen sebességű net alá kellene, illetve milyen árkategóriában gondolkodsz?
róland; szia, a t2u típusok bár ac képesek, de mind a két sávon csak 1*1:1 mimo képesek.
inkább vennék egy csak n szabványos dual band típust, de 2*2:2 mimo képességgel, mint a tl-wn821n(c), sebességben nem ac ugyan, de a wifi kapcsolat minősége szempontjából jótékony dolog a jobb mimo. -
róland
veterán
válasz
Gubek-Einste #46329 üzenetére
TP-Link TL-AC600 Archer T2U-ról/T2UH-ról és TP-LINK TL-WN821N adapterekről mi a vélemény? (Mondjuk T2UH bőven a max ár duplája, viszont a sima T2U épp csak fölötte van a max. árnak.)
-
Lalo01
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni router vásárlás téren.
Van egy új házrész, ahova szeretnék rakni egy wifi-s routert ami a t-hómos cisco dobozból kapná a netet kábelen. Erre az új routerre szeretnék kötni majd egy gépet kábellel, mivel az játékra lesz főleg.
Szóval egy olyan routert keresnék, amin gyorsan átfolyik a jel kábelen. A wifi csak a mobilok miatt kellene.Előre is köszönöm a segítséget!
-
p81er
csendes tag
Sziasztok!
Tudom hogy nincs az ajánlott routerek között, de mi a tapasztalat/vélemény a következő routerről:
TP LINK Archer C2 AC750 dual band gigabit wireless router
Üdv.
-
-
róland
veterán
Féloff:
Inkább 3.000,- mint 5.00,- Ft-ig milyen USB wifi adapter ajánlanátok? (Nappaliba szánt HTPC-hez, ami később valószínű vezetésen kapcsolódna a routerhez, de most nincs lehetőség a vezetékes hálózat kiépítésére. Jelenleg a filmek a HTPC 2. HDD-n, ezen kívül netes tartalmak böngészésére használnám.)
-
stigma
addikt
Akkor olyan 25 mega a max átviteli sebasség ha jól számolom.
Telómban Snapdragon 801 duruzsol, amiben az alábbit írnak a hivatalos Qualcomm oldalon:
- Qualcomm® VIVE™ 1-stream 802.11n/ac with MU-MIMO Integrated digital core (tehát van integrálva MIMO)Szóval ezt ha ,,ráguglizok" akkor 867-et ír szóval akkor dupla akkora, viszont akkor majd ha lesz időm keresgélek mit érdemes még állítani a routeren hogy ki tudjam használni.
Köszi a segítséget!
-
válasz
stigma #46323 üzenetére
szia,
az a mobiltelefon tudtommal nem mimo képes, így a kapcsolati sebessége 433 Mbps, ezért ~200 Mbps hasznos sebességet tippelnék.
vannak mimo képes telefonok (note 4 volt nekem, most 6s plus, ezek tudják a 867 Mbps ac kapcsolatot), azokkal gyorsabb ac átvitel is elérhető. -
stigma
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy AC-s wifivel kb 2 méterre a routertől (szemben állva vele) AC-s eszközzel kb mennyivel kellene másolnom?
- Router => Trendnet TEW-812DRU Rev 2.0 1750MB (link)
- Telefon => Oneplus One -ac-s adapterrel
- Amiről másolok (Hálózaton a routerre Gb-ra tudott NAS - Zyxel 325v2 - van, amiben WD RED winyó) => ez kb képes 100MB/sec-el másolni.Elindítok telefonról ES File managerrel egy film másolását a telóra és kb 12-17MB/sec a normál másolási sebesség, de volt hogy 22-25MB volt stabilan. Mennyi a max amin másolhatok?
5GHz-es csatronára csatlakozom, amin Wifi mode auto(mixed => g/n/ac) , illetve a frekvencia 80-on van ha jól emlékszem.
Segítséget előre is köszönöm.
-
--Ham--
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #46321 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
-
-
--Ham--
csendes tag
Üdv!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel, elnézéseteket kérném ha mégsem.
Lenne egy ilyen konfigom:
CPU: i5-3470 3.6 GHZ (OC)
MBO: Asrock B75M-DGS alaplap
RAM: Corsair Vengeance 2x4 GB 1600 MHZ RAM (szürke hűtőbordás)
VGA: Gigabyte GTX670 4GB 256 bit
HDD: Western Digital 320GB HDD
SSD: Kingston V300 128GB SSD
Táp: Cooler Master GX750W tápegység
Ház:Modecom Miditower gépházInternet elérésére kizárólag vezeték nélkül lesz lehetőség a jövendőbeli gazdájának, aki bizonyára játszana, és torrentezne minden mennyiségben.
A jelenlegi internet sebessége ismeretlen számomra, de vegyük egy 100 / 100 Mbps -nak .
Először wifis hálókártyában gondolkoztam aztán valahol olvastam, hogy ez egy jó megoldás 1 ,
ám leltem a hardverapron is alternatívát 2 .
Esetleg ha ajánlanátok valami egyebet, vagy ezekről véleményt írnátok azt megköszönném.A távolság kb: 40 cmes téglafal mögött 7 méterre van egy TP-LINK TL-WR841N router .
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok sebességet növeltek, pontosabban hűségaláírással kevesebbért nagyobbat kaptunk a UPc-től ami annyit jelent 240/20 Mbit. Adott a UPC egy TC7200-as modem/router kombót de más routert szeretnék helyette (Wifi szórása gyenge). Előtte 120/10-net volt amihez egy TP-link WR1043Nd v1 párosult de sajnos ez már gyengének minődül pedig gigabitesek a portjai...
-
plejik
addikt
válasz
Gubek-Einste #46316 üzenetére
Köszi. Megnézem őket.
-
válasz
plejik #46315 üzenetére
Jövőre tervezés miatt ide gigabites portokkal szerelt típust lenne érdemes beüzemelni.
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
plejik
addikt
válasz
Gubek-Einste #46314 üzenetére
Nos.
Net sebesség 60/10.
5-6 eszköz használná.
Nagyon más igényeim nincsenek, csal szórja a jelet rendesen...az 5 GHZ nem hátrány.
-
-
-
plejik
addikt
Router javaslatot szeretnék kérni. Kb. 120 nm2 és ketszintes házba szeretnék egy routert aminek jo a jel erőssége, és nincs horror áron. Milyen típust ajanlanatok?
Előre is köszi. -
crissprivat
senior tag
válasz
< CyberBob > #46310 üzenetére
Olvasd már el az aláírásod
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste #46309 üzenetére
Akkor marad a próba.
-
válasz
< CyberBob > #46308 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni mivel eltérő hardverre épülnek és minden környezet más és más.
-
válasz
< CyberBob > #46305 üzenetére
szia,
az rt-n18u nem csak hardveresen erősebb, hanem szoftveres moddolással felnyomható jobbra a wifi szórás erőssége is.
-
sanya1111
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #46293 üzenetére
Köszönöm szépen akkor azzal próbálkozok.
Üdv:
S -
< CyberBob >
őstag
válasz
Gubek-Einste #46304 üzenetére
Családi házas rész, így szerintem elég a 2.4 GHz. Néztem, hogy erősebb az Asus hardvere de csak "router-ként" lenne használva (Digi 500/200). A wifi távolság / erősség lenne a fontos. A leendő laptop elvileg ezt tudja: 802.11 b/g/n.
-
válasz
< CyberBob > #46303 üzenetére
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor ez a két router az ajánlott.
A kettő közül az Asus az erősebb eszköz így ha nem ragaszkodsz a TP-Link-hez akkor inkább az Asus-t vedd meg. -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Két routert néztem ki: ASUS RT-N18U, TP-LINK TL-WR1043ND.Egy családi ház emeletén lenne a router és a wifi jelnek a földszintre kellene lejutnia egy 26-30 cm-es vasbeton födémen keresztül a lakás másik oldalára (kb. 7 méter) ahol egy nem sokára vásárolt laptopot (böngészés) kellene elérnie. Persze körbe ablakok is vannak (fent a router mellett is).
Melyik eszköz lenne jobb a fenti szempontból, esetleg van-e más alternatíva?
-
ricsi0307
senior tag
Közben nézelődtem kint is és belefutottam ebbe és mivel eddig a Xiaomi-val csupa pozitív tapasztalatom van így adnék neki egy esélyt ha rábólintotok.Száraz adatokat nézve nekem úgy tűnik, hogy ez már egy felsőbb kategória és árban is bőven az ingerküszöböm alatt marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged