- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sricsi2000
csendes újonc
Sziasztok, szeptemberben kezdem majd az egyetemet, járműmérnöki szakon és szeretnék venni egy kicsit erősebb laptopot hátha szükség lesz rá a tervezőprogramoknál.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Legkésőbb augusztusig.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Körülbelül 230-280 ezer között nézegettem, de 300 ezer lenne a maximum, ha jelentősebb a különbség a 2 gép között.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Egyetemen használt tervezőprogramokhoz, 3D modellekhez, néha játékra is, amire egy egyetemista használná.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Örülnék ha 1-2 éves játékokkal is még tudnék játszani medium beállításon, de nem a játék a legfontosabb,
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6-17', FHD, mattot jobban preferálom de nem létszükséges, IPS fele hajlok inkább ha már ilyen áron vennék gépet.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti egyszer lesz hosszabb úton hordozva, illetve a kolesz és egyetem és a termek között.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell rajta legyen semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Örülnék ha HDD és SSD is lenne benne, de igazából csak előny lenne mert utólag úgyis tudnék tenni bele. Minimum 8GB RAM, optikai meghajtó plusz pont, de ahogy néztem az ilyen erősebb laptopokban sokszor kihagyják.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
A jó akkuidő se lenne hátrány, 5 óra netezésnek, word olvasás elég lenne szerintem.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép.[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz fgeth #152493 üzenetére
A Dell G5 esetében érdemes élőben kipróbálni, hogy a nem túl szilárd fedlap megfelelne-e (a középre összpontosított zsanérmegoldás miatt, valószínűleg a hűtés elrendezése miatt vagy csupán egy divatos dizájnnak szerették volna a tervezők). Aki már megvette, persze könnyen meglehet, hogy dicsérni fogja a gépét, de ha megteheted, érdemes legalább a bolti bemutatásra kirakott gépeken megtapasztalni.
-
elprimo
tag
Hi. Valakinek van arról tudomása esetleg hogy valamiért egyáltalán nem ajánlott egy Lenovo ideapad s145 14” gèp?
-
fgeth
csendes tag
Gamer laptopot keresek 300 000 alatt (igen, tudom, de ennyi van rá), viszont minél többet olvasok, annál jobban összezavarodok. Mit ajánlotok, ami megbízható, a mostani játékok elfutnak rajta (pl. az utolsó Tomb raider), nyilván nem ultrán, vagy a Witcher 3, az mondjuk ultrán ? Emellett használnám 3d programokhoz (CAD, Maya, Zbrush stb.), renderelésre, és persze Photoshophoz munka szinten, Premierehez, After Effects stb. hobbi szinten.
Ezeket találtam, amik még kb. beleférnének:
Acer
Dell
LenovoMelyiket lenne érdemes? Esetleg más javaslat? Ezért a pénzért jobbat?
Asust nem vennék, egy ROG géppel három éven át szenvedtem, soha többet.Új gép kellene, legálisan Magyarországról - céges lesz
FHD, matt,
oprendszer nem kell: van,
a háttértár is mindegy, van egy ssd-m, amit bele tudok rakni, de lehessen min. drive-ot belerakni
RAM elég 8 GB, de bővíthető legyen (2 memória slot)
hordozni fogom, de nem annyira útközben használnám
ami fontos lenne még, hogy ne melegedjen túlságosan - persze, mi a túlságos? Ne olvadjon meg kasztni Hűtőpaddal használnám, de jobb félni, mint...Tényleg nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni! Ahány laptopom eddig volt, mindig a saját bőrömön tapasztaltam ki és szinte mindig ráfizettem, pedig előtte tájékozódtam.
-
begunner16
csendes újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Jövő hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 300 ezer Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, néha Photoshop
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem használnám.
IPS.
Sokat lesz hordozva, utazás közben is használva.
Semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min. 256GB SSD, 8GB RAM, ODD nem kell.
Fémház, esztétikus külső.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, de akár használt is jó áron. -
Haapaet
csendes tag
sziasztok!
Az alábbiakról mi a vélemény?
[lenovo-ideapad-330s]
[asus-vivobook-x540ub]
[dell-inspiron-3567]
[dell-inspiron-3576]
[hp-250-g7](1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 héten belül, Extreme digitalnál
max 150ezer
otthoni felhassználás, net, film nézés, irodai programok
nem
15,6", FHD, jó lenne az IPS de nem feltétel
nem
Win 10 nice to have, de nem feltétel
1 TB HDD, min 4 GB ram, optikai meghajtó kell
nincs
újköszi
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Az e7440 annyira nem ajánlott, hogy 55e körül sem ér?
Vagy ne szórakozzak, duplázzak rá és nézzek egy T450, E7450 vagy 840/850 G2?
A fenti hármasból melyik a legjobb választás?-bolti "eladós" laptop, ezért egy jobb betekintési szöggel rendelkező panel kellene, a többi kritériumnak gyakorlatilag bármi megfelel, így azt nem is részletezném
Köszi!
-
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
Barátnőm nagyijának szeretnék laptopot venni, de utoljára 7 éve vettem laptopot és gyanítom, hogy volt pár újítás a Dell Inspiron N5110-esem óta. Kérlek Titeket, segítsetek még jobban bevágódni a mamájánál.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most.
Max. 150 ezer Ft, de ha 100 körül van jó notebook, akkor inkább az.
Hát őszintén nem tudom mit csinál egy nagymama, inkább hobbi szint. Netezgetni szokott, meg videót nézni stb. Remélhetőleg nem lesz gamer belőle, mert már a PC-je is nyugdíjas.
-
Matt kijelző lenne a jó, IPS panel. 17 colos, full HD vay 720p HD felbontás.
Nappaliból a konyhába lenne hordozva, de azt majdnem minden nap. Viszont zötyögni nem fog a buszon vele.
Windows 7 vagy 10.
Ha ennyi pénzért megoldható, akkor jó lenne az SSD, hogy gyors legyen. RAM igazából nem nagyon kell benne. CD/DVD olvasó nem szükséges.
Fekete színű legyen.
Újat szeretne.Előre is köszönöm a segítséget!
Tüki
-
törölt tag
sziasztok tanácsotokat kérem.
Most
200-300ezer
(3) Felhasználás?
videózás némi játék
1080p közepes gépigényű játékok, most nincs konkrét. kb gtx 1050 szintű grafikus kártyát szeretnék
Mindenképp IPS vagy OLED/AMOLED, lehetőleg fényes. Csak TN panelt ne.
mindegy
optikai nem, RAM 8-16gb, SSD (is) legyen ha lehet
minimum 14 inch. esetleg HDMI csatlakozó de aminek örülnék ha könnyű gép lenne és nem hangos, esetleg érintőképernyős
új[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz V_ektor #152484 üzenetére
Nem csodálom, emlékezz vissza 8 éve miben és hogyan volt 4K tartalom és TV és bármi egyéb. Áhám, maga a kimenet sem tud ennyit kiadni, ez itt az első nagy gond.
Maga a fájl megnyitása és pörgetése nem gond. Mostanság ami még para tud lenni, az a megfelelő felbontás kirakása 60Hz mellett. Na ez szokott még gond lenni és okoz sok-sok álmatlan éjszakát nekem is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
V_ektor
újonc
válasz Tikakukac #152482 üzenetére
És ez mit jelent az én esetemben?
A régi Lenovóm (Geforce410M 1Gb) a hdmivel összekötve a 4K tv-t sötét képernyőnél többre nem képes.
Amúgy a fene se akarná összekötni kábellel a két eszközt, de a smart tv-k még mindig ott tartanak, hogy nincs egy értelmes lejátszójuk ami feliratot kezelne, vagy ne szellemképesítené be a *.mkv fileokat.
Ezért ezt szeretném ha az új laptopnál nem jelentene problémát ha néha így néznék filmeket. -
orc88
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Alapvetően nem sürgős, viszont most lenne egy alkalmi ajánlat.
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~210.000Ft
(3) Felhasználás? Egyetem, kevés alkalmankénti lightos játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? MX130/MX150/Vega8/R530/R540
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hetente 2-3x7-9 nem lényeg, ami van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új, számlás.
Nos, ahogy követtem a topikot 1 ideje read-onlyban most valószínűleg az Aspire 5 52g-t ajánlanátok, viszont most meg tudnám venni ezt a HP Pavilion notit akciósan, nagyjából 10 ezerrel lenne több mintha az Acerbe raknék +4GB és SSD-t.
Kérdés: megéri-e azt a kis felárat?(~10k Ft.) Felveszi a versenyt a HP Pavilion 15 széria anyaghasználatban az Aspire 5-tel? A megjelenés és a +1 év gari miatt jobban húz a szívem a HP felé.
Szerk.: MediaMarkt akció keretén belül jönne ki ennyire a HP.
[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
devil-k
nagyúr
válasz Tikakukac #152477 üzenetére
Ráadásul ennyi pénzt azért sajnálnék kiadni rá, mivel az asszony nem igazán tud minden esetben tudja olyan szépen megóvni, mint én a laptopomat... Szóval ennyi pénzt "felesleges" belefeccolnom. Ráadásul annyira nagy filmezéseket nem nyomna rajta... max sorozatokat... Otthon a FHD TV... a vetítő...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
-
begunner16
csendes újonc
Mi a véleményetek erről a gépről? Videók vágására, meg komolyabb Photoshop felhasználására alkalmas lehet? Dell G3 3579
-
Khelben
nagyúr
válasz V_ektor #152471 üzenetére
Dell Latitude sorozat, olcsóbban HP Probook 4-es sorozat. Sok hurcolásra 14-nél nagyobbat nem vennék.
(#152470) Oplex : Huawei-ről egyelőre nincs hosszú távú tapasztalat, én kerülném egyelőre. Kicsi és könnyű gépben nem lesz dedikált vga (ha mégis, akkor túlmelegedés lesz). Tudom, hogy nagyon fancy a vékony gép, de a strapabírás és a vékonyság fordítottan arányos. Ugyanez igaz a teljesítményre is meg a kényelmes billentyűzetre. Neked is valamelyik kisebb Latitude gépet javasolnám, 5490-et pl. Nem vékony meg nem szép, de megbízható és strapabíró.
[ Szerkesztve ]
-
V_ektor
újonc
Sziasztok,
sokat olvasok most a témában, mivel 7 év után lecserélném elavult lenovo B570-esemet. Nagyon szépen tette a dolgát, elődje pedig egy IBM Thinkpad volt, szóval már márkahűnek is mondhatnám magamat, de ez nem köt az új vásárlásakor. Ami fontos, hogy tartós, jó minőséget kapjak ennyiért.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300.000(3) Felhasználás?
Egyetemi tanulmányok, letöltések, otthoni filmezés néha saját kijelzőn, néha egy viszonylag nagy (55zoll) 4K-s tv-n megjelenítve.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS-ről sok jót hallottam kipróbálnám de félek hogy sérülhet és akkor egy vagyon cserélni a panelt.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sok-sok hurcolás.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD PCI-e. 8GB RAM elég. Nem kell optikai.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Kártyaolvasó kéne de megoldom ha nem lesz.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újat vennék garanciával.Köszi a tippeket!
-
Oplex
tag
1-2 hónapon belül
350-400e
irodai programok, programozás + fotószerkesztés hobbi szinten
-
13.3 - 14.0 inkább fényes
sokat, és használnám is közben, előny lenne egy fizikailag kicsi és könnyű gép
Win10+Linux (támogassa)
256GB+ SSD, 8GB+ RAM, optikai meghajtó nem kell
USB-C töltő
csak új gépHa esetleg van olyan gép, ami drágább lenne, de jobban passzolna ezekhez az igényekhez, akkor azokat az ajánlásokat is szívesen fogadom.
Egyelőre a Huawei Matebook 13 gépet néztem ki, de az akksi időről sok helyen rosszakat írnak, illetve nem tudom, hogy egy Photoshop pl. mennyire futna jól egy integrált GPU-n + WQHD felbontáson (a 3:2 képarány viszont nagyon vonzó). -
Zsotyi
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni notebook vásárlásához.
- Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél előbb, hacsak nem éri meg megvárni egy újabb generációt
- A gépre szánt összeg forintban?
300.000 HUF (lehet kicsit több)
- Felhasználás?
Java programozás lenne a fő felhasználási cél
- Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Másodlagos szempont. Alapvetően nem gamer noti kell.
- Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15 colos, matt IPS LED
- Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Itthoni gép lenne, ritkábban hordoznám, de utazás közben is használnám, ha úgy van
- Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10
- Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB HDD, legalább 256 GB SSD, 16 giga RAM, optikai meghajtó nem kell
- Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, világító billentyűzet
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Újat szeretnék, de jó ajánlat esetén jó a használt isVálaszokat előre is köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz thwHUNter222 #152464 üzenetére
A Predator sokkal jobb gép, de 310-ért már ott a Dell G5, ami meg még jobb.
(#152446) BViktor8: Dell 5590
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz thwHUNter222 #152464 üzenetére
Két Acer-t összevetve, SSD nélkül harmincezer forinttal olcsóbb (279.900 Ft) a másiknál.
[ Szerkesztve ]
-
thwHUNter222
csendes tag
válasz Khelben #152457 üzenetére
Köszi eddigi válaszokat is, kinéztem most 2 laptopot és szeretnék véleményt kérni a kettőről, hogy melyik legyen.
első: [link] Kedvezőbb ár miatt gondolkodom rajta, anyaghasználatáról és felépítéséről kérnék segítséget illetve tapasztalatokról.
második. [link] Az ajánlott predator lenne.Megéri az a plusz ár a predatorért?
Válaszokat és segítséget is még egyszer köszönöm! -
Tikakukac
titán
válasz erkkrey #152462 üzenetére
Megvehető, persze, csak számolj vele, hogy itt fogyasztás és hőlimit hegyek vannak. Tehát ha megszoktad, hogy a gépedet ott hagyod renderelni és mondjuk 10 óra lesz a vége, akkor lehet abból 1 nap lesz, mert nagyon kevesen tesztelnek ki egy masinériát úgy, hogy az menni tud akár fél napot is, amiben vegyes szakaszosan van megküldve GPU-CPU egyaránt. Venti profil újraírásakor futottam ebbe bele. 1 óráig minden klafa. Egyszer a kicsi gépen hagytam CAD-et futni, 2 óra után elmelegedett és szegény ott cammogott fele órajeleken.
Megvétel után ilyesmire figyelj oda, ezek nem munkára lettek kitalálva, géming közben ha droppol a gép észreveszed, de ha magában fut szegény nincs kinek sírnia.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz erkkrey #152458 üzenetére
Mondjuk a 4K szerkesztések azok oda fognak csapni a lovagnak rendesen, szóval ha betérdel valami, ami elég esélyesen fog, egy olcsó tartalék géped legyen. Friss tapasztalat, Y530 tulajjal játszottuk ezt el pont.
-
erkkrey
újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok. Mi a véleményetek a két gépről, melyiket ajánlanátok? Úgy látom nagyon hasonló konstrukcióval érhető el mindkettő.Grafikai munkára és video (4k) / képszerkesztésre használnám.
Lenovo Y530 vagy Dell G5 ???
Ha nem ezt akkor mit ajánlotok?
Összeg: 350-400e Ft
15,6" i7-es proci, 8-16gb ramKöszönöm a segítséget!
-
Khelben
nagyúr
válasz thwHUNter222 #152455 üzenetére
Magyar boltban vegyél gépet, ne külföldiben, mert szívás lesz a garanciával. Dell G5, Acer Predator, ahogy írták. A G3 egy műanyag vacak, gyenge hűtéssel.
-
bob011
aktív tag
-
thwHUNter222
csendes tag
válasz thwHUNter222 #152454 üzenetére
Valakinek akkor bármilyen vélemény erről?:
[link]
Az előzőekben leírtakra alkalmas lenne-e? -
Dhampir
félisten
válasz Zola007 #152452 üzenetére
Nem. Itt láthatóak a szervizek.
Csak az IdeaPad/Legion termékekre vonatkozóan. A THINK termékek sok szervizbe bevihetőek.
Habár előfordul, hogy az előbbiek esetében is viszonylag hamar és rendesen javítanak, de sajnos sok a rossz tapasztalat (hosszú ideig tartó várakoztatás, összekarcolás, mintha szabotőrök rongálnának ott).Körülbelül két (?) éve elhintették itt a fórumokon, hogy változni fog a szerviz, hát ebből semmi sem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
-
Dhampir
félisten
válasz thwHUNter222 #152450 üzenetére
Ha már egy gyengécske, ám drága Lenovo-t linkeltél nemzetközi billentyűzettel, akkor összevetve egy másikkal; annyiért itthoni webshopokban Lenovo Legion Y530-at kapsz jó hűtéssel, i7 procival + GTX 1050 Ti-vel, i5 processzorral meg 250000 Ft körül. Hátránya a gyenge Lenovo szerviz és a hazai Lenovo "képviselet", és a viszonylag könnyen karcolódó fedél.
-
thwHUNter222
csendes tag
Üdv!
Segítségre lenne szükségem, mostanában minden tech vásárlás előtt idejövök és még sosem csalódtam szóval ismét szeretnék "utat" találni .
Laptop vásárlásra adtam hát a fejemet egyetem előtt, szóval főleg tanulás és hordozás lenne célja, illetve minimális szórakozásra is, úgy is mondhatni egy "társat" keresek.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?- Kb 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)-olyan 230-250 ezer körül terveztem
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)- mérnökinformatikus hallgató leszek szóval, tanulás, programozás , minimális szórakozás (pár kisebb játék)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?- Nem hajtanám meg igazán, főként régebbikkel, amikkel most is játszok (pl.: lol, cs, borderlands etc...)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?- Fényes ips, lehetőleg, de nyitott vagyok
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?-Naponta hordozva lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)-Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?- lehetőleg SSD egy élhető meretben és legalább 8 giga RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)-Nincs (különben is STOP SOROS port)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)-Használt is jöhet de lehetőleg garanciávalEddig egy lenovo-n akadt meg a szemem amiről véleményt is kérnék:
[link]
Újra csomagolt verzióban.
A válaszokat és segítséget előre is köszönöm ! -
Tuomas
addikt
Sziasztok! Egyből a lényegre térnék:
(1) Egyelőre csak terepszemlét tartok, és a lehetőségeimet mérlegelem, mert 2 éve vettem egy asust102ha-t, ami nem régi, de azért nem is az igazi, elgondolkoztam a cseréjén. Így 1 éves távlatot mondanék.
(2) 200-350 ezer Ft
(3) Irodai programok, alkalmanként játék, illetve multimédia tartalmak (zene, videók, stb), valamint netezésre.
(4) Nem kell egy izomgép, főként stratégiai játékok jönnének szóba, ps4 van, így az a fő játékos platform.
(5) A 13"-14"-os notikat nézegettem, fontos, hogy kompakt legyen, jó képminőséggel, esetleg érintőkijelző is szóba kerülhet.
(6) Nem sokat, de azért hordoznám, a mostaninál hozzászoktam, és szeretem is, hogy kicsi, könnyű, egy kézi táskába belefér, és kb 5-10 órát kibír egy feltöltéssel, nem kell a töltőt magammal cipelnem.
(7) Win 10
(8) Optikai meghajtó nem kell, tárhely sem kell sok, mert saját nas-on tárolom a dolgaimat. Így inkább ssd. RAM-ból 8gb elég lenne.
(9) Csak amit már írtam, legyen minél kompaktabb és bírja az akksija hát egy jó 5 órát legalább. Ja és legyen jó az anyaghasználata, és az összeszerelés minőségi legyen, ne recsegjen ha kézbe veszem.
(10) ÚjEgyéb: Asus zenbook-okat nézegettem, abból is a 13-asat. Azok azt hiszem a fentieknek megfelelnének, de érdekelnének esetleg más, esetleg olcsóbb alternatívák. Lenovot köszi, de nem, céges gépnek olyat használok és nagyon nem jött be.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
We were here
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok, új laptop vásárlásán gondolkozom
Egy-két hónapon belül
300-320k
Tervező programok, multimédiás felhasználás
Nem igazán használnám játékra
Full HD, IPS
Heti rendszereséggel
1 TB hdd legalább, 128-256 gb ssd, 8 gb ram
Nincs
Csak új[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Dell Vostro 5581 és Lenovo Thinkpad E590 széria milyen minőségű?
(IPS, i5, 8GB, 256SDD)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
milkabrams
őstag
válasz milkabrams #152443 üzenetére
Találtam dell 7577-et i5 7300hq és gtx 1060-al is. A g5 árában.
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok gondolkodom egy új noti vásárlásán.
1. Kb. 2 hónapon belül valamikor
2. Kb. 300.000 ft
3. 30% játék modern és régi címek vegyesen, 60% film, zene, net, 10% egyszerűbb office
4. Nagyjából egy gtx 1050 vagy ha lehet 1050 ti kellene.
5. Matt fhd 15.6"
6. Lakáson belül, asztal és ágy közt. Havonta 1-2 alkalommal hosszabb útra, de közben nem használom.
7. Semmi
8. Mindegy, 256 vahy 500gb-s ssd kerül bele, egy meglévő hdd társaságában.
9. Semmi különös
10. Új gép
A jelenlegi lenovo ideapad 520-at szeretném lecserélni, mert nem elég az mx150 ereje, ennyiből kapok egy dell g5-öt, ami PH vélemények szerint nekem nagyjából jó is lenne, viszont láttam róla egy tesztet, akol nyitásnál hajlott a képernyője, ami kissé megrémített, ilyent a tejfölöspoharamnál sosem tapasztaltam, még hasonlót sem. Elég a dell hűtése az i5-8300h és gtx 1050 ti mellé?
Másik lehetőség a lenovo 330 gtx 1050-el, de nem hiszem, hogy oda elég a hűtés és ugye TMX. Esetleg HP 15 vagy dell 7577 7.gen i5 és gtx 1050?[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Khelben
nagyúr
válasz MittuDomain_ #152435 üzenetére
Ennyiért erős hardverrel játékgépet kap. Mondjuk ne a G3-at, mert az egy rakás sz..r, de egy G5-öt be lehet vállalni. Mellesleg ITX-ből össze lehetne rakni a laptopnál kisebb, erősebb és olcsóbb asztali gépet, akár egy monitor hátuljára rögzítve.
(#152436) blue_23 : Acer Aspire 5, i5+MX150 felállásban.
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Laptopot keresek egy ismerősnek:
Amint lehet(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max 250k(3) Felhasználás?
Általános felhasználás, filmnézés, ha belefér játék.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
PubG, wot, nem kell max felbontás(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6, matt, IPS lenne legjobb ha belefér(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Leginkább asztaliként funkciónálna.(7) Operációs rendszer?
Ne legyen, de szükséges win10 támogatás(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
128 GB ssd legyen benne(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új,Utólagosan nem lenne fejlesztve, ezért kész konfigurációt keresek, kérlek több típust is ajánljatok.Köszi!
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
MittuDomain_
őstag
Halihó!
Egy barátomnak keresek gépet, mert idegesít, hogy mit akar venni és mennyiért - de nem ez a fix kiszemelt, csak egy erős versenyző, tekintsétek referenciának.
Sajnos mereven elzárkózik mindenféle hsználttól, még a 2-3 év garis használt sem jön nála szóba.Akkor pontonként:
1) Mostanában, 1 hónapon belül
2) 350-360e, de részletre kívánja venni
3) CAD-CAM alkalmazások (AllPlan, Revit, AutoCAD, de nem renderelés, hanem 3D modellezés), végeselemes programok (statikai szimulációk, Axis, Plaxis, ConSteel)
4) nem releváns, van PS4 nála otthon
5) 15,6-17,3, IPS előny, matt, 1600*900 minimum, de lehetőség szerint inkább ne menjünk fHD alá
6) nem és nem; csak azért laptop, mert nagyon kicsi a lakás és fizikailag nem fér el a PC
7) van legál win kulcs
8) min. 250GB SSD, min. 16GB RAM, optika nem kell
9) a végeselem programok procigyilkosok, legalább 4 fizikai magos proci kell, a HT előny. Plusz M2 bővíthetőség, esetleg hely egy vinyónak előny.
10) csak új, a használttól merev elzárkózás van...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Khelben
nagyúr
válasz timirosicka #152431 üzenetére
A Latitude 2 kategóriával feljebb van, mint a többi, természetesen az a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
timirosicka
tag
válasz timirosicka #152369 üzenetére
Akkor melyiket?vagy ezek közül mind jó?
A lényeg,hogy jó pár évig gond nélkül és gyorsan müködjön.a latiban H proci van a többiben U.Az jobb,vagy rosszabb?
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Gzu73 #152429 üzenetére
Kell bele SSD meg még 4 GB RAM és 2-3 évig ez a gép még elég lesz nagyon lazán.
Sly189: Első kérdést neked kell tisztázni: mennyire fontos, hogy hajtogasd meg nyomkodd. Ha igen, akkor 200 Mátyás ide elég vékonyka lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Gzu73
tag
Feleségemnek van egy egy HP Probook 430 G4-e:
[link]
amúgy i3-7100u, 4gb ddr4, 500gb hdd.
decemberben volt 2 éves.
szerinte nagyon lassú. alapesetben filmezésre használja, sokszor youtube-on.
ezen kívül böngészés, talán chrome-mal és persze rengeteg ablak megnyitva egyszerre, sztem 10-15 vagy több is.
használ meg excel-t is, bár ezt ritkábban.
általában nem kapcsolja le a gépet, csak lehajtja a fedelet. a gép meg alvó üzemmódba kerül, utána persze sokáig tart amíg magához tér.
állítsa szerint a programok elindulása is percekig tart, pl egy üres excel, vagy böngésző is lassan reagál. Ilyenkor homokórázik csak.
Néha azért lekapcsolja a gépet, legközelebb persze a bootolás is lassú.
Mondjuk lehet türelmetlen is egy kicsit.Az lenne a kérdésem, hogy érdemes ezt a gépet bővíteni?
Vagy inkább kezdjünk el egy másikra gyűjteni és eleve erősebb gépben gondolkodjunk?
Köszi a válaszokat előre is. -
Sly189
senior tag
Sziasztok, írom a kívánságlistát
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200.000 HUF
(3) Felhasználás? irodai programok, tanulás
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13.3-tól 14" IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Utazás közben is - 2-3 óra tanulás miatt
(7) Operációs rendszer? Win10
(8) Tárhely mérete és típusa SSD, min. 256GB,optikai meghajtó bakelit(nem kell )
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? "nagy enteres" billentyűzete legyen, (legyen hosszú "í" a helyén) HDMI, 3in1 eszközök előnyben, pl. Lenovo Yoga 530. SD kártya olvasó, az se baj ha nem full doboz hangja van (Jelenlegi E6220 DELL gépemnek a hangjával megvagyok elégedve, azzal már nem , hogy kiesik az akksija, ami amúgy is 1%-os.)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új gép, előny az a bolt, ahol lehetőség van 0% THM-re lehetőleg.MediaMarktban eddig ezt néztem ki: Lenovo Yoga 530 81H90076HV
Intel vagy AMD? sose tudtam melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A cég ad nekünk új laptopokat és valószínűleg megkapjuk a lehetőséget, hogy kiválasszuk a méretet.
A gép: HP Elitbook 8xx G5 lesz, és vacilálok hogy 840 vagy 850 legyen. Az lenne a kérdésem, hogy régebben voltak HP gépek ahol a x40 és x50 között azért volt különbség pl. kijelzőben azthiszem az x40 javára. Tudtok esetleg erről valamit, hogy ez a két gép csak méretében különbözik, vagy kijelzőben is akár?
Köszönettel.
Zn
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
zileut
tag
A HP Probook 450 G5 és a G6 között vmi érdemi különbség van?
-
jagofett
tag
Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni, laptopot szeretnék venni munkám mellé. Egy Lenovo Y520-at váltana (ez volt munkahelyen, de most saját kell)
Amint lehetséges
400.000 Ft körül
(3) Felhasználás?
munka, nagy ritkán játék, de régebbi címek. Programozásra kell, tehát nem árt ha a procinak van ereje.
régebbi játékok, FULL HD felbontás, részletesség mindegy - ezekre nem kell szerintem dedikált VGA, persze ha van ilyen gép az csak előny.
15 col, IPS, Full HD
alkalmanta hordozom, de közben nem használom
windows 10 lehet, de nem feltétlen kell
min. 256 SSD, min. 16GB RAM, optikai meghajtó nem kell
HDMI
jó állapotú, garanciás használt is lehet.
Egyéb infó:
Van egy ajándékkuponom az edigitalba (125k), így előny ha ott lenne, vagy máshonnan de kevesebb memóriával/ SSD nélkül, de bővíthetően, hogy a kupont is ki tudjam használni.Tudom hogy egy igazán erős munkaállomás esetén határ a csillagos ég, én ezzel a költségkerettel szeretném maximalizálni a lehetőségeimet.
Köszönöm előre is!
-
Tikakukac
titán
válasz ArthurShelby #152417 üzenetére
Ha az NV nem egetrengető és skippelném, de még az i7-et is. Igazándiból amit kívülről látsz, portok és kasztni ami más.
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Mi a különbség a dell 5450 és a 7450 között?
(mindegyiket fullhd ips, i7, nvidia 840m-mel néztem)[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
sasa134
addikt
Sziasztok, az otthoni öregecske Probookomat szeretném lecserélni egy modern vasra, váltani Win10-re. Sajna az SSD és a +4gb DDR3 sem menti már meg a jópár éves gépet, gyakran érzem a proci limitet, kijelző is sokat veszített a fényerőből, így váltani akarok.
Kell egy tartós, jó építésű gép, munkára (Office, email - tehát jó billentyűzet, ami világít) és amatőr fotószerkesztésre (Capture One), játék nulla.
HP Zbook-okat nézegettem, ilyen 1000Euró körül van ennél jobb megoldás, ha új gépben gondolkozom Win10-zel?HP ZBook 15v G5 4QH78EA 15,6" Full HD, Intel Core i5-8300H, UHD Graphics 630 + 500Gb Samsung SSD upgrade + 16Gb DDR4 RAM upgare ---> 999 Euro
Ez így olcsóbb mint a kb 1200 Eurós ZBook 15v G5 gyárilag 256Gb SSD-vel DE Quadro VGA-val.
Erre lenne dugva egy nagyobb HDD (gondolom bele nem tudom építeni) USB-n és opciósan dokkoló + monitor jönne még hozzá.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Khelben
nagyúr
válasz csubiserial #152413 üzenetére
Sokkal jobb nem lesz, főleg nem erősebb. Dell Latitude 5590 valamivel jobb minőség, mint a Probook. Van belőle erősebb változat is 5591 néven, de az már lehet, hogy kilóg a 330-ból.
-
csubiserial
újonc
válasz Khelben #152412 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet. Igazából csak tűzoltásra használnám alaptopot, mikor nem tudok az asztali gép mellé leülni, és emiatt nem adnék ki többet érte. Tudnál ajánlani 15,6-ban is ebben az árkategóriában, mert akkor inkább a képernyőméretben kötnék kompromisszumot. Köszi előre is.
-
Khelben
nagyúr
válasz csubiserial #152411 üzenetére
Amit te keresel, az ez: Zbook 17. Ebből talán érezhető, hogy 330-ért mit fogsz kapni. Nyitni kellene a használtak felé, mert ebből csak szívás lesz. A 17-es kijelzőt pedig elfelejteném, nem nagyobb annyival a 15,6-nál, mint amennyivel ritkább és drágább.
330-ból ilyen gépeket lehet kapni, 3D tervezésre ez kb olyan, mintha a Forma1-es versenyre kiállnék egy 1.2-es Opel Corsával.[ Szerkesztve ]
-
csubiserial
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék laptop vásárlásához, főleg építőmérnöki programok (Allplan 3D) futtatásához:
Amint lehetséges
330000 ft. körül
csak munkára lenne: Autocad, Allplan 3D
nem játszanék
17 colos, a többi mindegy
ritkán lesz hordozva, utazás közben nem használnám
windows 10
min. 256 SSD, min. 8GB RAM, optikai meghajtó nem kell
nincs
csak új gépElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
kzoli89
tag
válasz Khelben #152408 üzenetére
Köszi az infót!
Valahogy éreztem, hogy nem nagyon van ilyen megoldás, viszont megfelelő súly mellett a 15" még megfelelő kompromisszum, így lehet, hogy akkor egy HP Zbook STUDIO G5 lesz.
Megvárom, hogy az Apple még mit dob be júniusban. Nem vagyok egy Apple fan, de már kb. egy éve szemezgetek egy MacBook-kal. Kár, hogy az meg csak AMD-s eGPU-t támogat.Viszont a ZBook Studio G5 szériával van valakinek konkrét tapasztalata? Mert kollégák egy multinál ilyet használnak, és szidják rendesen. Most nem tudom, hogy amiatt, mert a multis-kulti részeként telenyomták minden szarral, aztán nem halad sehova, vagy maga a gép nem jó (itt kifagyásokra, kék-halálra gondolok)
-
Khelben
nagyúr
válasz xerobyte #152406 üzenetére
Itt van ugyanaz a gép, magyar boltban, magyar garanciával. Tippelj, mi az árkülönbség oka.
Ha nem játszol, akkor 250-ért már lehetne nézni HP Probook 450-et, valamivel jobb minőség és 3 év garancia.(#152407) kzoli89: Nem fog menni. 15,6 alatti méretnél nem lesz elég a hűtés az erős hardverhez. Tudsz venni HP Zbook 14-et, de abban csak U-s CPU van és gyengébb VGA. Nem véletlenül, mert az erős CPU-hoz nagy hűtés kell, az meg nem fér bele. Lehet nézni Macbook Pro-t is, ott valamivel jobb a helyzet, de ott is voltak/vannak hűtés problémák. HP Zbook 15-ből viszont kapnál ennyiért megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
-
kzoli89
tag
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Június-Augusztus
A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
600.000-800.000 +/- 100.000
Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg programozás (Java,Javascript), virtuális gépek futtatása
Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
A laptopot magában nem fogom
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13"-14", 1440p+, matt, IPS
Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
A tervek szerint nem sokat, és akkor is inkább filmnézés, netezés.
Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Gyárilag semmi nem kell, de legyen Linux kompatibilis
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
512GB+ SSD, 16GB+ RAM, optikai meghajtó nem kell
Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB TypeC, ThunderBolt 3
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új
Plusz információ
Alapvetően az lenne az igényem, hogy a gép maradjon hordozható, viszont CPU-ban erős. Előfordulhat egy-két gaming tartalom is, viszont az majd egy eGPU-val szeretném megoldani 2 külső monitor segítségével. Addig meg egy USB-s átalakító is elég.[ Szerkesztve ]
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
UI/UX + általános használatra kerestem FHD IPS 15,6" magyar kiosztású gépet, eredetileg 200-ért, aztán most már max 250-ért.
Javasoltátok az Acer Aspire 5-t
Találtam egy ilyet 204K-ért: Acer Aspire 5 A515-52G-58WM - 8GB RAM - 256GB SSD
Vagy lehet kapni 220 ért dupla ennyi SSD-vel, 230-ért pedig dupla ennyi rammal.Ez így megérős? Esetleg 250ig van jobb?
Azt találtam a teszteken róla, hogy PWM-et használ fényerőszabályozáshoz, ez így 2019-ben mennyire gáz, mennyire lesz észrevehető?
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm a válaszokat! Akkor kicsit többet kell ráfordítani.
- mozi bolondéria -
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen házat vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Politika
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest