Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masooo
aktív tag
válasz
Tikakukac #153598 üzenetére
Köszönöm nektek, akkor ennyi volt a pályafutása
Amúgy ezt a sütögetős eljárást láttam videó kártya esetén, milyen áron mehet illetve vki csinálja idehaza? Van egy egész jó laptopom i7 procival de a video chip elég gyenge, jó lenne értelmes áron fejleszteni kicsit legalább egy 1050ti vagy e körüli szintre.
-
Masooo
aktív tag
Estét
Nem tudom jó helyen kérdezem e, de olyasmi merült fel bennem, hogy egy régebbi laptopban lehet e cserélni procit.
Kaptam egy toshiba laptopot 2013-ból, ami hibátlan, de lassú a reagálása. 2gb alap ram mellé tettem 4et egy elhalt laptopból és a sata2 hdd helyére egy ssd ment a cucc ismeri a sata 3at ahogy olvasgattam róla. Ezek után is elég döcögős a rendszer, persze fényévekkel jobb, de a saját laptopomhoz képest siralmas. Rálestem a procira és egy Amd e1 9w fogyasztással 2 mag 1gb tudással az, ami üzemel benne. Ez azért megmagyarázott nekem pár dolgot. Felmerült bennem, hogy ha kivehető az amd e1 akkor vmi betehető e a helyére esetleg ami jobb és ezzel a vas alkalmas lenne irodai munkához és nem a szekrényben végezné. toshiba c50d-a-149 amúgy.
Köszönöm, a válaszokat is és az útbaigazítást is ha másfelé kell érdeklődni. -
sickoface
tag
haliho
olvasgattan a forumot, de annyira levagyok maradva a ma kaphato laptopokkal, hogy jobbnak latom ha szakertok segitseget kerem.
amit szeretnek: ips kijelzo, meret 15 col korul vagy nagyobb, full hd felbontas, matt v fenyes nem szamit mert 90%-ban asztali pc-kent hasznalnam igy az akksi ido sem elsodleges csak ingazas miatt egyszerubb mintha asztali pc-t cipelnek ide oda.
elsodlegesen jatszanek rajta foleg league of legends, de eroforrasigenyesebb jatekokat is futtatnek rajta igy az erosebb cpu, dedikalt gpu, ssd fontos szempont. op rendszer nem gond ha nincs elore telepitve, egyebkent win 10 fut majd rajta.
ugy latom ez foleg a gamer lapos kategoria lesz, de ha van ra lehetoseg olyat szeretnek ami kulsore szolid es minel tavolabb esik a csillivilli vilagitos hardkor gamer laptopoktol.
termeszetesen tudom, hogy mindennek ara van, kompromisszumok igy vegso soron ha gamer laptop, akkor ez van, de ha az arba belefer akkor a teljesitmeny utan a minel normalisabb anyaghasznalat lenne meg fontos.
fogalmam sincs, hogy egy ilyen gep mennyibe kerul ma, lehet abba az arba a fele nem fer bele amit leirtam, de probaltam fontossagi sorrendben irni az igenyeket aztan a kapott tippek alapjan majd szepen lefaragok beloluk hogy beleferjek a budzsebe. ez pedig 300 ezer lenne, maximum 350 ha epp akkora a minosegbeli ugras a ket osszeg kozott.
mint mindig, elore is koszonom a segitseget, amit mindig megkapok ezeken a forumokon, orok hala!
-
Khelben
nagyúr
válasz
sarasota123 #153590 üzenetére
Garanciát nem érinti, legfeljebb akkor, ha valamilyen extra garanciát vásárolsz hozzá, amit a bolt ad. A gyárit nem veszted el ram bővítéssel. Valószínűleg olcsóbb, ha te veszed a ramot, főleg ha használtat keresel.
-
blue_23
senior tag
válasz
sarasota123 #153590 üzenetére
Acershopról tudok nyilatkozni, 2x16 GB memóriát 100e forintért építenek be.
-
Khelben
nagyúr
válasz
sarasota123 #153587 üzenetére
Dell 5590. Ha nagyobb kraft kell, akkor 5591, de az már nem fog beleférni 350-be.
(#153588) Hocsika : HP 250-ből valamelyik jobban felszerelt darab.
-
Hocsika
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség, megrekedtem a nézelődésben...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Minél előbb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- Maximum 200e Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Otthoni használat, böngészés, irodai alkalmazások.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- Nem használnám játékra.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15,6" vagy felette, matt, nem fontos szempont az IPS, de ha belefér...
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Főleg otthoni felhasználás, keveset lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Nem feltétlenül szükséges.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Külső merevlemezre menne az adatok többsége, SSD jó lenne bele. 4-8GB ram, optikai meghajtó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Nincs egyéb.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Új, garanciális, számlás.Nagyon szépen köszönöm!
-
sarasota123
aktív tag
üdv,
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb. 350e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
fotószerkesztés, illustrator, premiere (hobbi/munka szinten, amikor épp nem tudok az otthoni pc-n dolgozni)
IPS mindenképp 15.6
néhány hetente hordoznám utazáshoz
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 ssd legalább plusz van külső vinyóm
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újilletve még annyi kérdésem lenne, hogy tudnátok-e ajánlani helyet, ahol esetleg lehet mostanában 0% THM-el notebookot venni és nem csak a gagyikat, köszi.
-
Chuck Norris
senior tag
-
mongi123
csendes tag
Jövőhét folyamán
Br. 100.000 Ft.
Netezés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
15.6"
Nem lesz hordozva
Használt is -
szMartin17
tag
Azonnal
120.000 Ft +-10.000Ft
GTA 5 és hasonló játékok HD-ban (tudom kb 20-40fps-re lehet számítani max)
HD, low/medium
HD vagy FullHD
Minimális hordozás
WIN10-el fogom használni, de megoldom a telepítést
8GB RAM, HDD/SSD mindegy (de mindenféleképpen teszek bele SSD-t)
HDMI
csak HASZNÁLTTudtok ezeknek megfelelően ajánlani valami használt laptopot?
GTX950-960M-es gépeket láttam.KÖszi!
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Rosszul tettem fel a kérdést. Amúgy se hiszek a kérdőíves kérdésfeltevésben.
400-450 körül melyik 17 colos, nem gamer laptop ajánlott? Nem az fps számít, hanem a minőség. Most már az se baj, ha fekete, csak érje meg az árát.
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerősöm szeretne a gyerekének laptopot, amin tud játszani is. Használtban gondolkoznak csak. pc-max.hu ról vettek már korábban laptopot, de a HD4000 az nem igazán játékra való. Ja meg persze 60-70e környéke lenne rá a keret? Van más ilyen oldal, ahol lehetne nézelődni?
-
Shramik
újonc
Sziasztok, gamer laptop vásárlás előtt állok és két Asus gép között nem tudok dönteni, hogy melyik lenne az erősebb, a jobb. Légyszíves valaki tudna segíteni?
A két laptop:
-Asus FX505 TUF
https://www.telekom.hu/shop/termek/ASUS+FX505+TUF+GAMING+NOTEBOOK+++ROG+HATIZSAK--ASUS+FX505+TUF+BACKPACK?sku=jsku1754628893&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2910132
- Asus FX505du TUF
https://www.telekom.hu/shop/termek/ASUS+TUF+Gaming+FX505DU+notebook--ASUS+FX505DU-AL070T?sku=jsku1754630401&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2910132
-
Tikakukac
titán
válasz
IO.sys #153571 üzenetére
Mindig, minden alkalommal el kell magyaráznom, hogy ha egyetlen helyen kapható egy laptop és olcsó is és véletlenül pont abból a max 4-es felsorolásból van, amiket intő példaként írunk, akkor tessék már picit utána nézni a típuskódnak, hogy vajon milyen nyelvű oldalakon lesz megtalálható nagyobb mennyiségben.
-
IO.sys
őstag
Srácok, segítsetek kicsit, mert nem jutok előrébb.
Van ez a HP ENVY 17-ce0002ng és vele szemben a Dell Inspiron 5770 256284. Megvenném a HP-t, ha tudom, hogy nem fürdök be vele. Egy vezetőé lesz, irodai munkára kell neki. Annyi a kikötése, hogy 17-es legyen, a kijelző legyen matt, SSD legyen benne és ne legyen gamer vérpisti kinézete.
Szóval jó a HP Envy vagy el kell kerülni messzire? -
-
IO.sys
őstag
válasz
Armagedown #153553 üzenetére
Az ár most nem számít. A HP Envy nagyon fos?
(#153558) Tikakukac:
Az a másik tippem. A többi a kategóriában mind fiús (de még csak nem is férfias). -
Tikakukac
titán
válasz
DGery #153562 üzenetére
Az a baj amit kaptok ennyiért az annyival lentebb lesz a megszokott szinttől, hogy szájhúzás lesz. Annyiért keresnek emberek gépeket, amennyiért 5 éve is éppen kaptak. Azóta jó 30%-ot elszállt minden.
Marad a Pavilion, ebből meg akkor túrjatok olyan színt és konfigot ami tetszik. Ezer féle van, diffi köztük nem sok, belépő szint. -
-
HaZsolt
őstag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 3 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 400
(3) Felhasználás? legyen érintőképernyő, néha rákötném a monitort kiváltana egy pc-t is alkalomadtán, de a grafikai munka nem fontos, 13,3-as lehet max
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem lenne játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Fényes IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Igen, hetente párszor
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa: SSD és 128GB legyen minimum
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Könnyű, érintőképernyős, fém kialakítású legyen, vékony, könnyű
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újEzt néztem ki, erről vélemények?
-
Tikakukac
titán
válasz
IO.sys #153540 üzenetére
5770 Dell ezüstben a hirtelen ötletem. Sok más eszembe sem jut ami 17" és nem fekete.
Mondjuk ettől elegáns ez sem lesz
Épp akartam mondani, hogy külföldről megokosított gépet tutira fogtok találni amire ne csapjatok le. De sikerült, szóval 1:0 oda.
főnix1999: Célnak megfelelt. Ha a cél sok lóvé elköltése volt a bizonytalanra.
-
XXArcAngelXX
tag
Tiszteletem a szakértőknek!
Laptop vásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Most ebben a hónapban de legkésőbb szeptember végén.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300.000-350.000ft. Picit még tudok hozzá tenni ha érdemes.
(3) Felhasználás?
Játék főleg. Online multi sokminden. Rainbow Six Siege , Lol, stb de az újabb játékok ha elfutnak közepes minőséggel az jó lenne. Ha lejjebb kell venni a grafikából azzal is meg tudok alkudni.
Az igénytelen kis steames vackoktól kezdve az új megjelenésekig sokmindenre. A full HD felbontás és kb közepes grafika amit elvárnék. Ha ennél jóval többet tud a gép mégjobb.
1920x1080 minimum. Illetve minimum 15 col képátló de felette mégjobb. IPS jöhet szóba kizárólag. Na azt hogy fényes vagy matt azt passzolom. Eddig egy matt Dell volt ilyesmire nyúzva.
Nem lesz cipelve nagyon. Fix helyei lesznek szóval nagy ide oda pakolászás nem veszélyezteti.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10.
Ha 2 meghajtó van benne és abból a kissebbik ssd az felelne meg a legjobban mert arra menne a rendszer. Ha mindkettő ssd az mégjobb. Az is jó ha van benne egy nagy ssd mert akkor leparticionálom. Optikai meghajtó ha van az jó de nem létfontosságú számomra.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Ha az ssd és a vga cserélhető benne az nagyon jó lenne de nem muszály. Billentyűzet világítás ha van az előny. Nem muszály ez az RGB tobzódás mint ami most divat de ha az van benne hát legyen.
Amivel nem vagyok tisztában/ tanácstalan vagyok hogy mekkora proci legyrn benne mert nem biztos hogy a legerősebbek által emelt felár megéri.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Mindenképp új. Használt maximum nagyon minimális idő elteltével a vásárlástól garancialevéllel, hozzáigazított árral.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Gábor
-
kuni1123
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónap kb
(2) A gépre szánt összeg forintban? Br. 400e +/- 20
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) munkára (programozás, irodai programok, stb) néha játék is lenne és egyetemre is vinném. A súly nem számít
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? CS:GO, lol, pubg, overwatch
5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6-os FullHD elég mivel nagy részben külső monitoron lesz használva. IPS és matt ha lehet de nem létfontosságú
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Naponta lenne hordozva kb 20 percet táskában.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Lehetőleg oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 512GB SSD+ 1 TB HDD lenne a legjobb, RAM minimum 16 GB optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI annyira nem különleges de kellene egy type-c hogy még egy monitort rá lehessen csatlakoztatni.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) csak új.Amiket néztem eddig az az Asus ROG strix III G531GU-AL001 ez kibővítve + 8 GB RAM-mal és 1 TB HDD-vel
A másik pedig a Lenovo Y540 és ha jól láttam ebből van olyan paraméterekkel amiket leírtam.Előre is köszi a válaszokat!
-
f(x)=exp(x)
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #153484 üzenetére
Full HD IPS paneles E7470 lett a befutó.
Köszönöm a segítséget! -
törölt tag
válasz
Armagedown #153553 üzenetére
Célnak megfelel, ha a külső volt a lényeg.
-
Obi-1
őstag
Sziasztok,
Jelenleg egy Dell Inspiron 5558 i3 saját céges gépem van. Most lesz hároméves, és elgondolkodtam a cserén, a családban lenne helye (az öreg Dell Vostro 2522-et cseréné). Alapvetően nincs bajom a budget géppekkel, ez is jól megfelel. Pár dologban ezúttal nem spórolnék:
- FHD kell a munka miatt, pedig eredetileg túlzásnak tartottam ebben a méretben;
- két i3 gép után jöhetne már egy i5 vagy Ryzen. Utóbbi kevés gépben van, ezért megnehezíti a dolgot.Nice-to-have:
- keskeny keretes kijelző, azaz kompakt 15,6";
- szép fémburkolat, a mostani műanyag elég olcsónak hat;
- 6 év problémamentes használat után hajlok a Dell felé. De valahogy nem érzem átütőnek a kínálatukat.A további kérdésekre a válaszaim:
- nem sürget semmi, 1-2-3 hónap
150-240e Ft
(3) Felhasználás?
office gép, SAP, MS Office, böngészés, filmnézés
-
15,6" FHD IPS
Igen, 5 órás vonatút hetente!
Win10 vagy üres
256GB SSD + 1TB HDD lenne a legjobb. A mostani gépben SATA SSD + HDD Caddy kombináció van.
HDMI, de ez elég alap. Globál garancia? Sokat vagyok Németországban, esetleg ott is venném a gépet.
csak új, számlával, 3 év garancia, ha van még ilyenAmiket eddig néztem:
Lenovo 330s: nem teljesíti a tárhely igényeimet. Notebookcheck szerint hangos. Itt a fórumon azt olvastam, hogy gagyi anyagokból van.
Asus Vivobook S530: a bemutató példányon már elvált a keret alul a kijelzőről. Egyébként szép kis dög, jó tárhellyel.
Dell Inspiron 7570-et hozta fel az idealo.de, de a notebookcheck szerint gyenge az aksi.Jobb ötleteket szívesen veszek! Köszönöm előre is!
-
udi24
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni gamer lptop vásárlásában.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? 500e ft
(3) Felhasználás? játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Pubg full hd
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min full hd 15"
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? rendszeresen lenne hordozva, utazás közben nem hsználnám
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?min512hdd/min16gb ram
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? hdmi
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újsegítséget előre is köszönöm.
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
(1) Minnél hamarabb szeretném
(2) 300.000+ Ft-ot szánnék rá, ha indokolt többet is akár 400-ig el tudok menni
(3) Felhasználás: irodai programok, filmezés
(4) Nem fogok vele játszani
(5) Kijelző mérete: meg mondom őszintén nincs elvárásom, elképzelésem, mert ha munkára használom külső képernyőre lessz kötve.
(6) Nem nagyon fogom hurcolni, és menet közben dolgozni sem fogok
(7) Operációs rendszer: nem érdekes
Nyilván minnél több annál jobb. Nem gond ha gyárilag csak hdd van benne, de lehessen SSD-t belerakni.
Optikai nem kell.
Elég sokat lesz nagy monitorra (43" 4k) kötve, szóval bírnia kéne a nagy felbontás döcögés nélkül
Jó lenne ha érintő kijelzős lenne mert az olyan menőde nem létszükséglet.
Csak új gépet szeretnék.Köszi előre is a segítséget!
-
IO.sys
őstag
válasz
IO.sys #153540 üzenetére
Na végül is ez lett: HP Envy 17-ce0002ng 6HV58EA
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni ismét a tanácsotokat
1 - Legkésőbb Novemberig bármikor. Érdemes a sulikezdéskor akcióra várni???
2 - Max bruttó 190.00.- (esetleg 200, ha tényleg akkora a külöbnség)
3 - Minimális irodai használat (Excel, ppt készítés), filmnézés projektorral kivetítve, böngészés.
4 - Nem lesz játékra használva
5 - 14" vagy 15.6", lehetőleg IPS
6 - Minimális hordozás, közben nem lesz használva
7 - Windows 10 támogatás, de külön lesz vásárolva
8 - lehetőleg 256 SSD, 8GB memória
9 - HDMI kimenet, lehetőleg 3 év ( esetleg 2év) gari
10 - csak új, esetleg refurbished (bár azoknál ahogy tudom a gari általában 1 év)
Céges és saját gépem is HP (Elitebook 850G3, és a régen sokat ajánlott Pavilion 15-bj001nh) és meg vagyok velük elégedve, így nem zárkóznék el egy újabb HP-tól a körben
Köszönöm a segítséget előre is! -
Dhampir
félisten
válasz
KISDUCK #153534 üzenetére
Nem zavar a megfogalmazás, csak példának hoztam fel, hogy ez is hulladék anyag, ráadásul jó drága áron van kimérve, de itt senki sem értette meg a hozzászólás lényegét. Lehet, hogy szerencsétlenül lett megfogalmazva a mondandó.
A lényeg, hogy lassan minden gép (és táska stb.) anyaga megjárta a hulladéklerakókat, így lesz a szemétből prémium "biznesz".
-
IO.sys
őstag
Sziasztok! Hölgynek keresek laptopot munkához. Feketét én is találok, a nehéz része az, hogy kicsit elegáns kéne legyen. Fehér vagy ilyesmi. Köszi!
(1) 2 héten belül esedékes.
(2) 400e HUF.
(3) irodai programok
(4) nincs játszás
(5) 17.3", 900p vagy 1080p, matt, TN vagy IPS
(6) lesz hordozva
(7) OS mindegy, nem kell win7 támogatás
(8) SSD vagy SSD+HDD, 8GB RAM, optikai meghajtó kell
(9) fehér vagy sárga bill háttérvilágítás
(10) csak új gép -
Khelben
nagyúr
válasz
Dominik0201 #153538 üzenetére
Dell G5 inkább. Anyaghasználatban , hűtésben, garanciában, vagyis mindenben jobb, mint ezek.
-
Dominik0201
újonc
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy néztem laptopokat és, hogy a kettő közűl melyik lenne a preferáltabb: ASUS TUF Gaming FX505GM vagy ASUS TUF FX504GD, esetleg ha egyéb jobb ötleteitek vannak kérlek szóljatok felém, körübelűl 300ezer forintért szeretnék! Aki tud légyszives privátba írjon.
-
Khelben
nagyúr
80-ból kapsz jól felszerelt (1600x900-as kijelző, ssd) HP 8570p-t vagy Dell E6530-at, esetleg Thinkpad T530-at.
(#153535) Samanbacsii : lemaradt, hogy új vagy használt. Újból sok hordozásra HP Probook 430, esetleg 440, bár az már nem jön ki 200-ból. Használtból már lehet kifogni ennyiért Dell E5490-et is, de 5470-et minden földi jóval mindenképp.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Vennék, segítsetek!
Ősszel
200e, új gép
Hobbi, tanulás szint irodai felh, képszerk, zene hallgatás,
Max. webes játékok
15' IPS
Igen-Igen
Semmi.
8Gb ram, 500Gb ssd (vagy belépő hdd és majd cserélem ssd-re), optikai nem kell
i5->, USB 3.0 ->, Lehetőség szerint minél hosszabb akku idő, HDMI, HD filmek menjenek
Köszönöm! -
KISDUCK
addikt
-
siryeti
tag
Sziasztok, megint új ajánlásért jöttem , most fiamnak kellene valami vas:
Augusztus vége
150-180 ezer forint körül
Főként internetezés(youtube,Facebook, Neptun) egyetemi jegyzetelés
Játszani nem szoktam.
15 col körül , HD vagy full HD, matt,
Kollégium és a suli közt, igen, csak vonaton 1-2 órát kb
Nem szükséges megoldjuk
Lehetőleg ssd, minél több annál jobb
Hdmi jó lenne
MindkettőElőre is köszönöm
-
ab81
csendes tag
sziasztok, 2 (új) gépre kérek szépen javaslatot:
1. idősebb embernek otthoni felhasználásra - csak netezés, office, youtube, skype
- lehetőleg nagyobb kijelző
- hordozhatóság kevésbé fontos, de azért ne 5kg legyen
- 256gb tárhely kéne
- beépített webkamera kéne
- beépített dvd is jó lenne
- 100e, max 150e2. munkára, reprezentatív hordozható - office, de néha virtualizáció is
- FHD felbontás
- könnyű, kicsi (ideálisan 14"), szép
- alu ház, háttérvilágítás, sd kártya olvasó, webkamera, hdmi port kellenek, pöcökegér is jó volna (nem muszáj)
- 256gb flash tárhely, 8gb ram minimum
- legalább 180 fokban kinyitható, az igazi királyság persze a tabletté forgatás + érintőképernyő lenne, de ehhez nem ragaszkodom
- max 300e -
Tikakukac
titán
válasz
julcssii #153527 üzenetére
Kéne, persze, hogy kéne. Egy kalap pénz is kéne ehhez
Jellemző probléma a nagy hardver és kicsi ár, tartós használat összefüggésében, hogy ugye alvás-buli-tanulás háromszögből is választhatsz 2-t, itt is ennyit húzhatsz be.
Plusz ha munkaeszköz nagyon fogod szeretni ha 3-4 hétre elnyelik a gépedet. Míg egy onsite garinál 2 napon belül megcsinálják otthon vagy ahol éppen vagy. Mindig legyintenek rá, de ha beüt a sz@r, akkor hirtelen mindenki elkezdené értékelni.
-
Dhampir
félisten
válasz
julcssii #153523 üzenetére
A G5-re 3 év szervizbe cipelős garancia jár, az Y530-ra csak 2 év, a futár viszi-hozza. Viszont többen panaszkodtak már az utóbbi gyártó hazai szervizére.
A G5 hűtésére nemrég panaszkodott egy felhasználó, hogy játék alatt kellemetlenül sípol a ventilátora, viszont az is lehet, hogy csak abban a gépben volt problémás a venti, habár általában a zajosságát másutt is írták.
-
Bullitt
csendes tag
válasz
Khelben #153518 üzenetére
Hülye kérdés, de mindennapos “asztali” használatban mennyire komoly probléma az olcsóbb anyag? Nem sűrűn hurcolnám magammal mindenhova és az a fajta vagyok aki inkább ül asztalnál gépezéskor.. és nálam a játék is max 4 óra ha bele is merülök.
A G5 anyaga pl tényleg ennyivel jobb a többinél?
-
julcssii
újonc
válasz
Tikakukac #153524 üzenetére
azért néztem ezeket mert videóvágáshoz azért gondolom kellene bele jó videokártya/proci/hűtés ami ebben az árkategóriában mintha csak a gamer gépekben lenne.. gyakran kellene 4k-s videókat renderelni effektekkel és hasonlókkal munkában.. nem csak irodai felhasználás meg netezésre szeretnék gépet...
Amúgy pontosan mi a baj ezekkel? csak hogy tanuljak is valamit
-
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni, 300+ ezer körül.
Általános munka gépnek, + filmnézésre (játék nem érdekes)
Elég sokat lesz nagy monitorra (43" 4k) kötve, szóval bírnia kéne a nagy felbontás döcögés nélkül
Jó lenne ha érintő kijelzős lenne mert az olyan menőde nem létszükséglet.
Nem gond ha gyárilag hdd-s de tudjak bele ssd-t rakni utólag.
Szóval egy villámgyors gépet keresek irodai felhasználásra, ami nem lassul be nagy felbontás alatt sok excel és egyéb más (egyébként nem nagy terhelésű) program párhuzamos használatól.
Köszi előre is a segítséget!
-
Tikakukac
titán
válasz
julcssii #153523 üzenetére
Nem attól fogod sokáig használni a gépet, mert ordas nagy procid lesz meg VGA-d. Sokra mész vele, ha lebomlik körülötte minden/nonstop garizod.
El kell dönteni mit szeretnél. A Lati egy Onsite garis gép, a többi nem. Előbbit arra találták ki, hogy használd, utóbbiakat arra, hogy megvedd.
-
julcssii
újonc
válasz
Khelben #153501 üzenetére
Hát ahogy nézem eléggé kifutó gép ez, sok helyen már nem is kapni. Mindenképpen az aktuálisan legjobb gépet szeretném, hogy még sokáig tudjam használni.
Eddig egy Dell G5 és Lenovo Legion Y530 gépeket ajánlottak. Ezek mennyire jó választás lenne? Melyiknek mi az előnye / hátránya?
A dell több mint 100.000Ft-tal drágább, valóban tényleg megéri a plusz pénzt?? Azonos felszereltséggel árulják...
Dell: [link] csak 16GB os memóriával -> 420.000
Lenovo: [link] szintén 16 GB memória ---> 320.000
-
Tikakukac
titán
válasz
Dhampir #153521 üzenetére
Kevered magát az anyagot és a jelzőt
Nem mindegy, hogy miután betoltad azt a darálékot olvasztani utána hasonló szintű dolgot gyártasz vagy valami komolyabbat.
Nem tudom mennyire csengenek jól a "hulladék" és a "szemétlerakók" szavak egy üzleti gép mellé biggyesztve...
Elég jól. Egyfelől, mert környezettudatosságot sugall, ami imponálhat a fogyasztók felé, másfelől így is elég műanyagot termelünk ki.Egyébként a "misi" felé tendáló (konfigtól függően akár még több is) Apple gépek házát is újrahasznosított alumíniumból készítik, ha jól tudom.
Ez miért gond? Az a gond, amikor 6 darab gépet küldenek ki az ügyfélhez, amin meg van nyomva a ház. Na az gond.Ez kicsit ilyen 6000Ft/10dkg jellegű só szint. Meg lehet magyarázni, hogy ez olyan só, hogy besz@rsz és ha nem ezt használod meghalsz, de hidd el, a testednek a nátrium-klorid, az nátrium-klorid akkor is, ha csak 2 faluval arrébb szedték ki a domboldalból.
-
Dhampir
félisten
Ezeken a tejfölös doboz meg hasonló vacak műanyagból készült szemetekről szóló megjegyzéseken általában jót derülök, amikor a drága üzleti Dell Latitude anyagáról meg ezt írják a gyártói honlapon, idézem az ide vonatkozó részt:
Fenntartható megoldások:
A Latitude 5000 sorozat laptopjai voltak az első készülékek, amelyekben hulladék szénszálas anyagokat használtunk, és amelyek akár 16,5%-ban újrahasznosított anyagokból készültek, ami több mint 2 millió fonttal csökkentette a szénszálas anyagok mennyiségét a szemétlerakókban.Nem tudom mennyire csengenek jól a "hulladék" és a "szemétlerakók" szavak egy üzleti gép mellé biggyesztve...
Egyébként a "misi" felé tendáló (konfigtól függően akár még több is) Apple gépek házát is újrahasznosított alumíniumból készítik, ha jól tudom.
A fenntarthatóság szempontjából talán nem rossz, de végül igencsak drága "hulladékot" vehet a felhasználó.
-
Wizard1
csendes tag
-
Khelben
nagyúr
válasz
Wizard1 #153517 üzenetére
Mindhárom gépnek szar a hűtése, túlmelegedés miatt az erejük felét se tudják leadni hosszabb játék alatt. A Dell G3 olyan anyagból van, amiből a teszkós nejlonzacskót csinálják.
(#153516) Bullitt : FX-es Asus ugyanaz, mint a Dell G3. Sikítva kerülendő, gagyi műanyag vacak.
-
Wizard1
csendes tag
-
Bullitt
csendes tag
válasz
Khelben #153513 üzenetére
Köszi a gyors választ
A HP egész okésnak tűnik. Egyébként az Asus gépei milyennek mondhatók? Magam ezt néztem [link], de nem tudom, hogy pl a Dell vagy HP-hez képest mennyire bírja jól a strapát, mennyire lenne jó alternatíva?
Mondjuk a mostani eladásából talán futná a Dellre de még alszom rá egyet.
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok,
Öcsém felvételt nyert az egyetemre, aminek okán a régi lassú asztali gépet le kell cserélni egy notebookra és megkért, hogy segítsek kiválasztani a megfelelőt. Sanos én sem vagyok képben, nem értek hozzá és szeretném, ha a nyárimunkával összeszedett pénzét minél jobb eszközre költené, így Ti véleményeteket, segítségeteket kérném.
(Visszaolvasva a fórumot hasonló specifikációkkal nem láttam kérdést)A kitöltött checklista:
2-3 héten belül
Br. 280e Ft
Egyetem gépészmérnöki képzésen, tehád CAD programok, emellett video vágás/szerkesztés
Nem szeretne játszani vele
15.6", FullHD, IPS jó lenne
Utazás közben ritkán használná, de szeretné hordozni.
Windows 10, de az nem kell tartalmaznia, van jogtiszta license
250GB SSD jó lenne, esetleg ha belefér, akkor egy HDD is lehetne benne
Nincs
Újat szeretneElőre is nagyon köszönöm a segítséget, tanácsokat!
-
Ernesto78
aktív tag
Végül voltunk a MM-ben és kiválasztottuk ezt a HP-t, igaz nem csúcs kategória, lehet a kijelzője sem tökéletes, de anyumnak jó lesz, így fel tudok rakni neki egy-két golfos, erősebb 3d játékot, amivel eljátszik. Gondolom zömében passziánszozni fog. Ez a gép talán kibír egy öt évet és nem fog behalni a Win 10-től.
Kb. 10 nap múlva kapjuk meg.Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Bullitt
csendes tag
A héten :-)
250 körül van a plafon +/- 15-20k
Játék, irodai, programozás és filmezés
Új játékokkal is, lehetőleg játszható legyen. Felbontas nekem oké 720pben is csak fusson okésan.
15.6"nál nem kellene nagyobb, lehetőleg matt. A többi annyira nem fontos.
Utazás miatt is veszem de sokat nem fogom hurcolni max pár naponta.
Windows 10 preferalt
HDD elég szerintem abból 1tb mert van külső vinyom is(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nem igazán(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gép preferált.Köszi előre is!
-
Tikakukac
titán
válasz
Chuck Norris #153507 üzenetére
Ugyanezek, T550, 850 G2, meg Lati 5550
Gond ezekkel, hogy ezerszer ritkábbak és jellemzően rossz konfigosak/TN kijelzősek többnyire. De ha találsz jót, veheted ezt is. De mint írtam, tized annyi nincs belőlük.
-
jel1
aktív tag
válasz
Khelben #153508 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
Ilyesmiket néztem én is
. ASUS és Lenovo mennyire ajánlható?
Akár ugyanezzel az i3 7020U processzorral, vagy a gyengébbnek tűnő 4417U-val? -
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Előre is köszönöm a segítséget a kiválasztásban!
A legolcsóbb ajánlható netezős laptopot keressük.
infók:
- 15" vagy nagyobb
- FHD(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- SSD (120 GB is elég)
- 4 GB RAM elég még?
- ODD nem kellÚjat keresünk
-
Tikakukac
titán
válasz
Chuck Norris #153504 üzenetére
Bruttó 100k-ból ott a T450, E7450, 840 G2. Unalomig ismételt gépek, tele velük a piac.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Chuck Norris #153502 üzenetére
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, asszonynak megdöglött a gépe, a legkomplexebb program amit használ rajta az a teamviewer az abev java és youtube-n nézi rajta a videókat. Nem akarja sehová sem cipelni, végig az asztalon lenne.
1. Nagyon sürgős, mert most csak e miatt megy be az irodába
2. Bruttó 100e
3. Irodai
4. Nem játszik
5. matt de ha nem ragaszkodik ehhez sem feltétlen
6. 99%-ban egy helyben
7. Linux is jó
8. A régi gépből átrknám az ssd-t akár
9. Mikrofon azért legyen benne
10. Használt is jó -
Khelben
nagyúr
válasz
Eliott #153500 üzenetére
Ennyiből nem lesz IPS, a TN-en meg alapszinten sem lehet fotót szerkeszteni. Ha nem sokat hordozza, akkor keresnék egy IPS-es Acer Aspire 5-öt a helyében, de ott meg a hardver lesz kevés a Photoshophoz.
(#153499) julcssii : Dell Latitude 5590-et mondanám, de ott csak egy meghajtó lehet egyszerre, ebben kellene kompromisszumot kötni. Manapság 30k az 1 TB-os SSD, szerintem meg lehetne oldani az életet egy meghajtóval is. Ami hasonló kategória, az más gyártónál mind drágább.
(#153493) ryke1 : ha az a HP kijön 150-ből, akkor hajrá, jobb nem lesz ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- MSI Vector 17 HX laptop / Intel i9 13980HX / Nvidia RTX 4080 12GB / 16GB RAM
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest