Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Khelben #150299 üzenetére
Ebben is van igazság!
Akkor már egy HP OMEN 17-an106ng is jobb volna (ha kp.-ra venném) 530k -ért 2 év gyártói garival. (új) -
Khelben
nagyúr
válasz
MaxxDamage #150298 üzenetére
T-nél én még nem sok értelmes ajánlatot láttam. Vagy a legrosszabb kategóriában válogatnak, vagy nagyon túlárazva adják a gépeket.
-
MaxxDamage
félisten
-
bolo1723
csendes tag
válasz
Tikakukac #150279 üzenetére
Pont ezért kérdezem. 3-4 évig nem szeretnék másikat. A pro-nak viszont eléggé fent van az ára. 2017-es lenne olyan 470e körül újonnan. Használtat még nem tudom mennyire érdemes venni. Ha nagyon nem fog menni akkor maradok windows-nál, Dell 5470 vagy 7470 használt. Kb. nettó 300-at szánnék rá, és számlás kellene mindenképp.
-
Khelben
nagyúr
válasz
mellov #150294 üzenetére
Nem tudom, hogy csináljátok, hogy mindig a lehető legrosszabb gépeket sikerül kinézni
Ahol meg vagy lőve, az két pont: 17-es mérettel nagyon leszűkíted a lehetőségeket. Töredék számú gép van 17-esben, mint 15-ösben, az értelmes gépek száma meg közelít a nullához.
A másik: "Fontos a jó anyaghasználat, összeszerelés, és hűtés.". Maradjunk annyiban, hogy ez nem a 360k-s kategória. 360k-ban vagy jó anyaghasználat lesz, vagy erős hardver. A kettő együtt már a 600k+-os kategória.
A helyedben lemondanék a 17-es méretről és némi teljesítményről a jobb anyaghasználat és a tartósabb kialakítás érdekében és néznék egy Dell G5-öt. [link], [link].(#150295) Grande Ale: Dell 5570-ből keresd meg a megfelelő konfigot. SSD-t tudsz utólag is beletenni, úgyhogy elég egy hdd-s darab, így olcsóbban jössz ki.
(#150290) MaxxDamage : 520k? 320-ért még azt mondanám, esetleg. De 465-ért mindenben jobb Dell 5587-et kapsz. [link]
(#150281) Killerlaca: Acer Aspire 5, pl. [link]
(#150289) Bluebess72 : ez már jobban hangzik.
-
Grande Ale
őstag
Újévi kedvezmények vannak a media marktban: [link]
Gondoltam bemegyek, veszek egy laptopot, ha tényleg van olyan, amit érdemes. Tudnátok abban segíteni, hogy melyiket érdemes megvenni, olyan 200-250 ezer forintig? Filmnézés, internetezés, office. Nem lenne baj, ha a 4k filmeket vinné, nem tudom mi az erőforrás igénye.
Köszi!
-
mellov
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék új laptopot vásárolni. Amit rá tudnék szánni az maximum 360000 Ft lenne.
Elsősorban grafikai munkára használnám, de ha már ennyi pénzt költök rá, ritkán játszanék is rajta (nem feltétlen max beállításokkal). Igazából ezen élem az életem (netezés,filmnézés,zenehallgatás, stb.), tehát keményen igénybe lenne véve. A munkahelyemre is cipelném naponta, szóval fontos hogy strapabíó legyen amennyire az ár lehetővé teszi.
SSD-t mindenképpen szeretnék bele.
A mérettel kapcsolatban nincsenek kikötéseim, első gondolatom az volt 17'3-as grafikai munkákra sokkal ideálisabb. A súlya teljesen hidegen hagy.
IPS kijelzős a mostani gépem is szóval egy hasonlónak örülnék.
Egy erőgépet szeretnék amivel elsődlegesen dolgozni tudok, és bírja a keményebb igénybevételt is.
Hogy mennyire szól laptophoz képest fanasztikusan, tud e 4K-t, mennyit bír az aksi hálózat nélkül, nem érdekel túlzottan.
Fontos a jó anyaghasználat, összeszerelés, és hűtés.Pár óra keresgélés után ezek a gépek voltak szimpatikusak számomra.
1.ASUS ROG Strix GL503GE-EN021
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/rog-strix-gl503ge-en021-p427164399/#termek-leiras2.LENOVO LEGION Y530 - i7-8750H
https://www.digiprime.hu/laptop/lenovo-legion-y530-42609-elado3.ASUS TUF Gaming FX705GE-EW136
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/tuf-gaming-fx705ge-ew136-p436994187/#termek-leiras4.ACER PREDATOR HELIOS 300 PH315-51-70CK
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/predator-helios-ph315-51-720q-nh-q3heu-017-p420792093/#termek-leirasNem vagyok benne a témában, lehet nem jó modelleket néztem ki, ezért szeretném kikérni a véleményeteket. Ha tudtok ezeknél sokkal ideálisabb választást, nagyon megköszönném ha leírnátok. Előre is köszönöm.
-
PubliCat
tag
válasz
MaxxDamage #150290 üzenetére
Off.
-
válasz
szetcsuszott #150291 üzenetére
-
szetcsuszott
aktív tag
totális off, de biztos tud valaki segíteni: hardveraprón a vásárlás után hol a bánatban tudom leadni at értékelést vevőként? Ha megfeszülök sem találom.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Kinéztem egy HP Omen 15 gépet (lehet vennék egyet T-nél kamatmentes részletre) és véleményekre lennék kíváncsi
(termékkel kapcsolatban)
3 év gari és részlet kedvező a számomra -
-
Tikakukac
titán
válasz
Killerlaca #150281 üzenetére
A kérdés csak az, hogy mit kéne tudnia medium grafikán.
atee_13: Garis extrém horrort egy ideje nem hallok, ha akarnak, persze, van repedéses meg töréses dolgok miatt balhé, de az mindig vékony jég.
Hűtés elég, ha nem 40 fokos a szoba throttling nélkül megúszod. -
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen laptopot ajánlanátok alkalmi játékra.
Értem ez alatt azt, hogy esetleg utazás alkalmával legyen egy gépem amivel tudok játszani alacsony-közepes részletességgel.
Méret 15" körül
keret: 200 000Ft
lehet használt is lehetőleg garival vagy nagyon jó állapotban.Köszönöm
-
sCrat^
újonc
Szia !
Kicsit kutakodtam igényed után és 2 gépet találtam ami 1 picit drágább. Viszont alkalmas arra amire használnád , persze kompromisszum van benne. majd késöbbiekben + 4 gb ram ajánlot + ssd
(L:https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=80YL00AKHV&utm_source=ph[/L)
-
bolo1723
csendes tag
Sziasztok!
Macbook Air 2017 mennyire lenne megfelelő a következő feladatokra:
-email
-office
-böngésző 15+ tab
-külső kijelző használataJelenleg thinkpad t430s-t használok, de váltanék mac-re.
-
Armagedown
őstag
válasz
Bluebess72 #150271 üzenetére
Vásárlás előtt nem árt tájékozódni, hogy milyen tapasztalatok vannak az eMAGal.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Bluebess72 #150271 üzenetére
Azt írtad, magyar gépet keresel, erre belinkelsz egy román boltot. A 3 év gar akkor ér valamit, ha hivatalos, magyar. De ahhoz magyar boltban kell venni. 200-ból IPS-es gépet leginkább Acer Aspire 5-öt tudsz venni. Fém ház ennyiért nem lesz, ssd is csak neccesen. HP 15 is jó gép, csak magyar boltban kellene keresni és ritka az ips kijelző.
(#150272) Zaji: az a baj, hogy 170-ből nem csak az ips kijelzőről, hanem a fotószerkesztésre alkalmas hardverről is le kell mondani. HP 250, HP 15 és Dell Vostro-t kapsz ennyiért, de I3-as processzor meg 4 GB ram társasága annyira nem fog villogni fotószerkesztésnél.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Maximum 170 000 forintig keresek laptopot
"Fotót szerkesztenék, IPS kijelző kell. 200-250k
HP Probook 4-es sorozat fullhd kijelzős tagjai, Acer Swift 3"IPS nem kell, monitorral használnám.
Válaszokat előre köszönöm! -
Bluebess72
csendes tag
válasz
Bluebess72 #150270 üzenetére
Mennyire gagyi műanyag ez a gép?
[hp-15-da0035nh]
SSD HDD kombó mellé elég az I3 azt hiszem... És 3 év gar elég meggyőző... -
Bluebess72
csendes tag
Sziasztok!
200e határig keresek Mo-i, új 14-16" kijelzős gépet. Elsősorban IPS, de TN is lehet. Nagyinak, szóval játék kizarva. Elég az integrált VGA, viszont I5 kellene. Fém ház szerencsés, de nem kizárólagos. Win jó ha van, de nem letszukseglet. Ssd mindenképp, lehetőleg m.2,vagy optikai meghajtó hely az optibay miatt. Ssd/Hdd kombót gondolom be is várjak ebben az árban, ugye? -
atee_13
őstag
Acer Aspire 7 garancia szempontjából mennyire ajánlott márka?
És a konfog hűtése mennyire vállalható? Előbb utóbb biztos lesz majd olyan játékkal használva ami kimaxolja a teljesítményt, de nem az lesz a fő csapásvonal.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #150261 üzenetére
Eszerint elég sok "bankrabló" létezik manapság, ugyanis mindenfelé mindenféle MacBookokat böködőket látok, világító almával és világítás nélkülivel egyaránt.
"Ha lemaradsz, kimaradsz"- sugallja szinte az összkép. A diáktársadalmon kívül a felnőtt társadalmi hierarchiában betöltött kulcsfontosságú szerepet, kiemelt pozíciót, az átlagosnál jelentősebb megbecsültséget is jelezhet.
Sokan hitelkonstrukcióban vásárolják, de olcsóbb megoldásként Hackintosh-t használnak az elvetemültebbek.
-
Khelben
nagyúr
válasz
torque12 #150262 üzenetére
HP Probook 470, Dell Inspiron 5770 (utóbbi nem munkagép, hanem otthoni használatra van, de 17-esből olyan kicsi a kínálat, hogy szükségmegoldásnak elmegy).
(#150264) sutyesz96 : hát izé... recommended GTX 1060 még asztaliból is, notebookból ez az 500k-s kategória. 200k-ból esélytelen. Ennyiből inkább asztali gépnek futnék neki, 200-ból meglennének az alapok és gyűjtenék a többire.
-
torque12
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában szeretnék vásárolni új notebookot.
A keret 300-350.000 között lenne. Nem játékra kellene a gép, hanem inkább munkára és interneten való böngészésre. A kijelző méretére 17 collra gondoltam ez lenne a minimum méret. Jól jönne ha matt lenne, valamint inkább az IPS felé hajlanék de nem gond a TN panel sem.
Hordozva nem igazán lesz a gép, itthon lenne használva.
Tárhelynél szeretném azt, hogy legyen benne egy SSD 128, vagy 256 valamint egy nagyobb HDD is. Ezen Win10 fusson gyárilag (jogtisztán).
A memória 8 gb legyen meg, optikai meghajtó nem szükséges.
HDMI kimenet legyen 1 db, USB 3.0 valamint billentyűzet világítás (+magyar billentyűzet) is legyen a gépen.Köszönöm, hogy elolvastad és előre is hálás vagyok a válaszodért.
-
tilbury
csendes tag
Sziasztok!
Kollégának tönkrement a régi laptopja (MSI xc700).
kb. 170.000-180.000-ig mit tudnátok ajánlani?
Ami elvárások: magyar bill, numerikus kiosztással, optikai meghajtó, meg jó lenne win10 is(ha belefér). Irodai gép lenne, főleg költségvetés készítő progi menne rajta.
A régin mentek vmilyen szinten régi cod-mw2, settler meg ilyen régebbi statégiai gamék, az jó lennem, ha most is futnának, de nem elvárás.
Hdd-ből elég lenne 250 gb, előzőben is annyi volt, bőven elég. Vagy ssd, de azt nem vágom mennyire jó neki, ha particionálva lenne.
Nézegettem amiket ajánlani szoktatok HP250, Dell-t, azok is elég jónak tűnnek.
Előre is kösz.szerk. használt gép nem játszik.
-
xy2003
tag
Sziasztok!
max 150 000 ig kéne gép,otthoni használatra.
net,video,fénykép, 15.6 " azt nem tudom,hogy kell-e a fhd,win7 lesz rajta ha minden igaz.
nem kell nagy tárhely,250giga elég,nem tudom,hogy az ssd mennyit dob rajta vagy kell-e nekem az a plusz ahhoz amire használva lenne.ezeket néztem eddig.
kösz előre is.HP 250 G6 3QM21EA
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/250-g6-3qm21ea-p421163802/#termek-leiras
HP 250 G6 4LT07EA
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/250-g6-4lt07ea-p422322006/#termek-leiras
HP 250 G6 3VK28EA
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/hp/250-g6-3vk28ea-p422322000/#termek-leiras
Dell Vostro 3568 (15 3000 sorozat) V3568-96
https://www.usanotebook.hu/laptop/dell-vostro-3568-15-3000-sorozat-v3568-96/P60909 -
Khelben
nagyúr
Én is gondolkodtam, hogy miként tudnál az eddigieknél is nagyobbat szopni, de látom magadtól is megtaláltad a módszert
(#150253) sutyesz96 : ehhez tudni kellene, mit jelent a játékra alkalmas. Ha az amúgy ajánlott típusokból találsz olyat, amire van még 1-1,5 év garancia, akkor az talán bevállalható. Garancia nélkül a konzumer gépeknél azt kockáztatod, hogy megveszed a 200k-s gépet, három nap múlva meghal benne valami és a szerviz közli, hogy 150k a javítás vagy épp azt, hogy nem javítható, mert nincs alkatrész.
-
Tikakukac
titán
Márkaboltban nincs, csak itt.
Nem gyanús kicsit? Nem indít el benned ez valami belső jelzést, hogy hé', haver, ha ott sincs belőle, ahova mindennek el kell jutnia, se a maradék 30 kiskerben, nem lehet, hogy valami nem stimmel? Ha nem, akkor kéne. Mert nem az én pénzem, nem tudom a 250k körüli pénz nálad mekkora tétel, de ilyen bátran én még 30k-s laptopokat sem szoktam tologatni.
-
mp54
senior tag
válasz
Mikulásbá #150245 üzenetére
Acert vennék és ezt írják:
készülék leadása személyesen Budapesten a DiGiPrime.hu laptopszaküzletben,
meg ezt:
24 hónap Acer háztól házig garancia. A termékhez ingyenesen Acer "Pick-up and Return" szolgáltatás jár, így meghibásodáskor a központi Acer szerviz hívása után (06-1-555-5200), az Acer vállalja a termék otthoni felvételét és a javítás utáni visszaszállítást
Akkor most mi van? -
mp54
senior tag
Vsszasunnyogok...
DIGIPRIME
Ajánlott innen vásárolni? Gyártói garanciát ad.
Kösz! -
Khelben
nagyúr
Ez nem IPS-es gép, sehol nem szerepel a leírásban, hogy IPS-es lenne. Ezért linkeltem neked legalább kétszer a laptopszalonos gépet, ami ugyanezzel a procival, erősebb vga-val 35k-val olcsóbb és ips-es.
-
mp54
senior tag
Megjött ez az IPS gép:
[link]
Billentem a kijelzőt magamtól távolodva ill. közelítve és a szín rengeteget változik!!!! Ez az IPS??? Eddig TN volt, az is ilyen!
Mit nézzek, hogyan nézzem, hogy el tudjam dönteni?
Ki lehet kiolvasni, hogy mi van bele szerelve (szájbarágósan kellene...)?
Köszönöm!
Mindjárt tökön szúrom magam....lehet, hogy nem IPS-t rendeltem????? -
Dhampir
félisten
válasz
Chromo #150219 üzenetére
Olcsó Ryzenes konfigurációnál még szóba jöhetne (a Lenovo IdeaPad 330 "ellentéteként") Acer Aspire 3 A315-41 (megjegyzés: általában valamivel feljebb kúsztak az árak január közepére, de típustól függ, kisebb akciók is létezhetnek).
Ezen Acer előnye lehet az, hogy nincsen leforrasztott memóriamodul benne, "hátrányaként" megemlítendő, hogy a Lenovo-val ellentétben nincsen rajta USB-C csatlakozó.
(#150233) venom8888
Azonnali notebookos kérdések órája
A "márka topik" pedig a laptopod típusának ismeretében keresendő meg, ami a hozzászólásodból nem derült ki, ha jól látom.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Van egy laptopom, beledugom az eternet kabelt, es piros x van az ikonon lent. Miert nem talalja? AMugy win7
-
Khelben
nagyúr
válasz
Chromo #150219 üzenetére
2500U alatt nem vennék AMD-t, a Lenovoról és a 330-as sorozatról pedig már többször beszéltük és leírtuk, hogy miért ne.
(#150221) mp54 : mit értesz 0 kilométeres alatt? Mint az új autó, amit a szalonban 5 km-es óraállással kapsz meg? Enyémben ennyi volt, menjek vissza reklamálni, hogy nem új autót kaptam?
-
Tikakukac
titán
válasz
Chromo #150219 üzenetére
Sajnos sikerült bekapni privátot azzal kapcsolatban privátot, hogy mekkora hülye vagyok, mert a 330-asok igenis remek gépek, így rád bízom a döntést, ha úgy látod a tesztek alapján, hogy akár intellel akár AMD-vel jó lehet, rá kell menni, ha nem, venni kell mást.
sutyesz96: Csali kérdés. Rengeteg ROG gép van. Van sima szutyok átnevezett fapad is, meg rendes, a névhez méltó darabok is
mp54: Nincs ilyen. Gyakorlatilag minden kiszűrhető okosításra van ellenszer, ha valaki rászánja az időt, te sosem tudod meg. Meg amúgy is teljesen mindegy. Ha makulátlan a gép és megkapod a garipapírt és számlát, te pedig nem észlelsz semmi furát, akkor olyannyira mindegy. Jó eséllyel úgyis garis lesz és szervizbe kerül később.
-
mp54
senior tag
Új laptop, netes vásárlás, házhoz szállítva, rajta a WIN 10 home-mal.
Valaki leírná - szájbarágósan, mert hülye vagyok hozzá - hogy hogyan lehet ellenőrizni, hogy "0-kilóméteres"-e valójában?
Köszönöm. -
sutyesz96
őstag
Asus ROG Strix gépekről mi a közvélemény? Milyen az összeszerelési minősége? Hűtése jól van megoldva? Szabad használtan, kevés garival ilyet vásárolni?
-
Chromo
csendes tag
Üdv!
A Ryzen 3 2200U-val szerelt Ideapad 330s-ről milyenek a tapasztalatok?
Konkrétan erről lenne szó:A konfig az igényeknek megfelelne, szívesen vennék Ryzen-es laptopot, de ha nagyon gagyi, akkor i3-as HP 250 lesz helyette.
-
Sand
csendes újonc
Köszi a válaszokat!
Úgy tűnik a Dell G5 mellett maradok.Tudnátok esetleg mutatni egy konstrukciót, aktuális ajánlatot, ami jó ár-érték arányú?
Illetve láttam két laptopot, mindkettő i5 8300H, az egyik Quad Core, a másiknál ez nincs feltüntetve...és a Quad Core az olcsóbb. Pedig az elvileg jobb, nem?
Egyik Kaby lake magos, másik Coffee lake magos. -
Tikakukac
titán
Hogy vedd meg amíg van. Többször előfordult, hogy a váltómodell egy raklap shit lett és grátisz marha drágán nyitott és akkor hirtelen mindenkinek kellett volna a régi. 2 óra alatt egy 5 darabos készletet telefonon keresztül is simán el lehet sütni, sőt, várólista is hozható
Ezek a kisöprések meg utolsó darabos dolgok ritkán jönnek ám össze jól
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Ha egy gtx 1070-es laptopot szeretnék venni, és mivel most generáció váltás van/lesz, mi szokott lenni a tendencia? Ha naponta párszor frissítgetem a webáruházakat 1-2 hónapig, akkor ilyen utolsó darabokat megcsíphetnék jó áron szerintetek?
Csak érdeklődnék, hogy ilyen generációváltásoknál mi a legjobb, amit lehet tenni
-
Mukiska
csendes tag
válasz
Khelben #150210 üzenetére
Szeva! Köszi a választ, de muter nem nagyon fogja cipelni. Ehhez a kettő mit szólsz: https://www.notebook.hu/hp-probook-430-g5-2sx86ea-termeszetes-ezust vagy https://www.notebook.hu/hp-pavilion-x360-14-cd0007nh-4tw79ea-asvanyezust
Bocs, de nem tudom hogyan kell linket csinálni.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Bkrisz9 #150209 üzenetére
Ennyiért a fehéret és az ips-t is figyelmen kívül kell hagyni. HP 250 vagy Dell Vostro 3568.
(#150207) Mukiska : ez a gép kb. 100k-val van túlárazva és ez otthoni használatra van, nem irodaira. Nézz inkább Dell 5490-et vagy HP Probook 440-et, Fujitsu E548-at.
(#150206) HuMarc : 15,6 alatti gépbe nem vennék dedikált vga-t, mert melegedni fog, és ez se az élettartamnak, se a használhatóságnak nem tesz jót. A Zenbookot én továbbra is otthoni gépnek tartom, nem venném meg rendszeres hordozásra, főleg nem egyetemre, ahol napközben is pakolod egyik asztalról a másikra, egyik teremből a másikba. Ha több évre tervezel, akkor ehhez egy strapabíró üzleti gép kell, bővíthető garanciával. Egy jól felszerelt Dell 5490 sokkal nagyobb eséllyel éri meg a 4-5 évet, mint egy Zenbook vagy egy Envy.
(#150208) Tannen : másra való a kettő, így nem nagyon lehet összehasonlítani. A Pavilion multimédiás-otthoni gép, a Probook cipelős munkagép.
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Tannen #150208 üzenetére
Sziasztok!
1, Azonnal, tegnapra kell.
2, 150-170.000ft
3, Irodai dolgok, internet, fenykep,video, film. Semmi extra.
4, semmi jatek
5, 14,1-15,6” jo lenne ips ha belefer
6, ritkan, inkabb hazon belul
7, windows kellene hozza
8, ssd jo lenne de 1TB HDD mindenkepp kell
9, nonek lesz... legyen feher, de azert mondjatok egyet ennek figyelmen kivul hagyasaval is legyszi
10, ujKoszonom elore is!
-
Tannen
tag
HP Probook (450) és a Pavilion (15) kategóriák közül melyik a kevésbé ajánlott?
-
Mukiska
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak lenne esedékes egy laptop vásárlás, 14colost szeretne.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Bármikor mert behalt a mostani.(2) A gépre szánt összeg forintban?
300-350ezer huf(3) Felhasználás?
Net,facebook hímző gépes progik,filmezés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem fog játszani(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
14col sokat lesz bámulva.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz otthoni gép lesz, ölbevéve.(7) Operációs rendszer?
Win10 legyen rajta
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum SSDből kéne bele egy 120as rendszermeghajtónak. Memória 4 gb, de nem baj ha több.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Lényeg az időtállóság.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Én valami ilyesmire gondoltam: https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-swift-3-ultrabook-sf314-55-56qa-bordo-mar-2-ev-garanciaval-nxh5weu023/10604/
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Most jutottam oda, hogy az őszi előszondázás után ténylegesen is gépet vásárolnék (ténylegesen elnyertem az ösztöndíjat, amit e célból pályáztam meg). Azóta aktívan pásztáztam ezt a topicot, de a netet is, így vannak potenciális jelöltjeim, de kitöltöm az összefoglalót.
Szóval amiket én eddig kinéztem: Asus Zenbook UX433FN (UX331UN volt az eredeti kiszemelt, csak közben már nem nagyon lehet kapni, de Laptopszalonnál sajnos ezt még nem lehet kapni, remélem, ez változni fog) és a másik a HP Envy 13 Illetve a gyanúsan olcsó MSI PS42 (pl itt), ezt nem is igazán tudom hová tenni, mert baromi jó a hardver, de ahogy a népi bölcsesség is tartja, nyilván nem csak az számít egy laptoppal.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Legkésőbb márc. közepéig, de akár egy héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? maximum 400 000 Ft
(3) Felhasználás? alapvetően egyetemre kellene mindenes gépnek: irodai programok, tanulás, nagyon szolid játék (kitérek rá lentebb)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nyilvánvalóan ilyen méretben nem várok 4K-s High grafikát, sem recens AAA címeket igazából. Régebbi játékok élvezhetően (stabil 30+ fps) fussanak HD/FHD-ban medium grafikán(?)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-14" között valami, FHD, matt, IPS lenne a legjobb, a mattból lehet, hogy engednem kell?
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? lesz hordozva, rendszeresen, és igen, ha lehetséges, használnám utazás közben is
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem feltétel az OS
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8GB RAM, SSD lenne az előirányzat
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Ezzel a géppel azért pár évre terveznék, jó lenne, ha nem lenne papírból, illetve én nagyon örülnék, ha lenne benne dedikált GPU, az MX150 szintre gondolok.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Újat szeretnék -
Pew
tag
Sziasztok!
Ajánlottátok itt a HP Probook 430 G5 öt, ami tetszik is.
[link]
Remélem működik ez az összehasonlítós link, kérdezném ezek között van jobb alternatívája? Lehet ám ezek is az a vonal, főleg hogy (nekem) hasonlónak tűnnek, csak nincs ilyen fancy neve csak ez a termékszám
Köszi -
Khelben
nagyúr
Az a baj ezzel a várakozásos dologgal, hogy hónapok is eltelhetnek, mire ideér és a nyitó ár simán lesz 400-450k. Utána megint eltelik pár hónap, mire normalizálódik az ár és pont akkor fogják bejelenteni az utódot, ami pont annyival lesz jobb, hogy elgondolkozhatsz a várakozáson. Szóval ez ilyen 22-es csapdája.
-
Sand
csendes újonc
válasz
Khelben #150200 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát túlmelegedés kevésbé valószínű i5-el és 1050Ti-vel, mint i7-el vagy 1060-al. Nyilván, nagyobb teljesítmény, nagyobb hőleadás. Mivel videót vágni, renderelni nem fogok, ezért tuti elég lesz az i5, ahogy mondtad.Most jobban utánanéztem a Dell-nek megint, és láttam, hogy jön a "frissített" G5 majd év elején. Január végén dobják ki (worldwide remélhetőleg), 1000 dolláros induló áron. Ez az induló ár már olyan spec, ami simán jó, és az új RTX videokártyát (6GB) tartalmazza.
Szerinted mennyi idő, amíg magyar boltokba ér? A ~300k árából mennyi lesz vajon a magyar boltokban?
Sokkal jobban tetszik az új kékes dizájn, és nem olyan extrém sürgős a laptopvásárlás, azért kérdezem, hogy esetleg megérné-e várni. Sajnos nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy milyen gyorsan elérhetőek az újdonságok itthon.Elképzelhető, hogy amint jönnek az új modellek, a régebbi G5 árai esnek, vagy akciósak lesznek, jól gondolom, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motoros topic
- Kompakt vízhűtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- Elden Ring
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- MSI Vector 17 HX laptop / Intel i9 13980HX / Nvidia RTX 4080 12GB / 16GB RAM
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest