-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
juliette88 #82098 üzenetére
200-ból munkára én a helyedben néznék alfánál egy használt gépet és felturbóznám ssd-vel meg rammal. Sokkal jobb gép kijönne ennyiből, akár 1,5-2 év garanciával. Pl. Latitude E5540 fullhd kijelzővel vagy E5440 1600x900-zal. Programozásra semmiképp ne vegyél 1366x768-as gépet, mert meg fogsz hülyülni rajta.
-
Vityóka
csendes tag
válasz
szabonagyur #82096 üzenetére
Köszi szépen!
-
juliette88
csendes tag
Helló!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sürgős
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
kb 200e
(3) Felhasználási kör?
irodai munka, programozás
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
csak régi játékokkal, nem fontos szempont
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
inkább a minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
van már egy SSDm amire kicserélném a HDDt (SATA3-as)
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
14 vagy 15,6 felbontás HD vagy full HD, matt mindenképp
(8) Notebook tömege?
2kg körül, max 2,5kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
HP ProBook 450 G2: [link]
450 G1: [link]
Acer Aspire E5: [link]
Lenovo Thinkpad E440 (kicsit drága): [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
újEzek közül melyik a legjobb ár érték arányban? Esetleg más?
Köszi -
szabonagyur
félisten
-
Mech90
csendes tag
Értem, köszi a segítséget! Közben találtam egy 15,6"-os gépet, ez még talán beleférne a keretbe. Ez sem vinné a játékokat?
http://laptopsystem.hu/adatlap/14185765071585
-
Vityóka
csendes tag
Erre valaki?
-
Tikakukac
titán
válasz
Mech90 #82089 üzenetére
Ha komolyabb játék az FHD pasziánsz akkor igen.
teldan91: 300k-ból kapsz 2-3 év garival E7440-et, megfontolandó. Hogy újban mit vennék, remek kérdés procit kéne belőni. Szívem szerint lenne 3-4 gép amit bedobnék, de 4 magos i7 és 2 magos i5U között azért van eltérés nem kevés, ezt be kellene lőni.
Vityóka: Passzolom, Szegeden is van pár bolt, nézd át őket, aztán vedd ahol jónak tűnik, róluk speciel nem tudok semmit.
-
Mech90
csendes tag
-
teldan91
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapon belül.
200-300 ezer Ft
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Főleg archicad, kevesebb artlantis és mégkevesebb Photoshop
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Egyáltalán nem
Elsődleges a teljesítmény, de azért legyen elfogadható minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
-
Mérete 13.3-as elég lenne, anyaga az mindegy, legtöbbet másodlagos kijelzőként használom monitor mellett
(8) Notebook tömege?
lényegtelen
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
-
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Sokat hordozom, de ahol legtöbbet használom ott másodlagos monitorként működik, úgyhogy egy kisebb gép célszerűbb lenne
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Az általam használt programok tudtommal főleg a processzort terhelik
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link]
[link]
inkább újElőre is köszönöm a segítséget!
-
minimumgame
tag
Értem, köszönöm a válaszokat és a segítséget
-
Khelben
nagyúr
válasz
minimumgame #82083 üzenetére
Nem fog jól jönni, ahova 8 GB ram kell, oda már másik gép is kell. A 2 gb vga ram meg egy hatalmas parasztvakítás, semmi más.
-
szabonagyur
félisten
válasz
minimumgame #82083 üzenetére
A boltot azért is írtam mivel a kétes dolgok miatt az árazásuk sem mérvadó
Szinte mindenben olcsóbbak mint máshol.
-
minimumgame
tag
válasz
szabonagyur #82082 üzenetére
Sosem lehet tudni, hátha jól jön, azt hittem jobban megéri mint a Fuji. A bolt változhat, csak onnan linkeltem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
minimumgame #82080 üzenetére
8GB RAM minek? AMD8670M minek? Amúgy meg a bolt úgyis rossz, kétes garanciás szóval nem vennék semmit onnan.
-
minimumgame
tag
válasz
szabonagyur #82078 üzenetére
Rendben. Megfelelőnek látszik egyébként, főleg, hogy ilyen sokan ajánljátok.
Csak amit linkeltem Asus gép, 8 GB RAM és 2 GB VGA, nem pedig integrált, miért nem jobb mint a Fuji?Köszi a válaszokat
-
GeGexx
aktív tag
Laptop.hu-n akárhogy számolom nem jön ki a 27% áfa. A nettó ár alapján itt csak 21% az áfa vagy mi?
-
szabonagyur
félisten
válasz
minimumgame #82077 üzenetére
Így van nagy igény, korrekt kijelző dupla ennyiért is épp, hogy van. Szóval abból TN lesz, olyan amilyen.
130-ért egyetlen gép van, kolléga írtam előttem, Fujitsu A544.
-
minimumgame
tag
válasz
szabonagyur #82074 üzenetére
Értem.
Amire használva lenne, filmek, netezés, zene, egy kis játék(mmo-k). Játék félre értés elkerülése végett nem számít, csak ha mégis valami kisebb van az menjen.
És ez 130 ezer Ft-ba férjen bele.
Minőségi, megbízható legyen, korrekt kijelző.Ez tényleg olyan nagy igény vagy azért van egy laptop erre a célra ?
-
Khelben
nagyúr
válasz
minimumgame #82071 üzenetére
Jelenleg az első ajánlott játékos gép az Asus N550 230k-ért. Az alatt nincs játékos, az alatt csak kompromisszum van. Pl. a Fujitsu A544, ami a legtöbb játékot minimumon vagy közepesen elfuttatja az integrált HD4400-zal. És pont kijön 130-ból.
(#82068) rantottsajt : újak közül a legolcsóbb kis gép a HP Probook 430 170k körül. Használtból van ennyiért Dell E5440 vagy Dell E6330, amik kicsi, könnyű és megbízható gépek. Esetleg E5440 nagyobb felbontással
-
QwErTy42
addikt
válasz
hukli21 #82064 üzenetére
Örülünk, hogy elégedett vagy!
(#82072) CrusherW
Munkára én az S904 nézegetném, ha már Fuji.
Kivehető optikai meghajtó (helyére akksi, merevlemez rakható), cserélhető akksi (gyári 6 cellás és 6800! mAh), magnézium(ötvözet) kijelző fedél és alumínium(ötvözet) ház. 1,5 kg, Made in Japan. A gyári két év garit elég olcsón lehet akár 5 évre is bővíteni.
Menj be egy MM-ba és nézegesd meg, fogdosd meg. Elég baba gép.
A linkelt boltban elég nagyot zuhant az ára. -
szabonagyur
félisten
válasz
minimumgame #82071 üzenetére
Szia
Bolt nem jó.
Gép nem jó.
FHD nem lesz ennyiért.Túl sok igény, az van.
-
minimumgame
tag
Üdv!
Szeretnék egy laptop javaslatot kérni, mostanában lenne a vásárlás.
100-130 ezer Ft között legyen. Amire használva lenne, filmek, netezés, zene, egy kis játék, mmo-k.
Minőségi, megbízható legyen. SSD nem fontos. Kijelző a filmek miatt is, lehetne egy korrekt HD, FULL HD.
500 GB HDD, 4 GB RAM körül bőven jó.
Úgy nagyjából egy ilyesmi: [link]
Asus elsősorban, de ha szerintetek azok annyira nem, akkor bármi jó természetesen -
válasz
CrusherW #82066 üzenetére
Értem ebben az esetben elég az U-s proci. A lifebooknak ezt a részét nem ismerem, E544-t láttam, meg A544-t élőben az utóbbi tetszett, az előbbi nem, nem láttam benne azt amiért annyival jobb mint az A544. Szerintem maradj a fullHD-s elitbooknál vagy nézz meg egy ilyen lifebookot, mert a specifikáció jó, kérdés ez milyen minőséggel társul. Az olcsóbb fujitsuk billentyűzete nekem nagyon nem jön be, de ezen kívül rendbe vannak a gépek, meg van jóval rosszabb is. Nem tudom ezekbe milyen van.
A jelenlegi TP széria az idióta trackpad miatt nem annyira jó.
(#82063) Thunderzolee Szerintem érdemes megvárni az A544-t
-
Tikakukac
titán
válasz
rantottsajt #82068 üzenetére
Nyárig amiket most néztél tuti ki fog futni és nem lesz elérhető. Térjünk vissza rá akkor.
-
rantottsajt
tag
Sziasztok! Én is segítséget szeretnék kérni
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nyáron.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180-200eFt
(3) Felhasználási kör? MS Office, PS, filmek, és Chrome ezer tabbal, mindezt ált. egyszerre, tehát a multitaskingot bírja rendesen
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Ezt nem tudom eldönteni.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Igen, annyit, hogy az oprendszert arra tudjam tenni.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mindegy
(8) Notebook tömege? 2kg-nál ne legyen nehezebb, mert szeretem a hasamra téve használni.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Hdd-ből 500gb elég, ramhoz nem értek, így ebben is a segítségeteket kérném, hogy ilyen használathoz mennyi kell.
(11) Egyéb kívánság? Ha nincs benne DVD-író, akkor a max. ár legyen kevesebb 10eft-vel, hogy tudjak venni egy külső DVD-írót.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem tudok róla.
(13) Eddig kinézett notebookok? Lásd lentebb.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új, vagy nagyon megbízható eladóktól esetleg használt.Ami még fontos, hogy az 5 éves laptopomat cserélném most újra, és szeretném, ha a következő is jó sokáig bírná az iramot, tehát legyen jó garanciális háttere (jó tapasztalatom van pl. HP-val és Dell-el ilyen téren). Hordozni nem fogom, kímélően használom, tehát nem kell fémház meg ilyesmi, de ha könnyű, az nem árt. Preferált márkák: Asus, Hp, Dell.
Ami szimpatikus, az a Dell Vostro sorozat (pl ez itt) , mert könnyű és gyönyörű (tudom, nem nézni kell, hanem használni, de...) vagy itt van ez is, aztán ez a HP is tetszik, aztán meg még ez az Asus is.
Melyiket javasoljátok/nem javasoljátok? Olvastam fentebb, hogy garanciális szempontból a HP-t és a Dell-t dicsértétek, az Asusról valami tapasztalat van esetleg? -
CrusherW
tag
A teszteken nem találtam extrém lassulást az U szériánál. Egy i7-es U nagyjából hozza egy i5-ös M szintjét. A Yoga 4600U-zal szerelt példánya így nem tűn elégtelennek, de kérlek javíts ki ha tévedek, a szintetikus tesztek nem először adnának false eredményt. Ráadásul valójában kimondottan ritka az M-es proci ebbe a tartományba.
Azért kicsit pontosítok. Tehát cégnél desktop workstationökkel dolgozunk, ha on-site kell melózni, ők adnak notit, sőt policy miatt, ha akarnám sem tudnék használni saját notit. A fusi melók amik oldalról beesnek általában nem nagyok - értsd nem 80 gigás kód bázis csücsül a repóban ami egy 2 terrás backendben turkál. Ráadásul arra is szeretem az itthoni desktopot használni. Egész egyszerűen csak a lehetőséget szeretném meghagyni, hogyha egyszer igény lesz rá, ne kelljen szerencsétlenkedni egy középszerű consumer notival ügyfél előtt. Egyébként kérdésedre válaszolva .NET-ben, nagy project MVC-ben, de az a desktopot PC-ket is megöli cserébe céges, a fusi WPF vállalat irányítási szoft.
Fentebb írta redwhite78 fórumtárs a Fujitsu Lifebook S/T/U904 laposokat. Ezeknek jó az általános megítélésük? Beleesik a ZBook/EliteBook/XPS/ThinkPad kategóriába?
-
Achmed51
csendes tag
válasz
Achmed51 #81878 üzenetére
Innen a második gép milyen? Játékra alkalmas, ár érték aranyba jó?
[Asus N551JK-CN067D]Köszönöm
-
hukli21
tag
Szeretném megköszönni a segítséget, hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy a belépő új consumer helyett veszek egy használt üzletit, és ugyan még csak néhány napja van meg, egyelőre nagyon elégedett vagyok, és a pénztárcám sem maradt üresen!
-
Üdv!
Egyik barátnőm keres laptopot.
ráér
120-150ezer
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
csak net, film, zene, max office
nem
jó kérdés, 150ezerbe nem fog beleférni üzleti gép, így marad a teljesítmény
nem, egy SSHD-nak jobban örülnénk, esetleg 7200RPM-es HDD-nek
15"-os legyen, ezek többnyire HD Readyk fényes felülettel, de matt is lehet
(8) Notebook tömege?
lényegtelen
mindenképpen nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
optikával, merevlemez mérete lényegtelen, ram meg bővíthető
hdmi, kamera, usb3.0 (de ezek már alap dolgok)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
nem
Fujitsu Lifebook A544
Lenovo G510 ez oprendszer nélkül ha lenne
Vagy másik Lenovo G50-70, amikben M-re végződő cpu van.
sajnos megbízómnak csak új kellÖsszefoglalnám azért:
Sandy Bridge érában voltak M-re végződő processzorral szerelt gépek 120-130ezer környékén, amikben csak az Inteles IGP-k voltak, nem volt benne dedikált VGA.
Na ilyet keresek, nem kell a videokártya, viszont sajnos a legtöbbhöz raknak, ami jelen esetben csak feleslegesen drágítja a gépet.
U-ra végződőt nem nagyon akarok, esetleg i5-től felfelé, ha már a teljesítményük megfelel egy Sandys M-re végződőnek.A csaj piros, bordó színeket is favorizál, de ez nem szempont, azokat sajnos csak U-s processzorokkal láttam amúgy is.
A numerikus rész volt csak a kikötés, de az meg már adott mindegyikben.
Sajnos a merevlemez a leglassabb, és legfájóbb pont; jó lenne nem 5400-essel venni. 7200RPM-el csak üzleti gépek vannak, nem? SSHD-t meg szintén csak dedikált vga-s gépekben láttam pár Lenovoban (sóhaj).
Asszem ennyi lenne.
-
Khelben
nagyúr
válasz
McEacrhan3 #82059 üzenetére
Egyik sem ajánlott gép.
-
McEacrhan3
tag
válasz
McEacrhan3 #82057 üzenetére
Bocs a dupláért. Közben hamar nézelődtem egy kicsit. Itt van néhány link,igaz románul de a lényeg azért megérthető:
Ez és ez szinte ugyanaz, a főkülönbség ahogy én látom az hogy az első NVIDIA a második meg AMD videokártyával van ellátva. Ti melyiket ajánljátok?
Illetve itt egy harmadik: ez. Ez kb. 60k-val olcsóbb mint az előző kettő és ahogy átfutottam ugyanazt tudja. Szerintetek melyik a legjobb, és kapok-e jobbat ennyi pénzért? -
Khelben
nagyúr
válasz
McEacrhan3 #82057 üzenetére
Asus N550/N551/G551 környékén nézelődj. Annyira nem vagyok otthon a játékos gépekben, de úgy rémlik, volt itt szó róla, hogy van ezekből GTX860M-mel szerelt, fullhd ips kijelzős darab, az jó lenne.
Már ha tényleg csak játék lesz a gépen, nem tudom, mit értesz sok adat feldolgozásán.
(#82056) smokk. : HP Probook 430 Utazáshoz ez a minőség kell, nem ultrabook. Azok az asztalon nagyon jópofán néznek ki, aztán amikor elkezd kopni a cipeléstől meg ütődik ennek-annak, akkor hamar hányinger lesz belőlük.
-
McEacrhan3
tag
Hello. A segítségeteket szeretném kérni laptop vásárlásában.
Akkor kezdem is a szabvány kérdéssorra a válaszokat:(1) A vásárlást minél előbb meg szeretném ejteni.
(2) A maximális keretösszeg nagyjából 280.000-320.000 FT közé esne.
(3) A fő felhasználási kör a ,,(B)játék(/B),, lenne.
(4) A legfontosabb az hogy sok adatot aránylag kis idő alatt fel tudjon dolgozni(ez gondolom ram), másodsorban pedig a kép lenne lényeges(ez meg videokártya, asszem).
(5) A teljesítmény 60-40 arányban a minőséggel.
(6) Nem tudom pontosan mi az SSD, de ha árkeretbe belefér és ti ajánljátok akkor persze.
(7) A kijelzőmérete nagyjából 16-18 inch-es lenne.
(8) A gép tömege nem igazán tényező.
(9) Ha lehet rendszerrel, és az Windows legyen
(10) Tárhely kb. 500GB-1TB, memória 8-16 GB RAM, az optikai meghajtó videokártyát jelent? Ha igen akkor minél jobbat
(11) Nincs
(12) Igen, játékokat.
(13) Még nem igazán keresgéltem. Gondoltam egyből szakértőköz fordulok
(14) Használt is szóba jöhet feltéve ha megbízható a forrás.Előre is köszi a segítséget.
-
smokk.
tag
Erre valaki? [link]
most
240
office,net,zenehallgatás,film
nem
minőség
nem kell ,h gyárilag legyen benne
matt de elvagyok fényessel is.
(8) Notebook tömege?
minél alacsonyabb,sokat utazok
nem szükséges
nem kell optikai,a tárhely mérete másodlagos,ram min 4gb
hdmi,webkamera,usb3
alkalmanként photoshop
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)Igazából 3 gépet néztem ki,de a legnagyobb kérdés az előző hozzászólásomban részletezett kérdés.Megéri e a plusz 50k-t a ux32la a Pu401la ellenében?
A harmadik gép a TP300LA-DW010H Asus flip.
új -
-
bigrock
addikt
Üdv,
ismerősnek kellene valami netbook-szerűség.
Vagy inkább, a paraméterek alapján egy 10"-os tablet-et javasolnátok?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2015. januárban
100.000 Ft
Internet, Word, Excel, Honfoglaló, Facebook (semmi más)
Nem
Teljesitmény
Nem
10"-12"
(8) Notebook tömege?
1-1,3 kg.
Op. rsz. nélkül (céges licenc van)
HDD: 150-250 GB, RAM: 2 GB, No ODD
Webkamera (de nem fontos)
Nem
Még nem volt.
Csak új.Köszönöm!
-
mate211
csendes tag
Sziasztok!
Nagynéném kért segítséget laptop kiválasztásához, de nyár óta nagyon megváltozott a paletta, így segítségeteket kérném(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
200K körül
Filmezés, netezés. Semmi komoly. Még nagyon hurcolva se lenne.
Max ilyen Jewel quest és plants vs zombies.
Minőség, ebben az esetben.
Elsősorban olyan laptopot keresek amiben van m.2 vagy msata slot. Optibayes megoldás nem játszik,mert kell neki a dvd meghajtó.
15.6, matt. 1366*768 bőven jó, ha nagyobb az előny.
(8) Notebook tömege?
Mindegy.
Nélküle/mindegy.
500 giga körül legyen a hdd, 4 giga ram, legyen benne optikai meghajtó.
A 6-os pontban említett. Annyi, hogy ha van is m.2 vagy msatas laptop annak ára+ssd ára ne haladja meg nagyon a 200K-s keretet.
Nem.
Egy m5400-es (Tudtommal ebben van m.2)
Jöhet használt is,de inkább új.A válaszokat előre is köszönöm!
-
zserrbo
aktív tag
A napokban.
160-180
programozás, játék
Worldoftanks, Tropico 5, stb. Az 1920-as felbontástól azért maradnék távol, mert a natív felbontás miatt azon kellene futtatnom a játékokat és húzná az fps-t nagyon, illetve 15,6-on nemtom van-e értelme a full hd-nak.
Gondolkodóba estem, hogy lehet kellene.
Elsősorban 15,6-os, eddig fényes kijelző volt volt úgyhogy passz.
max linux vagy OS nélküli
Jó lenne az 1Tb-os winyó és ha lenne optikai meghajtó, de nem ismerem igazán a box-os megoldásokat.
Az első 500gb winyó, a második 1Tb, a harmadik 1Tb+8gb (azaz SSHD).
Az elsőnél megfordult a fejemben az SSD kombó, de nem tudom ilyenkor mi lenne az ODD-vel. Illetve a harmadikba tennék 4GB ramot ill 1 éven belül lehet vennék rá +1 év garit 12 ezerért. Mit gondoltok? Esetleg jobb ajánlat? A lenovo szervizét elkerülném, túl sok rosszat olvastam már.Acer Aspire V3-572G-33AB laptop
Acer Aspire E5-571G-31J4 laptop
Acer Aspire E5-571G-34WZ laptop
Toshiba Satellite L50-B-1MC laptop
csak új -
redwhite78
aktív tag
válasz
lajthabalazs #82043 üzenetére
Mindkettő panel low end TN, egyik fényes, a másik matt. Ebben az árkategóriában ez van, a különbség abból fakad, hogy a fényes színei élénkebbek és kicsit jobb a kontraszt. Cserébe lehet benne borotválkozni.
A dedikált egérgombok hiánya ízlés kérdése, ha a szüleidnek ez kizáró ok, akkor ez van. Használható egyébként enélkül is, de amúgy is célszerűbb egérrel.
Minden másban körökkel jobb a Fuji, erősebb hardver, jobb összeszerelés.Egyébként lehet a szüleid egy használt üzletivel még jobban járnának, de ehhez egy összefoglalót tölthetnél, mert nem vagyunk gondolatolvasók.
-
szabonagyur
félisten
válasz
lajthabalazs #82043 üzenetére
120 foktól hova nyitod tovább? Szerinted a Dell betekintési szöge jobb? Szemből nézed elfogadható és ennyi.
Touchpad része meg? Egérrel megy úgyis nem?
Fényerő: egyik matt másik fényes kijelző. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
redwhite78 #82039 üzenetére
Köszönöm a tippet. Elolvastam az A544-ről egy elemzést. Azt írják, hogy a zsanér csak 120 fokig nyílik, a képeken is látszik, hogy nincsenek dedikált egér gombok, lényegesen alacsonyabb a kontrasztja, mint a Dell-nek, és fényerőben sem tud annyit, ráadásul a betekintési szögei is szűkek. Amazonon sem valami pozitív a felhasználó visszhang.
Azon túl, hogy erősebb proci van benne, amire a szüleimnek nincs szüksége, pontosan miért ajánlott?
-
1.0.1.7
csendes tag
válasz
redwhite78 #82037 üzenetére
Kösz!
-
redwhite78
aktív tag
válasz
lajthabalazs #82035 üzenetére
Fujitsu A544 ha nem azonnal kell, mert most töltik fel belőle a készleteket. a Dellnél minden paraméterében jobb, kivéve a +1 év garit, de az meg bagóért bővíthető.
-
Khelben
nagyúr
válasz
lajthabalazs #82035 üzenetére
Fujitsu A544. Mást nem fog ajánlani senki ebben az árkategóriában, mert a többi jóval alatta van minőségben. Ráadásul a Fujiban M-es i3 van, nem ilyen előző generációs, kifutott proci, mint ebben a Dellben.
-
redwhite78
aktív tag
válasz
CrusherW #82032 üzenetére
Nem véletlen nem tartanak sehol készleten. Aki 600k-t kiad egy notiért annak sokkal jobb választásai lehetnek egy Jogánál. Nézz esetleg rá a Fujitsu Lifebook S/T/U904 sorozatára, kb. azonos paraméterek féláron.
(#82034) 1.0.1.7: talán a beárazós topikban...
-
lajthabalazs
senior tag
És persze próbáltam a "vegyél használt üzletit garanciával" ultimate megoldást ami nagy divat itt a fórumon, de elvi akadályai vannak.
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok! A szüleim néztek ki maguknak egy Dell Inspiron 3521-est. A specifikáció megfelel az igényeiknek, netezés, dokumentum-szerkesztés. Kérdésem, hogy anyagminőségre, képernyőminőségre mire lehet számítani? Voltak nagyon jó Inspironok (Inspiron 6400) és nagyon rosszak is. Milyen a 3000-es sorozat?
-
1.0.1.7
csendes tag
Hello mindenkinek!
Azt szeretném tőletek kérdezni hogy hol tudom beáraztatni a laptopom?! -
CrusherW
tag
Esetleg valakinek valami ötlete, hogy Budapesten és környékén hol lehetne megnézni/megfogdosni egy Lenovo ThinkPad S1 Yoga (20C0004HHV_TS) notit? Sajnos mindenhol csak rendelésre találok, de az nem játszik, majd 600k, nyilván szeretném előtte körbeszaglászni
-
Mech90
csendes tag
Sziasztok!
Új notebookot szeretnék venni, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik lenne számomra a legmegfelelőbb, így nagyon megköszönném, ha tudnátok nekem segíteni!Arra is kíváncsi lennék, hogy melyik márkák a legmegbízhatóbbak?!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Kb. 1-2 hónapon belül.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
120 ezer Ft.(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Filmnézés, netezés, zenehallgatás, office.(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem, legfeljebb kisebb játékokra.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség és megbízhatóság, és a design is fontos szempont.(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Csak akkor, ha belefér a keretbe.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Minimum 15,6” legyen a kijelző mérete. Elsősorban olyat szeretnék, ami nem tükröződik, de nem olyan nagy gond, ha esetleg fényes.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Legalább 500 GB HDD és 4 GB RAM legyen benne. Igen, kellene optikai meghajtó is.(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Elsősorban újat szeretnék, de ha a használt gép újszerű állapotban van, minimum 1 év garanciával, akkor úgy is érdekelne. -
umek7
őstag
válasz
urahara2011 #82027 üzenetére
Amit kinéztél tökéletes, gyűjts még hozzá, mert mást nem nagyon lehet ajánlani. Vehetsz olcsóbban egy gyengébb Lenovo Z50-et, de semmilyen tekintetben nem lesz időtálló, a garanciális hátteréről nem is beszélve. Ha nem akarnál vele játszani akkor teljesen más opciók is lennének.
-
btudos
nagyúr
válasz
fulton #82023 üzenetére
Ezekből a K451 jó, a többi felejtős, de én is inkább Probookot néznék, az még egy fokkal jobb.
urahara2011: Ha az N550 belefér, akkor nincs kérdés, az alatt csak jóval gyengébb gépek lesznek. 200 alatt Probook 450, Asus K551 használható, illetve érdemi garancia nélkül ugyan, de ott a Lenovo Z50, önmagában az se rossz konstrukció. Ezek mind bőven elmaradnak teljesítményben az N550-től, cserébe számottevően olcsóbbak is. Innentől neked kell döntened, mi fér bele.
-
urahara2011
csendes tag
(1) Márciusban
(2) 150-180 ezer ?talán még a 200 beleférne?
(3) Tanulás, programozás illetve szórakozás és filmnézés HD minőségben
(4) League of Legends, Skyrim és jó lenne ha futna rajta a Watch Dogs, Assain's creed Black Flag és a Dead Rising 3 normálon legalább, 1366x768 illetve 1360x768.
(5) Életkor>teljesítmény>minőség
(7) 15'6 megfelel esetleg HD
(8) nem sorsdöntő tényező
(9) Nélküle (van eredeti windowsom)
(10) minimum 500GB HDD
(11) Webkamera és Lan csatlakozó illetve minimum 3 usb port
(12) Jelenleg Nem
(13) Van egy de ez elég drága http://www.laptopszalon.hu/all/lastmin_laptop/ASUS_N550JK_CN281D_Intel_Core_i5_4200H_4GB_500GB_NVIDIA_DOS_Ezust_/_Sotetszurke_fedlap_%28Fem_hatlap%29_90NB04L1-M03330_15976.html
(14) Hosszú távra tervezem de ha van rá legalább 1-2 év biztosítás akkor jöhetElőre is köszönöm a segítséget arigato^^
-
umek7
őstag
válasz
fulton #82023 üzenetére
Ezekkel a gépekkel nem tudom van e valakinek innen konkrét tapasztalata, én nem tudok róluk nyilatkozni. Ezzel viszont tuti nem fogsz mellé: ProBook 450 G2 i5 + 3 év garancia
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #82022 üzenetére
Ésmmenyiben gyengébb ez a proci AMD A8 7100 mint pl az i3 4030U?
-
fulton
addikt
Rendben
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? hamarosan, napokban akár
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180.000 de megnézem a 199.000 ig
(3) Felhasználási kör? kicsi photoshop, zene felvétel (cubase 7 programmal) akár hanganyag vágása, és internet, filmezés nagyjából ennyi.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? kicsit mindkettő, azért egy i3 4030U teljesítményt szertetnék.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? szeretném ha 14" lenne, valahogy jobban tetszik a kompakt mérete miatt, illetve a hordozhatósága is praktikusabb. Doszt elég a 14", de hajlandó vagyok áldozni 15re ha van elegendő érv a gép mellett.
(8) Notebook tömege? minél könnyebb max 2,5 kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? ezen sokat gondolkodom, nem lenne rossz ha lenne rajta eredeti oprendszer.de ha nélküle is van de jó a gép.. hát istenem.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Optikai meghajtó fontos hogy legyen benne (DVD iró) illetve a program amit szeretném ha elfutna rajta megbízhatóan, a specifikációjában ezt 4 Gb (ajánlott 8Gb). De ez egy igen sokrétű pluginező stb több sávos audio progi, szóval szerintem a 4 Gb is bőven megteszi sima felvételnél 2 sávon. Így 4 GB , SSD ára miatt nem kell
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Kamera, HDMI nem rossz
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Cubase 7 LE de itt max 2 sávon, Sony Sound Forge 10 (audio vágásokhoz) illetve photoshop CS4
-Asus Vivobook S451LA (i5 4210U) ez nagyon tetszik.- 186.00 - 14 col (+ win 8 op)
-Asus K451LA (i5 4200U) - 165.000- 14 col
-Asus Vivobook S551 (i5 4200U) - 179.000 - 15 col.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Legyen új.
-
még annyit szeretnék, számomra azért fontos lenne a külső is, ne kérdezzétek miért. Asus vékony elegáns visszafogott designje nagyon megfog. Plusz hogy csak 14 col. Kis takaros. proci is jó benne.. dehát azt mondjátok nem jó. -
szabonagyur
félisten
válasz
fulton #82020 üzenetére
Nem jó gépet néztél ki egyáltalán, 1 év garancia az semmi. Itt van ugyanaz a gép 5 év garanciával, amire neked kell ez a gép a legoptimálisabb. HP 455 Ha akarsz veszel hozzá egy Win8-at és kb 175e ez is mint amit te néztél, a kinézett gép egyszerűen túl van árazva, mellé angol billentyű, 1 év gari, meg gyengébb CPU.
-
umek7
őstag
válasz
fulton #82018 üzenetére
Az Acer-nek és Asus-nak is van olyan szériája ami jól sikerült, de alapjában véve nem igazán ajánlott márkák. Hogy miért, azt reggelig lehetne részletezni, de röviden-tömören annyi, hogy nem csak a kinézet és hardver számít, hanem az összeszerelés minősége, garanciális háttér, hűtés, időtállóság, és még sok más dolog, amire a laikus felhasználó nem is gondol. Addig oké, hogy játszani nem akarsz, de ha kitöltöd az összefoglalót, akkor még jobban be tudjuk lőni mire van szükséged, bár én is úgy vélem, hogy egy ProBookkal járnál a legjobban.
(#82022) szabonagyur
Vagy egy SSD-t...
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #82019 üzenetére
Hm. Értem. Tehát a tartóság az asus nál elmarad (ennél a típusnál akár). Ezt mondod?
És ezek az AMD procik pl gondolok itt erre: A6 4400M mennyire van ott kb az i3 4030U hoz képest?
Ezt nézem itt Hp ból: HP ProBook 455 G1 (H6E38EA_eng) Win 8 64 bit angol billentyűzet! + ajándék táska
vagy ez intelbe (csak itt amit sajnálok hogy ilyen árszegmensben nincs oprendszerrel)
HP ProBook 450 G2 Notebook (J4S44EA) matt LED + Ajándék táska -
szabonagyur
félisten
válasz
fulton #82018 üzenetére
Pont ez a baj, gépet nem azért veszel mert külsőre szép vagy nem szép. A belső is sokszor másodlagos. A minőség a lényeges, ezek az Asus gépek nem érnek annyit amennyiért adják, vagyis gondolom a táccs kijelző miatt akarják ennyiért adni.
Laptop esetében nem nagyon van választás, hogy dizájnos vagy kevésbé dizájnos munkagépet veszel.
-
fulton
addikt
válasz
Gergosz2 #82017 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinenk a segítséget!
Elgondolkodom rajta.
Azt szabadna tudnom hogy miért preferáljátok annyira azt a tipust? pl az asus ezen szériáival szemben? vagy acer...szerettem volna ha jó kis dizájnos is lesz, ezért néztem az asust eredetileg. Az nagyon tetszik külsőre, meg a belső sem rossz ott már. Csak nem tudom mik a tapasztalatok. -
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szerintetek érezhető különbség van az i3 4010U/4030U és az i5 4200U/4210U között?
1, Ha például zenét veszek fel, vagy vágok, photoshop...?
2, És napi használat során?
3, Nagyon szemezek az ASUS ezen típusával: ASUS S451LA-CA025H Notebook fekete Win 8 mi a véleményetek erről a szériáról?
külsőre is tetszik. És csak 14 col amit szeretek benne.Annyi hogy ennek az árából már kijönne ez is:
ASUS 15,6'' HD Touch S551LB-CJ290D(megj: játék nem játszik)
-
troland26
őstag
7347 -el kapcsolatban valakinek valami tapasztalat ?
olyan aki látta, fogta , szagolta..
-
Headless
őstag
-
GeGexx
aktív tag
-
Headless
őstag
válasz
GeGexx #81997 üzenetére
Nem azért, de az n550-et, n551-et és a g551-et egy kalap alá veszik hűtésileg ebben a topikban én nem rendelkezek egyikkel sem végül asztali lett a vásárlásból nem bántam meg. Egyszóval ugyanolyan a hűtésük, talán a 850m-esek egy fokkal jobbak,de azok meg csak GDDR3-as ramot tartalmaznak...
Meg a WIFI-re is sok a panasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Xbox Ultimate előfizetések
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest