- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hővezető paszták
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
zoziuser #94095 üzenetére
Dellek mellett szólhat a háttér világításos billentyűzet, új magyart is kapsz fórumon 10k körül. A TP gépekben meg van billentyűzet megvilágító led, trackpoint sokkal jobban működik. Mellé lőni egyikkel se tudsz igazán. Dellnél core i első genes vonalon sztem a 4310 lett a legjobb, TP-nél az 510-es, c2d vonalon a T500/x200, ez utóbbi 12". Utóbbiak előnye, alkatrész is van hozzájuk dögivel. Ha hordozva lesz x200/4310, ha asztal vagy ágyban net T500/510. 14-esekkel én mindig úgy voltam hordozni nagy, otthonra meg inkább 15. De ez egyéni dolog.
-
ako127
csendes tag
Sziasztok!
Max. 180 000 forintig (ez az abszolút max.) keresek 13-14 colos laptopot, általános irodai szintű felhasználásra (sokat lesz hordozva, ezért lenne jobb ez a méret kategória).
A kiszemeltem a HP ProBook 430 G2, kétmagos i3 vagy i5 processzoral (megér az i5-5200U 11000Ft felárat a i3-5010U-hoz képest?), 4 giga rammal, Intel HD 5500-al, HDD-vel. A nyers erőnél fontosabb szempont, hogy jól legyen összerakva, megbízható legyen, ne melegedjen nagyon, stb. (már amennyire az ilyesmi belefér ebbe az árkategóriába)
Van esetleg valami, ami jobb választás lenne? Vagy bármilyen komolyabb hátránya a fenti laptopnak? Csak újban gondolkodom.
Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
zoziuser #94095 üzenetére
E4310 is matt, ha csilli valszeg betört a gyári kijelző és csillire cserélték, gyárilag matt. T500 15", de ha az a méret is fentike közül talán a legjobb választás, de csak 1680-as felbontásút nézz, abból is LG paneles ami nagyon szép. E6410 nem a leghalkabb, burkolatai szeretnek kopni, egyébként nem rossz. T410 helyett inkább 510, jobban sikerült. De ha 14 kell még ott a T400 is. Kérdés lesz-e sokat hordozva vagy inkább otthon használnátok. Előbbi esetén 12-14" max, utóbbinál 15.
-
brumi1024
veterán
válasz
premete #94096 üzenetére
Bent a cégnél legtöbben Folio 9470M-eket használunk fejlesztésre (C++ főleg, nagyobb projektek) i5-3427U-val, ami azért komolyabb hardvert igényel, mint az irodai programok nagy része. Köszönjük, teljesen jól elvagyunk vele, és nem "f@szbukkra" használjuk a gépeket. Persze jól jönne az erősebb proci, de ezen nem egy M-es mobil Haswell fog segíteni, hanem egy rendes asztali 4 magos, ahol azért nem nagy kihívás a 4-4.5 GHz, mindenféle TDP+hőmérsékleti együttállás nélkül.
-
zoziuser
csendes tag
Sziasztok
Én kimondottan csak használt notebookot keresek ( a gyerekeimnek) a többség ahogy látom százezrekben és újban gondolkodik én 50-70 ezret szánnák rá egy 13-14 "-ra, és most júniusban venném a notebookot.Eddig a Dell Latitude sorozatból néztem az E6140-et ( 60-65 ezer) vagy E4310 (itt ugye nem matt a kijelző) illetve Lenovo Thinkpad T410 vagy T500 (50-55 ezer körül).
Ezeket a használt notebookokat áruló honlapok prémium márkás és ennek megfelelően strapabíró alkatrészekkel szerelt gépeknek írják.Ahogy nézem a lenovok kisebb súlyúak, de amúgy pro és kontra mi szólhat az egyik és mi a másik márka mellett?
A márkákon belül a fentieknek van-e jobb alternatívája használt gépben gondolkodóknak?
előre is köszi a segítséget
-
premete
veterán
válasz
Khelben #94091 üzenetére
Ha valaki nem akar havonta alaplapot cserélgetni, egy weboldal megnyitására várni, leírja világosan, hogy kell bele odd és mobil internet, akkor a 840 g1 4200u nem alkalmas a célra.
Volt 4200u-s laptopom, esküszöm, a 6 évvel ezelőtti, c2d-s erősebb volt és nem gondolkodott ennyit. -
válasz
sirarcheer #94088 üzenetére
A fujitsuk jó gépek és szinte mindegyikben van odd. Most nem találom a kereted, de egy S904 azért elég rendes gép. [link]
-
premete
veterán
válasz
sirarcheer #94088 üzenetére
Én egy Dell Latitude-ot, de mint írtam, a felbontás miatt meg kellene nézni élőben hd-hd+-fullhd felbontásokat.
Itt van egy például: [link]
Ezekben a modem antennái benne szoktak lenni, és lehet a felszereltséget variálni. -
Ensiferum421
újonc
Üdv, a napokban vennék laptopot, a keret kérdéses, de jelenleg 330 ezer Ft ig tudok elmenni, 2 laptop között nem tudok dönteni. A kérdés, hogy a jobb processzor megérné -e az árát és nagyobb tudásával kiszolgálna -e azonos vagy több ideig, mint a másik. Vegyes felhasználás játék, iskolában használt programok, php, virtuális gépek futtatása ...
A két processzor: intel i5 5200U vs intel i5 4210h
A 5200U 15 Wattot a másik pedig 47 Wattot fogyaszt emiatt nagyobb hő keletkezik, a gyári hűtő vagy pluszban vett hűtő megoldja azt a gondod , félelmet, hogy nem melegíti túl a vasat s nem ezért fog hamarabb meghalni a processzor ... ?A két laptop azonos árban 30 ezer Ft vel különbözik + extra is megy mellé amit említek is.
A két config:http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-vn7-791g-555u-fekete-matt-kijelzo-most-3-ev-garanciaval/4198/
+30 ezer Ft rászámolva a keret illetve 120 Gb-s SSD végett.
http://expert.hu/termekek/58123/NB_ASUS_17_3_HD_X751LX_TY014D_Fekete.html
Itt is 30 ezer Ft plusz illetve +4 Gb RAM, ami összesen 8 GB-t jelent a gép ára alap configgal 220 ezer Ft.
12 ezer Ft a 4GB Ram + SSD ami ~260 ezer Ft .Az ASUS géphez 16 ezer Ft ért lehet venni +1 év garancia kiterjesztést, érdemes ebbe bele fektetni ?
Ami a fő kérdés, megérné -e a jobb cpuval rendelkező laptopot megvenni, azonos ideig szolgálna ki és valamivel 25 % jobb teljesítménnyel ? -
válasz
sirarcheer #94082 üzenetére
Fujitsuk-ban szokott lenni odd és azok jó gépek olyat néznék a helyedben.
-
Khelben
nagyúr
válasz
sirarcheer #94082 üzenetére
HP Elitebook 840-et vennék ide. Optikai meghajtó feltétlen kell? Nem nagyon van már az új gépekben (legalábbis ebben a kategóriában).
-
Termi16
őstag
Köszönöm a válaszokat. Akkor ezek szerint a probook 650 sem ips, és marad a fentebb ajánlott asus elsőre.
-
sirarcheer
senior tag
Erre tudnátok típusokat ajánlani?
94048 -
Khelben
nagyúr
válasz
Termi16 #94077 üzenetére
Létezik, hogy nincs olyan gép, aminek rágyúrtak a kijelzőjére, jól össze van rakva, és ennyi?
Hogyne lenne. Duplázd meg a 200k-t és rögtön tudok mondani legalább... kettőt.
Ha használt is játszik, akkor megveszed ezt a Probookot, ssd-t, gari kiterjesztést és még egy fagyira/sörre is marad a 200-ból. De siess, mert ezt a gépet az utóbbi napokban legalább 5 embernek ajánlottuk, nem sokáig lesz meg (ha még egyáltalán megvan).
-
Termi16
őstag
válasz
szabonagyur #94078 üzenetére
Bocsi, lehet hogy nem fogalmaztam egyértelmüen, de egyáltalán nem feltétel, hogy új legyen a gép, csak az, hogy legyen rá legalább még 1 év garancia, illetve ne legyen leharcolt.
Bár ha használt, akkor még ráérek nézelődni pár hétig, most még úgysem aktuális.
Khelben: Rendben, látom akkor erről igy nincs értelme beszélni.
-
Termi16
őstag
válasz
Khelben #94076 üzenetére
Bocsi, ha nagyon próbálok ellenkezni, de 240 nagyon sok. Megnéztem a gépet, szimpi lenne, de minek nekem geforce 850-es vga? Abszolút nem használnám ki. Plussz ha jól láttam alapból nincs is benne SSD, az még plussz 20 lenne kb.
Létezik, hogy nincs olyan gép, aminek rágyúrtak a kijelzőjére, jól össze van rakva, és ennyi?
Persze ha tényleg itt kezdődik a dolog, akkor el fogok rajta gondolkozni, de nagyon-nagyon drágának érzem arra, amire használni szeretnénk.
Köszi még egyszer!
-
Khelben
nagyúr
válasz
blue_23 #94072 üzenetére
Asus N551 240-ért. Bár programozni elég szar lesz rajta, de valamit valamiért. Ha a programozás fontosabb a játéknál, akkor ennyiért kiváló használt üzletit kapnál, amit programozásra csináltak.
(#94074) Termi16 : a legolcsóbb ajánlott fullhd gép a fenti N551 240-ért. Az alatt nincs fullhd-s gép, csak (hogy a kollégát idézzem) foshalmazok.
(#94075) m.balint94 : a mattról le kell mondani és akkor kijön egy Dell 3543 Geforce 840M-mel (820M-mel nem!). Vagy HP Probook 450 van dedikált vga-val, de csak AMD-vel az meg notebookban kicsit nem ajánlott...
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Én is eljutottam oda, hogy notebook-ot szeretnék venni, gyorsan ki is töltöm a kérdéseket.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1, maximum 2 hónapon belül. Most lakásvásárlás és költözés van, rögtön utána.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200 000Ft. Ez nincs kőbe vésve, ha van valami, ami éppen csak drágább, de nyilván nem 300,
(3) Felhasználás?
Full hd-ban film/sorozat nézés, böngészgetés, kis irodai munka, esetleg mindez egyszerre, ágyból. Semmi egyéb
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" legyen, FHD felbontás, Matt panel és IPS. Persze csak ha belefér az árba és a leirtak alapján szerintetek is ez legmegfelelőbb.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nagyon keveset, szinte semmit. Abszolút nem szempont se a súlya, se az akkuideje.
(7) Operációs rendszer?
A mindenkori windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem kell sok tárhely, viszont legyen mindenképp SSD-s, vagy legalább legyen benne hely SSD számára, akár az odd helyén. Egy 128-as SSD elég lenne mindenre, akár hdd nélkül. ODD nem feltétel. Ram legalább 8gb vagy addig bővithető.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Full HD miatt hdmi, illetve legyen azért egy minőségi, jól összerakott valami, amin kényelmesen lehet gépelni, és a kijelzője alkalamas arra, hogy megnézzünk rajta ketten egymás mellett 2-3 részt az aktuális kedvenc sorozatból.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Lehet használt is ha makulátlan és legalább 1 év garis.Plussz kérdés: Láttam egy toshiba satellite gépet, ami mindazt tudja, amit leirtam, és újonnan, 2 év garival 180-ba kerül. Rákerestem a topikban és nagyon csúnyán lehúzzatok minden alkalommal. Megkérdezhetem, hogy mitől ennyire gáz? Csak hogy megvilágosodjak és tényleg végleg elfelejtsem.
Köszönöm előre is!
-
szcsongor96
újonc
Értem, és a FullHd kijelzője a G1-nek a felbontáson kívül milyen? pl. egy z50-70 hez képest?(annak siralmas sztem...)
A z50-70-nél is sokkal jobb a probook, igaz? -
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék laptopot venni a következő paraméterekkel:
Esedékes vásárlás: június vége, július eleje
Gépre szánt összeg: 215 v000 Ft
Felhasználás: programozás, irodai munka, iskola, JÁTÉK (főbb szempont, így olyan laptop kellene amelynek megfelelő a hűtése teljes kihasználtságnál, akár 1 óra múlva is, hűtőpad játszik)
Játékok: GTA 5, Dota 2, utóbbinál elvárás a maximális felbontás, előbbinél mindegy, csak szaggatás nélkül működjön.
Kijelző mérete: 15,6, fényes, full HD felbontás jó lenne, de nem feltétlenül szükséges
Havi rendszerességgel lesz hordozva, viszont olyankor csak videó nézésre, kisebb irodai feladatokra (2-3 órás akku elég).
Operációs rendszerre nincs szükségem.
Tárhely: 500 GB HDD
Nincs speciális kérésem.
Kizárólag új gép jöhet szóba.Köszönöm a segítségeteket!
-
válasz
szcsongor96 #94070 üzenetére
Rendben, tehát a régebbi architechtúrás proci 22vs 14 nm, és a gpu hiánya, használt mivolta ellenére is a hp? Mindeképpen a 650 egy jó gép, a K-s ASUS meg egy foshalmaz.
Ha alfánál van és így van kiírva a gari akkor az valószínűleg gyártói.
-
szcsongor96
újonc
Rendben, tehát a régebbi architechtúrás proci 22vs 14 nm, és a gpu hiánya, használt mivolta ellenére is a hp?
Üzemidejük hogy viszonyul egymáshoz?
és ha Garancia 2017.05.11.-ig írják, az gyártói? gondolom pedig németországban lett véve... -
alratar
addikt
válasz
szabonagyur #94060 üzenetére
És ez?
TOSHIBA Satellite C50.B-15J
CPU: Intel Pentium N5340
RAM: 4GBB
VGA: Intel HD-Graphics -
Khelben
nagyúr
válasz
szcsongor96 #94067 üzenetére
Az m2 ssd foglalat pont azt jelenti, hogy a hdd mellé be tudsz tenni egy ssd-t is. Az Asusnál csak úgy tudod megoldani, ha a dvd helyére teszed az ssd-t spéci fiókba, ami plusz pénz.
Lehet billentyűzetet cserélni, de a laptopsystem matricázása elég jó és tényleg minőségi matricát használnak, szóval nyugodtan választhatod azt is. -
szcsongor96
újonc
Köszönöm, a 15-ös megfelelne, mit jelent az az m2-es bővíthetőség?
Mindenképpen úgy szeretném majd, hogy a HDD mellé beférjen az ssd...
ez nem oldható meg az asusnál?
a hp német billentyűs viszont.. ezt matricán kívül lehet mással orvosolni? -
rbalint88
addikt
válasz
szcsongor96 #94065 üzenetére
a fém borítás pont szart se ér, a fém váz viszont hasznos. egyértelműen a HP, de inkább egy 640-es, egyetemre hurcoláshoz sokkal jobb választás a 15"-nál.
plusz az m.2 ssd bővíthetőség miatt az optikai meghajtóról se kell lemondanod.
-
szcsongor96
újonc
Segítségeteket kérném laptopvásárlással kapcsolatban, két kiszemltem:
használt HP 650 G1,
új ASUS K555LB-DM107Daz újat is 150.000 ezer környékén tudnám megvenni, tehát egy árban vannak...
az asus az fém borítású lehet?
a HP használtan is jobb ennyiért? nem fog melegedni az M es procija?(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150.000ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
egyetemi évek, pár alap játék, office programok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
cod 4 közepes
matt full hd, fullhd mindenképp
heti 1-2x
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windiws
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
nem kell odd, ha van később fontos lenne a csere ssd-re
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
fém borítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
használt is áfás számlával -
YxVs
senior tag
válasz
Mr President #94061 üzenetére
Ezt én is néztem. De nekem a billentyűzet miatt nem tetszett, mert fehér és nagyon rövid a leütési út, de ez egyéni szubjektív ízlés dolga.
Mindenképp nézd meg élőben, és próbáld ki.üdv,
YxVs -
Pepszi
tag
sziasztok,
150-180 ezer közzött keresnék oylan gépet, ami csak otthon a házon belül lenne hordozva.
Havi 1-2 nap kellene a céges asztali win7 pc-t használni távoli eléréssel.
Plusz nagyon vegyes családi felhasználás, net, office, filmezés otthoni hálóról wifin.
Játék csak akkor ha ez az árkategória elbír mondjuk egy 2-3 éves játékkal.
Használt is lehet garanciával, és 1 héten belül venném.
köszi,Pep -
Mr President
senior tag
válasz
Mr President #94052 üzenetére
Egyébként ez a pavillon jól bevált gép? Érdemes megvenni? Hűtése jó és nem zajos?
-
alratar
addikt
Sziaztok.
Maghalt a laptoopom így újat szeretnék venni.
Erre gondoltam, mert jóaz árfekvése és most 0% THMmel adják.
LENOVO 80FY00GEHV
14”HD LED fényes tft 16:9(1366x768)
CPU:Intel Celeron N2840(Dual Core 2.16-2,58 GHz) RAM:2 GB HDD:250GB
Intel HD Graphics videokártya Windiws 8.1Főleg netzezésre és film nézésre és munkára ( excel, powerpoiont stb) kellene.
-
cunnir
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni notebook vásárláshoz:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostanában (jövő hét)
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
140e
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Film,skype,játék.
Pl: Elite Dangerous. Nekem jó a Medium
Hd ha lehet akkor matt
Heti 2-3
Windows 8
500gb hdd ram min 4Gb optikai nem fontos.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új és használt is jöhet
én erre a kettőre gondoltam:
[link]
[link]
+1 [link]
Segítséget előre is köszönöm. -
Tikakukac
titán
válasz
Mr President #94054 üzenetére
Mivel VGA kamera nem nagyon kb. semmiben egy ideje így igen, sőt még a szakócánál is jobb.
-
Mr President
senior tag
válasz
szabonagyur #94053 üzenetére
Értem
de még mindig jobb mintha vga kamera lenne benne nem?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mr President #94052 üzenetére
Igazad van nagyon jól hangzik a dolog... kár, hogy a minőség kb sehol sem fog átmenni, szinte összes videóhivó app butit mint állat.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Mr President #94050 üzenetére
180-ból nem kap normális fullhd-s gépet. HP Probook 450 lenne ennyiért a legjobb vétel.
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Imserősnek segítek notebookot venni. A segítségeteket kérném, hogy tudtok e valami jó vételt.
180k a keret, általános dolgokra lenne használva, internet, office filmek. Én már csak FHD-sat vennék de azok 180tól kezdődnek. Annyi kérés volt még hogy a webcamot sűrűn használná ezért az normális legyen.
Milyen laptopot ajánlanátok? -
premete
veterán
válasz
sirarcheer #94048 üzenetére
Mindenképpen meg kellene nézni 3 felbontással a 14-15 -ös kijelzőt.
Ennyiért már lehet válogatni. -
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni notebook vásárláshoz:
Mostanában (E hét,jövő hét)
500e
Irodai munka
Nem lesz játék.
Ami a legjobb irodai munkához, egy szemüveges “vén asszonynak”
Csak autóban lesz hordozva, lakás, nyaraló, kitelepülés között.
Windows
Optikai meghajtó kell, SSD remélem belefér ebbe a kategóriába
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
SIM foglalat mobilinternet miatt.
Csak új.Segítséget előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz
instantwater #94046 üzenetére
A 3540 is konzumer gép, régen Vostro-nak hívták a sorozatot. Nem munkára való, nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe.
Csak hogy érthető legyen: idejöttél és megkérdezted, milyen járművel vegyél napi 8 óra trágyafuvarozásra. Ajánlottunk 2-3 féle traktort, te meg elkezdtél linkelketni sportkocsikat meg kisautókat. Persze, lehet egy Opel Corsával is trágyát fuvarozni, csak kevésbé hatékony meg a kocsi utána nem lesz túl szép.
Szerintem megkaptál minden segítséget a választáshoz. Ha nem hallgatsz ránk, akkor felesleges tovább túráztatni a topicot, vedd azt, amit jónak látsz. Itt senki nem fogja azt mondani, hogy vegyél gamer vagy konzumer gépet munkára, mert nem szeretnénk, ha visszajönnél vásárlás után minket szidni, hogy milyen szart ajánlottunk. -
Kinéztem egy Dell 3540 et.
Az ára jó, optibaybe kapna első körben egy SSDt, meg +4 GB ramot.
Ami nem tetszik, az a radeon kártya benne
Milyen buktatói lehetnek?Van MSI jó árban, erős, de gamer.
Lenovo szintén.Van még valami alternatíva?
-
Tikakukac
titán
Kiindulva abból mekkora tengerszutykot vetett elém laptopban az AMD driver téren, én inkább max ezt is a pariba raknám, de inkább a bányászbéka segge alá
A driveren nem változtat, hogy kényes mindenre, katyvasz az egész oldal. Jól mutatja, hogy az NV táblázathoz fele annyi idő kellett, mint az AMD-hez. És olyan sem volt, hogy saját magának mondjon ellen az NV egy oldalon belül, AMD-nek sikerült. Asszem 3-szor is.
-
bizi990
senior tag
válasz
szabonagyur #94035 üzenetére
Még egy kérdés:
450 G2 i3-4030U 4GB vagy 455 G1 AMD A8 7100 8GB RAM? -
aktív tag
válasz
szabonagyur #94037 üzenetére
És ez a tartósság külsőben mutatkozik inkább meg vagy belső alkatrészeken is érzékelhető? A körülöttem levő gépek (2 Asus) mind helyben vannak használva, így ebből a szempontból nincs tapasztalatom.
-
szabonagyur
félisten
Elolvastad mit írtam? NEM
Akinek játékra kell gép annak más választása nincs csak ez.Akinek munkára kell annak nem játékgépet kell vennie.
Akinek vegyes használatra kell az valamelyik igényéből lentebb ad.
Mivel a gép egy konzumer játékra kitalált gépezet így nem szabad tőle elvárni a tartósságot, kiemelkedő minőséget stb.
-
aktív tag
válasz
szabonagyur #94026 üzenetére
Akkor ezek alapján az N551-et egyetemi szintű programozásra (+Office, film, net, minimális játék), lakás-egyetem közti hurcolásra felejtsem is el?
-
bizi990
senior tag
válasz
szabonagyur #94032 üzenetére
Elvileg VGA elég lesz minecraft-hoz.
Elnézést a linkelésért és a bolt választásértSajnos sem a boltokat, sem a garancia időket nem ismerem
-
bizi990
senior tag
válasz
szabonagyur #94030 üzenetére
430-at és 450-et 1-1 boltnál találtam. Az egyiknél a kisebb kijelző, másiknál az erősebb proci tetszik.
Az általam linkelt DELL-nél az árban nincs benne a windows, így a hp-k még olcsóbbak is, bár ezek is már nagyon a teteje.
450 minősége elfogadható, jobb annyival mint amennyivel drágább a többinél? Csak az egyértelműség kedvéért erre gondoltál te is? -
szabonagyur
félisten
válasz
bizi990 #94029 üzenetére
Dell 3543 mehet, ennyiből se jobb, se nagyobb felbontás nem lesz. Lenovo gépezet nem ajánlott, a t410 nem lenne rossz de első generációs i CPU-val nem vennék gépet ha már van keret rá... illetve nem tudom adott játékoknak mi a gépigénye. Ha azonban nincs nagy VGA igénye a játéknak akkor újból 190-ért lehetne venni HP430-at, hurcolni ideális, vagy HP 450. EZek minőségre a Dell-től jobbak.
-
bizi990
senior tag
válasz
bizi990 #93980 üzenetére
Fentire vmi ajánlat?
3-at néztem ki kiindulásnak:
i7 miatt: [DELL 3543]
Felbontás miatt [Lenovo Z50] Bár a fullHD már lehet sok, de köztest nem találtam.
Használt: [ThinkPad T410] Nálam kattintás után url-be kell még egy enter, hogy bejöjjön az oldal -
Khelben
nagyúr
válasz
instantwater #94023 üzenetére
A Sleekbook egy konzumer gép, annak is valahol a legalja. Nem lehet összehasonlítani egy üzletivel. Emiatt ne zárd ki a HP-t, csak ne abból a kategóriából vegyél gépet.
-
Tikakukac
titán
válasz
instantwater #94025 üzenetére
Amiért az F1 gépek boltba járáshoz kb.
-
szabonagyur
félisten
válasz
instantwater #94025 üzenetére
1. Felesleges dvga ami melegíti a gépet, plusz hibaforrás
2. Elsősorban asztalra tervezett gépek azoknak akiknek nincs helye fix asztali géphez.
3. Minőségben nagyon nem hordozásra valóak
4. Programozásnál fontos a jó minőségű billentyűzet, ez gamer esetében eléggé vegyes... -
Egyébként miért nem ajánlott a gamer gép munkára?
-
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Játékos gépet keresek max. 350.000Ft-ért.
15,6-os , ha lehet IPS vagy valami jobb fajta TN.
i5-i7 esetleg maxwell gpu ha lehet
Fontos, hogy viszonylag könnyű és kompakt legyen.
Ha az árba még bele férne plusz egy 240-256-os SSD az király lenne de ha nem az sem katasztrófa.Mik az ajánlottak ebben a kategóriában?
Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz
instantwater #94019 üzenetére
Felesleges feljebb menni méretben. Inkább kisebb gépet vegyél külső monitorral, az sokkal univerzálisabb megoldás. A HP-t meg ne hanyagold, mert munkagépek között jelenleg a Dell mellett az egyetlen értelmes gyártó, tehát a kizárásával eléggé leszűkíted a lehetőségeket. Nem tudom, milyen géppel volt eddig tapasztalatod, de a HP-tól nem kell félni, az biztos.
-
Köszi.
A HPban nem bízom.
A gamereket elfelejtem akkor.A fullhd azért kell, mert sok weboldal már fhd re kezd gyúrni, illetve ha kinyitom a chromeban a developer toolbart, akkor lássam is az oldalt is és a toolbart is.
Ha nagyon nagyon jó ajánlat, akkor érdekel 17" os is, de lehetőleg maradjunk 15.6 nál, mert a17 es hordozása nehézkes.
Köszi
-
Khelben
nagyúr
Szerencsére az összes IDE állítható betűmérettel rendelkezik.
Az összes segédprogram, de még néhány beépített windows program meg nem. És ha felhúzod a betűméretet, bámulhatod a szétcsúszó kontrollokat vagy a blur effektet. Programozni ugyanúgy kell, mint játszani: natív felbontáson.
-
válasz
instantwater #94014 üzenetére
Programozás. Játékra tuti nem. A lenovo ideapadek a gari miatt nem ajánlottak, az asus jó játszani, de programozni sajtreszlővel rájszolni kategória.
(#94016) Khelben Szerencsére az összes IDE állítható betűmérettel rendelkezik.
-
Khelben
nagyúr
válasz
instantwater #94010 üzenetére
HP Elitebook 840, ha elég az U-s cpu (30%-kal kisebb teljesítmény). Én speciel soknak tartom a fullhd-t 14-15 méretben programozásra. De ha vársz, akkor szokott lenni 850-es is, az 15 fullhd. Probook 650 van egy szinttel lejjebb fullhd kijelzővel, M-es cpu-val.
Szerk: Gamer gépeket meg sürgősen felejtsd el munkára, főleg programozásra.
-
szabonagyur
félisten
válasz
instantwater #94014 üzenetére
De 14es gép, de a kinézett gépek sehol sincsenek hozzá képest.
Y50 széria egyáltalán nem ajánlott a gari miatt, illetve az ASus N551 is játékra való inkább és nagyon nem munkára... feleslegesen melegedne a dvga, na meg nem is cipelésre vannak ezek.
-
Tetszik a Lenovo Y50 es széria. Ahogy láttam, egész jó képe van, az ára is vállalható, erős, és a hangja is jó. Ilyen árfekvésben ha van nem-gamer, akkor olyan érdekelne. De végső esetben az Y50 is esélyes lehet.
Néztem asus N551 et is, de őrült vastagnak tűnik, de ezen kívül minden jó.
e7440 nem 14 collos?
-
válasz
instantwater #94012 üzenetére
A RAM mindegy azt bármikor pakolsz bele az E7440 az jó gép.
-
válasz
Lehetőleg minimum 8 GB Ram is szükséges.
Köszönöm.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Helyedben nézegetnék Dell E7440-et, könnyű gép, hurcolni ideális, FHD képernyő, HDMI+DP port is van rajta, stb ami csak kell. Használtan ennyiért lehet találni.
-
Mostantól nyár végéig.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
250-280.000(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Programozás.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra tuti nem.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum FULL HD. Lehetőleg IPS, de lehet valami nagyon jó minőségű másmilyen is.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Párhavonta repülés, de menet közben nem szükséges.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linuxot használok, lehetőleg valami ubuntu kompatibilis, költséghatékonyság jegyében lehet win nélküli.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD 500-1000 GB, az optikai helyére tervezek SSD t tenni, de nem baj ha már benne van.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Lehetőleg VGA+HDMI, hogy később 2 monitort gond nélkül rá lehessen kötni. Webkamera lehetőleg 720 as de nem túl fontos. A HP sleekbookom kijelzője borzasztó, tehát ez fontos, minimum fullhd.
Lehetőleg kerüljük a HPt, Toshibát, és Fujitsut. Preferált a Dell, MSI és a Lenovo, vagy ASUS. Lehetőség szerint ne kelljen szanaszét szerelni egy meghajtócseréhez.Legfontosabb a teljesítmény és a jó kijelző, lehetőleg szolid megjelenése legyen, de lehet gamer is.
Azt olvastam, az i7 hűtéssel gond lehet 15.6" on, ha igaz, akkor jó lesz i5 is.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új vagy használt de legalább fél év garival.Köszönöm szépen előre is.
-
dmenyusd
csendes tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
június-július
150 körül, de ha van értelmes lehetőség alatta is, akkor az csak pozitívum
internet, skype, film, tehát teljesen átlagos felhasználás, játék nélkül
-
13-15" körül
néha lenne hordozva, tehát az csak jó ha minél könnyebb a potenciális gép (7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win7, vagy op. nélküli
nem kell túl sok hely, 500GB bőven elég, illetve 4GB ram, de ha több természetesen nem gond
webkamera
új gép, és lehetőleg olyan üzletből ahol el lehet hozni 0% THM-el (eddig a laptopszalont találtam, itt a hp illetve toshiba gépeket most így adjákKöszöntem előre is!
szerk: illetve amit még kifelejtettem, hogy a megbízhatóság lenne a legeslegfontosabb szempont, idősebb személynek lenne, aki külföldön használná a gépet az év nagy részében, tehát valami Eu-s garancia jól jönne hozzá, hogy ne kelljen probléma esetén sokat vesződni vele.
-
aktív tag
Köszi az eddig segítségeket, azok alapján indultam el és a következőkre jutottam.
Dell Inspiron 3543
Asus N551JM
Kérdésem az lenne, hogy mennyire érné meg jobban az Asus gép? Úgy kalkulálok, hogy SSD-vel és RAM bővítéssel a Dell is hasonló árban lenne. Illetve, ez mennyire dobná meg a gyorsaságát a gépnek? Érdemesebb lenne most az "alap" Asus és mondjuk 1-2 év múlva, ha már viszonylag lassult, akkor megejteni az SSD + RAM vasárlást? -
asdfghj75
csendes tag
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort. Próbálj meg minden kérdésre részletesen válaszolni!
1-2 heten belul
100e
Iskola, jatek
2-3 eves jatekok, medium beallitason
15.6"
Heti 1 alkalommal
Win7
Eleg HDD, min. 320gb, ddr3 min. 3Gb
Leginkabb hasznaltan, mivel ujonnan ennyiert nincs notebook! -
asdfghj75
csendes tag
Csak notebook johet szoba! Hasonlo konstrukcioval mit erdemes venni?!
-
asdfghj75
csendes tag
Segitseget kernek hogy az alabbi laptopok kozul melyik erne meg a legjobban.
Szempont mindossze annyi lenne hogy azert egy ket jattek elfusson rajta, de nem a legujabbak, aku ido nem olyan fontos mert keveset hordoznam. Tobbi kriterium ugyis latszik a laptopok felszereltsegen !Elore is koszonom a segitseget !
-
kmarci25
veterán
válasz
Dexar007 #93997 üzenetére
Ez alapján, ha ugyanazt a verziót telepíted a gépre, akkor automatikusan aktiválja magát.
Ez a kettő mondat viszont nekem ellentmondásos:
"When you reinstall the same version of Windows 8 or 8.1 on a PC that came with it, the product key will be automatically applied and activated."
"This only applies if you’re installing the same copy of Windows."
Vagy itt a version és a copy ugyanazt jelenti? Magyarul bárhonnan leszedsz egy pl. Win 8.1 pro 64bit HUN iso-t, és ha azzal vetted a géped, akkor automatikusan aktiválja magát?(Azért érdekel, mert feleségem notebook-ján ugyanez a helyzet.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest