- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
milesfan
újonc
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Kb. 1 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
180-200eFt(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Otthoni, multimédia, MS Office
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6" Full HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán, de lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) -
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 256GB SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)Új gép. Igazából az lenne még cél, hogy mivel hosszú távra (több éves időszakra gondolok) kellene a laptop, azért is vennék egy olyat, ami még néhány év múlva is kiszolgálja az "átlag user" igényeimet.
Előre is köszi a tippeket!
-
Rhino666
addikt
válasz hallerlaller #150498 üzenetére
Az integrált VGA-s változatok egy ventilátorosak, igen. A dedikált VGA-s verziónak így néz ki a bele.
[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
hallerlaller
addikt
válasz Rhino666 #150463 üzenetére
Egy ventilátoros egy hőcsöves lesz a Lenovo IdeaPad 330s-15IKB. Notebookcheck-et tessék nézni ne a cseh2-őt [link]
Szerk.: itt azt írják, a fedél alumíniumot is 'tartalmaz' meg gondolom földimogyorót is, elég könnyű meghajlítani a vékony keret miatt, de azért nem hajlik ha csak simán kinyitod.
[ Szerkesztve ]
Hisense 55U7HQ - Xiaomi 11i
-
didros
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy az új notebookok közül melyeknek van a legjobb kijelzője 15,6"-os méretben kb. 250.000 Ft-ig. Számomra ennek szinte mindennél nagyobb prioritása lenne... Ragaszkodjak az IPS-hez vagy nem ez a döntő? Adott esetben TN panel is szebb lehet, mint egy gyengébb IPS?
Media marktban láttam egy (talán lenovot) aminek nagyon szép, élénk képe volt, de nem matt. Ha nem használom a gépet szabadban vagy olyan helyen ahol valami belevilágít hátulról, akkor az üveggel védett kijelző jobb választás mint a matt?? -
cky2k
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket kérném.
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belülA gépre szánt összeg forintban?
350-500 ezer. Tudom, hogy elég széles a sáv, de megköszönném, ha mondanátok egyet-egyet az aljáról és a tetejéről is, hogy lássam kb. mi különbség van köztük.Felhasználás?
3D CAD, elsősorban Inventor. Emellett irodai programok és némi programozás. Játékra nem lesz használva.Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6-os kijelző, FullHD. Felület és technológia nem számít, 90%-ban úgyis monitor lesz rádugva.Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán lesz hordozva és utazás közben a táskában csücsül.Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
250-es SSD és 16 giga RAM kéne.Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Ha a HDMI még speciális igénynek számít, akkor az azért legyen..Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újKöszönöm előre is!
-
Khelben
nagyúr
válasz Sterilzona #150493 üzenetére
Dell Inspiron 7-es sorozat, esetleg Asus Vivobook Pro valami gyengébb vga-val, vagy ha van, dedikált nélkül. Utóbbit nem láttam még, de akinek van, annak tetszik.
-
Khelben
nagyúr
válasz Sterilzona #150491 üzenetére
A Dell G5 egy játékos gép. Alternatívái is játékos gépek. Ha nem használod ki, akkor nem játékos gépet kell venni.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Dell G5 alternatíva van ? Mert tetszetősek a paraméterei, csak valszeg nem használnám ki. Viszont, egy kicsivel többet áldoznék a minőségre.
Mennyire elterjedtek a ujjlenyomat olvasós gépek ? Abból, volna esetleg ajánlott?
Köszönöm -
-
Rhino666
addikt
válasz Khelben #150454 üzenetére
Még szerencse, hogy megnéztem a kiállított gépeket a Media Markt-ban. Ha már billentyűzet, HP gépeket ajánlottál amiknek kivétel nélkül ilyen kiosztású volt a billentyűzete:
A 330asoknak meg tényleg gagyi, de inkább gagyi legyen, mint ilyen elb@szott kiosztású...
-
HellGreg
őstag
válasz HellGreg #150485 üzenetére
Elnézést, nem töltöttem ki:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
idén tavasszal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
új: 200-300K, használt: 100-200K
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén): Photoshop, Illustrator, egyéb webdesign cuccok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
játék off
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Mindegy, zömmel külön monitorra lenne kötve
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán, mondjuk havonta 2x
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Mindegy, Win 10-et veszek rá ha nincs
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD kéne legalább 256, később bővíteném, mondjuk az optikai meghajtó rovására
Minőségi legyen, mint pl. egy Thinkpad
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet új is, használt is[ Szerkesztve ]
-
xenom0rph
őstag
Sziasztok,
Barátnőmnek szüksége lenne egy új gépre a közeljövőben:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
május
200-250 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
adobe programok(ps, ai), office, tanuláshoz, munkára(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
IPS jó lenne, legalább FHD. Kompakt mérettel 13,3 ,14
Igen sokat és igen.
Win10 jó lenne előre telepítve
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB ram minimum, 128gb sdd legalább, optikai meghajtó nem szükséges
HDMI úgy is akad, a többi nem feltétel
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
is-is.Én hp 430 g5-re gondoltam, van más a kategóriában ami szóba jöhet?
Köszi![ Szerkesztve ]
halahala
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. A párom webdesign tanfolyamba kezdett, ahol sűrűn kell majd Photoshopot, Illustratort meg egyéb programokat használni. Jelenleg egy integrált Intel VGA-s Thinkpad T430-a van, de gondolom ez nem sok mindenre elég. Van még egy T430, amiben van egy NVS 5400M, de az már elég ramaty állapotban van.
Szóval, kellene egy laptop, ami a fenti céloknak megfelel, ha új, akkor mondjuk 200-300k között, ha használt, akkor 100-200K között, esetleg valami business HP, Dell, vagy Lenovo amiben van valamilyen VGA - Nvidia NVS vagy valami hasonló. Gondolom minél több RAM kéne bele, és legalább egy i5.
Külön monitort is vennénk hozzá, hogy ha itthon dolgozik, akkor ne a kis képernyőn kelljen, ugyanakkor hordozhassa magával a gépet szükség esetén. Én személy szerint az használt, üzleti szériás modellekre esküszöm, csak ott ritkán látni külön VGA-s verziókat.
Milyet ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz zileut #150478 üzenetére
Nem mélyedtem bele a specifikációikba, de csupán egy megjegyzésként hoznám fel, hogy már létezik valamivel erősebb procis (i5-8350U) Dell Latitude 5590 is.
A linkjeid szerint azonban még mindkettő a "ványadtabb" i5-8250U proccantót rejti, tehát abban nincs különbség, és hacsak el nem írták valamely más jellemzőjét, amint az időnként megtörténik az adatlapokon.
-
Dhampir
félisten
válasz ZrogNV #150482 üzenetére
A Latitude egy munkára termett gép, teljesen más gyári támogatással (3 év helyszíni garancia).
A Latiknál maradván, akad valamivel erősebb, "felkonfigolt" Latitude, amely Precision névre lett átkeresztelve, például ez a Dell "Precision" 3530 (külsőre a Dell Latitude 5590 és az 5591 házát kapta észrevételem szerint).
Az MSI-hez hasonlóan erős, játékra tervezett gép például ez a Dell Alienware 15 R3 lehet.
[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
válasz Khelben #150473 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ránéztem egy árban hasonló Latitude-ra ez miért kerül ennyibe?
Az MSI GP63 (386-400 körül mozog)
i7 8750H / 16 GB DDR4 / GTX 1060 6 GB / M.2 SSD 256GB + HDD 1TBDell Latitude 5590
i5 8350U / 6 GB DDR4 / HD Graphics 620 / SSD 256GBA gép nem nekem lesz, én csak segíteni próbálok, de laptopokban nem vagyok otthon.
Számomra ránézésre az MSI-ben erősebb proci van, jobb vga, + 1 TB HDD és -1 év gari.
Mi indokolja ezt az árkülönbséget a hardverek alapján?
Márka, anyaghasználat? Esetleg más paraméterek a laptopokban amiket én nem ismerek?
Bocsi a sok kérdésért csak érintőlegesen érdekel a téma.
eGPU is eszembe jutott, de a beszerzésük és árazásuk szerintem eléggé problémás.tiempo köszönöm a tippet ez jónak tűnik számomra legalább is
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Tikakukac
titán
válasz balazs1022 #150477 üzenetére
Meglepne, nagyon új és ritka gépeken esik meg, hogy inkább beépített, mint külső. Már ha tényleg ipari méretben eteted a gépet nyersanyaggal meg RAW cuccal/4K-val.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz balazs1022 #150475 üzenetére
Huha, merész kérdés. Szerintem én sohasem csináltam még ilyet Befejezed az írást, kiveszed. Csókolom
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik a kérdésem, viszont uzleti hp8540w gepem van. Eddig nem hasznaltam az SD olvasóját, de mostantol szuksegem lesz ra. A driver fent van meg mukodik is. Annyit nem tudok h hogyan lehetne eltavolitani?
Ugye nem igy nem "hordozhato adattarolokent" jelenik meg, szoval nincs "kiadás" vagy "biztonsagos eltávolítás".Ebbol adodik a kerdes h SD kártyát hogyan lehet biztonságosan eltavolitani?
-
Khelben
nagyúr
válasz ZrogNV #150469 üzenetére
Sajnos ez így nem fog menni, választani kell a játék és a programozás között. Amit kinéztél, az játékos gép, tehát programozni kínszenvedés lesz rajta (ergonómia, billentyűzet, strapabírás). 400k körül minden földi jóval felszerelt Dell Latitude 5590-et kapsz programozásra. Igaz, azon semmilyen játék nem fog megmozdulni. Ez olyasmi, mint az autók. Ha keresel egy járművet, amivel lehet sódert szállítani, akkor azzal nehéz lesz gyorsulási versenyekre járni.
-
Tikakukac
titán
válasz Rhino666 #150466 üzenetére
Az biztos. HP-t rendszeresen kell nyomogatnom az eggyel előző kiadásból és basszus, tényleg gyilkos. De javára írom, hogy kapja az ívet és még mindig nincs baja.
Nyilván az új kitétel ami ezt az egészet agyoncsapja. Ennyiből én 2 olyan fullos gépet összerittyenték apróról, amihez képest huszad olyan szutyokból kapsz egyet újonnanA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz maxima #150468 üzenetére
Pedig szerintem az egyik legszebb sztori amit valaha halottam pont innen jött
De sem jót, sem rosszat nincs kedvem írni, most ha valami nem hiányzik, az pont egy újabb ügyvédi levél, hogy 40 évre börtönbe csuknak mert brühühü
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 400 ezer(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Programozás, előny ha játékra is alkalmas(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nincs konkrét, de szeretném nyitva hagyni a lehetőséget az újabb AAA játékok megmozdulnának rajta(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 elég a többi pedig nem számít(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva lesz, utazás közben használat nem(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows/Linux(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optika nem kell, RAM 16GB az ideális, de ha minden kötél szakad talán a 8 is megteszi
SSD 256GB mindenképp, HDD előny(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
1 HDMI, magyar billentyűzet(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gépJelnleg erre esett a választás, sajnos gyártói oldalon nem lelhető fel, gondolom kifutó széria, 2 év garancia sem túl bizalom gerjesztő.
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
Tikakukac
titán
válasz Rhino666 #150463 üzenetére
Akkor képzem magam: milyen az a korrekt módon összerakás?
A legkisebb bajod lesz a RAM. RAM hibák miatt nem nagyon pörög a lapcsere, se modulcsere. Tudod mi miatt kéne aggódni? Hogy a festett műanyagodból 10 centis darabban törik ki a kijelződ random időben
maxima: Teljesen mindegy hány sztorit mondunk vagy éppen nem. Mivel toronymagasan ott lesz olcsóbb vagy ott kapható csak az adott gép így tippre onnan veszi meg. Minden mást mérlegeljen ehhez képest
[ Szerkesztve ]
-
maxima
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm a Digiprime-nál akar laptopot venni.
Ismeritek mennyire megbízható bolt?
Köszi. -
Rhino666
addikt
válasz Tikakukac #150462 üzenetére
Néztem videót a belsejéről, elég korrekt módon van összeszerelve. A dupla hőcsöves dupla ventilátoros hűtése se tűnik rossznak, tesztek alapján i5 procival nem jön elő a throttle, csak Ryzen-nel. Egyedül az alaplapra forrasztott 4GB-os modul aggaszt, mert ha az hibás akkor kuka az egész.
-
Tikakukac
titán
válasz Rhino666 #150461 üzenetére
Az MM-ben lehet laptopokat szétszedni? Azt erősen kétlem. Amivel te fogsz találkozni az egy nagyon finom, lepkefingnyi alumínium bevonat a műanyag házon. Ezért áll meg mind a 2 állítás és ezért hamis is egyúttal.
-
5150head
senior tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200e Huf alatt
(3) Felhasználás? irodai programok, internetezés, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem, esetleg Sims4
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13', FullHD, matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán
(7) Operációs rendszer? -
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, HDD+SSD, 128+, legalább 4 giga ram, nem kell ODD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI jöhet, billentyűzet háttérvilágítás, hosszútávra tervezünk, 5+ év legalább
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? ÚJEzt néztük eddig:
Acer Travelmate P238-G2-M-59PE
Ez mennyire számít jónak, megbízhatónak? Esetleg más?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Rhino666 #150451 üzenetére
Megtaláltad te is a lehető legrosszabb gépet. Annyira durván gagyi a billentyűzete, hogy kirázott a hideg, valahányszor le kellett nyomni rajta egy gombot. A te felhasználásodra ez lenne az alap. Szükségmegoldásként esetleg szóba jöhet ez is. De ennél olcsóbban nem fog menni.
-
alpihun
senior tag
válasz Rhino666 #150451 üzenetére
Android Studio 8GB RAM-mal? Az IDE-t se töltöd be, hagyján emulálás
Ha már reply, annyit tudok, hogy a lenovok garancia bajosak s ezért nem nagyon ajánlottak szóval ilyen hp probook 450 körüli dolog kellene neked, de jönnek az okosabbak s megmondják ők.
[ Szerkesztve ]
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Új laptop vásárlását tervezem.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? ~200e
(3) Felhasználás? Irodai munka, fejlesztés (Chrome, Android Studio)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15.6", FullHD, matt, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Szinte napi szinten hordoznám.
(7) Operációs rendszer? Windows 10 (vagy FreeDOS)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Min. 256GB SSD, 8GB RAM (4GB + üres slot is játszik), ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Kensington, dokkoló előny
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Új, számlás. 0% ÁFÁs előny.Első körben ezt néztem ki magamnak.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv:
Rhino666[ Szerkesztve ]
-
tiempo
tag
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Használt üzleti laptopokat, hol érdemes megnézni? Pár linket tudnátok adni? Köszi! -
Surrano94
csendes tag
válasz Tikakukac #150445 üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Időközben sikerült megtalálni a funkciót, csak a windows bedugta a videókártya illesztő menüpontjai közé...
Az user errort nem igazán értem, még soha nem jártam úgy, hogy win telepítés után kalibrálnom kelljen bármilyen kijelzőt is az miatt, hogy túl sötét lenne.
(A monitorom kalibrálva volt - oázis computernél - ők adtak egy színprofilt amit minden windows telepítés után hozzá kell rendelni az aktuális illesztőprogramhoz, de az is inkább arra van tudtommal, hogy a színek helyesen jelenjenek meg. A laptopnál ez nem elsődleges szempont de az hogy ennyire sötét volt az borzasztó)
Mindettől függetlenül, lehet egyszer elmegyek bekalibráltatni ezt is
-
Tikakukac
titán
válasz Surrano94 #150444 üzenetére
Az a baj, hogy itt nagyon látszik, hogy user error körül forog a dolog, amit megoldani így neten át, nem kis feladat lesz.
Kalibráláshoz pedig koloriméter kell. 10 perc alatt kész és az úgy lesz jó, ahogy kell. Ezek a neten olvasható okosságok sárkányfű sárkány ellen. Mindennel együtt fél órán belül kész egy kalibrálás és hidd el, nem egy ember ment már el úgy, hogy leesett az állkapcsa, hogy wow, ezt nem hittem volna.
Plusz akkor ki lehet mérni a max fényerőt is.[ Szerkesztve ]
-
Surrano94
csendes tag
válasz zedok #149798 üzenetére
Kedves zedok és többiek!
Hozzászólásom erősen off ezért előre is az elnézéseteket kérném, de itt találtam hasonló problémával küzdő embert. Ha a megfelelő topicba tudtok irányítani a kínommal (esetleg tudjátok a megoldást) hálás lennék.
A minap vásároltam egy Dell G5-t és én is azzal a problémával szembesültem, hogy túlságosan sötét a laptop kijelzője maximális fényerősség mellett is, valamint a színek sem túlságosan élénkek. Az otthoni monitoromhoz képest sem - Dell u2515h, és az előző laptopomhoz képest sem Acer V3-571G. A monitor mellett nyilván normális, hogy gyengébb a G5 kijelzője, de a nem IPS paneles laptophoz is?
Elkezdtem tehát keresni, hogy lehetne kalibrálni a G5 monitorát (elsősorban windows segítségével), de folyamatosan zátonyra futottam.
[link]
[link]
A "megjelenítő színének kalibrálása" funkciót sehogy sem bírom elérni a jelenlegi windows verzió mellett (Win 10 1809)Abban sem vagyok biztos, hogy a kijelző megfelelően van-e telepítve, mert azt írja, hogy Általános PNP kijelző, de drivert sem találok hozzá, laptop esetén ez normális (asztalinál látja az u2515h-t)?
A véleményeteket szeretném kérni, hogy ez alapból ilyen, vagy valahogy tényleg kalibrálni kéne, és ha igen akkor hogyan?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Üzleti szériás, garanciás Dell Latitude, esetleg Lenovo ThinkPad laptopok érdekelnének, 250-300k között (plusz/minusz néhány ezer). Tippeket várnék olyan megbízható üzletekre, ahol ilyeneket lehet venni és esetlegesen magyar billentyűzet beszerelését is meg tudják oldani felár ellenében. Előny, ha neten meg tudnám nézni a kínálatot! Pü-ben is jöhet természetesen, ha nem fér bele a topikba. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
MoRT2195
tag
Más színben esetleg? Csak mert én nekem ilyen piros színben nem kell.
Steam: Ricsi2195 || Xfire: farkasricsi || Origin: MoRT2135 || Uplay: Mort2195
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Van mostanság best-buy laptop 130k bezárólag?
A lényeg, hogy netezés, youtubehoz gyors legyen.
15,6 os, win nélkül, ssd jo ha van, full hd is jo lenne, de amúgy az összes többi lényegtelen számomra, még az akksi is.Köszi, ha van valami bevált sorozat
-
MoRT2195
tag
Tudsz linket adni hozzá? Csak mert én ebben az ár kategóriában gyengébb dell g5-öt találtam.
-
mohow
tag
Ahoj!
Alsóbb árkategóriában(max Br. 250.000), milyen grafikus chippel érdemes gépet venni? Esetleg konkrét gép tipp? Elvárásaim 8 Gb rendszer és 4 Gb videó memória. Kevés hordozás, legalább 15.6, külső perifériák, monitor későbbi csatlakoztatása lehetséges legyen (több USB, egy 3.0 sem árt).
Nvidia GTX vagy Radeon RX ebben a kategóriában? (kb. GTX 1050 szintre gondolok.)
Cél 2-3 éves játékok fhd, medium élvezhető futtatása, esetleg újabbak low-n, még játszható szinten.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is." Q (Star Trek Voyager)
-
MoRT2195
tag
Ez a HP OMEN laptop most 460.000ft. Megéri megvenni? Vagy hasonló ár kategóriában mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz tiempo #150427 üzenetére
Tavaly november 15-én 350.000 FT-ért volt Dell Alienware 15 R3 (i5 procis verzió). A Dell G5-höz viszonyítva jobban megérte. (Ám a profi játékosok már a GTX 1060-ra is csak legyintenek.) Habár angol billentyűzettel adják Magyarországon is, de 3 év helyszíni garanciával. Most i7 procival kapható 457.599 Ft-ért.
-
-
Tikakukac
titán
válasz tiempo #150427 üzenetére
Akkor ezt ki kéne fejteni. Arra készítsd magad, ez nem PC. Tehát a 300k- körüli vasakban a 1050-1050Ti-k azok PC-n 30k-s árszinteket jelentenek vidkariban, ami valljuk be, nudlik, semmik, belépő szint a játékba. 5 év múlva ezek a fasorban sem lesznek. Ahhoz a csúcs-csúcs lesz a barátod. Ára: horror
-
Van valakinek tapasztalata Clevo notebookokkal?
https://www.coreinfinity.tech
-
tiempo
tag
Sziasztok,
Az alábbi adatok alapján szeretném a segítségeteket kérni laptop vásárlással kapcsolatban.
Előre is köszi a válaszokat!
Február(2) A gépre szánt összeg forintban? 250-300.000 Ft
(3) Felhasználás?
Játék, netezés, filmezés, modellezés (ritkán)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Állandó játék: Overwatch, HoTS, de jó lenne, ha pár évig még bírná a jelenlegi AAA gameket is közepes szinten.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6", FHD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti szinten hordozva, utazás közbeni használat minimális, szinte soha.(7) Operációs rendszer?
Win10 / semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(min. 256 GB SSD vagy) 128gb ssd + hdd, 8 GB memória, optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB 3, minőségi burkolat (normális műanyag vagy alu case)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új gép -
RSzV
újonc
Sziasztok,
Az alábbi adatok alapján szeretném a segítségeteket kérni laptop vásárlással kapcsolatban.
Előre is köszi a válaszokat!
Viki(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
a következő pár hétben(2) A gépre szánt összeg forintban? 250-300.000 Ft
(3) Felhasználás?
Játék (ritkán), irodai programok, netezés, filmezés, tanulás(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ori and The Blind Forest(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13-14", Full HD(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem napi szinten lesz hordozva és utazás közben csak minimálisan lenne használva.(7) Operációs rendszer?
Win10 / semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 256 GB SSD, min 4 GB memória, optikai meghajtó nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB 3(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak új -
Khelben
nagyúr
válasz MoRT2195 #150418 üzenetére
A mostani vga-d teljesítménye kicsit több, mint az 1060-as mobilé. És értelmes 1060-as gép 400k felett kezdődik. 300-ért 1050Ti-t kapsz, aminek a teljesítménye fele a 970-nek. Szóval nem, 300-ért nem kapsz komolyabb játékra alkalmas laptopot.
(#150419) 5150head : HP Probook 430 a "párja".
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
HP Pavilion 15 Power (15-CB033NS) ajánlott gép? Tesztek alapján pozitív abszolút, de kiváncsi vagyok tudtok-e esetleg valami egyéb infóról a típus vagy a márka terén.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
5150head
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gépről? Nyúz valaki ilyet? Hasonló speccel tudnátok ajánlani gépet hasonló áron, esetleg olcsóbban? Asszonynak keresünk hosszútávra irodai/otthoni gépet. Köszönöm
[Acer Travelmate P238-G2-M-59PE] -
MoRT2195
tag
Sziasztok!
Első komolyabb laptop vásárlás előtt állok. Eddig mindig számítógépem volt, de most több ok miatt át akarok térni laptopra. Nincsenek különleges elvárásaim, a lényeg, hogy menjenek rajta a komolyabb újabb játékok és azért ne kerüljön milliókba. 200-300 ezer között már lehet kapni jót? Vagy fentebbi árkategóriában tudok csak komolyabb játékra is alkalmas laptopot venni? Ja és ami fontos: új legyen, használtat nem veszek.
Jelenleg egyébként ilyen számítógépem van:
ASROCK H97M Pro4
INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX
HyperX 4GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10F/4 (2 darab, szóval összesen 8gb)
MSI GTX 970 GAMING 4G PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120GHasonló jó volna legalább, de ha jobbat is kapok az nembaj.
-
fishdream
csendes tag
helló,
a rend kedvéért először a válaszok:
– mostanság kicsit rácuppantam a dologra, de tudok várni, nem létszükséglet(2) A gépre szánt összeg forintban?
– százezer a plafon, de az 50-60-as árkategóriát céloztam meg (erről bővebben lenn)(3) Felhasználás?
– office, böngészés, illetve némi munka, VPN-en át, adott esetben külső monitor+billentyűzet beiktatásával(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
– nem játszom egyáltalán(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
– max. 14 coll, de a 12-13-as lenne az ideális.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
– kimondottan hordozgatós, utazás közben használós gépnek venném. a strapabírás, megbízható működés kimelten fontos.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
– semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
– SSD muszáj, RAM: 4 gigától fölfelé, optikai meghajtó nem(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
– HDMI kimenet kell, más nem(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
– kizárólag használt gépben gondolkodokbővebben pedig:
hátizsákban hurcolós, menet közben dolgozós másodlaptopnak keresek valami megoldást.
külföldről venném (van kinn dolgozó cimbora, aki elhozza), nagyjából meg is van, hogy honnan és hogy nagyságrendileg mennyiért – valami refurbished ügy lesz, ottani garanciával, amit az emberem tud intézni, ha úgy adódik, bár ne fessük az ördögöt a falra - csak az a kérdés, hogy pontosan melyiket szeressem. nagyjából három verzió van:1) elég régóta hp-ket használok, jól elvagyok velük, szóval először azokat nézegettem. elitebook 820 g1, g2, g-satöbbi, illetve probook 430, esetleg 640, vagy a folio-sorozat ilyen-olyan verziói a megfelelő paraméterekkel. hp-ból melyik a kerülendő, melyik a javasolt? illetve: AMD-vel szerelt hp-t érdemes? (nekem alapvetően tökmindegy, melyik ketyeg benne, amíg kellően megbízható.)
2) más gyártók hasonló paraméterű cuccai, konkrétabban: dell E7240, vagy E6220, fujitsu P701, lenovo thinkpad x-sorozata (X220, X230). melyik javasolt, melyik kerülendő, akár ezek közül, akár általában véve melyik a best buy a fenti kritériumoknak megfelelően, és melyik a sikítva menekülős kategória?
3) ha úgy döntök, hogy a felső határt célzom meg pénzben, akkor akár valami intel m-szériás processzorral szerelt, passzív hűtésű darab is beleférhet. ezeket viszont egyáltalán nem ismerem, túl azon, hogy az egyik emberem munkagépnek használ egy asus ux305-et, és teljesen jól elvan vele. az ilyesfajta gépek közül van ajánlott és/vagy kerülendő?
köszi előre is!
-
beci
őstag
Sziasztok.
Erről vélemény?
[link]
Netezés,filmnezes,neha jatek.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Szeretnék egy notebookot venni, mit ajánlanátok?1, Mostanában
2, 110-120 ezer Ft
3, Internetezes és letöltés
4, -
5, Full Hdd-t szeretnék és legalább 15.6 coll
6, Semennyit
7, Én megoldom
8, Ssd-t mindenképp és legalább 256Gigás-t
9, -
10, Jó állapotú használtat ha lehet valamennyi garival[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Olvastam itt, hogy aprón lehet WIN 10-et venni, olcsón.
Lehet-e Office-t, ill. nekem csak Word+Excel kellene... Tapasztalat velük?
Köszönöm. -
beci
őstag
Sziasztok.
Emag-ra kaptam egy 10%-os laptop kupont.
Van ott olyan kb 130-150ezerig,ami igy nagyon megeri?
Netezes,filmezes,neha jatek.
Az akciósokból is leveszi a 10%-ot.[ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Elhalálozott a régi hp 6910p laptopom. Most nézegetek használtakat. Tulajdonképpen netezésre, irodai munkára volt használva a régi is, és az újnak se lesz nagyobb szerepe. Végig otthon lesz használva ágyban szóval a 15,6-osok közül nézelődnék.
Láttam Dell Latitude e5550-et i5-5300u procival, ez mennyire ajánlott? Vagy Lenovo t540p i34000m-el. Öregebb, gyengébb, de ha proci cserével, memória bővítéssel és ssd-vel feljavítom, akkor melyik a tartósabb?
A Dell tízen ezerrel drágább. 85-nél többet nem szeretnék rá áldozni.
Köszönöm!Névváltozás, korábban mustang08
-
ZsoZso126
tag
válasz Khelben #150404 üzenetére
És erről valami vélemény esetleg ?ez meg eggyezik az acerrel csak van benn SSD is árban nem sokkal több
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-15-ck001nh-fehér-notebook-2zk17ea-15-6-fullhd-ips-core-i5-8gb-128gb-ssd-1tb-hdd-mx150-2gb-vga-dos-1252646.html?rbtc=aru%7Cpf%7C1252646%7C%7Cp%7C%7C
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz ZsoZso126 #150403 üzenetére
Acer Aspire 5 + külön egy ssd bele.
-
ZsoZso126
tag
Mostanság 1-2het
230.000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás)
Filmnézés hdmi kabellel tv-n (FHD UHD),játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletesség?
Kozepes
Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni
Hetente egy két alkalommal utazás közben nem használnám
Nem fontos ha ugyvan win10
128 SSD es kb 1TB JDD
HDMI
Új -
ZsoZso126
tag
Igen igen tudom ))) azért is Aszittem ez megoldhato egy olcsó laptoppal dehát akkor nem lesz ilyen egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- Laptopok alkatrésznek
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest