-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sidorovich
senior tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- A következő 3 hónapban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 300.000 - 400.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Programozás, játék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
- 1080p felbontás, lehetőleg közel max. részletesség és 60 FPS (egyik aktuális kedvenc a War Thunder)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15 colos gépet szeretnék.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
- Utazás közben ritkán és akkor nem játékra.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
- Saját dobozos Windows 10 licencem van, ezért az OS nélküli változatok előnyt élveznek nálam. (Minek fizessem ki még az OEM licencet is.)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
- Memóriát 16 GB-ra terveztem bővíteni, ha nincs benne annyi. Optikai meghajtó nem kell. SSD-ből legalább 250 GB de inkább 500 GB. De az is jó ha nincs benne, csak legyen M.2 port, hogy tudjak rakatni bele.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- Nincs. Illetve némi márkahűség az van, erősen Asus vagy Dell felé húz a szívem.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
- Új gépet szeretnék.Ebben az árkategóriában ahogy nézelődtem, a legnagyobb játékélményt valószínűleg egy GTX 1660 Ti-vel szerelt gép adná, így ezekre kerestem rá elsősorban. Sajnos Dell gépet nem találtam ezzel a kártyával még (csak RTX 2060-nal, aminek durva felára van), Asusból viszont igen: ASUS ROG Strix III G531GU-AL001
Van esetleg valaki, akinek ilyenje van, vagy élőben tapogatott már ilyet? Elvileg ennek a touchpadba van érintős numpad építve, ez ezen a modellen is van, vagy csak a drágább felszereltségűeken? (Hivatalos Asus honlap erre nem ad választ, tesztekben pedig szintén a drágábbakat tesztelték.) A másik: webkamera van ebben? A képeken baromira nem látni, de lehet, hogy csak jól elrejtették.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Gabesz25 #152897 üzenetére
Nem vagyok tanácsadó (majd ha visszajönnek a "nyaralók" akkor ajánlják a korábbi hozzászólásokban legsűrűbben szereplő laptopok valamelyikét).
Én ilyen mérésekből szoktam kiindulni, a számok önmagukban nem hazudnak. Azután rákeresek egyéb tesztekre a Világhálón, majd jöhetnek a kevésbé elfogult videók is.
Sajnálatosan én még office-ra és régi játékra Intel HD Graphics 4000-et is nyugodtan használok. Ilyen csodákra képes.
Mivel az Intel UHD Graphics 620 egy sereg általános irodai munkára kitalált laptopban megtalálható, ebből kiindulva csodálkoznék azon, ha megfognák az alapfeladatok. Azonban mivel még a régi technológia rabja vagyok, ezért saját tapasztalatból származó konkrétumot nem mondhatok felőle.
(#152898) FurrierX
Az "intésen" túlmenően az adott gépről még itt is tájékozódnék pro/kontra vélemények miatt, mert hasznos lehet:
Lenovo IdeaPad Y szériaA játék miatt pedig az alábbi topicban (habár dömpingben a dominánsabb gépek futnak ott):
Gaming notebook topikÖtletként, ha nem félsz az Acertől, körülbelül augusztus tájára ígérték az új szériás notebookok megjelenését.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz25
tag
válasz Dhampir #152896 üzenetére
köszi, ezeken az oldalakon már túl vagyok. de ezek csak számok, én meg esetleges tapasztalatok miatt is írtam ide. nyilván való, hogy a jelenlegi gépemhez képest az újak jobbak/erősebbek.
i5,i7 egyes típusai között csak pár % különbség van, nem igazán a procik aggasztanak.
nem akarok belefutni abba, hogy kiadok rakás pénzt új gépre, aztán az uhd620 egy kalap sz@r és ugyan úgy problémás lesz ha home office-ban dolgozok. -
Dhampir
félisten
válasz Gabesz25 #152894 üzenetére
Comparison of Mobile Processors (CPU Benchmarks)
Laptop Video Graphics Cards - Benchmark List
(#152895) FurrierX
Ilyen Lenovo-t csak akkor, ha nem félsz az IdeaPad/Legion szervizszolgáltatástól. Ettől a ThinkPad szervizek különböznek, azzal nincs probléma.
Ez a szolid cím a Lenovo hazai képviselete. Régen ajánlott levélre sem voltak képesek válaszolni, mások tapasztalatát az Internet adja. Persze amíg nincs nagyobb gond, addig nem kell félni a remek hazai "terméktámogatástól".
[ Szerkesztve ]
-
FurrierX
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Laptop/notebook vásárlás előtt állok és szeretnék Tőletek segítséget kérni. Kitöltöttem a topic kérdéssorát, így több információhoz juthattok:
1. 2019 nyár végén szeretném megvásárolni a gépet.
2. 200-260 forintot szánok rá megközelítőleg.
3. Programozásra használnám, ugyanis mérnökinformatika karra jelentkeztem, és úgy tűnik fel is vesznek. Valamint természetesen játszanék is rajta.
4. Bármit kipróbálnék játék szinten, amit bír. Egyébként LoLozok.
5. Mindenképp FullHD legyen a kijelzője, méret jöhet bármi, a lényeg hogy matt legyen, mert nyilván nem irodában fogok vele ülni.
6. Hordozva lesz, vonaton is (egyetem miatt). Valószínűleg használnám útközben.
7. Windows oprendszer vagy semmi.
8. 1TB szerintem mindenképp kell (HDD), valamint SSD a programozás miatt. Memória természetesen minimum 8GB.
9. Egyéb kívánság nincs.
10. Jó állapotú használt esetleg érdekel (max. 1 év)
Amire én gondoltam az egy Lenovo Legion: i5, GTX 1050, 8GB, HDD+SSD. Minden további ötletet nagyon várok!
Előre is köszi!
-
Gabesz25
tag
Sziasztok,
új laptopot szeretnék vásárolni, mert a jelenlegi dell e6500 már kiszolgálta magát és nem elegendő a teljesítménye.
Maradnék dell vonalon, latitude 5590-et nézegetek. Azonban bizonytalan vagyok, hogy az integrált vga elgendő lesz-e? jelenlegi dell-em ha itthon dolgozok (vmware-ben, itt csak egy távoli szerverre csatlakozok be és ott melózok) és még rákötök egy monitort is a dokkolóra, hajlamos megfeküdni ha videókat is nézek párhuzamosan, meg összeomlik pl. firefox is. az már mellékes is, hogy ha csak simán netezek, full hd tartalmakat nem is tudok nézni youtube-on, mert szaggat a videó.
szóval ez a "UHD Graphics 620" és a "Intel® Core™ i5 (8. Generation) 8250U Prozessor 4x 1,60 GHz" elegendő lesz az igényeimre?
Néztem még esetleg dell g5 és g3-at, de ezeknél meg fölöslegesnek tartom a dedikált vga-t, mivel nem használnám járékra, arra van gamer pc. bár ezekben meg erősebb lenne az i7 8750H processzor 6 maggal...de ha az uhd620 nem elég, akkor mégis ezek közül kellene választanom.köszönöm előre is
-
TheMiller
tag
Sziasztok,
Alapvetően egy átlagos (akár belépő színtű) laptopot keresnék, illetve abból azt ami a lehető legjobb lehet. Több hete nézegetem őket, de nem tudok dűlőre jutni, érzetre nagyon sok az ami a 15 éves gépemnél is gyengébb lehet..
1. "Most"
2. 100.000-ig vennék laptopot ("nagy deal" esetén lehet több..)
3. Teljes mértékben átlag otthoni használat, film, net, MS office (játékra van xbox)
4. Nem opció
5. Nem értek hozzá, örülnék a FHD-nak, de ha ennyiből nem jön ki elfogadom a HD-t is.
6. Nem opció
7. win10
8. Nem opció (ha ddr3-as lenne, van otthon 8gb-os ram amit beleraknék )
9. HDMI kimenet
10. csak új gépet szeretnék, teljes garancia időre megtartanám, aztán családon belül tovább.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
The World is Yours
-
Dhampir
félisten
válasz Traianus #152888 üzenetére
Nincs ilyen gépem, de már sokszor megtapogattam és tetszett, de ez szubjektív. A kijelző kerete lehetne merevebb, de nem csavargatásra találták ki, hanem normális felnyitásra a közepe táján megfogván.
A kijelző fényereje nem túl nagy. A G3-nál masszívabb, jobb a hűtése, könnyű bővíteni (alul egy csavar fogja az alját, ami egyben levehető). Érdemes netes videóbemutatókat megnézni róla. Legfrissebb utódja a Dell G5 5590.G5 5587 tulajok például a Dell notebookok fórumon lelhetők fel, ők rendelkeznek saját tapasztalatokkal.
(Én nem vagyok tanácsadó, csak egy-két szempont miatt, laptopok iránti érdeklődésből kifolyóan is hozzászólok néha a témához.)
[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
Internetezésre kellene egy laptop.
E kettő közül melyik a legjobb:
HP 255 G7 6BN10EA
HP 250 G7 6EC83EA#AKCKis indoklást írnátok?
[ Szerkesztve ]
-
picoballa58
újonc
(1) 1-2 héten belül szeretnék venni
(2) 250.000 Ft körüli összegre gontoltam
(3) Játszani szeretnék rajta
(4) Magas felbontásnak örülnék, de nem ez a legfontosabb, inkább csak fusson a játék. GTA, Fortnite, Cities Skylines, NBA 2k19
(5) Matt, IPS kijelző
(6) Utazás közben nem használom, inkább csak itthon.
(7) Tökéletes Oprendszer nélkül is.
(8) Kb 1 TB HDD és egy 128-as SSD minimum jó lenne
(9) Egyéb kívánság nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba.Kinéztem egyet az interneten, nem tudom ez mennyire jó ár az elvárásaimnak megfelelően?
Erről lenne szó: [link] -
Traianus
tag
válasz Dhampir #152868 üzenetére
Nagyon szépen köszi a választ, a Dell G5 5587-ről mi a vélemény? Ez jobb ilyen szempontból? Amit kinéztem 8Gb RAM-mal szerelt verzió, arról viszont ellentmondásos infókat találtam, hogy 1 vagy kettő slot van benne, és alapból hogyan adják azt a 8-at, 2x4 vagy 1x8? Azt is néztem, hogy elvileg 2666 mhz-es van benne, ha van másik hely és egy lassabb modult teszek be mellé, az problémát okoz?
-
btudos
nagyúr
válasz PubliCat #152886 üzenetére
Azért nem mindnek, de a belépő szériák (250, 14, 15, Pavilion) a költségcsökkentés áldozatául estek.
Probooktól fölfelé nincs ilyen probléma.
bmarton7: Dellekkel nincs ilyen gond, ott normál magyar kiosztást kaphatsz.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
PubliCat
tag
válasz bmarton7 #152885 üzenetére
Ha jol emlekszem a topikbol, a hp-knak mindnek ilyen mar a kiosztasa.
A dellek kozul nezelodhetsz, a mysoftnal konkret termek fotok vannak fenn, ott latni lehet a billentyuzet kiosztast ha jol emlekszem.
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
bmarton7
csendes tag
Sziasztok! Múlt héten kerestem egy gépet, segítséget akartam kérni de mire összeírtam az összefoglaló alapján a feltétleket igazából rá is ébredtem mire is van szükségem.
(feltételek a következők voltak:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Napokban
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150 körül
(3) Felhasználás?
irodai programok, internetezés
15", ha lehet matt
nem lesz rá jellemző
w10, vagy oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min 256 ssd, min 8 gb ram, optikai jó ha van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
új)Az összefoglaló alapján ki is válaszottam egy hp 250 g7-et. Ám mikor megérkezett szembesültem vele, hogy ugyan a billentyűzeten ott vannak a magyar karakterek, de a kiosztása mint az USA billes laptopokon. (kicsi enter hosszú Í máshol van). Emiatt éltem is az elállási joggommal.
Az alsó képen a HP 250 G7 a felső képen egy hagyományos EU kiosztású magyar billnetyűzet
Kérdesem a következő lenne minden HP gép ilyen már? Ha az összefogalóban szereplő DELL-ek közül választok belefuthatok ugyanebbe? Mit kell nézni hogy normál magyar billentyűt kapjak?
Segítségetek előre is köszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
2 féle vélemény van, az enyém és a helytelen...
-
inf3rno
nagyúr
válasz tranquility #152871 üzenetére
Szerintem sosem lesz ilyen, mert az új játékok mindig kihasználják a rendelkezésre álló erőforrásokat. Szóval ha valami jó játékra, akkor az mindig az erősebb hardver lesz, nem az alacsonyabb fogyasztású, amivel vele jár, hogy hűteni kell és van súlya. Majd ha fotonnal és nem elektronnal mennek a számítások, akkor talán változik a helyzet.
Buliban hasznos! =]
-
Dhampir
félisten
válasz soetigabor #152880 üzenetére
Például nekem hordozásra bevált a 15-ös, ez a felhasználótól is függ, hogy miként szállítja, cipeli, egyáltalán bírja-e. 17-eset is hurcoltam nemegyszer és a régi gépekben "még volt anyag", valamivel nehezebbek voltak a jelenkori könnyített gépeknél. Minden esetben a nagyobb kijelző látványa előnyt jelentett, cserébe a súlytöbblettel is számolni kell. Külső monitorral is összeköthető a gép, ezt mellőzve a 15" kijelzőn kényelmesebb dolgozni, mint az alatta lévő méreteken, de ez egyéni dolog.
A legtöbb 15"-ös laptopon numerikus rész is megtalálható (van olyan, amelyiken nem) és nem szükséges hozzá csatlakoztatni külsős megoldást, ami sok számolási műveletnél egyszerűbb lehet, mint billentyűkombinációkkal élni. -
TunerJoe
senior tag
válasz soetigabor #152880 üzenetére
Igen, a méret miatt.
A 15 colos laptopok inkább csak ritka hordozásra vannak kitalálva, amúgy jó az 5590 is, de nagyon gyakori pakolgatásra alkalmatlan.instagram.com/albert__gyorgy
-
TunerJoe
senior tag
-
soetigabor
tag
Sziasztok!
Ajánlanom kellene egy ismerősömnek laptopot. Leszűkítettem már a kört 2-re:
Dell Latitude 5590
Dell Latitude 5490Csak munkára kell (office-t futtatni), 300k a keret, hordozni szeretné sűrűn, legyen billentyűzet világítása. Nagyjából ennyi volt a kikötés.
Melyik lehet a befutó? Vagy innen már csak a preferencia dönt?
-
Ispy
veterán
válasz Rick3D #152875 üzenetére
Ultrabookot hanyagolnám, nekem dell 7490 van egy i5-tel (dvga nincs is benne, csak integrált), ami turbon azt hiszem 3,4-et tud, ez könnyű, cuki, fogásra elég masszív is, de ha meghajtod, akkor még az u-s proci is képes melegedni, rendesen érezni az alján. Szóval szerintem laptopba erős és halk gépet nem fog találni, könnyű meg pláne nem lesz, egy dell precision munkaállomás olyan, mint egy tank, de ott is pörög a venti, ha pörög a proci. A fizikát nem lehet megkerülni, akár családtag, akár nem.
Rakjon össze egy mini itx-es gépet a laborba, meg vegyen egy netezős ultrabookot mellé, azon tud officeolni meg netezni, az itx meg jó lesz izmozni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Rick3D
senior tag
+(#152873) TunerJoe
Abszolút jogos mindkét felvetés. Beszélek vele meló után ötödjére ... Aztán ha megérti , megérti ha nem meg így járt.
Addig is ... fene tudja mit fog mondani.
Kérhetnék pár szériát amit ajánlani mertek ultra book és külön gamer kategóriában ?
(valamit választania kell majd , vagy az egyik vagy a másik 1 lépéssel előrébb lehetnék.)Egyébként bocs mindenkitől hogy a kínomat idehoztam.
-
Ispy
veterán
-
TunerJoe
senior tag
válasz Rick3D #152870 üzenetére
Igazából léteznek olyan gépek, amik megfelelőek lenének, csak azok inkább 2-3x ennyibe kerülnek, úgyhogy eléggé lehetetlen küldetés, ahogy írtátok már. Valamiből mindenképp le kell adni, vagy a keretet többszörösére tolni, amit meg persze nem lehet.
instagram.com/albert__gyorgy
-
Rick3D
senior tag
válasz tranquility #152871 üzenetére
Én is pontosan így vélekedek. Pontosan ezért próbáltam kiemelni a hordozhatóságot és prioritásba helyezni a felhasználási szempontokat. Azt már nem volt pofám odaírni hogy sipákol amikor hangos a venti ... Legutóbb 90 fokon ment a cpu , a gpu 83. Fogtam gyorsan felnyomtam a ventiprofilt de nem tartott sokáig pár nap és kérte vegyem vissza mert zavarja ahogy búg ... Hidd el, vagyok elég rég óta a PC piacon, iparban whatever ... hogy tudjam ezek ütik egymást de egyszerűen már 4x beszéltem át vele a témát és nem tudtam rábírni hogy hallgasson rám. Elég rég találkoztam ilyen lehetetlen emberrel de muszáj, ha nem csinálom meg akkor durci lesz. Ha nem családtag lenne , elhajtottam volna Ugyan azokat a dolgokat amiket leírtál elmondtam neki is, kb kivitelezhetetlen. Az óráimba telt mire kitudott nyögni egy összeget ... Szóval én megkérdezlek titeket, legjobb tudásom szerint prioritásba próbáltam rakni amit csak tudtam aztán meglátjuk mi lesz. Legalább hozzávetőlegesen biztosan tudnak itt ajánlani valamit. Legalább azt hogy melyek az ajánlott szériák, melyek nem.
Gondolkoztam Gamer szegmensben de az túl nehéz és hangos ... gondolkoztam ultrabookokban de az meg gyenge neki ....
Vannak lehetetlen emberek de valamit akkor is tálalnom kell neki rövidesen.[ Szerkesztve ]
-
tranquility
csendes újonc
válasz Rick3D #152870 üzenetére
Na erre kivancsi vagyok mit mondanak. Legyen hordozhato de azert usson oda a gameknek is Meg meg rendereljen a tetejebe.
De azert az aksi birja sokaig. Meg legyen ket kilo alatt
Nekem nagyon ugy tunt hogy 100 W -on feluli a teljesitmeny elvaras proci + videkartya fele. De hogy fogjak lehuteni ezt joval ket kilo alatt hisz a hordozhatosag fontos szempont az nem vilagos. Meg hogy melyik akku fogja ezt birni...
Ez valami olyasmi gep lesz talan ami meg nincs a piacon jelenleg (intel 10th gen + nvidia 3060 ultra low power ha lesz ilyen...).
Szoval szerintem ezek a szempontok utik egymast (ultrahordozhatosag, konnyu, nagy akku elettartam VS nagy teljesitmeny + diszkret videokartya)
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok,
Családtagnak keresek egy lapost aki jelenleg Németországban él. Nagyjából 1 hónap alatt kell érdemi információval szolgálnom a részére. A magam részéről mindenképp megvárnám a Július elején érkező ryzen procikat és az inteles árcsökkentést, hátha hatással lesz erre a piacra is.
Kb 1 hónap.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
1500 euró környéke. Kicsit lehet több indokolt esetben.( + / - 100~150 euró)
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munka, játék és tanulás. Legfrissebb információm szerint laborban fogja használni a legtöbbet. Van itt pár render program de a jelenlegi 1060 elegendőnek bizonyult elmondása szerint. Irodai programok lesznek és lightosabb gaming.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
World of tanks, legalább közepes felbontással FHD , korrekt 60fps + , GTA 5 roleplay hasonló beállításokkal.
15,6" - 16" FHD vagy jobb. Matt én az IPS-t szorgalmaznám.
Sokat és igen. Kiemelt szempont hogy a hordozhatósága egy 10es skálán legalább 8-9 üsse meg.
Semmi.
Elsősorban SSD, legalább 500gb a többi lehet HDD mondjuk 1tb. 16gb ram vagy több. Nem kell optikai meghajtó.
Nagyon fontos az aksi élettartalma és a gép súlya. A jelenlegi 2 kiló és ennél kevesebbet akar. Hordozhatóság fontos szerepet tölt be. Sokat gépel stb... Ez egyben a munka,tanulási és szórakozási eszköze is lesz egyben, nem 1-2 évre. Billentyűzet nem fontos hogy világítson de ha világít akkor legyen opció a kikapcsolására.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Kizárólag új, garanciával és mivel híján vagyok a német boltoknak, egyben a német nyelv tudásának annak is nagyon tudnék örülni ha tudnátok webshopot ajánlani.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #152868 üzenetére
A linkemet elrontottam a szerkesztés során, itt helyesen:
Dell G3 3779 notebook: játék a belépőszinten -
Dhampir
félisten
válasz Traianus #152867 üzenetére
Eredetileg a "srácok" szabadsága alatt nem akartam ideírni.
Itt a topikgazda a G3-at a gyengébb anyagfelhasználás miatt nem szokta ajánlani, de érdemes visszaolvasni a keresővel. YouTube-on videon megnézhető a hűtés kialakítása, szerintem eléggé lefojtott ezzel a megoldással. Vékony gép, amely nem szellőzik kellőképpen, de ez csak a magánvéleményem. Lehet, hogy így is használható, legfeljebb hangosabb a hűtés. Személyes tapasztalattal lenne biztos kimondani rá az ukázt.Létezik 779_jatek_a_beleposzinten/bevezeto_kulso.html]Prohardveres bemutató a nagyobbik Dell G3 3779-ről. Érdemes beleolvasni a 99 hozzászólásba, amelyben van felhasználó tapasztalatából származó vélemény is. Meg lehet kérdezni akár az egyik bővebben író hozzászólót, G3 laptoptulajdonost, hogy azóta is hibátlanul működik-e a gépe.
Néhanapján egyes boltosok is beszélnek marhaságokat, hogy nem bővítheti a felhasználó a gépét. Lehet, hogy emögött az is állhat, hogy jó pénzért a kereskedő szívesen bővíti. Lehetnek kitételek, de a legbiztosabb a Delltől megkérdezni, hogy mit szabad tenni a gépeddel.
[ Szerkesztve ]
-
Traianus
tag
Sziasztok!
A dell G3 teljes mértékben kerülendő? Igazából ritkán játszom és akkor is több éves játékokkal, ami inkább megterhelő az én felhasználási módjaim közül az az, hogy megnyitok 20 youtube-ot és aztán egyenként átragom magam rajtuk, meg néha megvágok 1-2 utazós videót de csak magamnak, szóval semmi komoly effekt vagy ilyesmi, ezekhez már kevés lenne a hűtése? Illetve meg lehet venni valahol úgy, hogy ne vesszen el a 3 év gari ha rakok bele mondjuk SSD-t vagy HDD-t vagy RAM-ot?
Előre is köszi a választ!
-
|AP|
veterán
válasz eszterkinga #152863 üzenetére
hasonló kritériumokkal kerestem én is, jelenleg a DELL Vostro 5581/5481 sorozatot nézegetem.
500k körül már elég erős konfigot lehet össszerakni (Core i7-8565U, 16GB RAM, 500GB SSD).
Ami kérdés az az, hogy mire elég az MX130-as GPU az Archline-ban (esetemben Archicadben), illetve képernyő színhelyességben valószínűleg kis kompromisszumot meg kell hozni.Ennél feljebb a Precision sorozat van (az 5530-as már méretre/súlyra is elég jó), de akkor a keretet legalább másféllel meg kell szorozni.
[ Szerkesztve ]
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Ismerősöm múlt héten vett egy Acer Predator Intel 6C/12T + 1060 lapost. Megkért, hogy nézzem át, és közben rájöttem, hogy egy 'értelmes' lapos én számomra is jó megoldás lehet.
Jelenleg egy HP ED 800 G1-et használok munkára, a HTPC-m még egy dobozban, a játékos gépem most lett felszámolva.
200-500e között szánnék rá; tudom, hogy széles a sáv, de minél olcsóbban szeretném megúszni (természetesen ), ugyanakkor a következőkben vázolt területekre alkalmas kéne, hogy legyen; minden 1920x1080-as felbontáson.
Kvázi asztali gépként használnám, amit éppen oda teszek, illetve oda viszek, ahova kell. Szinte mindig külső kijelzőn lenne, illetve külső perifériákkal használnám.
Területek:
- Portable workstation (sok mag): MS Excel (főleg), Access, VBA + egyéb banális office dolgok (email, net, Teamviewer, stb.)
- HTPC (HDMI + dedikált hang kimenet az erősítőhöz): TV-re dugni filmet nézni NAS-ról, WiFi-n
- Gaming PC (1060 VGA): ritkán játszom, akkor is TV-re dugva vagy monitoron. A legmasszívabb a GTA V, illetve Skyrim, Witcher és World of Tanks, a többi régi, egyszálas, pl. Rome Total War I + modok.
Kérdések:
1. Ryzen vagy Intel?
2. Erős 4 mag vagy lightos 6?
3. HT/SMT még megéri?
4. Mobil 1060 VGA-val ajánlott típus?
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
eszterkinga
újonc
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
Szimpatikus a Macbook... de sajnos az már nagyon más keret anyagilag, nem biztos, hogy az az ésszerű döntés. Sajnos a Premiere még hagyján, az Archline viszont tényleg csak Windows-gépen fut.
Valóban úgy tűnik, ezt én is érzem, hogy valamiből le kell adnom...
és ha már le kell adni valamiből, akkor inkább legyen a gép nehezebb, de tényleg tudja azt, amire szükségem vanSzóval köszönöm még egyszer!
-
törölt tag
válasz szasanyi #152858 üzenetére
A minőségnek ára van ahogy Tikáék mondanák. Vagy marad akkor a használt piac ahol lehet nézni ilyen notikat.
A keret is elég szűkős. Ezek a Probookok a belépőszintet képviselik ilyen árkategóriában.@btudos +1
@TunerJoe Ha eltud menni 500k-ig akkor azért vannak gépek szép választékkal.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz eszterkinga #152850 üzenetére
Az a gond, hogy a könnyű és az erős ütik egymást. Erős gép, ami le is tudja adni az erejét, jó hűtést igényel, az meg könnyű és vékony gépbe nem fér bele, szóval első körben el kéne dönteni, hogy a hardverből engedsz és lesz egy könnyebb géped, vagy az elsődleges az erő, akár egy nehezebb gép árán is.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
jakne
csendes tag
Sziasztok
Kineztem netezesre harom gepet, a kerdesem az lenne, hogy hosszutavra melyik erne meg jobban?
Hp probook 640 g2 hasznaltan vagy egy Dell vostro 3568 esetleg egy Hp 250 g7?
[ Szerkesztve ]
-
TunerJoe
senior tag
válasz #78600448 #152854 üzenetére
Újonnan ennyiért semmilyen MacBook nincsen. Persze használtan igen, csak annyiba a 4 éves Pro-k kerülnek, amennyiért újabb, erősebb HP, Dell, Lenovo workstationoket lehet venni. És mivel írta, hogy Premiere-rel akar vágni, gyakorlatilag semmi előnye nem lenne a Mac-nek. Emellett fentebb ott van az is, hogy nem akar használtat.
-
TunerJoe
senior tag
Ennyiért csak gamer gépek vannak, amik alkalmasak erre, csak azok meg rohadt nehezek. A Dell G5 lenne neked való, de az 2.7kg. A Dell G3 jóval gyengébb, viszont csak 2.3kg. (mindkettő esetben a 15 colos modellekről van szó)
-
TunerJoe
senior tag
Elsősorban: Új vagy használt gépet keresel? Ebben az árkategóriában sem mindegy ez a kérdés.
-
eszterkinga
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
3D látványtervezésre (lakberendezés) és videovágásra alkalmas, erős gépet keresek... megnehezítve a dolgot: olyat, ami nem brutálisan nehéz, mert sokat utazom és rendszeresen hurcolnám.
(a mostani gépem 2.5 kg és már ez is feladja nekem a leckét)Munkaeszköz lenne, nem hobbi.
Ezen kívül netezésre, irodai munkára használnám a gépet.
Árban hajlandó vagyok elmenni 500.000-ig is, ha megéri...
Tárhely lehetőleg SSD, RAM min. 16 GB, és természetesen egy ide passzoló videokártya lenne a követelmény
A kijelzőnek is olyannak kellene lennie, hogy minél élénkebbek és változatosabbak legyenek a színek, és kb. lássam rajta, amit majd nyomtatásban fogok viszontlátni (látványtervek kerülnének nyomtatásra)... fényes vagy matt, e tekintetben rugalmas vagyok
Operációs rendszer... Windows 10... nem vagyok nagy rajongója, de gondolom, nem nagyon van jobb opció, vagy ha igen, nyitott vagyok minden javaslatra. Adobe Premier Pro-val és Archline tervezőprogrammal dolgozom elsősorban.
Vásárlás esedékessége: amint lehet
Előre is nagyon köszönöm, tesóm is általatok talált gépet, ő bátorított, hogy itt kérjek tanácsot.
Mindenkinek a legjobbakat,
Eszter -
TunerJoe
senior tag
válasz TunerJoe #152848 üzenetére
Amúgy ha minél kisebbet akarsz, jó a ThinkPad X230 is, csak abban nincs ODD, viszont van 2.5-ös SATA és egy mSATA is, tehát SSD+HDD konfigurációt így is meg lehet oldani. Ezt viszont nem tudod megcsinálni a Dell Latitude E6230-cal és az HP EliteBook 2570p-vel, mert azoknak a WWAN portja nem támogat SSD-ket.
-
MaNR
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 70k HUF
(3) Felhasználás? irodai munka, filmezés
(4) Ha játékra is használnád? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Tök8
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? részben, de úgyis veszek hozzá új akkumlátort
(7) Operációs rendszer? nem szükséges
(8) Tárhely mérete és típusa? Megoldom én. Lényeg : legyen benne optikai DVD olvasó (ennek a helyére rakok be HDD-t)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Jó lenne ha minél kisebb méretű lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak használtKöszi szépen!
-
szasanyi
félisten
Irodai munkához - a meglévó mellé, ami +8GB RAM és M.2 SSD bővítéssel megy - hálózatban, és folyamatos webes kapcsolathoz kellene egy jó laptop, az alábbiak alapján:
- a keret ~300k bruttó (csak új, számlás vásárlás)
- játék nem lesz, dVGA nem szükséges
- 15,6" IPS (1920x1080) kijelző
- 8th i5 esetleg ennek megfelelő új Ryzen (már ha van olyan)
- 8+8GB RAM (minél gyorsabb annál jobb)
- 1TB SSD (az sem gond ha HDD van benne csak garvesztés nélkül és egyszerűen cserélhető legyen, viszont HDD-vel br. ~270k a keter)
Legyen kellően strapabíró kivitel (napi ~6 óra folyamatos munka) és kell Gigabit LAN + AC WiFi. Ami nem szükséges az a nagy akkuteljesítmény - hálózatról lesz üzemeltetve - és angy felbontású webkamera. Több gyári garancia előny, de a min. 2 év teljeskörű elvárás.A szakértő segítséget előre is köszönöm!
-
Tika6
tag
válasz #78600448 #152831 üzenetére
Dell Inspiron 7386 7386FI7WA2 lett végül. A Zenbook az i5-ös testvérével egy árban volt, itt a Dellel kapcsolatos korábbi pozitív tapasztalatok és az így kialakult márkahűség döntött. A Macbookot személy szerint nem igazán tudtam értelmezni: 150k huf-fal drágább egy gyengébb hardware-ért, és még az oprendszer is szokatlan, még a billentyűzet is más :|, na mindegy.
Azt hittem a fenti specinek könnyű megfelelni, de az 1 terra tárhelyet semmi nem kínálta; _feltételezem_, hogy azért mert az aránylag kis gépekbe (13-14 col) nem szerelnek 2 meghajtót, ha meg egyet, az ssd kell, hogy legyen, abból meg nem fizetnék meg a vevők az 500 gigánál nagyobbat, mert másképp oldják meg a tárolást.
Az kellemes meglepetés és számomra hatalmas öröm volt, hogy telepített Win10 benne van az árban, mert az előző dellel nagyon megszenvedtem, mert a rohadék driverei csak adott sorrendben hajlandóak települni :s, és természetesen nem olyan sorrendben, amit logikusnak gondolnál.
Érintőképernyője tök poén , és néha tényleg sokkal egyszerűbb simogatni, mint a tapipaddal szerencsétlenkedni.
Nod végzett rajta egy első ellenőrzést, attól rendesen bepörögtek a ventijei (értsd hangoskodtak is), meg melegedett is intenzíven, ami nem esett jól, előző ezt messze simábban megoldotta volna - pedig az hdd-s volt.Ami egyelőre nagyon fájdalmas, hogy olyan fakónak, életlennek látszik a képe . Mennyit tud javítani ezen egy kalibráció? A sima ips monitort mind kalibráltattam a családban, kellett volna ezt is? Eladó nem ajánlotta, pedig pixelgaranciát igen :s. Lehet valahol ilyet utólag venni?
-
sajtdavid
csendes tag
válasz Khelben #152811 üzenetére
Köszi a tippeket, viszont a követelmények kompromisszum készek, igazából nem feltétlen van szükség erős gépre, erre akartam célozni az "egyszerűbb játékok" és az amatőr kép/videószerkesztés alatt. És még a méreten is tudunk csúszni 15-ig. Így ezekkel a módosításokkal van valakinek jobb javaslata?
Néhány kinézet modell, ami igaz nem hasítja a dolgokat, de talán összhangban irányban áll:
http://laptopsystem.hu/adatlap/19440
https://westnotebook.hu/laptopok/dell-precision-5510-15-6-fhd-igzo-ips-i7-6820hq-nvidia-quadro-m1000m-16gb-ddr4-256gb-nvme-ssd-1tb-hdd-2-kg-6-honap-garanciaVélemény? Jobb javaslat? Esetleg tudsz pontosabb linket/típust adni az általad javasolt modellekhez?
-
Tikakukac
titán
Tartsátok a frontot, olyan helyre jöttem nyaralni ahol még mobilhálózat sincs, hétvégéig OFF-is vagyok
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zmilaner
tag
Ajánlottak közül nem találtam eddig megfelelőt, ami árban jó lehetne, az egy Dell Inspiron 3576 (i5-8250U)., garanciával (130k). Vállalható?
-
TunerJoe
senior tag
válasz japci #152834 üzenetére
Dell G3, ennyiért, erre megfelelő termékekből sajnos csak gamer kategóriásakat találni
zmilaner
Nem ajánlott, semmiképpen. Borzalmas gép. Fs hűtés, béna anyaghasználat, kb. távirányító szintű hardver. Persze van erősebb belsőségekkel felszerelt változat is, csak annyiért inkább már ProBookot vesz az ember.
-
KAMELOT
titán
válasz Djsaba #152836 üzenetére
Én ezt ajánlanám neked. Keress rá MO-i oldalakon ott mennyibe jön ki. Dell Inspiron 17 G3 (3779)
Ugyan ezzel a felszereléssel.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Videóvágás/szerkesztés photoshophoz szeretnék egy gépezetet vásárolni, ebben kérném segítségetek.
350.000Ft lenne a keretem, csak új jöhet szóba.
Játék 0%
Kijelző, legalább 15" IPS
Nem szempont a hordozhatóság, csak bírja a renderelést
Windows 10.
Videóvágás révén legalább 1TB tárhely és valszeg SSD is szükséges volna.Köszönet
-
japci
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 500k
(3) Felhasználás? FullHd videó vágás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem játszom.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", matt. Nem tudom, mi a különbség aTN és az IPS között.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem.
(7) Operációs rendszer? Windows, de lehet semmi is.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD) min 512 SSD, memória (RAM) min. 16GB mennyisége, optikai meghajtó kell-e - nem?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új.
Köszi szépen előre is.Üdv.
-
Tika6
tag
válasz Khelben #152825 üzenetére
7es inspiron és zenbookba miről ismerszik meg, hogy melyik ips kijelzős?
Úgy nézen, hogy ezek vinyó nélküliek - akkor ez dönt, hogy melyikhez lehet helyben hdd-t venni, vagy melyikbe tudom könnyen beleszerelni magam, ha külön veszek hozzá.
Macbook air mind ips?[ Szerkesztve ]
-
attilakoscso
újonc
válasz TunerJoe #152827 üzenetére
2 héten belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb. 250.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Otthoni használatra: böngészés, levelezés stb. és esetenként otthoni munkára (kisebb méretű excelek, powerpoint)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full HD, legalább 14 colos kijelző(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elsősorban otthon használnám utazásra max. alkalmanként(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256 GB SSD és 8 GB RAM (lehet 4-es is, csak akkor bővíthető legyen), optikai meghajtó nem fontos(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új gépet szeretnékA kérdés: 2 in 1 használatra melyiket érdemes választani (mi szól egyik mellett vagy ellen):
HP Pavilion x360 vagy Lenovo Yoga 530? Természetesen más opcióra is nyitott vagyok.
Köszi a segítséget,
Attila -
TunerJoe
senior tag
válasz attilakoscso #152826 üzenetére
Kérlek, töltsd ki az összefoglalót, ez alapján nem tudjuk megmondani, hogy NEKED melyik éri meg.
-
attilakoscso
újonc
Sziasztok!
2 in 1 használatra melyiket érdemes választani (mi szól egyik mellett vagy ellen):
HP Pavilion x360 vagy Lenovo Yoga 530?
Köszi,
Attila -
Khelben
nagyúr
válasz Astronette #152818 üzenetére
Megint egy lehetetlen küldetés. Erős gép, ami bírja a strapát, de közben legyen könnyen hordozható és útközben is használható, mindez 300-ból... Valami itt sérülni fog. Mondom a lehetőségeket:
használt HP Zbook 15 - erős, strapabíró, munka szintű felhasználásra való. Van belőle olyan, aminek a panelje alkalmas fotószerkesztésre. Cserébe nagy és nehéz
új HP Probook 450 - nem olyan erős, kevésbé strapabíró, de még mindig munkára készült. Valamivel vékonyabb, a panelje messze van a profi fotószerkesztési igényektől, de legalább ips.
új Zenbook - gyenge hardver, strapabírás nulla, ránézéstől karcolódik, hordozásra nem való. Viszont a panelje egész jó.(#152819) zmilaner : belépő gépeket lehet nézni ennyiért, akcióban néha lehet ssd-set is kapni. Minimum i3 proci ajánlott, celeron és pentium nem. HP 15, HP 250 és Dell Vostro 3-as sorozat, ami ezekből ajánlott. A többi anyagminőség, támogatás vagy garancia miatt nem ajánlott.
(#152822) Tika6 : Macbook nem játszik? Az új Air-t kb erre találták ki. 500-ból még kijön mellé egy apple tv is. Ha nem, akkor lehet nézni Zenbookot vagy valamelyik újabb Dell Inspiron 7-est.
(#152824) lac14548 : dedikált vga-ról lemondanék, amit ennyiből kapsz, az úgysem segít sokat a 3d tervezésben. HP Probook 450 vagy Acer Swift 3. Ha mindenképp kell dedikált vga, akkor Acer Aspire 5.
[ Szerkesztve ]
-
lac14548
aktív tag
Lecserélném jelenlegi laptopomat:
Lenovo G500
8 GB ram,
500 GB hdd
120 GB SSD
i5-3230M 2.8GHz
integrált Intel videokártya
AMD Radeon 2GB videokártya (ezt sajnos windows 10 alatt nem sikerül éltre kelteni)(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
Maximum 230.000.-
Játék minimális,
Irodai szoftverek, fotó szerkesztés átlagos használat
Hobbi szinten 3D tervezés néha, kisebb nem túl összetett tervek(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék nem jellemző
Matt legyen és 15"
Évente maximum 2-3 alkalommal lenne hordozva
Windows 10 teljes kompatibilitás
Tárhely legalább 500GB HDD (SSD esetén elég 256GB)
Optikai meghajtó nem kell, de legyen egy HDD hely pluszbaRAM 8GB, de egy szabad hely még legyen további bővítésre!
Processzor legalább Intel i5-8250U
Dedikált videokártya legalább 2GB RAM-al
3.0 USB legalább 2 db
2.0 USB 1 dbac-s Wifi
HDMI kimenet kell
Beépített SD kártyaolvasó
Teljes (numerikus is) magyar billentyűzet
Inkább csak új
Mit ajánlanátok?
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
Tika6
tag
Sziasztok,
párom Dell Inspiron 5537-je csereéretté vált, egy új noti kiválasztásában kérek szépen segítséget:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? jövő hét hétfőn vagy kedden
(2) A gépre szánt összeg forintban? 500e huf
(3) Felhasználás? otthoni netezgetés, levelezés, filmek lejátszása tévére
(4) Játék nem játszik
(5) Kijelző? 14 colos IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimálisan, lakásból nincs kividve, csak annyi, hogy a kanapén használja. De a mostaninál ne legyen nehezebb
(7) Operációs rendszer? A jelenlegin külön vásárolt Win10 fut, azt akarom rátelepíteni az újra
(8) Tárhely, memória, optikai meghajtó? Legalább 500 giga háttértár és legyen (minimum 64 giga) SSD, vagy legalább valami hibrid megoldás a rendszernek. 8 gigánál nincs szükség több ramra (de nyilván nem kizáró, ha pont többel szerelnek egy amúgy megfelelő modellt). Optikai meghajtó nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI port. Magyar billentyűzet, háttérvilágítással. Halk billentyűzet és touchpad gomb (a mostani touchpadje nagyon hangos). A 13-as iPad billentyűzetét szereti. Dell márka preferált. Azt nem tudom, hogy hozzá kell-e tenni, hogy 5 és 2,4-es wifi sávot is tudja. Azt nyilván nem, hogy nőről van szó, tehát a külső is szempont .
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak új
köszönjük szépen előre is[ Szerkesztve ]
-
TunerJoe
senior tag
válasz Astronette #152818 üzenetére
Ez mondjuk használt, de kimondottan erre a felhasználásra van kitalálva. Szép állapotú, és van rá gari. Emellett valószínűleg erre már nem is kell költeni.
zmilaner
Valami ThinkPad T550 vagy HP Elitebook 850 G2, vagy Dell Latitude E5550 használtan
[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
válasz Khelben #152748 üzenetére
Ezen videó alapján akár M.2 SSD-vel is megoldható a bővítés, linkelt laposban is van neki kialakított hely? Egy Kingston A1000 kerülne bele, viszont ezek párosításával nem vagyok tisztában. Az SSD-n két bevágás van, foglalaton viszont csak egy helyen van kialakítva ellendarab. Ettől még belemegy, de működne is?
4 8 15 16 23 42
-
zmilaner
tag
Sziasztok!
A következő kritériumokkal keresek gépet, előre is köszi a segítséget!
(1) 1-2 héten belül maximum
(2) 135-140.000Ft
(3) Főként Youtube/Twitch , film és sorozat nézés, némi Word, emailezés
(4) Játékra van asztali, laptop csak fekvéshez kell
(5) 15,6", optimálisan matt IPS de rugalmas vagyok, viszont FullHD alatti felbontás kizárva
(6) 99%-ban íróasztalon/éjjeli szekrényen pihenne
(7) Jó ha van Win10 de nem feltétel
(8) SSD-nek nagyon örülnék, HDD 500-1000GB bőven okés
(9) Nincs
(10) A keret miatt bőven abszolút jó a használt is, ha esetleg még garis akkor a legjobb, újonnan nem tudom mi az amit érdemes. (itt az aprón 'szoktam' vásárolni ) Egy 6 éves Lenovo G580-at fog váltani.[ Szerkesztve ]
-
Astronette
újonc
Sziasztok!
Laptop vásárlásban szeretném a segítségeteket kérni és előre is nagyon köszönöm.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? max 300 ezer
(3) Felhasználás? munka szintű fotószerkesztés, grafikai munkálatok, webprogramozás
(4) Ha játékra is használnád...? ez nem prio
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? hát, ami belefér a keretösszege, persze jó lenne minél jobb, ha lehet IPS... idővel kerítek hozzá egy monitort
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? külföldre fogok vele költözni, fogok vele utazni, akár menet közben is használnám
(7) Operációs rendszer? Windows vagy semmi, ha Win támogatott
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? ha lehet SSD; minimum 8GB RAM, legyen bővíthető; minél frissebb proci (minimum i5), ami belefér a keretbe; optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) vagy 3 usb port jó lenne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? elsősorban újban gondolkoztam, de ha találnék jóféle használtat garisan, elgondolkoznék rajta..Szóval a 2 prioritás: rajta végzendő grafikai munkák és hordozhatóság
Eddig első sorban Dell (Inspironok), Asus (Vivobookok, Zenbookok) és Lenovo termékeket böngésztem.
-
addikt
Clevo S3101 laptop, elvileg csak kábelről működik, I3-as U330-as proci, 3 GB Ram, 250-es vinyó megérhet 30.000-et?
-
njani1
csendes tag
Sziasztok, notebook vásárlása előtt vagyok, a régi 12-éves pc-t cserélném.
1-3 hónapon belül.
130k körül ha belefér
böngészés,torrent,, 1-2 óra játék
inkább régebbi manager, stratégiai játékok
szeretnék legalább 15,6"
inkább itthoni használatra lesz
inkább windows-os modell
min 500gb
nincs
új gépet szeretnékSegítséget előre is köszönöm.
-
-
Khelben
nagyúr
válasz sajtdavid #152809 üzenetére
Esélytelen. Nem csak 200-ból de még 400-ból is. A három feltétel (kis méret, erős gép, játékra alkalmas vga) kölcsönösen üti egymást, a 200k-s keret pedig mindegyiket üti. Újonnan teljesen reménytelen ez.
Használtan lehet nézni HP Zbookot vagy Dell Precisiont, de az nem kicsi, nem játékra való és akkuja se bírja sokáig.
Lehet venni Dell Latitude 5-öst vagy 7-est, ami kicsi, de gyenge U-s cpu van benne és nincs külön vga, tehát játék sem lesz rajta.(#152810) Dißnäëß: nem a processzor meg a többi hardver a fő probléma. Egy munkára alkalmas billentyűzet meg egy hordozást kibíró ház sosem lesz olcsó. Ha meg veszel egy 100k-s gépet és elkezded így használni, az fél év alatt szétesik, de az alatt a fél év alatt is szar lesz használni a zörgős, kényelmetlen billentyűzetet meg a fakó, kontraszt nélküli kijelzőt. Próbálunk mindenkinek segíteni, de néha tényleg jönnek olyan igények, mintha bemennél az autószalonba és kérnél egy 2 literes fogyasztású sportkocsit, amivel azért néha sódert is lehet szállítani...
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Khelben #152807 üzenetére
Köszönöm, "kicsit" konstruktívabban állsz hozzá, mint két Előtted közbeszóló, akik "csillagrombolóként" emlegetik azon igényemet, hogy akár egy gyenge proci is elég, mivel remote desktop lesz főleg. Nem tudom, egy gyenge proci mióta csillagromboló, de a jó magyar picsogást egy témában kevésbé jártas felett meghagyom nekik Szóval eddig lehet tudok nyújtózni majd, több jóval, amire eredetileg lőttem, de hajlandó vagyok az anyagért fizetni.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
sajtdavid
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi igényeknek megfelelő laptop kiválasztásában:
Most, nyáron(2) A gépre szánt összeg forintban?
Amiből kijön, lehetőleg 200eFt alatt (esetleg kis mozgástérrel).(3) Felhasználás?
Irodai alkalmazások, grafikai programok, (amatőr) fotó és videószerkesztés, kevés játék.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Inkább egyszerűbb játékokra, nem fontos hogy minden nagy felbontású legyen.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Hordozhatóság miatt 11-14", ha nagyon nincs akkor 15".
Grafika miatt IPS, fényes/matt mindegy, felbontás min 1600, de inkább fHD.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Rendszeresen, sokat. Utazáshoz, közben is lesz használva.(7) Operációs rendszer?
Windows / Linux / Semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Ram min 8GB (16 ha belefér), SSD 250+GB (500 ha belefér).(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Világítós billentyűzet erősen preferált.
Női felhasználó (ha ez segít bármit a részletekben..)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Új és használt is (feltéve hogy akkumulátor megbízható)Előre is köszi a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
Kukipapa_rr
tag
válasz Kukipapa_rr #152786 üzenetére
Semmilyen tipp, senkitől?
Gamer topic akkor, hátha. Köszi.
-
Khelben
nagyúr
válasz Dißnäëß #152804 üzenetére
HP Probook 450-ig kellene elmenned minimum, 250k körül lehet már rendesen felszereltet kapni. Az is csak belépő szint, de legalább normális anyagokból van és normális billentyűzettel.
(#152805) -Bandi- : se a Swift, se a Zenbook nem való arra, hogy folyamatosan úton legyen, ide-oda dobáld, nekiütődjön ennek-annak. Ezek otthoni használatra szánt gépek. AsusPro egy fokkal jobb ebből a szempontból, de még jobb lenne egy HP Probook vagy egy Dell Vostro 5-ös.
[ Szerkesztve ]
-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Esedékes lenne laptop vétele, eléggé mindenes szerkezetet keresek nagyon max 300ig újonnan, nézegettem visszafele Acer Swift 3 ami ajánlott és az Asus Zenbook, viszont utóbbi mintha nem lenne Matt kijelzővel. Esetleg az AsusPro ról vannak vélemények?
Zenbookból ezt néztem, de azt írják fényes a kijelzője, barátom szerint kint használhatatlan lenne:
Asus UX431(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belül
250 nagyon max 300.000 Ft
Mindenes lenne, otthoni, autóban( esetleg diagozás ), melóhelyre is( zötyögős ), Net, filmezés...
AGE 2 HD, CS GO, de nagyon nem lenne terhelve
13-14coll, IPS Matt
Lenne
mindegy
SSDből olyan 512 is akár
Vékony, könnyű
ÚjMivel az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
-
nagyúr
Sziasztok
13" gépecskét keresek 300k körül
sorolnám miket néztem:
- ASUS ZENBOOK 14 UX433FA - rákerestem, a nevére, és kiadott egy ASUS fórumot többször hozzászólással hogy szar a touchpad, nagyon melegszik, és senkinek sem ajánlják a tulajok
- HP ENVY 13-AH0004NH - majdnem jó, de nincs hosszú Í betű rajta, csak kombinációval, ami szerintem agyérgörcsöt okozna
- ASUS ZENBOOK 13 UX333FA külalakra és gondolom hűtésre majdnem ugyanaz mint a fenti 14-es ezért kicsit félnék megvenni, véleményt nem találtam róla a neten, ti hallottatok róla valamit?
- ASUS ZENBOOK 13 UX331FAL - ez egész szimpatikusnak tűnik: előző generációs ZenBook házába beépített friss generációs proci lehet ez lenne a legjobb
- DELL VOSTRO 14 5471 - ez sem tűnik rossznak, de valahogy olyan fapadosnak tűnikaz előző laptop UX303 volt és az nagyon bevált, csak leamortizálódott szegény
van esetleg más ötletetek?
ami feltétel:- ha már ennyi pénzről van szó, aktuális 8. generációs CPU-t kérnék bele (i5 minimum, de az i7 már nem szükséges)
- 8GB RAM meglegyen, 16GB már nem szükséges, vagy max akkor ha nem jön felárral
- tárhely lényegtelen, első dologom lesz belepattintani egy 2TB Samsung m.2-t[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptopok alkatrésznek
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest