- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz Albigator #150999 üzenetére
A G5-ben egy Max-Q 1060 van.
NVIDIA GeForce GTX 1060 Max-Q vs NVIDIA GeForce GTX 1060 (Laptop)
-
Albigator
őstag
válasz CsMarc #150997 üzenetére
Szia!
Köszi, de kicsit később írtam h már a 1060 a fő szempont inkább de a te konfigod "csak" 1050Ti. De amúgy elég jó lenne a fő kiszemelthez képest RAM és SSD tekintetében.
Még az ismerősömet a Lenovo Legion Y530 81LB003CHVl érdekelné, de ahogy rákerestem nem annyira ajánlott a Y530 önmagában se.
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Albigator #150971 üzenetére
Szia!
Nekem egy 15,6"-os Predator egy jobb i7-el, 16 GB RAM-mal, 512 GB SSD-vel + 1 TB HDD-vel kijött a keretből, amit megadtál.
Ez a pontos konfig:
Intel® Core™ i7-8750H Processor (9M Cache, up to 4.10 GHz) • Operációs rendszer nélkül • 16GB DDR4 2666MHz RAM • 1 TB HDD 7200 rpm + 512 GB Intel SSD • 15.6" FullHD (1920 x 1080) Acer ComfyView™ IPS matt LED kijelző • NVIDIA® GeForce™ GTX 1050Ti 4GB GDDR5 grafikus vezérlő • GigabitLAN RJ45 (1 db) • Wi-Fi 802.11 ac • Bluetooth 5.0 • HDMI (1db) • USB 2.0 (2db) • USB 3.0 (1db) • USB-C 3.1 (1db) • SD-kártyaolvasó • Acer Crystal Eye SHDR webkamera 1.3MP • Garancia 36 hónap
[ Szerkesztve ]
-
Pew
tag
Sziasztok!
A Dell Inspiron 5570 es család mennyire ajánlott, azon belül is melyik éri meg még? Főleg otthoni használatra keresek egy megbízható laptopot, sok gépelésre, boltban próbáltam nekem bejött. Core i5 az irány, SSD+HDD vel, melyik ázva max ami még megéri? Vagy van esetleg jobb alternatíva? A keret max 250k( i7 es van belőle 265 ért, az esetleg megéri vagy annyiért már más?)
Előre is köszi! 😊
-
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz sagesz93 #150992 üzenetére
Talán ő: ASUS UX461UN
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
sagesz93
addikt
sziasztok,
13" -os gépek között keresem a ma kapható legjobb variációt, fontos a külső kinézet, és a tartósság, általános felhasználásra lenne a gép, később esetleg irodai munkára. Ár 300-450 között - körül. Apple is szóbajöhet, nem muszáj windows rendszerűnek lenni. Érintős kijelző sem hátrány, ha van olyan gép ennyiért, amiben ez a megoldás is megtalálható. (pl. HP Spectre x360 )
Várom az ajánlott típusokat, köszönöm
-
Tikakukac
titán
válasz z0d1@Ku$ #150990 üzenetére
Mondjuk az meg érdekes akkor. Mert az E6430-ból 2 darabot veszel ennyiért.
Jah, és grátisz infó: elég rendesen nézzétek meg a használt progik miket használnak. OpenGL bizonyos verziói nélkül egyes tervezők és szeletelők konkrétan letiltanak funkciókat. Húgomnak az E6430 korabeli T430-a ezért is lett eladva.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Ady5
csendes tag
Sziasztok, egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni.
Már jó ideje nézelődök a laptop piacon és az igényeim már megvannak:
M.2 SSD+1TB HDD, IPS, és 8GB RAM.Ahogy érdeklődtem pár cégnél, ahol olyan laptopot árulnak amiben nincs SSD, csak M.2 foglalt, akkor sem tudom garanciavesztés nélkül belerakni az SSD-t mert sok helyen a csavar kicsavarása garanciavesztéssel járna, így ezért marad a gyárilag belerakott SSD.
Még a RAM bővítés menne, de ott nincs akkora ár különbség a 4GB és 8Gb közötti laptop verziók között.Amire jutottam az itt ebben a szűrésben jól látszik:
https://www.digiprime.hu/laptop?laptop_processzorgyarto=Intel&laptop_grafikuskartya_nvidia=Geforce%20GTX%201050&laptop_merevlemeztipus=SSD-HDD&laptop_memoria=8Ezt néztem ki: ACER Aspire A717 - i5-8300H, 17.3FULL HD, 1000 GB+128 GB, 8GB, Geforce GTX 1050 4GB, Linux + Ajándék PENDRIVE 8GB fehér
Kérdésem, melyiket ajánlanátok a listából?
Megbízható ez a cég? Jók az áraik, vagy tudtok ajánlanátok esetleg jobbat?
Egyéb javaslat? -
minek?:S
őstag
Sziasztok!
Igazából 2 kérdéssel is fordulnék hozzátok, az egyszerűség kedvéért külön kérdezek majd. Szóval az első:
1. mostanában(>1 hónap)
2. 250.000 - 350.000 Ft
3. Játék, film, net.
4. Elsősorban LoL, ha megoldható, akkor a Fallout széria.
5. 15,6"+, technológia mindegy, ami van és amit mondtok.
6. Szinte semmit nem lesz hordozva.
7. DOS/W10
8. SSD és mellette, ha megoldható, akkor HDD is jó lenne, de főleg SSD.
9. ISO-HUN billzet+világítás.
10. Kizárólag új.Egy hölgynek lesz. Kikötésnek megkaptam, hogy ASUS legyen, ugye az FX-ek "húdeszépek", meg a GL-ek, de nyilván azok kilőve és más ASUS meg nincs, ha jól láttam. Acer a Predatort leszámítva offos, mint márka.
Párat kinéztem, ezek közül melyik az amelyiket élből lőjem ki és melyik az, amelyiket megmutathatom neki, hogy válasszon egyet?Acer Predator Helios PH315
Lenovo Legion Y530
Dell Inspiron 7567
Dell G5 5587
HP Pavilion Gaming 15
HP OMEN 17Egy kis Pro-kontra, hogy egyik miben jobb a másiknál érvelést nagyon megköszönnék.
Előre is köszönöm!
Üdv.:M.
-
Kussolj
csendes tag
Sziasztok,
"Otthonra kellene gép filmet nézni, régebbi játékokra 200-250k Ft" ez szinte pontosan leírja az igényeket.
15" vagy 17", egy dedikált videókártya jó lenne.
Látom az ajánlottak között a G5-öt (meg írtátok is sokszor, hogy az kiemelkedő), viszont a 290k nagyon necces.Gyors összehasonlítás:
- Pavilion SSD nélkül, MX150-nel 250k.
- Aspire A5 SSD-vel, MX150-nel 250k.
- Aspire A717-72 (A7?) SSD nélkül, 1050-nel 225k. Ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok, ez anyaghasználatban és összeszerelési minőségben azonos az A5-tel?
- Pavilion Power 15t, ilyet nem találtam egyik boltban se, van ennek valami más neve is?Szóval ezek közül melyikért nyúlnátok?
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, notebookot keresnék egy hölgynek (újonan).
Keret: ~150 000 Ft
Felhasználás: Netezés, videózás, office programok
Ami még fontos: Kisebb méret (13-14")Előre is köszönöm a segítséget.
-
Tikakukac
titán
válasz z0d1@Ku$ #150974 üzenetére
Némi bútor most volt tervezgetve fürdővel együtt, nos, ezt nehéz így eldönteni. Végtelen proci és RAM kell. Ez biztos. Jah meg rendes kijelző, anélkül a szemednek vége is van.
Én húgomnak egy E7450-et akasztottam le, elég combos konfiggal, az 85k körül lesz ha eladom a második akkut amit kaptam mellé. Ha ilyet találsz, ezt veheted.
T440p is jó lehet, de a touchpad ha néha kell meghalsz. T450 meg valahol ezek között féltávon van, ha van jó,veheted.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Albigator
őstag
válasz Khelben #150972 üzenetére
Köszi.
A feltétel már csak a GTX 1060 de SSD legyen benne mindenképp (ismerősöm nem akkar cserével vagy bővítéssel foglalkozni), win nélkül, RAM mennyiség és panel típus lényegtelen.Ebből most Predetorból sikerült találni egyet 420 ezerig:
PH315-51-78MU amiben van SSD és HDD is alapból.
Ez a fő kiszemelt jelenleg.Dell G5-ből nem találtam a feltételeknek megfelelőt.
Esetleg érdemes Asus-ban is gondolkodni?
(pl: FX505GM-BN004, FX505GM-ES025, FX505GM-ES062, FX705GM-EW033, FX705GM-EV017) -
z0d1@Ku$
senior tag
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~80-95 jmf
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főként filmnézés gyakran munkára (autocadben bútortervezés)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játék No
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13.3 - 15.6
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva ritkán, utazás közben nem lenne használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
ssd a legoptimálisabb, de ha nincs, megoldom. Ennyiért 8 giga ram fér bele, később bővítés.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Ennyiért csak használt.Egyelőre ezeket néztem ki:
ThinkPad T450, T440p
Latitude E7440előre is köszi
-
Tikakukac
titán
válasz Khelben #150972 üzenetére
Most 2 darab G5-öt vettünk haveri társaságba, kíváncsi leszek mit bírnak. Pár nap után eddig tetszik mindenkinek. Kijelzőjük mondjuk, hááát, igen. Azért erről beszélgetnék valami fejessel, hogy ezt így ide hogyan.
-
Albigator
őstag
Sziasztok!
"Gamer" laptop vásárlásban kérném a segítségeteket. Én inkább asztali pc-ben vagyok otthon és azt is támogatom első sorban de most egy ismerősömnek kellene egy noti.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, vagy esetleg jövő hónap eleje.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 400-420 ezer Ft
(3) Felhasználás?
főként játék, irodai programok, filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Fortnite és Black Ops 4: FHD felbontáson és jobb minőségben
15.6"-17.3" 1920X1080, inkább TN panel mivel főleg játékra lesz, filmezés HDMI kábellel tv-re kötve
lesz hordozva bőven: egyetem stb.
(7) Operációs rendszer?
Win10 (home)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Tárhely legalább 250 GB: SSD vagy SSD+HDD kombo lenne a legjobb, (SSHD véletlenül se) sima HDD-s vas is előfordul még bőven ami eléggé gáz véleményem szerint...persze lehet útólag cserélni de akkor is...ismerősöm valószínű nem akar ezzel "szenvedni" de ha nincs más lehetőség meg kell kérjen egy "hozzáértőt" aki pakol be neki egy SSD-t a HDD helyére/mellé
RAM sok esetben még mindig csak 8 GB, de én már eléggé szükősnek mondom jobb lenne 16 GB de ha mégsem, akkor lehessen bővíteni (azaz 1X 8 GB legyen benne alapból ne 2X4 GB)
Optikai meghajtó nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
megfelelő hűtés és jó lenne egy GTX 1060-al szerelt masinát kifogni
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak újElőre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Rekureku #150966 üzenetére
Nem volt még nálam az 52G, de szerintem nincs egetrengető különbség a kettő között. Teljes terhelésnél nem tökéletesen elegendő a hűtés, de ennyi pénzért nincs jobb. Csak ha lemondasz a dedikált vga-ról.
(#150967) CsMarc : ramot a ram-igényes programok esznek. Fotószerkesztés, videóvágás, progamozás bizonyos fajtái, virtuális gépek. De a virtuális gépen kívül szerintem mindenre elég a 8GB.
[ Szerkesztve ]
-
CsMarc
tag
válasz Khelben #150945 üzenetére
Néha fogok azért rajta játszani, de valóban nem ez lesz az elsődleges rendeltetése. Videókártyából ennél gyengébbet ebbe a típusba úgy láttam nem igen szerelnek gyárilag. Az erős CPU pedig legfőképpen nagy számolásigényű elemző programok miatt szükséges, amit használni szeretnék majd. Cipelve azért nem lesz naponta. Amin még viszont elgondolkodtam, hogy vajon szükségem van a 16 GB RAM-ra. Eddig is a proci volt általában a szűk keresztmetszet. Elképzelhető hogy 8 GB-al hozom csak el és ha kevésnek érzem utólag pótolom. Mi eszi egyébként leginkább a RAM-ot?
Köszi szépen már az eddigi segítséget is.
-
Khelben
nagyúr
válasz olahmate1991 #150963 üzenetére
Amit te szeretnél, az olyan 800k körül kezdődik. [link]
-
olahmate1991
tag
2-3 hónapon belül
500 ezer forint környéke
(3) Felhasználás?
Csak játék
1920x1080
Max felbontás, max részletesség
Legújabb Játékokra
17.3" UHD (3840 x 2160) vagy
17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS minél nagyobb Hz
Nem
Semmi
HDD + 256 GB SSD minimum, Ram 16 GB minél nagyobb Mhz
Optikai meghajtó nem feltétel
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új[ Szerkesztve ]
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
Khelben
nagyúr
-
bigrock
addikt
Üdv, segítséget kérek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 200.000-300.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Internet, Office, Adobe reader, tehát alap felhasználás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nincs játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FHD, TN v. IPS- mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat lesz hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD 250+
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) semmi extra
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új
3 fontos szempont van: könnyű legyen, viszonylag sokat bírjon az akksija, max 13" körüli kijelzőKöszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz hajraolaj1 #150959 üzenetére
-
hajraolaj1
tag
Hali, játékra vennék laptopot max 300k-ért újonnan, a teljesítmény lenne a legfontosabb. Miket tudtok ajánlani? Előre is köszi a választ!
-
Benhill
senior tag
Sziasztok.
Létezik, Full HD 15.6", i5 procival, 8gb rammal, SSD-vel szerelt laptop, 160ezerért max?
Játék nem lenne, csak net, videóvágás, szerkesztés, ps, cad.
Mi az amiből alább hagyhatok, ami a felszereltséget illeti, hogy ne legyen akadozás?
-
Khelben
nagyúr
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
egy újabb laptop vásárlásban kérném a segítségeteket. A héten ez már a második
A következő héten.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 310.000 Ft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Fotószerkesztés, különböző tervező programok. A hölgy aki vásárolná az művészeti iskolába megy. Irodai programok, filmezés, netezés.
Nem feltétlen, max egy kis Sims.
15,6", IPS a színek maitt.
Igen, lenne használva utazás közben is.
Nem szükséges.
HDD + SSD kombó kellene. SSD-ből minimum szerintem a 256GB, ott a rendszer lenne főként, meg az alapvető alkalmazások, photoshop, stb.. HDD-ből 1TB.
HDMI, elfogadható minőségű hangszóró.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
tony_snow
tag
Sziasztok,
4 eve mar kaptam itt segitseget ami bevalt, ugyhogy most ujra hozzatok szeretnek fordulni.
Egy laptopot szeretnenk venni, office felhasznalasra, excelek, szamlazo program, stb..
Jo lenne, ha gyors lenne, leginkabb baratnom hasznalna es szegeny mar eleget szivott a lassu gepekkel, ugyhogy most szeretnek egy olyat, amivel "orommel" fog dolgozni.A keret eredetileg 100 lett volna, mivel ami ajanlatot kaptam evekkel ezelott (hp elitebook 8440p) majdnem 4 evig teljesen faszan mukodott es az kerult 80-90 ezerbe.
De az igenyeimet megfogalmazva ugy tunik az elore eltervezett osszeg alacsony.
Ezeket szeretnem:
- memoria: 8gb
- kepernyo meret: 15
- ssd, azon gondolkodtam lehet a 128gb kicsi lenne, es jobb lenne 256.Es hopp mar 160 korul jarunk.
HP EliteBook 850 G2-t neztem, 162 ezer hasznaltan laptop szalonban.
Kicsit tanacstalan vagyok, lehet tullottem az igenyeket, es egy olcsobb gep is eleg lenne arra, amire kell.
Kerdesem az lenne, a fent emlitett felhasznalasra a hp 850 g2 egy racionalis valasztas? Ti mit vennetek a helyemben?
Biztam benne, hogy most is tudnek 100 korul venni, ami 4 evig zokkenomentesen elmegy (mint a regi hp-m), de azzal, hogy nagyobb kijelzot szeretnek, es ssd-vel rendelkezot, igy mar majdnem a duplaja annak amit az elozo gepre koltottem anno.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Félig off topic, mert csak töltőt szeretnék venni, de talán még belefér.
Lenovo T480-hoz keresnék. A gyári USB C csatis, 65W-os (3.25 X 20V).
Gondolom bármilyen töltőt vehetek hozzá ilyen paraméterekkel?Tud valaki értelmes áron ajánlani ilyesmit, akár külföldről is, mert nem sürgős. (Értelmes ár 10k huf alatt).
köszi szépen!
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Khelben
nagyúr
válasz CsMarc #150944 üzenetére
Kicsit pénzkidobásnak érzem a vga-t, ha nem játszol rajta. Nyilván ilyen erős cpu-t ennyiért nem kapsz munkagépben, úgyhogy nem nagyon van választás. Ha nem támasztasz vele szemben extrém igénybevételt (napi 2 óra hordozás hátizsákban, 8-10 óra nagy terheléses folyamatos munka), akkor elketyeg egy darabig.
-
CsMarc
tag
válasz Khelben #150921 üzenetére
Köszi szépen! Most lemondtam a 17,3"-ról, mert bementem az üzletbe és valóban elég robosztus volt. Néha jól jönne a nagyobb, viszont talán már tényleg nem éri meg a plussz pénzt és szenvedést vele. Berendeltem egy 15,6"-os Predatort ezzel a konfiggal:
Intel® Core™ i7-8750H Processor (9M Cache, up to 4.10 GHz) • Operációs rendszer nélkül • 16GB DDR4/2666MHz memória • 1TB 2.5" SATA 7200rpm HDD meghajtó + 512 GB Intel SSD • 15.6" FullHD (1920 x 1080) IPS matt LED • NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5 grafikus vezérlő • Gigabit LAN • WiFi 802.11ac • Bluetooth 5.0 • HDMI v2.0 • USB2.0 (2db) • USB3.0 (1db) • USB3.1 Type-C (1db) • SD-kártyaolvasó • HD Webkamera (beépített) • Garancia 36 hónap
Mit gondolsz, így rendben lesz?
-
veterán
válasz gameresboy #150942 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de ASUS-t az ellenségeimnek szoktam ajánlani (úgy, hogy évekig ASUS-fan voltam). Ennyi pénzért ez alá nem adnám:
Ha nem kell a trendi külső, akkor valamelyik Latitude-öt venném.
-
btudos
nagyúr
válasz menyhartlevi #150939 üzenetére
Használt Dell Precision vagy HP Zbook modelleket keresnék, ezeket pont a vázolt felhasználásra találták ki.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
350 alatt (inkább 250 körül talán) szeretnék egy 17 inches laptopot, nem sokat hurcolásznám. Azt szeretném, ha folyékonyan tudnék rajta különböző mérnöki programokat használni pl Cad-es 3d modellezést (inventorral). Azt hiszem, ez lenne a legmegterhelőbb igénybevétel részemről. Játszani nem szeretnék rajta. Előre köszi! -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Ebből a listából mi ajánlható és mi nem?
Ár kb mindegy. 30-50000ft-on ne múljon a tartósság.
3D nyomtató szeletelő szoftvert futtatnék rajta és ritkán cad kis tárgyakkal.
Melyik beépített akksis? -
Graphics
Jómunkásember
válasz albgab #150933 üzenetére
Le kell szedni a komplett alját, ez nem tudom ennél a modellnél garis feltétel-e.
Utána típustól függően vannak opciók.
Ha a gép tudja, akkor lehet beletenni NVMe PCIe SSD-t. és emellett maradhat a sima HDD.
Ennek a modellnek nincs DVD meghajtója, így ezen keresztül nem bővíthető
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem egy gépet:
Ebbe milyen módon rakhatnék ssd-t?
Ki kell szednem a vinyót és helyére vagy mehet egyszerre a kettő is?
Ezért kérdezem:
"Válasszon akár 2 TB SATA merevlemezt több ezer videó, fotó és fájl tárolására. A 256 GB-ig gyorsabb PCIe SSD-ről rövidebb indítási időt és gyorsabb adatátviteli sebességet nyerhet. A 256 GB-os PCIe SSD SSD-t egy 1 TB-os SATA merevlemezzel kombinálhatja a hibrid tárolóhoz, amely mindkét világból a legjobbat nyújtja."Köszönöm
-
Pocford
csendes tag
Ha csak így tudtok segíteni, akkor így írom:
(1) Most. (1-2 héten belül)
(2) 2-300.000,- Ft körül de a telekomtól szeretném előfizetés mellé, 22 havi részletre. max 1-15 ezer forint/hó.
(3) irodai programok, fotószerkesztés, munka, netezés, filmnézés
(4)
(5) 14"-15,6", IPS? ami fotószerkesztéshez jobb, matt
(6) Igen hordozva lenne, ha utazás közben nem is, de nem mindenhol lehet tölteni.
(7) Operációs rendszer nem létkérdés
(8) Legalább 8GB DDR4 RAM, tárhely SSD mindenképp, ha van benne HDD is az sem baj, de nem létszükséglet, optika nem kell.
(9) Ne legyen hangos.
(10) Inkább új.Ezek alapján ezeket néztem ki a kínálatból:
Lenovo Legion Y530
Lenovo Yoga 530
Asus Vivobook S530N
HP Pavilion 14Főként tapasztalatok érdekelnének, megbízhatóság, használhatóság terén, de ha van jobb ajánlatotok, akkor azt is szívesen meghallgatom. Ebből a kínálatból én nem igazán találtam jobbat. A legion tetszik az ereje miatt, de a hűtése lehet hangos lesz, meg nem bír annyit az akkuja. A yoga jópofa, az asusok nem tudom milyenek.
-
Khelben
nagyúr
válasz andrisms #150930 üzenetére
A Thinkpad és Latitude gépek 3-400ezerbe kerültek újonnan. A HP 15 meg 150k-ba. Ennyi köztük a minőségbeli különbség is. Ha már kicsit is hordozod vagy napi 2-3 óránál nagyobb igénybevétel éri, akkor nem lesz életbiztosítás egy ilyen belépő szintű gép. A Dell Latitude-ok is jók és megnézheted a HP Probook vagy Elitebook gépeket is használtan.
-
andrisms
aktív tag
Köszi a választ, és a másik csoportban is. Vagy én néztem félre, vagy csak nem találom, de lehet hogy T440p volt, nem T440s. Jelent ez valami különbséget? (Róla lenne szó) Most írtak hogy minimum 4 hét, szóval ez is kiesett.
Másik kiszemelt a Dell E6430, E6330, de ezek SSD nélküli gépek.
Újban a HP 15-öt néztem, de legalább ez 3 év garis lenne. Megér ennyi pluszt?
-
novakalex
aktív tag
válasz novakalex #150925 üzenetére
eddig ezt néztem ki lehetőségként: [Acer Aspire 3 A315-41G-R1WB]
[ Szerkesztve ]
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
egy újabb laptop vásárlásban kérném a segítségeteket.
A következő héten.
Maximum 150.000 Ft.
Irodai programok, filmezés, netezés.Főként tanulás.
Nem.
13"- 14" - 15,6"
Igen, lenne használva utazás közben is.
Nem szükséges.
HDD + SSD kombó kellene. SSD-ből elég a 120GB is, ott a rendszer lenne főként, meg az alapvető alkalmazások. HDD-ből 1TB.
HDMI, elfogadható minőségű hangszóró.
Csak új.Köszi!
-
Pocford
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok. A gép főleg fotószerkesztésre és netezésre, videónézésre kellene. A hordozhatóság is fontos szempont.
Lényeges még, hogy a telekom kínálatából szeretnék vásárolni.
Ezt a négy gépet néztem ki, ezek közül melyiket ajánlanátok, illetve melyiket nem?https://www.telekom.hu/shop/termek/Lenovo+Y530--LENOVO+Y530-15ICH+NOTEBOOK?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754626838&paymentType=INSTALLMENT
https://www.telekom.hu/shop/termek/Lenovo+YOGA+530--LENOVO+YOGA+530?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754627473&paymentType=INSTALLMENT
https://www.telekom.hu/shop/termek/Asus+S530FN+Notebook--ASUS+S530FN-BQ202T?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754628376&paymentType=INSTALLMENT
https://www.telekom.hu/shop/termek/HP+Pavilion+14--HP+PAVILION+14?contractType=home&commitmentPeriod=0&sku=jsku1754627343&paymentType=INSTALLMENT
A két kicsin elgondolkoztam a numerikus billentyűzet hiányán, cserében kicsik és könnyűek.
A kijelző minősége lenne talán a legfontosabb.Köszi!
-
Gergello
addikt
Dell G5 vagy i5 processzorral van ennyiért vagy i7-el 400.000-500.000 Ft ár.
Vagy G3-at akartál írni ?
Pl.
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=3579FI7UB1Most egy Dell Precision M6600 gépem van, de ezzel az újabb játékokat a Quardo kártya miatt el kell felejteni.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz ZsizsiZsozsó #150909 üzenetére
ZsizsiZsozsó (#150909): Nézd meg a Dell Latitude 5590-et.
(#150911) plaschil : A Probook-okban a G5-től van IPS kijelző. Olyat kellene nézni.
(#150913) Gabesz25 : szerintem egy használt HP Zbook 15 G1 vagy G2 lenne a legjobb erre.
(#150893) CsMarc: hordozásra és munkára a HP, viszont abban csak Us- processzor van. Ha H-s kell, akkor le kell mondani a strapabíró anyagokról és akkor jó a Predator. A 17-es méret szerintem önszívatás, mert kevés gép van és nem olyan sokkal nagyobb, mint a 15,6.
(#150914) andrisms : meg kell venni a T440-et.
(#150915) opr : használt Dell Latitude E5470, HP Elitebook 840. A 4k kimenetnek utána kell nézni a gyártó oldalán.
(#150919) RIC5I : használt HP Elitebook 850 G1
(#150920) Gergello : Aspire-t már nem vennék ennyiért, az a 200k-s kategória anyaghasználatra. 17-esből van Predator, viszont ha le tudsz mondani a 17-esről, akkor a Dell G5 jobb választás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
Játékra is használható laptopokat nézegetek.
HDD, SSD, RAM összetevőktől eltekintve melyik kombinációt érdemesebb szerintetek ?
Nyilván lehetne jobb párosokat is összehozni, de olyan <330.00 / 350.000 Ft-ig főleg ezeket látom.Intel Core i7-7700HQ 2,8
nVIDIA GeForce GTX 1060 6GBIntel Core i7-8750H 2,2
nVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GBTípusok közül kerülendő valamelyik vagy van olyan javasolt, amit kihagytam ?
Acer Aspire A7
Dell G3
Lenovo Legion Y530
Asus FX503
Asus ROG Tuf FX504Jó lenne, ha SSD + HDD kombóval lenne.
17"-hoz hozzászoktam, de ebből lehet engedni végül is.Vélemény erről ?
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=NX.GPFEU.010_N120SSDH1TB_SKöszi.
-
RIC5I
tag
Mikor lenne esedékes a vásárlás?: Úgy 1 hónap múlva de max 2 hónap
A gépre szánt összeg forintban?: max 100.000 de minél minél lejjebb megyünk annál biztosabb és gyorsabb a vásárlás
Felhasználás?: főként exel word táblázat kezelés és social media kezelés internet böngészés céges online felület kezelés, ilyen ügyintézések ha egy photoshop vagy bármilyen szerkesztő program elfutna rajta nem lenne rosz a kisebb kép szerkesztések miatt ( nem grafikai munka ) legdurvább dolog ami ellesz indítva rajta talán 1 film (munkára lesz használva , social media oldalakat kezelek és most kezdek egy pénzügyi irodába )
Ha játékra is használnád:nem lesz játékra használva arra ott az asztali ez szigorúan csak munkára
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?: kijelző méret a legnagyobb ami még kényelmesen hordozható, fényességnek örülnék hogy tisztán látható legyen, szerintem TN IPS mindegy jelen esetben
Mennyit lesz hordozva a gép?: sokat csak hordozhatóság miatt van szükségem rá
Operációs rendszer?: windows
Tárhely mérete és típusa: HDD elég szerintem egy 250GB körül elég lenne viszont a bővíthetőség nem ártana vagy a HDD cseréje persze ha ennél nagyobb vagy jobb vagy ssd az csak előny, ram hát a böngészés és ilyenek miatt szerintem minimum 4GB
Egyéb kívánság, speciális igények?: könnyű, hordozható, folyamatos cipelés barát, jó aksi fontos üzem idő
Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? ameddig nincs rossz állapotban, és kívülről nem úgy néz ki mint amit a csatatérről szedtek addig jó használt is
nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Hatékonyság nem tetszés kérdése.
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok. Thinkpad Yoga 14 (i5 256SSD 8GB ram FHD matt kijelzo..) utodjat keresem a valtas oka hogy cipelnem kell es nehez mint egy feltegla ... milyen opciok vannak esetleg ?? Maradnek markan belul de ott mintha csak a carbon lenne de az arany arban van ... foleg irodai munkara kell vagy neha csaladi fotok videok editalasara ... uzemido azert fontos ... kijelzo akar lehet kisebb is (min 13”)
Ar hat ... nyilvan minel olcsobb, de nincs illuziom 300-350k max
Otletek?!
Koszonom!
Same shit, different day!
-
opr
nagyúr
Udv!
Ismet segitseget szeretnek kerni, de most kivetelesen nem egy nem letezo szinten specialis erogep a cel.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Amikor talalok megfelelo gepet, idealis esetben ~2 honapon belul.
(2) A gépre szánt összeg forintban? - Ugy 150-200k korul gondoltam, de ha nincs megfelelo gep ennyiert, akkor dragabban.
(3) Felhasználás? - A jelenlegi hp 8470p utodja lenne, nem lesz agyon hajszolva, abszolut mellekszereplo lesz szegeny. Amit tudnia kell: Plex (4k stream), 4k@60hz kepes kimenet (hdmi vagy dp tokmindegy).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 15", matt, IPS, FullHD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - A hazban fel-ala napi szinten, olben/agyban hasznalva (takaritva/karbantartva termeszetesen ennek megfeleloen lesz), evi egyszer-ketszer nagyobb uton filmezos gepnek hasznalva, de olyankor utazas kozben nincs hasznalva.
(7) Operációs rendszer? - Tok8, van win10 licencem, de ha van rajta, az se gond.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Van egy sima sata-s 2,5"os 512gb-os samsung ssd-m a 8470p-ben, jo lenne, ha ez bele mehetne az "uj" gepbe is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Last lentebb a rizsanal.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Hasznalt uzleti.Felhasznalas, bovebben: Eroben kb eleg a mostani i5 3470 is, 8gb ram szukseges (ha ddr3 van a kiszemelt gepben, a 8470p-bol kiemelem a mostanit, jo az is), SSD-t fentebb irtam. Amiben kene, hogy jobb legyen, mint a mostanra filmnezos-pokerezos szerepu 8470p, azok:
- Legyen vekonyabb, konnyebb, hordozhatobb, ha lehet, mert a mostani dognehez
- Legyen jobb az akkuideje (8470p meg ugy is csak ~3 orat bir, hogy egy akkora akku van benne, hogy kilog a keretbol)
- Legyen jobb a kijelzoje (IPS, matt, FullHD)
- Legyen neki 4k kepes kimenet (ez nem annyira fontos, de orulnek neki)Elore is koszonom!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Írtam a használt gépes topikba, de mivel aránylag sürgősebb lenne, és lehet változnak a feltételek, így itt is feltenném.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? mostanában
Használt tipp:elsősorban 60e Ft-ig, jó lenne ennyiben(+-5e) megúszni, de ha nem, max 75-80-ig, ha sokkal jobb(ennyiért láttam T440s-t SSD-vel, garival, nem tudom jobb-e; nekem másodgépnek egy E6330-am van, SSD-vel anno kijött 65ből)
Új gépre tipp: 120e Ft-ig bezárólag, ha van olyan új gép, ami megbízható, akkor egy ilyen ajánlást is meghallgatnánk(3) Felhasználás? Office, internet
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? játék nem fog rajta futni
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13" vagy felette; matt, többi szerintem lényegtelen. (új nem biztos hogy matt, akkor jóhet fényesre is tipp, 100 körül nem nagyon szoktak ha jól emlékszem.)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? utazás közben nem, heti szinten lesz hordozva, de nem kell könnyűnek lennie
(7) Operációs rendszer? Windows 7/10
optikai jó lenne, tárhely lényegtelen, de SSD kell. RAM minimum 4GB; Intel i proci, lehetőleg dedikált videokártya nélkül. Vagy új gépnél az új AMD-ket érdemes lehet megpróbálni?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? használt, 27%-os ÁFÁval, garival.Kellene megbízható beszerzési forrás is(ahol az esetleges garanciális igénnyel meg is oldják a problémákat, nem tűnnek el, stb), nem tudom mennyire lehet linkelni, de ha itt nem, kérlek privátban küldtjetek néhány oldalt, amit érdemes megnézni.
Köszi! -
Gabesz25
tag
Sziasztok,
jelenleg egy dell latitude e6500-at használok. VMware-en keresztül dolgozok rajta és bár ssd-vel már kicsit fejlesztettem, böngészés a meló mellett néha problémás (lassú oldalbetöltések, akadozó youtube 720p videók)szeretném lecserélni a gépet, viszont már rég nem foglalkoztam laptop témákkal, ezért kérnék ötleteket, milyen gép lenne alkalmas.
Az új gépbe nem szükséges erős VGA, mivel játékra van megfelelő PC-m, de a VMware mellett ne legyenek azok a problémák, amiket fentebb írtam. erős cpu, sok ram legyen benne.
Jelenlegi gépem már 9 éve nyúzom az utódját is szeretném minél tovább használni. sajnos a jelenlegi árakkal sem vagyok tisztában, de olyan 200at szánnék rá. Használt gép is szóba jöhet, amennyiben az újabbak ebbe az ársávba nem férnek bele.
köszi előre is! -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Asztali méretben keresek notit, kb. teljesítményben ilyesmit. Ez most a céges, de megválok tőle.
Írom, hogy mi fontos:
- lehetőleg karcsú legyen, mint az Asus
- esetleg fém ház
- matt, FHD kijelző, mindenképpen élhetőbb betekintési szöggel, mint az Asus (IPS?)
- VGA nem annyira érdekes
- esetleg numerikus billentyűzet
- a keret sikítva 150k
- használt teljesen megfelelEgyelőre egy HP ProBook 450 G4 van kinézve, de mivel még nem láttam, nem tudom megfelel-e a kijelzője.
Esetleg más javaslat?Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
mp54
senior tag
-
ZsizsiZsozsó
tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni tőletek.
Milyen notebookot érdemes venni
1, Max 300ezer forintos árkategóriában?
2, Ami fontos jó minőségű kijelző(nem TN panel) és SSD meghajtó mindenképp jó lenne
3, Elsősorban munkára, böngészésre használnám.
Tudom hülye kérdés minőségről, megbizhatóságról a mai gépek esetében sajnos nem beszélhetünk.
Vagy esetleg vannak még csodák?[ Szerkesztve ]
The Power Is Yours!
-
Tikakukac
titán
Mikor ezek a fogdosások mennek mindig kuncogok. Gyerekek. Hányan láttatok olyat, hogy csak úgy kettényílt keresztben a laptop? Nem sokan. Mert teljesen mindegy, hogy te mit érzel kívülről. Belülről hullanak széjjel. Mind. Nem kintről befele. Érzésre ez a gép is egyben volt. 3 tekerés a csavaron és már mondtam is, hogy okay, ez ilyen, tutira a másik is ez lesz. 350k-s G-s Asusból behoztak egy flottát. Pedig az még "gép volt". Elsőben 4 csavar forgott. Másodikban 5. Következőben is 4. Többihez nem is nyúltam. Az egész videovágós kontingens ment gariba.
Hogy ezen felül még milyen hibák vannak, igen, vannak, abból is lehet válogatni. Csak azért szerintem érzed te is, hogy ez így elég ingovány.
Mosógép és egyéb témára megoldás megvolt: köbö 20 éves ipari Bosch van mindenből nálam. Halál egyszerű, agyonra biztosított, durván mechanikus mindenük. Mosogatógép agyonveri anyám hipermodern Whirlpoolját. Sok vizet eszik? Sokat. Villanyt is kér? Kér. Kell ehhez is 6 havonta új lap? Nope.
És ennyi a sztoriA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
vond
MODERÁTOR
válasz Khelben #150905 üzenetére
Köszönöm, akkor lehet, hogy marad ez a HP 15.
(#150900) donjohnson: Jó lenne. Magamnak otthonra valószínű inkább valami használt TP-t, vagy Elitebook-ot, vagy Latitude-öt vennék HA-ról, de mivel céges vásárlás, így a számla, és a 3 év garancia is fontos. Ha addig elmegy, plusz nem esik szét, végülis már az is jó.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
sb
veterán
válasz Tikakukac #150903 üzenetére
Engem a mosógép topicban is halálra idegesítettek ezzel. Azért különbség mégis van, vannak szériahibák és egyedi jellemzők, szóval mégiscsak van vmi ami alapján lehet- legalább egy kicsit - válogatni.
Vagy a topic zárható... ez is, az is.
De viccen kívül: valóban sok cucc hulladéknak tűnik, de ha nem Mielet veszel 25 évre vagy itt TP-t 10-re talán ezeken túl is kéne, hogy létezzen élet, nem? A felhasználás alapján csak lehet válogatni egy kicsit.Fentebb gyanítom nem véletlen nem kaptam választ a Swift3-Zenbook-S14-Pavilion kérdésemre... pedig ott is van azért talán különbség, ránézésre, anyagra pl. az S14-nél biztos. Kicsit kiigazodni is nehéz, mert pl. Swift3-ra olvasok itt fikát is, de teszt alapján egész korrekt és itt is volt pozitív hsz is, fémház, stb...
Nálam sem a strapa a szempont. Értem az ellenpéldát épp itt de valahogy az amúgy fikázott Samsung se hullott szét nálunk - szerencsére. Pedig érzem a különbséget a 1.4 kilós Samsung meg mondjuk a Lati E5590 és 5740 között. Ha meg elővenném az 5420-at akkor a röhögőgörcs fog el a a 70-90-estől is annyira bóvlinak tűnik.
Szóval akkor k* mindegy lenne 14" 1.5kg-ban hogy mit-mennyiért? Csak nem... itt is van eltérés: műanyag vs fém, szar hw/driver, szar support egy elb*szott összerakás és mondjuk fos wifi, forrasztgatás itt-ott, egy kontraszt nélküli IPS panel, vacak zsanér...Pl. sikerült megfognom nemrég egy Swift5-öt ami aranyár a fentiekhez képest, 1kg. Mondom, bátor vagyok a fenti pozitív ultra után, de az elrettentett, csoda, hogy nem tört össze magában.
De ha ezek közül, ha törik ha szakad, akkor sem ajánlotok semmit és marad a Miele-TP kombó , a Type-C dokkolásra még várnám az okosítást.
@Graphics
AEG-et vettünk, gyűri a ruhát frankón az előző fele árú, gagyi Whirlpoolhoz képest. Mosásban is, nem csak centriben, és utóbbiban alacsonyabb fordulaton is. Amúgy jól össze van rakva, remélem sokáig kitart legalább.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Minden a filléreskedésbe van hajszolva ez márkafüggetlen. Mosógépes szakitól idézek a kérdésre, hogy mit vegyek: teljesen mindegy, mindegyik elromlik.
Szóval így állunk. TP-nél annyival leszel előrébb, hogy ilyen jellegű hiba azért még (annyi) nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i7-G3/8GB/128SSD/AkkuX)
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új utángyártott hp töltők
- Garanciás! Acer nitro 5 gamer laptop (i711800H/512 gb ssd/rtx4050 4 gb/16 gb ddr4)
- HP Elite X2 1013 G3 I5-8250U 16 GB 256 SSD 1920X1280 IPS TOUCH 120HZ garanciás laptop és tablet
- Lenovo Thinkpad X13 G1 i5-10310U/16GB RAM/512 GB SSD/13.3"FHD magyar bill. laptop garanciás
- Lenovo ThinkPad Ultra Dock (Type 40A2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest