Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
stargazer #43729 üzenetére
Nem mondom egyikre se hogy rossz. Mindkettő nagyon minőségi nagyon jól össze van rakva. Nem tudom mennyiért vennéd a hp-t, de ha nem lényeg annyira az, hogy erősebb videokártya és valamennyivel erősebb cpu akkor én 260k-val olcsóbban venném a linkelt lenovot (az usanotebookos árhoz viszonyítok).
-
brumi1024
veterán
A processzoros részhez: a Pentium T4400 erősebb mint a t6570, és nem újabb technológia a t6570 mind2 penryn magos, 45nm proci. [link]. Nem kell ránézésre leírni a pentium procikat nem rosszak.
A sims 2-höz elég egy netbook bár nem mondanám, hogy kényelmes lenne. A játék elfut(úgy-ahogy)...
holodp: A sims2-höz elég a t6570+x4500-is, heroes 5-höz nemtudom. -
brumi1024
veterán
válasz
trblaise #41395 üzenetére
Ezis egy jó vétel most ha i5 kell, ha nem ebből az i3-as verzió mégjobb. Dell Inspiron 1564.
-
brumi1024
veterán
válasz
adodaniel #41181 üzenetére
Az acer nem rossz választás, elég jó anyaghasználattal rendelkezik. De az acernek nincs itthon szervize(Csehekhez viszik), ezért egy esetleges javítás hosszú lehet. Ezzel jobban járnál sztem: Lenovo G550G
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Almanach #41101 üzenetére
A toshibának van nálunk az egyik legjob szervízháttere, és nem mellesleg sokkal sokkal megbízhatóbb gépeket gyárt mint az asus vagy az msi. Az acer az utóbbi időben jó anyaghasználattal rendelkkező gépeket dob össze, a fujitsunak is van egy nagyonjó árú és minőségű gépe az amilo pi 3560. Az asus n60-assal a probléma az, hogy hiába hd4670-es a vga benne csak lassú ddr2es memóriával rendelkezik a kártya így lassabb mint egy gt240m. Az msi-t sztem felejtsd el, a gépei hulladékok szerintem. Amit ajánlok: Fujitsu pi3560 153-ért és +két év gari 18ért olcsóbban is kijössz és erősebb géped lesz. És itthon a fuji szervize nagyon jó, jobb mint az asus-é.
Szerk.: a hozzászólás második fele Zarbinak ment.
-
brumi1024
veterán
válasz
Chaser #40105 üzenetére
Nekem egy 320-as WD blue van. Előtte egy hitachi-m volt, és van egy másik notebook amibe az van és hát ég és föld a kettő. A WDnek egyáltalán nem hallani a hangját és tényleg sokkal gyorsabb, fogyasztásban is jobb, de ez nem annyira észrevehető, kb 5-10 perccel bír többet a gép.
(#40129) kali : Amiről te beszélsz az a Thermal Design Power(=TDP) ami a maximális fogyasztást(/teljesítményt) és így a melegedést méri. Nem fogyaszt üresjáratban egy mobil core2duo 35w-ot hanem csak olyan 8-10W-ot az órajel és szorzóvisszavétel miatt, míg a celeron nem veszi lejjebb az órajelét ezért az olyan mintha folyamatosan terhelve lenne fogyasztás szempontjából. -
brumi1024
veterán
válasz
Sk8erPeter #38558 üzenetére
SIS chipset: akármilyen erős hardver van alatta nagyon lehúzza, nincs dual channel memóriakezelés....
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Gergő_ #38441 üzenetére
Az MSI-nek nincs itthon szervize! Az Albacomp nevű cég végzi az itthoni javítást, de ha már alkatrész kell azis megy Csehországba. Az acer pedig tényleg csak csehországba javít kb 3 hetes átfutási idővel(tapasztalat). Aminek még van itthon szervize az a hp, meg az asus-nak elvileg már van, de nem biztos, az biztos h készül. Garanciális ügyintézésben a Toshiba a legjobb.
-
brumi1024
veterán
válasz
Palika71 #38316 üzenetére
Igen az acert brnoba viszik javitani - ez kb 2 hetet jelent.
Amit meg olvastam, mi a jo istennek infra egy mai laptopba? Max taviranyito, de arra mar van olyan bluetoothos egér. És vki mondta, hogy 2007-ben 165ezer ftert vett pvilion dv7-est. Az akkor volt de azóta egy másik széria van, es a forint is gyengult.
-
brumi1024
veterán
Azért ne ítéld el ilyen hamar a használtat. Ez nem az a használt. Spyduck kolléga írásában amit mindjárt megkeresek, ír az asis-ról sokat. És én nyugodtabb lennék ha ennyi pénzt egy ilyen minőségi gépbe fektetnék mint egy gamernotiba. Hidd el sok a különbség. De végülis ez a te döntésed.
-
brumi1024
veterán
válasz
Declare #38115 üzenetére
win 7 upgrade-t itt nézd meg elviekben lehet. Multimédiára sem gyenge de az igaz, hogy kicsi a képernyő. Melyik akksival kaptad, és mennyit bír?
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Declare #38002 üzenetére
Az ASIS programról spyduck kolléga tud írni részletesen, mint itt írt: [link]. Szerintem vedd meg a t400-ast, mert jár hozzá oprendszer(asis-hoz nem), 3 év gari van rá(asishoz 2 általában), és újonnan vennéd, és a két gép között minőségben és teljesítményben sincs sok különbség.
-
brumi1024
veterán
válasz
spyduck #37991 üzenetére
Igen? Arról nem is tudtam. Amúgy nem rossz ahhoz képest h konzumer elég masszív de a csillogó felületek karcolódnak. Amúgy írtam, hogy a sorrend a személyes vélemény nekem jobban bejön az sl400. Egy cerkás r400-at próbáltam és olyan kopogós műanyagnak tűnt a csuklótámasz.
Odi18: Oprendszer cserével a gari nem ugrik! Egyébként win7 upgrade is jár hozzá ugyh szerintem rendben lesz.
"1év + 30nap van a garihosszabbításra, legalább is a HP és Lenovo-nál így van. Sztem a többi gyártónál is így működik."
Acernél is így van. -
brumi1024
veterán
A dell-be nem tartom valószínűnek h lehet vga-t cserélni. Ha sokat hordoznád érdemes lenne meggondolni egy business notit. Az is erős(vga-ban nem annyira, legalábbis ezen az áron) de strapabíró és sokat bír akksiról. A blu-ray jópofa de egyenlőre nekem nem hiányzik. Ne ez legyen a döntő szempont. Ugyh szerintem vedd a dell-t, vagy esetleg lenovo t500 apróról(minőségi business, erős, 4-5órát elmegy akksiról).[link]:ez kicsit többe kerül de megéri.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Declare #37974 üzenetére
Minőségben: R400<SL400<T400. Ennyiért újonnan: [link], és semmi problémád nem lesz. Esetleg még hp 6930p a notebookstore-ból asis-ban(részletesebben: [link]).
A HP probook széria a mindennapi felhasználáshoz szánt széria nem business kategória. Nem rossz gépek de nem összehasonlíthatóak minőségben az elitebookokhoz. Árban sem
-
brumi1024
veterán
válasz
kacsausztato #37971 üzenetére
Ha fontos az erős vga, az erős proci, sok ram sem mellékes és fontos a megbízhatóság akkor neked a workstation notik kellenek. A HP-nak a nagyon ajánlott 8730p/w szériája megfelelne, de sajnos újonnan ez 550-600ezer forint környékén kapható, és nem tudom mi a véleményed az asis/renew programról. Érdemes megnézned mindenesetre.
Az ajánlott szériák(erős vga-val):
Dell: Studio XPS(esetleg), Latitude, Precision(nagyon drága itthon)
HP:EliteBook.
Lenovo:T500(ati hd3650-el), W500-W700.Dell Studio XPS: [link]. Erős proci, jó videokártya és gyönyörű fullhd kijelző (bár nem tudom, hogy ez az RGBLED kijelző-e).
Ha megfelel a HP ASIS programban: [link].
Dell Latitude: [link]
Lenovo W500:[link].Ezek közül szerintem a hp éri meg legjobban. Spyduck tud rengeteget írni az ASIS-ról.
Üdv.
-
brumi1024
veterán
válasz
ThorsHUN #37877 üzenetére
Itt a lista. gt120m 68. vs hd4570 (ráadásul ddr2!) 80. Katt a kártyára és lesznek játéktesztek is.
lakisoft: [link]. Eszerint a p9700-as a legjobb választás. Teljesítményben ha az adott program támogatja a 4 magot akkor gyorsabb lesz, de szerintem jobban megéri a p9700, mert a Q9100 45W-ot fogyaszt míg a P9700 25W-ot és nincs akkora teljesítménynövekedés. Amelyik olcsóbb a 2 közül azt vedd.
Szerk.:megelőzek...Na erre kíváncsi leszek: [link]. Mobil Ati HD5850?
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
palesz22 #37860 üzenetére
A 9 cellással megy ennyit természetesen.
Amúgy ha nem fontos a dedikált vga nem biztos, hogy jobb vétel az asus. Lehet hogy csak prociban jobb a t400 de abban sokkal([link], P8700->37., SU7300->166.). Ezenkívül felesleges belemenni abba a vitába, hogy melyik a jobb a konzumer vagy a business.
Attól függ mire kell? Sokan hordoznád és kell az erős proci és ettől függetlenül sokat menjen akksiról, megbízható masszív, de könnyű gép kell hogy legyen? T400, ráadásul a szervízháttere nagyon jó a lenovonak, szóval ez nem csak név ezt sokan tudják igazolni.
De nyílván ha néha játszani is akarsz, és kell az erősebb vga, de kell a hosszú üzemidő akkor egy jó középút lehet az asus.
-
brumi1024
veterán
engem is érdekelne studio xps 16 200-ért.
-
brumi1024
veterán
A mobil munkaállomások között nézelődj. 1. Vagy thinkpad t/w500 apróról. De ha erősebb vga kell lesz ebből 8530w nvidia quadro fx770-el. Videokártyák listája: [link]. Vagy ha a keret nem számít: [link]
csabi011: Az nem rossz, vagy Asus k50AB ugyanazzal a vga-val. De egyetemre kérdéses mert akksiról nem megy hosszú ideig egyik sem. -
brumi1024
veterán
Innen: Asus N60dp teszt (az első 3 mondatból kiderül).
teszt345: Nyílván valamit valamiért. A dv6-ot 240-ért láttam 4650-el máshol. Az előző linken van egy teszt erről. Esetleg megnézhetnéd még ezt: [link] vagy ha minőségibb, strapabíróbb megoldást akarsz aprón találsz thinkpad t500-at 220 környékén.
1987tbali: Hát én pont nem jó tapasztalatokat hallottam róluk. Jó ár/teljesítmény arány, de emiatt gyengébb anyaghasználat, jobban melegszik, hosszú szervizelési idő. Ami kifejezetten ajánlott: dell studio xps 16. És egy teszt.
Üdv.
-
brumi1024
veterán
válasz
tibicsokee #37439 üzenetére
a 8530w-s is 230k környékén kapható asis programban. Spyduck tesztjében le van írva ez miről szól és ha nem baj az, hogy amit veszel az javított akkor nagyon jó vétel. de evvel kapcsolatban olvasd el spyduck tesztjét. Esetleg még ez is nagyon jó: [link] , minőségben vetekszik az elitebookokkal ha nem jobb. Vagy ha van egy kicsivel több pénzed és kell a sokkal erősebb vga: [link]. A hp dv6 is megfontolandó, de az nem ez a kategória minőségben, az sem rossz de nem erre találták ki. Hp dv6: [link]
mclaren777: Inkább ezt ha teheti: [link] -
brumi1024
veterán
válasz
tibicsokee #37433 üzenetére
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
Én nem vennék a helyedben msi-t. Inkább ezt ajánlom: Lenovo T500, vagy esetleg egy hp pavilion dv5, de megbízhatóbb a lenovo.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Imafett #28644 üzenetére
Hát szerintem ha sokat menne akkor nem érdemes msi-t venni. Nagyon könnyen melegedik. Nem tudom pontosan, mennyiért vennéd?
adam_: A notebook videokártyák sokkal gyengébbek az asztali társaiknál, ezért nemhiszem, hogy fogsz találni olyat amin a mai játékok elfutnak. De esetleg egy ati hd3650 vagy használtan egy nvidia 8600m gt. -
brumi1024
veterán
Hali!
Az egyik ismerősöm gondolkozik egy laptop vásárlásán. max 130-ig menne el de ha nagyon muszály elmehet 150ig is. Leginkább netezésre multimédiára meg képszerkesztésre kellene.Mit tudtok ajánlani? hp renew is érdekli. -
brumi1024
veterán
Az az intel videokártya milyen?jobb mint az nvidia go7300?
-
brumi1024
veterán
Hali!
Egy notebook vásárlásában gondolkodom 160ezres kategóriában.Elsősorban netezésre, szövegszerkesztésre,photoshopra és esetleg 1-2 éves játékokra kéne. Ezt találtam:
[link]
Vélemények esetleg tapasztalat róla?vagy mi mást ajánlotok?
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest