Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hauserjoci
csendes tag
válasz
isti732712 #73694 üzenetére
Keresd Windy nevű felhasználót, de egyébként amit linkeltek, az is az.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
isti732712 #73694 üzenetére
-
isti732712
aktív tag
válasz
Hauserjoci #73681 üzenetére
Szia!
Hol vetted? Kérlek dobj egy elérhetőséget vagy linket!
Köszönöm!! -
totron
addikt
A parapet által megkívánt álmennyezet mindenkor gipszkartonból szokott elkészülni vagy létezik más mód is?
-
Safranek
aktív tag
válasz
Hauserjoci #73681 üzenetére
Hol van a kültérid? Fali konzolon , hóhatár konzolon , tetőn , egyéb?
-
Schalyt
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, mert ahogy egyre tovább olvasom a fórumot annál inkább belekavarodok, hogy melyik készüléket is válasszam. A Daikin Sensira környékére kértem az árajánlatot, így következők közül tudok választani:
· Midea All Easy Pro MEX-12-SP 3,5 kW
· Gree SMART R GWH12AUCXB 3,5 Kw
· Gree Comfort-X GWH012ACC 3,5 kW
· DAIKIN SENSIRA FTXF35/RXF35
· PANASONIC BZ STANDARD KIT-BZ35-ZKE
Ahova be lesz szerelve az egy tetőtéri lakás, ráadásul déli tájolású tehát csak hűtésre fogjuk használni és szempont lenne, hogy tudjon halkan is működni. Ti ezek közül mit választanátok? Illetve a fórumon még javasoltátok a Midea Oasis Plus-t ami, ha megbízhatóságban is többet adna, akkor az az átlag ár szint amin adják teljesen beleférne a költségvetésben.
Előre is köszönöm a segítséget! -
szerbala92
újonc
válasz
bgergo1984 #73686 üzenetére
Nekem Mitsubishi elektormos van Ap széria az patika, 380 ért hozták,Ay széria is hasonló.
-
Lorden
őstag
válasz
bgergo1984 #73683 üzenetére
Kifutó akciós ár volt kb 2,5-3 hónapig, ilyenkor le kell rá csapni
-
csƵ
addikt
válasz
Volt egy pár beragadt készlet a régi M szériából. Azt söpörték ki. Megtévesztő, hogy kb. 10 árukeresős webshopban is látni lehetett, de az mind ugyanaz csak más néven.
Ma ezzel kapcsolatban volt pár hívásom. Egyik helyen jófej volt az üzletkötő és ideadta az új N-és szériát ennyiért. -
F-ECT$
titán
válasz
Ahogy nézem az árgrafikont, ez 360e Ft-on nyitott. Aztán a világbajnok magyar infláció miatt drágult 30%-ot 460e körülig 3 év alatt. A tavaly év végi 360e Ft így szerintem akció volt, főleg hogy jön a tavasz.
-
bgergo1984
csendes tag
Sziasztok, van esetleg valakinek tippje, hogy kb 1 hónap alatt miért lett a 3,5-es Comfora 360e körüli árról hirtelen 450? van esély, hogy visszacsökken, vagy lutri? Hamarosan kellene vennem, eddig meg voltam a már fennlévőkkel elégedve, de ha ez ennyi marad, lehet másikat kellene választanom.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen klímás, de fan-coilos kérdésben szeretnék egy apróságot kérdezni.
Alapvetően a Polar és Fisher adott típusuktól függően TCL meg Midea átcímkézők végeredményben nemde?
-
Hauserjoci
csendes tag
válasz
Lorden #72237 üzenetére
Végül megoldódott a windy által forgalmazott lyukas gumibakkal, amiket már előttem is írtak, hogy nagyon jó cucc, énis csak ajánlani tudom, megszünt minden belül hallható rezgés, és a leolvasztásnál is sokkal halkabb lett...
A susta rugós bak érezhetően sokkal jobb volt, mint a tömör gumibakok, az átmenő csavarostól meg főleg, de ehez a lyukas gumibakhoz képest pénzkidobás, ráadásul elég sok...Kötelezővé tenném ezeket a bakokat...
-
rmihaly
tag
válasz
arnyekxxx #73673 üzenetére
Ahogy írod, csak ott kell ilyen spec P mód ahol amúgy nem jól működik, de ezzel meg jól teszi dolgát.
Nálam mint írtam, a normál vezélrése megfelelő, le és felszabályoz igénytől függően.
A lehűlt a lakáshoz hozzátartozik, hogy beállítottam valamelyik P módra és úgy hagytam. Csak jóval a beállítást követően értem haza, P mód váltást ki se próbáltam.
Nekem a napi rutinhoz/lakáshoz nem felel meg, de ez mindig hely függő.Amúgy köszi a P móddal kapcsolatos leírást, nagyon hasznos, és spéci infó a klímával kapcsolatban
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
laci1892 #73676 üzenetére
A kompresszort szabályozzák a hőigénynek megfelelően, induláskor nekem a fogyasztásmérő hidegben talán 1.5kW-ot is mért, de szinten tartáshoz olyan 360-370W-al megy a leggyakrabban. Ebben ugye minden benne van, a ventikre olyan 45W-ot láttam.
A hűtés az sokkal kevesebb energiával is beéri (csak ugye az most nem releváns).
Ha fixen leveszed a belső ventit akkor csak a levegő hőmérsékletével tud játszani ami eléggé vissza fogja fogni önmagában.
Ha meg automatára teszed akkor hallani is fogod, hogy mikor mennyire tolja a levegőt. -
csƵ
addikt
Üdv!
Mi a különbség a Comfora FTXP35M és FTXP35N között?
Az előbbi 3 éve üzemel, az utóbbi idén lesz beépítve. Inkább fűtésre. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
laci1892 #73651 üzenetére
Viszont a beltéri egység állítható úgy, hogy.... Ha beállítom például rajta a 20 fokot... És ha azt eléri szüneteljen a befúvás egészen addig ameddig... 20 fok alá nem esik lényegesen?
A modern inverteres klímák (ma ilyenek vannak) nem így működnek, hanem amíg csak tudnak leszabályoznak. Viszont ha kint meleg van, és kicsi a hőigény ezek is kénytelenek néha lekapcsolni. Pl. nálam ma már kb. 2x megtörtént (legkisebb Smart R). Hétvégén is nagyon meleg volt, most meg kb. 14 fok van kint (komoly széllel), nekem úgy tűnik annyira kicsi a hőigény most, hogy már nem tudja leszabályozással teljesen megoldani. Ha kb. 1 hete nem utaztunk volna el pár napra úgy, hogy ki volt kapcsolva a fűtés (azon a hétvégén még fagy is volt éjszaka) most lehet be sem kapcsolnám.
Egyébként nem hiszem, hogy a típussal találsz bárkit akinek hosszú távú tapasztalata van mert annyira nem régi.
-
windy
tag
válasz
tcarina #73665 üzenetére
Látom, hogy a szerelőd csak kínai klímát ajánott neked. Ha tényleg csak hűtésre, esetleg átmeneti időben fűtésre kell, akkor a japán gyártók, pl. Mitsubishi vagy a Daikin berendezésekre is nézz rá, azért azok jobb minőségűek. Én pont a Midea-t nem ajánlanám ezek közül, sokkal inkább a Gree-t, vagy a Gree által gyártott OEM-et.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
rmihaly #73671 üzenetére
Lehűlt a lakás
Ez attól függ melyik P módba teszed, max teljesítményre is lehet fixálni (persze annak semmi értele) 170W-osra állítva meg lehül a lakás ha 2kW a hővesztesége
Ha normál beállításokkal jól teszi a dolgát akkor értelmetlen a P, ott van haszna ahol onoff-ot játszik a gép
-
rmihaly
tag
válasz
karasz_att #73668 üzenetére
Nord NWH12QC-n kipróbáltam, működik (ez gree pulse téliesített változat)
Mondjuk nekem semmi pluszt nem hozott, hogy fix teljesítménnyel ment a gép - kb fél napot.
Lehűlt a lakás
Hang ugyanolyan volt mint nélküle.
Nálam alapban is leszabályoz minimumra, de van hogy feljebb kell venni a teljesítményt.
Venti auto fokozaton alacsony és közepes közt váltogat - többnyire alacsony fokozattal megy 30-42 fokos hőcserélővel(Ventilátor fokozat sebességein állítottam /gyári túl nagy volt/)
-
-ZeeZee-
senior tag
Lassan elkészül a klíma. A beltéri felszerelve, a csövek a padláson keresztül mennek a ház elé, ahová a kültéri fog kerülni (cseppvízszivattyú a padláson). Kérdésem: a kültéri a "földre" kerülne a fal mellé kb. 10-15cm-re. Fix-it foot 600-as talpon fog állni (9.5cm magas).
Hogyan készítsem elő az alapot? 66x28cm a kültéri, arra gondoltam, hogy kiások 100x50cm gödröt, teszek bele sódert, egy kicsit tömörítem és teszek rá 50x50x4-es betonlapot. Aztán erre menne a fenti tartó, de félek, hogy nem lesz elég magas. Meg kellene még emelni valahogy? Vagy inkább betonozzak ki egy 70x30x10cm-es "lapot", ami egy kicsit jobban (5cm-re) kiáll a földből? Ez már elég magas lenne?
Előre is köszönöm.
-
PROTRON
addikt
válasz
arnyekxxx #73664 üzenetére
Kivéve ha inverteres, de a firmware-je régi programozású és ráadásul adott külső hőmérséklet mellett az adott gépegység túlméretezett hőtechnikailag.
Mint pl az én helyiségem(23 nm, 3.8m belmagasság, nem a fal közepére helyezve hanem egyik sarokba eltolva így maga körül felgyülemlik a meleg levegő-->szenzor érzékelés) esetében a Fuji 12LTCAb - névleges 3,5kW fűtési teljesítmény.
Ez még 2012-es fejlesztés, az alap gyári firmwareje úgy oldja meg, hogy pl ha kint még csak 5-8 fok van, akkor alacsony fordulaton járatja a hőcserélő kört(pl kompresszor) és inkább feltekeri a kültéri venti fordulatszámát és a logika az alábbiak szerint működik:
-ha a beltéri belső hőérzékelője szerint elérte a célhőmérsékletet a fenti együttállásban, akkor hiába adom én meg hogy a beltéri fixen 3-ason pörögjön, felülbírálja, és azonnal 1 tized sec alatt lekapcsolja 1-esre;
-majd mivel a beltéri nem tud ennyi hőmennyiséget 1-es venti fokozaton leadni, ezért 2-3 seccel később vészleállítást végez a kültéri ventin, ahelyett hogy előtte szépen leszabályozná a fordulatot;
-mivel a kültéri venti nem forog, így nyilván a kompresszort is le kell kapcsolni, tehát átmegy off-ba és a szivattyú még keringeti 15 percig az előtte felhevített közeget, ameddig le nem csökken a hőmérséklet...
-ha lecsökkent a hőmérséklet, megint 1-esről feltekeri 3-asra a beltéri ventit, mivel hirtelen megjelenik a hőigény, ezért felkapcsolja a kompresszort, mivel nem elég alacsony a kültéri hőmérséklet, így feltekeri maxra a kültéri ventit...őrjítően idegesítően béna volt ennek a programozója...lakaksizom hogy így energiahatékonyabb, ha Ő maga felülbírálja amit én megadok venti fordulatot akkor sza.jon sünt a programozó.Ez azért 100%-osan biztos, mert látom hogy -4 c foknál pontosan úgy működik, ahogy Te is leírod egy inverteres klíma működését, a kültérit szinte nem is hallani ahogy alatta állok, még éjjel 2-kor is elnyomja az utca zaja.
De még -10 foknál is.
Na -20 nál már kell a kültérinél a teljesítmény... -
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok. Két cégtől kértem ajánlatot 3 klímára. Pénzben nincs nagy éltérés köztük kb. 65000 Ft.Az alábbi klímákat ajánlották
Midea extreme sav1 3,5kw
Concept AE plus 3,5kw
Gree pulse 3,2kw
Aux delta2 3,5kw
Multi cool fx 3,5kw
Nord yuma 3,5kw
Szinte csak hűtésre lenne használva.
Melyiket ajánljátok melyiket zárnátok ki rögtön?
Köszi ha tudnátok segíteni ,hogy mire figyeljek merre induljak. -
arnyekxxx
veterán
válasz
laci1892 #73662 üzenetére
a teljesen leállás a nemjólműködés egy modern klímánál, a régi ONOFF klimák működtek úgy mint egy termosztátos hősugárzó, hogy fütenek maxon aztán lekapcsolnak.
Az inverteres úgy működik, hogy felfűt nagyteljesítménnyel aztán letekeri magát és kis teljesítményen szintentart.
-
laci1892
őstag
válasz
F-ECT$ #73652 üzenetére
Igen az I-feel funkciót tudja. Viszont volt hogy a lakásban 21 fok volt. A klímát 17-re állítottam és tolta tovább be a levegőt 😅 ( bekapcsolt I -feel mellett)
A lapátok sebessége a legkisebb álláson volt.
Bár valahol ma reggel..
azt olvastam hogy, automata üzemmódba kéne tenni és akkor áll le ha elérte kívánt hőmérsékletet -
TeeJay
félisten
11. emeleten mostam klíma kültérit, 8. emeleten egy vénasszony klímájára rá csepegett pár csepp víz olyan napon amikor délután nagy zivatar volt meg 2óránként jött egy eső...
1x csak csengetnek a 11. emeleten ügyfélnél hogy a nő a 8.-on lakik és hogy milyen dolog az hogy én az ő klímájára csepegtettem és hogy nem így kell a kültérit takarítani, az ő "szakija" egy vizes ronggyal körbe törölte és kész is volt.
Na itt majdnem bekaksiztam a röhögéstől majd utána kérdeztem hogy mi a gondja...
Ja semmi csak hogy szólni jött hogy ne csepegjen rá meg hogy én is csak ronggyal töröljem le és teljesen jó azESŐNAPON amikor zivatarok voltak. Utána láttam hogy visszament a 8. emeleti lakásába, és egy ronggyal letörölte a kültéri tetejét azért a pár csepp víz miatt
JA aznap még vagy 2x esett eső este.
Na remélem az ilyen még huzatot is tesz rá télen meg be is takarja szegény klímát meg ne fázzon -
arnyekxxx
veterán
válasz
Zen Master #73653 üzenetére
Sokkal tovább bírja a készülék ha egész évben rajta van a takaró
-
lasz10
junior tag
válasz
Zen Master #73653 üzenetére
Nagyon jó dolog, télen nem megy bele a hó, nyáron megvédi az UV sugárzástól. A biztonság kedvéért még az áramot azért kiköttetném belőle.
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
A kültéri takaró mennyire parasztvakìtás?
-
laci1892
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem had legyen felétek!
Tök új vagyok a klímák terén, mivel húszévig gázfűtést ( cirkót) használtam. Most először alkalmazok klímát, mint fő fűtés megoldás. Kicsit még kikell tapasztalnom .nem lakom ( még) életvitelszerűen a lakásban, mivel teljes felújítás közepén vagyok momentán. A fűtés korszerűsítés 2db Gree smart R klímával történt meg.
Azt vettem észre hogy pillanatok alatt kifűti a lakást a klíma. brutál mód!
Viszont a beltéri egység állítható úgy, hogy.... Ha beállítom például rajta a 20 fokot... És ha azt eléri szüneteljen a befúvás egészen addig ameddig... 20 fok alá nem esik lényegesen?Köszönöm!
Egyébként van valakinek a smart R családdal hosszútávú tapasztalatai?
-
mrmft
senior tag
válasz
jakab andrás #73645 üzenetére
Mitsubishi, a gyenege support miatt a masik 2 szerintem eleve felejtos.
-
TeeJay
félisten
válasz
jakab andrás #73645 üzenetére
Pana és Mitsu nyugodtan
Japán gép leolvaszt tálcafűtés nélkül is -
jakab andrás
csendes tag
Sziasztok !
Erdeklodnek,hogy velemenyetek szerint a Hitachi Shikomura RAK-25RXE ( scop:5,2; seer: 8,5 )mennyire megbizható, esetleg a szervizhalozata milyen, illetve az ujabb 2022-es modell a Panasonic NZ25-YKE Nordic Etherea ( scop:5 ; seer:8 ). Ha jol tudom,ezek hatasfoka 0 fok alatt is kivalo, -15C-ig megőrzik a nevleges futoteljesitmenyuket, illetve mindkettonek innovativ csepptalca futese van, forrogazos leolvasztas.
Vagy harmadikkent egy teliesitett 2023-as modell -20C- ig futo Mitsubishi MSZ-AY25VGK ( scop:4,8 ; seer:8,7 ). Errol a kulfoldi forumokon jokat irtak, brutal csendes, jol fut es hut. Ebben semcsepptalca futes, sem forrogazos leolvasztas nincs, de akinek van Mitsubishi klimaja elmondasa szerint a kulterije nem fagy le.
A Panasonic YKE modellrol nem talaltam semmi informaciot,hogy mennyire megbizhato, mig a Hitachirol csak ket ertekelest,hogy kivaloan, hut es fut, illetve csendes.Hat a fenti harom kozul valasztanek, ebben kernem a segitsegeteket.
-
PROTRON
addikt
válasz
F-ECT$ #73640 üzenetére
Szerintem a régi anekdota érte utol őket:
Anno a franciák a Citroen Kacsa autókkal kapcsolatban kimentek a roncstelepekre és a balesetezett példányoknál megvizsgálták hogy 5-10 év elteltével mely alkatrészek bírják még a strapát, aztán amelyik túl jól szerepelt, azoknak az anyagminőségén csökkentettek, mert hogy felesleges 20 évre gyártani az alkatrészeket....na emiatt szerepelnek már annyi viccben a francia autók.De ez elég sok nagy márkával megesik...aztán ha elér a panasz rengeteg egy bizonyos szintet akkor majd csapás irányt váltanak.
-
lekorszke
tag
válasz
qlman88 #73626 üzenetére
Én cx-et tudom ajánlani, nagyon sokat rakunk belőle hibátlanok.
Ha kicsit még esetleg rádobsz akkor smart r
Sensirat én nem nevezném már igazi daikinnek (persze a japán hívők ugy is mást mondanak majd) , rettentően sokat romlott a minősége főleg a legutóbbi szériának silány összeszerelési minőség már hárommal is találkoztam mostanság aminek kibontás után a kültéri gyári lába a dobozában maradt aztan csak lestem mikor észrevettem a konzolra felrakva hogy nincs meg a talpa
-
Jolida
tag
válasz
Tranggz #73631 üzenetére
Ekkora légköbméterre (főleg fűtés terén) az 5.2-es sem túltervezett.
110-120m3-t (nappali+nyitott belső lépcsőház) próbálok fűteni 3.5-es Sensirával, de gyakorlatilag 22C fölé csak irreális működéssel (lefújja a fejemről a hajam és óránként kiáll jégteleníteni átlag 8 percre) képes. Nappal, mikor nem vagyunk otthon, 20C-n szépen temperál.
Viszont a beírások alapján egy 5.2-es nem lesz halk. -
windy
tag
válasz
Tranggz #73631 üzenetére
A 14 nm-es szobákba tényleg soknak tűnik a 3,5 kW-os névleges teljesítményű gép. Ha megnézed ezeknek a készülékeknek a fűtés-teljesítményét, az kb. 4 kW. Ha ezzel fűtesz állandóan ki-be fog kapcsolni a kompresszor, ugyanis a tél nagy részében vsz., hogy 1 kW körüli fűtésteljesítmény is elég lesz azokba a szobákba. A sok kapcsolgatás pedig jelentősen csökkenti az élettartamot. A nappalihoz így látatlanban nem tudok hozzászólni, azt látni kéne.
-
Tranggz
csendes tag
@pjen
@F-ECT$
Köszi a választ! Ma egyébként egy másik szakember is szintén ugyenezt a méretezést ajánlotta helyszínen, úgyhogy még nem lettem sokkal közelebb a megoldáshoz.@Jolida
Köszi! Ez alapvetően jó tipp, de egyelőre úgy tűnik csak elég nagy felfordulás árán tudnánk 2 beltérit felrakni. Ráadásul úgy vagyunk fele, hogy 1 beltérit is elég lesz nézni a nappaliban, nemhogy kettőt. Még futunk egy kört a témán. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tököscsávó #73628 üzenetére
Gázfüggő.
R410 helyére csak átmosás után mehet R32-es.
-
qlman88
újonc
Sziasztok!
Mit javasoltok egy közepes/felsőbb kategóriájú Gree (Comfort X) vagy egy alap Daikin (Sensira).
Elsősorban hűtésre kellene. Alapból a Daikint választanám de a Greeben van levegőszűrő a Daikinban nincs.
Egyszerűen nem tanácstalan vagyok...
Előre is köszi! -
Jolida
tag
válasz
Tranggz #73618 üzenetére
Hasonló nagyságú lakószobákba a 2.5kW-os Daikin nálam bőven elégnek bizonyult, mind fűtés, mind hűtés tekintetében.
A nappalidba a magasság miatt nem biztos, hogy egy -nagy teljesítményű- klíma a legoptimálisabb.
Meggondolandó, hogy két klímát fel tudsz-e rakatni: egy 3.5-est az alsó térbe és egy kiegészítő 2.5-est felülre. -
-
Tranggz
csendes tag
Sziasztok házunkba szeretnénk hűtő-fűtő klímákat felrakni. Fűtésre gáz mellé használnánk, az alábbi helyiségekbe:
- 3db lakószoba - 3 x 14nm (36 m3)
- 1 nappali - 40nm (180 m3)
A nappali galériás, nagy belmagasággal. Galérián egy függőfolyosó van, így napközben az alsó fele van használva.
Az első klímás 3 db 3.4 kw-os és 1 db 5.2 kw-os klímát javasolt.
Nálam így az arányok nem tűnnek tökéletesnek, így kiváncsi vagyok milyen méretezést ajánlotok ilyen kiosztásra?
Ahogy néztem 2.5kw és 3.4kw-os gépek között sokszor nincs óriási különbség árban. Lehetnek üzemelés közben hátrányai, ha kicsivel túlméretezettek klímák kerülnek a lakószobákba? -
windy
tag
válasz
PROTRON #73613 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, és a szerelők megpróbálják az egyszerűbb megoldást erőltetni. Sajnos nem lehetünk ott minden szerelőnk mellett és ha nem kapunk visszajelzést, akkor ilyen előfordul nálunk is, nem vagyunk hibátlanok. Ha felméréskor meg lett beszélve a kondenzvíz lakásba történő visszavezetése, akkor a munkalapon is ennek kell szerepelni, és akkor kutyakotelessége lenne a szerelőnek e szerint elvégezni a munkát. Ott a pont. Sajnálom, ha ez nálad nem így történt.
A kondenzvíz téli fűtésüzemben történő kezelése nagyon jelentős probléma. Sajnos igazság szerint a gyártók sem igazán készítik fel a készülékeket erre. A gyakorlatban előforduló esetek (pl., amikor tényleg nem pisilhet maga alá a berendezés, mert ott lefagyhat az olvadék, vagy értékek, vagy szomszéd, stb. van, akkor piszokul nem elég a gyári csepptálcafűtés, hiszen az elvezető csőbe befagyó kondenzátum ugyanúgy problémát fog okozni. E szerint igazából a gyári tálcafűtés nem is annyira indokolt. Egy plusz biztonsági elem, hiszen, ha maga alá folyhat az olvadék, akkor hasznos, mert biztosan nem fagy bele a tálcába. Viszont ott, ahol úgyis el kell vezetni, akár vissza a lakásba, akár egy esőcsatornába....ott inkább feleleges, ráadásul tapasztalataink alapján nem is túl jó a vezérlési metódusuk, általában lényegesen többet vannak üzemben - ezáltal jelentős a fogyasztásuk - mint, amennyit kellene. Szóba került már a lefolyócső mérete is, ami a kültéri egység alján található. Tényleg megkérdezném azt a mérnököt, aki ezeket megtervezte, hogy komolyan gondolta-e? Ha arra van tervezve, hogy csak maga alá follyon, akkor teljesen felesleges, csak szűkíti az eredeti lyukat, ha meg arra van, hogy csövet csatlakoztassunk rá, akkor meg a stabilitással van gond, az a kis bepattintós műanyag bizbasz nem fog sokáig a helyén maradni. Mi már legyártottunk pár fajta csőcsatlakozást a kültéri egységekhez, amik stabilak, nagyobb átmérőjűek, mint a gyári, és tartósabbak is. Helyesen felszerelve nem fog mellettük csöpögni a víz, és könnyedén lehet csatlakoztatni az elvezető csőhöz, mert kompatibilis vele.
Ezeket persze bárki legyárthatja, több módszerrel is, (nyomtatás, pl), de nálunk is kapható, ha szükséges.
-
PROTRON
addikt
válasz
Lorden #73614 üzenetére
Nálam 50 cm után visszamegy a lakáson belülre és a falon van végig lejtésben vezetve a fürdő-wc-ben lévő WC tartályba, nem érzek büdöset és télen többször hallottam hogy csöpög belőle a víz amikor épp én is pisiltem nem csak a klíma.
Nekem 3,6 méterre rakták a bel- és a kültérit is...a duzzogás után becsületére valljon, tényleg lelkiismeretesen jelölgette fel a dőlés szöget mindig az egyek korábbi bilincshez képest.
Nincs szivattyú ami elromolhat... -
Lorden
őstag
Ha megoldható a vödör és senkit nem zavar pl közlekedésben az a legegyszerűbb folyosó esetén. Ja meg nem felrakni a kültérit 2,5 méter magasra.
Ismerős megpróbálta a másikat végletet, hogy ő nem fog vödröt nézni meg pár naponta üríteni, neki extrább megoldás kell, kerül amibe kerül.
3 méter fűtött csövezés,szigetelés, szerelődoboz, szivattyú, ráköltött vagy 60k-t pluszban, egy szezont ment, aztán alárakott egy vödröt. -
PROTRON
addikt
válasz
feco70 #73611 üzenetére
(Ezt nem csak neked írom!)
Pont akartam írni, hogy mindig írjátok ezt a "nem kell bele tálca fűtés, mert nincs is benne tálca, mert megoldja hogy széjjel pisili magát..." de társasházi oldalfalon ezt NEM teheti meg!
Tessék ilyenkor teljesértékűen leírni a lehetőséget srácok, nehogy pofára esés legyen...Jelen esetben is a kondenzvíz elvezetésről is a legfontosabb gondoskodni, mert a zaj miatt csak feljelentik, ha viszont valaki gyereke eltöri a karját a kifolyt és lefagyott vizen a folyosón, akkor a használónak is törni fogják valamilyét.
Tehát ha a Comfora arra van tervezve hogy a szélrózsa minden irányában maga alá pisil, akkor erre is kell megoldás, hogy milyen kiegészítő elemekkel tudja ezt kontrollálni és a saját lakás lefolyó rendszerébe visszavezetni a kültéri kondenzvizét. Kell-e kiegészítő tálca, amihez a Comfora egyik kimenetéről kell extra tálca fűtés, megfelelő minőségű átmérőjű elvezetés aminek a hajlatainál nem olvasztja meg az anyagot a cséfűtés fűtőszála...nálam pl a Fujitsu 12LTCA esetében a gyári pipa a cső találkozásánál rendesen megolvadt és emiatt elkezdett folyni, épp hallottam az első alkalommal, így csak 1x került 15 liter víz a folyosóra -2 fok kültéri levegőnél...
Azt hogy visszavezetik a saját lakásba a kondenzvizet még a nevesnek számító Pannonklíma is csak beígéri, majd kiérkezve 1 órán át vitatkoznak és kamu szövegekkel le akarnak beszélni, hogy bőven elég egy 20literes vödör és csak sokadik rászólásra dörmögve durrogva csinálják csak meg a megrendelés szerint...egyáltalán nem általános hogy megcsinálja a klímás cég, le kell velük irattattni ezt a műszaki tartalmat, különben ott fognak durrogni és figyelmetlenül szerelhetnek.
De ez is feláras történet, ugye a helyszíni csőhossz és elvezetési lehetőségek alapján.
-
-
plata89
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, Budapest belváros, körfolyosós házi lakásba szeretnék klímát, elsősorban hűtésre, de a lakás adottságai miatt kiegészítő fűtésre is. Körfolyosó miatt fontos, hogy a beltéri mellett a kültéri modul is csendes legyen (udvaron lenne a külső egység).
35m2, 1db nagy szoba, hosszú konyha, bejárati ajtó, ide kerülne belső egység. Télen a konyhában hideg van, a nagyszoba konvektora kevés már ide, a lebegő folyosó is hőhídként viselkedik.
Szereléssel együtt max 500e Ft-ban gondolkodtam és meg is lett volna már a gép: Daikin comfora: https://www.webklima.hu/daikin-ftxp35m-rxp35m-comfora.html plusz wifi modul csak közbe jött a téli kondenzvíz megfagyási probléma. Ugye a Daikin nem tud csepptálca fűtést, láttam olyat, hogy tudnak hozzá csepptálcafűtőt tenni, ami kb +25 eFt. Ez egy megoldás.
A másik megoldás a Gree Smart R (https://www.webklima.hu/gree-gwh12aucxb-k6dna2a.html), ami azért egy olcsóbb készülék, de elvileg halk, tud csepptálcafűtést, wifis, viszont mivel új modell, nincs vele még igazán tapasztalat.
Ebben a helyzetben vajon melyik a jobb döntés? Vagy van esetleg olyan készülék, ami még szóba jöhet és elkerülte a figyelmem?
Hálás köszönet előre is minden reakcióért!
-
mjani1172
addikt
Kösz, erre gondoltam. Nem ismerem a kollégát, meg viszonylag gyorsan kell. Hogyha hozza a klímás a gépet (még nincs konkrét) akkor már a kezemben kell legyen valami amivel tud dolgozni, hogy be tudja kötni a csatornába. Így is mindenki húzza a száját mit okoskodok, miért nem jó a gyári ráhúzva egy vékony cső.
-
mjani1172
addikt
Tudom hogy a Hisense klímákat itt nem szeretik, de most jött egy reklám, 280 ezer a 3.5 kw - os Fresh Master. A+++ a fűtés része is! Mégis csak egy csúcsmodellje a gyártónak. Azt kérdezném aki szerelt már ilyet, vagy üzemelteti. Van ennek megbízható háttere? A friss levegő csövet be kell kötni mindenképp? (forgalmas utcafalra lesz, nem szeretném sem a koszt, sem a zajt, ha nem muszáj nem kötném be)
-
PROTRON
addikt
válasz
313313 #73602 üzenetére
Köszi ez sokaknak hasznos. Nekem sajna nem, de jó irány.
Nálam az a helyzet hogy a gyűjtőkéményt csak én használom, mert fszt+1 emeletes a ház és én az 1.-n lakom, felettem csak padlástér.
Na most a KATVED azt mondja hogy a kéményem nem 100%-os, újrakéne rakatni a tető feletti szakaszt, emiatt is kérik a bélelést.Na most ez a rendszer amit linkeltél, ez ugyanúgy "bélelés"-ről szól, csak az az előnye, hogy az egyes egymás fölötti lakások esetén nem kötelező egyszerre elvégezni a kazán cserét is, attól még mindenkinél egy időben el tudják végezni magát a kémény bélelést...csak gondolom még drágább lesz valamivel a méterenkénti díj.
Tudod társasházaknál az is gond hogy az egy gyűjtőkéménybe csatlakozó lakásoknál eltérő évben romlik el a régi típusú kazán és így a lakók nehezen tudják összeszervezni a munkálatokat, mert persze akinél még működik a régi, az nem akar befizetni...ezt a helyzetet oldották meg a linkelt cuccal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest