Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Szerintem meg az alkatrészekre fizetett áfát. De a hasonlat lényege nem is ez volt, hanem a megkárosítás. Az egyik elfogadott és bevett szokás itt is, a másik meg ujjal mutogatunk és szégyelljem magam, hogy nem támogatom a kis hazai céget. Álszentség a javából, mondom erre én.
-
-
ntomka
nagyúr
Ezeken a "nem hallott még jó hangfalas rendszert" szlogeneken mindig jót mosolygok.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #28292 üzenetére
Ez már ugye jogi kategória lehet, meg ahogyan ti szemlélitek, erkölcsi. Számomra ez identifikálja a terméket, hogy ugyanazt a kapcsolást alkalmazza. Valóban nem etikus, de engem ez fogyasztóként nem érdekel. Ha én lennék a gyártó, akkor dühítene. A látszat ellenére empatikus vagyok, de ha ők közölték le a kapcsolást, amit ráadásul könnyű is megépíteni és olcsók az alkatrészek, akkor most kit lehet okolni érte? Főleg Magyarországon, ahol az ügyeskedés nemzeti sport? Na de akkor nézzük szépen: ki az, aki úgy vett külföldről valamit, hogy kisebb érték volt ráírva a valósnál, ezzel nem fizetett áfát és vámot? Ez is ügyeskedés és haszonmaximalizálás, csak így az államot károsítottátok/uk meg. Akik kereskednek sem hiszem, hogy mindig mindent pontosan vallanak és fizetnek be. Lehet, hogy igen, de nem ez a jellemző a hazai vállalkozásoknál. A jelenlévők persze biztosan kivételek... Minden attól függ, mennyire járjuk körül a témát. Aki az államot lopja meg, az árt az egészségügynek, az óvodás gyerekeknek, a közvilágításnak, mindennek. Igen, demagóg vagyok, ahogyan az egész helyzet is az.
-
Ne beszéljünk már közgadászul, nem azért, mert nem értjük, hanem mert semmi értelme. Itt senki nem közgazdász (talán foglalkozásom alapján én vagyok a legközelebb), és ez egy fejhallgatós topic, ugyanezt el lehet mondani köznapi nyelven is. Bocsi a belevau miatt.
(#28293) KMT Nem dunaújvárosi vagy, úgyhogy elmondok egy példát. Él itt egy arab fickó. Van nekije egy halom (~20) sportkocsija a Nissan GTR-től a Ferrari Enzo-n át a Bugatti Veyronig. Minek vesz egy GTR-t, vagy egy Catarhamet, hiszen a többi úgyis sokkal gyorsabb. NYilván azért teszi, mert lassabb ugyan, de más. És nekem nincs is Veyronom, de még csak Catarhamem sem a hifis világban.
-
KMT
addikt
válasz
bigmasterg #28291 üzenetére
Halálom ezek a példák. De jutott jobb is eszembe.
Ha igazi vezetési élményre vágysz, ne a szimulátorban keresd.
De tényleg hagyjuk inkább a témát. "Mindenki úgy élvez, ahogy tud." -
baluka26
veterán
Nem azzal van a baj, hogy Te megveszed, hanem hogy más elkészíti és a Canamp névvel adja el. Te csak racionális vagy és hasznot maximalizálsz. De tudod jól, hogy másnak a brand nagyobb hasznosságot jelent.
Szerintem az erősítő árrugalmatlan szóval nem éri meg árat csökkenteni.
-
bigmasterg
addikt
Most, hogy írjátok. Jó lenne már meghallgatni a CEC-ről a moddolt Sound Art W2-ket, de mióta megvan a cec, nincsenek is egy helyen. (meg több, mint egy hónapja nem is szóltak)
Jobban belegondolva, egy tűrhetőbb hangszórós rendszerhez, csak egy pár jobb hangfalra lenne szükségem. Mondjuk hellyel és berendezéssel lenen bajom. Ilyen szempontból a K1000 csak jobb (és az élmény is kicsit közelít a hangfalashoz).Az is kérdés, hogy a CEC mihez lenne elég, mondjuk Schawo-nál az AS Minivel -az elmondása alapján- jó volt.
De ez már másik topic...KMT:
Attól, hogy még van egy komolyabb becsövezett pálya autód, még vehetsz utcai autót, sőt akár sportos utcai autót is. Pedig az sokat fog kapni pályán. -
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7 #28285 üzenetére
Na ez egy szépen és értelmesen megfogalmazott gondolatmenet, van benne sok igazság. Én viszont sajnos szeretek hasznot maximalizálni, ezért bármennyire is utopisztikus a gondolat, hogy támogassuk a feltörekvő kicsit, én galád módon a jobb ár/érték arányt fogom választani. Lehet ezért nem szeretni, de 53000 Ft azért annyira nem kevés, hogy "kidobjam az ablakon" (illetve bedobjam a HEED ablakán). Kína is ezért tart ott, ahol. Japán is így kezdte, ők is ezért tartanak ott, ahol. Most Kína az új Japán, ami egyelőre még vicces, de már nem sokáig. Azok pedig, akik ezt nem ismerik fel időben, nagyon meg fognak lepődni. A név ma már kevés az életben maradáshoz. Ha körbenézel, mindenki lépten-nyomon "át akar verni" (nem pejoratív értelemben, gazdaságilag), hasznot akar maximalizálni. A HEED is, én is. Ha nem lenne a klón, és én mindenképpen ilyen erősítőt szeretnék, a HEED nyerne rajtam. Mivel a termék könnyen és olcsón másolható, kalkulálni kell(ENE) vele, hogy ezt meg is fogják tenni. Utána lehet homokba dugni a fejünket és továbbra is 5x-ös áron adni, vagy lehet más stratégiát választani. Nem azt mondom, hogy adják olcsóbban, mint a klónt, hanem hogy mérsékeltebb legyen a különbség. Értem én, hogy nem lesz, de így meg én nem leszek a vásárlójuk. És biztosan vannak még, akik ugyanígy gondolkodnak. Szerintem lehet beszélni racionalitásról a hifiben is, bár tény, hogy némileg árnyalt a dolog.
contaxg: mint már mondtam, napközi.
-
Mert az egy teljesen más élmény. Szerintem nem vagyok egyedül. Hallgattam contaxg és bajnokpityu hangszórós rendszereit is. Elbújhatok a szőnyeg alá...
Ha valaki minden nap Ferrarit vezet, az ne vegyen Mercedest, csak mert a Ferrari jobb élményt nyújt?
Ezt a fülest hordozhatónak vettem a DF helyett, mert a DF az elmúlt 4 hétben kétszer is cserben hagyott, elengedett a forrasztása. 20 év az 20 év...
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #28280 üzenetére
A nyakamat teszem rá ha elmész a Heedesekhez és azt mondod, hogy Neked életed vágya egy Canamp, de nincs rá annyi, akkor is segíteni fognak. A magyar piacot mindig is más kalap alá vették. Mivel kb. 25 éve itt élnek és mozognak ismerik a helyzetet, de másolókkal nem hiszem, hogy árversenyre fognak kellni.
Dave
Természetesen nem fogok elnézést kérni a bunkó stílusod miatt.
Remélem ezzel kérésed szerint teszek... -
Én is vettem klónt, de ettől még nem tartom magam következetes fogyasztónak, és nem vagyok büszke rá, hogy de jó üzletet csináltam. Tudom, hogy sok fáradságos munkaóra van egy ilyen termék kifejlesztése mögött. A készítője felrakhatta volna a hirdetést úgyis, hogy "Szép hangú, A-osztályú fejes erősítő a Hang & Technika Magazin x. számából", csak alapvetően azért veszik a klónt, mert egy olyan névvel árulják, ami megbecsült a maga területén. Szép, vagy nem szép a klónozók kihasználják a márkanevet, amit nem ők építettek fel.
Továbbá szerintem ez a műfaj baromira nem a tudatos fogyasztásról szól. Tudatos fogyasztó nem költ ennyit fejhallgatókra, mint az itteni fórumozók, csak hogy kicsit jobb legyen zongora, vagy Mark Knopfler gitárja még élvezhetőbb legyen. Ez egyike a drága hobbiknak. Azonkívül az ilyen cégeknél, mint a Heed, kisszériás gyártás folyik, komoly terhekkel, amiket contaxg már felsorolt. Ha pedig lejjebb vinné az árakat, akkor sem fogyna annyival több termék, mivel nem tömegtermékről van szó. Elég sok háztartást láttam már fejhallgató erősítő nélkül is boldogan élni.A kapcsolás eredetéről meg nemrég volt szó:Link1,Link2
És nem kell rögtön megsértődni, én is kaptam már tőled eleget az AD700+DACport miatt.Nekem bejön, én hallgatom, és eszem ágában sincs racionalitást keresni benne, mert számomra ez egy szubjektív hobbi. Annyival finomítom, hogy mérnök lévén sokszor a technikai részletek is érdeklenek, elsősroban a digitális oldalon.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #28280 üzenetére
Itt olvastam, próbáltam megkeresni, de nem sikerült megtalálni. Valami olyasmi volt, hogy nem ők fejlesztették ki, csak általuk vált híressé. Nem tudom már ki mondta, csak ennyi maradt meg belőle.
Nem tudom miért kell ennyit lovagolni azon, hogy SZERINTEM drága a Canamp. Szerinted meg lehet az órám lenne drága, vagy a dzsekim, vagy a lámpám vagy akármim. Ez is olyan, mint az óvoda. Mindenkinek egyéni véleménye van, ez pedig egy nyílt fórum. Miért ne tarthatnám drágának a Canampot még akkor is, ha 10% árrés lenne rajta? (ami nyilván baromság). A hi-fi cuccokon van a legnagyobb lehúzás egyébként, mivel ez a réteg általában sokat hajlandó költeni.
schawo: oké, nem én találtam ki, itt írta valaki. Én meg elhiszem, mivel nem itt élek. Mondjuk nem hiszem, hogy feltétlen szükséges volt közzétenni, ha valaki szétszedi, simán tudja reprodukálni, nem kell hozzá külön rajz, legalábbis meglepődnék, ha anélkül nem menne. Akkor ügyesek meg okosak, csak továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj valamit 70 ezerért venni, akkor inkább 17-ért veszem meg. Most vagy bíznak a szerencsében, vagy perelnek, vagy lejjebb viszik az árat itthon. Nem muszáj mindenhol ugyanannyiért árulni, a multik sem így csinálják. Külföldön amúgy is sokkal nagyobb rá a fizetőképes kereslet.
-
dudika10
veterán
Megcsinálta nem kevés idő (=pénz) befektetéssel a kapcsolást, összeválogatta az alkatrészeket és ez az az árcetli, amiért úgy döntött, hogy el tudja adni.
Felépített egy vállalkozást erre, és megél belőle. Az, hogy nyilvánosságra hozta a kapcsolást az az ő baja, nem tudom, hogy mennyire bánja, de nem is igazán érdekel.
Ez a szemét kapitalista rendszer így működik, mindenki maximalizálni szeretné a profitot és minimalizálni a költségeket.Csak a máltai szeretetszolgálat szeretetszolgálat, mindenki más pénzből él ahogy Te is.
Ha azt mondanám, hogy drágán dolgozol azt mondanád, hogy menjek máshova, nem pedig azt, hogy akkor nekem megcsinálod ingyen. Heed is ezt "mondta", Te meg máshova mentél.Így működik, lehet lázongani, de nehéz lesz megváltoztatni a piacot.
(#28278) Dave™ : erről hol volt szó? Én nem egészen így tudom.
Hát de most nem? Szerintem meg drága az ájfón6, bezzeg a Samsung a hasonló tudású készüléket fele annyiért adja. Na jó, de ki nem szarja le a véleményem? Nem lesz tőle olcsóbb az alma vagy drágább a kóreai.
-
bajnokpityu
félisten
nah, azért ne azt mondjuk már, h mekkora szar a koppintas. hangban pici a difi.kb a potin múlik. kicsit tisztább, és hibátlanul fut a két oldal.
klonba is lehetne keresni jó bluet.
állítólag abból is csak minden 2. épül be a heedbe.
és az eredeti sokkal szebb, van gari is, és az brand. sztem 50-60e érte tök reális lennekabeleknel sokkal nagyobb..
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #28277 üzenetére
Nehogy elnézést kérj a bunkó stílus miatt, még megárt
Mintha múltkor arról lett volna szó, hogy a HEED is elleste azt a kapcsolást, nem ők fejlesztették ki. Az persze most másodlagos, gondolom.
guppy: nem, szerintem semmi baj nincs vele, ha valaki 150k-ért vesz egy K1000-et. Én nem tenném, mert nekem nem ér annyit, de elfogadom, hogy valakinek meg igen. A napközi abból jön le, hogy kitaláljuk a mások gondolatait/helyzetét/nézeteit, mert magunkból indulunk ki (a la contaxg). Ez egyébként magyar sajátosság lesz, mert pl. a head-fi-n ennek nyoma sincs. De ugyanez megy a blog.hu-n meg mindenhol máshol is, mintha genetikailag lenne kódolva.
-
guppy
őstag
Látom már, bocsi, valahogy átsiklottam felette. - contaxgt meg sztem azért érintette rosszúl mert ebben a közegben dolgozik, és tudja mennyi munkája van a heednek a canamp és a márkanév mögött.
Néha olyan ez a topik, mint egy napközi.
- sztem aki +100k költ fejezése az nem normális
(persze velem az élen
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #28270 üzenetére
Nem, csak marhára unom ezt a lekezelő stílust. Honnan a fenéből veszi a bátorságot, hogy nyilatkozzon az anyagi lehetőségeimről? Persze itthon divat iPhone-t venni havi 20 ezres csomaggal minimálbér-közeli fizetésből, tudom én, meg fogyasztási hiteleket hitellel kiváltani, de engem úgy neveltek, hogy tanuljam meg értékelni a pénzt. Megtanultam. Bármennyit el lehet baszni, ha hülye az ember, de érdekes módon a jól kereső emberek - legalábbis akiket ismerek a közvetlen környezetemben - hasonlóképpen gondolkodnak mint én, sőt, még konzervatívabbak. Pedig van köztük 7 számjegyű jövedelem is. Persze így nincs hitelük, nyaralni is el tudnak menni, nem kell a kormány kegyeire támaszkodniuk nyugdíjas korukban és a gyerekeiket is el tudják indítani. Nekem ez szimpatikusabb út, mint a Carpe diem. Tartsuk már tiszteletben egymást. Nem tudom contaxg mennyi idős, én 27 vagyok, szerintem ő több, lehetne annyira bölcs, hogy nem ítél meg valakit úgy, hogy lövése sincs róla.
contaxg: nem veszem semmibe, csak nem tartom reálisnak az árcetlit. Én vagyok a fogyasztó, engedd meg nekem a szabad véleménynyilvánítás jogát.
guppy: nem én mondtam, hogy ugyanazt tudja, ti írtátok az összehasonlításokban. Ott is volt az elején a feltételes mód, ne csak egy hozzászólást olvass el, beszólni mindig sokkal könnyebb, mint visszaolvasni.
baluka: te itt rezidens vagy a jópofizásokban, fel sem tűnik, de contaxg rendkívül lekezelő volt. Lehet te nem vennéd fel, de én nem szeretem, ha hülyének és/vagy lenéznek. Néha olyan ez a topik, mint egy napközi.
-
guppy
őstag
Megint ott tartunk h valamiről úgy mondassz vélemény h nem is hallotad, csak úgy gondolog h a úgy van, vagy netán hallottál HEED canampot, és direktbe összehasonlíottad a DIY változatával ?
Korábban volt már szó róla itt h sokan megpróbálták másolni a heed canampját akár sokkal jobb alkatrészekkel, de úgyse sikerült nekik.BTW pont az előbb hallgattam egy HEED canampot, elég jó cucc, a matrix beépített erősítőjénél jobb volt. sztem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #28267 üzenetére
Telik a Canampra is, köszönöm a feltételezést, sokkal jobban keresek a hazai átlagnál. Kereskedőként biztosan nehéz elfogadni, hogy vannak következetes fogyasztók, akik megnézik mire mennyit költenek, és ha ugyanazt megkapják ötöd áron, akkor inkább azt választják. A stílusod rendkívül lenéző és lekezelő, ezt nagyon nem szeretem. Ne nyilatkozz rólam úgy, hogy nem ismersz, mert elég nagyot tévedhetsz. Mellesleg a mondd felszólító módban két "d".
-
GandC
tag
Itt milyen fejhallgatók láthatóak? Előre is köszönöm
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #28261 üzenetére
Bár nem ezen a területen dolgozom, de marketing menedzsernek tanultam, tisztában vagyok vele, és igen, kifizetni nem vagyok hajlandó, meghagyom másoknak a lehetőséget
Na meg azért az arányok akkor is, sok mindent lehet sok mindennel indokolni, de ezt azért megnézném levezetve. Főleg, hogy ha jól rémlik nem is ők fejlesztették ki a kapcsolást. A helyükben én nem egy árral dolgoznék, lehetne azt finomhangolni a helyi sajátosságoknak megfelelően, de nekik így kényelmes. Nekem meg úgy, hogy ötöd áron veszem meg egy találékony úriembertől. C'est la vie.
-
Dave™
nagyúr
Na megnéztem az AD900-al is, nagyon erősen érezni a hatását, sokkal jobban megtelik élettel. Melegebbnek hat, de az alap karaktere nem változott, egyszerűen sokkal jobb. Picit visszavettem az Audinstból, a canampot meg feltekertem 9 óráig, így jobban tetszik. Minimum állásban van egy olyan rész, ahol csak a bal oldal szól, meg az Audinst leírásában is azt olvastam, hogy célszerű legalább negyedig eltekerni a potit, nem jó minimumhoz közel.
Bodz: azt kihagyom, annyira nem rossz DAC ez az Audinst, hogy megérje lecserélni.
-
R4NG3R9715
csendes tag
Sziasztok!
Új fejhallgatót szeretnék venni, kb 10k-ig, suliba menet, és talán itthon használnám, nem ilyen fülre támaszkodósban gondolkodtam. Én a Panasonic RP-DJ400-asra gondoltam, legfőképp azért mert az unokatestvéremnek van egy ilyenje, és azt ki tudtam próbálni.
Tudtok vmi árban és minőségben hasonlót mondani?
Köszönöm a segítséget. -
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dudika10 #28250 üzenetére
20 óra meló után hadd ne kelljen értenem
Bocs... (elérhetőség megvan ha erre gondolsz, kapcsa után) Csak nem jött válasz a bazárban 2 napja, ezért néztem nagyot..
Szerk: Leesett ... tényleg sorry, nem aludtam egy percet sem az éjjel, videót vágtam egy 1000 éves panasonic fejessel és szétment a fejem,
Töröljétek légyszi
-
Ren Hoek
veterán
(* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartása miatt végleg felfüggesztettük!)
kollégával mi történt?
Bazárjáról tud valaki valamit? Esetleg elérhetőség? Pont most akartunk rendelni 668B-ket...
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #28245 üzenetére
Jó, csak így a canamp klónon majdnem minimumon van a poti. Egyelőre nagyon jónak tűnik, de még csak AD700-al próbáltam. Átdugva az Audinstba érezni a változást. Tényleg színez kicsit, de ez abszolút nem baj. Az árát mindenképpen nagyon megéri, ha tényleg ugyanazt tudja, mint a Canamp. Rendkívül igényes munka, mindenkinek csak ajánlani tudom.
-
Lewzke
őstag
Fixálható? Minek fixálni? Ha nem tekeri vissza és nem vesz vissza windowson belül a hangerőn akkor az úgy marad. Ha a szoftveresre gondoltál akkor az simán megoldható azzal, ha nem elsődleges a DAC és csak a Foobar használja azt az eszközt. Akkor meg a hangerő sem változik.
-
Dave™
nagyúr
Megjött az fpalotas-féle canamp klón, később majd csinálok képet. Rendkívül igényes munka, gyönyörű doboz, a kék LED pedig pont megy mindenhez a lakásban. Masszív, hibátlan. A potméterekről szeretnék kérdezni: az Audinst-ra van kötve, az RCA-n keresztül. Az Audinst-nak mekkora állásban célszerű lennie? Minimumon a canampot nagyon fel kell csavarni még az AD700-hoz is, ezért gondolom nem ez a normális beállítás. Most 12 óránál van, az erősítő f10-nél.
-
-
Apogeeról ezerszer jobb a 840. Megjött és puhább a magas tartomány, sokkal pattogósabb és kevesebb lett a mély, pont amit szerettem volna. Szerintem az SGS-nek túl nagy a kimeneti impedanciája a 840-hez. Már panaszkodtam contaxgnek, hogy kevés a dinamika. De most jó. Nagyon kéne egy Presenter ehhez. A talin a 440-t is MiniDAC+Presenter párosról hallgattam, úgy szólt a legjobban (vs MiniDAC beépített vs Canamp+MiniDAC).
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Tothgera30 #28236 üzenetére
A k240 Sextett és DF jobb, a Monitor és a Studio ízlés kérdése. Ha nincs hozzá megfelelő forrásod és erősítőd akkor a Slux jobb választás.
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tothgera30 #28234 üzenetére
Szinte az egész topicnak.
Mi a kérdés?
-
Superlux HD668B-vel van valakinek tapasztalata, mert hét végén tervezek egyet vásárolni. Főleg alternatív/rock zenéhez, filmekhez, néha játékhoz kellene laptop mellé.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #28223 üzenetére
Gyanú alapja teljesen márka alapú még részemről, mert semmi használhatót nem olvastam róla.
Így opciók: Harman -> senkinek, AKG -> nekem.
Remélhetőleg feltűnik majd innerfidenity -n, ha már ott van az az AKG -s banner.#28226: Kb 2 hónapja fel van tüntetve több webshopban is, de szerintem még nem érkezett 1 sem. Aztán lehet, hogy csak nem rendelt senki.
Head-fi -n már van tulaj.
-
DEJVID
őstag
Jött egy hd420 ebay-ről. Valaki tudja hogy kell megszabadulni a fülpárnáktól?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #28211 üzenetére
Vendégeskedik majd balukánál a HD25-1 II mellett és/vagy fordítva? Meg akkor már jó lenne egy M50 -et is bevonni a buliba. (engem speciel érdekelne, hogy hol helyezkedik el szerintetek a HD660 ezekhez képest)
Azt véve alapul, hogy a 240 - 440 - 840 , 60 - 100 - 200 usd. Akkor a 940 itthon 75 lesz. Én mondjuk azt tippelem, hogy neked pont kevésbé fog bejönni a 940. Az ilyen korai véleményeket meg fokozott fenntartással érdemes kezelni.
Jó lenne akkor már K550 -nel is összevetni, de az a gyanúm, hogy az senkinek nem fog tetszeni, legfeljebb nekem.
-
válasz
fi:zi'k #28212 üzenetére
Abba csak belehallgattam, lehet, olyat is veszek tőle szerdán, de most úgyse lenne kedvem rá koncentrálni, elég egyszerre két új füles.
(szerk: félreértések elkerülése végett: 440-t nem vettem, csak nálam van)
ntomka Nem tudom, mit tudhat az, szerintem nem járt még olyan Magyarországon, mert még nagyon új.
-
Most jövök contaxgtől, és hoztam tőle két Shure fejhallgatót. A 840 velem is marad, a 440-t pedig összehasonlítási alapnak hoztam magammal, meg hogy nyugodtabb körülmények között is meghallgassam (meg bejáratni is).
Első benyomások:
840 > 440 magyarul ugyanaz pepitában, csak mindenben érezhetően jobb. Technikailag jobb fejhallgató (részletesebb, gyorsabb, egyenletesebb) azonos középorientált hangzásvilággal. Kis csalás, hogy a 840 már túl van a bejáratáson, a 440 még csak néhány percet kapott.Egyelőre a Galaxy S-ről hallgatom, ami nem rossz, de nem is zseniális forrás.
840:
Bizony, van egy kis mélykiemelése, csak szokatlanul mélyen. Fül alapján 80 Hz és az alatt. Viszont ez a kiemelés nem hangsúlyos, nem húzódik rá a mélyközép és közép tartományra. A magas tartomány picit visszahúzódó, ami a közepet közelebb hozza és kihangsúlyozza. Gyors és részletes a közepe, ami számomra a legfontosabb. Sávszéleken inkább alul produkál, fölfelé szerintem nem annyira kiterjesztett, ebben is hasonlít a DF-re, lefelé viszont mindene megvan, ebben viszont sokkal jobb, mint a DF.
Kényelem nagyon jó.
Érdekesség, hogy a jobb-bal oldal jelölése hülyebiztos, teljes szöveggel ki van írva, valamint a csukló csavarfedő kupakja piros-kék színű, sőt még abba is bele van nyoma egy hatalmas R és L betű. Nem mintha bárki is képes lenne fordítva fölrakni a fülforma végleges átalakítása nélkül.440:
Neki is van egy mélykiemelése, de ez följebb van, 120 Hz körül saccolom. A kiemelés mennyisége kicsit több, mint a 840-nél, de ugyanúgy nem bántja a középtartományt. A magas tartománya több és viszont nem olyan részletes, kicsit általánosan lassabb füles, mint a nagytesó. A több mély és magas ellenére is még mindig középorientált a hangzás. A szigetelés kicsit kevesebb, mint a másiknál. Anyagminőség mindkettőnél egyforma, a kisebbik fülesnél sem spóroltak, csak a párnája keményebb picit.Majd jobb forrásról hallgatás után folytatom (meg a 440 bejáratása után) otthonról.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
5e körüli kategóriában mit érdemes?
Tudom, hogy e körül nem sok választék van, de biztos van valami korrekt cucc.
Kösz! -
slfln
senior tag
válasz
DEJVID #28206 üzenetére
Gondolom, valami ilyesmit.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy telefonom és egy médialejátszóm, mindkettő tud bluetooth-t, de egymással nem kommunikálnak. Hogy egyszerre használhassam mindkettőt fejhallgatóval, arra gondoltam, veszek egy bluetooth fülest.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható a dolog, össze tudnám kötni egyszerre mindkét eszközzel? Illetve mi történik, ha zenehallgatás közben hívnak? Fel tudom-e venni a telefont, elhallgat-e a zene, van erről valami tapasztalat?
Illetve biztos van itt is sok ember, aki nem a telefonján hallgat zenét, ti hogyan oldjátok ezt meg a városi közlekedés során? Mert nálam eddig az volt, hogy ha zene megy, akkor telefon némít, rezgést vagy észreveszem vagy nem, majd zene megállít, fülhallgató kivesz, és telefon fel, de ez elég macerás egy idő után...
-
DEJVID
őstag
A Balatonnal menő fejhallgatót lehet nyerni. Nem nevezünk?
-
R4NG3R9715
csendes tag
Sziasztok!
Panasonic RP-DJ300E-S-sel kapcsolatban vélemények, tapasztalatok??
Köszi -
bigmasterg
addikt
válasz
fi:zi'k #28203 üzenetére
Aha, saját magam google-öztem ki.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
chubii #28202 üzenetére
Nekem újrakábelezett a 330 és a 660 is. Egyébként simán ki tud nyúlni 1.5m-re a spirál, csak akkor már kezd húzni.
Az ár attól függ, hogy milyen kábelt és csatlakozót szeretnél. Egyébként ebben is tudok majd segíteni (és még a garancia is ki van rá terjesztve). Én az egyszerűség kedvéért K601 kábelt használtam hozzá. Szerintem elég jó ár/érték arányú. Majd egyeztetünk.#28192
Saját kép?#28204
Na azért! Tőled jobb minőséget szoktam meg. -
chubii
senior tag
válasz
bigmasterg #28201 üzenetére
Gondoltam,hogy nyugalmi állapotban 1 méter, csak szerintem nem tud annyira megnyúlni,hogy például ágyból fekve kényelmes vagy egyeltalán elérhető legyen. Az asztalomra gondoltam berendezni a kis "hangrendszeremet". Majd laptopról valóban nem lesz semmi gond,mivel egymás mellett lesznek, de lemértem és 1,5 méter az asztal(széle) és az ágy távolsága a szobámban.Kétlem,hogy annyira meg tudna nyúlni,hogy kényelmes legyen.Nem lenne kedvem ide-oda költöztetni mindent naponta, ezért érdeklődtem meg az újrakábelezést.
Azért kérhetnék mégis egy saccperkábé árat ? -
bigmasterg
addikt
válasz
chubii #28200 üzenetére
Szerintem nyugalmi állapotban lesz az egy méter. A spirál kábeleknek pedig van egy olyan tulajdonságuk, hogy nyúlnak.
Mondjuk, ha két méterre van tőled a forrás, akkor tényleg zavaró lehet (,de mondjuk egy asztali gép földön elrendezésnél is). De mondjuk egy laptophoz, vagy asztali forráshoz teljesen jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Eredeti játékok OFF topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 2025 - Íme a 17. héten megjelenő játékok listája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Apple Watch 3 okosóra gyári szilikon szíjával - akku 86%-os (!) - 1 hét próbagaranciával! -
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest