Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz szilu7 #28285 üzenetére

Na ez egy szépen és értelmesen megfogalmazott gondolatmenet, van benne sok igazság. Én viszont sajnos szeretek hasznot maximalizálni, ezért bármennyire is utopisztikus a gondolat, hogy támogassuk a feltörekvő kicsit, én galád módon a jobb ár/érték arányt fogom választani. Lehet ezért nem szeretni, de 53000 Ft azért annyira nem kevés, hogy "kidobjam az ablakon" (illetve bedobjam a HEED ablakán). Kína is ezért tart ott, ahol. Japán is így kezdte, ők is ezért tartanak ott, ahol. Most Kína az új Japán, ami egyelőre még vicces, de már nem sokáig. Azok pedig, akik ezt nem ismerik fel időben, nagyon meg fognak lepődni. A név ma már kevés az életben maradáshoz. Ha körbenézel, mindenki lépten-nyomon "át akar verni" (nem pejoratív értelemben, gazdaságilag), hasznot akar maximalizálni. A HEED is, én is. Ha nem lenne a klón, és én mindenképpen ilyen erősítőt szeretnék, a HEED nyerne rajtam. Mivel a termék könnyen és olcsón másolható, kalkulálni kell(ENE) vele, hogy ezt meg is fogják tenni. Utána lehet homokba dugni a fejünket és továbbra is 5x-ös áron adni, vagy lehet más stratégiát választani. Nem azt mondom, hogy adják olcsóbban, mint a klónt, hanem hogy mérsékeltebb legyen a különbség. Értem én, hogy nem lesz, de így meg én nem leszek a vásárlójuk. És biztosan vannak még, akik ugyanígy gondolkodnak. Szerintem lehet beszélni racionalitásról a hifiben is, bár tény, hogy némileg árnyalt a dolog.

contaxg: mint már mondtam, napközi.

Aktív témák