Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
chubii
senior tag
Hátha valakit érdekel :
Bécsi Saturnban (SCS) van egy akciós Audio Technica ATH A500. 75 euróra van leárazva. Egyetlen hibája,hogy kicsit foszlik az egyik párnája. Valószínű demo példány volt.[ Módosította: Ndruu ]
-
chubii
senior tag
válasz
contaxg #39433 üzenetére
Hát akkor mindkét fejes kilőve. Nem utolsó szempont lenne a kényelem.
Bodz : Akkor már tényleg kiesett a Dt990. Nagyon nem szeretem a vágó magasakat.
Egyéb ötlet ?Lehet megérne egy próbát a DT770. Nagyon izgatja a fantáziámat a beyeres hangzás. Mekkora tere van a 770-nek ? Illetve mennyire mondható bass-heavy-nek ? Nem csak diszkózenét hallgatnék rajta.
-
chubii
senior tag
válasz
contaxg #39424 üzenetére
A hd650 lenne a tuti befutó Sennheiser közül, de még a használt ára is túl van a kereten, és akkor még ott lenne hozzá az erősítő és a dac is. Nem kicsit lenne húzós a végösszeg
A másik a hd600 lenne, de az félig-meddig zsákbamacska ilyen téren.
Bodz : a dt990-nek nem vágnak a magasai ? Azt hiszem itt a topikban olvastam ilyet. Egyébként vaterán van egy jó régi darab, igaz az nem proMit gondolsz arról ? Megér annyit ?
Más : Expressen van egy jó állapotú k501, ha valakit érdekel.
szerk : Az előbb linkelt dt880 mennyire felelne meg a kritériumnak ? Illetve milyen zenéhez ajânlanátok ? -
chubii
senior tag
Légyszíves mondjatok nekem olyan nyitott fejhallgató(ka)t, amely az átlagosnál kicsit több méllyel rendelkezik ! Árban legyen 45-50k a max. Egyenlőre nincs több megkötés. Köszi !
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Nemrég voltam MM-ben HD600-at hallgatni. Valami hihetetlen tiszta és jó hangja volt szinte az összes demozenével. Az elektronikus vonalon viszont nem győzött meg teljesen,ott is inkább a mély hangok terén. Nem tudom mi a szakszó rá, de inkább puffogott, mint dübörgött, talán így tudnám leírni . Ez most a gyenge forrásnak, vagy neutrális mivoltának tudható be ? Erősítővel/ kábellel lehet segíteni a dolgon? Ettől az egy dologtól eltekintve oda meg vissza vagyok a fejes hangjától.
Milyen alternatíva lenne még ebben az árkategóriában ? A DT770-en gondolkodtam még,de azt sajnos nem tudtam meghallgatni ezidáig. Másik megoldás lehet,hogy veszek egy XB sorozatszámú fejhallgatót a HD600 mellé, és akkor az jó lenne hordozhatónak is ( a sennheiserrel nem szívesen mászkálnék a városban). Mindkét esetben nagyjából azonos lenne a végösszeg. ( +- 5ezer )
Biztos, ami biztos leírom : otthonra, csak zenére lenne a fejes. erősítő/dac : max 60k.
ui.: az MM-ben hallgattam K601-et is. Kevésnek találtam a mélyét. Talán ehhez lehetne viszonyítani a fenti kérdést illetőleg. A hd598 basszusa tetszett, de annak meg nagyon vágtak a magasai.
Üdvszerk.: Egyébként a Stereo Love volt, ami annyira nem volt jó a fejessel. Esetleg valaki megnézné ( hallgatná),hogy jobb rendszerben jobb lesz-e a helyzet ?
-
chubii
senior tag
válasz
Satyricon #32096 üzenetére
Hali!
Szerintem az 518 nem rossz fejhallgató mint anyagminőségben,mint hangban ( ebben az árkategóriában). Nekem 2 év alatt nem sikerült kárt tennem benne. Csak a használat apróbb jeleit lehet felfedezni rajta,de semmi több. A kérdésedre válaszolva : ez a 2 felirat található a fejpánt belső felén : "Made in China" és " Designed and engineered in Austria by AKG". -
chubii
senior tag
válasz
baluka26 #30732 üzenetére
Rendben, köszi szépen !
Leszűkült 3 fejhallgatóra a kör (HD600,HD650( hardveraprón találtam egyet 47k-ért, annyit még szánnék rá ha valóban jó), K601). Ha minden igaz nemsokára mindhárom fejest sikerül meghallgatnom. Kíváncsi vagyok melyik fogja leginkább elnyerni a tetszésemet.
(#30734) Dave™ . köszi, a HD555 kilőve.(#30737) bigmasterg: köszi !
(#30739) szilu7 : ment pü...
-
chubii
senior tag
válasz
baluka26 #30564 üzenetére
Mit értessz azalatt,hogy száraz lenne ? Nem lenne elég dinamikus ?
Ejj, ez a HD600 egész szemrevaló. Fürkészem az internetet,hol találhatnék egyet jóáron. Mintha régebben olvastam volna, hogy ezt a típust illetve a 650-et csak olyan 200k értékű rendszerhez érdemes venni. Mi a Te álláspontod ? A HD555-re én sehol sem találtam 25ezren aluli eladási árat, bár headfi-t még nem néztem.(#30565) katonam : A Presenter adott, nemrég vettem, és fejben már eldöntöttem,hogy az MSII lenne a legjobb DAC számomra. Ezt az AD700-at megnézem,köszi. Pont beleférne.
HD660-at hallgattam, és tetszett is, de most nyitott fejhallgatók után érdeklődök.(#30566) contaxg : ejj, ha ezt előbb tudom.... de most már megvan a Presi.
(#30568) fi:zi'k : Legközelebb megkérek egy eladót, had próbálhassam ki a Presentert a k601-gyel ha az MM-ben járok. Mostmár tényleg kiváncsi vagyok mennyire vészes a helyzet.
Hol találtok Ti 15k-s árat HD555-re ?
Nincs elfelejtve a HD660, csak kicsit megváltoztak a körülmények. Nem sikerült eladnom a régi fejesemet, és még nem tudom,hogy mellé vagy helyette szeretnék-e valamit venni. -
chubii
senior tag
Mennyire boldogulna a K601 egy Presenterrel és mondjuk egy MSII DAC-kel ? Sok lenne neki ? Mit tudna kihozni belőle ? Nagyon nehezen hajthatónak írják mindenhol.
Másik: Olyan 20-25k körül használtan megérne egy HD555-öt venni ?
Illetve milyen nyitott fejhallgató ajánlott még ebben az árkategóriában ( 20-35/40k) ? -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni a Superlux HD660 és a Beyerdynamic Dt 700 között. Mivel a superlux-hoz vennék plüsspárnát és egy újrakábelezés is bejátszana, ezért nem lenne olyan nagy árkülönbség a 2 fejhallgató között. A beyer megérné azt a plusz pénzt ?
Mindenféle zenét hallgatok rap,pop,elektronikus, kicsi klasszikus, néha rock... stb , szóval a lehető legjobbnak kellene lennie mindegyik hangtartományban. Nem szeretném,ha a túlzott mély a magas hangok rovására menne.
fi:zi'k HD660-asát már hallottam a Presenteremről, nagyon megtetszett a hangja, de sokan írják,hogy a Beyer még jobb.
Olvastam,hogy a régi DT 770 jobb,mint az új. AVX-en találtam jó áron egy régi 770-est , de 250 Ohm-os.Kérdés,hogy meg tudnám-e rendesen hajtani, mert ha nem,akkor a Superlux-szal jobban járnék. Egyébként később tervezek valami DAC-ot is venni a Presenter mellé olyan 20-40ezer forint nagyságban...
Előre is köszi ! -
chubii
senior tag
válasz
Dagobert07 #29918 üzenetére
Keveréshez jó lehet az AKG K518 ( 13k). Ha még ennél is durvább basszust szeretnél akkor a Sony XB500/ 700 jó választás lehet ( 13k/18k). Még a Creative Aurvana Live!-ról is hallani jókat, 18ezer forint körül van az ára.
A Beats-ről én is csak annyit tudok mondani,hogy kerüld el, ha számít a hangminőség...
-
chubii
senior tag
válasz
bigmasterg #29246 üzenetére
Való igaz,hogy nem kerültem sokkal előrébb, de azért köszi !
A hétvégén megpróbálok egy MM-be vagy Saturnba betérni, hátha szerencsém lesz, és ki tudok próbálni egy shure-t. -
chubii
senior tag
#29158-ra valaki ?
-
chubii
senior tag
Sziasztok !
A segítségetekre lenne szükségem ismét. Eddig úgy volt,hogy a Superlux HD660-at veszem, de a plüsspárnával és a kábelcserével kb egy árban lennék a Shure 440-nel. Melyik lenne jobb választás ?
A kritériumokat ismét leírom, ne kelljen keresgélni :
Sokféle zenét hallgatok. Szeretem a hip-hop, rap , elektronikus zenét, de gyakran hallgatok például pop vagy lassabb zeneszámokat (ahol fontos lenne a részletesség és a tiszta hang), vagy reggae-t ( Bob Marley főleg).
A kényelem sem utolsó szempont. Az AKG K518-asomnál kényelmesebbet szeretnék.
Forrás : egy Clip+ MP3 lejátszóról hallgatnám, illetve később majd egy laptopról ( még nincs, de remélem mihamarabb lesz)
Erősítő: Presenter
Hozzáteszem,hogy az AKG hangjával sincs komolyabb gondom( talán csak a magas hangokkal és a kényelemmel, plusz néha fárasztó volt a sok basszus), csak testvérem már kinézte magának, és én is kipróbálnék valami jobbat.
Válaszadáskor vegyétek figyelembe,hogy még nem volt dolgom komolyabb hangcuccal, így viszonyítási alapom sincs. -
chubii
senior tag
válasz
bigmasterg #28201 üzenetére
Gondoltam,hogy nyugalmi állapotban 1 méter, csak szerintem nem tud annyira megnyúlni,hogy például ágyból fekve kényelmes vagy egyeltalán elérhető legyen. Az asztalomra gondoltam berendezni a kis "hangrendszeremet". Majd laptopról valóban nem lesz semmi gond,mivel egymás mellett lesznek, de lemértem és 1,5 méter az asztal(széle) és az ágy távolsága a szobámban.Kétlem,hogy annyira meg tudna nyúlni,hogy kényelmes legyen.Nem lenne kedvem ide-oda költöztetni mindent naponta, ezért érdeklődtem meg az újrakábelezést.
Azért kérhetnék mégis egy saccperkábé árat ? -
chubii
senior tag
Mennyibe kerülne egy Superlux HD660 újrakábelezése ? Félek,hogy az 1 méter kevés lesz. A spiráltól nem tartok, csak a hosszától.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Nincs valakinek Sopronban vagy környékén kipróbálás céljából egy Superlux HD660-asa ? -
chubii
senior tag
válasz
schawo #28034 üzenetére
A HD660 tetszik. Olvastam róla teszteket, véleményeket. Néhol egy két hozzászólás elbizonytalanított,de nyugtass meg kérlek,hogy a kritériumaimnak valóban megfelel
Pár helyen panaszkodtak a párnájára, hogy érdemesebb lecserélni bársonyra. Mennyiben változtatja meg a hangzást, illetve mennyibe fáj egy ilyen párna ? A csere mennyire komplikált ? Még okosodok a fejhallgatóval kapcsolatban. Ha jól láttam,akkor fi:zi'k bazárjában pont lehet majd kapni a közeljövőben.
Ki lehet hajtani egy 10-15ezres erősítővel is a HD660-at ? Mert a 150 ohm nem kevés, legalábbis nekem még nem volt dolgom ilyen nagy impendenciájú fülessel.
Mennyire tartósak a Superlux-ok ? Hosszabb távra tervezem a vételt (min 2-3 év) .Az erősítőről tudnál egy linket dobni privátban ? Nem nagyon találtam róla semmit. A többit majd az erősítős topicban.
-
chubii
senior tag
válasz
HollyBoni #28033 üzenetére
Szia!
A hangzásáról annyit tudok mondani, mivel DJ fejhallgató ezért elég erősen dominál a mély hang benne. Minden olyan zenére ajánlom, amiben durva basszusok vannak. Viszont ebből következik,hogy nem a legjobb a közép és magas hangtartományban.
A kényelem valóban a legfőbb hibája. 1-2 óránál tovább aligha tudja emberfia a fülén hordani. Persze az idő haladtával valamennyire hozzászokik a füled. 3/4 órát vígan tudom hallgatni most, 2 év után. Pozitívum,hogy elég jól kizárja a külvilág hangjait.
Ha bírod a durva basszust,akkor nem fogsz csalódni a fejhallgatóban. Ha van rá lehetőséged,akkor mindenképp próbáld ki élőben is. -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Elhatároztam,hogy lecserélem az AKG K518-as fejhallgatómat, és a segítségetekre lenne szükségem !
- Otthoni használatra lenne.
- 99%-ban zenehallgatásra használnám
- 20 ezer forintot szánnék rá legfeljebb
- Vezetékes of course
- A rockon kívül szinte minden stílusú zenében érdekelt vagyok
- Mivel az 518 nem a kényelméről híres, és elég hamar meg is fájdította a fülemet , ezért a kényelem most fontos szerepet tölt be a vásárlásnál.
- Zárt vagy nyitott ? Ezt még magam sem tudom. Jó lenne, ha minél halkabb lenne a fejhallgató a külvilág felé,mivel szoktam késő este is zenét hallgatni, amikor már mindenki alszik, és a lakásunkban azért nincsenek olyan távolságok,hogy ne zavarná valamelyik családtagomat, ha hangosan bömbölne a zene...
- természetesen mikrofon nem kell
- Mivel az 518 a basszusra van kihegyezve ezért szeretném,ha az új fejhallgatóm sem szegénykedne bennük. Na persze nem szeretnék megint egy bass-only fejhallgatót venni. A 2 év alatt rájöttem,hogy csak az elején jó a dolog , utána már idegesített,hogy elektronikus zene hallgatásán kívül másra aligha volt alkalmas. Most szeretném,ha mindegyik tartományban jól teljesítene, már amennyire lehet ennyi pénzért.
- új fejhallgatóban gondolkozok, de egy kihagyhatatlan ajánlatért fontolóra venném a használt vételt is
- jelenleg egy Sansa Clip+-ról kapná a forrást ( FLAC), később pedig laptopról ( karácsonyra tervezem a vételt)
- csak egy Fiio E5 erősítőm van, de már neki is megvan a következő tulajdonosa. Ha meglesz az ajánlott fejhallgató akkor benézek az erősítős topicba is. Erősítőre előreláthatólag 10 legfeljebb 15 ezret szánok.
Előre is köszönöm ! -
chubii
senior tag
-
chubii
senior tag
válasz
Atilla001 #9652 üzenetére
Hello!
Hát nem nagyon teszteltem a strapabíróságát, de rendeltetésszerű használat mellett semmi gond nincs vele.
Az az Y nem cserélhető , szóval olyan színűt vegyél amilyen tetszik.... nekem is a fekete tetszett ,azért vettem azt.Hát emberfüggő, lehet hogy semmi bajod nem lesz a viselésével 2 óra alatt, de azt mindenképp megjegyezném,hogy ha sokáig hallgatom és kezd kényelmetlen lenni,akkor kb. 1 percre leveszem majd visszateszem a fejemre és utána újra olyan kényelmes mint amikor elkezdtem hallgatni a zenét.....meg a füled alapból hozzászokik a füleshez,szóval nem kell pánikolni ha az elején 10 perctől majd leesik a füled
(meg maga a pánt is a fejedhez fog "tágulni" )
-
chubii
senior tag
Nemrég sikerült MM-ban meghallgatni egy AKG K514-et. Hát el voltam ájulva . Nagyon meglepődtem. Olyan szép,tiszta magasai voltak....ki nem néztem volna belőle. Sajnos nekem a mélyek is fontosak,szóval azért nem ilyet vettem. Bár később lehet,hogy beszerzek egyet a K518DJ mellé.
Akinek fontos a magas hang,az nyugodtan megveheti az 514-est.Tényleg nagyon jó. -
chubii
senior tag
válasz
Berguson #8606 üzenetére
Köszi szépen. Elolvastam a "meghiúsult" fejhallgató vásárlásodat.
Képzeld pont AKG 518 Dj-m van nekem is.Kipróbáltam én is azokkal a dalokkal a fejhallgát,amikkel összehasonlítottad a SOny-t az AKG-val. Az Eiffel 65 nagyon királyul szólt rajta. Ha eljön a fejhallgató csere majd vmikor, a Sony biztos rajta lesz a listámon a mély hangjai miatt
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Sony MDR-XB700-el van valakinek tapasztalata?? Tudna valaki valamit mondani róla esetleg?? Thanks
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 81%/p4208
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Dell Alienware X16 Gaming laptop! 16" QHD / i9-13900HX / RTX4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest