Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
válasz
contaxg #28798 üzenetére
Ez a probléma hangerőfüggő. Direkt metált hallgattam hozzá illő hangerővel mindegyik fülesen. Így jött elő a probléma. Egy komolyzene, és a hozzá tartozó hangerő valószínűleg nem hozza ki, ahhoz elég merev a kagyló. Mivel addig csak jazz volt a "tesztkörülmény", nekem sem tűnt fel a hiba, de mivel a tegnapi vita metálról szólt, úgy döntöttem, vele is meghallgatom.
-
baluka26
veterán
válasz
p_adam #28767 üzenetére
2000 dollár lesz. Kár, hogy nem olcsóbb, lenyomhatta volna az LCD2 árát.
schawo: Még mindig jó a HD540?
dudika: Azért is harcolok itt a HD650 mellett, mert el van könyvelve az alapján, amit mindenki olvasott róla, csak ez eléggé távol van a valóságtól. Lásd schawo esete. -
contaxg
veterán
válasz
schawo #28792 üzenetére
Feltehetően azért vásárolt egy többszörös Ki nyer ma zenei játék győztes SRH240-et mert borzasztóan szereti a Shure berezonálását Mozart vagy Beethoven alatt.
Ez lett a családjuk másodfülese egy Beyer T1 mellett!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #28770 üzenetére
azt hiszem tudom, h miben gyengébb a nagy lanctol. de fülesben egyáltalán lehetséges olyan szint? éppen ezért nekem nincs olyan elvarasom.ha bántó torzitasi hibája nincs már király. és pl az 580 ebben szar, hiába akgsen lapos a menete.
Dudika: akármilyen objektivnek gondoljuk saját véleményünket, az a saját koordinata rendszerünkben értendő.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
#93966848 #28794 üzenetére
Szia!
Mint a DT235 egyik nemhivatalos patrónusa azt javaslom TV-nézéshez ne ezt vedd. (teljes előzményt nem olvastam, csak 2-3 levelet vissza).
Inkább egy circumaural (fület körülölelő) kialakításúra lenne szükség, ami kényelmesebb. Többször volt panasz a 235 szorítóerejére, mert az van neki, főleg újonnan.Ha mégis elhoztad, próbáld magadon tartani legalább 1,5-2 órát, legkésőbb akkortájt elkezd kékülni a fülcimpád jelezve, hogy szünetet kellene tartani
Én a hangja és az egyszerűsége miatt szeretem, + eléggé masszív, nincs mi törjön / pattanjon a szerkezeten.Szerk: azért eléggé nagy koponyával bírok. Ha neked hosszútávon is kényelmes, akkor 8000-ért nem nagyon van jobb zárt szerintem.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #28789 üzenetére
De e-mellett Ádámank igaza van, a HD800 és a K1000 is megérdemel egy nyugodt körülmények közötti - hosszabb időtartamú- hallgatást.
A 800ba is nagyon sok hallatszik be (több, mint egy átlag nyitott fejhallgatóba) a k1k-ba, pedig minden.Meg úgy általában sem alkalmas egy találkozó rendes véleményalkotásra.
Egy félnapnyi hallgatózás után, szerintem már mindenkinek elfárad a füle. Sok mindent hall az ember rövid ideig, a fül 'memóriája' pedig nem valami hosszútávú.Utolsó bekezdés feltétlenül neked szól, mivel a hd800 vs k1000et nagyjából jól írtad le, de azért vannak olyan számok és stílusok, amivel a HD800 jobban szól.
De klasszikus és akusztikus zenéhez egyértelműen és kiemelkedően a K1k jobb.szerk.:
Jujj, ár alatt, mi?
Régebben is hirdette már, akkor érdeklődtem, beraktam neki az új árát -alkualapként-. Erre megkaptam, hogy annyiért nem is lehet megkapni (biztos más verziót szállítanak), valójában 55-60 ezer ft. -
törölt tag
Lehet nevetni, egy ilyet fogok venni átmenetileg
[link]Inkább tv nézéshez -
Most sok SRH840 K500 és HD540 hallgatás után visszatértem az SRH240-hez.
A SRH240 transzparenciája számottevően kisebb, mint a 840-é. A közepei megvannak, de nem elég tiszták. Kicsit 555-szerűen maszatolja a közepet. A mély tartomány is (hasonlóan a 440-hez) szenved a gyenge anyagminőségből eredő vibrációktól, amik visszaszólnak, és rontják a mélyek részletességét. Lehet, hogy ez a két hiba összefügg, és a 440-nél gyengébb kagylóház már a középfrekvenciákon is rezonál, ezért keni a közepét is.
-
Bodz
nagyúr
Lusta vagyok megkeresni, hogy kinek akartam válaszolni.
Erősen szubjektív vélemény következik, mert most ez a divatos.
Szóval a 440 nekem se fekszik, keményebb metálra meg aztán pláne nem. Egy jó kis zúzáshoz Grado SR225 vagy Beyer DT 990/990 Pro kell. -
p_adam
addikt
válasz
schawo #28789 üzenetére
Erről beszélek a jobb/nem jobb témában is, pl. a kábeleknél is erre döbbentem rá de most nem akarok vitát kezdeni erről.
Az O2 a K1000-hez képest sokkal kisebb terű de fókuszáltabb és sokkal kiterjesztettebb a mélye anélkül hogy elnyomna bármit is és nem erőlteti a részleteket annak ellenére hogy rettentő részletes és kristálytiszta. Picikét sötét de egyáltalán nem vészes (sokkal inkább 600 mint 650).
Az O1 (SR-Ω) meg csak simán hasonló a K1000-hez mert nagyon nagy terű de még mindig fókuszáltabb és jobb a mélyekben (de nem olyan jó egyikben sem mint az O2), és perfekt kényelemre is (a K1000 nekem nem), na azt siratom még mindig igazán főleg hogy lemaradtam ismételtenDe a kora és híre miatt már nem merek egy ilyet tartós használatra venni, ezért is adtam el.
-
válasz
p_adam #28788 üzenetére
Nekem viszont nagyon nagyot domborított a K1000. Gyengébb fülesre számítottam. Azt gondoltam, hogy több a füstje, mint a lángja, de a HD800-at nagyon eltette a helyére. Nem is részletességben, hanem "tökéletességben". A HD800 részletessége az én érzékeim szerint mesterkélt. Túllövéssel (nem, nem arra gondoltam) és kiemelésekkel úgy tesz, mintha a valóságnál is részletesebb lenne. Ráadásul ezek a kiemelések direkt rosszat is tesznek sok esetben.
-
PuMbA
titán
"Attól függ milyen rendszerről hallottad", "mondtam neki h hallgasson meg még egy két számot"
Most akkor számtól vagy rendszertől függ?4 teljes számot meghallgattam, de semmi újdonságot nem észleltem a számaimban. A K1000 alatt volt a Mytek DAC stb., az SRH440 alatt meg csak egy Audinst + Bubo volt.
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28782 üzenetére
De azt is kérdeztem hogy ez nyilvánul meg? Mindkettő előtt egy Halide Bridge átalakító volt?
Persze, a valóság egy elérhetetlen dolog. Csak valaminek némileg több köze van hozzá mint másnak. Tudom tudom ha Jude @head-fi is Lavry-t használ akkor van nála jobb, majd kiderül
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28780 üzenetére
Hogy definiálod azt hogy sokkal jobb (főleg ha előtte van hogy valószínű)? Ahogy írtam mondhatjuk hogy a Sony-nak hatalmas a tere, iszonyatosan részletes, ütős blablbabla de mégse tartom semmivel se jobbnak mint az O2-t. Sőt!
Ha meg lehet hallgatni akkor én is meg akarom majd de nyilván a Stax-al kell jól szólnia vagy Genelec monitorokkal mert ilyeneket fogok majd még egyszer venni.Most már a véleményemet arra fogom alapozni hogy melyik hangzásnak van valamiféle köze a valósághoz azaz az eredeti felvételhez. Eddig erről tulajdonképpen fogalmam sem volt és most sincs még túl sok de lesz ;-)
-
válasz
dudika10 #28775 üzenetére
A Skullcandyt is viszik mint a cukrot, nem attól jó, tudod nagyon jól. Olyan is viszi aki nem tudja, hogy miért viszi (ez a többség). Ha attól lenne jó, hogy viszik, nem mondanám.
(#28778) p_adam Hallottam olyan DAC-ot, ami valószínűleg sokkal jobb, mint egy Lavry, de te azt úgysem vállalnád be.
Ja és sokkal olcsóbb
-
guppy
őstag
Attól függ milyen rendszerről hallottad, a múltkor (kedden) volt nálam egy muki aki azt mondta h ugyan olyan mint a HD600 és h kisebb a különbség szerinte a HD600 és a k1000 között mint a HD600 és a HD580 jubilee között, mondtam neki h hallgasson meg még egy két számot, utána megváltozott a véleménye
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28776 üzenetére
Akkor már eleve erre utaznék
De itt még hallani akkora mértékű különbséget hogy elgondolkodtató a dolog és nem csak a jó felvételekkel szól nagyon szépen.
Csak annyi kell még hogy rendesen megcsinálják a KGSS HV designt vagy akkor marad a gyári Stax erősítő ami nyilván gyengébb a kommersz alkatrészek miatt de még mindig elég jó. Oszt kísza forráson még gondolkodok hogy van e még valami titkos esélyes a stúdió világban ami jobb vagy ugyanolyan jó de olcsóbb mint a Lavry.
-
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #28772 üzenetére
Biztos voltam benne, hogy nem vagy érdekelt az értékesítésében. Nem is neked írtam.
Adok a véleményedre és nem zavar, hogy megtaláltad azt amit keresel, sőt örülök neki. Csak míg Balukától megszokott, hogy HD650 a minden addig Tőled még új. Ennyi.
Volt már szerencsém Shureokhoz és szerintem sem rosszak. Kb azt írnám le amit Te is írtál, a tőlem már valószínűleg megszokott, "szar a fejhallgató" közegbe ágyazva.
17. kerületben, de hétvégére hiába hoznád el, mert egy percet nem leszek itthon nagyjából. Így felesleges fáradnod, de azért köszönöm a felajánlást.
(#28776) schawo: szerintem most is helyén kezelem. Nem hiába viszik mint a cukrot, de nem mindenki azt keresi. Akkor már inkább a HD25-öt hoznám el tőle, mert ahhoz szép emlékek is kötnek és szeretem annak ellenére, hogy az se nekem való (ahogy a fejhallgatózás sem az én világom).
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28772 üzenetére
Ahogy olvastam nagyon nehéz meghajtani és a CEC már nem volt meg sajnos ezért egyébként sem feltétlen helytálló amit írtam így nem volt mit közzétenni róla.
Kéne építeni egy balanced Dynahi-t, Beta22-t vagy hasonlót és arról meghallgatni bár alapvetően a Qualia aminek kéneBár a pénzhez képest a legnagyobb minőségbeli ugrást az O2 jelenti úgyhogy ezt próbálom majd a lehető legjobban kihozni valahogy. Majd. Egyszer.
-
guppy
őstag
válasz
p_adam #28771 üzenetére
Sztem amúgy tudatosan tartották meg ezt a formát, gondolom egyrészt jól rögzíti a vastag ház a drivereket, rezgéscsillapít (a fa), a másik meg pont ahogy mondod h fel van hypeolva a headfin az audeze és elég ránézni g lásd h u az csak
drágábbjobb, nem tetszik nekem ami a headfiből lett, olyan mint egy nagy bazár, ami ott van rád akarják tukmálni, a headfi tv is olyan mint a fizetett hirdetések. -
válasz
dudika10 #28769 üzenetére
Én nem vagyok érdekelt az értékesítésben, hidd el. Merre laksz, holnap elhozom a SRH840-t, és meghallgathatod a hétvégén. Utána elmondhatod minden szarnak, tényleg, szétcincálhatod apró darabokra a hibáit.
Ádámnak odaadtam a DF-t, vártam, hogy ír róla, de csak pü-t írt. Neki nem tetszett, mert sávhatárolt alul fölül, ami való igaz. Súlyos hibája, sajnos.
-
válasz
bajnokpityu #28764 üzenetére
Egyébként félreértések elkerülése végett, nincs az az Isten, hogy eladjam a K500-amat. Ha minden más repül, ő marad meg legtovább. Ez egyszer érzelmi kérdés, másodszor komolyzenére ez a legjobb fejhallgatóm, és számomra az a legfontosabb műfaj.
szerintem objektiv Nem véletlenül húztam alá, és fogalmaztam így.
Minden szubjektív.
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #28765 üzenetére
Remélem nem vetted magadra nagyon. Nekem aztán semmi bajom a szubjektív véleményekkel is, én általában meg se próbálok objektív lenni.
Csak picit mások a hozzászólásaid azóta a bizonyos incidens óta, de ez nem rossz, csak furcsa.Stax és K1000 is megfizethetetlen kategória számomra (ha mindent összeadogatunk, akkor 1/2 M HUF simán kell a teljes rendszerhez). A "hifim" is nagyon belépő szint.
A célom, hogy a lehetőségeim teljesen kiaknázzam, nem pedig a plátói szerelmek gyűjtögetése.contaxg: értékesítesz. Azért illik feltüntetni, hogy eléggé érdekelt vagy a témában. Szerintem.
-
p_adam
addikt
Érkezik az Audez'e LCD3, kíváncsi vagyok milyen áron, ideje lett volna már valahogy változtatni a külsőn hogy ne ilyen szedett-vedett érzetet keltsen, persze ettől még lehet jó.
-
contaxg
veterán
Jelenleg egy helyen értékesítenek kimondottan nem professzionális célra Shure fejhallgatókat. Azért a Superluxost is érdemes lehetne megfülelned ezek mellett.
-
válasz
dudika10 #28757 üzenetére
Klasszikus zenét legélethűbben egy Staxtól esetleg a K1000-től kapod vissza. Az a baj, hogy komolyzene alapján a legnehezebb megítélni egy fülest, mert komolyzenét nagyon sok fejhallgató képes nagyon jó minőségben (még ha nem is tökéletesen, hanem itt-ott kisebb hibával) előadni (De pl HD800 a térből össze-vissza kiugráló magas tartományával elég gyengén teljesít itt). Ja igen, apropó komolyzene, a K500 szenvedésem stációiból kihagytam a crossfeedet.
Ha akartok objektíven rosszat hallani a Shureokról:
240: gyengus anyagminőség, nyekereg, kétoldali kábelezésű, vékony szirszar kábele el fog szakadni, ha nem eléggé vigyáznak rá, kicsit kevés mély, a párna kemény, mélyben aktív zenékhez nagyon nem ajánlott
440: kicsit sok mély, kicsit sok magas, túl nyomulós, túl agresszív hang, lágyabb zenékhez nagyon nem ajánlott
840: batár nehéz, szar megoldás a 2,5mm-es jack csatlakozója a házba, továbbá emiatt sosem lehet szimmetrikusan kábelezni (na jó némi fúrkálás árán), kicsit kevés a magas tartománya, ebben a kategóriában lehetne akár kicsit részletesebb, a fel csavart és dögnehéz kábele sokaknak nem fog tetszeni, kicsit kemény a fejpántja, ami a füles és a kábel súlyával kombinálva könnyen lékeli a koponyát
(#28764) bajnokpityu Van egy k*vajó hifi rendszered. Komolyan k.va jó. Hallgasd meg egymás után a kettőt, és tedd fel magadnak újra ugyanezt a kérdést.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #28759 üzenetére
egyébként el tudod mondani h mi bajod a gyári párnás K500al?
no,nem meggyőzni akarlak,h ez a legjobb,inkább véleményedre vagyok kiváncsi.azaz lehet nehéz ügy,mert csak pillanatokra hallottad ezt,de remélem azóta összeraktad a sajátodat.
megmondom őszintén,és a kiskinai dacal,meg a klónnal annyit játszottam, opampokat csereberéltem és én msot szeretem.sztem sokkal jobb a kinai wolfi mint a julia.nem ez a legjobb hang,amit hallottam,de sztem fülesek között elég versenyképes.van mélye is. de ami füleseim voltak,v próbáltam(sextett,hd680) ezen kivül,mind torzak voltak,ez meg csak picit részlettelen,és picit sávhatárolt.de pont,h szerethető.
ezt azért oldasd el még egyszer: szerintem objektiv
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #28756 üzenetére
És meg is tudtuk, hogy az MSII+ & Canamp az, ami kell az AKG-k alá. A küzdelem véget ért.
Szerintem annyira nem jó fejhallgató, csak jó fejhallgató. Középkategóriás, ahogy te is mondtad nem egyszer. Ennek megfelelően lehet kezelni. El lehet tőle várni dolgokat, ami a kategóriájától elvárható, és teljesíti is. De nem várható el, olyan tőle, mint egy HD800-tól pl. Szóval tömören jó, de nem tökéletes.
Ezen felül én szeretem, így nyilván fogom védeni, de tisztában vagyok a hibáival, ahogy a gradonak is, meg a többinek is amit többet volt szerencsém hallgatni, birtokolni, így ennek fényében is szoktam őket jellemezni ha kérdezik.
(#28759) schawo: Én meg objektíven mondom, hogy a grado jó metálra, szerinted meg nem. Nos?
(#28762) dudika10: +1
Tessék, egy példa: Gtmn hozzászólása. Elég pár hozzászólásban istenként kihozni a többivel szemben egy fejhallgatót...
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #28759 üzenetére
Igaz, nem is igazán jó az, hogy nem vagy objektív. Csak nem úgy mint régen, most valahogy a Shure lett az objektivitás alapja, mintha...
Azt, hogy jó metálra nem tudom, nem is nagyon érdekel. Azért nem írtam sose komolyabb tesztet ilyen témában, mert nagyon nem tudnék átfogó képet adni semmiről, nem tudom mi fán terem igazából a metál (rock, punk, ... ).
De az tény, hogy a K601 a maga nemében egy nagyon jó fejhallgató. Sose lesz túlzottan populáris, de nem is akar az lenni, de ettől még nem lesz rossz.
Megint autós példa: csak kevés ember szeret rallyzni, de mivel ők szeretnek, ezért szükségük van rallyautóra. De a rallyautót eszedbe nem jutna kivinni a közútra... -
Gtmn
csendes tag
Sziasztok!
Fejhallgató ügyben kérdeznék, sajnos Sen HD555 fejesemet rövid használat után egyéb családtagom sajátította ki, így egy újra lenne szükségem.
Jelenleg Realtek ALC889 alaplapi integráltról hallgatom a dolgokat. A kérdés az lenne hogy kell-e hangkártyában gondolkodnom megfelelő-e ez forrásnak?
Jelenleg Slux 681B - Shure 440 - Shure 840 -en gondolkodom ezek tűnnek leginkább ajánlottnak itt a hozzáértők körében. Illetve nemtudom tudtok-e felvilágosítást adni hogy a két Shure füles milyen árban szerezhető be itthon mivel idehaza talán 1 boltot láttam ahol van, illetve hogy honnan lehet/érdmes? Kérdés lenne hogy milyen erősítőt illetve forrást ajánlanátok egy jó belépő szinten ami tisztességesen kihozza a fülesekből ami benne van? És igen az akcióra úgy nagyjából 30-40k között tudnék költeni.
Előre is köszönöm.
-
sihu
tag
(ide is beírom, ez a topik kicsit jobban pörög)
Szeretnék vásárolni egy fejhallgatót. Korábban Sennheiser mellett voksoltam, de egyre jobban AKG felé húzok. Kb 15k-m lenne rá. Ti mit ajánlanátok?? Főleg minimal, progressive zenét hallgatok. Eddig az AKG k450-et néztem ki.A fejhallgató utazások során is velem lenne, ezért fontos a kicsit kompaktabb méret.
-
p_adam
addikt
válasz
Shufny #28753 üzenetére
Kétféle van SR007 ami a korábbi barna és SR007A és SR007Mk2 csak a színsémában különböznek az export verzió full fekete míg a japán fekete-ezüst.
Na még egy utolsót kihagytam az Mk1-ből is volt egy ritka fekete-pezsgő export változat SR007BL néven
De hogy legyen benne még csavar ha minden igaz a második szériából is van egy Mk2.5 változat SZ3-mal kezdődő szériaszámmal ahol valamit machináltak a hangszórókkal (újabb anyag amit az SR009-ben is használnak) és az elvileg nem olyan jó mint a korábbi Mk2.
Valamint az Mk1-ből is van kétféle gyártási változat de hangban elvileg nem különbözik csak másképp néz ki a hordtáska, ha pontos akarok lenni akkor először egy korai szériás Mk1-em volt most meg egy késői darab de ugyanúgy néz ki a két fejhallgató és talán ugyanúgy is szól (ezt mondjuk jó lett volna kipróbálni mert ki tudja...)Nem tudom minek írtam le mikor kétlem hogy bárkinek is fontos lenne ez de már úgyis mindegy
Szerintem biztos hogy nem mérték le jól a Sony-t. Most egy bennfentes embert megkérdeztem és ő azt mondta hogy igazából "normálisan" nem is nagyon lehet lemérni a fejhallgatókat szóval ezért is érdemes fenntartással kezelni ezeket...
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #28756 üzenetére
Én meg nem vagyok whisky-s (ez nagyon nem igaz, csak a példa kedvéért tegyük fel...
), de mindegyiket tudom értékelni.
Azért mert tudod mit akarsz még nem veszted el az objektivitásod, csak mostanában a szubjektív véleményed szoktad leírni.
Én a klasszikus zenéket szeretném minél élethűbben visszakapni és tudom mi kéne, de a többi nem lesz azért rossz, csak számomra nem megfelelő.Ne vedd kritikának, engem aztán egyáltalán nem zavar, hogy szubjektíven írsz.
-
válasz
ntomka #28747 üzenetére
A K601-gyel (K500-zal
) évek óta küzdök, próbálok mindent, DAC-erősítő-párna-anyámkínja, amióta megvan azóta erőlködök. Visszaolvashatsz a fórumban szenvedésem stációiról. Tisztelem a hangját, de nem szeretem. Az a baj, hogy ez a tisztelet kevés számomra.
Van egy bizonyos hangzás, amit örökké kerestem. Talán azért maradtam objektív (egyébként ki van zárva), mert még nem találtam meg a saját hangomat. Még az élő fába is belekötöttem, ez igaz, de hogy ez lenne az objektivitás, azt nem hiszem. Amióta megvan a kutatott hangzásom, (3 másodperc alatt meglett a szeptemberi talin), azóta ezt tökéletesnek érzem, nem tehetek róla. Lehet, hogy ez egy hiba és ezek szerint valószínű másnak nem ez a tökéletes, de ha te a Jim Beamet szereted én meg a Jack Danielst (
), akkor valószínű te mindent ami nem JB szidni fogsz, én meg ugyanez JD-vel. Ha pedig egymással beszélgetünk, akkor nem találunk közös nevezőt.
Egyébként szerinted a K601 annyira jó fejhallgató?
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #28746 üzenetére
Belezavarodok itt ebbe az SR-007 -be. Akkor most hányféle van, és hogyan becézik? Úgy emlékeztem volt O2 -d is.
Fáj a szívem azért a Sony -ért. Nem lenne ilyen brutális piaci ára, és még lenne hozzá valami támogatás (na meg azt is valami emberibb áron végeznék), akkor már meglenne a vevőd. Pláne üröm az örömben, ha ez igaz.
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28748 üzenetére
Más fejhallgatókhoz képest szerintem nem az és nagyon tiszta hangja van csak kissé lassú, ez a fő bajom vele de az átlag dinamikusok nem jobbak ilyen téren.
Mondhatjuk hogy vannak részletesebb fejhallgatók nála de azok ezeket kiemeléssel érik el szóval kérdés mit értünk részletesség alatt. A Sony-val is ez a baj, alapvetően a zene 'mondanivalóját' kéne közvetíteni nem ízekre szedni és a Stax egyszerre tudja mindkettőt -
contaxg
veterán
-
baluka26
veterán
Én azért nyílvánulok meg teljesen szubjektívan, mert szerintem ez egy szubjektív sport. Nekem az a legjobb, ami a legjobban tetszik
schawo-ban én azt csípem, hogy periüdikusan szubjktív, utána objektív. Mindig rájön, hogy van feljebb, és sz szerintem a legklasszabb dolog ebben az egészben.Ezt csípem marhára Dave-ben, ahogy beleszeretett miden egyes fejhallgatójába. Valahol ez lenne a cél szvsz.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #28742 üzenetére
Egészen biztosan, mert szerintem meg kellemes, meleg tónusú a mélye, és ha az emlékeim tiszták, akkor a 440-et sokkal többnek éltem meg. De mondom, meghallgatjuk majd újra bigmasterg-vel valamikor közösen, biztos benne lesz.
Csak azért szólalok fel folyamatosan, mert a korábbi, számomra tiszteletre méltó objektivitásod az utóbbi 1-2 hétben nem kicsit átcsapott szubjektivitásba. Van akitől már megszoktam ezt, mert az az alap náluk. De amióta hallottál egy 250-es 880-at, shure-ok körül forogsz, azóta több fejest ledegradáltál. No offense, de pl. egy K601-et úgy lefokozni ahogy te tetted...
(#28749) baluka26: Persze, de az igazán objektív jelzőt a témában kevés emberre tudtam volna ráhúzni itt korábban. Schawo közte volt/van.
-
p_adam
addikt
válasz
Shufny #28738 üzenetére
Nem, teljesen ugyanilyen világosbarna volt, az SR007A/Mk2-n kicsit más formájú és vastagabb a párna ami az átlagembereknek mindegy de nekem valószínű jobb.
Egyébként azóta már rájöttem hogy nem feltétlen az a probléma hanem hogy a ház fixen van hozzárakva fejpánthoz ezért nagyon masszív de kicsit nehezebben áll meg ha nem szabványos a fej - mint az enyém
, míg a többinél tud szabadon mozogni mert oldalt két ponton csatlakozik és a fej felett lévő pántot pedig csak be kell állítani, nem fog megnyúlni mint az SR007-nél. Ezért is volt az SR-Omega azaz Omega 1 a legeslegkényelmesebb és az SR-009 is biztosan ugyanilyen úgyhogy semmiféle állítgatásra nincs szükség meg forgatni a párnát stb.
De nem olyan nagy vész egyébként, igazából az is lehet hogy csak egy jobb állapotút akarok szerezni a mostaninál (amin a pánt már eleve meg van nyúlva kicsit, valószínű nagy ember használta) mert erre sajnos allergiás vagyok és mivel az erősítő se az enyém majd azt is veszek egyszer, de először majd a Sony-t adom el úgyis (technikailag szuper, hangképileg a modern AKG-re meg talán valamennyire a HD800-ra hajaz ami szerintem valahogy nem természetes), szóval odébb van az még de igazából a HD600-at is el lehet hallgani így magában, ami zavar hogy néha összemossa a hangokat (pl. egy gyors ütőhangszernél egyből látszik mik az átlag dinamikus fejhallgatók határai) és a magas mély meg a tér nem elég kiterjesztett, az SR007 úgy ad ezekhez mind mind hozzá hogy az egyensúlyt nem veszti el. -
contaxg
veterán
válasz
Ákos97 #28735 üzenetére
Ez egy jó döntés lehet
!
A Beyer DT990 is elég jó szerintem rockra .(#28740) ntomka
Értsd: Schawo szerint a Grado loudnesses
A 440-es neutrális, de dögös.
Megyek... nyomok is egy kis Nailbomb-ot vele!!Van benne mély bőven....hát de nem ez a dolga??
De itt mindig sokat nyom a latba, hogy ki milyen forrást, erősítést használ. -
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #28737 üzenetére
Fura-e vagy.
A gradoban sok a mély, de a 440-ben nem?
És én továbbra sem vennék metálra 440-et.
(#28735) Ákos97: Ha igazak a vélemények szerte a neten, akkor a 325 helyett maradnék a 225-nél.
(#28741) contaxg: Az lehet, de ha felteszed a 225-öt nem a "hú de sok a mély" az első, ami eszedbe jut. Ellenben mikor feltettem a 440-et két dolgot állapítottam meg: gyönyörű tiszták a magasai és van benne mély bőven.
De tudjátok mit? Leszervezek majd egy talit bigmasterg-vel és meghallgatom újra de alaposabban.
-
HollyBoni
veterán
Hordom!
Az az igazság a telóm pont arról híres,hogy az erősítője valami förtelmes. Szóval max hangerőn alig hallatszik ki,vonaton picit necces ott kicsit leveszem a hangerőt,buszon maxon megy,meg utcán is. Az egyetlen baj az a 4m kábel.
Még a szigetelése is egész tűrhető,szeretem ha egy picit behallatszik a külvilág. Szóval egyelőre nekem tökéletes,és persze nagyon kényelmes.
-
-
HollyBoni
veterán
Na most a fejes után a Logi 5.1-es hangcuccom hallgathatatlan.
Philips SHP8900 - egyelőre még egy alap hifiről hajtva. Remélhetőleg a közeljövőben beszerzek egy dac-ot.
-
DEJVID
őstag
Hangfoglaláson ki volt végül?
-
törölt tag
Schawo:Küldtem PÜ-t
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #28726 üzenetére
A Sigma-t mindenképpen a különleges mélye miatt csak meg nem lásson vele más és ritka mint a fehér holló
A Lambda Pro-nak is van mélye bőven és ezt már be is lehet szerezni adapterrel meg erősítővel is.
De az SR007-et is hamar megszoktam csak az ugye nem az értelmes árkategória de a HD600-at és HD250-et ebben ugyanúgy csúnyán veri ahogy kell neki...
Egyébként szinte csak régi rock-ot hallgatok ami pl. a Qualia-n hallgathatatlan a Stax-on meg teljesen jó és nem nagyon tudok mondani zenét rá ami ne szólna jól rajta (kivétel a loudness-el felvételek amivel karcol rendesen).Szerintem sokkal több egy sztatikus előnye mint hátránya (ha már annyira szeretitek a méréseket akkor elég csak rátekinteni az Inner Fidelity oldalra) ahogy írtam korábban egy fejhallgatóból úgyse lehet olyan fizikai hatást kicsikarni mint egy hangfallal, akkor meg már nem is olyan zavaró ha kevésbé üt a mélye (mert üt az csak nem 'annyira' és cserébe egyáltalán nem zavar be a többi frekvenciába).
Egyszer még az SR003-ast is ki kell majd próbálnom mivel kiválthatná a HD600-ast csak lehet hogy kényelmetlen lesz, ezt nem lehet tudni de árban nagyon jó még erősítővel együtt is.
HD600-am is csak azért van mert a suliban is azt használják, ha a Stax-ot is ugyanúgy be lehetne dugdosni mindenbe akkor tulajdonképpen felesleges lenne szóval ha találok valamit amivel ki lehet váltani akkor ki fogom de ez nem lesz könnyű.
-
malwy
senior tag
válasz
bajnokpityu #28715 üzenetére
Stax SR-009 elektrosztatikus, jaja.
Kipróbálnék legalább egyetlenegyszer egy ilyet.
-
p_adam
addikt
válasz
contaxg #28716 üzenetére
Az SR007 is teljesen jó rock-al (azaz a legjobb amit hallottam) akkor ez csak jobb lehet csak nem biztos hogy annyira megbocsájtó, akkor legyen az SR007
Valamint ez flexibilisen illeszkedik a fejpánthoz így ez kényelemre is 10es nekem. De 3x annyit biztosan nem ér...
Egyébként a SR-Lambda Pro ami értelmes áron van és ehhez a legjobb de az nem egy szépség
Nem is beszélve a SR-Sigma-ról amire biztosan emlékszik mindenki aki a talin látta és hallotta
Itt egy kép hogy ellensúlyozzam a korábbit
Pedig csak egy Creek 4040 + adapterről szólt nem is a saját erősítőjéről...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #28717 üzenetére
a napi használatú kocsim értékének duplája minimum csücsül hifi alkatrészekben,szóval ez nem nagy szám
-
DEJVID
őstag
válasz
Nem xlr, az elektroszatikusoknak másmilyen van. Valószínűleg pont azért, hogy ne lehessen rákötni egy dinamikushoz készült erősítőre.
Ákos97: $5250
-
Ákos97
aktív tag
válasz
Milyen kocsi,attól függ, zsiguli?
Ez olyan, mint ha azt mondanád, tudod, az a szőke nő. -
Ákos97
aktív tag
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #28705 üzenetére
Nem hallottam de a "HD250 mester" barátomnak volt jópár hónapig így pontosan le tudta írni milyen és nem meglepő módon sok a hasonlóság, a HD250 kicsit olyan mint a HD25 HD600-al keresztezve és hangban is a kettő között van.
Amúgy meg unalmas már de a forrással kezdődik a rendszer, a Parasound DAC1600 pl. egy "rock"-os DAC-nak mondható a Lavry "konszolidáltabb" hangja az én ízlésemnek jobban megfelel de más nem biztos hogy ezt mondaná aki pl. metált hallgat
-
p_adam
addikt
válasz
Ákos97 #28699 üzenetére
Sennheiser-ek közül a HD25 v HD250 a legjobb rock-ra a HD600 után olyan mintha benyomtak volna egy fémesség kapcsolót
Vagy a Grado is olyan hangképben mint amit keresel (több középpel az előző kettőhöz képest) de szerintem több a bosszantó dolog benne emiatt jobban be van limitálva hogy mivel szól jól és nem biztos hogy olyan kényelmes, bár a HD414 párna mindig rendelkezésre áll mint megoldás csak az megint változtathat a hangon.
De ha a Rotel jó egy SRD-7 adapterrel és használt se gond akkor a Stax-ot vagy valami vintage Yamaha-t se vetnék el, egyszerűen több információt közöl a design miatt (egy impulzus hamarabb ér véget = tisztább, elválasztottabb, részletesebb az egész) csak az a gond hogy alapból nem ilyen a Yamahák hangja csak moddolás után és rendesek végfokkal hajtva de már anélkül is kúszik fel az áruk, nem véletlenül...
-
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest