Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Aktív témák
-
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #26796 üzenetére
Gondoltam, hogy van különbség.
Amúgy én a K501-hez szeretnék új pad-eket viszont azt nem értem, hogy a Thomann-on egy pár vagy darabja annyi amennyit ír? Darabjáért sok, egy párért viszont bevállalnám.
[link] -
bigmasterg
addikt
válasz
Lewzke #26785 üzenetére
Van különbség.
Nélküle közvetlenebb lesz a hangja és ha benne van, akkor tényleg visszább fog egy kicsit a magasakból. (Ami nem feltétlenül baj egy ilyen kevés méllyel rendelkező fejesnél.)Nem fogom visszarakni bele, de nem a hang miatt, hanem, mivel így kényelmsebb. Ha benne van, akkor kicsit nyomja ott a fülemet.
-
PuMbA
titán
válasz
Shufny #26764 üzenetére
Most nézegettem a neten az AKG K240 DF-et, amiről schawo mondta a találkozón, hogy Shure SRH440 karaktere van.
"In 1984, AKG wanted to normalize the listening of the K240 and used advanced equalization techniques to make this headphone as neutral as possible, thus the K240DF (Diffuse Field equalized headphones) was released." "With their flat frequency response, these headphones provide an uncolored sound."
Szóval itt arról van szó, hogy az AKG a lehető legneutrálisabb hangzásra ment rá a DF-fel. A K601 máshogy szól, mint a K240 DF, akkor már csak egy kérdés merül fel bennem: honnan kapta a neutrális jelzőt a K601, mikor a K240 DF (és ezzel együtt az SRH440) számít inkább neutrálisnak?
-
válasz
bigmasterg #26779 üzenetére
A közeljövőben felújítom a K500-am eredeti párnáját. Ma hallottam egy jó állapotút...
(#26784) Shufny Inkább a 20k körüli, az pontosabb.
-
contaxg
veterán
válasz
Nertpaelg #26791 üzenetére
Szerintem inkább az európai árakhoz viszonyíts. Persze lehet szürkén importálni, de a kinti árak egyrészt nettó árak és valahogy ide kell ezeket hozni és az EU-ba lépésekor ki is kell pengetni a vámszerveknek azonnal az Áfá-t és Vám-ot és a kezelési költséget. Így is van eltérés, de a háromszorosság azért túlzás.
Egész jól összemelegedtem a At W1000-el!! Komolyan hiányozni fog!
-
-
fatorzs
tag
válasz
Complete #26781 üzenetére
Szia
Gradot az akusztika hifiboltnál esélyes meghallgatni. Persze csörögj rájuk előtte. AT is van náluk.
-
dudika10
veterán
válasz
Shufny #26784 üzenetére
Nem véletlenül került oda az a kis emotikon a végére, tisztában vagyok vele, hogy nincs nála semmi fiatal modell.
Viszont nem tudok róla ,hogy valahol lehetne őket hallgatni normális körülmények közt.Complete: na látod arról halvány lila gőzöm sincs. Philips boltban próbáltad már? Csak tipp.
-
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #26783 üzenetére
Szerintem is akusztikai célt szolgál, ha védeni akarnák a drivert akkor oldalt is kellene valami, de a sima rács is elegendő hozzá ... kíváncsi vagyok a hallgatózás eredményére.
-
Shufny
őstag
válasz
dudika10 #26782 üzenetére
schawo -nál nincs olyan AKG, amit kapni lehet. Egyébként őt a 10k körüli árkategória érdekli.
bigmasterg: Szerintem elég sokat kéne visszavennie. Egyébként meg gond pár perc az AB -nél? Hiszen hónapok után is meg tudod mondani, hogy hogyan kéne szóljon valami. Hiába nem tudod, hogy mivel, hogyan, honnan és mit vettek fel.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Lewzke #26780 üzenetére
Ezt majd még ki kell próbálnom, de nem lehet A/B-zni, mivel kell 1-2 perc szétszedni, megint rárakni a párnát.
Meg egy kicsit nehezen is jár a párna rajta, nem annyira mint az előzőnél, ott iszonyat volt, de új K601 párnával már simábban járt. (simábban, mint ez)De valamennyire bele kell, hogy szóljon a hangba, mivel a fül és a driver között van.
Csak azt nem tudom, hogy ezt akusztikai céllal rakták bele, vagy a drivert akarták védeni.
Tippem szerint egy kicsit a magasakból kellene visszavennie annak a kis szivacsnak.Dudika:
Azt hiszem, hogy contaxg akar ilyesmit létrehozni. -
dudika10
veterán
válasz
Complete #26781 üzenetére
Sajnos nincs oylan bolt ahol egy helyen mindent meg tudsz hallgatni.
A forgalmazóknál sokszor meg lehet hallgatni a dolgokat.
Sennheisereket, Superluxokat, Audio-Technikákat biztosan meg lehet hallgatni például.
Az AKG-ket schawo-nál próbálnám meghallgatni.
Beyer jó kérdés, Grado szinte biztosan esélytelen. -
Complete
tag
Sokat beszéltek róla,hogy ugye minden eléggé ízlés kérdése.
Tudtok olyan boltot,ahol sokféle fejhallgatót meg lehet hallgatni? (ami nem a média markt) -
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #26779 üzenetére
Kiszedve mennyire változik meg a hangja?
-
bigmasterg
addikt
'Új' K500-amnál észrevettem, hogy valami kicsit nyomja a a driver és fül közötti szövet részt.
(Ill bizonyos pozícióban a fülemet is.)
Ez után leszedtem a fülpárnát és ez fogadott:
Na itt rácsodálkoztam a dologra, mivel az előző K500nak nem teljesen ilyen volt a belseje, ill netes képeken is kicsit másabb.
Aztán rájöttem, hogy középen azt a kiálló részt simán, egy mozdulattal ki lehet szedni.
Így már stimmel:
Külön ez a kis szűrő(?)Ez gyári lehet ? Elég jól illeszkedik oda, így arra gondoltam, hogy gyári lehet, viszont nyomja a szivacs középső szövetjét egy kicsit (ill néha a fülemet is).
képekre katt nagy méretért.
-
törölt tag
válasz
#71562240 #26775 üzenetére
Elnézést, utóirat:
Ezt a visszakérdezésedet nem értem:
"Tehát az elképzelése valakinek a természetesről nem függ az azzal kapcsolatos tapasztalatától?" Hiszen éppen arról írok, hogy mennyire fontos a tapasztalat, hogy elképzelésünk lehessen a természetesről, és hogy éppen az a "baj", hogy sokaknak tapasztalat nélkül van elképzelése. -
törölt tag
válasz
Shufny #26773 üzenetére
Ó, én nagyon jól tudom, hogy a hanghordozó, mint konzerv, mennyire speciális probléma, és a hangmérnökök között is vannak, akik úgy hoznak létre audiofilek által széles körben okkal-joggal elismert hangfelvételeket, hogy bevallják: mivel eleve csak tökéletlenül lehet törekedni az adott technikai eszközökkel arra, hogy az eredetire hasonlítson a hangfelvétel, ezért nem is erre törekednek, hanem hogy hangfelvételként szóljon szépen a hangfelvétel. Mondhatnók tehát, hogy ők nem a "természetes" hangzásra törekednek, hanem önálló művészeti ágként űzik a hangmérnökséget. Sokat emlegetett típuspélda Mocsáry Gábor... Ezzel együtt, egyfajta objektivitás felé mégiscsak közelíthetjük a fejhallgatók (hangberendezések, hangfelvételek) hangzásának értékelését, ha a "természetes hangzás" fogalmát úgy értjük, hogy "hasonlít az eredetire", vagyis "hű az eredetihez", lásd a sokatmondó szakkifejezést: high fidelity. Ennek az értékelése azonban tényleg nem megy a "hangversenyes tapasztalat" nélkül. Ha nem is kell "végtelen hangversenyes tapasztalat", de azért valamennyi kell, hogy egyáltalán közünk legyen arról beszélni, hogy természetes-e a hangzása az adott készülék(ek)nek. Ezért is a hi-fi újságok szakíróinak-tesztelőinek a szavajárása, hogy elektronikus zenéken nem nagyon lehet megítélni a hi-fi készülék hangjának természetességét, hanem csak akusztikus hangszerekre alapuló zenéken. Mert az akusztikus zenének van "eredetije", amihez hasonlítani lehet a hangzáshűséget, azaz a hangzás természetességét. A hasonlítás persze valóban ekkor is eléggé szubjektív, részben amiatt is, amit kiemelsz, hogy a készülékek tökéletlensége miatt az egyik máshogy természetellenesebb, mint a másik stb. stb.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
schawo #26726 üzenetére
Ezt a hirdetést találtam meg először (illetve ennek egy lejárt verzióját) link
Utána pedig egy jóval régebbit, ahol picit részletesebb a modifikáció leírása: [link]
K701-et is hirdet modifikációval: [link]
Mivel nem értek hozzá, így az élő hirdetésben leírtaknak még be is dőlhetnék, de a régebbiben olvasható: "a gyártók nem értenek hozzá" részek már el is bizonytalanított attól, hogy talán érdemes lenne foglalkozni vele. Na persze az 1 hét garancia azért elég nyomós a gyári 3 évvel szemben, de ha bizonyos tekintetben mégis csak hozza a K-1000 szintjét (na ez itt eléggé érdekes téma), akkor lehet mégis csak megérné 1 hét garral is
-
Shufny
őstag
válasz
#71562240 #26772 üzenetére
Tehát az elképzelése valakinek a természetesről nem függ az azzal kapcsolatos tapasztalatától?
Azt szokták elfelejteni, akik hivatkoznak a végtelen hangversenyes tapasztalatukra, hogy a fejhallgatóval a felvételt is hallgatod. Ami nem biztos (sőt, biztos hogy nem) ugyanúgy kéne szóljon.Másik nagy probléma, hogy kategórián belül fejhallgatók általában nem X természetesebb Y -nál relációban vannak. Hanem X máshogy természetellenes, mint Y. Innentől kéne egy objektív megítélés, hogy melyik hiba milyen súllyal számít... ami nincs. Már a hibák pontos tesztelése/kimutatása is probléma.
-
törölt tag
válasz
Shufny #26768 üzenetére
Én se arra utaltam, hogy kinek mi tetszik. A fejhallgató természetes hangzása hangzáshűséget jelent (ld. high fidelity) Azért szúrtam be a tied után a kis hozzászólásomat, mert azt (a közhelyet) akartam kiemelni, hogy legtöbbször nem arról van szó, hogy "ennyire más az emberek hallása", illetve hogy "vagy (más) az elképzelése a természetesről", hanem jellemzően arról, hogy a többségnek NINCS elképzelése (tapasztalata) a természetesről, még az ínyenc "fejhallgatóhobbisták" körében sem. Részben mert nem is keresik a természetest, részben mert nem fordulnak meg olyan helyeken, ahol természetes hangzást tapasztalhatnának, és a fejhallgatójukon, hangberendezésükön sem nagyon hallgatnak "természetes" zenéket.
A természetesre mondjuk a legtipikusabb példa, hogy ott vagyok a hangversenyen, meghallgatom eredetiben az adott akusztikájú helyen az akusztikus hangszerekkel előadott zenei produkciót, s az ilyesmivel össze tudom vetni, hogy a fejhallgatóm (hangberendezésem) hangja mennyiben hasonlít az "eredetihez", vagyis mennyire "természetes" a hangzása. Tehát az előtted szóló és a te hozzászólásod alapján felvetettem, hogy adott fejhallgatók hangzása "természetességének" homlokegyenest ellentétes megítélésében az alapvető ok nem elsősorban a hallások és ízlések különbözősége, hanem inkább a "hiánya". Nem tudhatom, hogy az adott konrét találkozó konkrét résztvevőinek mennyi ismerete van a "természetes" hangzásról, illetve ez mennyire érdekli őket, de "országos átlagban" már állítom, hogy még a "fejhallgatóhobbisták" körében is keveseknek van tapasztalata és érdeklődése a "természetes" hangzás iránt. Szerintem elsősorban ezért lehetnek homlokegyenest ellenkezőek a készülékek természetes hangzásának megítélései, amire fórumtársunk rácsodálkozott az adott eseményen (márminthogy teljesen eltérő hangzású készülékeket is természetes hangzásúnak ítéltek).Tulajdonképpen ugyanarra erősítettem rá, amit te is mondtál, lényegében ugyanarról beszéltünk az egy-egy mondatunkban...
-
contaxg
veterán
-
Slownz
senior tag
Bocsi előre is az OFF-ért, de tudom, hogy sok ilyesmi tapasztalata van az ide rendszeresen posztoló fórumtársaknak, azért is ide írok:
Franciaországba szeretnék postázni egy fejhallgatót. Esetleg tudja valaki, hogy melyik postaküldő szolgálattal lenne a legolcsóbb/legbiztonságosabb?
A Magyar Postánál néztem internetes díjkalkulátort, ott csak a csomag súlyát kérdezték, és 9000HUF jött ki, amit én kicsit sokallok, ez reálisnak számít?
Köszi előre, aki válaszol!
contaxg céges feladással?
-
contaxg
veterán
Igen, de nem úgy ahogy szeretnéd, mert egy cigisdoboz nagyságú vevőn keresztül csatlakozik a fülhallgató. Azon kívűl az amerikai mozikban sokszor lehet látni ügynököket miniatűr vezetéknélküli IEM eszközökkel, de szerintem azok ára sem/nem fehér embernek való.
Vegyél egy Thomson-t az Auchanban (ne infrásat) hanem FM vevőset és amire kell bőven jó.
Én a kádban szoktam használni, meg amikor kiteszem magam az erkélyre. Van egy alapzaja, de Istenem! Ez soha nem lesz olyan mint egy vezetéskes füles.Slownz
Céges feladással a DPD futár. -
PuMbA
titán
668B + EQ
Én meglepődtem egyébként, hogy mennyire szubjektív ez a téma. Azt hittem a találkozó előtt, hogy nálam összességében a K1000 fog mindent vinni, de nekem a Shure jött be a legjobban. Mind a K601, mind az SRH440 vélemények között sok olyan lehet olvasni, hogy ez a természetes hangzás, ami viszont csak abban az esetben lehetséges, ha tényleg ennyire más az emberek hallása (külső füle?). Nagyon érdekes dolog ez, de mondjuk a lényeg az, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban tetszőt.
-
ntomka
nagyúr
Attól függ mire veszed. Ez hordozható elég jól, a 330 nem igazán. Ez hajtható bármiről, a 330 nem igazán. Persze a 330 tényleg jobb fejhallgató, de másra való.
És az a legszebb a superluxokban, hogy potom árért pár darab kiválasztásával lefedheted minden igényed egész jó hangminőséggel társítva. -
Shufny
őstag
válasz
ntomka #26754 üzenetére
Mivel azt írtad különösen ajánlott az árán, gondoltam tudod, hogy mennyi.
Tomi_Sci: Ugyanezt megcsinálta már 681 -en is. Viszont elég csúnya dolgokat művelhet egy ilyen mod, például a fáziskarakterisztikával. Meg eleve nem tudom miért fontos beépíteni a fejhallgatóba.
Engem érdekelne még a 631 is, mert lehet az népszerűbb lenne. (mármint a tényleges célközönségnél, nem közöttünk) Gondolom az is lesz mindenféle színben, mint a 661. Ugyanakkor fi:zi'k -et sem irigylem, hogy agyalhat majd, hogy melyik színből hányat vegyen.
-
Bodz
nagyúr
válasz
schawo #26728 üzenetére
Valóban, te voltál az egyetlen aki nem sikítva kapta le a fejéről, hanem megmagyaráztad mitől szar.
(#26745) baluka26: 5-ért remek.
(#26749) Shufny: A szivacs ki volt szedve, viszont a gyári párna visszakerült rá. Az AKG kábel nem tudom mennyiben változtatott a hangján.
A mikrofonos HD660-at is próbáltam az nem tetszett túlzottan, 5 másodperc alatt beleizzadtam és szorít is. Egy Beyer párna alap hozzá szvsz. Nekem többnek tűnt a magasa is, mint a 330-nak. Igaz ezt csak a Superlux erősítőről hallgattam, ahol egy iRiver E150 volt a forrás meg néha telefon.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Shufny #26749 üzenetére
Mi sem kaptunk még pontos árat, csak becslést, így erről én nem nyilatkoznék. Véleményem szerint az eredeti becsült árat is megéri hangja alapján. Az egyik legjobb superlux, amit hallottam. A jellegzetes magaskiemelés itt is megvan, csak épp a többi helyen elég kiegyenlítetten szól. Kialakítása miatt elég univerzális.
-
Shufny
őstag
A HD330 alap állapotú volt, vagy a kiszedett szivacsos, párna cserélt?
Mellesleg mennyit mondott a 661 -re fizik? Legutóbb még nem tudott árat, de utólag azt mondta, hogy kiderült, hogy mind közül a legdrágább. Annyira meg nem jó szerintem, de gondolom akkor mégse így van.
Egyébként, ami potenciálisan elriaszthatja a vásárlókat vele kapcsolatban, hogy a kábel/csatlakozó nem éppen hordozható fejeshez van méretezve.
-
Bodz
nagyúr
A találkozón a K1000 remek volt természetesen, közvetlenül utána hallgattam a H800-at és elmaradt a húúúú faktor.
A Grado SR225i nagyszerű fejhallgató főleg rockhoz és metálhoz, ntomka példánya még kényelmetlen se volt.
A Sennheiser HD540(?)/580 nem hagyott bennem mély nyomokat. Meghallgattam, de el is felejtettem.
Az AKG K601 nagysága sem vitatható, minden tetszett vele, főleg ha egy Canamp is kerül alá.
A DT 880 szuper, megint meggyőződtem róla, hogy tökéletes lesz pihenni a 990 Pro után. Csak legyen majd mivel erősíteni a 600-ast...
A Superluxok is jók voltak, főleg a HD 330 tetszett és ami a tali végén előkerült. Az mi is volt? -
ntomka
nagyúr
válasz
contaxg #26740 üzenetére
A tegnapi nap elég sok mindenben egyezett a véleményem vele, kivéve a presentert, de a canampot tekintve hasonló következtetésekre jutottunk. Hajlamos vagyok neki hinni, hogy az asgard számomra is jó választás lenne pl. a gradohoz, ahhoz nagyon tudta ajánlani. Kérdés, hogy canamp klón alázó árához képest egy asgard megéri-e a többszörös felárat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #26726 üzenetére
Szerintem az a K500 többet ér annál, minthogy egy ki nem próbált eljárással valaki belepiszkáljon.
(#26729) Mackósajt: Egyetértek, a 880-t én úgy jellemeztem a hrt - canamp láncról, hogy "osztó" hangja van. Olyan értelemben osztó, hogy a többi jelenlévő (nem HD800, K1000) fejhallgatónak megmutatta, "na ezt így kell srácok".
(#26734) baluka26: Egy olyan remek fejhallgatóról beszélünk, amit már nem gyártanak. Ha gányolással tönkre teszünk egyet, az szerintem veszteség, mert senki nem fog újat csinálni helyette.
Én kíváncsi lettem volna az asgardra.
-
válasz
Mackósajt #26729 üzenetére
Egyetértek, valóban mindennél jobb volt hallgathatóság és technikai értelemben egyaránt. Egyedül a Shure tudott valami olyat mutatni, amit viszont az összes többi fejhallgató nem. (Na jó, meg a Denon)
Ha ott lett volna a DF, akkor jó lett volna összevetni a Shure-ral, mert nagyon hasonló karakterű, középcentrikus füles ő is. Legközelebb
-
Mackósajt
senior tag
válasz
ntomka #26697 üzenetére
Akkor én válaszolok.
Én először hallottam mindent ami ott volt (kivéve a sajátokat), és egyébként is kialakult az a benyomásom, hogy nagyon botfülem van a legtöbb résztvevőhöz képest (vagy legalábbis gyakorlatlan), úgyhogy fenntartásokkal kell kezelni a véleményem.
Először is az önigazolás rész.
Elkövettem a találkozó egy részében azt, hogy a DT 880 250 ohm-ot magammal hurcolva azt hasonlítottam össze mindennel. Az a helyzet, hogy szerintem többféle forrásról is minden elvérzett vele szemben, kivéve a bigmasters által hozott két nehézfiút. Különösen meglepő volt a HD600 és a K601. Mindkettő drágább a magyar kiskereskedelemben, és mindkettő teljesen egyértelműen gyengébb.
A K601 hangjára egyébként az "élettelen/erőtlen" jelzők jutnak most eszembe.
A HD600 karaktere felismerhetően hasonlít a HD428-ra (A HD800 viszont nem hasonlít rájuk). Helyben le is húztam a HD600-at, így aludva rá azt mondanám, hogy felületes voltam, nem adtam neki valami sok időt.
Takstar: Én pont a DACportról nem próbáltam ki, viszont másról szörnyen szólt. Kénytelen vagyok elhinni, hogy a DACporttal egymásnak teremtették őket.
Hja, és muszáj lesz vennem egy külső egységet, de azt szűrtem el, hogy rengeteg körülményen múlik, hogy mennyire működik egy rendszer, és ezt nagyon meg kell gondolni. Ma nem megyek el contraxghoz meghallgatni az Asus-t, de nagyon kíváncsian várom a beszámolókat.
-
PuMbA
titán
Találkozó utáni gondolataim (csak az érdekesek):
Grado SR225: Akármilyen forrás alá nyomtam, nagyjából 20mp-ig bírtam ki. 2-3kHz-nél valami akkora kiemelés van, hogy leolvad a fülem.
Sennheiser HD540: Ezt sem bírtam hallgatni, a gitár és a dob szintén kinyomta a fülem az előbb megadott tartományban.
AKG K601: A hangja a természetes helyett a világos besorolást kapja a kicsit sok közép és középmagas miatt (legalábbis én inkább már így hallom). A mélyre továbbra is azt mondom, hogy mennyiségileg jó, de néhol azért csak bántja valamennyire a fülemet. A részletességébe, terébe és kényelmébe továbbra sem tudok belekötni, mindegyik kiváló.
Shure SRH440: A legtöbbet ez volt a fejemen. Az összes fejhallgató közül nekem a leghallgathatóbb: kicsit kevesebb a mély, mint a K601-ben és 50Hz alatt már szinte semmi sincs. Közép: 500Hz körül kis emelés, 2-3kHz-nél kis süllyesztés. Középmagas: nagyjából 5-9kHz-ig nagyobb süllyesztés. A magasak is másak, de ott nem voltam képes megállapítani a pontos különbségeket. Az első pillanatban már jött a "wow" faktor: "jéé, ez semennyire sem bántja a fülem, még a laptopom integráltjáról sem". További hallgatás után: "úúú, micsoda énekhangok, ilyet sose hallottam még" ezután pedig "és ilyen jó magast sem". Kipróbáltam a laptopom integráltjáról is és onnan is meglepően jól szólt, de azért az MSII-ről és a Canamp klónról jobban odavágott. Nem olyan kényelmes és nincs akkora tere, mint a K601, de a részletességét és hangminőségét hozza és számomra természetesebb, jobban összerakott hangzást ad. Ha csak a hangot nézem akkor én azt mondom rá, hogy veri a K601-et.
HD800: A Shure után volt a fejemen, de elmaradt a "wow" faktor, egyszerűen nem hatott rám semennyire. Hallgathatósága a K601 szintjén van, hasonlóan világos de természetesen technikailag sokkal jobb. Jobban tetszettek a Shure közepei és magasai (ezzel együtt a "Shure énekhangja" sem volt sehol).
K1000: "Wow" faktor: brutális tér, de ezen kívül technikailag a HD800 szintjén van. K601-nél kicsit jobban szelte a fülemet a középmagas és a magas, hasonlóan világos hangzású, emiatt megint csak az lett a végeredmény, hogy jobban tetszenek a Shure közepei és magasai.
Beyerdynamic DT990: Hiába emel ki nagyon, nálam egy szinten van hallgathatóságra a K601-gyel. A karaktere miatt nem volt sokat a fejemen, ez nem az én világom. -
AtHoS
nagyúr
Találtam egy érdekes "vatera edition" K-601-et.
Belinkelem a hirdetésnél olvasható szöveget:
"Ha kéri a tuningolást hozzá akkor a következőket kell tudnia:- Az kb. + 10-25 ezer Ft.
- Értékes, egyedi munkaigényes, precíz tuningok melynek célja: a precízitás, a tér, az átvitel, a dinamika jobbítása, tisztítása. Tuningolt állapotában több szempontból jobb mint az egyébként csúcs, referencia AKG K-1000, mellyel nálam összehasonlíthatja, a különbség nagy lesz:Precízebb, részletezőbb. Nincs EQ, nincs kiemelés, felmelegítés.
Jobban lehet tuningolni mint a 701-et, így a hatás sokkal jobb lesz mintha tuningolt 701-et használna.
Tehát, ha ön szívesen áldozna egy olyan fejhallgatóra amely egy 601-701-es árkategóra körül volna eleve a boltokban akkor ezt jobban ajánlom mint a K-1000-et több mint dupla ennyiért (bárhol a világon)! A pénzéért ön egy hihetetlenül jó fejhallgatót kap melynek árkategóriájában NINCS párja. Ki lehet próbálni, van tuningolt és eredeti 601-em, K-1000-em, Grado-m, kis Stax; Lambda; Omega; Beyer; sőt ön is hozhat bármit, ez valószínűsítem, jobb lesz!- A membránt megkezelem (tudom, brutálnak tűnik de sajnos a gyártók egyszerűen nem értenek a membránhoz. Ha meghallgatja, hogy mennyivel precízebb az én membránom akkor nem kell majd magyarázkodnom).
- Alkatrészek, úgy mint kondik: kukába kerülnek és high-end minőség kerül a helyére, ha egyáltalán kell az oda. (Ugyanis a gyártóknak fogalmuk nincs az alkatrészeknek a hangminőségre gyakorolt hatásairól. Önnek még lehet)
- Passzív EQ. A rezonáns üregek tapasztása, átjárhatóvá tétele a szerint, hogy mit baltáztak el rajta gyárilag. (Egy bizonyos típusnál csak ezzel a módszerrel olyan hatást értem el, hogy én sem hinném el. Egy teljesen más jellegű hangot kaptam: megjött a magas, dinamika, stb...)
- Kábel megkezelés. Ez opcionális mert igen drága folyamat. Ez plussz pár ezer Ft. Minél drágább gépeknél ajánlom."Vélemények a hozzáértőktől?
-
bigmasterg
addikt
Közben megjött a K500-asom.
Egész szép állapotú, szebb, mint az előző volt, a párnája is teljesen jó.De erre nem fogok k601 párnát rakni. Igaz, hogy így kevesebb mélye van (sőt a legalja gyk. teljesen hiányzik), de gyári párnával jobban szeretem a magasait.
Így még kevésbé multifunkcionális, de ilyen is kell. -
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #26718 üzenetére
-
Lewzke
őstag
válasz
bigmasterg #26710 üzenetére
Komoly volt a videó vége ...
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #26719 üzenetére
Bakker nekem a fülem repedezik! Mit szenvedek a jó hangért, na!
-
szakibá...
senior tag
ntomka!
Úgy látom, nagyon érdekel az 580 és 600 közti különbség. A HD580 nagyon kellemes füles, nekem kicsit kevés volt a magasa, főleg a DT990 mellett, a kettő között gondoltam az igazságot. Azért vettem 600-ast is, mert annak picit több a magasa, élénkebbnek, élettelibbnek találtam. Szerkezetileg teljesen azonosak (a hátsó rács szerintem nem tényező), viszont a membrán anyagában van különbség, szemre az 580-é matt, a 600-é fényes felületű. Az 580 emlékeztet a 650-re, de a 650 érzékenyebb, vagyis hangosabb, más lehet a mágnesköre is, viszont több a mélye. A 650 mélytöbblete és magashiánya miatt nekem már túl komor hangzású, ezért is nem váltottam rá. Az 580 és 600 mélyben azonos, középtől felfelé van némi eltérés. A 600-ban 3-4 kHz táján van egy kis púp és a magastartomány kicsit több, mint az 580-é, ezektől elevenebb a hangja. Az 580 is nagyon szerethető, ha egészen hátra tolom a fejemen, akkor megjön a hiányzó magastartomány, vagy be kellene dönteni a membrán síkját úgy, ahogy az újabb 5xx szériában van, de ezzel a párnával nem marad ebben a helyzetben. -
mandin
senior tag
Hello.
Fejhallgató vásárlás előtt állok, ehhez kérnék segítséget hozzáértőktől.
Főleg zenehallgatásra szeretném használni, legfontosabb paraméter a basszus, abból is a mélyebb fajta, mivel inkább elektronikus zenékre fogom használni, de azért ne menjen a tiszta hangzás rovására. Árban olyan 10-15.000 Ft körül legyen, annál többet egyelőre nem akarok rá költeni. Emellett vezetékes, mikrofonnélküli legyen és ne kelljen 1 óra után levenni a kényelmetlenség miatt.
Eddig 2 fülest néztem:Sennheiser HD 205 II
http://www.argep.hu/product_1324700.htmlPioneer SE-MJ51:
http://www.argep.hu/product_1384685.htmlSok a feltétel de remélem tudtok segíteni és megtalálom a számomra megfelelőt.
-
contaxg
veterán
válasz
ntomka #26715 üzenetére
Hmmm talán még az lehet! Hétfőn megyek éppen arra.
Egyébként a Shure volt az első olya fejes ami nagyon emlékeztetett egy átlagos kétdobozos sztereó terére. Nagyob bírom!!Nálam a W1000t, de érdekes, hogy pont az ellentéte a W5000-nek. Ennek igen rendesen vannak mélyei....nekem még egy kicsit sok is. A tere, stb. a tipikus At vonal egyébként.
Gondoltam, hogy elmegyek vele kutyás sétáltatni!!!
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #26713 üzenetére
Nagyon gondolkodom, hogy szert teszek egy SHR940 fülpárnára az SHR240-hez.
Remélem jó rá.... -
bigmasterg
addikt
Na most, hogy már hallottátok a Shure-t.
Felveszi a versenyt az srh440 a Senn HD555-el ?Persze sejtem a választ, de sokan nem voltak a találkozón.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #26710 üzenetére
Ezt a videót kerestem én is.
(#26708) guppy: Bodz az tényleg szerette, de a DT990 mellett tényleg felesleges lenne neki. Bár szerintem annyira azért nem egyforma, mert a beyer egy kicsit brummogós mellette, de tényleg hasonló karakter.
(#26709) Bodz: Mert senki sem hitte, hogy ilyen jó!
-
Bodz
nagyúr
Meséljetek a Denonról is...
Azok az arcok, amik voltak...
-
ntomka
nagyúr
Tudom, hogy nem szerettétek, de én most akkor is felraktam a gradot zúzni.
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #26700 üzenetére
Ez egy 250 -es. Meg ugye Tyll is összehasonlította őket.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #26700 üzenetére
Van halided ?
Aktív témák
Hirdetés
- 5 db HP EliteBook 840 G2 Notebook, i5-5300U processzorral
- Használt PS5 (Flat) (CR - 1116A) - Extra Kiegészítőkkel!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest