Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
Deadzone41 #26489 üzenetére
Üdv a klubban
Nekem 1 éve van K601-em, és azóta is pont ez a véleményem róla.
-
LSL1337
őstag
válasz
köteles #26497 üzenetére
Üdv, úgy gondolom elhalálozott a mikrofonom
egy viszonylag komolyab fejhalgatós mikrofon párósról van szó
1 éves sennheirseir pc 330 G4ME, és a kábellel van szerintem gond
esztétikailag kitűnő állapotban van, és eléggé teszik ishova tudom elvinni ahol nekem ezt megcsinálják
esetleg a sérült kábelrészt kivágják, és összeforrasztják a többit?
ez minőségben érezhetően gyengülni fog, mennyire maradandó megoldás, pesten ismertek valakit aki ilyennel foglalkozik?
a kábel végén 2 jack van, szóval a hang ki és bemenet egy kábelben megy, legalábbis egyben van a 2, ettől nehezebb lesz valamivel?
köszi előre is az infokat
üdv
-
köteles
csendes tag
válasz
Deadzone41 #26475 üzenetére
Tudom, hogy a You Tube-on levő számok nem a minőségről híresek, de mivel sokféle számot tanulok, nem tudom őket megszerezni eredeti jó minőségben, éppen ezért ebből a forrásból szeretném kihozni a legtöbbet, és ehhez keresem a legjobb hangkártya-fejes kombinációt.
-
bigmasterg
addikt
Most hallgattam egymás mellett Senn HD555-öt és a Shure srh440et.
Hát valahogy nem így emlékeztem az 555re, bizonyos számoknál csúnyán tompa tud lenni felül. Most azt mondanám, hogy a shure szinte mindenben jobb.Korábban is hallottam már őket egymás mellett, de akkor valahogy nem tűnt fel ennyire a dolog.
Sanyig4:
Superlux. -
Sanyig4
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy fejhallgatót venni, lehetőleg 10000ft alatt.
Kollégiumban szeretném használni, tanulás, és munka közben, hogy ne zavarjanak a külső zajok. Laptopról fogom hajtani, vezetékes megfelel. Circumaural fejhallgatót szeretnék, mert sokat fogom használni, legyen kényelmes. Talán zárt felelne meg jobban a célnak. Gtalk-ra is fogom használni, de van a laptopban beépített mikrofon, ezért arra nincs szükség. Filmet, zenét hallgatnék rajta, általában trance-t, de ez hangulatfüggő.Remélem tudtok pár ötletet adni!
Előre is köszönöm!
-
Complete
tag
Itthoni alaplapi, tinglitangli youtube zenékhez, 10es kategóriában, inkább zárt vagy nyitott, dj fejhallgatókat ajánlanátok?
-
válasz
Deadzone41 #26491 üzenetére
Jó váltás volt
-
baluka26
veterán
válasz
Deadzone41 #26489 üzenetére
Egy kérdés: milyen más, hasonló kategóriájú fejest hallottál?
-
Deadzone41
őstag
erősen elfogult, szubjektív véleményem a k601-ről így 2 nap járatás után:
úgy érzem ezt a fülest rám szabták, imádom. mélyek: brutál mélyre megy, pontos és pont annyi van amennyi kell. lehet hogy nem alkalmas fülmaszírozásra, de nagyon szép testet ad a zenének. közepe nagyon szép, énekhangok teltek, élettel teliek. a magasa is tetszik, annyi amennyi kell, nem bántó bár pár számnál mintha maszatolna, de ezt egyenlőre betudom az ibasso gyengeségének. a tere is bejön, énekes középen elöl a helyén, a hangszerek körülötte szépen elkülönülve, nem egybekutyulva. a hangerőt nagyon bírja, előbb lesz halláskárosodásod minthogy a füles torzítana, szét esne a hangképe vagy veszítene a dinamikából. kényelem csillagos ötös, finoman körbeöleli a fület, stabilan felfekszik és nagyon könnyű. -
contaxg
veterán
ATH-AD300 - Audio-Technica Kb. 21000Ft magyar garanciával.
-
ArchJedi
csendes tag
válasz
ArchJedi #26473 üzenetére
Kicsit utánaolvasgattam, és úgy látom nekem a Superlux HD668B lenne optimális. Az ehhez kapcsolódó cikkben azt olvastam, hogy "a mély a közép alját kissé elmossa" - mennyire lehet ez zavaró pl Dalriadánál, Amon Amarthnál, vagy épp TSFH-nél?
-
NoiZz
tag
hali
20-25k-ér milyen fejhallgatót vegyek?
fontos hogy kényelmes legyen mivel sokat használnám
leginkább zenére és filmre kell -
köteles
csendes tag
Hozzáértők véleményét szeretném kérni újra.
You Tube-ról mentek át számokat a szg-re, és ez alapján tanulom meg őket játszani a gitáron.
Fontos lenne, hogy viszonylag jó minőségben tudjam az egyes gitárok hangját elkülönítve hallani.
A hangkártyám egy alaplapi , Realtek High Definition Audió. Ezt mindenképp cserélni akarom egy jó minőségű hangkártyára, amin van erősített fejhallgatókimenet , hogy egy jó fejessel
( HD 660 B, esetleg vmelyik Senni) ebből a zenei forrásból a lehető legtöbbet hozzam ki.
A minőség most fontosabb az árnál.
Milyen hangkártya/DAC és fejhallgató párost ajánlotok erre a spec. célra? -
ArchJedi
csendes tag
Üdv!
Fejhallgató-vásárlás előtt állok, és szeretném a véleményeteket kérni.
Maximum 15000 forintom van rá, folyamatos otthoni használatra kell, tehát legyen kényelmes. Zárt lenne az igazi, de az sem baj ha nyitott. A fő szempont a hangzásnál a filmnézés / zenehallgatás (metál). Mikrofon van, azt le lehet spórolni róla. -
DEJVID
őstag
11,7k-ért fake lenne az xb500?
-
zozz12
tag
válasz
contaxg #26456 üzenetére
Elég sok jót olvastam ezekről a Superluxokról. Mivel most jó áron van, ezért érdekelnének tapasztalatok a 681 -es típussal kapcsolatba. (a nagytesztet olvastam, azon kívül, mások véleménye érdekelne.) Több ember elmondás alapján mégis valósabb képet lehet kapni egy ismeretlen termékről.
-
Helmoras
őstag
válasz
FireKeeper #26457 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de a mikrofont akkor lehet hogy külön oldom majd meg valahogy, mivel szükségem van hozzá játékok közben illetve gyakran teamspeak-ezem.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Helmoras #26441 üzenetére
mondj le a mikirol mert csak gagyit kapsz (bocs az ekezethiany miatt). probalj valahol meghallgatni azonos arkategoriaban levo fejeseket, sennheiser, akg, audio technika stb, hogy melyiknek tetszik a hangja, 30 korul mar minden markabol kaphatsz jot.
kapcsolot meg nagyon egyszeruen lehet csinalnu, sztem a hobbi elektronika topikban biztos talalsz olyat aki segit vagy akar meg is csinalja neked. -
bigmasterg
addikt
Úgy tudom, hogy ezekben a nagy technikai áruházakban az összes fejhallgató egy forrásról szól (100fele szétosztva).
Korábban írta valaki, hogy járt MM-ben és Saturnban is és látta, hogy miről szólnak. Az egyikben egy házimozi erősítő fejhallgató kimenete volt szétosztva, másikban pedig egy mp3 lejátszóé.Szerk.:
zozz12: Úgy látom, még van raktáron a 681-ből. Az lehet, hogy jó lenne neked. -
Shufny
őstag
Én meg azt, hogy könnyen lehet, hogy normális körülmények között se tetszene neked jobban.
#26452: Annak például pont elég komolyan le van csapva az alja, így nem is csoda.
fi:zi'k: Tudtommal vagy fél évig volt "akciós", szóval az már úgy normális árnak számít szerintem. Nem lepődnék meg, ha most is akciósan lenne 40k fölött náluk az 558.
-
zozz12
tag
Sziasztok!
Szeretnék már végre szerezni egy normális fejhallgatót, mert már elegem van a gagyikból. A felhasználása elég sokrétű, zenehallgatás, játék, néha kevergetek zenéket is itthon. Fontos volna a hosszú távú kényelem, mert amikor órákat van rajtam a (mostani gagyi) füles, borzalmasan meg tud fájdulni a fülkagylóm. Ráadásul szerüveges vagyok. (a szemüveg szára miatt mondom) Általában nincs különösebb zaj a szobába, ahol használom és mást se zavar, ha kihallatszik a hangja. A hangminőség és az alacsonyabb ár miatt vezetékesre gondoltam. Nincs különösebb elvárásom hangzás tekintetében, egy normál hangzást várnék, ami megbirkózik a mélyebb tartománnyal is. Mikrofon nem volna rossz, de azt írtátok az 1. hsz. -ba, hogy a külön mikrofonnal jobban járok, úgyhogy az a megoldás lesz. Az összeg kb. 5000-8000Ft. (nem tudom ennyiből mi jön ki, de többet nem nagyon tudok rákölteni)
Mit tudnátok ajánlani, ami nagyjából megfelelne nekem?Köszi
-
Shufny
őstag
válasz
patex1983 #26444 üzenetére
Nem sok nyoma van a megfontoltságnak ezekben a boltokban, ahogy én láttam. Gondolom annyi a cél, hogy így kevesebben viszik vissza, hogy nem ezt várták ennyiért. Azt egyébként senki nem mondta itt, hogy jó ár/érték arányt képviselnek ezek a fejhallgatók, sőt.
csZ: Már megint ez a dinamika. Miért van olyan érzésem, hogy a K99 mélykiemelését érted ez alatt?
#26446: Egyöntetűen ezt írják róla, és tekintve hogy ennek a sorozatnak a többi tagjáról is, így nem túl hihetetlen. Továbbá ez dinamika dolog is tipikus ilyen esetben.
#26447: Ott volt 15k is az 555, meg valamikor 45k a K601, szóval nem feltétlenül.
-
patex1983
őstag
válasz
Shufny #26442 üzenetére
Ahogy csƵ kolléga is mondja, pontosan ez. Semmi dinamika, a mélyek csak kopogtak, nem volt semmi olyan a hangzásban, ami megkülönböztetné az én gagyi Thomson fülesemtől pl bármelyiket is.
csƵ: Egyébként lehetett váltani többféle zenei részlet között, azt hiszem 6 féle volt, mind más stílusú zene
Egyébként meg ha már külön felállítanak egy pultot egy márkának, hogy tesztelni lehessen, akkor nem kellene normálisan megoldani? Vegyünk pl. egy teljesen laikus embert, odamegy, felrakja az 50ezres fülest, aztán meg csak néz, hogy mi kerül ezen ennyibe? Kialakul benne egy negatív kép, arról a gyártóról...Így tulajdonképpen többet árt az adott áruház a márkának, mintha nem lenne ilyen reklámpult...
-
csƵ
addikt
válasz
Shufny #26442 üzenetére
Egy rövid klasszikus művet lehetett hallgatni. Én egyáltalán nem voltam elájulva tőle. Azt meg főleg nem éreztem, hogy egy negyvenakárhányezres füles van a fejemen. Ha vakon tették volna rám, akkor nem mondom rá, hogy ez egy felső-középkategóriás fejhallgató.
Semmi dinamika, magas és mély hangok tisztaságát sem hallottam. -
Helmoras
őstag
Értem, akkor leteszek erről, közelítsük meg akkor az alternatíva irányából a dolgot, vezetékesben milyet ajánlotok(mikrofonos)? illetve megoldható-e valami elosztóval hogy egyszerre legyen bedugva a tv-be illetve a pc-be is?
Nyilván nem muszáj elkölteni minden pénzt jó ár értékű legyen a masina
-
csƵ
addikt
válasz
Helmoras #26437 üzenetére
Szerintem semennyiért sincs normális hangminőségű vezeték nélküli fejhallgató. Pláne nem mikrofonnal.
Nekem anno volt egy 5 ezres Thomson, wireless fülesem. Soha többet. Ha merült, akkor recseg, ha fel van töltve, akkor is van egy zavaró alapzaja. A hangminősége sehol sincs. Oké, hogy körbe tudtam menni a szobában gond nélkül, de ha járkálni akar az ember, akkor hallgasson hangfalat. -
Helmoras
őstag
Hello mindenki!
Lassacskán majd összegyűlik a pénzem egy komolyabb fejhallgatóra is a gép mellé, 30k+-5k kategóriában, viszont vezeték nélküli kellene mikrofonnal.
Többnyire játszanék illetve filmeznék vele, ehhez mennyire szoktak elegendőek lenni az alaplapi hangkártyák?(nem vagyok vájt fülű), TV-vel és a PCvel lenne összeköttetésben felváltva , az se hátrány ha valami technológiával esetleg megoldható hogy egyszerre mind a 2, és én váltogathassak majd valahogy.
Előre köszönöm a tippeket ötleteket tanácsokat!
Üdv! Zsolt
-
csƵ
addikt
-
patex1983
őstag
Üdv!
Hétvégén jártam a debreceni Fórum Media Markt-jában és találtam egy külön Sennheiser pultot, ahol lehetett hallgatni több, különböző fejhallgatót, többféle, stílusú sample-val.
Az alábbiakat hallgattam meg:
- Sennheiser HD 438
- Sennheiser HD 518
- Sennheiser HD 558A kérdésem az lenne, hogy járt-e ott valaki mostanság és hallgatta-e az ott lévő füleseket?
Kíváncsi lennék, hogy milyen forrásról hajtják őket, ugyanis nekem egyiknek sem tetszett a hangja, mindezt úgy, hogy jelenleg még csak egy 5ezer Ft-os Thomson fülesem van. Kicsit meg is lepődtem, hogy egy 45ezer Ft-os HD 558-nak a hangzása sehol sincs...Azt vártam majd, hogy felrakom és hasra esek az élménytől, de nem így lett
(a többiről meg ne is beszéljünk...)
Szóval, aki járt ott (vagy más MM-ban) és hallgatta az ott lévő füleseket és van/volt tapasztalata normál körülmények között is meghallgatni valamely modellt, az nyugtasson meg, hogy csak az MM-ben csesztek el valamit és sokkal szebben szólnak ezek a Sennheiserek.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26424 üzenetére
Gain: 5 (14db)
Maximum Output: 20V P-P typ."...You can "up" the voltage swing by increasing the volume but only to a certain point. Whatever amp is driving the headphones can only provide so much voltage, and it is limited by the power supply rails. Also, depending on the particular amp, you may get poorer performance if you are "pushing" the limits of the power supply rails. It really depends."
-
Lewzke
őstag
válasz
Deadzone41 #26423 üzenetére
Miről hallgatod?
-
Deadzone41
őstag
megjött a k601-em thomann-ról. szerelem első hallásra. írok róla ha bejáratódott.
-
Lewzke
őstag
válasz
schawo #26415 üzenetére
"a forrás és erősítés fontosabb lehet, mint egy fejhallgató, bizony be kell látnom, hogy igaz."
Na jó akkor te hallgass egy A4Tech-et az Apogee meg Shiit-ről, mi meg egy K99-et az alaplapiról ...
Viccet félre téve van benne igazság, mindegyiknek van szerepe, habár én előrébb helyezném a fejhallgatót a láncban. -
Schiit update:
Ez a hallgatózás bizony megint zsebbenyúlos lesz. Szomorúan adom vissza holnap a Schiitet. Az vigasztal, hogy bigmasterg CEC-e itt lesz pár napig, de utána sürgős megoldást kell találnom az Apogee beépített erősítő kiváltására, mert az nem túl nagy eresztés, mint azt a mellékelt ábra is mutatja. Mindenesetre a Schiit visszavezetett a fejhallgatózáshoz.
Ami viszont kellemesen érint, hogy fejhallgatót nem kell keresnem, a DF rendkívül jól teljesít, minden aláadott cuccot vidáman meghálál, és osztályokat lépked felfelé. A 650 tényleg nagyon jó, de ha csak egyet lehetne választani a kettő közül, gondolkodás nélkül a DF-t vinném. Sextett, K500, HD540 meg a többi fülesem fasorban sincs.
Még egy fontos tanulság számomra, hogy amit Ádám régóta mondogat, és én mindig bambán, értetlenül olvastam, majd eltettem gondolatban az ökörségek bugyrába, hogy a forrás és erősítés fontosabb lehet, mint egy fejhallgató, bizony be kell látnom, hogy igaz.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #26406 üzenetére
Viszont a gyári párna igen jó állapotúnak tűnik rajta! Jó vétel, nagyon áron alul van.
Látom megbántad, hogy túladtál rajta.
(#26405) schawo: Az elmondottak alapján szívesen meghallgatnám én is újra.
Más: Van zene, ami határtalan: [link]
-
guppy
őstag
válasz
Ennyiért igen jó vétel, és még jó állapotúnak is tűnik.
más - megkeresett a fórum 1ik házigazdája h ha kész írhatnék egy címlapos írást a Lehmann projektről, és a bejegyzéseket is már 140-en nézték meg(külön külön), ezek szerint akad érdeklődés az olcsó kínai kitek iránt.
-
válasz
Szép fogás, én is ennyiért vettem az enyémet.
-
válasz
ntomka #26404 üzenetére
Valószínűleg lánc kérdése. Legutóbb, amikor HD600 volt a fejemen, amikor balukának vittem, és meghallgattam az eladónál (akit nem lehetett leállítani a 30 millás házimozija magasztalásáról, nem találtunk közös témát), abból bizony éktelen brummogás jött csak ki. Akkor a nullára leírtam magamban a teljes sorozatot. Úgyhogy nagyon kellemes meglepetés volt ez hallgatózás.
-
válasz
kk831228 #26399 üzenetére
A HD600-t már hallottam, nagyon tetszett akkor is. De ezt most alkalmam nyílt jobban megismerni a 650-t. Amit ugyan eddig is tudtam, de most már biztos is vagyok benne, hogy a frekimenet önmagában teljesen lényegtelen. A fül/agy saját belső eq-ja úgyis helyreteszi a hangzást kb 1 perc alatt, ha már hozzászokott a füleshez.
-
contaxg
veterán
A minap nálam járt egy nagyon szimpatikus úriember egy Beyer T1-el és megmutattam neki az SHR240-et közvetlenül a T1 után. Megkérdeztem, hogy mennyira taksálja az árát a Shure-nak a T1 után.
Kapásból 50eFt-ot mondott!!!
Nagyon meglepődött a 15eFt-os árán....Meséljek a T1-ről... Ez kb. olyan mint amikor a cserkésztáborban lámpaoltás után kérdik a rangidőst, hogy milyen egy nővel...
De a lényeg: ez a T1 nem volt még bejáratva.
Vagyis már pettingelt, de még voltak tartalékai a fejlődésben.
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest