- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
törölt tag
A "Pioneer cucc" elég kényelmes, és elég masszívnak is tűnik. De meghallgatás nélkül semmiképp se vegyél, már csak azért se, mert mint mondtam, nagymértékben más a hangja, és kevesebben fogadják el ezt a más hangot, mint a Retro DJ vidámabb, világosabb tónusú hangját.
(#50006) Dany007: Ezekkel szemben inkább a JVC-t érdemes, persze az se hibátlan.
(Egyébként a felsorolt típusok közül én a magam számára nem a JVC-t, hanem a Denon D310-et venném meg, de más számára nem ajánlom, mert a D310-nek, D510-nek aztán tényleg sajátos hangképe van, ha valamelyik után hallgatom a Denon D-1100-at, akkor a szinte mindenki által mélytúlsúlyosnak, a középsávra ráülő mélyűnek tartott D1100 világos tónusúnak, fémesen csilingelőnek tűnik.)
A néha és most is szóbakerült Sony XB500-at én nem erőltetném, valóban van mélye, de elég durva, mesterséges hangja van szerintem. -
mcs
veterán
A Pioneer kényelemre tökéletes. A hangjára nem mondom, hogy pocsék, mert például egy hasonló árú Sonynál nagyságrendekkel jobban szól, viszont a terhelhetősége eléggé gyatra. Ha szoktál használni mélykiemelést, akkor ne vedd meg, mert viszonylag könnyen be lehet torzíttatni vele.
-
Dany007
veterán
No, ezeket talaltam a MM- ban az én árkategóriámban.
Agk k 512MK II
Philips SHP 2700
Philips SHP 6000
Denon AH- D310R
Sennheiser HD 419Első hallgatásra túl nagy különbséget nem éreztem köztük. Ami viszont ütős volt az a Denon AH D1100, de az 50k.... Viszont annak komoly hangja volt.
Szóval szerintetek a fent felsoroltak közül melyiket érné meg megvenni a JVC RX 700-hoz viszonyítva? Vagy egyik se olyan jó és inkább vegyem a JVC-t? A mély fontos...
Köszi előre is!
-
jeni
félisten
válasz
#71562240 #50004 üzenetére
igen,köszi
nekem itthon a fehér DJ van ami tényleg hosszabb hallgatásra nyomja a fülemet.,vagyis kényelmetlen,bár tartósnak és árához képest szépen szól.
Ezért gondoltam a Pioneer cuccra,hogy van olyan jó és kényelmesebb-e? tartósabb-e?
A Wildre írták korábban,hogy a rajta levő festékek leválnak,gondolom a fekete-zöld kinézetre nem jellemző,csak a fehér Pepitás változat!?
Mintha olyat olvastam,hogy csak néhány dB a különbség a DJ a Wild közt,talán még dinamikában,viszont valaki írta,pár sorral lejjebb,hogy még kisebb a fülre való vagyis kisebb a fejhallgató kerete,kevésbé fekszik bele a fülbe.
Az Asszonynak adom a DJ-t mivel neki is kellene egy és épen fehér laptopja van neki.
hooppssz:nem vettem észre,hogy az ötvenezredik beírásom az enyém -
törölt tag
A Wild-ot még nam hallgattam. Retro DJ-t és M-290-et vetettem már össze, ezen kettő közül szerintem az M-290 a jobb, de úgy látom, az itteni többség szerint a Retro DJ. Az energikus-mélyhangsúlyos (némelyek által - tévesen - mosottnak és tompának ítélt) M-290 ízlésfüggőbb, megosztóbb mint a Retro DJ, és az olvasmányaim alapján ezt sejtem a Wild-dal kapcsolatban is - márminthogy a Wild is ízlésfüggőbb lehet mint a Retro DJ. A Wild-ról olvasottak alapján valószínűsítem, hogy nekem az M-290 jobban tetszene, mint a Wild. Majd egyszer kipróbálom.
-
baluka26
veterán
válasz
Deadzone41 #49999 üzenetére
Érdemes lett volna elvinni, ég és föld a kettő.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Deadzone41 #49999 üzenetére
Másnak is felajanlom, hogy az ujabb trükköket belerakom a régiek be.
Jo izlesre vall a boricska is, Köszönjük! -
jeni
félisten
válasz
#71562240 #49945 üzenetére
a Pioneer SE-M290 vagy a Maxell Audio Wild a jobb?
árban a Maxell a nyerő,de hangban melyik a jobb? kb.2000 Ft a difi,mivel,hogy most akciós a Maxell a "hülyeboltban"
amúgy az akciós Maxellek között csak a külcsín az amiben különböznek egymástól,mely az egyik F1-s kinézetű a másik meg zenei ikonos. -
Deadzone41
őstag
Meghallgattam ma a HD600-at Pityunál, de nem tudom eldönteni, hogy jobban tetszik-e a k701-nél. Középen tényleg nagyon részletes, és jól textúrázott. A magasai talán gyengébbek a 701-nél, viszont mennyiségre nekem jobban bejön a hd600. A mélyei mintha nem lennének olyan feszesek, de dögösebbnek hatnak és úgy tűnt kissé mélyebbre is megy. A tere tetszett a legjobban, közvetlenebb előadásmódja van a 701-nél. Jó lenne egymás mellett hallani a kettőt, sajnos nem vittem magammal a 701-et, de az biztos, hogy nincs égbekiáltó difi a kettő közt, viszont a hd600 nem nagyon kívánkozott le a fejemről.
Egyébiránt mégegyszer hatalmas köszönet Pityunak a champ szervizért, ritkán találkozik az ember ilyen önzetlen és segítőkész support-al!
-
Dany007
veterán
válasz
#71562240 #49997 üzenetére
Igen? Ennyivel drágább a MM? :S 12-ért van webshopban, sokkal többért persze, nem venném meg.
De mivel nem értek hozzá, így csak az árkategóriát tudom nézni, és ti majd viszonyítjátok az RX700-hoz
Aztán ha nincs olyan, nem éri meg, akkor inkább megrendelem és kivárom a két hetet. -
Dany007
veterán
Üdv Újra!
Úgy néz ki, holnap elmegyek egy MédiaMarkt-ba. Megnézni a mi a kínálat.
Igaz már kiválasztottam a JVC HA-RX 700-at, viszont a 2 hetes kiszállítási idő kicsit megriasztott. Megnézem van-e a MM-ban vagy valami hasonló szintű. Aztán ha nincs akkor megrendelem, de hátha.Szóval lenne egy olyan kérésem, hogy holnap ~ 10 óra körül majd beírom a topikba mi a kínálat a MédiaMarkt-ban, ami számomra árban még elfogadható. Persze ha a fent írt JVC ott lesz, akkor gondolkodás nélkül megveszem.
Ezek közül kéne a kedves hozzáértőknek megmondani mit érdemes választanom. Természetesen a JVC HA-RX 700-hoz viszonyítva. Nyilván annál gyengébbet nem szeretnék.
Kedvelem a mélytúlsúlyos hangokat de csak akkor ha nem nyomja el a többit. : ) Leginkább filmezéshez és elektronikus zenéhez kellene.
No, majd akkor holnap jövök, kb 1 órát leszünk ott, tehát lesz idő válaszolni is. : ) ELőre is köszönöm a további segítséget. -
hossszú
őstag
válasz
PR0JECTNR56 #49991 üzenetére
Kicsit viseltes a HD595-öm fülpárnája
nem tudom cserélhető, ha igen hol tudok beszerezni hozzá?
-
PR0JECTNR56
addikt
Az AKG K512 MKII és a K514 MKII között mik a különbségek hangzásban?
-
Madárpók
aktív tag
Üdv
A Sennheiser HD202 és a HD202 II között van van valami különbség? A sima HD 202-es egy picivel olcsóbb. -
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #49985 üzenetére
Valamivel olcsóbb, mint egy Sony R10, ha ez segít betájolni
Más. Ahogyan olvasgattam, az AD2000 karaktere és főleg a közepe eléggé hasonló a W3000ANV-hez, nyilván eltekintve a nyitott/zárt kialakításból eredő különbségeket leszámítva. De jó lenne meghallgatni egyet...
-
baluka26
veterán
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy az ilyeneket mi motiválja.
Head-fin az utóbbi másfél évben kb. nem lehetett látni SA5000-et, erre most van három is fent
-
No megvettem végül Bodztól a Beyer DT292-őt. (Még mindig nagyon korrekt eladó.) Szinte teljes mértékben egyetértek a véleményével. Annyi kivétellel, hogy azért a mélyei nekem sok esetben kevesek, rockzenénél nem tudom megszokni, de erről biztosan a HD650 tehet.
Egy szó mint száz, abszolút ajánlható fejes remekül felvett és masterelt klasszikus zenékhez, ráadásul munkahelyre is nagyon jó, mert jól szigetel.
-
mcs
veterán
válasz
Geresics #49976 üzenetére
,,Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Általában nem szoktunk mikrofonos fejhallgatót ajánlani, hiszen hangjuk rendre rosszabb, mint adott áron egy mikrofon nélküli fejhallgatóé. Tehát a mikrofonnal egybeépített fejhallgatókért komoly felárat kérnek és még a magasabb ár sem garantálja, hogy jó hangzást kapjunk. Ezért érdemes mikrofon nélküli fejest beszerezni, és hozzá egy csiptethetős/asztali mikit vásárolni." -
Geresics
addikt
A következő 3 közül ki melyiket választaná?
- Aartic Sound P321 (kb. 8500Ft)
- Ozone Oxid (kb. 8500Ft)
- Ozone Spark (kb. 6500Ft)(Miért jó az, ha USB-s?)
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49974 üzenetére
Most egy picit irigykedem!
-
szakibá...
senior tag
Ennek örömére elő is kaptam. Nagyon kevés fejhallgatót ismerek, aminek ennyire realisztikus a hangja, főleg zártat nem, monitornak nemigen tudok jobbat. Csak a méllyel van egy kis probléma, az is csak mennyiségi. Még a kényelmetlenségét is elnézem neki. Most éppen David Gilmourt hallgatok rajta.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49971 üzenetére
Az egészségügy helyzetét ismerve Retro DJ-t!
-
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49969 üzenetére
Pedig 75év!!! után leállnak a gyártásával. A cég idén volt 88 éves.
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
contaxg #49966 üzenetére
Ez az, csak régen szokás volt saját márkanéven is árulni a nagy gyártók termékeit, a DT48 szinte tartozéka volt a Nagra magnóknak, amiket Kudelski úr gyártott Svájcban. De régen hallottam Revox fejhallgatót is, ami az öregebbik DT880-nal volt azonos, csak a rácsa volt más, meg a felirata. Ha jól emlékszem, Bodz-nak volt egy másik Revox-a szintén a Beyertől. Nemrég a vaterán elkelt egy régi zárt Siemens fejhallgató, amit a Sennheiser gyártott HD224 néven. Nincs új a nap alatt, csak most a kínaiak játszák ugyanezt.
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49965 üzenetére
A másodk bekezdésről lemaradtam
Érdekesség, hogy most hagytak fel a gyártásával sok évtized után, mert a membránjához szükséges anyagot már nem gyártja senki. A Nagra nevet egyébként illik megfizetni.
Mondjuk ha lenne egy szép öreg orsósod szép párt alkotnának együtt! Árban is!
-
contaxg
veterán
válasz
szakibá... #49965 üzenetére
Ez nem egy álruhás Beyer DT48?
-
szakibá...
senior tag
-
krichd1
addikt
válasz
bigmasterg #49963 üzenetére
Vársz még egy kis időt, és megveheted 100eFt alatt.
-
SOAD19
addikt
Egy újabb Shure 1840-es eladó... [link]
(#49961) fi:zi'k Nekem is beugrott, hogy biztos Ákosé, de a hirdetésben azt írja az eladó, hogy újonnan vette júliusban, én meg hiszek neki, aztán meg ki tudja.
-
krichd1
addikt
-
Bodz
nagyúr
válasz
pockhome #49951 üzenetére
Lehet vele már zenét hallgatni.
A kényelme nem a legjobb, a mélye is kevésnek bizonyulhat. Bár ezek pont szubjektív dolgok. Milyen hangra vágy egyébként?
A Wild inkább a populáris zenékhez és a basszus rajongóinak való.(#49952) Suseon: Jó választás.
Szerintem nem állja meg a helyét a DT 770 Pro és M változataival szemben, de azok lényegesen drágábbak általában (míg be nem döglött a Bluesound honlapja, addig megint 31000 volt az M) és erősebben színezett a hangjuk.
-
-
pockhome
senior tag
-
Bodz
nagyúr
válasz
pockhome #49948 üzenetére
Hallgatott zenétől függően inkább a Philips SHP5401.
-
törölt tag
válasz
pockhome #49946 üzenetére
A Wild-ot mint (az egyik) legkevésbé alkalmatlant ajánlottam. Én még nem hallgattam, de akik hallgatták, ennyiért best buy-nak értékelték, vagyis ebben az árkategóriában most az a sláger itt a topikban. Vagy 5ezertől kezdőden a Maxell Retro DJ. Vagy 6ezertől már van Pioneer M-290. Ezek sokal jobbak, mint amiket linkeltél.
-
pockhome
senior tag
sziasztok!
fejhallgatót szeretnék venni.
utcán, suliba menet használnám, utazáskor, stb
vezetékest keresek
mikrofon nélkül, csak zenehallgatásra.
max keret: 3-4 ezer Ft.
milyet ajánlotok?
előre is köszi a segítséget! -
Satyricon
addikt
válasz
fi:zi'k #49940 üzenetére
Nem szakadt volt, rosszul fejeztem ki magam... Nem nagyon érintkezett a csatinál, és próbáltuk belőni a vezetéket, hogy mindkét oldali szóljon. Mondtam is hogy nem gáz ha nem szól, helyette mutattál nekem annyi jó fejest, hogy az agyam majd el dobtam
Na mindegy... Akkor gyűjtögetek még egy kicsit pénzt az SRH-440-re
Köszi hogy írtatok!
-
Satyricon
addikt
válasz
fi:zi'k #49934 üzenetére
Nem a piros vonatra, hanem a régi kék vonatra gondoltam, amin elég nagy zaj van(félreértések elkerülése végett nem [erre] a kék vonatra gondoltam!
)
Igaz nem sok pénzem lesz fizu után sem, lehet egyelőre beérem a kisebb testvérével, az SRH 240-nel. Ezt is hallottam már hogy szól, még Te mutattad, csak annak el volt szakadva a csatijánál a vezeték, emiatt annyira nem is tudtam kipróbálni, hogy szól eq-val, meg basszussal. Na meg akkor még nem volt okos telóm, hogy poweramp-pal kipróbáljam. Szóval ennél a tipusnál mi a helyzet? Mennyire mondható zártnak? És a plusz basszust mennyire bírja?
Szerk.: Au Technica-t mint márkát most felejteném. Nem azért, mert nem vagyok vele megelégedve, épp ellenkezőleg: IMÁDOM! Csak szeretnék magamnak egy Shure SRH fejest. Elsősorban azért, mert nagyon tetszik, másodsorban pedig azért, mert szép hangja van. Csak mivel nem lesz sok pénzem, emiatt lehet 240-es mellett döntök. Persze csak ha kellően zárt, ill lehet neki adni egy kis plusz basszust...
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Maxell Home Studio-val van esetleg valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm.
-
krichd1
addikt
válasz
baluka26 #49932 üzenetére
Lehet az a 41430$ DAC tud vmi csodát. Nekem az tűnt fel gyors átnézés közben, hogy a régi fejlesztésű fejhallgatók nagyon szépen teljesítettek. Ilyen részletes, informatív összehasonlítással, ahol ennyi drága és sok esetben ritka fejhallgatót hasonlítanak össze közvetlenül, még nem találkoztam. A rangsor felállítása is elég bátor dolog. Csak vmelyik Yoga CD-880 változatot hiányolom.
(#49938) osonte: Egy próbát mindenképp megér szerintem, tapasztalat itt erről a modellről még nincs, csak a Retro DJ-ről és Audio Wild-ról.
-
guppy
őstag
"The majority of the headphones included in this review are flagship models or were considered a flagship model at some point." - tehát nem mind
én még nem nyilatkoznék a cikkről, még olvasgatom a véleményét az általam ismert fejesekről
viszont az h a K1000 csak egy erős közepes osztályzatot kapott kifejezetten sértő
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Satyricon #49933 üzenetére
Milyen vonat?
Egyébként szerintem a zártak között átlagos vagy kicsit átlag feletti a szigetelése.Ha nem felel meg a hangkarakter, akkor lehet más fejeset kellene nézned. (Ha már SJ55, akkor WS55?
)Egyébként meg persze hogy lehet EQ-val "húzni", nem az fogja a problémát jelenteni, hanem ha túl nagy hangerőn használod.
Az SJ55-höz képest vmivel nehezebben hajtható, mivel az egy deklaráltan hordozható darab. De alapvetően elegendőek a hordozható lejátszók, telefonok a meghajtásához.
-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy SRH-440-et. Régebben kipróbáltam a fejest, csak már nem emlékszem azokra a dolgokra, amik most érdekelnének a fejesel kapcs.ban, ezért feltenném Nektek kérdéseimet: Szóval... A fejes mennyire szoros, ill. mennyire mondható zártnak? Sokat utazom, és rosszul vagyok attól, ha a vonat zaját hallom, miközben zenét hallgatok... :S A másik kérdésem: Visszaemlékezve baromi szépen szól a fejes, de nekem kevés a mély. Lehet ezen a poweramp-ban lévő eq-val, illetve basszus felvételével javítani? Bírni fogja a fejes? Az utolsó kérdésem: Az Audio Technica ATH SJ-55-höz képest menyire hajtható könnyen?
-
baluka26
veterán
A HD650 meg majdnem a csúcson.
Mégis, aki a HD650-et jobbnak mondja D7000-nél, annak rohadtul botfüle van.Az érdekesség nekem az "improved D7000" Fostex TH900 volt, aminek a fluxussűrűsége nagyobb a Beyer Tesláknák. Azt hittem Beyer-ék egyedülállóak ebben a tekintetben, ha már be is brandelték, tévedtem.
Pedig alapjában véve tükrözi az én véleményemet, amit a D7000-ről ír. Bár lehet, hogy régi revíziót hallott, mert az utolsó D7000-ek elvileg egészen másképp szólnak (amilyen az enyém is), mint a régiek Tyll alapján.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #49926 üzenetére
AD900 mint "flagship", a 2000 meg sehol. De legalább objektíven nyilatkozik róla
A W5000-et meg nagyon nem mindegy miről hallgatja, ahogyan fel is hívták rá a figyelmét. Korrektnek tűnik, beleolvastam még pár más, ismert fejes leírásába és hasonló véleménnyel voltam/vagyok róluk, nem érzem elfogultnak ezek alapján.
A D7000 az AD900 alatt végzett a hangminőség sorrendben
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Suseon #49925 üzenetére
770M-et inkább ne, ha csak nem a mély érdekel.
A Shure egy régi és jó gyártó. Igazából a mikrofonjairól lett híres, de mióta belépett a fej- és fülhallgatók piacára ott is komolyan számolni kell velük. Nem kell félned tőle egyáltalán.
Mivel minden ember feje más és más érdemes lenne kipróbálnod, úgy hamar eldőlne, hogy kényelmes-e. -
baluka26
veterán
Ez azért nem szarral gurigázó teszt
-
Suseon
csendes tag
Szerintetek Shure SRH440 vagy Beyer DT770 M a jobb választás? Szelektálva az ajánlatokat, ezek kerültek be a top2mbe, de nem tudok továbblépni. A shure számomra tök ismeretlen márka és emiatt félek tőle de hihetetlen h visszaolvasva is a fórumon mindenki ezt ajánlja. szóval remélem vlmitől télleg nagyon jó. meg érdekelne h lehetne e vlmivel kényelmesebbé tenni, mer tényleg sokat lenne a fejemen (éjszakákba menő rajzolásra vagyok ítélve az építész karon). [szempontok: rock, pop, klasszikus és instrumentális zenéket hallgatok, zárt, kényelmes és gyönyörű hangzás, ami számomra nem a mélyben merül ki, 20-30ért]
-
SOAD19
addikt
Nagyon off lesz, bocs.
Kíváncsi lennék az itteniek véleményére is: [link]
(#49924) fi:zi'k Mármint nagyon off, vagy nőies?!
Ha, kérhetem inkább oda menjen minden reagálás, ne szemeteljük, ezt a nívós topikot ilyennel, épp elég volt, hogy nekem volt pofám.
-
zuzu000
őstag
Hellóóó!
Lenne egy kis gondom, remélem tudtok segíteni.
Van egy androidos telóm (sony x8), és most ment tönkre az alap fülese. Itthon találtam egy HTC fülest, aminek jónak tűnik a hangzása. Tűnne. Ha jó lenne.
Az a helyzet, hogy van rajta egy gomb, azt hittem, hogy mikrofon vagy ilyesmi. De, amikor elindítok egy zenét, akkor nagyon rossz minőségű, illetve teljesen visszhangos a zene. Viszont ha megnyomom azt a gombot, teljesen jó lesz. Mitől lehet, lehet-e valahogy javítani, vagy csak szereléssel? -
guppy
őstag
válasz
JohannZimu #49915 üzenetére
sztem matrix mini-i én használtam őket együtt huzamosabb ideig (mind 2 megvan még), sztem jól passzol a hangjuk de ebben a topikban kéne feltenni a kérdést / folytatni a diskurzust
-
DBAtti
aktív tag
Már eléggé régi az ügy, fekete pontot bevésettem neki.
A ZX600-hoz még annyit, hogy aztán nem is tudnék mit csinálni a 231-el... alighanem örökre megmarad. Eladni már csak 5-6k-ért lehet talán ebben az állapotban, vagy még annyiért sem, akkor meg inkább valamelyik családtagomra testálom inkább, hacsak nem leszek nagyon megszorulva.Továbbra is csinálom az ingyen marketinget, vegyétek meg, mert jónak kell lennie!
Nagyon sokan mondják hogy jó, és ugyanaz a membrán van benne, ami a V55-ben, amire magam is azt mondom, hogy jó, jobb a DT235-nél, jobb a K518-nál, K420-nál, K430-nál, Senn 229-nél, PX100-nál, SRH240-nél, és még nagyon sok mindennél. A végén még tényleg megveszem karácsonyra XD -
DBAtti
aktív tag
A betétre gondolok. Belül a szivacs is! Nem tudom papíros-e, "ajándék volt"... csak gondolom hogy nem. Garival tök jó, anélkül lehet inkább kifizetnék 4k-t, meg igazság szerint nagyon mozgatja a fantáziám, de jelenleg nem dobálóznék 10k-val.
Egy rossz állapotú számítógépházban meg még mindig fekszik 13, ami jó ha lesz 5k mire eladom. Életem első nagy átb#szása volt itt PH!-n. Persze hogy mi nagy az relatív, csak eszembe jutott a pénzdobálásról -
DBAtti
aktív tag
Bontatlan SONY ZX600 az aprón 10.000-ért!
Valaki csapjon le rá, és mesélje el milyen pls! Ha nem piros lenne, talán én magam vinném el. -
SOAD19
addikt
Akkor, inkább már egy nyitott fejesre szavazok...[link]
-
blackmajesty
aktív tag
válasz
krichd1 #49909 üzenetére
Hát, nekem nagyon tetszik, shure 440-em van mellette (de mennie kell), de most ha felteszem, akkor az tompának tűnik, pedig előtte nem éreztem annak. Mélyei is jobbak az M-80-nak, jobban ütnek, de nem érzem, h túl sok lenne, szerintem csak minőségben jobbak. Metált hallgatok főleg, imádom a női énekeseket, és szerintem nagyon jól szólnak rajta. De nem tudom jól leírni, mert nem értek annyira hozzá, inkább csak élvezem.
Igazából azért ezt vettem, mert olvasgattam, és ljoker és Tyll is jónak írta le, kb a Beyer DT1350, és a Seni HD25 1-II-höz hasonlították. Szigetelésben kicsit elmarad tőlük azt mondták, de annyira nem zavar, simán hordom utcán, buszon, már egész jól ki tudom szűrni a tömegközlekedés zaját, és csak a zenére koncentrálni.
Ja és amazonos akcióban sikerült hozzájutni, angliából, 45000 huf-ért, amiben a szállítás, vám, áfa benne van. Nem akartam ennyit költeni, de annyira tetszik külsőre, hogy inkább beáldoztam az e-reader vásárlást, és megvettem ezt.
Elég masszív darab, elsőre elég nehéz is, ahhoz képest, h milyen kicsi, és a shure 440 egy nyikorgó műanyagkupac mellette. De ez kétszer annyiba került, szóval tudom, hogy nem egy kategória. A tok is klafa, amit hozzá adtak. Nekem ennyiért jó vétel volt, egy darabig nem is veszek új fejhallgatót. -
blackmajesty
aktív tag
válasz
krichd1 #49906 üzenetére
Ebben igazad van. De a Retro DJ nekem pl az első fél órában még nagyon kényelmes volt, csak 2 óra után kezdett el nyomni, de akkor már annyira, hogy nem bírtam elviselni. 2 órát meg csak nem próbálhatja az ember. Egyébként a másik érdekes dolog, hogy vettem egy V-Moda Crossfade M-80-at, ez supra, kisebb mint a Maxell, és kicsit sem lóg le a fülemről, míg a Retro csak félig volt rajta, félig körülötte, mégis sokkal tovább bírom hordani. 2 óra után kicsit nyom az M-80, de nem vészes, megigazítom a szemüvegem, és már mehet újabb 2 óra akár. Szemüveg nélkül meg egyáltalán nem kényelmetlen.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
krichd1 #49906 üzenetére
A Retro DJ-nek nem tudom mekkora a párnán belüli átmérője, de a Wildba max. egy újszülött kisbaba fülecskéje fér bele, az is necces (2,5-3cm talán...). A szorítóereje és a párnában található hideghab keménysége együttesen elég komoly fájdalmakat tud okozni nem is túl hosszú idő után. Ezen úgy enyhítettem, hogy széttágítottam, így a szorítóerő már optimális, de a párna attól még kemény maradt, tehát nincs megoldás. Gondolom az egyértelmű, hogy új párnát én biztos nem veszek egy 6k-s fülesre. Drágább lenne a leves, mint a hús.
A kényelem szubjektív, de a Wild el nem tudom képzelni, hogy valakinek akár fél óránál tovább is teljesen kényelmes maradjon, órákról már ne is beszéljünk. Én nagyon szeretem a Wild hangját, élvezem a zenéim minden egyes másodpercét vele, de a kényelmetlenséget akkor is ki kell emelnem.A Retro DJ tudomásom szerint kisebb szorítóerővel rendelkezik, tehát valamilyen szinten kényelmesebb kell legyen, de a párna akkor is kérdéses marad.
-
krichd1
addikt
válasz
vzsryl #49905 üzenetére
Kényelem szempontból elég nehéz ajánlani, mindenkinek más a fej- és fülformája, mérete. A Retro DJ is van akinek fülre támaszkodik, van akinek a fül köré. Ezért (is) ki kell próbálni vásárlás előtt lehetőleg a fejhallgatókat. Persze tudom hogy a próba sokszor szinte lehetetlen különböző okok miatt, az utazás ára előfordul, hogy több mint a fejhallgató ára. A csak külföldről beszerezhető fejhallgatókra inkább ki sem térnék.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
krichd1 #49897 üzenetére
A két Maxell nem öleli körbe a fület, hanem rajta ülnek, és a Wild saját tapasztalatból kifejezetten kényelmetlen, és fél óra használat után fájdalmat okoz, 2 óra után már elviselhetetlen, és le kell venni legalább 10-15percre.
(#49898) yxcv: A dobozában van hozzá hosszabbító is, sőt még 3,5-->6,3-as fordító is.
-
törölt tag
válasz
Geresics #49894 üzenetére
Ezeket a márkákat-típusokat az itteniek közül nem sokan próbálták, nem ezek forognak ebben a topikban, hanem a hifi célú, általában mikrofontalan fejhallgatók, ezért ha ilyen kérdés jön ide, akkor fejhallgató+csiptetős mikrofon válasz szokott menni. Például Maxell Retro DJ, Pioneer M290, Maxell Audio Wild, amelyek most az 5-6-7ezer körüli ársávban legnépszerűbbek itt a topikban. Ezek mikrofon nélküliek.
(#49892) yxcv: Lásd fent.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest