Hirdetés
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- SONY LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
Complete #29697 üzenetére
Norah Jones?
Ő nem az a tradicionális. illetve ha csak instrumentális, van egy The Very Best Of Smooth Jazz Guitar albumom, ha érdekel.
-
contaxg
veterán
válasz
Complete #29697 üzenetére
Ja! ilyet szeretnél? Marsalis family: Music Redeems
Tegnap éjszaka hallgattam a Bartókot kutyasétizés közben. Éppen tőlük adtak három számot. Volt egy rock'n'roll felvétel is közöttük! Hát baromi jó volt!!!
Itt egy video feltöltés is
schawo
Nyugi a Marsalis populáris!
Ha nem hiszed, hallgass John Zorn-t!! -
Complete
tag
Ilyesmi tetszik
[link] -
Complete
tag
Off,de linkelnétek pár jó jazz zenét?
Nem baj,ha icit populárisabb!
Danke!
Jöhet privibe is,hogy ne ide kerüljön! -
Lacika79
tag
(#29681) contaxg: kíváncsian várom az ötleted, nyitott vagyok (mint a fejesem) minden lehetőségre.
(#29682) baluka26: akkor keresek egy barátságos árú darabot. Ha nem tetszik, legfeljebb az öcsémnek adom.
(#29683) schawo, (#29684) bigmasterg: pontosan, mellé szeretnék venni ezt-azt, nem lecserélni.
Ez a Shure téma amúgy szimpatikus nagyon, kíváncsi vagyok mit tud felmutatni. Bár szólhat akármilyen jól, ha olyan veszett kényelmetlen mint az SRH750, akkor rituálisan felgyújtanám inkább.Szóval várom az érveket, ellenérveket.
(#29689) Bodz: jajj, ne is mondd.....alig tudtam abbahagyni....tökre rákattantam most az ilyesmire. Szedem elő a régi lemezeimet, ill. töltöm (sicc) a flac dolgokat ezerrel. Adele jön most még be rettenetesen, élmény hallgatni ezzel a fejessel.
És végre tudok normálisan Lenny Kravitz-et hallgatni. Majd leeseik a fejemről a cucc, annyira headbangelek -
válasz
contaxg #29687 üzenetére
Ne fojtsd magadba az ötleteket
(#29686) Cs_Laci
Az 555-höz képest nagyon. Egymáshoz képest nem feltétlenül minőségben, inkább karakterben van különbség.(#29691) Lacika79
Dehogy, az egy fejsatu, nem füles. Az SRH840 az egyik legkényelmesebb füles, az én fejemre eddig a legkényelmesebb mind között. -
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #29684 üzenetére
Ez igaz! De a DT880 nagyjából mindegyik előnyével rendelkezik és azok hibáival meg alig. Az erősítő eleve egy testes hangú csoda. Az MSII pedig baromi jó az áráért, de azért vannak nála jobb DAC-ok. De még egy picit járatni kellene az egész cuccot....
Lacika79, beszéljünk valamikor mert van egy ötletem!
Cs_Laci Veled is szívesen beszélek ha gondolod!
-
válasz
bigmasterg #29684 üzenetére
Ah értem, annak van értelme. Nem is értem, miért nem jöttem rá erre magam
Ekkor (saját) javaslatok: HD600, HD650, SRH840
-
válasz
Lacika79 #29680 üzenetére
Ez egy mélyekben nem annyira aktív fejhallgató, de semmiképp nem cserélném. Lehet, hogy valamiben tud jobb lenni egy másik, de túl sok lenne az áldozat, ami árán ezt megkapnád, és csak bánatos lennél. Szokjad még kicsit.
K601-701-702, ATH AD900 Ezekben inkább kevesebb mélyet találsz, a 650 meg kevesebb zenével szól jobban, mint a 880.
-
Lacika79
tag
Igy egy hét járatás, hallgatózás után úgy érzem, lassan kezd beállni a rendszer.
(DT880 (250 ohm), HRT MS II és egy Canamp)
Én nem gondoltam soha, hogy valami tud így szólni, mint ez a cucc.
Eddig csak a DJ és a "gamer" fejesek fordultak meg nálam, de ahogy öregszik az ember, úgy látszik nőnek az igényei ilyen téren is.
Az eddig hallottakhoz képest a tere valami hatalmas számomra. Persze, biztosan van szebb-jobb, mivel ebben a kategóriában nincs viszonyítási alapom, így számomra ez az etalon jelenleg. Igazából nem is tudom hogy leírni az egészet. (akkor minek próbálom) Olyan az egész, mintha ott lennék a stúdióban-teremben, ahol az adott zenét csinálták. Valahogy minden a helyén van, néha még kapkodom is a fejem, hogy na most ez a hang hogy a fenébe jöhet fentről hátulról, stb. És eközben azon kaptam magam, hogy olyan zenei stílusokat hallgatok mosolyogva és néha lúdbőrözve, amiket eddig soha.
Egyedül a mélyet hiányolom, számomra egy picikét kevés, de ezt betudtam a "múltamnak". Vagy inkább a fejes a hibás?
Most elkezdtem bújni az amazont és az ebay-t használt hasonló (esetleg magasabb) kategóriájú, de eltérő hangzásvilágú fejesek után kutatva. Megnéznék pl egy HD650-et, K601-701-702, ATH AD900 és hasonló darabokat, hogy valójában mi is lehet az én igazi kedvencem.Jah, és persze ezúton is szeretném megköszönni a tanácsokat, és legfőképpen Contaxg-nek a mindenre kiterjedő segítséget!
-
guppy
őstag
válasz
baluka26 #29668 üzenetére
Rettentően más, de igazából az vele az egyik fő problémám h amit ott már hallgattam egyszer azt máshonnan nem is bírom (Metallica S&M, Pink Floyd -the Wall, Queen... - ennyire volt még csak időm
), annyival rosszabb, cserébe nem is tudom mostanában hallgatni (időhiány), és még saját erősítőm sincs hozzá, egyelőre csak a dobozában pihen, megfelelő infrastruktúra híján
-
guppy
őstag
válasz
Cs_Laci #29663 üzenetére
Ha látsz valahol olcsón ~25k egy Sr225 ért pl, akkor szerintem megérni megpróbálni, nem mindenkinek tetszik a hangzásuk, de nagyon szerethető, és mivel nem szorít erősen nem is zavaró, igaz, nekem is nagyon fájt a fülem az elején ott ahol nem a szivacsra feküdt fel, de pár nap alatt szokható, most már órákat bírom, nem is szokott jelentkezni ilyen, előbb fárad el a fülem
a HD650ből kimaradt a nyugodt jelző sztem
-
contaxg
veterán
Ma hallgattam egy Koss DJ fülest és nagyon rendben volt a hangja. A poén az, hogy abszolute nem volt egy basshead cucc és még ára sem volt elszállva!
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
baluka26 #29655 üzenetére
Hát jah. Lassan én is tervezgetem, hogy feljebb lépek, mert a HD555 már kevéske az NFB-12-höz, ráadásul mostanság láttam 50 körül használtan.
Persze akkor meg már valami komolyabb Amp kéne, bár a Creek Evo fejes része nem rossz, az NFB meg DAC-nak nem rossz.
Ördögi kör
-
baluka26
veterán
válasz
Cs_Laci #29653 üzenetére
Nálam ez lesz a helyzet. Bár nem, az erősítőm olcsóbb ójonnan, de amennyiért vettem, drágább volt
A HD650 alá kell kb 150-200k forint legalább. Nekem egy Schiit Asgard van alatta, DAC-nak meg jön majd a Schiit Bifrost (remélem egy pár héten belül), előtte egy DacMagic volt. Így valamelyest mélyhangsúlyos volt a rendszer, de nagyon jól szólt. Most egy Music Streamer II szolgál DAC-ként, és ez határozottan jobb, mint a DM. -
Cs_Laci
senior tag
válasz
bigmasterg #29652 üzenetére
Már az 555 is szereti a DAC + Erősítőt. Bár gondolom arra értetted, hogy egy kiegyensúlyozott 650-es rendszer esetén majdhogynem a fejhallgató a legolcsóbb a sorban
-
Cs_Laci
senior tag
válasz
bigmasterg #29650 üzenetére
Gyanítottam, hogy egy link lesz a válasz, amit valahogy nem találtam meg.
köszönöm, szerintem nekem a 660 lesz a nyerő.
Ezek egyébként hol vannak mondjuk a HD555-höz képest? Vagy egy HD650-hez képest? Sennheiser.
-
Cs_Laci
senior tag
Van valakinek tapasztalat a Superlux HD660 -al?
Most egy Sennheiser HD 555-öt nyüstölök, amellé kéne valami hasonló szintű csak zártabb...Vagy inkább a 668B lenne a jobb választás?
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
5.1-es topikban már érdeklődtem, de szerintem itt is van elég hozzáértő, pláne aki ismeri mindkét oldalt. Szóval a lényeg, hogy játékhoz szeretnék headsetet, és nem tudom, azért az összegért, amit rászánok (15-18k), azért melyik kategóriából járok jobban. Valami usb-s 5.1, vagy egy sztereó headset, pl: Superlux Hd660e? -
Zsinder
aktív tag
Sziasztok!
Denon AH-301-ről vélemény? 7500-ért láttam és felkeltette az érdeklődésemet. -
guppy
őstag
válasz
bigmasterg #29644 üzenetére
Igen, pont erről beszélek h durva, nekem van egy ilyesmi szárazlevegős palackom, 6 bár van benne, erősebben fúj mint ahogy én tudok, persze ha ésszel csinálja az ember (csak löketeket), és a hátulja a fejesnek le van takarva akkor gondolom nem keletkezhet benne kár
-
guppy
őstag
Kicsit meglepő h a grado a grattle megszüntetésére ilyen durva módszer javasolnak, de ezek szerint nem kell félteni annyira a drivereket, bár azt nem mondta h hány bár (avagy psi amcsiban..) nyomással .
[link] - első hsz, kiemelt rész
-
Bodz
nagyúr
Egész jó ez a DT 440.
Sokfelé állítható így kényelmesen el lehet rendezni a fejünkön. Árához képest meglepően részletező hangja van, a tere is korrekt. Bevette a Beyer a mély kiemelés fegyverét, igaz túlzásba nem estek azért. Bőven tolerálható mértékű. A közép alján van egy határozott üreg, ez nagyon zavaró tud lenni bizonyos zenéknél. A magasak szép tiszták, ezzel semmi gond sincs. Most nem tudom, hogy ezekből mennyire logikus, de a klasszikus rock eszméletlenül fekszik neki. 23e forintot vidáman megér, de azt nem árt figyelembe venni vásárláskor, hogy elég érzéketlen. Lehet a kérdésekkel bombázni. -
szimcsi
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek, egyelőre
-
szimcsi
senior tag
válasz
bajnokpityu #29635 üzenetére
Ezt nem vágom
Kéne erősítő is? És az mennyi? Picit részleteznéd a témát, ez új nekem
guppy:
OK, meg van a lista. Boltba keressem majd, vagy van itt vki, aki árulja esetleg és tőle kéne?
kösz -
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
10-15 ezer ft körüli vezetékes fejhallgatót szeretnék venni, otthoni használatra. Kényelmesség (több órás használat), tartósság fontos volna.
Amire kell kb. egyforma arányban: zene (hangszeres, rock), játék, film.
Pc-mhez használnám, hangkátyára dugva (audigy 2 zs). Vagy nem tudom, hogy itt a topikban kizárólag csak jack-dugós fejesekkel foglalkoztok?. Az usb-s megvétele hülyeség?
Meg ha tudtok vmi megbízható, olcsóbb helyet azt is szívesen veszemKöszönöm szépen!
-
válasz
attika89 #29629 üzenetére
Elég fura a Shure értékelése
micro detial/texture ez pont nem a 840 erőssége, sokkal inkább gyengesége
better separation of instruments and better clarity ez meg pont fordítva, szétválasztás és tisztaság sokkal inkább jellemző rá
picky about music and source quality pont a fentiekből következően elnéző minden forrással és zenével szembenAztán lehet, hogy ezekben valahogy mégis a Fischer a jobb, akkor viszont tényleg érdekes füles lehet.
-
bigmasterg
addikt
válasz
bigmasterg #29603 üzenetére
Egész mostanáig hallgattam és hasonlítgattam a kimeneteket k1000-el és HD800al is.
A két kimenet között még mindig van különbség, de most nem olyan nagy, mint akkor. (Vagy tényleg melegednie kellett, vagy a fülem fáradt el mostanra, de nem lehetetlen, hogy mindkettő.
Ennek a melyik kimenet mennyire érzékeny a melegedésre / külön érzékenyek-e kérdés teljes megválaszolására, még hosszabb távú használattal egybekötött kísérletezgetés kell.)
Aztán rájöttem arra is, hogy a K1000 az első csatlakozókról jobban szereti a high gain-t, a HD800 pedig tökéletesen elvan a Low állással is. ( A korábbi hosszabb hsz.-nél már véletlenül high-ban volt, az is tuti közrejátszott a wow faktornak. )
Ahogy nézem ez a hsz mehetett volna a dac-os / fejhallgató erősítős topcba is, de ha már itt voltak az előzmények, akkor ide raktam.
-
attika89
senior tag
válasz
schawo #29610 üzenetére
Köszi schawo! Régóta nézegetem a Shure-t, sokszor felmerült másoknak is, mint alternatíva.
Nem tudok konkrét okot, hogy miért vagy miért ne lenne jó választás...
Talán érzékenyebb a forrásra, sokaknak kicsit nehéz és kényelmetlen (nem próbáltam még, lehet nekem nem okozna problémát)Előre is bocsi az off-ért...
/"Pianist" -head-fi/ I have both the SRH840 and FA-003 here right now. I bought the SRH840 from Future Shop to test them out against the FA-003. Now that I have about an equal amount of burn in on both (~100 hours), I can say with certainty that they are both great. I wouldn't really consider either to be an upgrade over the other, unless you are only listening to very specific music genres or have very specific requirements. The SRH840 is the more colored of the two - the sound is full and warm, but at times perhaps a bit too aggressive in the lower treble and mid bass. The FA-003 is still warm, but more neutral and also has a more spacious, open sound than the Shures. Not that the SRH840 is closed in, but it just sounds smaller than FA-003. With SRH840 you get better micro detial/texture than with FA-003 and also somewhat tighter bass. FA-003 has a slightly lower detail resolution, but better separation of instruments and better clarity. It also has a more neutral, balanced low end than the Shures. Upper treble on SRH840 is a bit recessed and slightly grainy (just slightly), whereas FA-003 has a very crisp and present upper end, although perhaps a little too pronounced at times at higher volumes.
...the FA-003 is more balanced than the SRH840 overall and is just less picky about music and source quality.Teljes káosz van ismét a fejemben...pedig már egy ideje rágom magam a témán és egy párszor már kikötöttem a 003-nál
(#29609) p_adam
A KRK-val szemben vannak kételyeim valóban, ezért is kérdeztem..
(M50-re már akkor lecsaptak, mikor nem rég megkérdeztem itt, hogy mennyit érhet, de csak most szántam rá magam az eladásra) -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #29617 üzenetére
no,asszem visszaveszek,még a végén végletes AKG fansággal szidnak.
nem tudom,neked mi tetszik,meg mit figyelsz a metálban,nekem amit ez tud,bőven elég. -
válasz
fi:zi'k #29621 üzenetére
Hajrá! Sosem késő, nekem is elég lassan nőtt be a fejem lágya.
baluka: Nem én mondtam.
bajnokpityu: Nem vádol senki semmivel. Nagyon szeretem a K500-at, meg a K601 és K701 is nagyon tetszik. Inkább az lehet, hogy sokat hallgattam szar, dübörgö hangfalakról a kedvenceimet. Hangulatfüggő, de általában több mélyre van szükségem, és egy kis dögösségre. Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni. Jelenleg legtöbbször inkább a Porta Proval hallgatok könnyűzenét. -
Dinamikában egy kicsit adott hozzá, de részletekből nem volt több a DACPort után.
Számomra nem volt annyira egyértelmű a fedettség, de lehet azért érzem így, mert jobban tetszett a hangja BCL-ről. Az éles magasak viszont tompultak, ez biztos.
bajnokpityu: DACPort -> canampklón -> K500 gyári és K601 párnával sem jön be általában rockra/metálra. Ott szükségem van valami másra. Ezt a Grado már közelíti, de meghallgatnék mást is.
A HD25 érdekes lehet. Kinél lehet meghallgatni? -
-
Keresek valami könnyűzenei fejhallgatót a K500 mellé.
Guppy kölcsönadta a Gradóját és a Lehmann BCL klónt.
Először DACPorttal hallgattam.
Erős versenyző rock témában. Élvezetes, van stílusa, a mélyeit szeretem. Viszont néha számomra zavaróan élések a magasai.
Aztán bekötöttem a BCL klónt (DACPort -> BCL -> Grado). A magasok finomodtak (tompultak?). Igazából lehet, hogy kicsit fedetté vált a hangja a DACPort után, de ezt most előny volt nálam.Ebben a felállásban egyértelműen jobban tetszett.
Viszont a kérdés továbbra is adott. Mit érdemes kipróbálni rockzenéhez? (Klasszikushoz nagyon szeretem a K500-at, de rockot, metált nem bírok vele hallgatni.) Mindenevő vagyok, jöhet nyitott/zárt, circum/supra....
A Shure-okat már becéloztam egy próba erejéig.
Guppy BCL klónjáról majd később még írok néhány gondolatot... -
attika89
senior tag
válasz
baluka26 #29607 üzenetére
Jah persze....Javítottam
Őszintén szólva Head-fi a forrásom ebből a szempontból...
A Fischer Audio több M50 user szerint is minden szempontból jobb, kiegyenlítettebb, tisztább, részletes, zártsága ellenére nagy térrel...
Nem akarok hülyeséget írni, annyira nem értek hozzá és nincs is sok tapasztalatom...
A KRK azért merült fel, mert páran jobbnak találták, mint a Fischert...vagy legalább olyan jónak..
Az igazság az, hogy egy Fischert már eltetettem, hogy nem maradjak le róla megint... -
attika89
senior tag
Helló!
KRK KNS-8400-ról hallott már valaki? Ne adj' Isten hallgatott?
Zaj-nál 40ezer (rossz) magyar forint...és valahogy felmerült a Fischer FA-003 mellett...Attila
-
bigmasterg
addikt
válasz
bajnokpityu #29601 üzenetére
-
válasz
bigmasterg #29600 üzenetére
Isten tudja, de az adatok alapján nekem úgy tűnik, hogy ugyanarról a végfokról megy a szimmetrikus fejhallgató kimenete, mint a hangfalaké. Lehet, hogy fejhallgató kimeneten kap egy előtét ellenállást, mondjuk a K1000 igényeinek megfelelően belőve?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #29600 üzenetére
ha hasonlit az apogee-ra,akkor ott minden kimenet önállóan opamppal van erősitve. bár ezeknek annyira sztem nem kell a melegedés,de hátha.de az opampokat is kiszolgálja valami árammal...
csak tipp
Aktív témák
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest