-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TartK
kezdő
Sziasztok
Találtam egy jó árat a dark rock pro 4 re, majd utóbb kiderült, hogy bontott termék, csak intel foglalat van hozzá. 14 lenne eredeti ventikkel.
Itt találhatóak képek róla:
[link]Ez pedig jó keret lenne hozzá am4 miatt?
[link]A 807 végű képen van valami furcsa a hűtő azon részén ami a procival érintkezik, ez valami maradék maszat ami lejön?
Lehet gond a ventikkel ha feltételezzük hogy futottak 3 évet?
Amennyiben cserés egy idő után a venti pár, akkor jó hozzá egyéb gyártó ventije is pl a sokat ajánlott artic ventik vagy csak a gyári? (mert a gyári picit meredek áron megy, ha teszem azt 7 hónap múlva cserélni kell, akkor már jobb nem kiszállítatni hanem kérni egy új darabot)
Köszönöm szépen!
-
Baaraanz
tag
Sziasztok!
15-20k2.: Milyen házba kerül?
Fractal Design Focus G ablakos3.: Milyen alaplapra lesz?
ASUS TUF GAMING Z590-PLUS WIFI4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-11700 2.5GHz Socket 12005.: Ramok típusa?
16GB 3600MHz DDR4 RAM Kingston Fury Renegade CL16 (2x8GB) (KF436C16RBK2/16)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Minél halkabb (Nem kell passzív)
7/24 működés (Szerverként is üzemel)Köszi
-
mgoogyi
senior tag
válasz
slothunter #92491 üzenetére
Igen, a hűtő szempontjából ugyanolyan a cpu foglalat.
-
slothunter
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi konfiguráció egy gigabyte z390 aourus elite és egy 9600K.
Konfigurációt frissítek.10600K rá és egy Gigabyte Z590 Gaming X re.
A 9600K-n egy Be quiet Dark Rock advanced C1 CPU hűtő van.
Ezt a hűtést rá tudom tenni a 10600kra és a z590re? -
Nyugis
senior tag
-
B0RG9
kezdő
válasz
ScomComputer #92484 üzenetére
Végülis könnyű letakarítani. Csak le kell húzni a fóliát
-
Üdv!
Nézegettem a Noctua NH-L9-es hűtőit, és látom, hogy utólag ingyen küldik az AM4 átalakítót az Intel-es bordákhoz.
Ez tényleg így van, volt aki már megjátszotta a rendelést?
Deszkához csak aprós redgoat-os garijegy lenne, ezt mennyire veszik szigorúan? -
szabeska
addikt
válasz
ScomComputer #92484 üzenetére
Vezeti a hőt, nem? Akkor mi a probléma?
-
-
N.Szil
tag
-
N.Szil
tag
válasz
Bornie127 #92476 üzenetére
Szia.
Nézd ezt a Noctua NH-D14 20.000 Ft -
TartK
kezdő
Sziasztok
Segítséget kérnék, mert nem tudom eldönteni a kérdést.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 30k
egy x3 zalman
Msi mag b550 tomahawk
4.: Processzor típusa?
R7 5700G
5.: Ramok típusa?
G.SKILL Ripjaws V K2 32GB F4-3600C18D-32GVK
A másik gépben pedig
Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4R/B/W
A mit én néztem eddig:
RAIJINTEK EREBOSS 140mmAlpenföhn Brocken 3 2x140mm
be quiet! DARK ROCK PRO 4 (BK022) (hallok róla rosszat is)
ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Köszönöm a segítséget!
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Bornie127 #92442 üzenetére
Sziasztok!
Kezd összeállni a gép, szerver lesz, semmi játék.
Gépház: Fractal Design R5
Alaplap: Asrock Z390 pro 4
Processzor: I5-9500TE
Ram: 4*4GB 3200MHz Fury Beast Black
Kerül bele 4db Seagate 7200 rpm 10TB HDD
Dedikált videókártya nem lesz a gépben.Korábban olvastam hogy az Alpenföhn Brocken 3 jó illetve a Ben Nevis. A cél a minél halkabb működés lenne, teljesen passzív Noctua-ra sajnálom a 40 ezret. Van valami más amit ajánlanátok?
Ha vízhűtéssel halkabb működést el lehet érni, mint a léghűtéssel, akkor átnézek a másik topicba, de elsősorban léghűtés felé hajlanék. -
jsk
senior tag
Sziasztok,
Ehhez a konfighoz szeretnék CPU hűtőt választani:
max. 20 000 Ft
Phanteks Eclipse P400A (max. 160 mm)
MSI MAG B550 Tomahawk (ATX)
Ryzen 5600x
CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3600MHz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Ha megoldható, akkor legyen teljesen fekete, de nem kizáró ok, ha mégsem az.Köszönöm szépen.
-
pieceofpaper
csendes tag
Sziasztok,
ehhez szeretnék egy jobb hűtést, mint a gyári:
.: Mennyit szánsz a hűtőre?
10-15k2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master Elite 3613.: Milyen alaplapra lesz?
H110M-HDV4.: Processzor típusa?
i5-76005.: Ramok típusa?
2x Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400MHZ 4GB6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Tudtok ajánlani valamit, ami befér?
Köszi előre is!
-
Wohme
tag
Sziasztok!
11-12K alatt jó lenne maradni
szerintem Fractal Design Focus G Mini lesz a nyerő
GIGABYTE B560M DS3H vagy Asus Prime B560M-A
i3-10100
G.Skill Aegis 2x8GB DDR4 3000MHz
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Legfontosabb, hogy halk legyen és ne legyen világítós.Melyik hűtőt ajánljátok ebben a szegmensben?
Ha esetleg más mATX házra esik a választásom, elég lesz csak a hűtő magasságát ellenőriznem, hogy beférjen vagy más szempontra is kell figyelnem majd? -
barry26
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy Arctic Freezer F7x-et PCX-ről, és van egy olyan gondom vele hogy lötyög rajt a ventilátor. Ez normális vagy selejtes darabot fogtam ki?
elsőre fel sem tűnt, simán fel tudtam applikálni (csavarozós verzió) majd menet közben ahogy a biosban állítottam a fordulatszámot vettem észre hogy magasabb fordulaton mintha "dobálna"...
-
Linem
senior tag
válasz
Speed® #92470 üzenetére
Köszönöm. Ezek alapján átolvastam sok mindent, teszteket, és eldöntöttem, hogy levegő helyett inkább az LFII/240 lesz első körben. Az üzletben 2 ezerrel drágábban volt A-RGB változat, ezt rendeltem. Nem találtam hivatalos adatot, de sok helyen 300W TDP-t írnak rá. Ez már csak elbír vele. A házba beépíthető elméletileg. Utána nézve azt találtam, hogy a borda+ventilátor 65mm, ami épphogy elfér az alaplapi hűtőborda felett.
-
Speed®
titán
Van még pár offsetes megoldás, de erre a procira gyors hőelvonás kell elsősorban, ha belefér, Fuma 2 is lehet pl. AIO akkor, ha a ház alkalmas és egy 240essel ugyanitt lennél teljesítményben, drágábban, ill. összességében hangosabban picit valószínűleg. De egy LFII/240 opciót meg lehet nézni, ha tesztelgetnél. Fronton akár 360 is lehetne, de a csicsaüveg miatt valószínűleg jobb a top exhaust elhelyezkedés, ha elfér rendesen (vastagságot kell megnézni, nem-e lógna a lap/RAMok fölé, nem minden házban figyelnek erre).
-
Linem
senior tag
válasz
Speed® #92468 üzenetére
Igen, ez is oldalra billentett. Szintén tetszik.
Régebben, amikor összeraktam a gépet, akkor még érdekelt, hogy "csicsás" is legyen.Azóta már rég kikapcsoltam minden RGB-t, mert zavart. Szóval már nem szempont.
Egyébként még mindig gondolkodom, hogy mi lenne a legjobb az 5950x-nek. A netet sem szórják tele a tulajdonosok javaslatokkal. Talán kevesen vettek még, nem tudom.
Ez itt már off, de talán egy AIO jobban elbírna vele. -
Paxker315
addikt
166 mm magasságig ír hűtőket a házadra, oda kb bármi elfér, ami léghűtés. Brocken3 teljesen észszerű választás lenne, koppra leültetett ventivel még talán 165mm sincs. De a házakat úgyis "ráhagyással" adják meg CPU-hűtő magasságára.
A RAM-okat békén hagyja, eltolt borda.
-
Linem
senior tag
Sziasztok!
Az előző processzorommal tökéletesen elbírt a jelenlegi hűtőm, amiről azt gondoltam, hogy tovább használnám az új procsszorral is, mert OC nélkül menne, és a hűtő 135W TDP-ig ajánlott, a CPU pedig 105W. Alapjáraton 40 fok alatt tartja az új processzor hőmérsékletét. Viszont amint elindítok bármilyen játékot, vagy video editort, pár perc alatt felugrik 80+ fokra. Az AMD oldala szerint 90 fok a max. Munkára és játékra is lenne használva a gép. Szóval ennél valamilyen komolyabb hűtésre szeretnék váltani. Ehhez szeretnék tanácsot kérni.
Az ára nem mérvadó, inkább a mérete lenne döntő a házam és a memóriám mérete miatt. A jelenlegi hűtő egy JONSBO CR-201, ami éppen elfér még.
CHIEFTEC GL-03B-OP
ASUS TUF B450-PRO GAMING
AMD Ryzen 5950x
Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance RGB PRO (CMW32GX4M2C3200C16)Köszönöm.
-
scott_free
senior tag
Ha még nem láttad volna: Five for 5000: Ryzen 7 5800X Dual Tower Round-up
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Egy i3 10100-t kellene hűteni, legyen halk.
Mit ajánlotok?
Később i9 11th gen is elképzelhető, de csak 3-4 év múlva, gondolom, azzal elég akkor foglalkozni...
Kösz előre is.
piadex2
ps: 10.000HUF fölé ne nagyon menjünk, csak ha nagyon muszáj -
juhiimi
aktív tag
válasz
Speed® #92457 üzenetére
Az a helyzet, hogy meg kiszerelt alaplappal is megprobaltam, megneztem a hatoldalat es mindegyik fekete bigyo at volt furodva.
Aztan mergemben leszedtem az osszes iyen kis pint es ratettem azok nelkul a procira(hogy ne akadalyozza semmi az osszeerest), es ugyse lett semmi kapcsolat kozottuk, szaraz maradt a huto.
Tuti hogy ramegy?
-
Speed®
titán
válasz
juhiimi #92456 üzenetére
Amennyiben kihívást okoz az intel push-pin használata, úgy előfordulhat ilyen tapasztalat..valószínűleg helytelenül szerelted, ha nem nyomod át a PCBn rendesen a szétfeszítendő karmokat, hiába nyomod be közéjük az éket. Szóval próbáld újra, helyesen, nem lesz gond ;p
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
A Gammaxxx 300-at probaltam ratenni egy Gigabyte Z590 Gaming X lapra (lga 1200) es vegulis sikerult is, csak az tunt fel hogy a cpu homerseklete felszokik 100 fokra egy 4k videonal...
Levettem a hutot, ami abszolut stabilan allt az alaplara csatlakoztatva, de az alljan semmi paszta nem volt, szoval kapcsolat nem volt a cpu es a huto kozottEzekszerint nem kompatibilis a huto?
Ha nem, akkor hasonlo teljesitmenyu es meretu, kompatibilis hutot tudtok ajanlani?
Elore is koszi!
-
Asshur
tag
Semmi más nincs azon kívül, szerintem.
Itt egy kis teszt 5800X és TS140 Power részvételével, talán ad támpontot.https://prohardver.hu/tema/re_kozel_masfel_kilogrammos_lett_a_thermalright_fr/hsz_74-74.html
-
Zaied
addikt
válasz
Asshur #92451 üzenetére
Olvastam az összefoglalót, a listát is láttam, volt is róla pár hűtőm.
Csak arra voltam kíváncsi van e valami kifejezetten bevált típus az 5800x-re, mivel visszakeresve nem találtam semmi érdemlegest., csak azt hogy nagyon meleg és semmi nem jó rá.
Az AM4 ONLY feliratosoknak van valamilyen más különlegessége azon kívül hogy nincs hozzájuk csak AM4-es lefogató? -
Asshur
tag
Itt a lista a topic összefoglalóból toplégre, szemezgess, figyelve a RAM-kompatibilitásra is:
Tower 140+, Extrém tuningra:
be quiet! Dark Rock Pro 4 (162.8mm_AM4)
be quiet! Dark Rock Pro TR4 (162.8mm_TR4 ONLY)
Cooler Master MasterAir Maker 8 (172mm)
Cooler Master V8 Ver.2 (166.5mm)
Cryorig R1 Universal (168.3mm_No Ram Limit)
Cryorig R1 Ultimate (168.3mm_Ram Limit 30-35mm)
Deepcool Assassin III (165mm_AM4)
Deepcool Assassin II (167mm)
Noctua NH-D15 chromax.black (160mm_AM4)
Noctua NH-D15 SE-AM4 (165mm_AM4 ONLY)
Noctua NH-D15S (165mm)
Noctua NH-D15 (165mm)
Noctua NH-D14 (160mm)
Noctua NH-U12DX i4 (158mm)
Noctua NH-U9DX i4 (125mm)
Raijintek Ereboss (160mm_AM4)
Thermalright Macho Rev.B (162mm_AM4)
Thermalright Macho X2 Limited Edition (162mm_AM4)
Thermalright Macho Direct (158.35mm_AM4)
Thermalright Le Grand Macho RT (159mm_AM4)
Thermalright ARO-M14G Grey Ryzen (162.14mm_AM4 ONLY)
Thermalright ARO-M14O Orange Ryzen (162.14mm_AM4 ONLY)
Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme (163mm_AM4)
Thermaltake Frio Extreme Silent 14 Dual (160mm_AM4)
Zalman CNPS20X (165mm_RGB_AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest