- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
egy Ryzen 1600-oshoz keresnék a gyárinál halkabb hűtőt.
Viszont utána a komplett gépet fel kellene adnom DHL-lel külföldre. Mennyire esélyes, hogy szállítás közben "letörik" a hűtő az alaplapról?
Vagy ha nem torony hűtő van rajta, akkor nem kell ettől tartani?Köszi!
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Most költöztem egy Jonsbo V9-be (max 133mm magasság), és valahogy kiment a fejemből, hogy a Cryorig H7 nem megy így bele. Szeretnék ebben az árkategóriában kisebb magasságút venni, akár használtan is. Vagy elegendő lenne a gyári is? (van)
Használat főként játékok, a cpu nem is szokott 100-on menni.
A jelenlegi konfig: MSI B350M Mortar, AMD 2600X, RTX 2060S, SilentiumPc Gold 550-es táp (front mount). Ventilátorok: 2 felül, 2 alul, 1 hátul. A ram 2db Magasabb fajta Vengeance RGB.
-
vizib
csendes tag
Sziasztok! Kérlek dobjatok be SOS pár hűtő lehetőséget nekem:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
~ max 100 euro / 35 000 ft2.: Milyen házba kerül?
Phanteks Eclipse P600S3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI Z490 Tomahawk (s1200)4.: Processzor típusa?
Intel Core i7-10700KF5.: Ramok típusa?
G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4nem igazán akarom húzni egyenlőre.
ezer hála
-
Zalaym
tag
BeQuiet Pure Loop 360-ról mi a véleményetek? Vagy mi most a best buy a 10700K-hoz?
-
chopin42
őstag
Üdv!
Fura kérdés, de nincs valakinek Pécsett egy kis darab 1,5 mm vastag kb 1x1 cm-es thermal padja? Tudom, hogy off, de hátha van itt valaki, aki némi Ft-ért cserébe adna egyet, mert tényleg csak ennyi kell (ez se tuti, régi laptop chipset hűtéséért felel, és eléggé régi
ami rajta van, de nem emiatt melegedett újra).
Illetve erre megfelel a hydronaut? (Cpu rész)
-
bonifa333
aktív tag
Nekem volt 5600x is és most i7 10700kf.
Mindkettőt szépen lehuti. -
bonifa333
aktív tag
válasz
kedvesgabor #91441 üzenetére
Szia!
Attól függ mekkora procihutot bír a házad.
Nekem a cnps20x van. Jó hűtő. :)
Lehet neked a Cnps17x kell. -
bonifa333
aktív tag
válasz
kedvesgabor #91436 üzenetére
Zalman Cnps termékekre is érdemes ránézni.
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy 40 000ft-ig aio-ból melyik lenne a legjobb választás hűtés és zajszint kombinációja alapján.
Amiket néztem:Arctic 280, pure loop 280, MSI MAG CORELIQUID 240R, Antec Neptune 240, Corsair Hydro Series H100x ,Alphacool Eisbaer LT240 ,
Ezek csk amiket én néztem jöhet szóba más is,de a lényeg, hogy 280-as méretnél nagyobb ne legyen...
Próbáltam adatokat keresni , hogy melyik milyen súllyal rendelkezik ,de persze többsége nem adja meg valamiértNem is értem miért......
-
4264adam
veterán
válasz
kedvesgabor #91436 üzenetére
Szia,
sajnos az nem lenne elegendő mert az alap TDP-d 125W. Az a hűtő 180W-ig elég. Nagyobb AVX kódolás esetén elérnéd a limitet, illetve ott a tuning alaplap erős memória. Nem hagynám ki az órajel húzását.
Mugen5 alá nem adnám az pontosan 20k most -
kedvesgabor
tag
válasz
4264adam #91435 üzenetére
Szia,
a Freezer 34 elég lehet 10600KF-hez? Arra kellene a 2 ventis változat? Vagy ahhoz egészen mást ajánlanál? Nem igazán lenne húzva.
Jó lenne 20eFt alatt találni valamit
Cooler Master N300 - házba
Prime Z490-P- lapon
Patriot Viper Steel Series 16GB KIT DDR4 3733Mhz CL17 -ramokkalKösziönöm szépen!
-
4264adam
veterán
válasz
Kis Samurai #91433 üzenetére
Ryzen 3600X all core 4.3Ghz-et hűtöttem Deepcool Gammax 300-al. Hűvös csendes maradt.
Ryzen5 5600X-re már nem volt hűvös és hangos volt. Artic Freezer 50 22k volt és nagyon hűvös lett.
Be Quiet-et nem vennék mert domború a talpa és nem direkt érintkezős a heatpipe-al, inkább Intelre lett fejlesztve mint az AMD AM4 chip elhelyekzedésekre.
IGEN Dark Rock Pro 4-em van, viszont csak azért mert drágább típust kellett választanom garancia ügyintézés miatt. Más esetben a Freezer 34 1 ventillator-t vettem volna.
Nagy toronyhűtő esetén is csak akkor marad alacsony a hőfok ha a ventillator mozog. nekem 40-45°C Idle mert 200-300RPM-el megy a ventillator. Az Artic is hozza ugyanezt mert az alap RPM 700 körül van ami szintén néma de megvan a légmozgás a hőleadó felületeken.
Artic Cooling Freezer 34-et javaslok a következő direct heatpipe csatlakozás miatt:
11k-ból megvan.
Ez a hűtőtorony nem igényli a 2 ventilátoros megoldást.
Vagy az ennél is olcsóbb: ID Cooling 224XT Basic-et. 8 ezerért.
Utóbbi kicsit hangosabb.
-
Nyuszo01
tag
válasz
Kis Samurai #91433 üzenetére
Szia, elég olcsó de nagyon jó véleményem van róla. [link]
Nézz róla teszteket. 3600x et tökéletesen hűti. -
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni mielőtt feleslegesen költenék új CPU hűtőre.
Jelenleg egy BeQuiet! Pure Rock hűtőt használok, de sajnos nincs hozzá megfelelő mounting kit, így a videókártya felől szívja a levegőt --> játék alatt kb 80°C-ra felmelegszik, míg sima CPU stressz teszt alatt nem megy 65°C felé a processzor hőmérséklete.
Ha jól gondolom ez a 65°C egy "normális" irányba fordított torony hűtővel játékok alatt is tartható lenne?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20-25k
2.: Milyen házba kerül? NZXT S340
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte B550 Aorus Elite
4.: Processzor típusa? Ryzen 5 5600x
5.: Ramok típusa? 2x8gb DDR4 3200mhz HyperX Predator
Amivel szemezek:
Arctic Cooling Freezer 34 Esports Duo
BE QUIET! Dark Rock SlimTi mit javasolnátok?
-
Aidan85
aktív tag
Sziasztok,
Brocken 3-al az alábbiakhoz nem lövök mellé, ugye?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~30k, de a Brocken szimpatikus 16-ért
2.: Milyen házba kerül? Fractal Design Meshify 2 Compact
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI Z490-A PRO
4.: Processzor típusa? Intel Core i7-10700
5.: Ramok típusa? Crucial 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Red
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) léghűtésnél maradnék
-
Dudly01
csendes tag
Sziasztok!
A 2db 1080ti-t tartalmazó, készülő rendszerembe tervezek egy Ryzen 3600-at venni. A célom az lenne, hogy a CPU - OC nélkül - ne fogja magát vissza a hő miatt. Képes lehet erre a gyári hűtője? Ha az nem akkor mi lenne a legolcsóbb opció ami igen? (Esetleg a #91394-ben említett?)Egy bizonyos lelki határ felett (amit még magam sem álmodtam meg) pedig inkább egy olyan hűtésre ruháznék be ami a 3900x/5900x -eket is ki tudja szolgálni, jövőállóság nevében.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Annyit, hogy a CPU kiadhassa amit tud.
2.: Milyen házba kerül? Phanteks Enthoo pro 2 (3db 12cm-es venti fúj, 1 szív)
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS ROG STRIX B550-E
4.: Processzor típusa? Ryzen 3600
5.: Ramok típusa? Crucial Ballistix
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Léghűtést szeretnék.
Köszönöm
szerk.: Jelenleg egy i7-2600-at hajtok, 80%-os terheléssel. -
tpeter77
addikt
válasz
villifog #91323 üzenetére
nem, amit én keresek az 140x140mm és nem Noiseblocker...
Thermalright TY-147A Addig kerestem, amire rájöttem mi az.
Apropó, hol kapható? Merlinnél szokott lenni, de nincs. -
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
I7 1700k 5.1 ghz-hez milyen hűtőt ajánlotok?
Köszi -
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
i5 10600K-hoz elég egy ARCTIC Freezer i13 X CO?
irodai gépben lesz, renderelésre is használva (folymatos Cinebench), az üzletben ezt ajánlották, nekem picit gyanus mert a hasonló teljestményű r5 3600-hoz nekem komolyabbnak tűnő hűtő kellett.
intel procik kevésbé melegednek mint az AMD-k? -
4264adam
veterán
válasz
palwolf #91418 üzenetére
Megérkezett a Dark Rock Pro 4.
Több hely marad a gépházban (Cougar Panzer Max) VGA felé és a csatlakozókat is könyebb elérni.
Max fordulaton halkabb és 1°C al kevesebb a csúcs hőmérséklet.
Most már az alaplap vezérli mind a két hűtőt.
Alapon 600RPM alatt mind a kettő.
Drágább mint a Freezer de nekem megérte.Jó lesz és fog neked is kelleni ez a teljesítmény főként 5800X felé.
-
palwolf
tag
Üdvözletem!
Körvonalazódik egy új konfig, többek között a cpu hűtés még valamennyire nyitott kérdés.
Jól szellőző ház adott (elöl két pwm-es Artic P12 szívja be a levegőt, valamint hátul egy 12cm-es be quiet! pure wings segít még az áramlásban). Játékra, később várhatóan videóvágásra is lenne használva.
Nekem a Be Quiet Dark Rock Pro 4 szimpatikus, elvileg elég a teljesítménye, ha jól néztem elfér, remélem a ramok se túl nagyok, de nyitott vagyok jobb vagy más opcióra is.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
max 35k körül2.: Milyen házba kerül?
Cooler Master NR600 (sima, optikai meghajtó nélküli verzió)3.: Milyen alaplapra lesz?
MSI X570 Tomahawk4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 7 5800X5.: Ramok típusa?
4*8GB 4GHz Patriot Viper Steel6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Ne legyen RGB, a lényeg hogy jól és ne túl hangosan hűtsön. -
4264adam
veterán
válasz
shownomarcy #91409 üzenetére
+1
nekem bevált már az első napon (ma) előtte Artic Freezer 50 volt. Ha nem lett volna gyári hibás akkor az marad igaz én azt 22-ért vettem. RGB Off biosban. Ryzen7 alá kell a hűtés, jó választás lesz
-
shownomarcy
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet raknék majd össze, közel 9 év után... egyelőre elméletben, de meglenne a konfig terv.
A fórumot olvasgatva a Be Quiet Dark Rock Pro 4 lenne a választás, de kérlek erősítsétek meg.
Az eddig írtak alapján úgy látom, ez bőven elég, de abból a szempontból is kíváncsi lennék a tanácsokra, hogy ezzel a kerettel a HALK működést ki tudom-e maxolni? (Ráadásul zárt házba lesz, tehát teljesítmény is kell.)1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max 30e Ft2.: Milyen házba kerül?
Fractal Define 73.: Milyen alaplapra lesz?
Asus TUF Gaming B550 Plus4.: Processzor típusa?
AMD Ryzen 7 3700X5.: Ramok típusa?
2*8GB 3000 MHz G.Skill Aegis
https://www.argep.hu/product_2574029.html
(valami ilyesmi. Ebből nem tudom pontosan mekkora lehet, hogy elférjen.)6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
NO RGB, előről hátra szélirány, HALK legyen!Köszönöm!
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,én most lefagytam...
Az Alpenföhn Brocken 3 hűtéshez kaptam egy csavarhúzót.... -
SkyLaci
őstag
Sziasztok!
i5 10600K-hoz elég egy ARCTIC Freezer i13 X CO?
irodai gépben lesz, renderelésre is használva (folymatos Cinebench), az üzletben ezt ajánlották, nekem picit gyanus mert a hasonló teljestményű r5 3600-hoz nekem komolyabbnak tűnő hűtő kellett.
intel procik kevésbé melegednek mint az AMD-k? -
4264adam
veterán
válasz
Speed® #91369 üzenetére
Megérkezett a Dark Rock Pro 4.
Több hely marad a gépházban (Cougar Panzer Max) VGA felé és a csatlakozókat is könyebb elérni.
Max fordulaton halkabb és 1°C al kevesebb a csúcs hőmérséklet.
Most már az alaplap vezérli mind a két hűtőt.
Alapon 600RPM alatt mind a kettő.
Drágább mint a Freezer de nekem megérte.
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok!
Ryzen 7 3800x-re szeretnék hűtőt. Szerintetek 20k körül van olyan ami jó lenne? De ha kicsit drágább mehet az is, ha sokkal jobb.
Én ezt néztem ki: [Spc Grandis 3] Azt néztem 250w tdp, Lp lairs csatorna nem mondott rosszakat róla. De ha esetleg ajánlanátok jobbat az is jó. Jó lenne azért ha terhelésnél nem 80fok lenne. Általában játszom ott úgy sincs maxra hajtva, de elég sokat rendelek is.
B450 Tomahawk max2 az alaplap
Haf 922 házban.
Crucial ramok 2db
az rgb meg ilyenek nem érdekelnek, úgy sem látom a ház oldala miatt. Nem szívesen áldoznám fel az oldalsó 20cm-es ventilátort plexiért. -
chopin42
őstag
válasz
Speed® #91402 üzenetére
A szar szerelékkel az a helyzet, hogy egyszer berakja az ember, és utána nem lesz gond, ha nem cserél naponta pasztát az ember. Illetve bármilyen ventihez IS jó a gyorskötöző, van feketében is
De amúgy ja, a Noctua nagyon barót alkotott, egy p12/p14 páros rámegy, és megvan az ember. Ugye ahogy írtad: tobzódunk az innovációban.
Mondjuk én egy assassin 3-at használok, marad is, míg lesz socket amire rámegy. DE a gyári ventijei hangosak, a wingboost 3 meg alapjáraton hajlamos morogni, ami full néma gépnél hallatszik. Úgyhogy majd megy rá a p14 gyorskötözővel (már volt rajta, baró volt). -
Speed®
titán
válasz
chopin42 #91401 üzenetére
Reális vagy sem, jó állapotban, minden tartozékával ekörül van.
Jellemzi a kínálatot, hogy 10+ éve nagyjából top légnek számít,
az említett Zalmant semmi pénzért nem ajánlanám helyette
Pontosan azért, mert hiába minimálisan jobb, gáz a szereléke..
illetve az sem hátrány, hogy erre szabvány ventiket is aggathat,
ami nekem alap, nem szeretem a khaki színt és kell a PWM is.. -
chopin42
őstag
válasz
Speed® #91400 üzenetére
Amúgy nem mintha bajom lenne a d14-el, de nem kicsit felment az ára.
Pár hónapja még 15k körül lehetett kapni, ami szerintem reális ár egy 10 (?) éves hűtőért. Illetve kár, hogy csak 160mm a max hely, mert újonnan (bármilyen ótvar és nehezen szerelhető is) ott a Zalman cnps20x, 22k, ami top lég (még egyszer, bármennyire bazári, akkor is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest