- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
-
Szeleya
tag
Én 2 napja tesztelgetem. R5 3600 gyári cooler, 90+fok minden más alkatrész hideg. Ùgyhogy berendeltem ma egy fortis 3 at.... 220w TDP csak elég egy 65 ös procira
-
Turist
tag
forguet + qukesz
Nagyon köszönöm a segítségeteket.
-
frelife
aktív tag
válasz
András56 #89567 üzenetére
Olyan hűtőt amelyre felkenték a pasztát nem ajánlok,illetve amit igen azok már felső kategoriások, a baj hogy nem csak hogy gyengébb a zsír hanem vastag is. De ha nézel hűtőt,meg kell nézni mit adnak mellé. De itt is ajánlanak neked bármikor.
Ha teheted tessék venni mx-4 pastát. Nem drága. A prociról van szo,ne ezen sajnáljuk el a pénzt. [link] -
Turist
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem új gépet, de a processzor hűtője szerintem nem túl jó, így cserélném.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20-25K
2.: Milyen házba kerül? BE QUIET! Pure Base 500DX
3.: Milyen alaplapra lesz? MSI B450 GAMING PLUS MAX
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? G.SKILL 32GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT
6.: Egyéb igények? Nem lesz tuning, nem kell semmi villódzó LED,
Halk legyen és hatékony. Fekete házba lesz, nem baj ha nem üt el tőle a színe+1 A házhoz ugye adtak 3 gyári ventilátort. Érdemes még venni bele ugyanolyan típusúakat?
Segítségeket előre is köszönöm.
-
Speed®
titán
válasz
Szeleya #89581 üzenetére
A Zalmanban 160, a TTben 180mm hely van, de maga a proci nem igényel feltétlenül batárt, már egy ID SE-214X (aka Ben Nevis Advanced) is bőven elég lehet. Vagy 224/234 variánsok, ill. ha kell a csicsa, van RGBs is belőlük, ahogy a BNAból is. Maxicsend igénnyel esetleg Fortis 3, emagon jóárasítva (13k) pl.
-
Szeleya
tag
válasz
Speed® #89580 üzenetére
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max 20k
2.: Milyen házba kerül? Jelenleg egy Zalman S4 Plus RGB, de szemezek a THERMALTAKE Commander C36 TG ARGB házával, mert kaptam ajándékba egy vertikális vga álványt, amivel az kompatibilis elvben
3.: Milyen alaplapra lesz? Egy sima mezei Asrock B450M pro 4
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16FB3K2/16
6.: Egyéb igények? Nincs
Tuning nincs tervben ,Játékra lesz a gép valamint sima irodai munkára
Köszi a helpet -
chopin42
őstag
válasz
Szeleya #89574 üzenetére
A ház egy kalap...zárt kalitka, ami üvegből lévén nem enged át levegőt, valamint a gyári hűtő sem acélos...
Elsősorban házat cserélnék (silentiumpc Signum1 tg mesh minimum), aztán ha még mindig 92 fokos (amit kétlek), akkor érdemes hűtőt nézni. -
Szeleya
tag
Sziasztok. Van egy gyári cooleres amd r5 3600 am, ami cod alatt 92 fokra hevül, egy zalman s4 plus rgb házban, ahol 5 db 12cm es venti hűti( 3 gyári, 2 arctic f12). Kérdés, hogy ez egy 21 fokos szobában mennyire normális? Illetve milyen coolert ajánlotok rá?
Köszi -
Pehi
senior tag
Szevasztok! Segítségeteket kérném! RGB-s hűtőt szeretnék egy Ryzen 5 2600 hűtéséhez! Az alapla egy Gigabyte B450M DS3H, a ház, Zalman K1. Mivel nincs 5 vagy 12 voltos RGB csatlakozási lehetőség egyiken sem, milyen procihűtőt javasolnátok max. 15 ezer forintig? Nem kell hogy vezérelhető legyen,és nem muszáj toronyhűtő sem! Néztem egy Raijintek Juno Pro 12 cm ventit ami jó lehet, de sehol nincs belőle. Valami ilyesmire gondoltam.
Köszönöm előre is!
-
rozso3
csendes tag
2.: Milyen házba kerül? THERMALTAKE Commander C36 TG ARGB fekete
(462 x 233 x 527 mm) (CPU cooler height limitation: 180mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING B550-PLUS
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz AM4 BOX
5.: Ramok típusa? CRUCIAL 16GB Ballistix RGB DDR4 3600MHz CL16 KIT BL2K8G36C16U4RL
6.: Egyéb igények? (nem víz)
Tuning lehetséges.
Játékra lesz a gép.
Köszi a segítséget! -
qukesz
senior tag
Sziasztok!
10400-ra milyen hűtőt javasoltok??
Corsair 750d a házikó!!!
-
Hrabo86
tag
Sziasztok,
az elmúlt 1-2 hét utánaolvasása utána az alábbi konfigot raktam össze, főként játékra, minimális tuninggal:Lap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD Ryzen 5 3600
CPU hűtő: Arctic Freezer 34 (sima, nem az eSports) ~ 9k
RAM: G.Skill DDR4 3200 16GB RipJaws V CL16 KIT (2x8GB)
SSD: Kingston A2000 500GB M.2
Ház: SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230
Táp: Be Quiet System Power 9 600W [80+ Bronze]
(Hűtő paszta: Arctic MX-4 2019 Edition (20g))
(További ventik: ARCTIC P12)
VGA egyelőre a régi rx570 marad az rtx 30xx megjelenéséig, hátha kapunk valamit jó áron. Ha nem akkor rtx 2070 Super van kinézve, hátha annak is esik az ára.Láttam ez a hűtő elég jó ár-érték aránnyal rendelkezik, itt is volt ajánlva, azért választottam. Sokat költeni se akarok rá és az RGB, csillivilli cuccok se kellenek.
Árban pedig 10k körül maradnék, hacsak valami nem indokolja nagyon a felárat. Viszont elég ez az alap Freezer 34 változat? (nem dual, esport..) Jó lesz ez, vagy van valami best-buy, amit nem láttam?Ha jól néztem a proci hűtő befér a házba és ram-ok sincsenek a RipJaws magasabb bordáival útban, az rtx 2070 Super is be fog férni... de simán benézhettem valamit.
Egyéb kérdés:
- Ezeket az univerzális CPU hűtőket fel tudom gond nélküli tenni a gyári foglalatra-keretével?
- Mennyire van értelme pasztát venni és már induláskor normális pasztát kenni a proci hűtőre? Amúgy is jól jönne a régi gép újrapasztázásához eladás előtt és ez a 20g-os 5600-ért jó vételnek tűnt, az ajánlott listában is megtaláltam.
- Házba az ARCTIC P12 ventiket láttam ajánlott budget megoldásként a meglévő 2 kiegészítéseként. Van ennél jobb és vagy ajánlott olcsóbb megoldás mindenféle hülye RGB nélkül?
Köszönöm előre is a meglátásokat, és elnézést a hosszú hsz-ért! -
rozso3
csendes tag
2.: Milyen házba kerül? THERMALTAKE Versa J24 TG ARGB
(462 x 206 x 414 mm) (CPU cooler height limitation: 160mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? ASUS TUF GAMING B550-PLUS
4.: Processzor típusa? AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz AM4 BOX
5.: Ramok típusa? CRUCIAL 16GB Ballistix RGB DDR4 3600MHz CL16 KIT BL2K8G36C16U4RL
6.: Egyéb igények? (nem víz)
Nem tervezek tuningot. A gyerek Fortnite-al és Apex-el játszik.
Köszi a segítséget! -
András56
lelkes újonc
válasz
frelife #89565 üzenetére
Köszi a választ! Majd idővel veszek egyet, de még a procit se rendeltem meg úgyhogy még pár napot várok. Viszont lehet, hogy procival együtt kéne mert nem hinném, hogy van itthon paszta és az jár a hűtők mellé ha jól tudom. Ezek a paszták mennyire minőségiek szoktak lenni?
-
rozso3
csendes tag
Új gép vásárlása előtt állok és CPU hűtő esetében szeretnék tanácsot kérni tőletek.
A tervezett CPU:
AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz AM4 BOX Wraith Spire hűtő ventilátorral 100-100000022BOX
Memória: CRUCIAL 16GB Ballistix RGB DDR4 3600MHz CL16 KIT BL2K8G36C16U4RL
Ház: Thermaltake Versa J24 TG ARGBA gyerek Fortnite-al és Apex-el játszik.
Ti esetleg milyen hűtőt javasolnátok?
Egyáltalán szükséges e, sokan mondják, hogy csak 4-5 fok a különbség a gyári hőtő és egy a gyárinál komolyabb levegős hűtés között. Igaz ez?
Köszi -
frelife
aktív tag
válasz
András56 #89564 üzenetére
Én max addig ajánlom a gyárit míg veszel egy normálisat, ezek max annyira jók.
3700x volt gyári,de első dolgom volt a csere, hosszutávon mindenképp jobb hütő éri meg, a procinak is jobb. 15-20k-ért már igazán jobbak és hatékonyabbak vannak egész 180-200 Tdp-ig
és ez nagyban függ a gépháztól is és a ventiktől, van e airflow, a ház mash ház e. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
Paxker315 #89560 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Ugyanez a kérdés egy ilyen kombóhoz is:
MSI H61M-P20 (G3) + i5-3470SA ház elég picike, de legalább a memóriák low profile-osak. A lehető legminimálisabb, használtan is kapható jó lenne, ami többet tud, mint a gyári, és esetleg egy klasszikus 12 centis hűtőt rá tudok aggatni.
Erre gondoltam, ha ez jó: Alpenföhn Panorama
-
SpaceJam
aktív tag
Helló!
- Asrock B365M Pro4-F
- i3 9100F
- Zalman M3 PLUS (210 mm széles)Ezekhez milyen olcsóbb hűtő javasolt? Vagy elég a gyári? Nem lesz széthajtva a gép, csak néha egy kis World of Tanks-ot kap.
-
sün
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? --> 40€, ha kell kicsit több
2.: Milyen házba kerül? --> Be Quiet! Pure Base 500
3.: Milyen alaplapra lesz? --> MSI B550-A Pro
4.: Processzor típusa? --> Ryzen 5 3600
5.: Ramok típusa? --> G.SKILL Ripjaws V DIMM Kit 32GB, DDR4-3200 (F4-3200C16D-32GVK)
6.: Egyéb igények? --> Halk müködés, mint a mostani CoratorralFull HD 60Hz monitort kell kiszolgálnia egy 1660Ti-nek, szóval tuning egyenlőre nincs tervben.
A jelenlegi Coolink Corator DS sajnos nem tud továbbjönni az AM4 miatt
Van itthon még egy Raijintek Ereboss, ehhez kb 10€-ért tudok AM4 kittet venni. A hátrány itt a venti függőleges irányaTovábbá van még egy vadonatúj AMD Wraith Max, itt nincs semmi kiadás a képletben
(Valamint a 3600-al jön majd egy Wraith Stealth is, de ugye ennél már van jobb opció)Vajon halkan elbánik a Wraith Max a 65W-al?
Mit javasoltok, ti mit tennétek a helyemben? -
kolgabor86
csendes tag
Sziasztok
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? max 12 ezer
2.: Milyen házba kerül? Corsair Carbid Spec 03 (157 mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus TUF B450m pro gaming
4.: Processzor típusa? Ryzen 3600
5.: Ramok típusa? G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-16GIS
6.: Egyéb igények?(fekete, passzív, stb.) auto boostot szeretném bekapcsolni, így állandó 4100 MHZ a célAlpenföhn Ben Nevis vagy Be quiet! Pure Rock Slim esetleg Cryorig CR-M9PA M9 de ezt a márkát nem ismerem lövésem nincs milyen minőséget képvisel
Előre is köszönöm a segítséget -
Speed®
titán
válasz
Blue Ghost #89547 üzenetére
140mm helyre a H7 nem fog beférni (145), arra a procira viszont egy SE-213v2/Ben Nevis is elég, mindkettő 140mm, utóbbi minőségibb ventivel, borda ugyanaz.
-
Speed®
titán
válasz
kerobi #89548 üzenetére
Amennyiben a szellőzés irányát változtatva javult a dolog, úgy a házzal is van gond, de alapvetően a procid egy kazán (default ~200, kis OCval 250+W étvágy), ami nem újdonság. Érdemi javulást játékvízzel nemigen, de építettel is nehéz elérni, így marad a kérdés, miért ez került ITX rendszerbe egy azonos áron 1.5X gyorsabb, de fele fogyasztású 3900X helyett..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- Nyaralás topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Update 05.13 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest