- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
gulupeti #81048 üzenetére
Nekem IS-50 van, hasonlít ehhez IS-65-höz, csak több hőcső és alacsonyabb is + van rajta venti ami egész tűrhető. Sőt adnak hozzá hosszabb csavarokat, hogy normál 25mm vastag venitit is rá tudd tenni.
Sőt az IS-60 még + 1 hőcsővel több.
ÉS igen a topflow annyival jobb, hogy hűti a cpu környékét is. -
8nemesis8
veterán
válasz
Speed® #81027 üzenetére
Elférne talán,de nagyon határeset.
Egyébként nem tűnik annyira jó hűtőnek ez az AXP-200 vagyis úgy mondom inkább, hogy ma már kisebb méretben is tudnak legalább ennyire hatékonyak lenni és talán még olcsóbban is.Egyenlőre nem találom a Hyper 212+ lefogatóit, mert AMD-n van és sok éve, hogy vásároltam, de meglesz valahol remélem. Ha nem lenne van mód vásárolni csak lefogatót?
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Közeljövőben tervezek konfigot fejleszteni, Corsair Carbide 300R-be kerülne a cuccos, amibe egy Asus Rog Strix B350-F alap, valamint egy Ryzen 3 1200-as processzor kerülne. Házhűtő ventilátorok is cserélve lesznek (Be Quiet, Nanoxia v. Alpenföhn még nincs eldöntve, elől 2 db 14 cm-es hátul 1 db 12 cm-es.)
Procihűtőt is cserélnem kell, mert sajnos Xigmatek Gaia II már nem viszi az AM4-et, tudámom szerint.
Első körben valamelyik Deepcoolon gondolkodtam, 200T vagy 300, de aztán megláttam az ID-Cooling IS-65-öt. Erre ugye tudnék tenni alapból olyan ventit, amely a ház többi hűtőjével harmonizálna. Kommentek között nem találtam róla infót, esetleg valaki használja? Ez, hogy az alaplapra fújja a levegőt az alaplapi chipek hűtését esetleg javítja? Rontja? Illetve a ház teljes szellőzésének szempontjából mennyit ront ez, már ha ront, hogy a szellőzés irányában van egy olyan venti, amely teljesen másfelé fúj, mint a többi?Köszi a segítséget.
-
Mekkora, milyen magas hűtő fér be?
- 160mmMilyen memóriát használsz?
- G.SKILL Aegis - 32mm magasTervezel-e CPU tuningot?
- nemMekkora összeget szánsz a CPU Cooler megvásárlásra?
- 15k, de nincs kőbe vésve, viszont kihasználni sem kell feltétlenülAz alaplapod típusa?
- GIGABYTE AM4 GA-A320M-S2HEgy papíron 65W-os Raven Ridge procit kellene lehűtenie szinte némán, ha lehetséges, akkor passzívan.
A házban két 5V-on pörgő venti húzza ki felfelé a levegőt, meglehetősen komótosan, hogy csönd legyen.Elsőre egy RAIJINTEK EREBOSS CORE a jelölt, de vásárlás elött inkább megkérdezem a tapasztaltabbakat.
Kössz!
-
Katana28
csendes tag
Sziasztok.
Egy SCYTHE SCNJ-5000 Ninja 5-öt tervezek venni a procimra, ami egy i7-8700 (1151) lenne MSI Z370 GAMING M5 lapon. Jó választás, vagy esetleg mást mondanátok? Maximum 161mm-t tudok beleerőszakolni, mert egy NZXT S340-be menne. LPX ramot használok, így azzal talán nem lesz gond. A ház hűtése nem az igazi (dolgozom rajta), ha ez fontos. Ha mégse jó, a ninja, akkor árban jöhet bármi, 30+ felett is akár. A hatékonyság elsőbbséget élvez.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok,
nem tudom gépház ventillátor ügyben jó helyen járok-e, de ilyen gépházat tervezek venni [link]. Ehhez kellene 1-2 ventillátor, amit beszereltetnék a pcx-el ha összeraktam a konfigom. Milyen ajánlott bele, lehetőleg nem túl drágán?
-
EasyRed101st
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy asus prime b350 plus lap, ryzen 5 1600-al és gskill trident z ramokkal, kolink punisher házban.
Szeretném lecserélni a gyári hűtőt és visszaolvasgatások alapján egy alpenföhn brocken 3 lenne a kiválasztott. A ramok elférnének tőle illetve a magasságával sem lenne gond (elvileg 170mm-ig jó vagyok), viszont a szélességében nem vagyok biztos, hogy elférne-e tőle a videókártya, nem lóg bele az első pcie slotba?
Aki esetleg használja ezt a kombót vagy csak simán jobban képben van méret ügyileg, mint én és megválaszolná azt megköszönném! -
csubuka
addikt
válasz
Speed® #81036 üzenetére
Értem, köszönöm szépen!
Akor rárepülök arra mindenképpen. Azért szuperkomoly topflow annyira nem kötelező. Van lehetőség gyárilag egy ventinek az NB hűtőn, szóval gondoltak erre. A teljesen össze-hőcsövezett P6T Deluxe V2-n igazándiból elvile elég ha a legmasszívabb hűtőt komolyan meghűti az ember és akkor az lenntartja hőmérsékletben a VRM-et és mindent a lapon. Még vízblokknak is van hely az NB-n, tök szupi, ilyen lapom még sosem volt.
*Mondjuk a gyárilag NB-re való kis venti lehet piszok hangos lenne.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Sajnos idő hiányában egy korábbi posztom problémája ismét előjött. Akkor nem tudtam megvenni a kellő hűtőt, de most eltökélt vagyok, hogy megveszem
A konfigom az adatlapomon látszik, egy X5650 lett bele, kicsit húzva is lesz majd, szóval TDP-ben fene tudja hol leszek, mondjuk max 180W-200W extrém esetben, ami azért nem kevés. A RAM-ok teljesen normális pórias verziók, semmi extra borda egyebek nincsenek.
-Lehetőleg valami top-flow hűtő lenne célszerű, de ami belefér olyan 10 ezer körül.
-Akár egy huzatosabb tower hűtő is jöhet, ami valamelyest a VRM részt is telibe kapja.
-Olyat néznék ami mai foglalatokkal is kompatibilis lehet azért.Köszönhetően Speed(R)-nek
ebben a hozzászólásban a következők lettek ajánlva:
Ashura, Brocken 2, True Spirit Power, (Windale 6)
Most csak a Brocken 2-őt láttam aprón egész elfogadható áron. Vegyem azt vagy esetleg volna valami tuti tippetek apróról?
Köszönöm előre is
-
TomX
tag
Sziasztok!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-10k, használt lehet.
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master K380
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus Prime B350 Plus
4.: Processzor típusa? R5 1600X
5.: Ramok típusa? Még nem biztos de elméletileg G.Skill Aegis 3000mHz 1x8GB
6.: Egyéb igények? Minimális tuning lesz.Nem szaunázni szeretnék a szobámban.+ Ne helikopter hangja legyen.
Kinéztem az Artic eSport 33 hűtőt az jó lenne?
Köszönettel
-
ptrth
csendes tag
Sziasztok! Proci csere előtt állok, az eddigi Pentium G4560 + gyári hűtő helyett lesz i7-7700 + valami nem gyári hűtő, ebben kéret tanácsot.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 5-10k, ha nagyon nincs ennyiért, akkor 15k
2.: Milyen házba kerül? DeepCool KENDOMEN RD
3.: Milyen alaplapra lesz? GIGABYTE 1151 GA-B250M-D3H
4.: Processzor típusa? i7-7700 (sima, nem K-s)
5.: Ramok típusa? HyperX Fury 2x8 GByte DDR4 2400
6.: Egyéb igények? Topflow, hogy a VRM-et is hűtse. Nem klipszes, hanem alaplap túloldalán rögzítős, mert kb. 3-4 hetente kocsival cipelve van a gép, ne sérüljön. Folyamatos nagy terhelésre is alkalmas (3D renderelés)Köszönettel
-
zedcon
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősnek vennék CPU hütőt aki elmenekült a nagyvárosból Nagymarosra és fontos számára a csend, de a jó teljesitmény is. Akkora a hűtőválaszték, hogy nehéz választani, de ezek az igények:
1. Max 15 ezer forint
2. GA-H77-D3H alaplapba kell
3. 3,3 Ghz-es 2nd generation Core-I5 processzor húzni kéne olyan 3,8 Ghz-re
4. A ventilátor csendes legyen
5. 15 cm a távolság a processzorfoglalat és a ház oldallapja közöttAz 5. pont a kérdés számomra a 20-30 DBs halkságon kivül, ezért nem tudok dönteni, mert akkora nagyok a toronyhütők, hogy nem férnének be. 15 centi magas már sehogyse, annál alacsonyabb kell. En pont emiatt vettem magamnak egy kis Cosmo Cool LCC-CC-100-at, mert nekem se férnek be ezek az atomnagy bár kétségtelenül jó hütők.
Kösz a tippet előre is.
Üdv.
Zoli -
Speed®
titán
válasz
BomiBoogie #81025 üzenetére
Azt te látod, milyen kecó lesz, ill. mit értesz nehézség alatt..igazából lehet venned kellene egy DRPt, aztán felülbírálnád az orális szexről eleddig alkotott nézeteidet
A Macho széria borda és ventikampó szinten is egyszerű, talán arrafelé mennék, ha mindenképp váltás. Persze kérdés, mennyire meleg az az i5K, indokolt lehet-e egy relid és utána kb. fele méretben is lehet gondolkodni.. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Speed® #81024 üzenetére
Csak most lehet, hogy egy nagyobb/remélhetőleg kényelmesebb házba költöznék, és már előre gondolok a szerelésre.
Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy a mostani házban elég szűk a hely és nehezen fértem hozzá.
AIO valóban nem indokolt, tudom is, hogy másik topik, hagyjuk is gyorsan.
Akkor nézek valami Noctuát vagy Thermalright-ot, tudod esetleg, melyik van mondjuk 10-15k környékén? A listában van egy pár...
-
Speed®
titán
válasz
BomiBoogie #81022 üzenetére
2 csavar fogja a bordát a kerethez, ill. egész normális ventikampókkal szerelt..ha ez bonyolult, akkor baj van, ill. minek szerelgeted annyit?
Bajban vagyok, a régi Scythe és BQ szerelékeken kívül nem utálok semmit mostanában, így kb. bármit ajánlok
De hogy ne legyen se füle se farka a válasznak, pl. a Noctua szerelékek kifejezetten idegszálkímélők, ahogy a Thermalright is..meg kb. az összes felsőbb szegmensben jelenlevő játékos.
AIO..na az másik topik, ill. indokolja valami (OC)?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
egy Alpenfohn Matterhorn Pure helyett keresek hűtőt i5 4670K-ra, alaplap: ASUS Gryphon Z87.Nincs vele semmi bajom, de többször szereltem már, és nekem valamiért mindig nagyon körülményes a felrakása, a ventik rácuppantása.
Nincs valami olyan hűtő, amit egyszerű fel-lerakni? Az sem baj, ha csak Intelre jó, esetleg kompakt víz is lehet.
Köszi!
-
DonMedve
addikt
Bocsánat.
1., Mint írtam, olyan 10K max.
2., Zalman T3
3., Gigabyte H110-S2H
4., Intel i7 6700 v. 7700
5., Crucial DDR4 2133MHz 2x4GB
6., Nincs -
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Hónap végén beruházok egy 6700 vagy 7700-ra, érdekelne milyen hűtőt vegyek rá? Én egy Alpenföhn panorama-t néztem ki, elég lesz neki? Max olyan 10K-m lenne rá.
-
Speed®
titán
válasz
azaki99 #81017 üzenetére
Figyelembe véve a VRM "combosságát", valami topflow megoldást keresnék rá, de tuti nem 10 körül
Aprón a töredékéért találsz megfelelőt . Mivel OC nem lesz, a 80W TDPs proci meg nem kazán, felesleges túlzásba esni. Paszta..mondanám, hogy Hydronaut, de 1g kiszerelésben szállítással együtt nem olcsó a legtöbb helyen. Ha van a közeledben bolt, MX-2/MX-4/Aeronaut, ezeket nézném jóárasítva vagy hasonló speckóval (5+W/mK) bíró bármilyen kencét.
A 3 hőcsöves EKL pl. leszabályozva is okés, 120Wos X5460on is használtam.
De ha a csend dominál, ez a Freezer 11 LP is tökéletesen megfelel rá, újabb..
Esetleg Hyper TX2, ha mégis towert akarsz, ez a VRMekre is juttat némi ájert. -
azaki99
csendes tag
Sziasztok,foxconn g41mxp (lga775) alaplapra szeretnék venni egy processzor hűtőt.
A processzor intel xeon e5450
Keret:jó lenne 10 alatt
Nem kell ledes,semmi extra,kinézet sem számít,csak tegye a dolgát.
Jó lenne ha Nem lenne nagyon hangos
+1 vennék hozzá pasztát is,tudtok ajánlani egy jót,jó áron?
Előre is köszönöm! -
Speed®
titán
válasz
8nemesis8 #81015 üzenetére
Mivel a lap/RAM ismeretlen, nehéz megválaszolni a kérdést..maga a hűtő toppos, de az a méretéből/súlyából is látszik (~1.5X), tehetsz alá bármit. Méretek miatt a gyártó oldalán letöltöd az install guideot, ott van minden. 33mm magas RAM biztosan elfér, de oda forgatod ahova jólesik, szimmetrikus az LGA 115x furattávra.
-
8nemesis8
veterán
i5-8400-at kellene hűteni. Van egy sok éves CM Hyper 212+-om, megpróbálkozzak vele vagy vegyek egy hűtőt?
Mini-ITX lapba lenne, így a VRM melegedéssel lehetséges, hogy számolnom kellene így talán topflow hűtőben kellene gondolkoznom.
VGA nem lesz a gépben a gépház talán a Raijintek Metis Plus lesz vagy esetleg Silverstone FT03 mini. Előbbibe befér a 212+ utóbbiba csak igen alacsony 78-82mm körüli hűtő fér. -
sir0cco
tag
Sziasztok.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-15K Lehet használt is, sőt.
2.: Milyen házba kerül? Corsair C70
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B360m Pro4
4.: Processzor típusa? i5 8400
5.: Ramok típusa? G.SKILL Aegis 2x8GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) A VRM hűtés lenne a fő feladat, írták a topicban, hogy gond lehet a melegedésével. Ezért mellőzném a tornyot. -
Mengele
tag
Hi
Egy FX-8350 -as hoz eleg lenne Raijintek Juno-X 0R100057 piros LED processzor hűtő.
Tuning nem lesz.
A Helpet Elore is koszonom.
-
csokinick
csendes tag
benvolio:
Köszi, hogy ezt jelezted!
Fel sem tűnt, hogy az AMD-nél csak vízszintesen lehet beépíteni. Elég érdekes ez a felfogatás. -
csokinick
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen hűtőre lenne érdemes beruháznom ennél a konfignál?
1. Mennyit szánsz a hűtőre? 10-12 ezer Ft
2. Milyen házba kerül? Gigabyte GZ-X6
3. Milyen alaplapra lesz? Asus m5a97 evo r2.0
4. Processzor típusa? Amd Fx 6300
5. Ramok típusa? 2x4Gb Kingston HyperX KHX1600C9D3/4GX
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) - Lehetőleg minél halkabb, de a proci húzásával is bírkózzon meg ha sor kerülne rá.Igazából nézegettem és már meg akartam rendelni a Cooler Master Hyper 412S-t amikor láttam, hogy az nem PWM szabályzós, ezért picit elbizonytalanodtam, hogy esetleg válasszam helyette a Cooler Master Hyper 212 EVO-t. Azután pedig idetévedtem ahol már teljesen elvesztettem a fonalat, hogy ilyen árkategóriában melyik érné meg legjobban ha későbbiekben akár lesz gépfejlesztés is
Jelenleg olvasgattam a fórumot és a Be Quiet! Pure Rock CPU Cooler is megtetszett, de nem vagyok benne biztos, hogy elfér a gépházban a ramok mellett. A magassággal szerintem nem lenne gond, mivel lemértem és kb egy 160 mm-es hűtő éppen de beférne.
A segítséget előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest